Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-14, 13:41   #1561
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Kupiłam w lumpku 2 body z długim rękawem, zapłaciłam 3,47 zł Było dużo fajnych rzeczy, też śpiworki (cieńsze, polarkowe, misiowe), ale za to mało uniwersalnych (dla chłopca i dziewczynki)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 13:55   #1562
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a ja wzoraj w lumpku kupiłam takie spodenki te białe mysle unisex ale te brązowe geterki raczej dla dziewczyki, w drugim mieszkaniu mam jeszcze fajnego bodziaka z h&m
Ale zobaczysz, w getrach maluchowi wygodnie będzie a kolor unisex

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
U mnie dziś na obiad ziemniaki z sosem kurkowym i buraczki. Bez mięsa, bo mnie cały czas odrzuca. Grzybki własnoręcznie zbierane
Rok temu napaliłam się na kurki, tak mi zachwalali, że pyszne, a tu wcale mi nie smakowaly

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Black!!! Faktycznie!!! ha, a 2 razy pytałam

generalnie nam obojętne, bo nigdy tam nie byliśmy, najlepiej agroturystyka, żeby było gdzie chodzić (uwielbiamy spacery) będziemy autem więc może być głusza ale blisko w razie czego jakiegoś większego miasta żeby był lekarz albo coś.... Tfu tfu oczywiście. Znalazłam pensjonaty w Stawkach, Jonkowie, Zęłwągach śmieszne macie nazwy wiosek moim faworytem są Zęłwągi
Każcie to obcokrajowcowi powiedzieć

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

z noclegów to mogę polecić jedynie hotele- fajny jest w Starych Jabłonkach w Hotelu Anders ale najcudniej chyba w Irena Eris Wzgórza Dylewskie- to inna bajka po prostu
ale niestety ceny w sezonie mają zabójcze[COLOR="Silver"]
Szwagierka w Erisie pracuje, się najeździ że szok

Cytat:
w bieszczadach chyba jest Swornegacie
gdzieś jeszcze widziałam Stare Baby i Ruchawice Wielkie

a w okolicach Brodnicy mam rodzinę i tam są trzy wiochy koło siebie- Miesiączkowo, Bachorze i Skrobacze- okropnie co?
Strasznie ciążowo-ginekologicznie

Cytat:
haha nie chcialabym mieszkac w miesiączkowie, albo suchej cipce
Noooo, cholera, jeszcze by się taka zrobiła
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 14:07   #1563
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MadamAgula Pokaż wiadomość
Co? Po trzech miesiącach? Nie...Już nie pamiętam dokładnie ale w pierwszym miesiącu życia jest najpierw werandowanie. (Ubierasz maluszka tak jakbyś wychodziła na spacer tylko że otwierasz wszystkie okna w pokoju w którym się to odbywa) i później można zacząć spacery najpierw kilkuminutowe a później coraz dłuższe...

Co do ubranek to sprawdzają się bardzo rajstopki, zarówno dla dziewczynki jak i dla chłopca. W styczniu ubierałam A. na spacer tak że body na długi rękaw, rajstopki, spodnie, bluza, skarpetki i wtedy do kombinezonu, wiadomo czapeczka, rękawiczki i cieniutki kocyk.

Trudno jest takie zimowe dziecko ubrać w ubranka po domu... Przynajmniej ja z teściową nie mogłam się dogadać... Dla niej mały powinien mieć body, kaftanik, śpiochy, skarpetki, bluze, spodnie i w rożku być jeszcze ja się na to nie zgadzałam i stawiałam na jakiś dresik, albo cieplejszy kaftanik i śpioszki. No i wiadomo że dziecko zwykle w rożku nosisz choćby podczas tego pierwszego miesiąca więc w domku powinno mu być ciepło.

I śpiworek do spania to fajna rzecz bo wiesz że maluch się nie odkryje w nocy.

