|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Witam.
U nas jakas nawalnica przeszla. Czegos takiego w zyciu nie widzialam. Auto cale ![]() Bao co do naprawy auta,to moje trafilo dzisiaj na szybka robotke do mechanika. Tylko wymiana kabelka w wiatraczku od chlodzenia. Mechanik oszacowal koszt na 70zl. Po paru godz odbieram auto,a ten dupek mi mowi ze 80zl,a ze musial sie przy tym narobic to 300zl za robote +te 80zl. Nawet nie pisze co powiedzialam i co teraz o tym mysle. Ale w necie juz mu opinie wysmarowalam ![]() Evi bardzo fajne lozeczko. W ikei sa fajne te baldachimy tunele takie granatowe w gwiazdki za 40 zl. Ja mlodemu krzeselko do karmienia wymienilam na takie male drewniane i dosowam mu do lawy,takie z ikei za 29zl,fajne stabilne,czasami nawet tz na nim siedzi ![]()
![]() |
#272 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
![]() ![]() ![]() Evi przepraszam ale nie można się opanować. My już sprzedaliśmy krzesełko Zosi bo już nie chciała w nim siedzieć. Poszło chyba po 2 godz. od wystawienia ![]() Na szczęście jeszcze mamy miejsce na stolik więc siedzi z nami na kanapie albo przy swoim stoliku. Przyznam że wolałam jak siedziała w swoim krzesełku bo dopóki nie zjadła to nie wyłaziła a teraz to skubnie coś tam pójdzie, znowu przyjdzie skubnie, zabiera widelec i złazi z kanapy albo krzesełka i tak cały posiłek ![]() Cytat:
Brak krzesełka to więcej miejsca i u nas ![]()
![]() |
#273 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do mechanika ![]() widzisz, a nam to krzesło miejsca nie zajmuje bo po złożeniu zajmuje mniej miejsca niż deska do prasowania i siup do szafy. Uwielbiam je-dostałam je od koleżanki, która je kupiła w UK na carboocie za 2,5 funta i ciągle się sprawdza doskonale ![]() Wiem jakie tunele, fajne są, ale u nas potrzebne było zakrycie gdzie indziej-po krótszych bokach-żeby "chroniło" przed odblaskami z tv i ewentualnym wiatrem/światłem z okna. Zrobię fotkę i pokaże wam co mój bob budowniczy zmajstrował ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#274 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wyśmienita ![]() Cytat:
![]() A propo domu to leci w niedzielę chyba na 1 bardzo lubię ten film Cytat:
![]() Teksty Lenki wymiatają ![]() Mój te ![]() Asiulek ale Werci włoski zjaśniały Madzia nas też tak kiedyś podobnie zrobili w warsztacie zostawiliśmy auto zaczęli na 1 zmianie ,przyszła 2 zmiana i kończyli powymieniali coś bez naszej zgody a później rachunek jak wystawiliśmy to tż aż zaniemówił U nas na szczęście beznawałnicowo "tylko " burza była ale jechałam przez las i drzewa połamane kilka km od nas więc też nie ciekawie było ,o ilościach wody już nawet nie mówię ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#275 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
- wysłać TZta do sklepu po foremki do muffinek -te z pewnością nie będą za duże ![]() -zamknąć zwierzaki w jednym pomieszczeniu -zamknąć Oliwkę z TZtem w drugim pomieszczeniu, tudzież włączyć jej bajkę/dać laptopa czy coś równie absorbującego - usiąść na kanapie i zastanowić się dobrze czy aby na pewno chcesz robić to ciasto - udać się do kuchni po składniki oraz dwie miseczki - zaopatrzyć się w szklankę/kubek nie patrząc zbytnio na gabaryty (oby nie był to kubeczek do espresso) - ponownie udać się na kanapę i zastanowić się raz jeszcze... - zapomnieć gdzie jest mikser skoro w przepisie napisane, żeby mieszać (nie miksować) i to jeszcze wyłącznie do połączenia się składników - przeczytać 3 razy przepis sprawdzając czy ma się wszystkie składniki i o niczym się nie zapomniało - wrócić na wyżej wspomnianą kanapę w wyżej wymienionym celu - przystąpić do wykonywania czynności zawartych w przepisie - na wszelki wypadek wrócić na kanapę i zastanowić się raz jeszcze... Smacznego! brawo dla tej pani ![]() Asia, właśnie, jak mama? Cytat:
![]() cudne ![]() tekst Gabrysi sprzed kilku minut (nie bez znaczenia jest fakt, że mówiąc to była w trakcie robienia kupy) - Mama, jak ci spadnie kupa na fotel, to będzie strasznie. Bo na kupie się nie siada, wiesz? bez komentarza...
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2012-07-14 o 21:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego sie tak cieszę, że moja swoje ciągle lubi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#277 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A teksty Gabrysi równie boskie co Lenki ![]()
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Libra szkoda ze daleko mieszkasz,ja uwielbiam cukinie. Leczo moglabym jesc na wszystkie mozliwe posilki.
Co do mechanika. To jest znajomy mjego tz. Normalnie bym klnela. Ostatnio moj tz mu komp i lapka za darmo naprawil a ten sie cieszyl ze sie odwdzieczy jak bedziemy miec cos nie tak z autem. Pierwszy i ostatni raz. Tztowi powiedzialam ze nastepnym razem tez ma go skosic za naprawe bo sie bardzo przy tym zmeczyl.
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Madzia dopiero teraz doczytałam o mechaniku od siedmiu boleści
Takiemu to koguta można zrobić ![]()
#280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() instrukcja super ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Madzia no szkoda bym Ci całą skrzynkę dała ![]() Jak zwykle za dużo nasadze a później nie mam co z tym robić Jak to mówią kochajmy się jak bracia a liczmy się jak żydzi i widać znajomy się tego trzyma |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Instrukcja mnie powaliła. Upłakałam się po prostu
![]() ![]() ![]() U mamy średnio ale więcej w klubie jak znajdę dłuższą wolną chwilę... nataszka- mama przyjechała w niedziele a wraca w poniedziałek. izz- u nas identyczne jedzenie, cos tam dziubnie, wloży widelec do buzi i z nim paraduje a ja zawału serca dostaję... wraca znów dziubnie i tak w kółko ![]()
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Madzia
![]() Libra ja tez bym wziela z mila checia ![]() Zrob leczo i pozamrazaj w sloikach ![]() Albo salatke z cukinie, baklazana i papryki czerwonej - tylko ze smazone na tluszczu ( wysuszone na papierowym reczniku) , wymieszane razem w jogurcie z czosnkiem ( duzo ![]() ![]() ![]() Evitka ![]() ![]() ![]() U mnie sasiad robi impre, wczoraj byla ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ALE wiesz mama, czy nie? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
mrowak instrukcja wymiata
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie raz próbowałam, ale nie nadanżam ![]() my tez dziś dostaliśmy cukinie od teściowej z działki i leczo już jest ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Darusia dziewczynki są świetne
![]() Wercia jest boska ![]() Mój aparat ![]() (fotki robione jeszcze na starym mieszkaniu)
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2012-07-14 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
cieszę się, że im i paru osobom na forum humor poprawiłam instrukcją-pisałam co mi ślina na język... tudzież palce na klawiaturę przyniosły i tak samo wyszło, ale myślę, że jak się PoP zastosuje to może tym razem coś z tego będzie (czytaj: każe TZtowi to ciasto zrobić bądź nie zrobią go wcale ![]() Aha! i jeszcze jedna cenna uwaga-PoP, po jaką cholerę obierałaś te "kulki czerwone"? Ja odrywam je dopiero bezpośrednio przed nałożeniem na wierzch ciasta, po co dwa razy robotę robić? No.... chyba, że Ty je powsadzałaś również do środka, to obawiam się, że kwaśne z lekka mogło Ci wyjść... no, TERAZ to już wiem ![]()
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Evi teksty super
![]() Libra też uwielbiam cukinię, tz niekoniecznie -tylko usmażone w panierce lubi. Ja robię też leczo, nadziewane, szaszłyki z cukinią, placki z cukinii ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tekst Gabi świetny ![]() Przepis na ciasto idealne dla P0P ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() WYpróbuję tą sałatkę Nie zazdroszczę sąsiadów ,wiem co przeżywacie u mnie jak sąsiadki zrobią imprezę na podwórku u siebie to u mnie w domu słychać ![]() Ostatnio sie przymierzały do grilka a tu taka nawałnica przyszła ![]() ![]() Alke druga sąsiadka jak robili 18 to przyszła uprzedzić że może być trochę głośno ,wtedy człowiek jakoś inaczej to znosi Evi a mi sią zawsze wydawało że jesteś wysoka ![]() Mój Miko tak z talerzem spaceruje i aż raz stłukł talerz a teraz do mnie za każdym razem jak biorę talerz "tylko uważaj ,bardzo uważaj nie pobij" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy przepis idealny to się okaże, bo ja wierzę w możliwości PoP i ona z pewnością nie omieszka i tak czegoś poknocić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- że kto ![]() a tak nie a propos, libra, jak ja bym do Ciebie wjechała z wizytą to nie dość, że bym Cię oszabrowała z miodu i cukinii to pewnie jeszcze bym Cię zaraz na jakieś fajne sadzonki z ogrodu naciągnęłal ![]()
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2012-07-14 o 21:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
nie czekaj za długo bo Ci przerośnie i jak bedzie taka wielka to już pestki w środku czuć Cytat:
![]() Cukinia strasznie szybko rośnie w tydzien to niezłe kabany porosną ,jak u mnie widzę że jeszcze mały idę za 2 dni i są akurat ,warunki idealne dla nich ciepło i mokro |
||
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Libra jak ktoś przychodzi i uprzedza o imprezie i ewentualnym hałasie to zupełnie się to inaczej znosi. Ja też nie znoszę ludzi co uważają że jak są w swoim ogrodzie albo mieszkaniu to mogą hałasować bez ograniczeń
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-07-14 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Mrowak szantrapy to w wolnym tłumaczeniu mogą być larwy,wiedźmy itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 | ||
Zakorzenienie
|
jaki slodziak
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To turecki przepis, w restauracji zawsze to jadlam , wiec wzielam od babeczki przepis . Ja daje najwiecej cukini, jeden baklazan ( bo ma taki kijowy z deka smak ) i z 2 papryki bo uwielbiam. To tak ma mniejwiecej plywac w tym jogurcie , ty ramsejka jestes to sama skumasz jak ci pasuje ![]() I te placki tez z cukinie robia nooo przepyszne . Ten chlopak z matka nie mieszka, ona chyba na weekend wyjechala z corka i mu chate dala, to gowniarze nastolatki , ja to raczej tak lajtowo podchodze, no mlodziez raz na rok czy dwa impre zrobi - tyle jego , ale zeby przynajmniej o tej 2 w nocy muzyka byla na min a nie na full. Moj tz to kipi ze zlosci ( nie dziwie sie bo po 2 wrocil i biedak spac nie mogl, zreszta ja tez), ja go uspokajam , zeby dal chlopakom sie wylozowac ( on teraz w pracy to maja szczescie ) . Fajnie jak ktos uprzedzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
teksty dzieciakow -cudne.
Kupa Gabrysi wymiata ![]() Mrowak-kocham cie,uryczałam sie ze smiechu gorzej niz jak cebule kroje ![]()
![]() |
#299 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do Tz to trafiłaś teraz też mu się oberwało za to że powiedział ze i tak mi nie wyjdzie ![]()
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robilam zupe krem ![]() ![]() Nie mam tv ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.