|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#65911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Cytat:
w ogole fajnie tak jak pare osob sie zbierze z tego samego kierunku z różnych uczelni... można porównać a Twoje plany nie powiem - ambitne powodzenia w takim razie! anwen, jak pech to pech! ja dzisiaj całe szczęście spędziłam zwykły, normalny, zupełnie przeciętny dzień |
|
|
|
|
#65912 |
|
Zakorzenienie
|
nie wyrabiam
![]() ale śpieszę donieść, że: 1. jestem zachwycona olejkiem khadi ![]() włoski takie mięciutkie i gładziutkie, aż bym je miziała i miziała ![]() 2. pianka isany nałożona samodzielnie daje mi lżejsze fale, ale bardziej miękkie i milusie włosy 3. pianka isana z żelem daje mocniejszy efekt, ale żel jest wyczuwalny (włoski mocniej splątane itd) na zdj: jeszcze nie doschniete (olej khadi+szampon fitomed do ciemnych+alterra morelowa+isana pianka+dyfuzor)
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-07-13 o 23:18 |
|
|
|
#65913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#65914 |
|
Zakorzenienie
|
Maliniarka, ale ładne włosyyyy
hahaha, bo to jest zwykly dzien! tyle że ludzie zrobili wokół tego jakąś dziwną otoczkę, że to jest najgorszy dzień jaki może być, a wcale tak nie jest!
Edytowane przez smoothly Czas edycji: 2012-07-13 o 23:29 Powód: dopisek |
|
|
|
#65915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja myślę, że problem tkwi w nastawieniu samospełniające się przepowiednie i te sprawy
|
|
|
#65916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a możesz mi chociaż 1/4 swojego skrętu oddać?
|
|
|
|
|
#65917 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Małe dzieci z loczkami są przeurocze! chociaż w dzień dobry tvn była seria 'mama na krańcu świata' i byl odcinek o kobiecie która pochodzi z któryegoś południowego kraju (miała mega loczki), seria ta ogólnie opowiadała o macierzyństwie, więc mówiła, że jak dowiedzala się, ze jest w ciąży z córeczka to miała wielka nadzieje, żeby nie miała lokow, bo w Polsce bradzo ciężko jest pielęgnować ten rodzaj włosów, ponieważ nie ma do tego odpowiednich kosmetyków, smiała się, że gdy wraca na wakacje czy odwiedzić rodzine do kroju z ktorego pochodzi, to jedzie z pusta walizką, a wraza z upchana po brzegi kosmetykami do wlosów kręconych ![]() Ja kocham swoje loki, może trzeba je staranniej pielęgnować, ale ciesze się, że mnie natura tak obdarowała ![]() Maliniarka, piękne włosy! U mnie wczoraj było mycie babassu i na końce poszła joanna z zielona herbatą, isana sprawdza się u mnie raczej jako ot zwykla odżywka, do mycia to może jednak nie koniecznie, bo jakoś oklapło na czubku głowy, ale skalp nie swędzi generalnie look średni, ale pogoa też dzisiaj nie bardzo, więm, skumulowało się jedno z drugim chyba, natomiast puchu zero
|
|
#65918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może chodzi o to, że loków jest mniej na ulicach? Większość to prostowłose albo fale/ loki stylizowane na prosto (czyli jak większość z nas przed rozpoczęciem pielęgnacji ). Mam tego doskonały przykład na uczelni: na cały rok (ok. 90 osób), kręconowłosych, wiedzących, że mają loki jest 3 (może ze mną będzie 4 ).A przepraszam ta miotła to gdzie? Chyba przysłoniły ją śliczne włosy, co? ![]() Cytat:
Bazowym Khadiego jest sezam (później kokos i rycyna) może to jego zasługa (zawsze tańszy )?Po piance Isany mam podobnie i podoba mi się to ![]() Wczoraj strasznie dużo nałożyłam na włosy: najpierw Navratna na 3 godziny, mycie, maska nawilżająca na 1-1,5 godziny, turban, Joanna b/s, sprej Gliss Kur, żel mrożący i na koniec znowu sprej... I tak coś czuję, że może być szał (nie wiem tylko, w która stronę) ![]() A właśnie kupiłam sobie żółty sprej Gliss Kur, bo znowu do głosu doszły moje wewnętrzne przeczucia, że tego właśnie potrzebują moje włosy
|
|
#65919 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Nie spodziewałam się że to będzie łatwe i zamuje wiele czasu, ale patrząc na wasze piękne włosy na pewno warto się zainteresować się tematem i zacząc dbać o włosy. Cytat:
|
|||
|
|
|
#65920 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo jej sie podoba efekt ![]() Cytat:
włosy masz cudne
|
|
#65921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#65922 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#65923 |
|
Zadomowienie
|
Witam, Czy ktoś z Was miał styczność z żelem Joanna Rzepa?
proszę o opinie gdyż jestem nim zainteresowana;>
|
|
|
|
#65924 | |
|
Zakorzenienie
|
Maliniarka - Ty to masz cudo na głowie! chciałabym mieć już taką długość
![]() Cytat:
szkoda, że teraz dopiero doceniłam naturę i to też jeśli chodzi o kolor
|
|
|
|
|
#65925 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rzeczywiscie wygladasz nieco jak porcelanowa laleczka, ale moim zdaniem to fajny i czesto pozadany efekt, a Ty widze osiagasz go bez wiekszego wysilku, cudowania z makijazem itd. Mysle, ze jak jeszcze zejdziesz troche z cieniowania i wloskow zrobi sie wiecej to juz w ogole bedzie super! Cytat:
|
|
|
#65926 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
taki wesoły bałagan do czochraniaCytat:
niektóre dziewczyny się z tym rodzą, inne muszą do tego dojść ![]() Cytat:
![]() zrobisz sobie podróbkę ![]() Namaściłam się na noc masło mango+olej lniany Bardzo mi się podoba. W ogóle - dało się tak wyjść do świata z masłem na głowie
|
||||
|
|
|
#65927 |
|
Raczkowanie
|
BIEDACZYNY? one są cudowne, romantyczne i takie seksowne
(a nie wydaje się Wam dziewczyny, że generalnie kręcone włosy sa o wiele bardziej seksowne, niż proste?) Skoro one są takie bez żadnego stylizatora, to wcale Ci się nie dziwię, że Ci się go nie chce używać Moje są podobne nieco po ugniataniu i stylizatorze jakimś ![]() Ja lniany daję po każdym myciu (nawet wmasowuję w skórę delikatnie), podejrzewam wpływ na niewypadanie (a przy okazji skręt wyżej )Faktycznie czasem zostają ślady (Agrafko, wiem jak się czułaś z białymi farfocelkami, z autopsji |
|
|
|
#65928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaki kociak ze mnie dzisiaj :P za duzo mam tych dodatków wszystkich, znowu zapomniałam i o amli i o algach
|
|
|
|
|
#65929 |
|
Raczkowanie
|
kupiłam dziś olej lniany, właśnie jest na włosach, w sumie na ciele też (spaliłam się, mam ciemną karnację, opaliłam się na "czarno" i skóra mi schodzi na dekolcie, jest w zaawansowanym stadium, do koloru brązowego, na plecach chce mi schodzić, ale jeszcze ją jakoś ratuje, nawilżam i już z braku pomysłów dałam na nią lniany.. czy to dobrze to nie wiem, ale obawiam się, że zwykły balsam nawilżający nie zdziała nic..) <-- ktoś miał taki problem może tutaj, szukałam w innych miejscach i nic się ciekawego nie dowiedziałam..
otóż pani w zielarskim powiedziała, że aloes pod żadną postacią nie nadaje się do skóry głowy, coś takiego jak henny khadi prawdopodobnie nie istnieją (wymysł internautek), SLS jest jednym z najlepszych składników w szamponach i oburzyła się, że nie mogę wierzyć we wszystko co pisze w internecie.. ![]() także ubaw po pachy..na swędzącą skórę głowy polecała szampon ze srebrem (cokolwiek to to jest), który na drugim miejscu miał SLS.. kupiłam balsam koloryzujący hennowy w odcieniu rudości ciekawe co to wyjdzie.. :p raczej mi nie spasuje, bo nie mam urody do rudego, ale chciałam to sprawdzić jakoś tak ![]()
|
#65930 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj powstrzymałam się od kupna wody brzozowej z isany i paru innych cudów, nie dało rady jednak z kremem do stóp, ale to inna historia.
![]() za to chciałam się pochwalić, że na trzeci dzień po umyciu i nocy w luźnym koczku i warkoczyku dobieranym na grzywce wyszły mi nie fale, nie loki, ale całkiem fajny nieład artystyczny, szkoda że się spieszyłam, bo pokazałabym wam fotki a do okiełznania włosów użyłam joanny b/s miód i cytryna i żelu bielendy !
