Oryginał czy podróbka? Część III - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-15, 16:00   #1441
siarka40
Szef ds. Wymianek

Dot.: Oryginał czy podróbka? Część III

Cytat:
Napisane przez Aggis Pokaż wiadomość
napisy się czasem ścierają, ten flakon wygląda na staroć tylko czemu ma czarny korek?
moze korek poczernial ze starosci?

a tak powaznie, to korek wyglada jakby byl zapozyczony z wersji Polnocnej^^.
Stary 2012-07-15, 16:17   #1442
magdulenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggis Pokaż wiadomość
napisy się czasem ścierają, ten flakon wygląda na staroć tylko czemu ma czarny korek?
Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
moze korek poczernial ze starosci?

a tak powaznie, to korek wyglada jakby byl zapozyczony z wersji Polnocnej^^.
lub ze starego HP (tez mialy czarne korki )

Taki "skladaczek" sie trafil

5269
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 16:58   #1443
Julie_K
Wtajemniczenie

Hm. Dziękuję za odzew Mi też ten korek jakiś dziwny się wydawał, ale w sumie czasem flakony z różnych lat wyglądają inaczej, pomyślałam, że korki też mogą O kod nie pytałam, szczerze mówiąc najpierw chciałam go wizualnie zweryfikować, by wiedzieć czy w ogóle się w to bawić... Ale zaraz napiszę z tym pytaniem.
Julie_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 17:19   #1444
halcia211
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiula_240581 Pokaż wiadomość
Czy ta flaszka ma kod 4M01?
Jeśli tak, to mam zdjęcie spodu tej flaszki, który dostałam jeszcze od wcześniejszej właścicielki
Jak coś to mogę wkleić - może coś się wyklaruje

Edit. Nie wiem jak to jest z Tendre, ale inne stare Trucizny (do 2007 roku) miały grawer zamiast nalepki... a to Tendre ma nalepkę, wiec nie wiem czy tak być powinno, czy to po prostu podróba??
ja mam Poison z 2007 i ma naklejkę a jest na 100% oryginalna. Kod 7J01
halcia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 18:27   #1445
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez magdulenka Pokaż wiadomość
Taki "skladaczek" sie trafil
w zwiazku z tym unikat prawdziwy.
a czy Tendre tez ma ocyferkowana dziurke?
Stary 2012-07-15, 20:25   #1446
Karkki
Zakorzenienie

A ja mam pytanie nie dotyczące konkretnych perfum a cyferek. Skąd się wzięło przekonanie, że podróbka nie może mieć cyferek przy dziurce od atomizera skoro nawet "odpowiedniki" za 30 zł potrafią je mieć?

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 20:58   #1447
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Skąd się wzięło przekonanie, że podróbka nie może mieć cyferek przy dziurce od atomizera skoro nawet "odpowiedniki" za 30 zł potrafią je mieć?
pewnikiem stad, ze nikt tutaj dotad, jako zywo, nie zaprezentowal podrobki z cyferkami .
Stary 2012-07-15, 21:42   #1448
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
pewnikiem stad, ze nikt tutaj dotad, jako zywo, nie zaprezentowal podrobki z cyferkami .
No chyba że tak. Bo na pierwszy "odpowiednik" z cyferkami, chyba Euphorii Crystalline sądząc po opakowaniu, bo nie po zapachu, napatoczyłam się w likwidowanym osiedlowym kiosku gdzie mi go "wciśnięto" za symboliczny grosz. Ale kolejną flaszkę kupiłam już celowo w celach poglądowych, bo nie dosyć, że ma szkło idealne, cyferki i kody, to ma również hologram. A skoro opłaca się robić hologramy do flaszek sprzedawanych po 25-30 zł, to mnie już chyba nic nie jest w stanie zdziwić.

- Terry Pratchett
Stary 2012-07-17, 11:26   #1449
Sahrah
Raczkowanie

GG do Sahrah

a może mi też ktoś pomoże....
Kupiłam w iperfumy.pl eternity calvin klein w ciemo z opisów na wizazu....ale zwątpiłam....kiedyś gdzieś na forum przeczytałam że perfumy calvina kleina mają małe ck przy atomizerze lub nakrętce a a ten nie ma sama juz nie wiem kupowałam już w dolce perfumesco a teraz w iperfumach gdyz sa polecane także tu ale zwatpiłam . Proszę ...może ktoś pomoże
Stary 2012-07-17, 15:06   #1450
królewna z drewna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sahrah Pokaż wiadomość
Kupiłam w iperfumy.pl eternity calvin klein w ciemo z opisów na wizazu....ale zwątpiłam....kiedyś gdzieś na forum przeczytałam że perfumy calvina kleina mają małe ck przy atomizerze lub nakrętce a a ten nie ma sama juz nie wiem kupowałam już w dolce perfumesco a teraz w iperfumach gdyz sa polecane także tu ale zwatpiłam . Proszę ...może ktoś pomoże
Pierwsze słyszę Wrzuć zdjęcia flakonu do tego wątku, łatwiej będzie cokolwiek oceniać
Stary 2012-07-17, 15:09   #1451
magdulenka
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam w iperfumy.pl eternity calvin klein w ciemo z opisów na wizazu....ale zwątpiłam....kiedyś gdzieś na forum przeczytałam że perfumy calvina kleina mają małe ck przy atomizerze lub nakrętce a a ten nie ma ...

A moze Ci o slynny trojkacik chodzi?
Ale to nie wszystkie Kleiny maja

5269
Stary 2012-07-17, 15:32   #1452
Sahrah
Raczkowanie

GG do Sahrah

a może trójkącik to ck eternity kupiłam na iperfumy.pl za 135 zł 100ml edp, wcześniej nie wąchałam...impuls opinii na wizazu...wszystko wydaje sie być niby ok...ale nie czuję ich..na wizazu wiele forumowiczek pisze ze zabija ze duszny ze go czuc a ja czuje ale wcale nie jest mocny..dziekuje
Stary 2012-07-17, 15:45   #1453
magdulenka
Zakorzenienie

Sahrah, wklej zdjecia - jesli tylko mozesz.
Rozwiejemy Twoje watpliwosci (lub je potwierdzimy).

Nie chce mi sie wierzyc w zakup podrobki w polecanej perfumerii, ale jesli woda jest stara, albo cos z flakonem nie teges - zwasze bedziesz mogla zlozyc reklamacje

A odbior zapachu jest rzecza tak indywidualna, jak i nasze zapachowe upodobania
Na jednych psik Ogrodka Nilowego moze byc wyczuwalny do konca dnia, a na innych 10 dawek Slonia to wciaz za malo
Podpytaj osoby w Twoim otoczeniu, czy Cie wyczuwaja?
Moze warto zastosowac balsam bezzapachowy pod perfumy, zeby sie lepiej trzymaly?
A moze aplikujesz je w jakies miejsca, skad nie potrafisz nic wyczuc?

5269
Stary 2012-07-17, 16:23   #1454
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
a może trójkącik to ck eternity kupiłam na iperfumy.pl za 135 zł 100ml edp, wcześniej nie wąchałam...impuls opinii na wizazu...wszystko wydaje sie być niby ok...ale nie czuję ich..na wizazu wiele forumowiczek pisze ze zabija ze duszny ze go czuc a ja czuje ale wcale nie jest mocny..dziekuje
potraktuj to z przymrużeniem oka
akurat Eternity nie należa do perfum z wieeeelkim ogonem i takich ,ktore czuje sie jeszcze po 2 prysznicach
na mnie też sa delikatne i po jakimś czasie nie wyczuwalne
to sprawa bardzo indywidualna

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 18:48   #1455
milena1881
Przyczajenie

Hmm.. jakby tu zacząć... Nabyłam Poison Ch. Diora 30 ml edt klasyka.
Zakupu dokonałam w perfumerii internetowej.
Zanim go nabyłam odwiedziłam Sephore, żeby sprawdzić. Niestety nabytek okazał się porażką (albo mi sie wydaje). Sprawa wygląda mianowicie tak: papierek z sephory pachniał tydzień czasu.. woda toaletowa tłusta.. nie mogłam domyć tego zapachu, a prysnęłam sobie nie chcący na palce natomiast mój nabytek nie jest już taki tłusty jak ten tester z Sephory i mam wrażenie ze się na mnie nie trzyma..zbyt szybko gaśnie. Niby zapach jest ten sam..bo podróba z tego musiała by po prostu śmierdzieć, zapach jest identyczny, rozwija się... tylko ta trwałość jest naprawdę dziwna. I zastanawiam się czy to "podróba doskonała"ewentualnie producentowi nie "schodzi"ta wersja i zmniejszył trwałość żeby "dopsikiwać" i żeby szybko się flakonik kończył . Kwestia otoczenia: inni czują to a ja na sobie nie. Na domiar złego to tylko trzydziesteczka i pewnie skończy się szybciej niż szybko...
Najdłużej na mnie trzyma się słonik do następnego dnia..tyle że Słoń już mnie zdążył zmęczyć i chciałam coś innego, ale tak samo trwałego a tu taki zonk...
Jak myślicie o co tu chodzi?
milena1881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 19:11   #1456
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milena1881 Pokaż wiadomość
Hmm.. jakby tu zacząć... Nabyłam Poison Ch. Diora 30 ml edt klasyka.
Zakupu dokonałam w perfumerii internetowej.
Zanim go nabyłam odwiedziłam Sephore, żeby sprawdzić. Niestety nabytek okazał się porażką (albo mi sie wydaje). Sprawa wygląda mianowicie tak: papierek z sephory pachniał tydzień czasu.. woda toaletowa tłusta.. nie mogłam domyć tego zapachu, a prysnęłam sobie nie chcący na palce natomiast mój nabytek nie jest już taki tłusty jak ten tester z Sephory i mam wrażenie ze się na mnie nie trzyma..zbyt szybko gaśnie. Niby zapach jest ten sam..bo podróba z tego musiała by po prostu śmierdzieć, zapach jest identyczny, rozwija się... tylko ta trwałość jest naprawdę dziwna. I zastanawiam się czy to "podróba doskonała"ewentualnie producentowi nie "schodzi"ta wersja i zmniejszył trwałość żeby "dopsikiwać" i żeby szybko się flakonik kończył . Kwestia otoczenia: inni czują to a ja na sobie nie. Na domiar złego to tylko trzydziesteczka i pewnie skończy się szybciej niż szybko...
Najdłużej na mnie trzyma się słonik do następnego dnia..tyle że Słoń już mnie zdążył zmęczyć i chciałam coś innego, ale tak samo trwałego a tu taki zonk...
Jak myślicie o co tu chodzi?
Na papierku zapachy potrafią trzymać się bardzo długo. Podobnie jak i na odzieży. Na skórze - różnie bywa.
To, że na sobie zapachu nie czujesz - to jest to normalne, bo nos się przyzwyczaja.
A co do "tłustości" testera w Sephorze - testery potrafią w perfumeriach stać bardzo długo, a jak taka flaszka stoi bez korka, a do tego na mocno oświetlonej półce, to jest różnica między testerem a nowym produktem prosto z kartonika. Pewnie stąd wziął się mit, że "testery są bardziej trwałe". Poison przeszło reformulację, ale to było jakiś czas temu.
Najlepiej wklej zdjęcie.

- Terry Pratchett
Stary 2012-07-17, 19:40   #1457
milena1881
Przyczajenie

Zdjęcia spróbuję jeszcze dorzucić natomiast na pierwszy rzut dam linka - 100 identyczny jak ten z linka http://www.flickr.com/photos/emalgum...is/6965147152/
Stary 2012-07-17, 19:55   #1458
milena1881
Przyczajenie

Dołączam zdjęcia...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01876.jpg (96,7 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01877.jpg (75,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01874.jpg (84,0 KB, 39 załadowań)
Stary 2012-07-18, 00:06   #1459
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Dołączam zdjęcia...
Dobrze widzę kod 7N01?

- Terry Pratchett
Stary 2012-07-18, 08:41   #1460
milena1881
Przyczajenie

1N01... kod sprawdzałam ... niby się zgadza z marką, podobno ubiegłoroczny...
Stary 2012-07-18, 09:32   #1461
Magdama1
Zakorzenienie

Mam pytanie o Słonika Kenzo, wyczytałam juz prawie wszystko i mój ma odpowiednie dno, prosta rurkę, jasno-słomkowy kolor, pięknie pachnie i jest trwały, na dnie naklejka Made in France, napis Kenzo na butelce w odpowiednim miejscu, szkło gładkie bez zarzutów. Korek ma idealny kształt tzn. traba kończy się na wysokości korka, jest OK, porównałam ze zdjęciami, tylko nie znalazłam nic nt. materiału z jakiego może być wykonany korek. W mojej 50tce jest to metal na samym korku, ale plastik na słoniku, czy to jest OK?? Proszę pomóżcie, bo zaczynam się denerwować...
Magdama1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 09:51   #1462
Małgosia791
spin doctor

Cytat:
Napisane przez Magdama1 Pokaż wiadomość
Mam pytanie o Słonika Kenzo, wyczytałam juz prawie wszystko i mój ma odpowiednie dno, prosta rurkę, jasno-słomkowy kolor, pięknie pachnie i jest trwały, na dnie naklejka Made in France, napis Kenzo na butelce w odpowiednim miejscu, szkło gładkie bez zarzutów. Korek ma idealny kształt tzn. traba kończy się na wysokości korka, jest OK, porównałam ze zdjęciami, tylko nie znalazłam nic nt. materiału z jakiego może być wykonany korek. W mojej 50tce jest to metal na samym korku, ale plastik na słoniku, czy to jest OK?? Proszę pomóżcie, bo zaczynam się denerwować...
Nie denerwuj się-tak ma być
W 30tkach i 50tkach korki są lekkie z "plastiku", natomiast w 100ml cały korek(słoń+reszta do której jest przytwierdzony) jest z ciężkiego metalu.
Stary 2012-07-18, 09:57   #1463
Magdama1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Nie denerwuj się-tak ma być
W 30tkach i 50tkach korki są lekkie z "plastiku", natomiast w 100ml cały korek(słoń+reszta do której jest przytwierdzony) jest z ciężkiego metalu.
Ufff wielkie dzięki , kamień spadł mi z serca
Magdama1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 12:00   #1464
Julie_K
Wtajemniczenie

Dziewczyny, pamiętacie tę butelkę Tendre Poison, którą ostatnio wklejałam? Tę z korkiem od nie-wiadomo-czego? Dostałam nr kodu - 6D01. Oryginał?
Julie_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 12:24   #1465
bober71
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez rudzia77 Pokaż wiadomość
Może mi się wydaje,bo pierwszy raz widzę taką wodę,ale na pierwszy rzut oka jakoś tak niechlujnie to wygląda,ale poczekaj na opinię innych dziewczyn.
Zakończając sprawę, dopiszę tylko, że po krótkiej korespondencji, sprzedawca dokonał zwrotu części wpłaty. Wyszło mi, że zapłaciłem jak za zwykłą wodę na bazarze.
bober71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 12:35   #1466
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Dołączam zdjęcia...
Mileno, wg mnie ta Trucizna jest ok.
Stary 2012-07-18, 12:38   #1467
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Dla mnie też jak najbardziej OK a znając Diora to może i zmienili cosik, jak wszędzie pozmienali to czemu tu nie? . Mnie nic u nich już nie zdziwi, jak nie zapach zmieniali to butelki albo jedno i drugie .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 21:21   #1468
milena1881
Przyczajenie

Cytat:
Dla mnie też jak najbardziej OK a znając Diora to może i zmienili cosik, jak wszędzie pozmienali to czemu tu nie? . Mnie nic u nich już nie zdziwi, jak nie zapach zmieniali to butelki albo jedno i drugie .
Tak mi się tez wydawało właśnie, bo podróbka byłaby na maxa płaska, nie rozwijałaby się. Zapach naprawdę mi sie spodobał, ponieważ lubię w perfumach śliwkę i jaśmin. Tyle, że wydaje mi się iż są mało trwałe po tej reformulacji - jeśli taką przeszły.. po prostu szkoda było psuć tak fajną kompozycję taką reformulacją...
Przypomina mi nieco jedne z moich ulubionych zapachów -Cacharel Eden. Choć Eden jest od Poisona bardziej chłodny. Tyle że Eden trzyma sie na mnie o wiele dłużej..
Stary 2012-07-19, 11:04   #1469
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Tak mi się tez wydawało właśnie, bo podróbka byłaby na maxa płaska, nie rozwijałaby się. Zapach naprawdę mi sie spodobał, ponieważ lubię w perfumach śliwkę i jaśmin. Tyle, że wydaje mi się iż są mało trwałe po tej reformulacji - jeśli taką przeszły.. po prostu szkoda było psuć tak fajną kompozycję taką reformulacją...
Przypomina mi nieco jedne z moich ulubionych zapachów -Cacharel Eden. Choć Eden jest od Poisona bardziej chłodny. Tyle że Eden trzyma sie na mnie o wiele dłużej..
Dior mieszal w zapachach
uzywalam kieeedys Trucizny (mam skore z ktorej uciekaja zapachy) Poison bylo idealne ,trwalo i trwalo na skorze .Niestety po refrmulacji ,to juz nie jest taki sam zapach ,stracil na trwałosci.
Nie jest to tylko moja opinia ,wiele osob ,ktore sa wierne Poison od samego poczatku ,kupuja w Douglasie skarzylo sie ,ze z zapachem jest cos nie tak.Dziewczyny pracujace w D (naszym) przekazywaly informacje gorze ,ta niezmiennie odpowiadala ,ze z zapachem nic sie nie dzialo kiedys przy okazji porozmawiałysmy , przycisnieta gora przyznala ,że mozliwe ,ze dokonano zamiany skladników na tańsze wszak kryzys jest ,dotyczy to rowniez innych perfum Diora, napewno Dune

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 13:32   #1470
Figarro
Zakorzenienie

postanowiłam zawitać tutaj z moim nieszczęsnym flakonikiem
zaznaczam jest to oryginał, tu nie mam wątpliwości,
martwi mnie to, że chyba zapach jest zepsuty
a tak czekałam
Kupiłam na all (ane od firmy, mam paragon) nowy, zafoliowany flakon Nikos
Sculpture 50ml edp
na pięknym metalowym stojaczku (sa jeszcze czyste, szklane podstawki, nie wiem, która wersja jest starsza)

rozfoliowałam, psikam i zong
zapach jest zupełnie inny od miniaturek, które niedawno kupiłam na all
miniaturki - delikatnie kwiatowo - świeży zapach

produkt - drapiezny i alkoholowy początek, całość podchodzi pod orient...
chyba skisły...
kolor zmieniony, na zdjęciu powinno być widać...

tu moje pytanie do Was...
może ma ktoś dla porównania również flaszkę Sculpture?
bo może to tak ma być? a ja myślę, że zapach się zepsuł
napisałam do sprzedającego o moich wątpliwościach, jeszcze nie mam odpowiedzi....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tn_P1160116.jpg (38,5 KB, 43 załadowań)

Wymieniam się
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości