|
|
#1441 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część III
Cytat:
![]() a tak powaznie, to korek wyglada jakby byl zapozyczony z wersji Polnocnej^^.
|
|
|
#1442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Taki "skladaczek" sie trafil
|
||
|
|
|
#1443 |
|
Wtajemniczenie
|
Hm. Dziękuję za odzew
Mi też ten korek jakiś dziwny się wydawał, ale w sumie czasem flakony z różnych lat wyglądają inaczej, pomyślałam, że korki też mogą O kod nie pytałam, szczerze mówiąc najpierw chciałam go wizualnie zweryfikować, by wiedzieć czy w ogóle się w to bawić... Ale zaraz napiszę z tym pytaniem.
|
|
|
|
#1444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1445 |
|
Szef ds. Wymianek
|
w zwiazku z tym unikat prawdziwy
.a czy Tendre tez ma ocyferkowana dziurke?
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie nie dotyczące konkretnych perfum a cyferek. Skąd się wzięło przekonanie, że podróbka nie może mieć cyferek przy dziurce od atomizera skoro nawet "odpowiedniki" za 30 zł potrafią je mieć?
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
#1447 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.
|
|
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo na pierwszy "odpowiednik" z cyferkami, chyba Euphorii Crystalline sądząc po opakowaniu, bo nie po zapachu, napatoczyłam się w likwidowanym osiedlowym kiosku gdzie mi go "wciśnięto" za symboliczny grosz. Ale kolejną flaszkę kupiłam już celowo w celach poglądowych, bo nie dosyć, że ma szkło idealne, cyferki i kody, to ma również hologram. A skoro opłaca się robić hologramy do flaszek sprzedawanych po 25-30 zł, to mnie już chyba nic nie jest w stanie zdziwić.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
|
#1449 |
|
Raczkowanie
|
a może mi też ktoś pomoże....
Kupiłam w iperfumy.pl eternity calvin klein w ciemo z opisów na wizazu....ale zwątpiłam....kiedyś gdzieś na forum przeczytałam że perfumy calvina kleina mają małe ck przy atomizerze lub nakrętce a a ten nie ma sama juz nie wiem kupowałam już w dolce perfumesco a teraz w iperfumach gdyz sa polecane także tu ale zwatpiłam . Proszę ...może ktoś pomoże
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrzuć zdjęcia flakonu do tego wątku, łatwiej będzie cokolwiek oceniać
|
|
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moze Ci o slynny trojkacik chodzi? Ale to nie wszystkie Kleiny maja |
|
|
|
|
#1452 |
|
Raczkowanie
|
a może trójkącik to ck eternity kupiłam na iperfumy.pl za 135 zł 100ml edp, wcześniej nie wąchałam...impuls opinii na wizazu...wszystko wydaje sie być niby ok...ale nie czuję ich..na wizazu wiele forumowiczek pisze ze zabija ze duszny ze go czuc a ja czuje ale wcale nie jest mocny..dziekuje
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
Sahrah, wklej zdjecia - jesli tylko mozesz.
Rozwiejemy Twoje watpliwosci (lub je potwierdzimy). Nie chce mi sie wierzyc w zakup podrobki w polecanej perfumerii, ale jesli woda jest stara, albo cos z flakonem nie teges - zwasze bedziesz mogla zlozyc reklamacje A odbior zapachu jest rzecza tak indywidualna, jak i nasze zapachowe upodobania ![]() Na jednych psik Ogrodka Nilowego moze byc wyczuwalny do konca dnia, a na innych 10 dawek Slonia to wciaz za malo ![]() Podpytaj osoby w Twoim otoczeniu, czy Cie wyczuwaja? Moze warto zastosowac balsam bezzapachowy pod perfumy, zeby sie lepiej trzymaly? A moze aplikujesz je w jakies miejsca, skad nie potrafisz nic wyczuc? |
|
|
|
#1454 | |
|
rude jest piękne:)
|
Cytat:
![]() akurat Eternity nie należa do perfum z wieeeelkim ogonem i takich ,ktore czuje sie jeszcze po 2 prysznicach na mnie też sa delikatne i po jakimś czasie nie wyczuwalne to sprawa bardzo indywidualna
|
|
#1455 |
|
Przyczajenie
|
Hmm.. jakby tu zacząć... Nabyłam Poison Ch. Diora 30 ml edt klasyka.
Zakupu dokonałam w perfumerii internetowej. Zanim go nabyłam odwiedziłam Sephore, żeby sprawdzić. Niestety nabytek okazał się porażką (albo mi sie wydaje) . Sprawa wygląda mianowicie tak: papierek z sephory pachniał tydzień czasu.. woda toaletowa tłusta.. nie mogłam domyć tego zapachu, a prysnęłam sobie nie chcący na palce natomiast mój nabytek nie jest już taki tłusty jak ten tester z Sephory . Kwestia otoczenia: inni czują to a ja na sobie nie. Na domiar złego to tylko trzydziesteczka i pewnie skończy się szybciej niż szybko...Najdłużej na mnie trzyma się słonik do następnego dnia..tyle że Słoń już mnie zdążył zmęczyć i chciałam coś innego, ale tak samo trwałego a tu taki zonk... Jak myślicie o co tu chodzi?
|
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że na sobie zapachu nie czujesz - to jest to normalne, bo nos się przyzwyczaja. A co do "tłustości" testera w Sephorze - testery potrafią w perfumeriach stać bardzo długo, a jak taka flaszka stoi bez korka, a do tego na mocno oświetlonej półce, to jest różnica między testerem a nowym produktem prosto z kartonika. Pewnie stąd wziął się mit, że "testery są bardziej trwałe". Poison przeszło reformulację, ale to było jakiś czas temu. Najlepiej wklej zdjęcie.
|
|
|
|
#1457 |
|
Przyczajenie
|
Zdjęcia spróbuję jeszcze dorzucić natomiast na pierwszy rzut dam linka - 100 identyczny jak ten z linka http://www.flickr.com/photos/emalgum...is/6965147152/
|
|
|
|
#1458 |
|
Przyczajenie
|
Dołączam zdjęcia...
|
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#1460 |
|
Przyczajenie
|
1N01... kod sprawdzałam ... niby się zgadza z marką, podobno ubiegłoroczny...
|
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie o Słonika Kenzo, wyczytałam juz prawie wszystko i mój ma odpowiednie dno, prosta rurkę, jasno-słomkowy kolor, pięknie pachnie i jest trwały, na dnie naklejka Made in France, napis Kenzo na butelce w odpowiednim miejscu, szkło gładkie bez zarzutów. Korek ma idealny kształt tzn. traba kończy się na wysokości korka, jest OK, porównałam ze zdjęciami, tylko nie znalazłam nic nt. materiału z jakiego może być wykonany korek. W mojej 50tce jest to metal na samym korku, ale plastik na słoniku, czy to jest OK?? Proszę pomóżcie, bo zaczynam się denerwować...
|
|
|
|
#1462 | |
|
spin doctor
|
Cytat:
W 30tkach i 50tkach korki są lekkie z "plastiku", natomiast w 100ml cały korek(słoń+reszta do której jest przytwierdzony) jest z ciężkiego metalu.
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wielkie dzięki
|
|
|
|
|
#1464 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, pamiętacie tę butelkę Tendre Poison, którą ostatnio wklejałam? Tę z korkiem od nie-wiadomo-czego?
Dostałam nr kodu - 6D01. Oryginał?
|
|
|
|
#1465 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1466 |
|
Szef ds. Wymianek
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie też jak najbardziej OK a znając Diora to może i zmienili cosik, jak wszędzie pozmienali to czemu tu nie?
. Mnie nic u nich już nie zdziwi, jak nie zapach zmieniali to butelki albo jedno i drugie .
|
|
|
|
#1468 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Przypomina mi nieco jedne z moich ulubionych zapachów -Cacharel Eden. Choć Eden jest od Poisona bardziej chłodny. Tyle że Eden trzyma sie na mnie o wiele dłużej.. |
|
|
|
|
#1469 | |
|
rude jest piękne:)
|
Cytat:
uzywalam kieeedys Trucizny (mam skore z ktorej uciekaja zapachy) Poison bylo idealne ,trwalo i trwalo na skorze .Niestety po refrmulacji ,to juz nie jest taki sam zapach ,stracil na trwałosci. Nie jest to tylko moja opinia ,wiele osob ,ktore sa wierne Poison od samego poczatku ,kupuja w Douglasie skarzylo sie ,ze z zapachem jest cos nie tak.Dziewczyny pracujace w D (naszym) przekazywaly informacje gorze ,ta niezmiennie odpowiadala ,ze z zapachem nic sie nie dzialo kiedys przy okazji porozmawiałysmy , przycisnieta gora przyznala ,że mozliwe ,ze dokonano zamiany skladników na tańsze wszak kryzys jest ,dotyczy to rowniez innych perfum Diora, napewno Dune
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
postanowiłam zawitać tutaj z moim nieszczęsnym flakonikiem
![]() zaznaczam jest to oryginał, tu nie mam wątpliwości, martwi mnie to, że chyba zapach jest zepsuty ![]() a tak czekałam ![]() Kupiłam na all (ane od firmy, mam paragon) nowy, zafoliowany flakon Nikos Sculpture 50ml edp na pięknym metalowym stojaczku (sa jeszcze czyste, szklane podstawki, nie wiem, która wersja jest starsza) rozfoliowałam, psikam i zong ![]() zapach jest zupełnie inny od miniaturek, które niedawno kupiłam na all miniaturki - delikatnie kwiatowo - świeży zapach produkt - drapiezny i alkoholowy początek, całość podchodzi pod orient... chyba skisły... kolor zmieniony, na zdjęciu powinno być widać... tu moje pytanie do Was... może ma ktoś dla porównania również flaszkę Sculpture? bo może to tak ma być? a ja myślę, że zapach się zepsuł napisałam do sprzedającego o moich wątpliwościach, jeszcze nie mam odpowiedzi....
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

tylko czemu ma czarny korek?

5269
Mi też ten korek jakiś dziwny się wydawał, ale w sumie czasem flakony z różnych lat wyglądają inaczej, pomyślałam, że korki też mogą

sama juz nie wiem kupowałam już w dolce perfumesco a teraz w iperfumach gdyz sa polecane także tu ale zwatpiłam . Proszę ...może ktoś pomoże

. Kwestia otoczenia: inni czują to a ja na sobie nie.
Na domiar złego to tylko trzydziesteczka i pewnie skończy się szybciej niż szybko...