|
|
|
|
#65931 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#65932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę - czyli jednak się da z powodzeniem używać henny na siwych włosach (teoretycznie to wiem, ale tu mamy przykład z życia ) - bardzo dobra prognoza na przyszłość ![]() Pamiętacie ewolucję Myszki? Mam wrażenie, że moje włosy są dziś podobne do niektórych jej zdjęć. Chyba w rzeczywistości nawet bardziej pokręcone - są takie wyraźne korkociągi (minusem - ale niedużym - jest to, że mam znacznie krótsze włosy). 3 dni temu przed myciem (zapomniałam, ze miała być po myciu ) zrobiłam maskę nawilżającą na bazie oleju lnianego. Potem standard - na mokre Joaśka żółta i bielenda, ciut mrożącego. Deszcz mnie trochę zmoczył ledwo włosy wyschły Powtórzyłam Joaśkę i bielendę, wtedy tak się skręciły mocno. Wczoraj spryskałam je trochę Tryskiem i błyskiem, dziś ,,zepsute" po nocy uładziłam znowu bielendą (mój ulubiony żel).Bardzo jestem zadowolona, ale mam wyrzuty sumienia, bo strasznie są suche, a mnie się na razie nic nie chce dla nich zrobić (pogoda drzemkowa taka ) Zdjęcie z dziś, widać trochę puchu, ale gdybym musiała wyjść - spokojnie mogłabym się ludziom pokazać
|
|
|
|
|
#65934 |
|
Raczkowanie
|
Maliniarka, Twoje włosy są przepiękne!
Szsz, Twoje też mi się bardzo podobają Próbowałam się zdecydować, której z was włosy są moim ideałem... ale nie jestem w stanie, zachwycam się po prostu ![]() A ja dzisiaj umyłam włosy Babydreamem fur Mama, potrzymałam chwilę Isanę z Babassu, rozczesałam i nałożyłam żel lniany. Pogniotłam, pogniotłam i wysuszyłam z dyfuzorem - efekt jest moim zdaniem całkiem-całkiem Czy włosy przyzwyczajają się do fal? Tzn., czy jeśli będę je układała w fale, to jest szansa, że za jakiś czas będą się tak układały bez suszenia z dyfuzorem i upartego ugniatania? Czy rozczesywanie ich na sucho jakoś im szkodzi?
|
#65935 |
|
Raczkowanie
|
szsz kolor masz świetny
i ten skręt!
|
|
|
|
#65936 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może się to wyrówna a może nie, różne skręty na głowie są normalne. Naturalnie mam prawie prosty wierzch i loki za uchem i inaczej nie będzie Cytat:
na pewno łatwiej będzie je ułożyć jak się przyzwyczają do faliCytat:
Chyba że masz delikatne, to tak Ale skoro jesteś niskoporowata to raczej będą mocne ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
lniany pomoże! albo rokitnik czy palmowy - karotenoidy mają właśnie rokitnika będę testować pod kątem skóry wystawianej na słońceoprócz tego myj delikatnie bez SLS, żel lniany i aloesowy w razie potrzeby mieszaj balsam z olejem, z żelem Cytat:
właściciele są świetni i bardzo dużo wiedzą ![]() właśnie mój blog nawiązał współpracę z ich sklepem
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-07-14 o 18:52 |
|||||
|
|
|
#65937 |
|
Rozeznanie
|
Gdzie mogę kupić Kallosa latte? macie godny zaufania sklep internetowy czy może wiecie jaka sieć sklepów może go posiadać?
w zeszłym roku dostałam od cioci pół słoja i chyba był ok, a szukam czegoś gotowego z proteinami
|
#65938 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdź drogerię HEBE - oni mają Kallosy.
|
#65939 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdecydowanie uwazam tak jak Ty, ze krecone wlosy sa meega seksowne! Zreszta wystarczy spojrzec np. na modelki Victoria's Secret - malo ktora ma na zdjeciach fryzure jak po uzyciu prostownicy, raczej delikatne fale w lekkim nieladzie i sprawiaja czesto wrazenie tak troche "out of bed", moze dlatego sa postrzegane jako bardziej sexy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ajrisz, nasza specjalistka od wrazliwej skory i podraznienjuz w sumie wszystko napisala Tez mysle ze zel lniany bedzie jak najbardziej ok oraz dodatkowo mozesz wzbogacac to co kladziesz na skore odrobina pantenolu jesli posiadaszCytat:
A aloes znalazl sie przez pomylke w licznych kosmetykach do wlosow i w preparatach majacych na celu lagodzenie podraznien skory ![]() Cytat:
Cytat:
Faktycznie takie jakby Myszkowe Musialabys moja dzisiejsza sucha miotle zobaczyc ![]() Cytat:
Ja mam np. wierzch i przod zawsze bardziej skrecony niz spod. Jak dlugosc troche sie wyrowna tzn. beda mniej pocieniowane to powinny troche rowniej sie krecic, poza tym z biegiem czasu i stosowania CG skret robi sie bardziej regularny, choc moze to zajac nawet i 3 miesiace jak u mnie.
|
|
|
#65940 |
|
Zakorzenienie
|
Maliniarka weź idź się schowaj z tymi włosami i nie wpędzaj ludzi w kompleksy
A na serio - piękne są Twoje włosy, że o mamo! I mnie natchnęłaś - jutro nakładam samą piankę i zobaczymy, co wyjdzie a dzisiaj na noc znowu lniany
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

I nie żałuję

samospełniające się przepowiednie i te sprawy