|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
pokszyfka o pewnie ze sie wybrac, koniecznie
zuliki male poszly spac, chwila upragnionego spokoju ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- sernika bym zjadla dziewczynki robie moim chlopcom banana zgniecionego z malinkami, wcinaja az milo- polecam
|
#2552 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() . Cytat:
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękujemy za dobre słowa ![]() U Nas są już na bąblach strupki, więc mam nadzieję że niebawem odpadną i będzie zdrowy, jutro pójdę do przychodni aby zobaczył to mój lekarz. Nie wiem jak przechodzą to dziadostwo dorośli, ale Mimi jest dzielny. Miał tylko 2 razy 38st. a tak je, śmieje się i zachowuje jak normalne dziecko. Mam mu dawać Juvit C 2xdzennie po 10 kropli i smarować krostki Pudroderm-em. Witam Jestesmy już w domu. Wróciliśmy wczoraj o 23.30, a wyjechaliśy o 10.40 takie korki Ale muszę się Wam pochwalić, że od Szczecina wracałam sama autem czuję się taka pewna za kierownicą, że normalnie w jakiś rajdach mogłabym już startować Postaram się Was nadrobić w miarę możliwości. Idę nakarmić mojego krostka
|
|
|
|
|
#2554 |
|
Rozeznanie
|
Oli dzięki za odp o foteliku.Właśnie też się zastanawiam jak on się sprawdzi bo mój dzieć jest b.szeroki w baracj i w igóle klacie.Ten co mamy (recaro) jest juz dla niego zaciasny i siedzi wcisnięty na siłę dlatego juz się rozglądamy (waży 10,5 i niedużo mu brakuje zeby główka zaczęła wystawać).
O ile na początku byliśmy pewni,ze nastepny tez recaro to teraz wiemy,ze ten producent jest nie dla nas właśnie ze wzgledu na budowę Małego,nawet w sklepie włozony do mc tobi było ok,romera też a w recaro się darł. Niestety cybexa juno nie ma w lublinie i biję się w ciemno kupować e wzgl na dwie kwestie: czy małemu będzie wygodnie a dwa i głównie to to,ze na str cybexa nasz samochód nie figuruje,tzn pasy mogą być za krótkie-tz znalazł gdzieś info na forum nasego samchodu,ze niby da sie cybexa zamontować no ale wiadomo kota w worku strach kupić... U nas niedziela praktycznie cały czas na miescie,wiedzilismy wszystkie pokoje do przewijania w ch (koopa za koopą )nic sobie nie kupiłam bo same jakies takie szmaty...Byliśmy w mc donaldzie (pierwszy raz od 1,5 roku )Mój dzieć wstaje wszędzie gdzie tylko może takze oczy naookoło głowy trzeba miec. Pokszyfko tez nie lubię niedziel w domu, takze szoruj jutro do city odbij sobie
|
|
|
|
#2555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2556 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
165 cm ![]() co tu tak cicho?my juz w domku,wreszcie,mala miala tyle wrazen,nie chciala zasnac po poludniu,i zebralismy sie wczesniej,ale na 2 godziny jazdy Beti pospala moze z pol godziny,a pozniej byl wrzask ![]() padam normalnie
|
|
#2558 |
|
Rozeznanie
|
Eli Synek chyba też jakiś czas temu przechodził trzydniówkę.
Zmysł trzym się Moje dziecko dzisiaj tylko na kp nic innego nie chciał jeść za to wypił ze 400 ml wody |
|
|
|
#2559 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2560 |
|
Rozeznanie
|
Agulan dzieki za info, pod uwagę bierzemy jeszcze właśnie Tobi ale po tym co napisałać to juz zgłupiałam...tego Britaxa jeszcze w takim razie poszukamy.
|
|
|
|
#2561 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2562 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powoli kończą się macierzyńskie i część z nas wraca do pracy ale jest kilka które nadal zostanie na posterunku ja od jutra też będę rzadziej zaglądać chyba że w pracy znajde jakiś myk żeby ominąć "szpiega" zostaną mi tylko późne wieczory, bo popołudniami będę chciała nadrobić czas z Niuńką ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
|
|
#2563 |
|
Zadomowienie
|
hej
Cały wczorajszy dzień spędziliśmy nad jeziorkiem było suuuuuper ![]() Paulinka była bardzo grzeczna
|
#2564 |
|
Raczkowanie
|
WItam się poweekendowo
![]() Jak mi się nie chciało dzisiaj do pracy przyjśc - masakra jakaś normalnie... Mała obudziła się o 3:30 na jedzenie - a tyle zjadła na kolację, że w szoku byłam. W sobotę byłam na zakupach - kupiłam sobie sukienkę i buty Oprócz tego jeszcze dwie pary rybaczek i sukienkę A miałam oszczędzać ![]() Muszę jeszcze kupić sobie coś na wierzch do tej sukienki - jakis biały żakiecik czy coś (sukienka czarno biała). A i w sobotę u fryzjera byłam - kolega mojego brata - zawsze super obcinał, ale dawno u niego nie byłam, bo nie pracował u nas w mieście, a do domu jakoś trudno się z nim umówić. Otworzył dla mnie salon (sobota po 17stej ), zrobił porzadku trochę na głowie (jeszcze muszę poczekąc, aż odrosna po ostatnim fryzjerze) i od razu mi się humor poprawił ![]() Miłego dnia wszystkim - zwłaszcza Oli - trzymam kciuki za pierwszy dzień w pracy
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) Edytowane przez dominej Czas edycji: 2012-07-16 o 07:54 |
|
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana ja mam wzrostu 176 wiec przypuszczam ze stopien szkieletowatosci mamy podobny ostatnio sie przerazilam jak zobaczylam swoja reke na zdjeciu
|
|
#2566 |
|
Wtajemniczenie
|
Dominej gratki za udane zakupy
![]() Baha cieszę się, że bezpiecznie dojechaliście. Zdróweczka dla dzielnego Michasia DZIEŃ DOBRY Ludzie czy to zęby małej idą czy co?! Chyba z 6 razy wstawałam do niej, bo zapłakała, dawałam monia i po chwili zasypiała. Ostatnio kilka nocy takich mieliśmy, że nie śpi spokojnie jak wczesniej, a podpłakuje.. I latam do niej i monia daję i zasypia. Czasami tez płacze, bo na brzuszku jest i nie ma siły na plecki zaspana się przewrócić. Czy u Was też tak maluszki mają?? Czy to normalne czy powód do zmartwienia?? U babci mała prawie całą wizytę przespała, a jak się obudziła to chyba prababci się bała.. Jakaś taka nieufna, widzi ją rzadko, ze dwa rayz w m-cu, ale wcześniej tak się nie bała malutka. Za tydzień w poniedziałek przyjeżdża teściowa - ciekawe jak mała na nią zareaguje, oby dobrze ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Oliveira mocno kciuki zaciskam za dzisiejszy dzień ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------
|
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Princ moze i zeby... moi tez tragiczneie po prostu spia ostatnio
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski I'm back
![]() cos cinko wam idzie to pisanie, myslalam, ze nowa czesc bedzie a tu takie kwiatki ![]() dostalam jakis czas temu streszczenie od glam ( a narazie wiem, ze princ byla na baletach, goldi sie farbowala a dalia bronila (jak poszlo?) musze doczytac chociaz pare stron, co by nie byc calkiem zielona buziaki wielkie p.s. princ widzialam twoja fote na fb nie dziwie sie, ze tz sie za innymi nie oglada
|
|
|
|
#2569 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
baha i pric - gratki moje mistrzynie kierownicy ![]() basiula - witajcie super że wypad w gory się udał ja w zakopcu byłam tylko 2 razy w życiu... chciaąłbym pojechać w góry ![]() Oli - kciuki za 1wszy dzien pracy czekamy na Ciebie wieczorkiem, na relacje ![]() myśle że teraz taki sezon wakacyjny, sporo z nas wyjezdza, spedza czas na spacerach, wiec logiczne ze na wątku cisza mam nadzieje że to się zmieni jak pogoda się zmieni mam cichą nadzieje, bo lubie bardzo Was i z Wami tu popisac .... |
|
|
|
#2570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..... ![]() Skrót kilku wydarzeń: Miałam pierwszą rocznicę ślubu, z tej okazji byliśmy nad jeziorem na jedną noc, potem kolacja i mega prezent - wymarzony łańcuszek złoty Tż Glam spisuję się w roli ojca, kucharza i bardzo się stara ![]() Baszka była nad morzem - zaliczyła udane balety z tż, niestety potem troszkę im się skiepściło, bo Michaś zachorował na ospę..Ale jest dzielny. Wczoraj wrócili do domu. Goldi faktycznie przefarbowała włosy z blondu na ciemny i wygląda super |
|
|
|
|
#2572 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
o, princ dzieki za streszczenie
Baha duzo zdrowka dla Michaska gdzie moge goldi zobaczyc?? ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- dalia no no no gratki wielkie
|
|
|
|
#2575 |
|
Wtajemniczenie
|
miałam się zapytać- czy Wasze dzieciaczki tez ostatnio maja receptory na nogach? moja wszystko stopami maca... czasem wygląda przekomicznie bo lezy na pleckach, łapie np książeczke i trzyma jedną str rączkami, a 2gą stopami
i tak ze wszystkim, każdą zabawką , ktorą da się trzymac rączkami i nóżkami naraz princ do co snu - moja tez ma ostatnio kiepskie noce, tez po pare razy sie wybudza, ale ze pcha wsio do paszczy i sie slini to obstawiam zęby
|
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
dalia moj tez tak lubi, czytalam na tej stronie o rehabilitacji co kiedys Jagooda wrzucila, ze dziecko powinno bawic sie ''czterokonczynowo''
|
|
|
|
#2577 |
|
Wtajemniczenie
|
Dalia moja jak wyczuje coś przy/pod/koło stopy to uruchamia ją na maksymalnych obrotach - kopi, szturcha, cuduje ile może
|
|
|
|
#2578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczyny za wyczyny za kierownicą . Princ ja w lbn mam opanowane tylko dwie trasy- od wlotu z warszawy na mełgiewską i z mełgiewskiej do olimpu ![]() A tak na poważnie to ja im dłużej jeżdżę tym bardziej się boję jak widzę co niektórzy wyprawiają na drodze, wyprzedzają na 3, tym bardziej jak jadę z dzieckiem. Z tym przewracaniem na brzuszek w nocy to u nas też tak jest, przekręci się na śpiocha na brzuch a później płacze bo nie ma siły znowu na plecki się przekręcić. Chociaż od kilku dni to wstaje po ciemku na nóżki i nie płacze tylko się śmieje i tym nas budzi ![]() A teraz jest chyba taki etap że dzieci są bardziej nie ufne, boją się osób które rzadko widzą. My też w sobotę byliśmy u dalszej rodzinki i też był płacz na początku. Moja nawet jak tż się nią zajmuje a ja np. sprzątam i jak mnie zobaczy to leci do mnie i "mmmaa mmaaa" muffinka90- witaj |
|
|
|
|
#2579 |
|
Wtajemniczenie
|
Muff witaj,mnie tez trochę tu nie było
.moja tez się ostatnio budzi w nocy na jedzenie,ale tak się przy tym drze,jakby coś ja bolało.zje,a potem śpi do pk 7.uzywala któraś z was proszku vanisch do prania dywanów?dobre to?bo mój strasznie śmierdzi kieszeń,a ze codziennie leje nie mogę go wywalić na balkon i normalnie wyprać.a jest to zwykły dywan z ikei,więc nie warto go do czyszczenia oddawać.
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie jak moj F sie za tztem stesknil? Az w szoku bylam, chlopina sie martwil, ze go maly przez 3 tyg zapomni, a on tylko go zobaczyl lapki wyciagnal i z rak mu nie schodzi od czwartku, a jak tz mi go odda na chwile to ryk jakby ze skory obdzierali, w pociagu tylko tata (biedny tz cala droge go na rekach i sie bawic musial
) a jak wychodzi to maly pod drzwiami placze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

ja nie krytykuję i nie oceniam - po pierwsze każde dziecko jest inne, inaczej zbudowane (to co dobre dla mojego, wcale nie będzie takie dla Twojego) poza tym w końcu ktoś te foteliki (9-36 kg) produkuje a potem one przechodzą testy z ocenami dobrymi, więc na pewno sa bezpieczne (miejmy taką nadzieję
) 

że też przynajmniej ta ospa nie mogła z tydz czasu poczekać... jak niuniek to przechodzi? smarujesz czymś? to jest tak jak u dorosłych?
)nic sobie nie kupiłam bo same jakies takie szmaty...

chyba że w pracy znajde jakiś myk żeby ominąć "szpiega"
zostaną mi tylko późne wieczory, bo popołudniami będę chciała nadrobić czas z Niuńką

nie dziwie sie, ze tz sie za innymi nie oglada