|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
nie spie od 4.22. Moja corka postanowila radosnie przywitac nowy dzien o tej nie ludzkiej godzinie ![]() Adasiu |
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Hej Hej
Niby ładna pogoda dzisiaj, ale wieje strasznie. Po drugim śniadanku jedziemy na wystawę psów ![]() ![]() Cytat:
Możesz iść do dentysty na wybielanie, raz albo dwa powinno wystarczyć. Najlepiej tak z 2 przed weselem zakończyć wybielanie. Te wszystkie wybielacze ze sklepu działają tak sobie, na ślub zrobiłabym sobie u stomatologa. ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- blondynka dobrze że Oli taki szcześciarz !!! |
|
|
|
|
#903 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Wreszcie Was znalazłam Kochane Co sobie obiecam, że wieczorem chociaż zajrzę, to padam na pysk... Po krótce co u nas: Zosia zapiernicza na raka po mieszkaniu, wstaje gdzie się da, wszytscy oczekują, ze przed roczkiem sama ruszy na nogach, ale mnie jakoś do tego nie śpieszno :P Zakupiliśmy jej Recaro Young Sport z isofixem i jedzie jak królowa, a ja wreszce wróciłam na przednie siedzenie Z nianią ok.Szukam nowej pracy, bo w obecnaj zdyskryminowano mnie ze względu na "długa absencję" i nie dostałam awansu, który należy się właściwie z urzędu, więc nie pozostaje mi nic innego. W ogóle jakoś tak u nas kiepsko, kiepsi ten rok, żeby nie Zosia, to już w ogóle ![]() Kurcze, nie wyrzucajcie mnie tylko
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2012-07-15 o 11:25 |
|
|
|
#904 |
|
Zadomowienie
|
Fotka chyba z czerwca
|
|
|
|
#905 |
|
Wtajemniczenie
|
Milej niedzieli mamusie!
|
|
|
|
#906 |
|
Zadomowienie
|
Trzymajcie się Dziewczyny, myślę o Was i Waszych rodzinkach codziennie!
|
|
|
|
#907 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i co jak wygląda?Cytat:
![]() eee normalnie wzrok tak sam uciekał a jak się ma 15 lat to tym bardziej wtedy to wszyscy się z niego śmiali zwłaszcza laski a teraz pewnie nie jedna żałuję, że nie sprawdziła czy to efekt źle dobranych spodni czy natura![]() ![]() gdzie Beatka???? o sygine nie wspomnę i Neroli brak wodagua chyba dawno nie pisała brunetki też mało ![]() byliśmy wczoraj u mojej siostry tej z 3 potworków i mój młody nauczył się piszczeć od swojej kuzynki co on wyprawiał na gwałt chciał za nimi nadążyć wdrapywał się rzucał na śledzia na tapczan no urwis podglądał co robią i chciał to samo łącznie z wchodzeniem na drabinę dziś wdrapał się na odkurzacz i na nim siedział książę a mówiłam Wam, że Żbik umie ustać bez trzymania z 15 sekund i sam stanie z kucek![]() o jerona wszelki duch..... właśnie pisałam że cie nie ma!!! aaa głupia Shira!! Adasiu najlepszego!!
Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2012-07-15 o 12:08 |
||
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
Jem kalafiorową z wczoraj, dzięki Wam dziewczyny za pomoc, bo bez mięsa wyszła pycha, chyba nie będę już mięsa dawała do zup... Nie wiem mama mnie tak uczyła z tym mięsem i dla niej zupa bez mięsa to nie zupa ![]() adasiu kochanie 13 miesiąc! ![]() blondynko aż mnie zmroziło jak czytałam. Dzięki Bogu. U nas wczoraj pierwsza krwe. Mały chodził przy komodzie i przycedził zębami w kant. Japka w krwi. Ale nic się nie stalo, zato tżt myślałam, że mnie zakrzyczy. Jak małe wstanie jedziemy do teściów. Kupię teściowej mały album na zdjęcia, bo nie ma, a ma tyle zdjęć w kartonowym pudle. A szkoda, bo jeszcze się pogubią. Niektóre historyczne prawie. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- wodaqua kochana dobrze, że jesteś! Zosieńka to chyba wykapana mama, co? współczuję przepraw z pracą. Mam dziś fajny suwaczek
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-07-15 o 12:14 |
|
|
|
#909 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Dziś spaliśmy Adaś - buziak z okazji szczęśliwej 13-tki Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://sklepwkropki.pl/?q=galeria-malych-noszeniakow [QUOTE=karolinee1983;35304 695] Brumek co sie Tymkowi poprzestawialo???? Wspolczuje nocki, musze przyznac, ze hardkorowa a jak dzisiaj?Dziękuję, lepiej Cytat:
![]() Cytat:
Grunt, że Zosia zdrowa a Ty na przednim siedzeniu ![]() Piękny z niej blondasek Cytat:
![]()
|
|
#910 |
|
Zadomowienie
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczęta drogie, w tych "drugich" fotelikach wolno wozić na przednim siedzeniu czy nie?
Wiem, że na pewno najbezpieczniej z tyłu, ale czy w ogóle wg przepisów jest to dopuszczalne? I wtedy z poduszka czy bez?
|
#912 |
|
Wtajemniczenie
|
I właśnie tak zrobiłam. TŻ z Domkiem u teściów, a ja w łóżku
Powinnam mieć wyrzuty sumienia? Bo trochę mam
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jezdzimy z tyłu, znaczy mały. Raz widziałam babkę która prowadziła, a miała fotelik z dzieckiem na przodzie. Ale cz to bezpieczne
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() wodaqua, no wreszcie! ![]() ![]() ![]() Cytat:
wolno, ja się upewniałam w komendzie wojewódzkiej, policjant z wydziału ruchu drogowego powiedział mi że można, nawet jak jest poduszka włączona. Jedyne co, to powiedział że można siedzenie max do tyłu, ze względu na te poduszki właśnie. I ja tak robię, wolę go mieć koło siebie, niż odwracać się do tyłu, a dużo we dwoje jeździmy.
|
|
|
#915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
!!ehhhh babolee....
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolałabym z przodu, tylko oczywiście też nie kosztem jego bezpieczeństwa A lepiej jak ta poduszka jest czy jej nie ma w takim przypadku?
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-07-15 o 12:43 |
|
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie tego nie wiem...jakbym wyłączyła, to swoją niestety też, bo jednej się nie da. A pan mi powiedział że poduszka może być, tylko właśnie lepiej odsunąć fotel, żeby dziecko zbyt blisko nie było w razie jej otworzenia.
|
|
|
#918 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wiem-przejęzyczenie... ale musiałam
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem i żyje ale z braku czasu tylko Was podczytuje czasem... tęsknie.. z dobrych wieści: mamy już 4 zębole - czwarty wyszedł w zeszłym tygodniu ale górne dwójki obie też już się powoli pchają na świat - pewnie niedługo będą ![]() Julcia zdrowa, nauczyła się pokazywać paluszkiem co chce albo gdzie chce iść. sama nadal nie chodzi, za rączkę owszem bardzo chętnie wszędzie wczoraj przekłuliśmy jej uszka i ma śliczne kolczyki z cyrkoniami nie płakała jakoś bardzo, czasem jak się potknie to bardziej płacze niż przy przekłuwaniu, podczas szczepienia zwykłe płacze 3 razy bardziej a tu zaraz się uspokoiła i było ok i radosna pojechała do domu, śladu w sumie nie było, żadnego zaczerwienienia ani nic, zapłaciłam 40zł z kolczykamiwczoraj wózkiem objeździła ze mną cały nasz mielecki rynek-bazar (stadion Marinko) - potem padła w wózku pod koniec zakupów i od półtora tygodnia codziennie robi koopke na nocniczek i siku czasem też ale to rzadziej bo koopka zawsze z rana jest prawie zaraz po przebudzeniu więc łatwo wyczaić kiedy zrobi ![]() to tyle u nas w skrócie sto lat dla solenizantów wszystkich zaległych sto lat dzieciaczki
|
|
|
#920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o kolczyki ale tanio bardzo fajnie że nie było ryku wielkiego a jak praca?
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Blondynka, dobrze, że nic się nie stało
![]() Sto lat dla Adasia i dla Igorka za wczoraj, bo chyba zampomniałam ![]() Dziewczyny, już nigdy nie dam się namówić na żaden remont jak nie będę miała gdzie sie wynieść z dzieckiem siedzę własnie z kompem na kolanach wśród róznych wyniesionych z kuchni przedmiotów, pod nogami mam wózek Amelki, a ona sama w leżaczku obok, bo koca nie ma jak jej rozłożyć na podłodze Nie wspomnę o unoszących się wszędzie tumanach kurzu ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
Dzielna dziewczynka Wcale sie nie dziwię, że brakuje Ci czasu :/ Ja też niedługo wracam do pracy i nie wiem jak wszystko ogarnę Forum pójdzie chyba w odstawkę
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Jacieee
po dupe to TY dostaniesz że masz wyrzuty sumienia. Ja szczęśliwa jestem jak mąż ją weźmie na zakupy, bo w tyg to przebija samą siebie jedna wielka nieszczęśliwa maruda Beatko zdjęcie pięknej młodej damy proszę z piękną biżuterią :PAnia a jest na to jakaś ustawa ? Bo Ja chętnie damę dam do przodu,ale jak zatrzyma mnie policja i powie, że nie wolno to co zrobię ? powiem, że policjant z wydziału ruchu drogowego z Krk powiedział że wolno ![]() wodauqa ![]() tęskno tutaj za Tobą !
|
|
|
|
#923 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kodeks Drogowy Rozdział 5 Porządek i bezpieczeństwo ruchu na drogach Art. 45. 2. Kierującemu pojazdem zabrania się: (...) 4. przewożenia w foteliku ochronnym dziecka siedzącego tyłem do kierunku jazdy na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego wyposażonego w poduszkę powietrzną dla pasażera; 5. przewożenia, poza specjalnym fotelikiem ochronnym, dziecka w wieku do 12 lat na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego Facet to komentuje tak: "Jak się okazuje bardzo podobne zapisy odnajdujemy w ustawodawstwie innych krajów europejskich. Występujące różnice dotyczą np. innej obowiązującej granicy wiekowej (do 10 lat we Francji, do 7 lat w Szwecji) lub też obowiązującego we Francji całkowitego zakazu jazdy na przednim siedzeniu w stosunku do dzieci do 10. roku życia, za wyjątkiem odwróconych tyłem do kierunku ruchu fotelików dla niemowląt. Brak fotelika karany jest przez Policję w Polsce mandatem w wysokości 150 zł oraz odebraniem 3 punktów karnych. Pamiętaj jednak, że największą karą, jaka może Ciebie spotkać, jeśli zdecydujesz się przewozić dziecko bez fotelika, jest kalectwo lub śmierć dziecka na skutek obrażeń odniesionych w wypadku." Tu jeszcze jakiś link:http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...ci,1634027,324 ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() No coż, Aniu mam nadzieję że się nie gniewasz... Ale świetna z Ciebie dysza ![]() Cytat:
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, tak czytam, że niektóre z Was karmią jeszcze piersią ..
a ja chyba będę musiała przestać Swoją drogą wracam do pracy,ale to nie problem. Tylko od wczoraj dalemy Amelce mm na próbę, i chyba jest różnica - tzn. ładne kupki zrobiła, dzisiaj po porannym karmieniu pięknie spała na spacerze ponad dwie godziny, a w nocy nie obudziła się z wrzaskiem, tylko z marudzeniem Moze to zbieg okoliczności, ale jak dzisiaj prześpi calą noc, to chyba będzie oznaczało koniec karmienia A ja tak uwielbiam jak ona sobie ciamka
|
|
#925 |
|
Wtajemniczenie
|
Poleżałam, pospałam, wykąpałam się i ... pomyłam podłogi
Odpoczęłam i uciszyłam wyrzuty sumienia
|
#926 | ||
|
Zakorzenienie
|
a ja dopiero teraz zauważyłam
![]() ![]() Cytat:
nie wiem, ale jutro zadzwonię jeszcze raz i spytam. Ale powiedzieć tak możesz Choć powiem Ci że policja już mnie zatrzymywała, widzieli Adasia z przodu i nic nie komentowali. Pewnie by się przyczepili jakby było nie tak ![]() A, widzę że Brumek znalazła ![]() Cytat:
![]() Byliśmy na spacerze z małym, teraz buszuje z TŻem po domu. A ja się przespałam, od razu mi lepiej Swoją drogą, muszę chyba jakąś morfologię zrobić czy coś, od kilku dni w dzień padam i śpię jak zabita, wczoraj usiadłam, za chwilę TŻ do mnie mówi coś a ja już śpię.... jak nigdy :/
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-07-15 o 16:23 |
||
|
|
|
#927 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania a Moze zamiast morfologii to testa zrób
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
O tym samym pomyślałam w pierwszej chwili
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
eee... i tak nic nie wyjdzie, a nie chcę się znowu rozczarować, niedługo się pewnie @ pojawi :|
|
|
#930 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które mieszkają w Anglii
Ile mniej więcej kosztuje wysyłka jakegoś przedmiotu do Polski?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

nie spie od 4.22. Moja corka postanowila radosnie przywitac nowy dzien o tej nie ludzkiej godzinie 

zębole
poszedl do fryzjera i scial swoje dlugie wlosy na krotko - granda normalnie!
i co jak wygląda?
wtedy to wszyscy się z niego śmiali zwłaszcza laski a teraz pewnie nie jedna żałuję, że nie sprawdziła czy to efekt źle dobranych spodni czy natura

siedzę własnie z kompem na kolanach wśród róznych wyniesionych z kuchni przedmiotów, pod nogami mam wózek Amelki, a ona sama w leżaczku obok, bo koca nie ma jak jej rozłożyć na podłodze
Dzielna dziewczynka