|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VII
Hej kochane, pochwalimy się razem z Kubusiem, że zaczynamy 22 tydzień !!!
Miałam dziś dziwny ale i niesamowity sen... Śniło mi się że urodziłam Kubusia w 21 tygodniu... Był tak malutki że zmieścił się na dłoni, ale był niesamowicie piękny. Po buźce nie było widać, że to wcześniak. I przeżył nawet Wy mi się śniłyście, że wrzuciłam Wam fotkę i pisałyście że to nie może być dziecko z 21-go tygodnia ciąży ![]() Do tego pierwszy raz od niepamiętnych czasów całą noc spałam wtulona w M i o dziwo było mi wygodnie. Co prawda w środku nocy i tak mnie ból złapał, ale to nie ważne, bo i tak mi było bosko |
|
|
|
#1892 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane
od dzisiaj przez 2 tyg będę z doskoku bo mężuś ma już urlop zaraz spróbuję nadrobić wczorajsze popołudnie. A na obiad dzisiaj do teściów ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Dziś żegnam TŻ wygoniłam go na msze na 7,30 żeby wreszcie zaliczył pierwszą spowiedźto popołudnie już spędzę z Wami ![]() ![]() ![]() Wczoraj zaczęłam 19 tydzień !!!!! Ta rwa dokucza mi jeszcze mocniej... wczoraj stałam przy umywalce i tak mnie b,ól zablokował, że nie moglam się ruszyć i tak stałam jak kołek .... ja już nie wiem czy to rwa kulszowa czy to może stan zapalny jakiś wredny... bo to dziwne, że cały dzień mnie trzyma i mam problemy z chodzeniem... to tak jakby w środku pośladka gdzie ta kość jest ;/ ehhh .... chyba lekarz się ukłoni .. zastanawiam się czy plaster rozgrzewający coś by dał ... To jest jakaś masakra! To się wyżaliłam... a u Was wszystko dobrze? Przepraszam ale nie miałam nawet jak Was nadrabiać ![]()
|
|
#1894 |
|
Zadomowienie
|
Gartuluję rozpoczętych tyg dziewczyny
a Pani_Jasiowej synusia Cieszę się, że wszystko dobrze Co do glukozy, to zapomniałam Wam napisać, mój lekarz mówił, że to między 24-28 tyg się robi i dostałam teraz, ale na 50g, z tej racji, że w poprzedniej ciąży nie miałam problemów z cukrem. Także tylko godzinka czekania mnie czeka ![]() No nic, zmywam sie |
|
|
|
#1895 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
ale jestem niedorypana;/ nie wiem co sie dzieje;/ nie moglam zasnac, budzilam sie co chwile kregoslup mnie boli jak diabli, od 5 nie spalam, usnelam po 8 i po 9 TZ mnie budzil dzwoniac;/ (sama go o to prosilam) i teraz nie wiem co sie dzieje, masakra jakas;/ nadrobilam ale nie wiem czy ze zrozumieniem;/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
a imie juz wybrane? Cytat:
a sen fajny to mi sie kilka dni temu snilo ze juz urodzilam i moj synek byl taki maly ale juz wszystko mowil;] i normlanie ja go przewijam i On mi cos tam opowiada;] Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1896 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już nie mogę się doczekekac kiedy przyśni mi się nasz maluszek..może jak poznam płec Cytat:
![]() To będziedzie się teraz byczyc Jedziecie gdzieś ?Cytat:
![]() O tak..koszty wesela to jakiś kosmos.. Współczuje dolegliwości Kochana Cytat:
No nic skoro tak kazał..Ja też miałam tylko 50 g. Zresztą mój ginek mówił, że jak z tego wyjdzie podwyższony cukier to wtedy daje na powtórkę 75 g. Dojotka- również wspólczuje Ci dolegliwości ! ...................... Widziałyście jakie zniszczenia dokonały trąby powietrzne??!! Szok !!! Zwłaszcza, że jedna przeszła w mieście oddalonym ode mnie o 20 km ..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-07-15 o 09:59 |
||||
|
|
|
#1897 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
super,ze sobie pospalasCytat:
za kolejny tydziensluby sa strasznie drogie, mnie osobiscie to przeraza, pewnie miedzy innymi przez to ciagle sie zastanawiamy z twojego opisu wynika,ze moze to byc problem z kregoslupem lędzwiowym. Ja niestety mam podobnie i noga mi czasem bardzo dretwieje, tak sztywnieje,ze chodzenie mam utrudnione. Wiem,ze moze zablokowac zupelnie nogi,bo moja ciocia tak ostatnio miala ,jak chciala podbiec do autobusu i jakis facet ja zbieral z chodnika i zawiozl samochodem do domu. Musialabys isc do neurologa albo ortopedy,zeby Cie zdjagnozowali. Mi gin kazala isc na rehabilitacje juz teraz,wiec we wtorek mam wizyte u internisty po skierowanie do lekarza rehabilitanta. Dojotka z Toba tez lacze sie w bolu a te traby to szok! weszlam do Was szybciutko z nadzieja,ze zadej z Was to nie dotknelo. Kaaamila blisko bylo
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-07-15 o 10:10 |
|||
|
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( mam nadzieje ze dzisiaj juz nie przejdzie taka traba... cos czuje ze mnie boli od siedzenia przy komputerze... bo mam tutaj dosc nie wygodnie, komp jest na komodzie i siedze tak bokiem troche;/ a wczoraj caly Bozy dzien spedzilam z Wami... i w nocy myslalam ze umre i teraz tez juz nie daje rady... ale dzis juz bede robila jakies przerwy bo masakra jakas;/ i chyba sie zapisze na basen;/ |
|
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooooo basen to super pomysł !!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
a myslicie ze takie maty masujace na kregoslup co sie kladzie na krzesle moga zaskodzic dziecku?
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- no chociaz raz w tygodniu duzo by dalo... zwlaszcza ze przed ciaza plywalam prawie codziennie;/ |
|
|
|
#1901 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sen rzeczywiscie dziwnyCytat:
Cytat:
![]() a tak wogóle to się witam . Mi tam spało się dobrze. Boze ostatnio mam taki apetyt, że mogłabym non stop jeść
|
|
#1902 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć, cześć
Poustawiam sobie przyprawy i pewnie mi się odechce, ale przynajmniej będę miała ładnie w mojej ulubionej szafce ![]() Cytat:
) i peanów na temat mojego szwagra. Z resztą, ostatnio sama rodzinę uszczęśliwiam słoikami z zupą, bo włączył mi się syndrom Matki-Polki i gotuję dla całego wojska
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
ja na chwilke wyjezdzamy nei bedzie mnie do jutra a potem laptop bedzie w naprawie wiec raczej do srody mnei tu nei bedzie wolalam napisac zebyscie sie nie matrtwily!! *buziaki dla wszystkich ja lece ps. oczywiscie pewnie wlece choc na chwile bo z komorki tyz moze sie uda bo nie wytrzymam do srody
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-07-15 o 10:38 |
|
|
|
#1904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Peperonik śliczny brzusio A ja sie z wami witam w 19 tygodniu ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]() odpoczywaj spokojnie
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
wyjaśniła się wczorajsza akcja z zapłakaną siostrą... Okazalo sie ze moj szwagier ma motylki w brzuchu, calowal sie z jakas lafiryndą, "ale zależy mu na żonie", a zamiast do pracy jezdzil na imprezy
a do tej siostry szwagra moja siora jechala zeby sie upewnic, ona o wszystkim wiedziala, a moja siostra wogole znalazla fotki na stronce klubu pomarańcza jak sie obsciskuje z ta lamputitą... pomyslec ze za tydz mieli jechac razem na wakacje i potem znowu razem mieszkac |
|
|
|
#1906 |
|
Zadomowienie
|
Anielka udanego wyjazdu.
Dojotka basen swietny pomysl, a z tym krzywym siedzeniem przy kompie to masz racje, ja mam tak w pracy,ze krzywo siedzialam i oczywiscie sie dorobilam. Na matach masujacych sie nie znam,trzeba by podpytac lekarza. Wiem,ze niektore masaze mozna w ciazy stosowac. Tz mnie ochrzanil,ze nie umiem zjesc spokojnie sniadania,tylko z lapkiem na kolanach ![]() A sam zaraz do PS3 siada w niedziele rano! i kto tu jest uzalezniony
|
|
#1907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale liczę na to, że uda się wpasc na chwileczkę z komórki ![]() Cytat:
![]() Te fotki niech zrzuci na dysk z datą i z adresem strony internetowej- będzie piękny dowodzik do sprawy rozwodowej
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#1908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja mam ten sam ból... coraz mocniej mnie to boli i blokuje
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
super, gratuluję!!!!!!!
![]() Cytat:
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- idę kochane sprzątać bo w końcu mam meble dla młodego w pokoju i wszystko mam powynoszone po całym mieszkaniu tak więc wpadnę później
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
on kiedyś jak moją siostrę bił to wyrzucał ją w samych skarpetkach z domu, mój M jeździł po nią i po jej syna w środku nocy żeby mieli gdzie spać. Potem szwagier znowu jej mydlił oczy i wycofała sprawę o rozwód.
Wczoraj jej się przyznał że się zakochał ale że dalej mu zależy na żonce... Ch*j jeden! Fotki ma zrzucone juz, ja w razie czego tez je mam u siebie gdyby ten idiota jej skasował z kompa. Moja siostra jeszcze go bronila przed cala rodzina... my z M od poczatku domyslalismy sie ze on kogos ma ... ... Najgorzej tylko jest patrzec na kogos kogo sie kocha, i widziec jak ta osoba cierpi... Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-07-15 o 11:04 |
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że siostra ma wsparcie w Was..ciężko w takiej sytuacji normalnie funkcjonowac a co dopiero podejmowac racjonalne decyzje.. Musi pogonic tego gnoja już na zawsze i tyle
|
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrobiłam Was niestety, pisze tylko, żeby sie przywitać i pochwalić
Dziś zaczynamy 22 tydzień
|
|
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
ok laski zmykam sie polozyc, pozniej bede
|
|
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Coś mnie dzisiaj ząb boli .. oby szybko ból przeszedl bo moja stomatolog do 18 jest na urlopie ![]() Dzisiejsza noc tez bez wiekszych problemow .. zadnych skurczy , brzuszek miekki .. Landi , Mysti - gratuluje 22 tygodnia Cytat:
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

nawet Wy mi się śniłyście, że wrzuciłam Wam fotkę i pisałyście że to nie może być dziecko z 21-go tygodnia ciąży 

wygoniłam go na msze na 7,30 żeby wreszcie zaliczył pierwszą spowiedź
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
a Pani_Jasiowej synusia 

)
a imie juz wybrane?

No, ale liczę na to, że uda się wpasc na chwileczkę z komórki 
klask i: