Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-15, 21:38   #4501
8ewus8
Zadomowienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Ja też dzisiaj byłam padnięta, zwłaszcza, ze codziennie od 3ej nad ranem praktycznie nie śpię, bo mały stęka.
Na szczęście rano od 8ej mąż się nim zajął a ja pospałam jeszcze a po południu wziął go na spacer i pospałam 1,5 godzinki.
Teściowa z teściem przyjechali, M był akurat z małym na podwórku, chyba im powiedział, ze śpię i po 10 min pojechali <jupi>
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 22:06   #4502
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Używam fridy
Paulinka miała pleśniawki, to były takie białe punkciki, większe, ale miała je w tyle na podniebieniu i po bokach ...na policzkach od środka. Na języku nie miała, ale myślę, że na języku też mogą się robić. Dodam też że babka na początek kazała kupić Aftin i to jest strata czasu, nic nie pomógł. Dopiero jak przepisała Nystatynę to efekt był już po pierwszym dniu a po kilku dniach wszystko zniknęło. Ale smarowałam 5razy dziennie.

edit

biały język czasem ma ale od mleczka, takie jakby zważone mleczko.
Hania też ma chyba od mleka, po ulewaniu

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Kurcze, ja właśnie o to miałam pytać.. Piotrek ma niby zawsze nosek czysty, jeszcze ani jednej kozy nie wyciągnęłam. A zwłaszcza po karmieniu oddycha tak dziwnie świszcząco... Nie wiem co o tym myśleć.

U nas z odbekiwaniem różnie... Czasem tak mu się ślicznie beknie i to ze 3 razy. Odkładam do łóżeczka a tu cofka...

Po ulaniu i u mojego biały jęzorek, ale w ogóle to różowiutki,

Ja dziś jakaś koszmarnie śpiąca byłam... Jak karmiłam małego koło 17, to normalnie głowa mi opadała... Poszłam się położyć, ale mały zaczął marudzić i płakać, toteż w rezultacie wylądował u mnie na klacie i znów nie odpoczęłam.
Hani też świszczy w nosku. Nawet jak odciągniemy, to i tak świszczy

U nas też czasami po beknięciu i tak się uleje

Chyba właśnie o to ulewanie chodzi. Tylko ja się zastanowiłam nad tymi pleśniawkami, bo dzisiaj na piersi (sutku) wyskoczył mi taki biały gruczoł , który mnie boli przy zasysaniu się Hani. I wyczytałam, że to może być właśnie od pleśniawek Teraz już wykluczam tą ewentualność.

Cytat:
Czym ten katerek różni się od fridy?? W jednym ciągnę ja a w drugim odkurzacz, działanie podobne.
No właśnie się różni. Po pierwsze nie masz takiej siły ssącej jak odkurzacz i trwa to krócej, a po drugie moja Hania już na sam dźwięk odkurzacza się ucisza Zanim kupiliśmy katarek, to też myślałam, że różnicy nie ma. Nawet leżał u nas chyba z 2 tygodnie, bo trochę się bałam tego używać. Aż w końcu P wziął, pierwszy raz odciągnął, a teraz sobie nie wyobrażam wrócić do fridy.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 22:22   #4503
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Ja też dzisiaj byłam padnięta, zwłaszcza, ze codziennie od 3ej nad ranem praktycznie nie śpię, bo mały stęka.
Na szczęście rano od 8ej mąż się nim zajął a ja pospałam jeszcze a po południu wziął go na spacer i pospałam 1,5 godzinki.
Teściowa z teściem przyjechali, M był akurat z małym na podwórku, chyba im powiedział, ze śpię i po 10 min pojechali <jupi>
Zazdroszczę... Mój mąż na spacery chce chodzić tylko ze mną... A przez ten czas też bym sobie troszkę odsapnęła.
Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Hania też ma chyba od mleka, po ulewaniu

Hani też świszczy w nosku. Nawet jak odciągniemy, to i tak świszczy

U nas też czasami po beknięciu i tak się uleje

Chyba właśnie o to ulewanie chodzi. Tylko ja się zastanowiłam nad tymi pleśniawkami, bo dzisiaj na piersi (sutku) wyskoczył mi taki biały gruczoł , który mnie boli przy zasysaniu się Hani. I wyczytałam, że to może być właśnie od pleśniawek Teraz już wykluczam tą ewentualność.
To może to świstanie jest normalne...

U nas się rzadko kiedy nie ulewa.
Stary 2012-07-15, 22:29   #4504
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
oczyszczam tak co drugi dzień, jak widzę, że coś mu tam zalega. Mam fridę, ale Adaś nie płacze. zakraplam mu sól morską najpierw, układam na brzuszku, wyciagam i znów sól morska.

Język ma biały, ale to taki twarożek, który po wypiciu herbatki znika.

Podajecie może swoim dzieciom herbatkę hippa ułatwiającą trawienie? nie wiem czy to dzięki niej czy tak miało być, ale Adaś mniej się dziś pręży.
Ja mojej daje herbatke rumiankowa i robi 4 kupiony dziennie
Stary 2012-07-15, 23:06   #4505
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Ja mojej daje herbatke rumiankowa i robi 4 kupiony dziennie
Hania robi czasami 4 kupiony na godzinę Dzisiaj, na sesji zdjęciowej, zrobiła dwa razy kupę i chyba z dziesięć razy siusiała... a to wszystko bez pieluszki, bo zdjęcia były na golaska Zasikała i zakupkała rekwizyty fotagrafiora Księżniczka moja kochana
Stary 2012-07-15, 23:16   #4506
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczyny....

Millena
chyba Ty pisałaś o nerwach synka przy cycusiu....mój tak często ma że niby chce jeść, a po chwili szarpie się z cyckiem i ryczy...najpierw myslałam że chodzi o zapowietrzenie to brałam go do odbicia, potem myślałam że brzuszek, potem zmieniałam cycka ale wciąż ryk...już załamałam się ze mało mleczka mam aż wpadłam na to że może jest zmęczony...i rzeczywiście...za każdym razem jak marudzi bardzo przy cycu to kładę go tam gdzie śpi w ciągu dnia, czyli na moim łóżku na swoim kocyku, zazwyczaj trochę płacze, ale ja się nie łamię tylko daję smokersa i się do niego przytulam albo głaszcze po główce...i on powoli odpływa....czasem trwa to usypianie dłużej czasem krócej, ale na pewno bez smokersa byłoby ciężko..
...i mój tak jak Twój jest nerwus i nie da się zawiązać w rożek ani w kocyk a czasem rzeczywiście przez to machanie rękami i nogami cięzko mu usnąc mimo zmęczenia...

A i jeszcze któras dziewczyna..chyba Agata z numerkami pisała o niespieraniu się kup z ubrane...mi bratowa poleciła najpierw zaprać ubranko w płynie do mycia naczyń...i rzeczywiście...namaczam w tym płynie, później piorę w płynie dla dzieci i wszystkie ciuszki bez plam, czyściutkie..

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2012-07-15 o 23:19
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 01:18   #4507
kism
Wtajemniczenie

Cześć Kochane!
Od tygodnia jestem kilka stron za Wami i nie mogę coś dogonić

Przede wszystkim...
Alfa, izotropia, serdeczne gratulacje!

Niedawno było o śpiworkach... Dziś zapakowałam Kaja pierwszy raz, bo chłodniejsza noc, a ciągle się rozkopuje pomimo, że zawijam kocyk pod materac po bokach. Zasnął tak samo ładnie jak zwykle (wieczorem mi pięknie zasypia w koszu, w dzień nie ma raczej o tym mowy ). Ja bardzo polecam śpiworki dla niemowląt Dla niemowlęcia raczej nie ma różnicy czy jest pod kocem, czy w śpiworku, ale dla 2- lub 3-latka to już raczej się moim zdaniem nie nadaje.

Jeszcze pamiętam o spieraniu kupek Mi schodzi wszystko ładnie, ale Kaj dalej wyłącznie na piersi, więc może te kupki inne niż na mm. Najważniejsze, żeby od razu to zrobić. Spłukuję zimną (!) wodą i zapieram zwykłym mydłem (dziecięcym lub naszym - które mi się złapie). Najpierw smaruję i zostawiam na przynajmniej 15 min. Potem zapieram w rękach i po kłopocie.

My dziś mamy święte dziecko tzn. po chrzcie Super wszystko się udało. Pogoda rewelacyjna bez upału, ale i bez deszczu choć zapowiadali, a na tym mi zależało, bo chrzciny mieliśmy takie luźniejsze na działce

Przed szczepieniami umykamy jeszcze Najpierw lekarka powiedziała, że przy tych strasznych upałach nie ma co się spieszyć, a w ubiegłym tyg. Kajowi zaczęły się zielone kupki ze śluzem Czekamy jeszcze na wynik posiewu, ale daję mu Dicoflor i coś się poprawia.

Dziś nasze 15-majowe dzieciaczki skończyły 2 mies.
Wszystkiego naj dla Martusi i Szymonka

Buziaczki!
Będę Was dalej gonić
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 08:35   #4508
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
izo na oczko najlepiej albo wacik i woda przegotowana ale ja polecam na ropkę już sól fizjologiczną i zawsze od zewnątrz do noska i jeden wacik jedno oczko. A jak po kilku dniach się nie poprawi to ja polecam lekarza.

My jutro idziemy do lekarza. Mikołaj przytył w ostatnim tygodniu 50gram. Najprawdopodobniej ma anemię, cały czas śpi. Trzymajcie kciuki.
bidulek
Cytat:
Moja Paulinka też ma codziennie gluty i raz dziennie ją męczę. Dosłownie męczę, bo ona przy tym drze się niemiłosiernie jakbym jej chciała nos oderwać. Szymonek też się tak drze?
Drze się na cały blok ale co ja mu poradzejak po nocy ma takie gluty w jednej dziurce że nie może nią oddychać,choć raz chyba czy dwa nie krzyczał.
Cytat:
No właśnie Hania też krzyczała, jak Jej odciągałam fridą. Odkąd robimy to katarkiem, to Hania jest spokojniutka

A czy Wasze pociechy mają białe języczki? Takie obłożone białym nalotem? Myślę, że to przez ulewanie, ale naczytałam się dzisiaj, że tak też mogą wyglądać pleśniawki
Białe języczki są po mleku ale poszukaj takich białych punkcików na dziąsłach,podniebieniu jeśli nie ma to raczej nie pleśniawki.
Cytat:
Hania robi czasami 4 kupiony na godzinę Dzisiaj, na sesji zdjęciowej, zrobiła dwa razy kupę i chyba z dziesięć razy siusiała... a to wszystko bez pieluszki, bo zdjęcia były na golaska Zasikała i zakupkała rekwizyty fotagrafiora Księżniczka moja kochana
Nie ma co zdolne mamy dzieci wątkowe,jeden zakupkał budę od wózka a druga rekwizyty panu fotografowi

Kism trzymam kciuki za zdrówko Kaja,zeby to nie było nic poważnego

Mój Szymonol znowu marudził od 5,30 przez senWstaje podaje smoczka i on śpi na 10-20minut i od nowaO co kamanNie lubi tej godziny czy co
Muszę wręczyć mojej mamuni tonę prana
Wczoraj musiałam zapłacić mandat mojego męża,normalnie niech się nauczy jezdzić bo ubije...

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-07-16 o 08:39
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 08:50   #4509
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Oprócz białego języczka, żadnych białych kropek w paszczy Hani nie zauważyłam Czyli to będzie od mleczka...ufff.

Krostki z buzi ładnie schodzą. Zobaczymy jak będzie z karkiem i klatką piersiową

Moja Córeczka kochana dała mamusi zjeść w spokoju śniadanie, a teraz jeszcze posiedzieć przed komputerem A ja, wyrodna matula, pozwalam Dziecku spać w zasikanym pampku

Co robicie dzisiaj na obiad???

kism, fajnie że się odezwałaś Już miałam alarmować, gdzie jesteś
Stary 2012-07-16, 09:16   #4510
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry.

Cytat:

Cytat:
Moja Córeczka kochana dała mamusi zjeść w spokoju śniadanie, a teraz jeszcze posiedzieć przed komputerem A ja, wyrodna matula, pozwalam Dziecku spać w zasikanym pampku
Mnie tez dała zjeść czyli mam święto
Ale śpi nie w kołysce a w łózeczku chyba kołyska będzie na noc a łóżeczko na dzień przetestuję to.

Ja uciekam się zbierać na wyjazd do miasta na zakupy, ubranie dla mnie, dla małej na chrzciny,świeczka. Szwagierka przychodzi do małej kochana jest

To my
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1 raz.jpg (33,3 KB, 79 załadowań)

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:43   #4511
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

stokrotka macierzynstwo Ci sluzy))
mi dzis na wizycie u ortopedy bylismy, maly ma dalej sopac na brzuszku albo pleckach, na boczku nie.... ale wszystko ok. nast wizyta za 2-3mcy
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:48   #4512
_Maya_
Zakorzenienie

Dzień dobry

u nas sukces

Ola spała pierwszy raz całą noc w swoim łóżeczku
poszła spać o 20:00 wstała jeszcze dwa razy i bez problemu zasypiała po jedzeniu a ja miałam tyyyyle miejsca
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 10:58   #4513
moniczka1302
Wtajemniczenie

Witam!

Stokroteczko - bardzo ładnie wygladasz a dzidzia cudna!!

moja mała pojutrze kobczy 2 miesiące, jak to zlecialo i pomyslec, ze jeszcze 5 miesiecy i do pracy...

trzeba by bylo sie rozejrzec powoli za opiekunką i kompletnie nie wiem, jak sie za to zabrac..... nie znam nikogo, komu moglabym powierzyc moje dziecię pod opiekę podobno są jakies serwisy niań wiec moze tam popatrze.

ostatnio mam mega chcicę na szycie i jak tylko mala zasypia to cos szyję poki co uszylam 4 poszewki na podusie, takie ozdobne do sypialni, będzie romantycznie i niebiesko
Stary 2012-07-16, 11:03   #4514
anulka4771
Wtajemniczenie

Stokroteczko śliczne z Was dziewczyny.

Mi się gotują buraczki w słoiki będę robić,jeszcze mam agrest na kompot

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-07-16, 11:06   #4515
moniczka1302
Wtajemniczenie

stokroteczko a mi sie wydaje, ze Ciebie kojarze nie wiem skad albo mi kogos przypominasz... nie chodzilas przypadkiem na AE?? albo pracujesz moze w pewnej firmie w altusie??
Stary 2012-07-16, 11:25   #4516
clauudik
Rozeznanie

Dziewczyny kocham Was! I to forum! Ale Was bardziej moje dziecko śpi, zasnął bez cyca! W łóżeczku! (No dobra, zasnął gdy go wzięłam na ręce jak już zaczął się nakręcać ) Zawinęłam go w kocyk, położyłam do łóżeczka, śpiewałam, kołysałam, do buzi smoczek (musiałam go cały czas trzymać - jeszcze nie załapał o co chodzi ) i tak pół godziny. Ale śpi i uśmiecha się przez sen
Ewunia a to wszystko dzięki Twojemu postowi!! Uwierzyłam, że skoro Tobie się udało to mi też się uda (w końcu nasze dzieci rodziły się prawie razem). Ale mi się micha cieszy a dopiero co narzekałam na fb na Filipka, cofam wszystko Ależ ja kocham tego mojego aniołka

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 11:36   #4517
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Ba!Nigdy nie miałam wątpliwości

Szymon dalej śpi.Jadł o 17Nie zdążyłam go nakarmić,bo jak zobaczyłam że śpiący,poleciałam mleko zrobić,jak przyszłam on spał na leżaczku,zaniosłam do łóżeczka nawet nie drgnął.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Inwytka to dla Ciebie z okazji Twojego Święta:roza :
Dziękuję za życzenia

a ja od kilku dni nie mam jakoś na nic czasu. Mała w miarę grzeczna, wieczorami tylko marudzi sporo choć wczoraj bylismy na spacerze i wracaliśmy na syrenie a mieliśmy jeszcze wejść do jakiejs knajpki, posiedzieć w ogródku. Niestety nam się nie udało zamówiliśmy w końcu pizzę do domu (nie chcieliśmy czuć na plecach karcących spojrzeń w stylu "po ch...j wzięliście ze sobą ryczące dziecko"). Może kiedyś się uda z tą małą beksą pójść gdzieś do ludzi
Ja się wkręciłam w robienie dżemów. Porzeczkowy już mam, teraz się wiśniowy robi
Dziś koleżanka przychodzi do mnie, przyniesie mi chustę, zobaczymy czy mała będzie chciała w niej siedzieć. Jakby chciala, to kupię sobie własną - tkaną No i też intensywnie zastanawiam się nad matą tż uparł się na "wesołą farmę" Canpolu, a mi się podoba "klick & discover" Tiny Love i nie możemy dojść do porozumienia.
Z utęsknieniem czekam na becikowe, codziennie sprawdzam stan konta. Mogłoby już w tym tygodniu wpłynąć, bo mam ochotę ukręcić ciasto, ale nie mam w czym go upiec

Zuzka

Edytowane przez inwytka
Czas edycji: 2012-07-16 o 11:40
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 11:43   #4518
kism
Wtajemniczenie

Hej!
Spróbuję być na bieżąco

Cytat:
Kism trzymam kciuki za zdrówko Kaja,zeby to nie było nic poważnego
Cytat:
kism, fajnie że się odezwałaś Już miałam alarmować, gdzie jesteś

Cytat:
To my
Ależ z Was śliczne dziewczyny!

claudik, brawo za usypianie
Umawiamy się niedługo wreszcie do parku? Najwyżej na razie we dwie, gdyby rinco jeszcze nie dały rady. Choć póki co na ten tydzień to głównie deszcze u nas zapowiadają więc może w następnym tyg.?

Ja też Wam wreszcie mojego smoka pokażę, na jednym zdjęciu z braciszkiem
Odnośnie ostatnich rozmów o aparatach my mamy sony alfa 33. Jesteśmy ogromnie zadowoleni. Ja się nie znam kompletnie na fotografowaniu, dopiero zaczęłam dosłownie bawić sie kilkoma ustawieniami i oto efekty.

edit: Gdzieś mi wcięło załączniki Spróbuję jeszcze raz

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-07-16 o 11:46
Stary 2012-07-16, 11:43   #4519
anulka4771
Wtajemniczenie

Ja też czekam z utęsknieniem na becikowe ale moje pójdzie prawie całe na pralkę,prawie bo zostanie mi 1zł

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-07-16, 11:47   #4520
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
claudik, brawo za usypianie
Umawiamy się niedługo wreszcie do parku? Najwyżej na razie we dwie, gdyby rinco jeszcze nie dały rady. Choć póki co na ten tydzień to głównie deszcze u nas zapowiadają więc może w następnym tyg.?

Ja też Wam wreszcie mojego smoka pokażę, na jednym zdjęciu z braciszkiem
Odnośnie ostatnich rozmów o aparatach my mamy sony alfa 33. Jesteśmy ogromnie zadowoleni. Ja się nie znam kompletnie na fotografowaniu, dopiero zaczęłam dosłownie bawić sie kilkoma ustawieniami i oto efekty.
Jasne, jak tylko pogoda się zrobi to bardzo chętnie, rinco ostatnio pisała, że u nich już lepiej, więc może też się skusi w razie czego mam Twój nr to się odezwę
Chyba się fotki nie dodały...
Cytat:
Ja też czekam z utęsknieniem na becikowe ale moje pójdzie prawie całe na pralkę,prawie bo zostanie mi 1zł
Moje też już rozdysponowane niestety... I też mam nadzieję, że przyjdzie w tym tyg. Pani w urzędzie mówiła, że po 20stym wypłacają.

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 11:48   #4521
inwytka
Raczkowanie

moje pójdzie na kuchenkę gazową, bo obecna ma ponad 30 lat i mam wrażenie, że zaraz wybuchnie

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 11:50   #4522
kism
Wtajemniczenie

Aaa, i co jeszcze chciałam napisać:

Dasti, fajnie, że jesteś znowu i więcej się udzielasz
andzya, widziałam pytanie, nie widziałam, czy ktoś odpowiedział. Ja mogę założyć nowy wątek

To spróbujmy jeszcze raz z tymi zdj...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03880.jpg (72,4 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03918.jpg (73,2 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03943.jpg (62,5 KB, 61 załadowań)
Stary 2012-07-16, 11:50   #4523
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

To my
Ślicznie wyglądacie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Dziewczyny kocham Was! I to forum! Ale Was bardziej moje dziecko śpi, zasnął bez cyca! W łóżeczku! (No dobra, zasnął gdy go wzięłam na ręce jak już zaczął się nakręcać ) Zawinęłam go w kocyk, położyłam do łóżeczka, śpiewałam, kołysałam, do buzi smoczek (musiałam go cały czas trzymać - jeszcze nie załapał o co chodzi ) i tak pół godziny. Ale śpi i uśmiecha się przez sen
Ewunia a to wszystko dzięki Twojemu postowi!! Uwierzyłam, że skoro Tobie się udało to mi też się uda (w końcu nasze dzieci rodziły się prawie razem). Ale mi się micha cieszy a dopiero co narzekałam na fb na Filipka, cofam wszystko Ależ ja kocham tego mojego aniołka

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
Z utęsknieniem czekam na becikowe, codziennie sprawdzam stan konta. Mogłoby już w tym tygodniu wpłynąć, bo mam ochotę ukręcić ciasto, ale nie mam w czym go upiec
BECIKOWE..aaaaaaaaaaa...Z APOMNIAŁAM!
Stary 2012-07-16, 11:52   #4524
kism
Wtajemniczenie

Dziwne... Małe pliki dodaję, niby się załączały, a ich nie było. No nic, na raty widzę, że się da więc jeszcze 3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03998.jpg (61,5 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04002.jpg (57,9 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04081.jpg (49,3 KB, 47 załadowań)
Stary 2012-07-16, 11:55   #4525
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Aaa, i co jeszcze chciałam napisać:

Dasti, fajnie, że jesteś znowu i więcej się udzielasz
andzya, widziałam pytanie, nie widziałam, czy ktoś odpowiedział. Ja mogę założyć nowy wątek

To spróbujmy jeszcze raz z tymi zdj...
Ja chciałam założyć ale pytałam sie kilka razy jak się zakłąda ale nikt mi nie odpisałale skoro ty się zgłaszasz to ja bastuję
Ślicznie leży na brzuszku Kaj na tym pierwszym zdjęciu moj nie cierpi na brzuszku

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-07-16, 11:57   #4526
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Ja ma TL kick&play. Ma duzo bajerow np wszyste w mate szeleszczace i piszczace elementy albo lusterko czy panel do kopania z melodyjkami, ale moja i tak interesuje sie tylko tym co wisi wiec zwracaj uwage na to co na gorze. Reszta moze zaonteresuje sie jak podrosnie.
Witam!

Ja właśnie też kupiłam tą matę faktycznie ma dużo bajerów na razie to mój trochę poleży na tej macie. Kupiłam ją bo opcja z kopanie w ten panel z muzyczką wydała mi się interesująca tym bardziej że mój to ciągle przebiera nogami w wózku to boję się że dziury zrobi w obici ale jak dla mnie to na razie to jest za mały bo nie dosięgnie nóżkami do miejsca gdzie aktywuje się melodyjka trochę nie przemyślane w tej macie.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 11:58   #4527
Gaabbi
Wtajemniczenie

kism, fajnych masz synów. Kaj trzyma już sam główkę?
Stary 2012-07-16, 12:06   #4528
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Mi się gotują buraczki w słoiki będę robić,jeszcze mam agrest na kompot
Podziwiam! I jeszcze masz czas na przetwory... Odzyskuję wiarę że można mieć dwójkę małych dzieci.
Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Ja też dziś tak uśpiłam Hanię. Od czasu do czasu mi się to uda. To prawda. Jak się przeczyta o sukcesach koleżanek to jest to skuteczna mobilizacja.

stokroteczko piękne z Was dziewczyny. Inaczej sobie Ciebie wyobrażałam.

kism ale super chłopaki! Fajnie że się odezwałaś.
Stary 2012-07-16, 12:09   #4529
begie13
Zadomowienie

witajcie

wszystkie macie wspaniałe dzieciaczki, śliczne zdjęcia

ja jakoś ostatnio nie mam weny na pisanie ...

napiszę krótko, co u mnie słychać:

NIE WYTRZYMUJĘ PSYCHICZNIE Z MOJĄ TEŚCIOWĄ

jeszcze teraz została sama w domu ( reszta pojechała na wieś a ona została "żeby nam pomóc i chodzić na spacery z Antosią") nudzi jej się i mnie gnębi

rzucę się chyba pod pociąg ( mam tory blisko) tylko dziecka szkoda zostawiać ....

jeszcze cały tydzień będzie sama...

za tydz przyjeżdza moja mama

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 12:10   #4530
anulka4771
Wtajemniczenie

Matko czy ten Szymon pośpi chociaż z godzinę Lecz jemu to Filip nie daje pospać,on sobie skacze,śpiewa krzyczy a Szymon się zaraz budziNa początku sie nie budził ale teraz już mu hałas przeszkadza

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości