|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Hej Bika, Abby |
|
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Hej Onyks
Bika, spokojnie Przypominam, że Strong nie robiła nic, aby urodzić w terminie - wręcz przeciwnie
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, ale mnie mdli...jakiś koszmar
Weekend mieliśmy intensywny, w sobotę grillowanie, a wczoraj byliśmy w takim miasteczku westernowym, ale się ubawiliśmy ![]() Chociaż powiem Wam, że mnie mdłości męczyły i wymiotowałam nawet wieczorem ![]() I dziś znów się zaczyna
|
|
|
|
#3005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że bez nacięcia i pęknięcie - fuksiaraCytat:
właśnie 2 nowe rożki schły mi nabalkonie, zapomniałam je zdjąć na noc i deszcz mi je zlał![]() ja do listy wyprawkowej tej naszej zerknęłam tylko raz bo z doświadczenia sama wiem co mi najbardziej potrzebne, a co wogóle nie, więc każda musi na sobie sprawdzić
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Państwa Strong !!!
![]() Bika, to ja Cię pocieszę mój poród nie był ciężki wiadomo, ze jest to wysiłek fizyczny i często też psychiczny, ale u mnie nie było żadnej traumy Baa, 2 h po cieszyłam się, że przy drugim to już w ogóle będzie super bo już wiem co i jak ![]() moim zdaniem kluczem do porodu (oczywiście jeśli maluszek odpowiednio wstawia się w kanał) jest umiejętności skupienia się... czyli nie o k****** ale boli tylko wdech wydech wdech wydech miłego dnia zmykam na kawkę, bo już w pracy jestem ![]() |
|
|
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak miałam
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, a można miętę w ciąży? Chyba taka ekspresowa 1 kubek mi nie zaszkodzi, co? |
|
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za wczesne info na watku od Stronga. Bikusia, nie stresuje sie porodem bo kazda ma inny. To ze Strong miala ciezki nie znaczy, ze twoj tez bedzie ciezki. Po prostu nastaw sie, ze bedzie lekki. ![]() Natala, pieknie to ujelas. |
|
|
|
#3011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wyobrażam sobie klnąć podczas porodu ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
ale na wyprawka.......
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mnie zostały tylko do kupienia patyczki do uszu i spirytus do pępka a ubranka mam już uprane i uprasowane z synkiem czekałam do 8 mca i strasznie się umęczyłam wtedy z praniem i prasowaniem---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- co do porodu, ja rodziłam w sumie od odejścia wód 5 godzin, bywało ciężko, ale nie traumatycznie, po stwierdziłam, ze mogę jeszcze raz mnie nacięli, ale profilaktycznie
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Kamilek obiektywnie chyba nie jest taki całkiem malusi, ale taki noworodek każdy wydaje się być minimalny ![]() Strong, czekamy na Ciebie
|
|
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
Bika, ja też nie bluźniłam, ale z innych sal to się nasłuchałam ale ja momentami też się potrafiłam pogubić - kapnęłam się rano, jak mnie gardło bolało następnym razem mam nadzieję być mądrzejsza
|
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kiedy Ci się mdłości zaczęły? Tzn. od którego tc? A ja wczoraj przeżyłam chwilę grozy Od rana pobolewało mnie gardło po lewej stronie i już sobie myślałam "Super, jeszcze z jednego przeziębienia nie wyszłam, a już kolejne się zaczyna" (poprzednio też zaczęło się od lewostronnego bólu gardła). Ssałam coś na gardło, ale nie przechodziło. No to miałam plan wieczorem wziąć aspirynę, owinąć się szalikiem i iść spać. Ale po kąpieli coś mnie tknęło, zaświeciłam sobie latarką i zerknęłam (przy przełykaniu czułam, jakby tam coś było)Patrzę, a po lewej stronie na wysokości języczka kulka ropy. No to włożyłam palucha i zdrapałam Ale widzę, że jest tam tego więcej. Wzięłam patyczek i wyciągnęłam z jakiegoś kanalika w gardle wielką ropną kulkę Nie muszę chyba mówić, jak to wyglądało i jak śmierdziało Przestraszyłam się, zaraz poszperałam w necie i okazało się, że pochodziło to z migdała. Myślałam, że wyciągnęłam i będzie spokój (ból gardła jak ręką odjął!), ale przeczytałam, że to nawracające, a takie "kulki" zazwyczaj są oznaką obecności paciorkowca w organizmie Niestety aktualnie gardło znów zaczyna boleć - czyżby coś się zbierało? Miała któraś z Was coś takiego?
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łóżeczko będę w sierpniu razem z koleżanką zamawiać - mamy już wybrane, całe oprzyrządowanie do łóżeczka mam u rodziców - siostra mi dała, ale nie wiem co jescze do tego dokupić???? Jakieś ceratki???? Śpiworki do spania???? Wózek też mam wybrany i w sierpniu go zamawiamy, ale co do tego wózka do środka trzeba dokupić - nie wiem. Ubranka - w weekend jadę do siostry żęeby powybierać co mi się podoba. Mam też obiecane ubranka od koleżanki z pracy, muszę dziś do niej zadzwonić..... w ogóle to ja musze miejsce na te rzeczy w mieszkanu zrobić....... paramoja, w ogóle to chcemy jeszcze odświeżyć mieszkanie - czyli małe malowanko...... no i chyba lepiej po malowaniu to gromadzić niż przed....... jestem w czornej du.pi.e. przynzaje...........
|
|
#3017 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
STRONG GRATULACJE SUPER ZE JESTESCIE JUZ RAZEM Z KAMILKA FAJNY CHLOPCZYK I Z NIECIERPLIWOSCIA CZEKAM NA ZDJECIA ![]() Cytat:
Ja to w nocy nie umialam spac , co godzine wstawalam do kieblka i malutki tez nie spal i jak sie ruszal to strasznie kulo mnie w podbrzuszu, a o 3.00 w nocy poszlam sobie zrobic cieple kakao, bo i tak nie spalam no i na szczescie mi pomoglo zasnac ![]() To chyba przez Strong sie tak stresowalam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale to leci Zreszta nigdy nie wiadomo jak sie ciaza rozwinie, widzicie u mnie chociaz bardzo dobrze sie czulam pojawily sie przedwczesne skurcze i musialam potem juz odpoczywac dobrze ze mialam juz wszystko kupione, bo nie chcialoby mi sie chodzic po sklepach w tym stanie i wybierac ciuszki itp.
|
|
#3018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, ja tak miałam, ropę na migdałach...i co? Nie mam żadnego paciorkowca - zwykła angina ropna. Do przeżycia! Sio do lekarza, a nie kombinuj!!!! No się rozeźliłam teraz |
|
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie oszukujmy sie, rodzenie dziecka to nie ''pierdniecie'' jest ciezko dla jednych mniej dla innych bardziej, ale jest do przezycia. Zauwaz ze mimo ze ja uznalam ze bardzo ciezko rodzilam to decyduje sie na drugie dziecko na 100% i mowilam to juz kilka tygodni po porodzie Ja nie umialam sie skupic na wdech wydech bo mam niski prog bolu i mnie bolalo okrutnie ale ulga jaka poczulam pozniej - BEZCENNA Ja tez sie balam porodu, chyba kazda kobieta sie boi- ale kazda w koncu da sobie swietnie z tym rade i spojrz jak wiele kobiet mimo bolu chce powtorzyc te doswiadczenie Dziewczyna z ktora bylam w pokoju (rodzilysmy w tym samym czasie) to doslownie urodzila, otrzepala sie i poszla zapalic fajke na dwor
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strong gratulacje!!!!! Kamilek wcale nie taki mały, jak na wcześniaczka!!! Super!!!!
|
|
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj Butter, ja się nie diagnozuję w necie! Nie zapytałam wujka google'a po to, żeby sobie jakiegoś raka czy nie wiadomo co znaleźć (jak to robi np. moja mama ) i że źle zrobiłam. Oczywiście do lekarza pójdę A anginę ropną miałam za dziecka i w czasach gimnazjum co dwa m-ce i naprawdę wyglądało to zupełnie inaczej... No nie źlij się już Bika, dziękuję za odpowiedź
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale idź do lekarza...A tak swoją drogą - że sobie kawałek gardła wyjęłaś??Serio?? Serio, serio??? |
|
|
|
|
#3024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko, dziewczyny, jak ten czas leci! 30 tydzień Chociaż, ja jutro zaczynam 12 tydzień, a niedawno jeszcze miałam 3miesiące do rozpoczęcia starań ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poscieli do roku sie nie uzywa, wiec mozna tez sobie darowac ochraniacze (wiele kobiet twierdzi ze i tak pozniej sciagaja bo dziecka nie widac ) baldachimy i tym podobne... Julia spi albo w spiworku albo pod kocykiem. do wozka? Kocyk do przykrycia i ewentualnie podusia plaska (nasza gondola wydawala mi sie ze jest z przodu nizej
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciuchów dla małej mam na rok conajmniej plus od siostry te od czasu jak sie dowiedziała, że dziewczynka, to mi zostawia to co chcę ale to na 2 latka wzwyż...już mam 2 komody i jedną szafkę tych ciuchów i 3 siatki tych na 2 lata nie wiem kiedy ona to przechodzi![]() Jeszcze polecam gromadzenie pampersów z promocji dla synka miałam zapas pieluch na pół roku w 3 rozmiarach i nigdy nie zapłąciłam więcej za paczkę niż 43-45 zł a teraz bez promocji to w rosmanie prawie 60 zł u nas kosztują...z tym, ze dla małej będę kupowała te biedronkowe pieluchy dada są bardzo dobre Cytat:
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Abby, jakoś mnie wcześniej nie męczyło tylko od kilku dni tak się zaczęło...
![]() Nie wiem co Ci doradzić z gardłem, nie miałam tak nigdy
|
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co...dzisiaj rano się trochę stracha najadłam...wstałam, bo mąż dzisiaj do pracy szedł...szykuję mu jedzenie...i tak patrzę na lewą rękę...a ja tam palca w ogóle nie czuję!...Po czym za chwilę...w ogóle nie miałam czucia we wszystkich palcach i całej dłoni,...zaczęłam czuć mrowienie koło nosa i górnej wargi...potem dolnej...jakbym znieczulenie od dentystki dostała...qrde nie wiedziałam co mi jest...dokończyłam to jedzenie, po czym zaczęłam masować tą dłoń i palce...zaczynało mi trochę przechodzić, po czym na twarzy wszystko przeszło, a nie czułam prawej części języka!!
![]() ![]() Położyłam się do łóżka i za chwilę wszystko mi przeszło...i nie wiem co mi było...czy tylko jakiś nerw może podczas snu przycisnęłam, czy to coś innego...i się trochę martwię
|
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz biorę kartę i piszę listę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.

Przypominam, że Strong nie robiła nic, aby urodzić w terminie - wręcz przeciwnie

tak się zastanawiam czy którakolwiek z nas nie będzie wspominała porodu jako "ciężki" bo przyznam, że nie brzmi to zachęcająco do rodzenia.....
też mi pocieszenie........ ale tak na serio to mam ogromną prośbę do mamuś - możecie zerknąć na naszą wyprawkę z pierwszej strony??? Co byście tam dodały, a co usunęły i po ile sztuk tych ubranek dla dziecka dopisały 
właśnie 2 nowe rożki schły mi nabalkonie, zapomniałam je zdjąć na noc i deszcz mi je zlał

mnie nacięli, ale profilaktycznie

Nie muszę chyba mówić, jak to wyglądało i jak śmierdziało
łóżeczko będę w sierpniu razem z koleżanką zamawiać - mamy już wybrane, całe oprzyrządowanie do łóżeczka mam u rodziców - siostra mi dała, ale nie wiem co jescze do tego dokupić???? Jakieś ceratki???? Śpiworki do spania???? Wózek też mam wybrany i w sierpniu go zamawiamy, ale co do tego wózka do środka trzeba dokupić - nie wiem. Ubranka - w weekend jadę do siostry żęeby powybierać co mi się podoba. Mam też obiecane ubranka od koleżanki z pracy, muszę dziś do niej zadzwonić..... w ogóle to ja musze miejsce na te rzeczy w mieszkanu zrobić....... paramoja, w ogóle to chcemy jeszcze odświeżyć mieszkanie - czyli małe malowanko...... no i chyba lepiej po malowaniu to gromadzić niż przed....... jestem w czornej du.pi.e. przynzaje...........