|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#65941 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Cytat:
wydaje mi się, że już na dekolcie widzę, że jest mniej widoczne to, że mi skóra schodziła.. za bardzo nie płaczę nad tym już w sobotę przesadziłam z opalaniem, w niedziele dolałam oliwy do ognia, także mam za swoje.. nauczka na przyszłość, ale ratować się można, a nawet trzeba! podlinkuj jeszcze raz sklep rzeszowski, bo coś nie załapało ![]() Cytat:
![]() pani była dosyć niemiła, więc niech spada na drzewo, szukam innego zielarskiego w Mielcu, albo nawet i w Rzeszowie.. farbowałam tym rudym i nic nie złapało, na coś liczyłam, nie zapowiadało się na cuda, ale miałam nadzieję, że chociaż jakiś ciemny wyjdzie, a tu tylko taki lekki podblaski rudości, których nigdy nie akceptowałam ![]() za to albo lniany albo odżywka z apteczki babuni (dwie nowości dzisiaj na mojej głowie!) wyczarowały cuda!!! włosy mam takie, że oh eh ah zrobiłam zdjęcia, ale już późno, aparat słaby to nie widać nic wybitnego, jutro z rana do światła dziennego postaram się zrobić i pokażę je ! za to kokosowy jak przypuszczałam na moich włosach nie działa nic, puszy, puszy i jeszcze raz puszy! pełno odstawaczy, a fee..
|
|
#65942 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czekam z niecierpliwością na zdjęcia w takim raziea ja dziś stwierdzam, że joanna z zieloną herbata ma genialny zapach
Edytowane przez imbryka Czas edycji: 2012-07-14 o 21:05 |
|
|
|
|
#65943 |
|
Zakorzenienie
|
o tak
|
|
|
|
#65944 | |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi, gdzie ona stoi? bo chyba slepa jestem
Cytat:
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- szsz - cudo masz na głowie! Zioło - mnie się zawsze takie fale podobały ![]() powiedzcie mi jeszcze, jak nakładacie żel to dużo go? bo obawiam się efektu takich strąków.
|
|
|
|
|
#65945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#65946 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie
![]() Od niedawna powoli wcielam w życie metodę CG, jednak zastanawia mnie jedna rzecz. Łykam witamy - moja mama (bez konsultacji ze mną) kupiła mi Capivit "piękne włosy" na 2 miesiące kuracji. Nie liczę na cud bo to po prostu komplet wszystkich witamin w jednej kapsułce. Skład :Kwas askorbinowy, niacyna, D-pantotenian wapnia, chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6), fosforan sodowy ryboflawiny (witamina B2), monoazotan tiaminy (witamina B1), kwas foliowy, D-biotyna, cjanokobalamina (witamina B12). Substancje pomocnicze: celuloza mikrokrystaliczna (wypełniacz), kwas stearynowy, talk (subst. przeciwzbrylające), żywica naturalna, hydroksypropyloceluloza (subt. powlekające), glicerol (subst. utrzymująca wilgotność), fosforan potasu (regilator kwasowości). Składniki otoczki: żelatyna (zawiera dwutlenek siarki), barwniki: żółty telenk żelaza, dwutlenek tytanu, błękit patentowy V, błękit brylantowy FCF, lecytyna sojowa. Dzisiaj wcierając Jantar we włosy oświeciło mnie - a co jakby tam dwie kapsułki rozpuścić i wcierać we włosy? To przecież witaminy, a ja sama często robię sobie mieszankę - wlewam do zużytego opakowania po Seboradinie i mam psikacz : woda przegotowana, trochę jantaru, trochę nivei b/s do stylizacji włosów i trochę Joanny b/s, i używam zazwyczaj na drugi dzień po umyciu, kiedy włosy są "przespane" albo potrzebuję szybkiej poprawy ich wyglądu, psikam i wraca wszystko do normy.Co myślicie? Nie zaszkodzi włosom? a może pomoże?
