|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: SG (Straight Girl) - czyli coś dla prostowłosych
Izuś
w sumie to one odrastają na szczęście. Ale pewnie do stanu sprzed ciąży! Ale mam też sporo krótszych babyków i to akurat myślę, że jest efektem pielęgnacji. No i liczę, że może jeszcze troszkę się zagęszczą jak przestanę karmić. W końcu myślę, że 3 lata karmienia do tej pory i 2 ciąże też ma na te moje biedne włosiny wpływ. No i leczę tarczycę! Więcej już nie zrobię! A jak stwierdzę, że moje włosy nie mogą być długie to zmuszę córkę do zapuszczania
|
#4502 |
|
Rozeznanie
|
Izuś dziękuję za odpowiedź
tak się czepiłam tego BD bo jakoś w okresie jak zaczęłam go stosować zaczął się problem z puszeniem, wcześniej używałam alterry szamponu (granat i aloes) i włoski były ładne i gładkie niestety jak już coś kupię to nie umiem tego wyrzucić, więc musiałam to BD wykończyć ![]() Dziś pierwsze podejście do mycia odżywką, a po niej pierwszy raz maska stapiz
|
|
|
|
#4503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karmienie piersią, te dwie ciąże i chora tarczyca na pewno dają się we znaki. Minie troszkę czasu aż wszystko się unormuje, ale zobaczysz, że będzie dobrze ![]() Ja też odczułam ciąże i poród, ale bardziej w kwestii cery, bo kilka miesięcy po porodzie jak hormony się normowały, to miałam wysyp podskórnych gul i do tej pory zmagam się z przebarwieniami po nich ![]() Teraz jest znacznie lepiej, więc u Ciebie też będzie dobrze, tym bardziej, że już widać efekty ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() Staraj się nie dawać dwóch nowości na raz, łatwiej rozpoznasz co Ci służy, a co nie
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jej tak używam, a liczyłam, że starczy mi na dłużej
Przede wszystkim mam problem z jej nałożeniem, nie czuję jej na włosach ![]() Btw mogę iść do spa z maską na włosach? Nie korzystam z sauny suchej, ale z innych tak. |
|
|
|
#4505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Aha, izus_86 jeszcze mam jedno pytanie Czy znasz się może troszkę na myciu włosów odżywką? Bo ja umyłam tą babassu i znowu puch może to faktycznie ten alkohol w składzie?? Wiesz może jakiej innej odżywki bez niego można używać do mycia?? I czy jest różnica między isopropyl alcohol a cetearyl alcohol?? Bo ten drugi jest w zasadzie w każdym kosmetyku do włosów jaki mam i boję się że po każdym będzie ten wstrętny puch na głowie! ![]() Przepraszam, że tak męczę i dziękuję za odpowiedzi!!
|
|
|
|
|
#4506 |
|
Rozeznanie
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dziś przetestowałamw końcu maskę biovaxa! ![]() po nocy z lnianym olejem, myciu barwą i własnie maską biovax dziś w końcu są fajne (ostatnio coś średnie miałam włosy). Gładkie i przede wszystkim "sprężyste". Jeszcze potestuje i jak dalej tak będzie to może kupię duże opakowanie |
|
|
|
|
#4508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj natomiast po zmywaniu olejku arganowego z oliwą z oliwek oprócz odżywki d/s nałożylam odżywkę b/s Joanny z mideom i proteinami mlecznymi... i mam jakby mocno obciążone, plączące się włosy Czekam na to aż jutro jej wymyję i nałożę mojego ukochanego Biowaxa Latte
|
|
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio caly czas uzywam wxa kamille robie sobie dluzszą kurację, a mam jeszcze dwie całkowicie nie napoczete odzwki
|
#4510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnie tego latte dziś użyłam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Kamille nie używałam ostatnio, Anti Age za bardzo mi się podoba ![]() Ja się staram związywać włosy, żeby się tak nie niszczyły, ale nie lubię siebie z odsłoniętym czołem za bardzo ![]() Moje ulubione: |
|
|
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4513 | |
|
Zakorzenienie
|
jest naprawde fajna
![]() polecam bardzo jak kiedś skonczysz jakąs maske to sie nad nią zastanów szkoda tylko że pakowana do takich wielkich opakowań ![]() Cytat:
![]() o ciekawe upięcia ! a jak finalnie wyglada ta pierwsza fryzura? możesz nawet nam zaprezentowac każda z nich w swoim wykonaniu
|
|
#4514 |
|
Rozeznanie
|
1) ta kamille to Wam rozjaśnia?
2) spodobała mi się też ta pierwsza fryzura- ile to fajnych rzeczy można zrobić z długich włosów!!!
|
#4515 |
|
Rozeznanie
|
Chciałabym dołączyć do Was i tego wątku
Moje włosy kiedy byłam dzieckiem były proste i cienkie więc moja mama zawsze kazała je cieniować. Od roku ścinałam je na prosto,są troche po za ramiona. Falują się,wywijają,puszą(szczeg ólnie gdy jest wilgotno,ale po umyciu są proste) i nie wiem czy to przez cieniowanie,błędy w pielęgnacji czy może takie już są ? Chciałabym wreszcie się dowiedzieć jak o nie zadbać więc proszę Was kochane wizażystki o radę bo ja mam już dość,wyglądają fatalnie
|
|
|
|
#4516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
|
|
#4517 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki
chyba będe musiała nad nimi popracować.
|
|
|
|
#4518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do babassu, to należy do tej samej grupy co olej kokosowy i niektórych może puszyć ![]() Może wypróbuj jakiś balsam Mrs Potters Dziewczyny sobie chwalą, zwłaszcza ten z aloesem Co do składników z nazwą alcohol, to nie wszystkie są złe ![]() Cytat:
Miałam problem jak szłam na wesele, nie wiedziałam co zrobić z włosami, ale w końcu coś wykombinowałam ![]() Jak dorwę jakieś zdjęcia, to Wam pokaże
|
|
#4519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie tapiruję do niej włosów, bo nie po to je spinam, żeby im dokładać tapirowaniem, dlatego czasami muszę trochę kombinować z wsuwkami żeby się trzymała ![]() W wolnej chwili może zrobię zdjęcie ![]() A kiedy aktualizacja Twoich?
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmm fotkę ale pokręconych moge zroić w poniedziałek bo jutro na noc będe kładła takie śmieszne papiloty ![]() teraz nie będe chyba robić o nie są zbyt świerze prawie 4 dzien od mycia :P a następnym razem jak nic z nimi nie będe roibć to w czwartek mogę zroić zdjęcia
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2012-07-14 o 22:30 |
|
|
|
|
#4521 | |
|
Zadomowienie
|
Mi nie rozjaśnia.
Cytat:
Aby wkupić się do naszego grona musisz pokazać swoje włosy Teraz masz włosy ścięte na prosto tzn. czy w ogóle nie masz cieniowanych? Jakich kosmetyków teraz używasz? Suszysz? Prostujesz?
|
|
|
|
|
#4522 |
|
Rozeznanie
|
Nie suszę(nigdy nie lubiłam),nie prostowałam. Są do ramion i falują się mniej więcej na poziomie szyji,na razie nie dodam zdjęć bo aparat jest zepsuty
używam odżywki long repair,szamponu nivea dla dzieci i pije pokrzywe
Edytowane przez Karo121 Czas edycji: 2012-07-15 o 11:25 |
|
|
|
#4523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym poczytaj wątki na pielęgnacyjnym. Wstaw później zdjęcia
|
|
|
|
|
#4524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio strasznie zaniedbałam olejowanie, po prostu nie mam kiedy
|
|
|
|
|
#4525 |
|
Rozeznanie
|
Izus_86, kuleczkka, bardzo dziękuję
![]() Mnie kokos jakoś nie puszy bardziej niż co innego, choć mam raczej mocno porowate (bardzo zniszczone) włosy. Ale muszę przyznać, że po wczorajszym myciu odżywką i stapizie (mój TŻ zakochał się w zapachu dziś wypróbowałam samą babassu, ale dodatkowo po myciu wzięłam kropelkę BD fur mama i przejechałam po włoskach i również puch szybko ustąpił ![]() Na razie spróbuję odstawić Alterrę (choć mam prawie nową odżywkę i nowiuteńki szampon ![]()
|
|
|
|
#4526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj olej na godzinkę tylko ale zmieszałam z nafta
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kusi mnie jeszcze ta anti age i masa innych, co chwilę ktoś coś poleca ![]() tak samo z odżywakmi i myjadłami. Muszę właśnie kupić coś do mycia ale jeszcze nie wiem co od dłuższego czasu myję 5 rzeczami na zmianę ale 3 powoli będą się kończyć ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oo 5 nieźle, ja sie ostatnio jakos trzymam jednego szamponu ![]() i czasem oczywiście jakis z sles ![]() a to sa jakieś takie magiczne ? ![]() ja mam takie :http://www.opinie.egospodarka.pl/Gor...iat,34845.html
|
|
#4530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oliwa z oliwek jest moim zdaniem cięższa Ale winowajcą tego obiążenia była zdecydowanie Joaśka z proteinami i miodem b/s.Dzisiaj natomiast nałożyłam Biowaxa Latte ![]() Dziewczyny wiem, ze to moze nie ten wątek, ale powiedzcie mi.. może to się już przewijało za co przepraszam, ale mam dylemat odnośnie olejowania. Końcówki zabezpieczam serum Biowax A+E, które w swoim składzie zawiera m.in. Cyclomethicone, Cyclopentasiloxane. Zmyć je można szamponem z SLS więc jak wpływają one na olejowanie? Powinnam się ich wcześniej pozbyć z końcowek a dopiero potem nakładać olej ? Czy dojdzie do "penetracji" olejku pomimo warstwy silikonów na konvówkach? czy powinnam najpierw się ich pozbyć? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.

córkę do zapuszczania

tak się czepiłam tego BD bo jakoś w okresie jak zaczęłam go stosować zaczął się problem z puszeniem, wcześniej używałam alterry szamponu (granat i aloes) i włoski były ładne i gładkie

Wiesz może jakiej innej odżywki bez niego można używać do mycia?? I czy jest różnica między isopropyl alcohol a cetearyl alcohol?? Bo ten drugi jest w zasadzie w każdym kosmetyku do włosów jaki mam i boję się że po każdym będzie ten wstrętny puch na głowie!

Dziewczyny sobie chwalą, zwłaszcza ten z aloesem