Ja jestem przeciwna na grubemu ubieraniu dziecka bo później choruje,a niektórzy potrafią przesadzać. To ciężko tak, wiem, że pewnie będę mieć problemy jak ubrać dzidzię

I kremik na mróz na zimę.
Cytat:
Napisane przez kasia_heaven Pokaż wiadomość
Aaaaa
A to sobie też kupię, bo tak się zastanawiałam nad jego użytecznością, ale w kokoniku rzeczywiście będzie łatwiej (oczywiście pełno tego na allegro)
http://allegro.pl/edisa-rozek-baweln...478961789.html

Ja byłam na genetycznym u dr Preisa w Gdańsku, podobno jest najlepszy, ale ceny chyba też ma najlepsze bo zapłaciłam 300zł, a dostałam tylko 2 zdjęcia usg z tego samego rodzaju co Ty otrzymałaś, do tego zdecydowałam się na badanie PAPPA to kolejne 200zł.
Tak jak któraś z dziewczyn pisała, rynek "ciążowy" będzie tak drożał powoli bo przecież zapłacisz za badania by mieć pewność, i witaminy kupisz droższe bo chcesz wszystko co najlepsze dla maleństwa.
Nie wiem czy słyszałaś ale dziewczyny bardzo narzekają na szpital Redłowski. Ja się tam boję rodzić, choć mam rzut mokrym beretem do niego, bo mieszkam w Orłowie
Tak rozek zdecydowanie bezpieczniejszy niz zwykly kocyk.

Strasznie drogo, ja płaciłam 200zł razem z badaniem krwi B-hCG i PAPP-A i dostalam 11 zdjeć i lekarz mial certyfikat FMF i tytul dr n. med. specj, ginekologii i położnictwa specjalista genetyki klinicznej no ale miejscowosc to male miasteczko

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Zdjęcie mojego brzucha chyba pozostało w cieniu innych.

Ja wysłałam mojego TŻa po dżem do sklepu. Nienawidzę dżemu, a mam ochotę na brzoskwiniowy albo malinowy. Do tego świeże bułeczki, ciepłe mleko - mmmmniam.
Dzisiaj rano stanęłam na wadze przy mamie, bardzo się zdziwiła, gdy zobaczyła, że mimo 3. miesiąca ważę wciąż 59kg... No ale ja nie wiem, jem dość dużo w porównaniu do tego, co wcześniej jadałam, a na razie przybyło mi raptem 0,5kg (i to przy dobrych wiatrach - czasem przy porannym ważeniu zdarza mi się widzieć 58,8kg, a przed ciążą ważyłam 58,6kg)...

MadamAgula, ok. Ulga, co? Bez mdłości człowiek jest jak nowy.

Djerba, trafił Ci się wredny lekarz? Masakra. Nie rozumiem takich ludzi, zwłaszcza, jak są wredni dla kobiety podczas porodu... Chyba bym takiego zamordowała.

Widzę, że większość z Was chodzi prywatnie? Ja chodzę na NFZ, bo mam akurat takie szczęście, że najbardziej rozchwytywany w Olsztynie lekarz przyjmuje w moim miasteczku (15km pod Olsztynem) na NFZ (w Olsztynie prywatnie). Naprawdę świetny z niego człowiek, trochę starszy, ale z dużym doświadczeniem i mam na wizytach wszystko, co bym chciała. Nie wypycha mnie na siłę z gabinetu, na ostatniej wizycie trzymał mnie 30minut, bo mi tłumaczył różne rzeczy, zrobił piękne USG - mogłam sobie popatrzeć na moje maleństwo itp itd. Także nie każdy lekarz przyjmujący na NFZ jest do dupy. :P Dlaczego miałabym płacić, skoro mam super lekarza pod ręką i za darmo? Co prawda kolejki w miejscowej przychodni do niego są kilometrowe, ale jak prowadzi ciążę, to przyjmuje bez zapisu i bez kolejki.
Ja chodzę prywatnie tylko dlatego, że w moim ośrodku wredny babsztyl, przed ciaza chodzilam na nfz, tylko 2 razy prywatnie, a teraz jak ciaza to chce miec komfort, gdyby byl fajny lekraz na nfz to na pewno bym chodzila, a tak do mojej mam 50km za pierwsza wizyte zaplacilam 130zł, za kolejną 100 a siedzę u niej najmniej 30min, wczesniej zawsze mam jeszcze rozmowe z polozna, tylko najgorsze, ze moja pani doktor nie pracuje w szpitalu

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
widzę, że miałyśmy szczęście trafic na świetnego lekarza i to darmowo mój, do którego chodzę, jest wychwalany po niebiosaklaski : wszystko tłumaczy, nie stresuje przed badaniem, miły, grzeczny, kulturalny, delikatny (byłam raz u innego ale to jeszcze przed ciąża- jak wsadzil paluchy to myślałam ze zeskocze z tego fotela), do tego bardzo przyjemnie się na niego patrzy . No i mam bardzo blisko- 3 km od mojej wioski a poza tym pracuje w moim szpitalu, gdzie bede rodzic i jeszcze jeden myk- przed porodem daje numer komórki i chocby nie mial dyżuru zjawia sie w szpitalu, kiedy sie zadzwoni ze to juz rewelacja po prostu. jedynym minusem jest to ze jak to w ośrodku trzeba stac w kolejce, ale to przeciez do przezycia jest

To poprostu trafilas rewelacyjnie, lekarz do ktorego chodzisz i jednoczesnie bedzie przy porodzie, to jest rewelacja, janiestety takiej mozliwosci nie mam.

ostatnio byłam 22, miałam drożdzowkę, snickersa, frugo i gazetkę mamo to ja

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Ja niestety nic nie gotuje, dla samej siebie nie ma sensu
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 14:39   #1564
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
marsi jak w ogóle z tż? Przeprosił? Przeszło mu?
co Ty, mine ma jakbym go pobiła,rzucił się w wir pracy na naszej budowie, kończy elewacje

do tego pierwszy raz w życiu nie spaliśmy razem
mam ochotę zrobić dziką awanturę bo nie po to za mąż wychodziłam by łoże rozdzielać, nie musicie się ze mną godzić ale dla mnie to zawsze było mega ważne

w dupie go mam,jest burakiem
a potem będzie kupować kwiaty i po rękach całować
gdyby nie to,że mam gina w poniedziałek,spakowałabym mandżur i pojechałabym z moim synem i psem gdzieś nad jezioro w jakąś głuszę

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Ania13.03 masz dziś urodzinki czy jutro?
nieważne, składam Ci najlepsze życzenia przede wszystkim zdrowego bobaska i dużo uśmiechu
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 15:20   #1565
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
nieważne, składam Ci najlepsze życzenia przede wszystkim zdrowego bobaska i dużo uśmiechu
Dzisiaj, dzisiaj Dziekuje Ci bardzo kochana
Dzien nie jakis wyjatkowy bo Tz odsypia nocke + nadgodziny, Gabi tez wlasnie poszla spac, wiec siedzie i mysle co by tu zrobic na obiad, zeby mieli co jesc jak wstana

Wspolczuje sytucji z mezem. Dziwne to jego zachowanie ale tak sobie mysle, ze moze zaczelo do niego docierac, ze po tylu latach znowu zostanie tatusiem i troszke panikuje? Trzymam kciuki, zebyscie szybko doszli do porozumienia

Dziewczyny, bardzo ladne te ubraka, ktore pokazujecie, zwlaszcza ten jeden kombinezon i zestaw z all Ale taki zestaw to w sumie spory wydatek wiec ja bym sie wstrzymala do poznania plci.

Co do nazw miejscowosci to niezle sie usmialam

bokeh ja rowniez uwazam, ze zdjecie rewelacja i z Was bardzo fajna, pozytywna para

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 15:39   #1566
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Smutne info od Iskierki:

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=5021
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 15:48   #1567
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
co Ty, mine ma jakbym go pobiła,rzucił się w wir pracy na naszej budowie, kończy elewacje

do tego pierwszy raz w życiu nie spaliśmy razem
mam ochotę zrobić dziką awanturę bo nie po to za mąż wychodziłam by łoże rozdzielać, nie musicie się ze mną godzić ale dla mnie to zawsze było mega ważne

w dupie go mam,jest burakiem
a potem będzie kupować kwiaty i po rękach całować
gdyby nie to,że mam gina w poniedziałek,spakowałabym mandżur i pojechałabym z moim synem i psem gdzieś nad jezioro w jakąś głuszę

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Ojj ja w tamtym tygodniu też miałam awanture przez mojego TŻ. i też nie spał ze mną, na podłodze- : hahaha: później jak się pogodziliśmy to powiedział mi że się nie wyspał... no ale nie lubie takich kłotni.. o byle g. on mi nagadał ja jemu... ale jest już ok...

PODŁĄCZAM SIĘ DO ŻYCZEŃ ! ;**** STO LAT STO LAT

ale dziś sie marnie czuje, chodzę jak pijana... kawy nie znosze, brata z coca colą nie ma... wrrrr

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 15:49   #1568
ania13.03
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35295963]Smutne info od Iskierki:

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=5021[/QUOTE]

Iskierko, bardzo mi przykro. Trzymaj sie dzielnie kochana

Delicjanko dziekuje

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2012-07-14 o 15:50
Stary 2012-07-14, 15:49   #1569
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35295963]Smutne info od Iskierki:

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=5021[/QUOTE]

Ojej... a myślałam że już wszystkie unikniemy.... ech ;( smutno ... ;(
Trzymaj się kochana!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-07-14 o 15:50
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 16:01   #1570
Hosenka*
Zakorzenienie

MI też smutno, sądziłam, że już jesteśmy w miarę bezpieczne

Leczo pyrka w garze (), zrobiłam 3 prania, mąż skończył z oknami w sypialni (nawet umył wszystkie szyby, podwójnie, bo mamy jeszcze podwójne okna ), więc czeka mnie mega sprzątanie sypialni po tej robocie

No i mam jeszcze ambitny plan porobić w końcu zdjęcia do notek na mój blog. Przez ciąże jego prowadzenie zupełnie poszło na bok.

Aaaa spotkałam koleżankę i to pierwsza osoba, która zwróciła uwagę na mój brzuch (w pracy nikt, ale może nie chcą pytać, a ona to taka bezobciachowa dziewczyna).

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-07-14 o 16:05
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 16:29   #1571
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dzisiaj, dzisiaj Dziekuje Ci bardzo kochana
Dzien nie jakis wyjatkowy bo Tz odsypia nocke + nadgodziny, Gabi tez wlasnie poszla spac, wiec siedzie i mysle co by tu zrobic na obiad, zeby mieli co jesc jak wstana

Wspolczuje sytucji z mezem. Dziwne to jego zachowanie ale tak sobie mysle, ze moze zaczelo do niego docierac, ze po tylu latach znowu zostanie tatusiem i troszke panikuje? Trzymam kciuki, zebyscie szybko doszli do porozumienia

Dziewczyny, bardzo ladne te ubraka, ktore pokazujecie, zwlaszcza ten jeden kombinezon i zestaw z all Ale taki zestaw to w sumie spory wydatek wiec ja bym sie wstrzymala do poznania plci.

Co do nazw miejscowosci to niezle sie usmialam

bokeh ja rowniez uwazam, ze zdjecie rewelacja i z Was bardzo fajna, pozytywna para
happy happy happy birthday !!!!

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Iskierko - przykro mi słoneczko

a mi przed chwilą przynieśli świeże jajeczka zaraz obok z gospodarstwa
cała paleta w cenie 20zł, to chyba dość fajna cena?
mam nadzieję, że będą smaczne
Stary 2012-07-14, 17:17   #1572
sarah67
Zadomowienie

Ania 13.03 wszystkiego najlepszego

Iskierko przykro mi bardzo
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 17:32   #1573
ania13.03
Zadomowienie

djerba, sarah dziekuje Wam baardzo
wiecie co? moje dziecko mnie dzisiaj, w moje wlasne urodziny olalo... poszla spac razem z tatusiem i spi juz 3 godziny, co sie jej normalnie nie zdarza jakis taki smutny ten dzien przez to wszystko

18.01.2013 - Lili
Stary 2012-07-14, 17:36   #1574
djerba
Wtajemniczenie

Dziewczyny...siedzę i ryczę....
ja to poprostu wiedziałam,...... może kiedyś wam pisałam, że mąż miał wrócić w sierpniu, ale przedłużyli mu do września...a teraz przedłużyli mu do końca września... co wiąże się z tym...że nie będzie go na czas porodu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nosz kur*a!!!!!!!!! to jest najgorsze dla mnie co może być..nie było go przy pierwszym i nie będzie przy drugim... what a fu*kin life!!!!
czemu ja mam zawsze takiego pecha....
Stary 2012-07-14, 17:38   #1575
ania13.03
Zadomowienie

dodalo mi tego samego posta 2 razy

djerba strasznie mi przykro. Wspolczuje Ci tej sytuacji
rozumiem, ze umowe przedluzyli mu do konca stycznia lub nawet dluzej? a nie ma opcji, zeby wrocil jednak troche wczesniej?

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2012-07-14 o 17:42
Stary 2012-07-14, 17:48   #1576
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
dodalo mi tego samego posta 2 razy

djerba strasznie mi przykro. Wspolczuje Ci tej sytuacji
rozumiem, ze umowe przedluzyli mu do konca stycznia lub nawet dluzej? a nie ma opcji, zeby wrocil jednak troche wczesniej?
wraca pod koniec września...zostaje na 2 ms, czyli do końca listopada... no i później wraca na 2 ms na statek i pod koniec stycznia będzie... o ile będzie..
bo ja widzę, że ta firma to nie szanuje ludzi...rozumiem przedłużyć raz o miesiąc...ale nie o jeszcze jeden..
nie no załamałam się.... z córką sama jedyna w szpitalu byłam bez męża..i teraz historia się powtórzy...
i jak ja dam radę tu sama...przez te pierwsze 2 tygodnie.... mam dosyć takiego życia.......
Stary 2012-07-14, 17:57   #1577
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
wraca pod koniec września...zostaje na 2 ms, czyli do końca listopada... no i później wraca na 2 ms na statek i pod koniec stycznia będzie... o ile będzie..
bo ja widzę, że ta firma to nie szanuje ludzi...rozumiem przedłużyć raz o miesiąc...ale nie o jeszcze jeden..
nie no załamałam się.... z córką sama jedyna w szpitalu byłam bez męża..i teraz historia się powtórzy...
i jak ja dam radę tu sama...przez te pierwsze 2 tygodnie.... mam dosyć takiego życia.......
no tak... ze statku to nie bardzo moze wrocic wczesniej kurcze, naprawde mi przykro. Ja tutaj mam tylko meza i tak sie martwie jak to bedzie z mala jak bede szla rodzic, itp. a co dopiero bez niego. Musisz byc dzielna i nie denerwuj sie kochana, dla dobra malenstwa

18.01.2013 - Lili
Stary 2012-07-14, 18:10   #1578
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
no tak... ze statku to nie bardzo moze wrocic wczesniej kurcze, naprawde mi przykro. Ja tutaj mam tylko meza i tak sie martwie jak to bedzie z mala jak bede szla rodzic, itp. a co dopiero bez niego. Musisz byc dzielna i nie denerwuj sie kochana, dla dobra malenstwa
z tego statku można wrócić wcześniej, bo to jest statek offshore, który krąży przy porcie... oni po prostu wykorzystują jak się da...to nie pierwszy już raz..bo to jego 3cia spółka...na wyższym stanowisku...
jak był cadetem, czy oficerem to mogli go wykorzystywać...ale nie chief mate'a....
i tak chyba będzie wyglądać moje całe życie...
Stary 2012-07-14, 19:13   #1579
sylwietta1988
Zakorzenienie

posmutnialam po wiadomości Iskierki... myślałam, że jesteśmy już bezpieczne... przykro mi bardzo

i ja sie z małżem pożarłam, nie odzywam się od południa
cholera jedna, jak przez tydzień proszę zeby wywiercil jedną dziurę na haczyk to chyba można się wsciec, co nie? i codziennie słyszalam: jutro. a dzisiaj też mi powiedział ze nie ma czasu, a poza tym na jedną dziurę ni opłaca mu się wiertarki uruchamiac

a że jestem baaaaaaaaaardzo pamiętliwa to jak przyjdzie żebrac o seks (dzisiaj i tak spi na wersalce w pokoju obok bo go wywalę) to mu powiem że dla jednego źdźbła nie będę kombajnu odplac!!!! A co!

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Suche Cipki koło Zakopca bodajże
i linia samolotowa Nieliż - Cyców - Haliny

na rmf kiedyś takie miejscowości podawali
padłam i leżę

a gdzieś na demotywatorach widziałam znak miejscowosci Mała Wieś Przy Drodze
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 19:16   #1580
hope01
Zakorzenienie

Iskierko tak mi przykro
przerażają takie wiadomości....

-------------------------------------------

Aniu wszystkiego najlepszego w dniu urodzin!!! 1oo lat

Ja jestem zła, bo TŻ miał być tu jutro, a będzie w poniedziałek
Djerba przykro mi, że tak się stało - to niesprawiedliwe i na dodatek wyzysk i traktowanie ludzi przedmiotowo

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 19:19   #1581
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
ale to nie na Twój ślub co? tylko idziesz jako gość?

ja kupiłam taką
mój, tyle że cywil

Cytat:
Wspólczuje CI bardzo, marne porównanie bo mój tż pracuje na miejscu, ale nie raz jest tak że wolnych ma 5 dni na 31 w miesiacu, i nie ma go calymi dniami, czasem coś ustalimy a on musi isc do pracy, i wiem jak przykre to jest....

Mnie też troche dobiła wiadomość Iskierki.... trzymaj sie dzielnie !!!!

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-07-14 o 19:26
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 19:21   #1582
kasia_heaven
Raczkowanie

Cytat:
o mamo..to rzeczywiście drogo i tylko 2 fotki?
ja robiłam usg w starmedzie na 10lutego, tam też przyjmuje parę innych lekarzy, więc następnym razem skorzystam z innego...słyszałam, że dr golonko jest w porządku

a co do szpitala w Redłowie..kochana no ja tam rodziłam i nie narzekam heheeh miałam zapewnioną z córeczką bardzo dobrą opiekę i nawet wyszłam 1 dzień wcześniej pielęgniarki, położne są naprawdę miłymi babeczkami...tzn były, mam nadzieję, że się nie zmieniły.
ja miałam cc, więc nie wiem jak wyglądają sale porodowe...ale sale poporodowe są w dobrym stanie..ja leżałam na początku w 2jce, a później w 3jce.. i jak na taki szpital to uwierz mi nie miałam na co narzekać
nawet jedzenie było dobre hhehe

Tzn. na szczęście ten lekarz to był tylko na obchodach...ale zawsze swoje 5 groszy musiał wtrącić i to niekoniecznie miłe te słowa były.. moja mama miała z nim też do czynienia... i też go baaaaaaardzo uwielbia hehee..

u mnie już jest duży brzuchol hehe...muszę się w końcu ogarnąć, naładować aku w aparacie i pstryknąć jakąś fotkę
Tak sobie myślę, że na to drugie genetyczne pójdę gdzieś indziej, może tam gdzie Ty byłaś
Hmm to wtedy nie wiem co mysleć o tym Redłowie, bo i czytałam i słyszałam, że źle, a tu jednak nie, więc teraz sama nie wiem, ja myślalam o klinicznej w Gdańsku

Cytat:
a z jakiego mięcha robisz gulasz?

mogę Ci tylko podpowiedzieć świetni trik na gulasz węgierski- dużo kminku-najlepiej utłuczony bo wtedy jest niewyczuwalny, dusi się mięcho z pomidorami a zamiast zaklepki z mąki do podsmażaż dużo cebuli (niestety prawdziwy węgierski to na smalcu nie na oleju- ale uwierz mi,że ostatnie badania pokazują,że jest zdrowszy od olejów- na głowę bije tylko oliwa z oliwek) i ściągasz z ognia i wrzucasz z pół paczki papryki proszkowanej- zrobi się taka gęsta maź i wrzucasz do duszonego mięcha na jeszcze trochę
bardzo polecam, u mnie szaleją w domu za węgierkim, do tego placek ziemniaczany, mniam!
choć ja wolę z kaszą

a ja dziś robię krem z pora i lasagne- bo mi Hosenka smaka narobiła
jak nie leczo to lasagne
Marsi nie obraź się, ale mogłabyś być moją żoną z tymi obiadami . Twoi faceci powinni Cię na rękach nosić, codziennie robisz inny obiadek i każdy taki wpsaniały.... za dobra jesteś

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Tak rozek zdecydowanie bezpieczniejszy niz zwykly kocyk.

Strasznie drogo, ja płaciłam 200zł razem z badaniem krwi B-hCG i PAPP-A i dostalam 11 zdjeć i lekarz mial certyfikat FMF i tytul dr n. med. specj, ginekologii i położnictwa specjalista genetyki klinicznej no ale miejscowosc to male miasteczko

Ja chodzę prywatnie tylko dlatego, że w moim ośrodku wredny babsztyl, przed ciaza chodzilam na nfz, tylko 2 razy prywatnie, a teraz jak ciaza to chce miec komfort, gdyby byl fajny lekraz na nfz to na pewno bym chodzila, a tak do mojej mam 50km za pierwsza wizyte zaplacilam 130zł, za kolejną 100 a siedzę u niej najmniej 30min, wczesniej zawsze mam jeszcze rozmowe z polozna, tylko najgorsze, ze moja pani doktor nie pracuje w szpitalu
Dużo płaciłam ale to Gdańsk i szczerze od poniedziałku będe próbowała umówić się na NFZ może się uda, bo też bardzo bym chciała chodzić na fundusz.

Cytat:
ja to poprostu wiedziałam,...... może kiedyś wam pisałam, że mąż miał wrócić w sierpniu, ale przedłużyli mu do września...a teraz przedłużyli mu do końca września... co wiąże się z tym...że nie będzie go na czas porodu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nosz kur*a!!!!!!!!! to jest najgorsze dla mnie co może być..nie było go przy pierwszym i nie będzie przy drugim... what a fu*kin life!!!!
Ojej rozumiem Cię doskonale, choć nie jestem w takiej sytuacji Mój Tż kończył Akademie Morską i na początku był na Transporcie morskim i po pierwszym 3-miesięcznym rejsie przeniósł się na transport lądowy, własnie z tego powodu na który Ty narzekasz.
Ja się zupełnie na tym nie znam, ale nie da sie mu wygadać, może pozamieniać z kimś innym żeby być z Tobą?

Iskierko współczuję z całego serca i dużo siły życzę. Nie poddawaj się kochana
Stary 2012-07-14, 19:28   #1583
marsi11
Zakorzenienie

iskiereczko, ściskam mocno
smutna wiadomość
Cytat:
mój, tyle że cywil
kiedy? cudnie
Stary 2012-07-14, 19:30   #1584
Ewik86
Zakorzenienie

Iskierko bardzo mi przykro. Trzymaj się kochana Miałam nadzieję, że już żadna z nas nie będzie musiała przez to przechodzić

Cytat:
Niektórzy ludzie naprawdę nie potrafią uszanować drugiego człowieka. Strasznie jest to wkurzające

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
posmutnialam po wiadomości Iskierki... myślałam, że jesteśmy już bezpieczne... przykro mi bardzo

i ja sie z małżem pożarłam, nie odzywam się od południa
cholera jedna, jak przez tydzień proszę zeby wywiercil jedną dziurę na haczyk to chyba można się wsciec, co nie? i codziennie słyszalam: jutro. a dzisiaj też mi powiedział ze nie ma czasu, a poza tym na jedną dziurę ni opłaca mu się wiertarki uruchamiac

a że jestem baaaaaaaaaardzo pamiętliwa to jak przyjdzie żebrac o seks (dzisiaj i tak spi na wersalce w pokoju obok bo go wywalę) to mu powiem że dla jednego źdźbła nie będę kombajnu odplac!!!! A co![
Przepraszam, ale padłam przy tym porównaniu

Aniu wszystkiego najlepszego, 100 lat

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 19:32   #1585
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_heaven Pokaż wiadomość

Marsi nie obraź się, ale mogłabyś być moją żoną z tymi obiadami . Twoi faceci powinni Cię na rękach nosić, codziennie robisz inny obiadek i każdy taki wpsaniały.... za dobra jesteś
no co Ty nie obrażę się bo mi to wszyscy mówią dla mnie to komplement
gotowanie to po prostu moja pasja a jeszcze milej się pichci jak się kogoś kocha, to najpiękniesze dzielić się z bliskimi jedzonkiem i siedzieć przy stole.... ech
ciuchutko marzę,że kiedyś otworzę swoją knajpeczkę
Stary 2012-07-14, 19:42   #1586
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
iskiereczko, ściskam mocno
smutna wiadomość

kiedy? cudnie
29 września

Cytat:
gotowanie to po prostu moja pasja a jeszcze milej się pichci jak się kogoś kocha, to najpiękniesze dzielić się z bliskimi jedzonkiem i siedzieć przy stole.... ech
życze Ci żeby to ciche marzenie się spełniło !
Stary 2012-07-14, 19:47   #1587
kasia_heaven
Raczkowanie

Cytat:
Oj ja Ci też życzę spełnienia tego marzenia, tym bardziej, że na prawdę się na tym znasz, piszesz o składnikach dań, o których ja nie mam pojęcia
Stary 2012-07-14, 19:54   #1588
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż by Cię pokochał, bo lubi jeść, lubi też gotować, a ze mnie nie ma żadnego pożytku w tym aspekcie Kto wie, może kiedyś spełnisz swoje marzenie, oby!

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 20:07   #1589
eff8
Zakorzenienie

Witam się

mniej więcej odpisze z tego co pamiętam

Aniu Wszystkiego Najlepszego

Iskierko trzymaj sie Kochana strasznie mi przykro

Elllmi ja w poprzedniej ciąży miałam rwę kulszową ale w pożniejszym miesiącu i trwała tylko miesiąc wystarczyło że dzidziuś zmienił swoje położenie i było już ok ale nie powiem bo bardzo to uciazliwe

Djerba rozumię Twoją złość

aaa no i kiepsko spałam w nocy co chwila się przebudzałam czekając na wiadomość a nikt do mnie nie zadzwonił
dopiero rano dzwoniłam do mamy i się dowiedziałam co i jak a i tak tylko pobierznie, wiecej sie dowiemy jak wyjda ze szpitala ...
Siostra urodziła po 2 w nocy, Córeczkę są przeszcześliwi i mowia oczywiscie ze jest najsliczniejsza na swiecie , czekamy na zdjecia rodziła nie długo bo ok 2h 40 min tyle ze popekala :/

Djerba

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 20:14   #1590
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Siostra urodziła po 2 w nocy, Córeczkę są przeszcześliwi i mowia oczywiscie ze jest najsliczniejsza na swiecie , czekamy na zdjecia rodziła nie długo bo ok 2h 40 min tyle ze popekala
Gratuluję siostrzenicy

O jej.. Oglądam właśnie na Tvn24 zdjęcia trąby powietrznej w Kujawsko-Pomorskim masakra

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości