|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Witam
![]() Jak ja Wam zazdroszczę tych wszystkich smaków, jedzenia u mnie ostatnio tragedia z jedzeniem- ciągle głodna chodzę a na nic nie mam ochoty . Nawet ukochana pizza mnie nie zachwyca. Jak otwieram lodówkę to od wszystkiego mnie odrzuca , jak obiad jakiś mąż ugotuje to wezmę kilka kęsów i dosyć po wszystkim mnie mdli chocby to miałobyć najpyszniejsze jedzenie na świecie. Już jakiś tydzień tak mam , nie wiem co się dzieję . Żywię się jogurtami ale ileż można |
|
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
LadyWhisper, Stary Folwark to bardzo fajne miejsce, byłam tam kiedyś, co prawda tylko przejazdem, ale jednak - przytulny, czysty... Moja koleżanka była tam na weekend z narzeczonym jakiś miesiąc temu i bardzo sobie chwalą, nie jest tam też jakoś specjalnie drogo. Miejsce ma dość fajny klimat i to jest ważne podczas wakacji na Warmii i Mazurach.
Naokoło słychać śpiew ptaków i takie podobne atrakcje. Myślę, że to dobry wybór. Ja ogólnie rzecz biorąc mieszkam w Gietrzwałdzie, tutaj też jest dużo pensjonatów naokoło nas, ale samo miasteczko - niby święte Więc raczej nie miałabyś co zwiedzać tutaj. Ja też miałam takie "odpychanki" od jedzenia, ale już dawno mi przeszło i teraz mogę jeść wszystko, tylko słodycze mi wciąż nie podchodzą za bardzo. Ale może to i dobrze.
|
|
|
|
#1654 |
|
Zadomowienie
|
Nazeczona Majorka? Super! Czekamy na fotki, bo tutaj jak widzisz szaro, brzydko....
|
|
|
|
#1655 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, u mnie już rozpoczęłam 4 miesiąc i zastanawiam się nad kremami przeciw rozstępom. Jakich używacie albo macie zamiar używać? a wogóle to jak dbacie o skórę?
w I trymestrze używałam tylko oliwki po kąpieli na mokro, ale teraz już mi to nie wystarcza bo czuję że skóra po tym od razu sucha jak pieprz i czuje uczucie ciągnienia.............. Jak sobie z tym radzicie? |
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
kłuje mnie coś po lewej stronie jakby w jajniku :/
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
rozciągasz się
ja od poniedziałku czuje takie bóle raz w prawej raz w lewej stronie. Dwa razy z kolei mnie tak bardzo mocno zabolało na środku |
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam oliwki w sprayu i kremu odżywczego z Biedronki (taki za 6,99, bardzo duży słoik, są 2 rodzaje, ja mam ten czerwony). Moja znajoma używała tego z Ziaji i nie była zadowolona, dlatego ja go na pewno nie kupię (zresztą na wizażu też ma takie sobie opinie), ale podobno dobry jest balsam z rossmanowskiej firmy BabyDream (jest seria dla mamy, taki różowy). Ogólnie to nie trzeba niczego specjalnego na rozstępy, wystarczy coś dobrze nawilżającego.
|
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie (odpukać) nic się nie rozstępuje
|
|
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
mnie dalej odpycha od czipsów - a kiedyś jadłam jedną paczkę za drugą
więc to mi na dobre akurat wyszło ![]() natomiast teraz jak słodkie - to pączki i czekolady ![]() Black dziękuję utwierdziłaś nas, że to dobre miejsce strasznie podobają mi się pokoje tam - przynajmniej jeżeli chodzi o zdjęcia - no coś pięknego, taki klimat, że szok mnie cały dół brzucha boli, ale to takie jakby mini skurcze :/ dlatego też dostałam no-spę forte - 3x1tabletka, mam nadzieję, że Maluszkowi nie zaszkodzi....... margi ja używam tego, co chyba marsi polecała - rossmanowski babydream fur mama - jak dla mnie zapach cudowny, taki delikatny, nie wiem, czy to możliwe, ale jakoś po tygodniu używaniu 2x dziennie jakbym miała faktycznie bardziej jędrną skórę
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
LadyWhisper, nie ma za co.
![]() ![]() ![]() W ogóle ta firma BabyDream jest fajna - ja mam taki niebieski płyn do mycia ciała i włosów dla maluszka, sama go używam do mycia, demakijażu, golenia, czasem do włosów, jak gdzieś wyjeżdżam , jest naprawdę super. W dodatku jest w dużej butelce - 500ml - z wygodną pompką, a kosztuje 9-10zł, no i bardzo ładnie pachnie, TŻ uwielbia ten zapach na mojej skórze. Na pewno będę go kupować dla mojego maluszka.
|
|
|
|
#1662 |
|
Wtajemniczenie
|
Też używam tego balsamu BabyDream i też mi się nic nie rozstępuje
no i tego żelu do mycia dla maluszków też właśnie sama używam i skóra jest dobrze nawilżona bez podrażnień .Kupiłam sobie czereśnie na szczęście mi podchodzą i w końcu coś zjem |
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Black, a jeszcze tylko pytanie - słyszałaś coś o Butterfly Factory??? http://butterfly-factory.com/index.html to jest w ogóle mój typ nr 1, ale nie wiem, czy jest możliwość wynajęcia tylko jednego pokoju. A jeżeli tak - to że będziemy tam całkiem sami, a ja jestem straszliwym boidupkiem
czasem w domu jak mąż śpi a kot rozrabia to się boję
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
ja uzywam od pocztaku oliwki babydrem na noc ładnie sie wchłania i mozna piżamę załozyc i zelu pod prysznic z tej serii troche słabo sie pieni ale nawilza ładnie a pozostałych dzieciowych kosmetyków juz dawno uzywałam szamponu kremu z vit e kremu z cynkiem do pupy na pryszcze i kilku innych jestem zachwycona tymi kosmetykami wiec dla dzidziusia planuje kupic całą serie mam nadzieje ze bedą ok i nie trzeba bedzie sięgac po apteczne
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam do Was troszkę inne pytanko, bo któreś tu mówiły nieco na ten temat... Czym się objawia rwa kulszowa? Bo kiedyś spadłam na hali sportowej z dość dużej wysokości i od tego czasu boli mnie co jakiś czas dosłownie sam dół pleców, nawet już nie lędźwie tylko odcinek krzyżowo-guziczny, bardziej po lewej stronie i promieniuje przez lewy półdupek. Od kilku dni boli bez przerwy, generalnie głównie wtedy jak stanę na lewej nodze, także kuśtykam podczas chodzenia.
|
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
no to chyba właśnie rwa, hope..... Ja jak czegoś szukam to od razu na wikipedię
![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Rwa_kulszowa tutaj jest dokładnie to samo, co Ty opisałaś ![]() A ja zaraz z mężem jadę na zakupy
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1668 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() My też tego dnia braliśmy ślub w tym roku 5 rocznica![]() Cytat:
Dziewczyny nie straszę, tylko uczulam, na cholestazę ciążową. Też zaczyna się od swędzenia i wysypki. Cytat:
Na razie używam balsamów nawilżających (Dove, Nivea), ale od 4 m-ca zacznę ten na rozstępy. Aniu spóźnione, ale szczere życzenia wszystkiego najlepszego, zdrowej dzidzi i wielu radości Iskierko Tak smutno... |
||
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Lady wiem, ale wolę usłyszeć Waszą opinie, głównie tych, co ją miały bo: http://demotywatory.pl/3860302/Internet
![]() chociaż hipochondrykiem nie jestem Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2012-07-15 o 15:15 |
|
|
|
#1670 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1671 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Strasznie mnie dobiła wiadomość Iskierki trzymaj się dzielnie kochana, choć to na pewno bardzo trudne Ja chyba chcę kinder niespodziankę, tylko na razie nie doszliśmy z tż do porozumienia, bo on z kolei chce znać wcześniej płeć. Piszecie o tych kosmetykach, a ja mam dalej wstręt do wszystkiego. Jak tak dalej pójdzie to pewnie rozstępy będę miała w każdym miejscu ciała. Śmierdzi mi już nawet mój neutralny żel pod prysznic i szare mydło... |
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Podzielcie się ze mną swoją opinią czy warto kupic taki zestaw
http://allegro.pl/lozeczko-materac-k...457526228.html Poczatkowo chciałam kupic wszystko w Ikei ale nie ma tak przewijaka na komodzie musiałabym osobno kupic komode i dołożyć przewijak ale to sporo drożej wychodzi
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
witam po krótkiej przerwie. Odkąd wróciłam do pracy to ledwo żyję, o godzinie 20 już oczy same mi się zamykają, więc i na internet siły brakuje.
dopadło mnie przeziębienie dodatkowo, najgorszy jest kaszel aż cały brzuch się trzęsie i domowe sposoby niestety mało pomagają. Dzisiaj miałam w końcu wolne i pojechaliśmy z Mężem na carbot sale i powiem jedno - jak się zacznie kupować malusie ubranka to ciężko skończyć Kupiłam kilka kaftaników czy bodziaków (albo w sumie nie wiem czego, coś ala pajacyki, nie znam się na tych nazwach ) spodnie sztruksowe z szelkami (to już jakoś na 3 miesiące) do tego bluza z kapturem. I jeszcze jedna bluza wyglądająca jak owieczka ![]() wszystko w neutralnych kolorach, głownie białe. Jedynie spodnie z bluzą beżowo - brązowe. a i jeszcze kupiłam biały dresik new born nie wiem czy mi będzie potrzebny ale był cudny ![]() ![]()
|
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie wracam ze sklepow z poszukiwan sukienki oczywiscie nie znalazlam nic, ale zrobilam zdjecie mojemu brzuchowi bo w jednej sukience wygladal na taki duzy ze musialam, hah wiadomo bialy poszerza ale zawsze mialam plaski brzuszek
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha hope dobre
![]() mikakrolikowa widzę, że ten sam zestaw nam wpadł w oko my się na ten decydujemy, z tymże z żyrafką, ale kupujemy inne łóżeczko. Na osobnej aukcji dokupimy jeszcze tą komódkę z przewijakiem i regał. Dziewczyny - zakupy mega udane mąż spisał się na medal - nie marudził a płacił kupiłam sobie dwie pary spodni na gumce i w ogóle bardzo elastyczne (jedne w orsayu drugie w vero modzie), zrobiliśmy wielkie zakupy spożywcze (dżem truskawkowy x2 hihii) a potem na myjnię, bo nam ptaki tak obsrały auto, że koszmar heheee teraz tylko JEŚĆ
|
#1676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo mi się podoba
|
|
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow, super |
|
|
|
|
#1678 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
bokeh jaki śliczny BRZUSIO!!!!!!!
ja kupowałam te spodnie z zapasem - jedne 40 (chociaż tutaj 38 były jeszcze luźne i spokojnie 36 byłyby ok ) a drugie l/xl, i jak poprosiłam sprzedawczynię, żeby mi przyniosła właśnie ten większy rozmiar, to na mnie dziwnie popatrzyła i mówi - no, ale przecież te są na panią idealne....... To jej powiedziałam, że hm...potrzebuję większe, bo rosnę nie wiem, czy zrozumiała o co chodzi, bo w sumie dalej aż tak bardzo nie widać, że to ciąża ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Hope no ja właśnie tak samo, te, co Swarovska pokazywała jak liczyłam osobno pościel i osobno łóżeczko to masakra. Myślę, że jak kolor będzie podobny to przecież nic się nie stanie, jak mebelki nie będą od kompletu
|
#1680 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.

Myślę, że to dobry wybór. 

utwierdziłaś nas, że to dobre miejsce 

trzymaj się dzielnie kochana, choć to na pewno bardzo trudne
) a drugie l/xl, i jak poprosiłam sprzedawczynię, żeby mi przyniosła właśnie ten większy rozmiar, to na mnie dziwnie popatrzyła i mówi - no, ale przecież te są na panią idealne....... To jej powiedziałam, że hm...potrzebuję większe, bo rosnę