Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-14, 19:52   #271
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Witam.
U nas jakas nawalnica przeszla. Czegos takiego w zyciu nie widzialam. Auto cale choc obsypane butelkami i reklamowkami. Trwalo to z 15min albo i nie,a drogi drzewami zawalone i chodniki oczywiscie tez..

Bao co do naprawy auta,to moje trafilo dzisiaj na szybka robotke do mechanika. Tylko wymiana kabelka w wiatraczku od chlodzenia. Mechanik oszacowal koszt na 70zl. Po paru godz odbieram auto,a ten dupek mi mowi ze 80zl,a ze musial sie przy tym narobic to 300zl za robote +te 80zl. Nawet nie pisze co powiedzialam i co teraz o tym mysle. Ale w necie juz mu opinie wysmarowalam .

Evi bardzo fajne lozeczko. W ikei sa fajne te baldachimy tunele takie granatowe w gwiazdki za 40 zl.
Ja mlodemu krzeselko do karmienia wymienilam na takie male drewniane i dosowam mu do lawy,takie z ikei za 29zl,fajne stabilne,czasami nawet tz na nim siedzi . Ale duzo wiecej miejsca mamy w pokoju jak sie tego wielkiego pozbylismy.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 20:06   #272
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
dziękuję za miłe słowa pod adresem wyrka

Odpowiadając na wasze pytania i rozwiewając wątpliwości:
lenucha dalej je z przedstawionego na obrazku krzesełka-już prawie dwa lata . My nie mamy w pokoju stołu, także wszystkim nam wygodnie no i w razie co latać za nią nie muszę. Jej pasi-sama włazi i wyłazi (z kanapy obok).

Libra
, ona jest ubrana tylko stosownie do aury-ma bluzeczkę bez pleców, taką z gumką na szyi. I, aż musiałam powiększyć fotkę w celu namierzenia sztućców i są, są, znaczy jest, jest-żółtka łyżeczka z głodkiem w miseczce

Nogi opalone po naszych pobytach nad wodą-smarowana była a i tak się opaliła. Czy długie? ja wiem? normalne takie. W ogóle mi się taka "normalna" wzrostem wydaje, a często mi ludzie obcy mówią, że na swój wiek duża jest. Może w tatę idzie (oby nie za bardzo-"rzeczony" ma 198cm )

A mi pioruny nosem dalej uciekają, a cierpliwość do potomkini się proporcjonalnie zmniejsza....mówię wam....wszystko na opak i jeszcze się cieszy, coś zniszczy albo kopnie dziadka i potem mówi: "ja tak tylko żartowałam. Już tak nie będę robiła. Gniewasz się? i smucisz się też?"
A jak pyskować próbuje i mnie przedrzeźnia...klękajcie narody....jak fajnie było czasem jak nie była taka kumata i gadająca...

-mogę [coś tam]?
-na razie nie
-<bierze, ma mnie gdzieś>
-N.A.R.A.Z.I.E nie , <z zaciśniętymi zębami odrzekam>
-N.A.R.A.Z.I.E tak < z uśmiechem od ucha do ucha dokładnie tym samym tonem co ja..i zaś bierze...>

ze śmiesznych odzywek:
-zjem ci nogi/ pupę
-to jak pójdę na spacer/ będę siedzieć?

<widzi pana na wózku inwalidzkim>:
-jak to ten pan się sam prowadzi? nikt go nie prowadzi przecież?

<robi baby w piachu i tak sama do siebie>
-e nie wyszła, lipa no

-<ja do niej>: zaśpiewasz mi o misiach?
-tak
-no to śpiewaj
-<śpiewa okropnie głośno, fałsz mega, ja na weselach nad ranem> zaśpieeeewaaaam ci o miiiiisiaaaaach dziiiiiiś!!! zaśpieeeewaaaam ciiiii [...]!!!!

Pojechaliśmy dziś na cmentarz a ona została u babci.
-ja też chciałam iść
<babcia>: ale zobacz, deszczyk będzie padał...
- a jak mój tatuś zmoknie to co będzie?
-nie zmoknie, będzie mieć parasol
-a mamusia?
-zmieści się z tatusiem pod parasolem
-to ja bym się też z nimi zmieściła razem

nie pogadasz, no nie pogadasz z taką . Na wszystko ma takie odpowiedzi, a jakie roszczenia...
(-zrobisz mi pianę?
-nie
- a tatuś mi wczoraj zrobił. Ja chcę żeby tatuś mnie kąpał / a tatuś mi wczoraj pozwolił)

Evi przepraszam ale nie można się opanować.

My już sprzedaliśmy krzesełko Zosi bo już nie chciała w nim siedzieć. Poszło chyba po 2 godz. od wystawienia
Na szczęście jeszcze mamy miejsce na stolik więc siedzi z nami na kanapie albo przy swoim stoliku. Przyznam że wolałam jak siedziała w swoim krzesełku bo dopóki nie zjadła to nie wyłaziła a teraz to skubnie coś tam pójdzie, znowu przyjdzie skubnie, zabiera widelec i złazi z kanapy albo krzesełka i tak cały posiłek Ciężko jest ją usadzić w jednym miejscu choć na chwilę

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Witam.
U nas jakas nawalnica przeszla. Czegos takiego w zyciu nie widzialam. Auto cale choc obsypane butelkami i reklamowkami. Trwalo to z 15min albo i nie,a drogi drzewami zawalone i chodniki oczywiscie tez..

Bao co do naprawy auta,to moje trafilo dzisiaj na szybka robotke do mechanika. Tylko wymiana kabelka w wiatraczku od chlodzenia. Mechanik oszacowal koszt na 70zl. Po paru godz odbieram auto,a ten dupek mi mowi ze 80zl,a ze musial sie przy tym narobic to 300zl za robote +te 80zl. Nawet nie pisze co powiedzialam i co teraz o tym mysle. Ale w necie juz mu opinie wysmarowalam .

Evi bardzo fajne lozeczko. W ikei sa fajne te baldachimy tunele takie granatowe w gwiazdki za 40 zl.
Ja mlodemu krzeselko do karmienia wymienilam na takie male drewniane i dosowam mu do lawy,takie z ikei za 29zl,fajne stabilne,czasami nawet tz na nim siedzi . Ale duzo wiecej miejsca mamy w pokoju jak sie tego wielkiego pozbylismy.
Widziałam zdjęcia po przejściu tej nawałnicy. Masakra jakaś

Brak krzesełka to więcej miejsca i u nas
Stary 2012-07-14, 20:16   #273
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
kupiłam te kuleczki. rozumiem że mam do tego ciasta wsadzić bez tego zielonego.
i to ciasto ma być zrobione w 5 minut?? toż to obieranie zajmie mi z godzinę.

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Zosia "liczy" przezabawnie np. kolejno : jedent, dwa, osiemć, dziesiemć. Jak była mniejsza to lepiej jej szło . Kolory w ramach Tubisiów czyli jest kolor Lala, Dipi, Tinki, Po i Nunu choć normalnie rozpoznaje i nazywa czarny, żółty, zielony, różowy, czerwony i czasem pomarańczowy.
rewelka
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
padłam Evi:hahah a:
nie wytrzymałabym z nią,padłabym ze śmiechu na serce
wiesz, to czasem pomocne jest-tak się wkurzam, gotuję, a ona coś takiego pierdyknie, że nie wytrzymuję i wybucham śmiechem. Może dlatego jeszcze nie jestem w wariatkowie
Cytat:
Witam.

o mamusiu, ale przeżycie.

co do mechanika , ale w końcu co? zapłaciłaś mu tyle?

widzisz, a nam to krzesło miejsca nie zajmuje bo po złożeniu zajmuje mniej miejsca niż deska do prasowania i siup do szafy.
Uwielbiam je-dostałam je od koleżanki, która je kupiła w UK na carboocie za 2,5 funta i ciągle się sprawdza doskonale

Wiem jakie tunele, fajne są, ale u nas potrzebne było zakrycie gdzie indziej-po krótszych bokach-żeby "chroniło" przed odblaskami z tv i ewentualnym wiatrem/światłem z okna. Zrobię fotkę i pokaże wam co mój bob budowniczy zmajstrował

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 20:19   #274
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
ja też tak mam i dlatego siedzę w Pl,bo nie wyobrażam sobie wyprowadzki.Jeszcze teraz jak ogrody mi doszły to już całkowicie nie ma mowytaka sentymentalna gęś ze mnie
No właśnie jeszcze ogród tyle pracy ,serca włożone
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ja sama jakoś to olewam, przeprowadzam się mniej więcej co rok, od 19 roku życia na studiach ciągle dom-akademik, w dublinie też co roku chatę zmienialiśmy po powrocie też najpierw u tz'ta rodziców, a teraz sami. Ale przykro mi bo dla małej to był dom.

Na pewno inaczej bym to przeżywała gdybyśmy mieli coś swojego, a tak to zawsze u kogoś
oj to Ty zaprawiona jesteś ale dla małej pewnie smutno ,chociaż dzieci się szybko przyzwyczajają
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Jak tam cukinia ?
wyśmienita i niedługo pewnie powtórka jutro chyba zrobię leczo ,bedzie cukinia na 100 sposobów ,mam 2 skrzynki cukiń a już następne rosną,chyba się ocielę tymi cukiniami ,nie ma chętnych za bardzo do wzięcia ,ludzie to jacyś dziwni są
Cytat:
Libra a jak moja Zosia lubi do domu wracać Wszystko jest nowe i wstępują w nią zdwojone siły.
Miko tak samo jak z kądś przyjedziemy to on "oooo dom" z takim westchnieniem ulgi
A propo domu to leci w niedzielę chyba na 1 bardzo lubię ten film
Cytat:
Nogi opalone po naszych pobytach nad wodą-smarowana była a i tak się opaliła. Czy długie? ja wiem? normalne takie. W ogóle mi się taka "normalna" wzrostem wydaje, a często mi ludzie obcy mówią, że na swój wiek duża jest. Może w tatę idzie (oby nie za bardzo-"rzeczony" ma 198cm )
wyglądają na długie pewnie trochę pójdzie po tacie skoro wysoki i Ty chyba też nie niska

Teksty Lenki wymiatają
Mój tez coraz częściej się ze mną próbuje kłócić a jak coś zrobi to tak samo przepraszam więcej nie będę ,to ostatni raz cwaniaki małe.

Asiulek ale Werci włoski zjaśniały

Madzia nas też tak kiedyś podobnie zrobili w warsztacie zostawiliśmy auto zaczęli na 1 zmianie ,przyszła 2 zmiana i kończyli powymieniali coś bez naszej zgody a później rachunek jak wystawiliśmy to
tż aż zaniemówił

U nas na szczęście beznawałnicowo "tylko " burza była ale jechałam przez las i drzewa połamane kilka km od nas więc też nie ciekawie było ,o ilościach wody już nawet nie mówię
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 20:19   #275
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw obierałyśmy te czerwone kuleczki. Niestety na koniec zbierałyśmy je po całym salonie. Następnie przeszłyśmy do robienia cista. Do jednej miski te suche do drugiej te mokre. Chwila mojej nieuwagi i w suchych miałam wlaną cała pozostała maslanke. Wiec od nowa suche. Zawsze mam dylemat co to znaczy szklanka. Ja nie mam w domu normalnej szklanki. No i nie napisałas czy mieszać mogę mikserem czy łyżką. Na koniec Oliwka wysypala na podłogę sporo mąki ktora moje zwierzaki poroznosily po całym domu. A i jeszcze duży dylemat z brytwanką miałam. I nie wiem czy nie za duża wzięłam bo to ciasto takie niezbyt wyrosnieta. No i przypiekło mi się trochę na górze.
Jak smakuje nie mam pojęcia bo gorący.
dobrze, specjalna instrukcja dla PoP-jak zrobić najprostrze ciasto na świecie:
- wysłać TZta do sklepu po foremki do muffinek -te z pewnością nie będą za duże
-zamknąć zwierzaki w jednym pomieszczeniu
-zamknąć Oliwkę z TZtem w drugim pomieszczeniu, tudzież włączyć jej bajkę/dać laptopa czy coś równie absorbującego
- usiąść na kanapie i zastanowić się dobrze czy aby na pewno chcesz robić to ciasto
- udać się do kuchni po składniki oraz dwie miseczki
- zaopatrzyć się w szklankę/kubek nie patrząc zbytnio na gabaryty (oby nie był to kubeczek do espresso)
- ponownie udać się na kanapę i zastanowić się raz jeszcze...
- zapomnieć gdzie jest mikser skoro w przepisie napisane, żeby mieszać (nie miksować) i to jeszcze wyłącznie do połączenia się składników
- przeczytać 3 razy przepis sprawdzając czy ma się wszystkie składniki i o niczym się nie zapomniało
- wrócić na wyżej wspomnianą kanapę w wyżej wymienionym celu
- przystąpić do wykonywania czynności zawartych w przepisie
- na wszelki wypadek wrócić na kanapę i zastanowić się raz jeszcze...

Smacznego!

Cytat:
Mikserem mieszałam.
brawo dla tej pani

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
U mnie mama więc nie mam czasu zaglądać do was,
Asia, właśnie, jak mama?

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Asiulek obiecała do mnie przyjechać w przyszłym tyg także trzymajcie kciuki bo 2lata już jedzie te 10km
nie chcę Cię rozczarować, ale jeśli do mnie ze swojego Pleszewa jechała jakieś dwa lata to do Ciebie może w przyszłym dziesięcioleciu dotrze

Cytat:
<robi baby w piachu i tak sama do siebie>
-e nie wyszła, lipa no

cudne

tekst Gabrysi sprzed kilku minut (nie bez znaczenia jest fakt, że mówiąc to była w trakcie robienia kupy)
- Mama, jak ci spadnie kupa na fotel, to będzie strasznie. Bo na kupie się nie siada, wiesz?

bez komentarza...

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2012-07-14 o 21:03
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 20:19   #276
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:

Evi przepraszam ale nie można się opanować.

My już sprzedaliśmy krzesełko Zosi bo już nie chciała w nim siedzieć. Poszło chyba po 2 godz. od wystawienia
Na szczęście jeszcze mamy miejsce na stolik więc siedzi z nami na kanapie albo przy swoim stoliku. Przyznam że wolałam jak siedziała w swoim krzesełku bo dopóki nie zjadła to nie wyłaziła a teraz to skubnie coś tam pójdzie, znowu przyjdzie skubnie, zabiera widelec i złazi z kanapy albo krzesełka i tak cały posiłek Ciężko jest ją usadzić w jednym miejscu choć na chwilę
ja też często nie mogę

dlatego sie tak cieszę, że moja swoje ciągle lubi

Stary 2012-07-14, 20:31   #277
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Wiem jakie tunele, fajne są, ale u nas potrzebne było zakrycie gdzie indziej-po krótszych bokach-żeby "chroniło" przed odblaskami z tv i ewentualnym wiatrem/światłem z okna. Zrobię fotkę i pokaże wam co mój bob budowniczy zmajstrował
Koniecznie pokaż

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
-zamknąć Oliwkę z TZtem w drugim pomieszczeniu, tudzież włączyć jej bajkę/dać laptopa czy coś równie absorbującego
- usiąźć na kanapie i zastanowić się dobrze czy aby na pewno chcesz robić to ciasto
- zaopatrzyć się w szklankę/kubek nie patrząc zbytnio na gabaryty (oby nie był to kubeczek do espresso)
- zapomnieć gdzie jest mikser skoro w przepisie napisane, żeby mieszać (nie miksować) i to jeszcze wyłącznie do połączenia się składników
- przeczytać 3 razy przepis sprawdzając czy ma się wszystkie składniki i o niczym się nie zapomniało

Smacznego!

tekst Gabrysi sprzed kilku minut (nie bez znaczenia jest fakt, że mówiąc to była w trakcie robienia kupy)
- Mama, jak ci spadnie kupa na fotel, to będzie strasznie. Bo na kupie się nie siada, wiesz?

bez komentarza...
Instrukcja robienia ciasta rewelacyjna

A teksty Gabrysi równie boskie co Lenki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-14, 20:38   #278
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Libra szkoda ze daleko mieszkasz,ja uwielbiam cukinie. Leczo moglabym jesc na wszystkie mozliwe posilki.

Co do mechanika. To jest znajomy mjego tz. Normalnie bym klnela. Ostatnio moj tz mu komp i lapka za darmo naprawil a ten sie cieszyl ze sie odwdzieczy jak bedziemy miec cos nie tak z autem. Pierwszy i ostatni raz. Tztowi powiedzialam ze nastepnym razem tez ma go skosic za naprawe bo sie bardzo przy tym zmeczyl.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 20:41   #279
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Madzia dopiero teraz doczytałam o mechaniku od siedmiu boleści
Takiemu to koguta można zrobić. Fachowcy ...
Stary 2012-07-14, 20:46   #280
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

bez komentarza...

instrukcja super

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Madzia no szkoda bym Ci całą skrzynkę dała
Jak zwykle za dużo nasadze a później nie mam co z tym robić

Jak to mówią kochajmy się jak bracia a liczmy się jak żydzi i widać znajomy się tego trzyma
Stary 2012-07-14, 20:56   #281
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Instrukcja mnie powaliła. Upłakałam się po prostu czytałam tż-towi i mamie i tez się popłakali (ze śmiechu rzecz jasna )

U mamy średnio ale więcej w klubie jak znajdę dłuższą wolną chwilę...

nataszka- mama przyjechała w niedziele a wraca w poniedziałek.

izz- u nas identyczne jedzenie, cos tam dziubnie, wloży widelec do buzi i z nim paraduje a ja zawału serca dostaję... wraca znów dziubnie i tak w kółko

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 20:58   #282
monka23
Zakorzenienie

Madzia

Libra ja tez bym wziela z mila checia .
Zrob leczo i pozamrazaj w sloikach
Albo salatke z cukinie, baklazana i papryki czerwonej - tylko ze smazone na tluszczu ( wysuszone na papierowym reczniku) , wymieszane razem w jogurcie z czosnkiem ( duzo ) sol i pieprz. Ja zawsze to robie na imprezy przy drinku i zawsze schodzi , wole taka cieplawa ( siwieza) niz zimna z lodowki. Uzywam jogurtu greckiego ( inny w smaku jest niz w pl )

Evitka nagraj ja kiedys i nam pusc , bedziemy boki zrywac podziel sie hehe

U mnie sasiad robi impre, wczoraj byla i dzis. Tz byl dwa razy wczoraj ok 3 w nocy . Zobaczymy jak dzis. Sprawdzalam czy u melgo w pokoju slychac, nie jest zle. Oby nie przesadzili bo tz mowil ze po policje zadzwoni . Dudni niezle .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 20:58   #283
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
wyglądają na długie pewnie trochę pójdzie po tacie skoro wysoki i Ty chyba też nie niska
ja niska? nie, ja kurdupelek (160 cm)
Cytat:
- usiąźć na kanapie i zastanowić się dobrze czy aby na pewno chcesz robić to ciasto

instrukcja wymiata :LOL:

ALE wiesz mama, czy nie? boska jest

Stary 2012-07-14, 21:01   #284
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
izz- u nas identyczne jedzenie, cos tam dziubnie, wloży widelec do buzi i z nim paraduje a ja zawału serca dostaję... wraca znów dziubnie i tak w kółko
Asia le żeby nie było Zosia nie jest niejadkiem tylko to łażenie z widelcem
Stary 2012-07-14, 21:03   #285
aneczkkaa
Zakorzenienie

mrowak instrukcja wymiata

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Co do mechanika. To jest znajomy mjego tz. Normalnie bym klnela. Ostatnio moj tz mu komp i lapka za darmo naprawil a ten sie cieszyl ze sie odwdzieczy jak bedziemy miec cos nie tak z autem. Pierwszy i ostatni raz. Tztowi powiedzialam ze nastepnym razem tez ma go skosic za naprawe bo sie bardzo przy tym zmeczyl.
mechanik naprawę przegiął, osioł jeden , tż teraz niech się odwdzięczy
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-14, 21:05   #286
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
no co ty!!!
Cytat:
Madzia dopiero teraz doczytałam o mechaniku od siedmiu boleści
Takiemu to koguta można zrobić. Fachowcy ...
albo nawet "ruską matkę"
Cytat:

Jak to mówią kochajmy się jak bracia a liczmy się jak żydzi i widać znajomy się tego trzyma
szkoda że u niego w jedną stronę to działa
Cytat:
.
Albo salatke z cukinie, baklazana i papryki czerwonej - tylko ze smazone na tluszczu ( wysuszone na papierowym reczniku) , wymieszane razem w jogurcie z czosnkiem ( duzo ) sol i pieprz. Ja zawsze to robie na imprezy przy drinku i zawsze schodzi , wole taka cieplawa ( siwieza) niz zimna z lodowki. Uzywam jogurtu greckiego ( inny w smaku jest niz w pl )

.
fajny przepis

nie raz próbowałam, ale nie nadanżam

my tez dziś dostaliśmy cukinie od teściowej z działki i leczo już jest

Stary 2012-07-14, 21:05   #287
aneczkkaa
Zakorzenienie

Darusia dziewczynki są świetne

Wercia jest boska minki super, Maciej też robi czasem całkiem fajne... poszukam i wkleję

Mój aparat
(fotki robione jeszcze na starym mieszkaniu)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09735.jpg (85,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09736.jpg (82,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09737.jpg (92,0 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09738.jpg (100,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09739.jpg (93,1 KB, 27 załadowań)
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2012-07-14 o 21:09
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 21:10   #288
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:

instrukcja super

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Madzia no szkoda bym Ci całą skrzynkę dała
Jak zwykle za dużo nasadze a później nie mam co z tym robić
i ja też bym przyjęła skrzynkę cukinii- niejako na próbę posiałam u siebie na działce kilka, to mi wyszły właściwie tylko 4 krzaczki z czego póki co jedynie na dwóch jest coś, co cukinię przypomina, ale to na razie niewielkich gabarytów jest

Cytat:
Instrukcja mnie powaliła. Upłakałam się po prostu czytałam tż-towi i mamie i tez się popłakali (ze śmiechu rzecz jasna )

cieszę się, że im i paru osobom na forum humor poprawiłam instrukcją-pisałam co mi ślina na język... tudzież palce na klawiaturę przyniosły i tak samo wyszło, ale myślę, że jak się PoP zastosuje to może tym razem coś z tego będzie (czytaj: każe TZtowi to ciasto zrobić bądź nie zrobią go wcale)

Aha! i jeszcze jedna cenna uwaga-PoP, po jaką cholerę obierałaś te "kulki czerwone"? Ja odrywam je dopiero bezpośrednio przed nałożeniem na wierzch ciasta, po co dwa razy robotę robić? No.... chyba, że Ty je powsadzałaś również do środka, to obawiam się, że kwaśne z lekka mogło Ci wyjść...
Cytat:

ALE wiesz mama, czy nie? boska jest
no, TERAZ to już wiem
Stary 2012-07-14, 21:12   #289
lindsley
Zakorzenienie

Evi teksty super

Libra też uwielbiam cukinię, tz niekoniecznie -tylko usmażone w panierce lubi. Ja robię też leczo, nadziewane, szaszłyki z cukinią, placki z cukinii Muszę do mamy zadzwonić żeby mi jutro podrzuciłam jak już im urosły bo tydz temu jeszcze małe były

Cytat:
nie chcę Cię rozczarować, ale jeśli do mnie ze swojego Pleszewa jechała jakieś dwa lata to do Ciebie może w przyszłym dziesięcioleciu dotrze

cudne

bez komentarza...
Dlaeko z Pleszewa ma do Ciebie? Do mnie w zasadzie tak prostą drogę ma że bardziej się nie da. Skręcić musi aż 4 razy - w tym 3 razy u mnie już w wiosce No jak nie dojedzie to trudno - ja tam lubię do niej wpadać - będzie mi musiała ciągle kawę stawiać Tylko nie wiem czy Wercia da jej żyć bo małą nakręciłam już na trampolinę

Tekst Gabi świetny
Przepis na ciasto idealne dla P0P

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 21:14   #290
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia

Libra ja tez bym wziela z mila checia .

U mnie sasiad robi impre, wczoraj byla i dzis. Tz byl dwa razy wczoraj ok 3 w nocy . Zobaczymy jak dzis. Sprawdzalam czy u melgo w pokoju slychac, nie jest zle. Oby nie przesadzili bo tz mowil ze po policje zadzwoni . Dudni niezle .
O ciekawy przepis jest w nim wszystko co lubię ,a czosnek wręcz uwielbiam szczególnie taki młody ,ostry jest jak pieron jak się najem to sama czuję jak ode mnie śmierdzi
WYpróbuję tą sałatkę
Nie zazdroszczę sąsiadów ,wiem co przeżywacie u mnie jak sąsiadki zrobią imprezę na podwórku u siebie to u mnie w domu słychać
Ostatnio sie przymierzały do grilka a tu taka nawałnica przyszła dobrze im tak szantrapy nie cierpię imprezowiczów takich co myślą że są sami na świecie.
Alke druga sąsiadka jak robili 18 to przyszła uprzedzić że może być trochę głośno ,wtedy człowiek jakoś inaczej to znosi

Evi a mi sią zawsze wydawało że jesteś wysoka

Mój Miko tak z talerzem spaceruje i aż raz stłukł talerz a teraz do mnie za każdym razem jak biorę talerz "tylko uważaj ,bardzo uważaj nie pobij"
Stary 2012-07-14, 21:19   #291
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:

Dlaeko z Pleszewa ma do Ciebie? Do mnie w zasadzie tak prostą drogę ma że bardziej się nie da. Skręcić musi aż 4 razy - w tym 3 razy u mnie już w wiosce No jak nie dojedzie to trudno - ja tam lubię do niej wpadać - będzie mi musiała ciągle kawę stawiać Tylko nie wiem czy Wercia da jej żyć bo małą nakręciłam już na trampolinę

Tekst Gabi świetny
Przepis na ciasto idealne dla P0P
wiesz, to nie chodzi o odległość z Pleszewa tylko fakt, że oni jadąc tam, bądź w drodze powrotnej przejeżdżają ponoć obok mojego bloku-rozumiesz!!! OBOK! Więc Ty nie zaparzaj jeszcze kawy dla Asi, bo nie dość, że zdąrzy trzy razy zamarznąć to jeszcze mchem porośnie i podgrzybki wzejdą zanim ona przyjedzie

czy przepis idealny to się okaże, bo ja wierzę w możliwości PoP i ona z pewnością nie omieszka i tak czegoś poknocić np. po foremki do sklepu wyśle Oliwkę, TZta zamknie w pokoju i włączy mu bajki, po godzinie zorientuje się, że nie ma foremek a przy okazji dziecka, a co gorsza nie będzie mogła zlokalizować TZta, żeby go o to wszystko opierniczyć i już katastrofa gotowa

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
dobrze im tak szantrapy

że kto

a tak nie a propos, libra, jak ja bym do Ciebie wjechała z wizytą to nie dość, że bym Cię oszabrowała z miodu i cukinii to pewnie jeszcze bym Cię zaraz na jakieś fajne sadzonki z ogrodu naciągnęłal

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2012-07-14 o 21:20
Stary 2012-07-14, 21:20   #292
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Mój aparat
świetny jest
Cytat:
i ja też bym przyjęła skrzynkę cukinii- niejako na próbę posiałam u siebie na działce kilka, to mi wyszły właściwie tylko 4 krzaczki z czego póki co jedynie na dwóch jest coś, co cukinię przypomina, ale to na razie niewielkich gabarytów jest
to z 4 będziesz miała cukini w brud ,ja mam 7 i już na skrzynki zrywam
nie czekaj za długo bo Ci przerośnie i jak bedzie taka wielka to już pestki w środku czuć
Cytat:
Evi teksty super

Libra też uwielbiam cukinię, tz niekoniecznie -tylko usmażone w panierce lubi. Ja robię też leczo, nadziewane, szaszłyki z cukinią, placki z cukinii Muszę do mamy zadzwonić żeby mi jutro podrzuciłam jak już im urosły bo tydz temu jeszcze małe były
o przypomniałaś mi o szaszłykach kiedyś robiłam pychotka były ,a placki takie jak ziemniaczane? bo ja kiedyś próbowałam i straszne ciapy były w ogóle się to kupy nie trzymało nie wiem co schrzaniłam
Cukinia strasznie szybko rośnie w tydzien to niezłe kabany porosną ,jak u mnie widzę że jeszcze mały idę za 2 dni i są akurat ,warunki idealne dla nich ciepło i mokro
Stary 2012-07-14, 21:22   #293
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Libra jak ktoś przychodzi i uprzedza o imprezie i ewentualnym hałasie to zupełnie się to inaczej znosi. Ja też nie znoszę ludzi co uważają że jak są w swoim ogrodzie albo mieszkaniu to mogą hałasować bez ograniczeń

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2012-07-14 o 21:23
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 21:22   #294
libra777
Zakorzenienie

Mrowak szantrapy to w wolnym tłumaczeniu mogą być larwy,wiedźmy itp
Stary 2012-07-14, 21:24   #295
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
czy przepis idealny to się okaże, bo ja wierzę w możliwości PoP i ona z pewnością nie omieszka i tak czegoś poknocić np. po foremki do sklepu wyśle Oliwkę, TZta zamknie w pokoju i włączy mu bajki, po godzinie zorientuje się, że nie ma foremek a przy okazji dziecka, a co gorsza nie będzie mogła zlokalizować TZta, żeby go o to wszystko opierniczyć i już katastrofa gotowa

Stary 2012-07-14, 21:25   #296
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
a tak nie a propos, libra, jak ja bym do Ciebie wjechała z wizytą to nie dość, że bym Cię oszabrowała z miodu i cukinii to pewnie jeszcze bym Cię zaraz na jakieś fajne sadzonki z ogrodu naciągnęłal
i jeszcze winko będę nastawiać ,po cukiniach będą patisony i kilka rodzajów dyni ,a z sadzonek na pewno by się coś wybrało
Stary 2012-07-14, 21:27   #297
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość

Mój aparat
jaki slodziak , ale bym go za te poliki wytarmosila

Cytat:
Evi teksty super

Libra też uwielbiam cukinię, tz niekoniecznie -tylko usmażone w panierce lubi. Ja robię też leczo, nadziewane, szaszłyki z cukinią, placki z cukinii:D Muszę do mamy zadzwonić żeby mi jutro podrzuciłam jak już im urosły bo tydz temu jeszcze małe były
nooooo placki z cukini tez sa pycha

Cytat:
O ciekawy przepis jest w nim wszystko co lubię ,a czosnek wręcz uwielbiam szczególnie taki młody ,ostry jest jak pieron jak się najem to sama czuję jak ode mnie śmierdzi
WYpróbuję tą sałatkę
Nie zazdroszczę sąsiadów ,wiem co przeżywacie u mnie jak sąsiadki zrobią imprezę na podwórku u siebie to u mnie w domu słychać
Ostatnio sie przymierzały do grilka a tu taka nawałnica przyszła dobrze im tak szantrapy nie cierpię imprezowiczów takich co myślą że są sami na świecie.
Alke druga sąsiadka jak robili 18 to przyszła uprzedzić że może być trochę głośno ,wtedy człowiek jakoś inaczej to znosi

Evi a mi sią zawsze wydawało że jesteś wysoka

Mój Miko tak z talerzem spaceruje i aż raz stłukł talerz a teraz do mnie za każdym razem jak biorę talerz "tylko uważaj ,bardzo uważaj nie pobij"
uwazaj uwazaj

To turecki przepis, w restauracji zawsze to jadlam , wiec wzielam od babeczki przepis .
Ja daje najwiecej cukini, jeden baklazan ( bo ma taki kijowy z deka smak ) i z 2 papryki bo uwielbiam. To tak ma mniejwiecej plywac w tym jogurcie , ty ramsejka jestes to sama skumasz jak ci pasuje .
I te placki tez z cukinie robia nooo przepyszne .

Ten chlopak z matka nie mieszka, ona chyba na weekend wyjechala z corka i mu chate dala, to gowniarze nastolatki , ja to raczej tak lajtowo podchodze, no mlodziez raz na rok czy dwa impre zrobi - tyle jego , ale zeby przynajmniej o tej 2 w nocy muzyka byla na min a nie na full. Moj tz to kipi ze zlosci ( nie dziwie sie bo po 2 wrocil i biedak spac nie mogl, zreszta ja tez), ja go uspokajam , zeby dal chlopakom sie wylozowac ( on teraz w pracy to maja szczescie ) .
Fajnie jak ktos uprzedzi
Stary 2012-07-14, 21:31   #298
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

teksty dzieciakow -cudne.
Kupa Gabrysi wymiata

Mrowak-kocham cie,uryczałam sie ze smiechu gorzej niz jak cebule kroje
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 21:33   #299
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
- usiąść na kanapie i zastanowić się dobrze czy aby na pewno chcesz robić to ciasto
męczące to chodzenie i siedzenie na kanapie. toż to teraz z tym siadaniem jakieś 3 godziny mi zajmie.

Cytat:
e no.... Kucharka ze mnie kiepska ale matka odpowiedzialna.
Co do Tz to trafiłaś teraz też mu się oberwało za to że powiedział ze i tak mi nie wyjdzie wszystko to jego wina.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 21:35   #300
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
i jeszcze winko będę nastawiać ,po cukiniach będą patisony i kilka rodzajów dyni ,a z sadzonek na pewno by się coś wybrało
A co z dynia bedziesz robic?
Robilam zupe krem pyszna, a moj tz , smazy na oleju , takie hmmm nooo plaskie ..... kawalki , potem polewa to takim sosem z granata wymieszany z czoskiem - pycha slodko ostre

Nie mam tv nie wiem co ze soba zrobic przymusowy detox
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości