Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-15, 12:32   #1651
Lenova
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Witam

Jak ja Wam zazdroszczę tych wszystkich smaków, jedzenia u mnie ostatnio tragedia z jedzeniem- ciągle głodna chodzę a na nic nie mam ochoty . Nawet ukochana pizza mnie nie zachwyca. Jak otwieram lodówkę to od wszystkiego mnie odrzuca , jak obiad jakiś mąż ugotuje to wezmę kilka kęsów i dosyć po wszystkim mnie mdli chocby to miałobyć najpyszniejsze jedzenie na świecie. Już jakiś tydzień tak mam , nie wiem co się dzieję . Żywię się jogurtami ale ileż można
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 12:43   #1652
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam

Jak ja Wam zazdroszczę tych wszystkich smaków, jedzenia u mnie ostatnio tragedia z jedzeniem- ciągle głodna chodzę a na nic nie mam ochoty . Nawet ukochana pizza mnie nie zachwyca. Jak otwieram lodówkę to od wszystkiego mnie odrzuca , jak obiad jakiś mąż ugotuje to wezmę kilka kęsów i dosyć po wszystkim mnie mdli chocby to miałobyć najpyszniejsze jedzenie na świecie. Już jakiś tydzień tak mam , nie wiem co się dzieję . Żywię się jogurtami ale ileż można
mam tak samo, ale w ciagu dnia zdarzy się jeden tkai moment kiedy mysle "zjadla bym frytki" i wtedy przez jakas godzine mam ochote na zjedzenie czegos, milam teraz tak rano ze najpierw nic i ble a potem te banany z mlekiem czekolwdowym, tylo oczywiscie niedojadlam do konca bo juz mnie odrzuca.... wieczorem tak od 17, nie jem w ogole nic nie potrafie.
Stary 2012-07-15, 13:00   #1653
BlackSanctum
Zakorzenienie

LadyWhisper, Stary Folwark to bardzo fajne miejsce, byłam tam kiedyś, co prawda tylko przejazdem, ale jednak - przytulny, czysty... Moja koleżanka była tam na weekend z narzeczonym jakiś miesiąc temu i bardzo sobie chwalą, nie jest tam też jakoś specjalnie drogo. Miejsce ma dość fajny klimat i to jest ważne podczas wakacji na Warmii i Mazurach. Naokoło słychać śpiew ptaków i takie podobne atrakcje. Myślę, że to dobry wybór.
Ja ogólnie rzecz biorąc mieszkam w Gietrzwałdzie, tutaj też jest dużo pensjonatów naokoło nas, ale samo miasteczko - niby święte - nie jest jakieś specjalnie ciekawe. Więc raczej nie miałabyś co zwiedzać tutaj.

Ja też miałam takie "odpychanki" od jedzenia, ale już dawno mi przeszło i teraz mogę jeść wszystko, tylko słodycze mi wciąż nie podchodzą za bardzo. Ale może to i dobrze.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 13:14   #1654
meduzza
Zadomowienie

Nazeczona Majorka? Super! Czekamy na fotki, bo tutaj jak widzisz szaro, brzydko....
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 13:49   #1655
margi86
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, u mnie już rozpoczęłam 4 miesiąc i zastanawiam się nad kremami przeciw rozstępom. Jakich używacie albo macie zamiar używać? a wogóle to jak dbacie o skórę?

w I trymestrze używałam tylko oliwki po kąpieli na mokro, ale teraz już mi to nie wystarcza bo czuję że skóra po tym od razu sucha jak pieprz i czuje uczucie ciągnienia.............. Jak sobie z tym radzicie?
margi86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 13:52   #1656
bokeh
Zakorzenienie

kłuje mnie coś po lewej stronie jakby w jajniku :/

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez margi86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, u mnie już rozpoczęłam 4 miesiąc i zastanawiam się nad kremami przeciw rozstępom. Jakich używacie albo macie zamiar używać? a wogóle to jak dbacie o skórę?

w I trymestrze używałam tylko oliwki po kąpieli na mokro, ale teraz już mi to nie wystarcza bo czuję że skóra po tym od razu sucha jak pieprz i czuje uczucie ciągnienia.............. Jak sobie z tym radzicie?
Ja chyba bede używać ziaji.
Stary 2012-07-15, 13:56   #1657
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
kłuje mnie coś po lewej stronie jakby w jajniku :/
rozciągasz się
ja od poniedziałku czuje takie bóle raz w prawej raz w lewej stronie. Dwa razy z kolei mnie tak bardzo mocno zabolało na środku

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 14:06   #1658
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ja używam oliwki w sprayu i kremu odżywczego z Biedronki (taki za 6,99, bardzo duży słoik, są 2 rodzaje, ja mam ten czerwony). Moja znajoma używała tego z Ziaji i nie była zadowolona, dlatego ja go na pewno nie kupię (zresztą na wizażu też ma takie sobie opinie), ale podobno dobry jest balsam z rossmanowskiej firmy BabyDream (jest seria dla mamy, taki różowy). Ogólnie to nie trzeba niczego specjalnego na rozstępy, wystarczy coś dobrze nawilżającego.
Stary 2012-07-15, 14:09   #1659
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja używam oliwki w sprayu i kremu odżywczego z Biedronki (taki za 6,99, bardzo duży słoik, są 2 rodzaje, ja mam ten czerwony). Moja znajoma używała tego z Ziaji i nie była zadowolona, dlatego ja go na pewno nie kupię (zresztą na wizażu też ma takie sobie opinie), ale podobno dobry jest balsam z rossmanowskiej firmy BabyDream (jest seria dla mamy, taki różowy). Ogólnie to nie trzeba niczego specjalnego na rozstępy, wystarczy coś dobrze nawilżającego.
ja mam ten balsam
na razie (odpukać) nic się nie rozstępuje

Stary 2012-07-15, 14:12   #1660
LadyWhisper
Zakorzenienie

mnie dalej odpycha od czipsów - a kiedyś jadłam jedną paczkę za drugą więc to mi na dobre akurat wyszło
natomiast teraz jak słodkie - to pączki i czekolady

Black dziękuję utwierdziłaś nas, że to dobre miejsce strasznie podobają mi się pokoje tam - przynajmniej jeżeli chodzi o zdjęcia - no coś pięknego, taki klimat, że szok

mnie cały dół brzucha boli, ale to takie jakby mini skurcze :/ dlatego też dostałam no-spę forte - 3x1tabletka, mam nadzieję, że Maluszkowi nie zaszkodzi.......

margi ja używam tego, co chyba marsi polecała - rossmanowski babydream fur mama - jak dla mnie zapach cudowny, taki delikatny, nie wiem, czy to możliwe, ale jakoś po tygodniu używaniu 2x dziennie jakbym miała faktycznie bardziej jędrną skórę

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 14:18   #1661
BlackSanctum
Zakorzenienie

LadyWhisper, nie ma za co.

W ogóle ta firma BabyDream jest fajna - ja mam taki niebieski płyn do mycia ciała i włosów dla maluszka, sama go używam do mycia, demakijażu, golenia, czasem do włosów, jak gdzieś wyjeżdżam , jest naprawdę super. Myję też w nim pędzle, jest bardzo delikatny, jeszcze żadnej klientki mi nie uczulił. W dodatku jest w dużej butelce - 500ml - z wygodną pompką, a kosztuje 9-10zł, no i bardzo ładnie pachnie, TŻ uwielbia ten zapach na mojej skórze. Na pewno będę go kupować dla mojego maluszka.
Stary 2012-07-15, 14:23   #1662
Lenova
Wtajemniczenie

Też używam tego balsamu BabyDream i też mi się nic nie rozstępuje no i tego żelu do mycia dla maluszków też właśnie sama używam i skóra jest dobrze nawilżona bez podrażnień .

Kupiłam sobie czereśnie na szczęście mi podchodzą i w końcu coś zjem
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 14:35   #1663
LadyWhisper
Zakorzenienie

Black, a jeszcze tylko pytanie - słyszałaś coś o Butterfly Factory??? http://butterfly-factory.com/index.html to jest w ogóle mój typ nr 1, ale nie wiem, czy jest możliwość wynajęcia tylko jednego pokoju. A jeżeli tak - to że będziemy tam całkiem sami, a ja jestem straszliwym boidupkiem czasem w domu jak mąż śpi a kot rozrabia to się boję

Stary 2012-07-15, 14:44   #1664
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Też używam tego balsamu BabyDream i też mi się nic nie rozstępuje no i tego żelu do mycia dla maluszków też właśnie sama używam i skóra jest dobrze nawilżona bez podrażnień .

Kupiłam sobie czereśnie na szczęście mi podchodzą i w końcu coś zjem
ja uzywam od pocztaku oliwki babydrem na noc ładnie sie wchłania i mozna piżamę załozyc i zelu pod prysznic z tej serii troche słabo sie pieni ale nawilza ładnie a pozostałych dzieciowych kosmetyków juz dawno uzywałam szamponu kremu z vit e kremu z cynkiem do pupy na pryszcze i kilku innych jestem zachwycona tymi kosmetykami wiec dla dzidziusia planuje kupic całą serie mam nadzieje ze bedą ok i nie trzeba bedzie sięgac po apteczne
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 14:57   #1665
hope01
Zakorzenienie

Ja mam do Was troszkę inne pytanko, bo któreś tu mówiły nieco na ten temat... Czym się objawia rwa kulszowa? Bo kiedyś spadłam na hali sportowej z dość dużej wysokości i od tego czasu boli mnie co jakiś czas dosłownie sam dół pleców, nawet już nie lędźwie tylko odcinek krzyżowo-guziczny, bardziej po lewej stronie i promieniuje przez lewy półdupek. Od kilku dni boli bez przerwy, generalnie głównie wtedy jak stanę na lewej nodze, także kuśtykam podczas chodzenia.

Stary 2012-07-15, 15:00   #1666
LadyWhisper
Zakorzenienie

no to chyba właśnie rwa, hope..... Ja jak czegoś szukam to od razu na wikipedię
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rwa_kulszowa tutaj jest dokładnie to samo, co Ty opisałaś

A ja zaraz z mężem jadę na zakupy

Stary 2012-07-15, 15:10   #1667
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Ja mam do Was troszkę inne pytanko, bo któreś tu mówiły nieco na ten temat... Czym się objawia rwa kulszowa? Bo kiedyś spadłam na hali sportowej z dość dużej wysokości i od tego czasu boli mnie co jakiś czas dosłownie sam dół pleców, nawet już nie lędźwie tylko odcinek krzyżowo-guziczny, bardziej po lewej stronie i promieniuje przez lewy półdupek. Od kilku dni boli bez przerwy, generalnie głównie wtedy jak stanę na lewej nodze, także kuśtykam podczas chodzenia.
Dokadnie to objawy rwy promieniujący ból w strone nogi warto wybrac sie do kreglarza
Stary 2012-07-15, 15:13   #1668
suzi31
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Cytat:
29 września
My też tego dnia braliśmy ślub w tym roku 5 rocznica

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Witajcie
Nazeczona super podroz ojjj Majorka a u nas tak zimno

Dziewczyny mam uczulenie straszne na rekach obu czy moge wapno? Bo moze ktora brala albo wie?
Jakby nie zeszło po wapnie to skonsultuj się z lekarzem.
Dziewczyny nie straszę, tylko uczulam, na cholestazę ciążową.
Też zaczyna się od swędzenia i wysypki.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja używałam Perfekta Mama Intensywny preparat przeciw roztępom, 150 ml kosztuje ok. 22 zł, z tym że w bardziej zaawansowanej ciąży zużywałam 2 kremy na m-c, ale efekt był i zero rozstępów.
Na razie używam balsamów nawilżających (Dove, Nivea), ale od 4 m-ca zacznę ten na rozstępy.

Aniu spóźnione, ale szczere życzenia wszystkiego najlepszego, zdrowej dzidzi i wielu radości

Iskierko
Tak smutno...
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 15:14   #1669
hope01
Zakorzenienie

Lady wiem, ale wolę usłyszeć Waszą opinie, głównie tych, co ją miały bo: http://demotywatory.pl/3860302/Internet

chociaż hipochondrykiem nie jestem mi właśnie nie promieniuje na nogę tylko w dupę

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2012-07-15 o 15:15
Stary 2012-07-15, 15:19   #1670
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Lady wiem, ale wolę usłyszeć Waszą opinie, głównie tych, co ją miały bo: http://demotywatory.pl/3860302/Internet

chociaż hipochondrykiem nie jestem mi właśnie nie promieniuje na nogę tylko w dupę
Rwa kulszowa - odczucie tak jakby ból promieniujący od środka pośladka i ciągnie się przez udo. Ciężko to opisać. Boli przy staniu, szczególnie jak źle postawisz nogę, jak zmienisz pozycję to przechodzi. Ale opis
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 15:33   #1671
szklanka19
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny

Strasznie mnie dobiła wiadomość Iskierki trzymaj się dzielnie kochana, choć to na pewno bardzo trudne

Ja chyba chcę kinder niespodziankę, tylko na razie nie doszliśmy z tż do porozumienia, bo on z kolei chce znać wcześniej płeć.

Piszecie o tych kosmetykach, a ja mam dalej wstręt do wszystkiego. Jak tak dalej pójdzie to pewnie rozstępy będę miała w każdym miejscu ciała. Śmierdzi mi już nawet mój neutralny żel pod prysznic i szare mydło...
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 15:39   #1672
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Podzielcie się ze mną swoją opinią czy warto kupic taki zestaw
http://allegro.pl/lozeczko-materac-k...457526228.html
Poczatkowo chciałam kupic wszystko w Ikei ale nie ma tak przewijaka na komodzie musiałabym osobno kupic komode i dołożyć przewijak ale to sporo drożej wychodzi
Stary 2012-07-15, 18:16   #1673
onaella
Zakorzenienie

witam po krótkiej przerwie. Odkąd wróciłam do pracy to ledwo żyję, o godzinie 20 już oczy same mi się zamykają, więc i na internet siły brakuje.

dopadło mnie przeziębienie dodatkowo, najgorszy jest kaszel aż cały brzuch się trzęsie i domowe sposoby niestety mało pomagają.

Dzisiaj miałam w końcu wolne i pojechaliśmy z Mężem na carbot sale i powiem jedno - jak się zacznie kupować malusie ubranka to ciężko skończyć
Kupiłam kilka kaftaników czy bodziaków (albo w sumie nie wiem czego, coś ala pajacyki, nie znam się na tych nazwach ) spodnie sztruksowe z szelkami (to już jakoś na 3 miesiące) do tego bluza z kapturem. I jeszcze jedna bluza wyglądająca jak owieczka
wszystko w neutralnych kolorach, głownie białe. Jedynie spodnie z bluzą beżowo - brązowe.

a i jeszcze kupiłam biały dresik new born

nie wiem czy mi będzie potrzebny ale był cudny

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 18:17   #1674
bokeh
Zakorzenienie

Wlasnie wracam ze sklepow z poszukiwan sukienki oczywiscie nie znalazlam nic, ale zrobilam zdjecie mojemu brzuchowi bo w jednej sukience wygladal na taki duzy ze musialam, hah wiadomo bialy poszerza ale zawsze mialam plaski brzuszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0374.jpg (51,7 KB, 75 załadowań)
Stary 2012-07-15, 18:20   #1675
LadyWhisper
Zakorzenienie

hahaha hope dobre

mikakrolikowa widzę, że ten sam zestaw nam wpadł w oko my się na ten decydujemy, z tymże z żyrafką, ale kupujemy inne łóżeczko. Na osobnej aukcji dokupimy jeszcze tą komódkę z przewijakiem i regał.

Dziewczyny - zakupy mega udane mąż spisał się na medal - nie marudził a płacił kupiłam sobie dwie pary spodni na gumce i w ogóle bardzo elastyczne (jedne w orsayu drugie w vero modzie), zrobiliśmy wielkie zakupy spożywcze (dżem truskawkowy x2 hihii) a potem na myjnię, bo nam ptaki tak obsrały auto, że koszmar heheee

teraz tylko JEŚĆ

Stary 2012-07-15, 18:22   #1676
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Podzielcie się ze mną swoją opinią czy warto kupic taki zestaw
http://allegro.pl/lozeczko-materac-k...457526228.html
Poczatkowo chciałam kupic wszystko w Ikei ale nie ma tak przewijaka na komodzie musiałabym osobno kupic komode i dołożyć przewijak ale to sporo drożej wychodzi
Ten zestaw jest super Bardzo mi się podoba
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 18:25   #1677
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie wracam ze sklepow z poszukiwan sukienki oczywiscie nie znalazlam nic, ale zrobilam zdjecie mojemu brzuchowi bo w jednej sukience wygladal na taki duzy ze musialam, hah wiadomo bialy poszerza ale zawsze mialam plaski brzuszek

wow, super

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 18:25   #1678
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
piękny

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
witam po krótkiej przerwie. Odkąd wróciłam do pracy to ledwo żyję, o godzinie 20 już oczy same mi się zamykają, więc i na internet siły brakuje.

dopadło mnie przeziębienie dodatkowo, najgorszy jest kaszel aż cały brzuch się trzęsie i domowe sposoby niestety mało pomagają.

Dzisiaj miałam w końcu wolne i pojechaliśmy z Mężem na carbot sale i powiem jedno - jak się zacznie kupować malusie ubranka to ciężko skończyć
Kupiłam kilka kaftaników czy bodziaków (albo w sumie nie wiem czego, coś ala pajacyki, nie znam się na tych nazwach ) spodnie sztruksowe z szelkami (to już jakoś na 3 miesiące) do tego bluza z kapturem. I jeszcze jedna bluza wyglądająca jak owieczka
wszystko w neutralnych kolorach, głownie białe. Jedynie spodnie z bluzą beżowo - brązowe.

a i jeszcze kupiłam biały dresik new born

nie wiem czy mi będzie potrzebny ale był cudny
wrzuć jakieś zdjątka

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hahaha hope dobre

mikakrolikowa widzę, że ten sam zestaw nam wpadł w oko my się na ten decydujemy, z tymże z żyrafką, ale kupujemy inne łóżeczko. Na osobnej aukcji dokupimy jeszcze tą komódkę z przewijakiem i regał.

Dziewczyny - zakupy mega udane mąż spisał się na medal - nie marudził a płacił kupiłam sobie dwie pary spodni na gumce i w ogóle bardzo elastyczne (jedne w orsayu drugie w vero modzie), zrobiliśmy wielkie zakupy spożywcze (dżem truskawkowy x2 hihii) a potem na myjnię, bo nam ptaki tak obsrały auto, że koszmar heheee

teraz tylko JEŚĆ
smacznego ja oglądam te łóżeczka z wyposażeniem w pościel itp za ok 350 zl

Stary 2012-07-15, 18:27   #1679
LadyWhisper
Zakorzenienie

bokeh jaki śliczny BRZUSIO!!!!!!!

ja kupowałam te spodnie z zapasem - jedne 40 (chociaż tutaj 38 były jeszcze luźne i spokojnie 36 byłyby ok ) a drugie l/xl, i jak poprosiłam sprzedawczynię, żeby mi przyniosła właśnie ten większy rozmiar, to na mnie dziwnie popatrzyła i mówi - no, ale przecież te są na panią idealne....... To jej powiedziałam, że hm...potrzebuję większe, bo rosnę nie wiem, czy zrozumiała o co chodzi, bo w sumie dalej aż tak bardzo nie widać, że to ciąża

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Hope no ja właśnie tak samo, te, co Swarovska pokazywała jak liczyłam osobno pościel i osobno łóżeczko to masakra. Myślę, że jak kolor będzie podobny to przecież nic się nie stanie, jak mebelki nie będą od kompletu

Stary 2012-07-15, 18:28   #1680
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
piękny

wrzuć jakieś zdjątka

smacznego ja oglądam te łóżeczka z wyposażeniem w pościel itp za ok 350 zl
hope wrzuc link do tych łóżeczek, ja mysle nad łożeczko-kojce bo nie wiadomo co z nami, moze bedziemy sie przemieszczac czesto
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości