|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV
Cytat:
Cytat:
może już po wszystkim
|
||
|
|
|
#3872 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny wczoraj cały dzień spędziliśmy na placach zabaw a dzisiaj jedZiemy sie spotkać Z tesciami Trochę mnie to wkrza ale ...
Haniamam nadzieje ze już jesteś na porodowce ciastekno wyglada na to ze coś jej nie podeszlo Ja raczej kalafiora,brokula nA pocz nie jadlam Skoro RoZalka tAk reaguje to Spróbuj najpierw jeść te bezpieczne prod buleczke z chuda wedlina płatki corn flakes,biszkopty ,ryz makarony miesko itp i powoli wprowadzaj po produkcie i obserwuj corcie Twoje nie jedzenie raczej nie pomoże powodzenia![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- A wogóle to dzisiaj zaczynamy 39 tc
|
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek, tak pisałam na ten drugi numer
Współczuję tych bóli brzuszka Może uważaj też na nabiał - w szpitalach go podają, bo jest tanio, a niekoniecznie służy. Na kalafiora też się jeszcze nie porwałam. Mam nadzieję, ze kropelki pomogą. Szkoda, że nie ma innego sposobu na zapobieganie kolkom niż metoda prób i błędów.
|
|
|
|
#3874 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciastek za lepsze noce i brak kolek , współczuję kochana Mam nadzieję, że wieczorem będę się mogła poruszać już nie ścieżkami pomiędzy kartonami a swobodnie bo wszystko znajdzie się w szafie, którą Mąż skręca... |
|||||
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ciastek współczuje sama nie wiem co bym zrobiła w takie sytuacji
|
|
|
|
#3876 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciastek za lepsze noce i brak kolek , współczuję kochana Mam nadzieję, że wieczorem będę się mogła poruszać już nie ścieżkami pomiędzy kartonami a swobodnie bo wszystko znajdzie się w szafie, którą Mąż skręca... |
|||||
|
|
|
#3877 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I wkońcu się nie dowiedziałam od kiedy ciąża jest donoszona, w szpitalu mówili skończone 38tyg, tutaj ktoś pisał, że w szpitalu mówili skończone 37 tyg, a mi ginka po wadze 3200g powiedziała że można uznać małą za donoszoną i być tu człowieku mądry. Wogóle szwagierka mi pisała co jest w 30tc że ma rozwarcie na palec i skurcze, że dostała nospę i luteinę...ciekawa jestem ile wytrzyma. Na odpoczynek nie ma szans bo ma roczne dziecko ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
, napewno się dotrzecie. Troche mnie zdziwiłaś z tym kalafiorem że można jeść, ja znów słyszałam odwrotnie, że on wzdęcia powoduje. Parówki nawet "te dobre" zawierają mnóstwo chemii, a do tego jadłaś nabiał bułeczki maślane i zupa mleczna to też może szkodzić więc w sumie niewiadomo co malutkiej szkodzi. A ja jako osoba z alergią pokarmową na mleko i jajka powiem, że nawet niewielka ilość szkodzi. Wystarczy że mąż użyje tego samego noża do masła a potem mi posmaruje margaryną bezmleczną to ja już mam sensacje żołądkowe ![]() Mam nadzieję ciastek, że dzisiaj będzie już lepiej
|
||
|
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej witam sie i ja zza miseczki platkow
![]() w nocy mialam takie bole od kregospupa ze myslalam ze umre takie bolu to ja dawno nie czulam masakra no i oczywiscie jak je zaczelam liczyc to przeszly no bo jak ze :P Hania trzymam kciuki! |
|
|
|
#3880 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3881 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochaniutkie
witamy się z Wami z Lilutką w 38. tygodniu ![]() klask i: ale pewnie nie pójdzie gładko....przy okazji zawiadamiam, że dziś mam 18. Urodziny-tzn. 18+10 ![]() także dziś będę świętować ![]() wczoraj zaliczyłam 5 godzinne zakupy w Ikei, potem czułam to w nogach, ale ogólnie samopoczucie super ![]() Hania czekamy na wieści o narodzinach Maluszka....bo jakiś zastój Nam się zrobił....
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie jak ja mam rodzic jak Hania mi kolejke zablokowala :P
|
|
|
|
#3883 | ||||
|
Zadomowienie
|
hey! O ja! jak mi te dni lecą nawet nie mam czasu wejśc i odpisac bo staram się Was podczytywac!
Cytat:
żeby Marysia już wyszła! Cytat:
Cytat:
Ciastuś a próbuj na razie gotowaną pierś z kurczaka z warzywami na parze a na śniadanka ciemne pieczywko z chudą wędliną może? i później delikatnie wprowadzaj inne produkty? Kawy nie pij! A ty przecież kawosz jesteś! Cytat:
|
||||
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz Was nadrobię, tylko napiszę Ciastkowi - mnie wszyscy bardzo uczulali, żeby póki co darować sobie kalafiora i brokuły, bo są silnie wzdymające. Dozwolony tylko malutki kawałeczek w zupie, nie więcej.
Natomiast jeśli ból brzuszka był kolkowy, znaczy, że nabiał szkodzi. Jak się będzie powtarzać spróbuj kropli delicol, podobno przy kolkach działają cuda
|
#3885 |
|
Zadomowienie
|
UWAGA, UWAGA!!!!!
Mamy kolejnego dzieciaczka!!!!!!!!!!!!! Linka urodziła!!!!! Przed chwilą dostałam od niej wiadomość: Hej, urodziłam! Sn. Zaczęło się o 1 w nocy, o 4 w szpitalu, a Mała była na świecie o 6.40. Waży 3020 g i ma 52 cm. A ja jestem w szoku! Ja też w szoku jestem |
|
|
|
#3886 |
|
Zadomowienie
|
Karolka Wszystkiego co najlepsze, jesteśmy w tym samym wieku
ja jestem z października
[url=http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/74dix1hpx25aivmn.png[/url Edytowane przez eninka84 Czas edycji: 2012-07-15 o 10:49 |
|
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wszytskiego najlepszego |
|
|
|
|
#3888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
leczo ostre nie pomogło wczoraj widzę kiedy teraz masz wizytę>
|
|
|
|
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() klaski:
|
|
|
|
|
#3890 |
|
Zadomowienie
|
Linka, gratulacje!
|
#3891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
we wtorek :/ i sie boje ze jak nie urodze do wtorku to mi beda wywolywac a tego bym bardzo nie chciala...
|
|
|
|
#3896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja się będę turlać do Bożego Narodzenia Przez 12 godzin miałam skurcze co 10 minut a teraz cisza Dzwoniliśmy do szpitala-powiedzieli że mamy przyjechać jak skurcze będą co 3-4 minuty ![]() Tż na dziś dostał urlop, ale nie wiadomo czy jutro nie będzie musiał pojechać bo im ludzi brakuje Jestem załamana, bo nie tak miało być
|
|
|
|
|
#3898 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby się bardziej rozkręciłoCytat:
A co do wagi, to z tego co wiem jest tak, że za bezpieczną granicę uznaje się 2500g, jak dziecko ma mniej to się mówi o niskiej masie urodzeniowej, czasem do tego dochodzą cechy wcześniactwa Cytat:
![]() wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
Co do kawy - mi położna pozwoliła pić, ale do południa. Chociaż i tak nie piję Cytat:
![]() I też jestem w szoku
|
|
#3899 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za tygodnieCytat:
Linka - gratulacje ![]() anna - co z tego, że skończyli jak ja mało co mogę robić i porządkowanie zajmie kolejny tydzień. Miała przyjść moja mama dziś ale przyjechała do niej koleżanka z Niemiec i miały przyjść obie. A jak mój Mąż usłyszał, że mama nie będzie sama to się nie zgodził ![]() No i takim sposobem jesteśmy zdani na siebie więc podtrzymuje, że będę lipcówką. Wszędzie mam biały pył, pudła, worki i nie wiem co jeszcze. Na argumenty, że mam w d....ie, że będzie szwabka siedziała a mama robiła mąż odparł, że obcych w domu nie chcę, najwyżej będziemy sprzątać tydzień ,a ja już nie wytrzymałam i się poryczałam. Wczoraj odkurzyłam mieszkanie bo już nie mogłam znieść syfu i całą noc bolał mnie brzuch więc nie wiem jak dam radę. Nie potrafię siedzieć w tym burdlu bo mam tak od 8 tygodni... |
||
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobacz wczoraj wyszorowalam caly mieszkanie nawet okna umylam bylam na spacerze na noc zaaplikowalam 5 kapsulek wiesiolka dowcipnie, tez jakies bole mialam ale przeszly. Dzis tez na spacer sie wybiore wlasnei zaraz idziemy bo chce kupic nowa posciel na lozko wiec idziemy na nogach. jeszcze polaze po schodach z godzine zobaczymy jak nic to nie da to trudno choc bardzo nie chcialabym miec wywolywanego porodu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.

Spałam może godzinę, a teraz znów liczę skurcze. Tż nie jedzie do pracy, także jestem trochę spokojniejsza. Skurcze nadal co mniej więcej 10 minut, ale trwają ok. minuty i są dość silne. I tak z niewielkimi przerwami od prawie 10h 
może już po wszystkim

Haniamam nadzieje ze już jesteś na porodowce
Współczuję tych bóli brzuszka

sama nie wiem co bym zrobiła w takie sytuacji

klask i: