![]() |
#4441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdroszczę zaręczonym dziewczynom- odsłona 57.!
Ja zeżarłam mini pizzę, popiłam Pepsi, wypiłam kawę, związałam włosy, założyłam okulary i mimo że lecę na pysk, to mi dobrze
![]() ![]() ![]() Ale żeby nie było za wesoło, to się pożalę na swoją pracę. Otóż jak moje działania windykacyjne nie przynoszą rezultatów, to wpisujemy dłużników do KRD i przekazujemy ich sprawę do pewnej firmy windykacyjnej, która z KRD współpracuje. I, kurde, nie chcę im robić antyreklamy, ale chyba zacznę :/ na początku współpracy ruszyli z kopyta i ściągnęli kilka długów, z którymi długo nie dawaliśmy sobie rady. A teraz sobie tak lecą w kulki, że głowa mała. Nagle jest pełno dodatkowych opłat, wisi u nich chyba 20 naszych spraw i nie mamy zielonego pojęcia, co się dzieje. Nie dostajemy żadnych informacji, mijają terminy. Kontakt jest beznadziejny. Co chwilę zmienia się nasz opiekun. No i ostatnio przyłapałam nerwa na nich, dzwonię do laski, a tu - nie dodzwonię się. Przez ponad tydzień, dzień w dzień po kilka razy dzwoniłam i zawsze miała zajęte. A z 2 tygodnie wcześniej przesłałam jej listę dłużników, na temat których chcę uzyskać informację, na jakim etapie są sprawy. I nic. Wkurzyłam się i napisałam do BOK, że życzę sobie zmiany opiekuna, bo obecny ma nas w dupie, dostaliśmy pismo od adwokata jednego z dłużników i nawet nie było komu go przekazać. Oczywiście laska dalej jest opiekunem. Po długich a ciężkich udało się z nią skontaktować (bo zadzwoniła po kasę, a jakże). I pytam, co z tymi sprawami, o które pytałam - ona czeka na oficjalne notatki od negocjatorów. Pytam: kiedy? We wtorek (był piątek). We wtorek nic nie przyszło, dostałam od niej maila w czwartek z nic nie znaczącymi informacjami na temat CZTERECH z dziewięciu dłużników (miała na to 3 tygodnie!!!!!!!!!!!!). I jest, na przykład, taka informacja: "Korespondencja pocztowa/mailowa/faks -wysłano pismo do dłużnika zaległej wierzytelności wraz ze wskazaniem konsekwencji prawnych oraz rygorem upublicznienia danych w Krajowym Rejestrze Długów. Spłata części należności w kwocie 6353,88zł. Dłużnik złożył ustną deklarację wpłat w ratach. ." Normalnie cycki i szczęka mnie opadły. Co mnie interesuje jego ustna deklaracja? Gość od ponad pół roku nie wpłacił nam złotówki!!! Z 2 miesiące temu dzwoniłam i pytam, co w jego sprawie, a laska mi mówi, że sprawa jest zamknięta ![]() Wkurzyłam się niemiłosiernie, wysmarowałam jej maila, że gdzie są pozostałe informacje i skoro tyle czekała na te, to jak na taki okres czasu są bardzo mało miarodajne te, które z tak wielkim trudem uzbierała. Od wczoraj przeglądam wszystkie umowy i powoli wycofuję każdą sprawę, którą mi się jeszcze opłaca od nich wycofać i oddać innej firmie. PORAŻKA!!! EDIT: Taaa... zwięzły, interesujący post, nie ma co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Zakorzenienie
|
Justi, ale burdel
![]()
#4443 |
Zakorzenienie
|
justi kojarzy mis ię to z jedną firmą... tą "moją":/ no chyba, że wszystkie firmy windykacyjne mają tak wszytsko posrane bez ładu i skladu
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Picz masz te zabiegi tam u siebie czy Wro? Robiłam dziś na obiad po raz 1. placuszki z cukinii i bardzo dobre, wszyscy się zajadali, a roboty nie ma oprócz stania przy kuchni, jakby któraś chciała mogę podać przepis ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
on: pani Justyno, jak tam u Was sprawa z XYZ? Spłacił Wam dług? ja: nie, nie mam pojęcia, co się z nim dzieje, sprawa chyba zdechnie, bo to już prawie 2 lata. on: o, a pytam, bo w zeszłym miesiącu ściągnęliśmy od niego zadłużenie kilku naszych klientów. ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Zakorzenienie
|
zetrzeć na tarce 2-3 średnie cukinie (ja tarłam za skórą, bo młode), dodać 1 szkl. mąki (w trakcie można dosypywać, bo ta cukinia puszcza wodę), 2 jajka., pół szklanki ketchupu, łyzeczkę proszku do pieczenia, 3 łyżki śmietany, sól i pieprz, wymieszać i po łyżce smażyć na średnim ogniu na oleju z obu stron. Do tego dip czosnkowy: jogurt naturalny, trochę majonezu, wyciśnięty czosnek, sól, pieprz. Polecam naprawde bardzo smaczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4448 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i moja mam często latem robi takie kotleciki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Zakorzenienie
|
Justyna brak słów na waszą obecną firmę windykacyjną... Dobrze że wycofujesz co się da i będziecie to komuś innemu zlecać. Obecna to zachowuje się tak jakby im tylko na ich wynagrodzeniu zależało a nie o to przecież chodzi...
Jakie macie plany na popołudnie? Może małe wędkowanie w okolicach D.? ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- hmm, czy Wam też się tak spać chce? bo ja praktycznie na stojąco zasypiam, chociaż teraz jak wypiłam cappuccino to jest trochę lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Zakorzenienie
|
używa ktoraś z Was tego środka do pralek calgon? mamy strasznie twardą wodę, do tego stopnia, że jak myję rece i zakręcę kurek to od razu pojawia się osad
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Peach, śmieszny ten twoj tz ![]() Simply, fajne masz lóżko ![]() Magda, a ty teraz sama mieszkasz? wynajmujesz kawalerke czy jak? bo ja nie na bieżąco jestem ![]() ![]() karo, bradzo ciesze sie, ze juz z reką lepiej ![]() Frezi, fajnie, że pierwszy dzien pracy udany ![]() Maja, dbaj o swoje zdrowie. tego nien zastąpi ani najlepsza praca ani nic innego... Stygmatek, "uwielbiam' takich miłych staruszkow.. co za babsztyl! a my znowu u dziadkow siedzimy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale twardą wodę mamy bardzo, więc co jakiś czas trzeba będzie robić puste pranie z octem Cytat:
![]() oglądałam apartamenty w sky towerze i ja chcę taki jeden malutki apartamencik ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4456 |
Zakorzenienie
|
To masz w zalaczniku
![]() Wrocilam z zakupow, mialam kupic tylko kilka drobiazgow a wydalam prawie 140 funtow ![]() ![]() ![]() Karola jaram sie pierscionkami! ![]() Justyna ciesze sie, ze wszystko zmierza w dobrym kierunku ![]() najka ja mam podobne momenty, ale zaraz przed snem, TZ mnie wtedy nazywa "silly Anna" ![]()
![]() ![]() Edytowane przez SimplyDivine Czas edycji: 2012-07-14 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4458 |
Zakorzenienie
|
Najeczko, cieszę się, że macie już umowę
![]() Kawa, przykro mi z powodu dziadka ![]() Jusia, super, że z W. lepiej ![]() Med, dobrze, że walczysz o swoje na praktykach ![]() ![]() Strasznie mi się chce dziś spać... ![]()
#4459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ocet wyjdzie ci taniej niz calgon. Paweł po weekendzie wraca do pracy, a ja zostaje do nastepnego weekendu ![]()
![]() |
#4460 |
Zakorzenienie
|
wyszla mi przeokropna opryszczka na brodzie, dluga na prawie 3 cm
![]()
#4461 |
Zakorzenienie
|
Simply, poszalałaś z zakupami, tylko pozazdrościć
![]() Przestaję widzieć naszą wspólną przyszłość ![]() Nie zobaczę się z A. Nie w ten weekend. Może w przyszły... Może...
#4462 |
Zakorzenienie
|
simply jak dopiero wyszzła, to jeszcze zdążysz coś zrobić i możliwe, że się schowa
![]() med, jak to? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Zakorzenienie
|
Przedłożył ciotkę nade mnie. I dzisiaj i jutro... A za tydzień może przyjedzie do domu, a może nie
![]() ![]() ![]()
30.12.2012 ![]() 26.04.2014 ![]() Edytowane przez medeline Czas edycji: 2012-07-14 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4464 |
Zakorzenienie
|
peach nie mam
![]() ![]() med strasznie mi przykro... bez sensu to... ![]()
#4465 |
Zakorzenienie
|
![]()
#4466 |
Zakorzenienie
|
med
![]() ![]() ![]()
#4467 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() silly anna ![]() ![]() Józia ![]() ![]() Med ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4468 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.