plecaczkiem: 7250 km Edytowane przez zjedzmniebejbe Czas edycji: 2012-07-14 o 21:52 |
|
|
|
#65947 |
|
Zakorzenienie
|
wyglądało całkiem przyzwoicie
|
|
|
|
#65948 |
|
Raczkowanie
|
Też mam pytanie
![]() czy dobrze robię łącząc Alterre z grantem z Artiste różową? |
|
|
|
#65949 |
|
Zakorzenienie
|
zielarnia
www.zielarnia24.pl |
|
|
|
#65950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#65951 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#65952 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#65953 |
|
Rozeznanie
|
Ojacie, zrobiło się chłodno i włosy nie zdążyły mi wyschnąć przez noc
![]() a tyle wczoraj nałożyłam, że obawiałam się trochę co z tego będzie, a tu surprise, miękkie, miłe, puchu brak Nie robiłam też wczoraj turbana na głowie, ani żadnego plunkingu i to jest chyba to, po myciu ugniatałam i harmonijkowałam włosy z roztartą na dłoniach odżywką bs, a później delikatnie odciskałam jeszcze ręcznikiem z fibry, po odciśnięciu wody nałożyłam nivea fc i podpięłam u góry i jest great! ![]() Przy trzymaniu ręcznika/koszulki na głowie, moje długie włosy wyglądają na pogniecione i na czubku głowy są oklapłe. Takie odciskanie i harmonijkowanie sprawdza się znakomicie, poza tym przy harmonijkowaniu mokre włosy zakręcają się i falują na całej długości, niestety kiedy wysychają, rozciągają się i spiralki zawijają się na końcach. Ale spokojnie nawet taki urok moich włosów mi sie podoba, a kto wie, może przy odpowiedniej trwałej pielęgnacji skręt włosów się trochę wzmocni i ukształtują się na długości ![]() Miłego dnia kręciołki!!
|
#65954 |
|
Spaceroholiczka
|
Hej. Można się przyłączyć?
Z tego, co zdążyłam już nadrobić wyłapałam włoski szsz i Maliniarka - cudowne! |
|
|
|
#65955 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj zrobiłam kolejne podejście do szamponu z SLeS.. następnych nie będzie. nic mi tak włosów nie plącze jak ten szampon z syossa bez silikonów. za to później nałożyłam sporą dawkę isany z babassu i nie wiem czy nie przesadziłam później z joanną b/s ale to się okaże
|
|
|
|
#65956 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Wam za odpowiedzi
![]() przy następnej wizycie w rossmannie postaram się zakupić jakiś żel i poćwiczyć ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#65957 |
|
Rozeznanie
|
Pochwaliłam się moimi zacofanymi w rozwoju włosami w codzienniku
Co prawda zdjęcia z wczoraj, dzisiejsze wstawię później
|
|
|
|
#65958 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#65959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#65960 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam nie do końca kręcone pytanie
![]() Zaczęłam wczoraj brać CP, tylko trzy tabletki (1 po południu, 2 wieczorem). Dzisiaj rano obudziłam się z zawrotami głowy, jak już jakoś wstałam, to zaczęłam wymiotować, samą cieczą. Czy to może być związane z CP? Nigdzie nie znalazłam, żeby ktoś miał taki problem
|
|
|
|
#65961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nie wierzę w to co widzę! kolejne mycie, a tu z tyłu widzę to: |
|
|
|
|
#65962 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ja bym radziła odstawić suplementy na jakiś czas, a potem spróbować je znowu brać. Jeśli problem się powtórzy, to będziesz wiedziała, kto jest winny
|
|
#65963 |
|
Rozeznanie
|
Nekotka ![]() Sprzątam sobie wczoraj w kuchni, patrzę, a na lodówce jak zwykle jakieś tabletki, blistry oczywiście luzem rzucone, opakowanie nie wiadomo gdzie, zaczęłam przeglądać i segregować na te "używane obecnie" i "do schowania" i co znalazłam... słynne CP Mama kupuje to jako tzw. wapno w tabletkach, bo nie cierpi smaku tego do rozpuszczania. Już wiem o co się zapytać w aptece, żeby nie patrzyli na mnie jak na przybysza z kosmosu
|
|
|
|
#65964 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
|
|
#65965 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
im dłuższe tym mniej kręcone...skończysz z falami ;PWidać na zdjęciach, że znacznie urosły |
|
|
|
|
#65966 |
|
Zakorzenienie
|
Na mokre, nie zauważyłam obciążenia
|
|
|
|
#65967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie rulony wcięło jeszcze zanim tyle urosły... I ni cholery nie chcą wrócić. Dokładniej to wszystko pochrzaniło się po nieudanym cięciu, miały być tylko bardziej postopniowane u góry, a skończyłam z za krótko podciętą grzywką za to z mega objętością, wierzchem w postaci smętnych piór i masakryczną resztą. A myślałam, że znalazłam dobrą fryzjerkę... Od tego czasu zdążyły nie dość, że odrosnąć do długości przed cięciem to jeszcze dodatkowo urosnąć o 3 cm Po cięciu była masakra, odstawały na wszystkie strony, potem dwa czy trzy razy ułożyły się w korkociągi, i od tamtego czasu lipa, niezależnie od tego, co na nie nałożę. Chociaż na spodzie coś tam jest, ale wierzch i przód to nie to co kiedyś.Niech rosną, mają być długie, zdrowe i już niedługo całkiem rude Skręt może być, tylko niech jeszcze się przód ogarnie i przestanie sterczeć to nie będę narzekać na brak rulonów |
|
|
|
|
#65968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj uzylam nowej odzywki - Alverde z brzoza i szalwia, opisze Wam pokrotce jak tam wrazenia ![]() Skladowo wyglada super. Ma luzniejsza, rzadsza konsystencje niz Alverde morelowo-cytrynowa. Zapach nie przypadl mi do gustu Zalaczam foto z wczoraj. Jednak po nocy wlosy mi sie nie podobaja - skret nie przetrwal, jest troche puchu, a przede wszystkim zrobily mi sie drobne tluste strąki. Winowajca chyba jest moje maslo z TBS, ktore zwykle daje na koncowki, a wczoraj nalozylo mi sie go troche wiecej i wyzej niz zwykle ![]()
|
|
|
#65969 |
|
sentimental animal
|
claudiiin - Like It
jaaaakie długie![]() ogłaszam wszem i wobec, że nie będzie mnie tutaj od jutra do 1 września postanowiłam zrobić długi wakacyjny odpoczynek od komputera![]() ![]() hasta la vista, miłego wakacjowania sobie i Wam życzę
|
#65970 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ostatnio z ciekawości wzięłam w rossamanie odżywkę dwufazową Isana Rossmann, Isana Hair, Express Spulung Oil-Care (Odżywka do włosów suchych i z rozdwajającymi się końcówkami) .
I powiem wam że strasznie się zdziwiłam. Umyłam loki i po ściągnięciu ręcznika, obficie spryskałam nią włosy dokładnie ugniatając. Potem wgniotłam troszkę Pasty modelującej do włosów kręconych Joanna Profesional (kupiłam w hurtowni fryzjerskiej, nie widziałam jej w drogeriach) i powiem że zrobiłam WOW! Miałam takie loczki i taki fajny "lekki" skręt że dawno żaden kosmetyk tak dobrze mi nie zrobił. Zrobiłam zapasy jak na wojnę bo sporo tego pryskam.
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

właśnie rokitnika będę testować pod kątem skóry wystawianej na słońce
właściciele są świetni i bardzo dużo wiedzą 
A aloes znalazl sie przez pomylke w licznych kosmetykach do wlosow i w preparatach majacych na celu lagodzenie podraznien skory