|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06
Nigdy nie mow nigdy, ja tez chcialam tylko jedno, a teraz zmienilam zdanie. Tak sie wkurzalam jak ktos mnie jeszcze rok temu pytal o drugie
![]() Z ta plcia to macie racje nie wazne jaka aby dzieciatko zdrowe bylo
|
|
|
|
#362 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06
Cytat:
|
|
|
|
|
#363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To trzymam kciuki za II kreski
|
|
#364 |
|
Przyczajenie
|
anusia1808 nie dziękuję żeby nie zapeszyć
![]() Widzę, że poruszyłyście temat płci. U nas wszystko jedno czy synek czy córka - najwazniejsze, by dziecko się urodziło i było zdrowe.
"Jeśli czujesz się czasem mały, smutny, bezużyteczy, pomyśl o tym, że kiedyś byłeś najszybszym i najbardziej farciarskim plemnikiem w swojej grupie" ************************* *** Jesteśmy razem od 1996 r Nasz syn jest z nami od 1998 r ************************* *** Iskierka 10tc [*] Edytowane przez kawiorka Czas edycji: 2012-07-14 o 15:34 |
|
|
|
#365 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiedziałam, że tak długo się staracie, trzymam kciukiDziewczyny a w jakiej postaci jecie kwas foliowy? Bo ja jem Vitapil i tam w składzie jest kwas foliowy, nie jem żadnego Feminatalu lub Folika a jak Wy robicie? Feminatal pewnie zacznę jak już zajdę w ciążę. |
||
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
My tez nie planujemy chociaż ja coś czytałam ze jeśli starania są na 48 h przed owulacja to są szanse na dziewczynkę bo żeńskie plemniki żyją dłużej ale ile w tym prawdy to nie wiem
)) ja bym chciała dziewczynkę a tż chlopczyka ale pewnie i tak byś y sie cieszyli czy z dziewczynki czy z chlopczyka byle będzie zdrowe ) Wczoraj zrobiłam kolejny test owulacyjny i wyszły dwie takie same kreski więc sie ucieszyłam i zaraz do roboty sie wzięliśmy dziś powtoreczka z rozrywki kurde może teraz sie uda. Ma innym wątku starających sie czytałam ze kolejna wizazanka zaciążyła także u nas tez ktoś musi zajść zeby nam fluidy przesłać i przerwać ta zła passę !!! Na biorę takie tabsy dla starających sie mam jest tam kwas foliowy i inne witaminy
Edytowane przez Natalyyya Czas edycji: 2012-07-15 o 12:33 |
|
|
|
#367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie tosuje jeszcze żadnych "super metod" ale chyba od przyszłego cyklu zcznę mierzyc tempke może pomoże
|
|
|
|
|
#368 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym wolała córkę, ale pokładam nadzieję w tym, że skoro planujemy troje dzieci to jakaś córeczka nam się trafi. Imiona są już wybrane i dla chłopca i dla dziewczynki.
Kwas foliowy biorę taki http://nova-farm.com/product_info.php?products_id=750
|
#369 |
|
Przyczajenie
|
Mój gin zalecił mi brać Folik (najlepiej zacząć go brać już na 3 miesiące przed zajściem w ciążę ) i do tego łykam Falvit
Ninquelote my też wybraliśmy już imiona
"Jeśli czujesz się czasem mały, smutny, bezużyteczy, pomyśl o tym, że kiedyś byłeś najszybszym i najbardziej farciarskim plemnikiem w swojej grupie" ************************* *** Jesteśmy razem od 1996 r Nasz syn jest z nami od 1998 r ************************* *** Iskierka 10tc [*] |
|
|
|
#370 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I również planuję trójkę. A jakie imiona wybraliście?Cytat:
Cytat:
|
|
#371 |
|
Wtajemniczenie
|
Lilianna i Mikołaj.
|
#372 |
|
Rozeznanie
|
A jakie imiona wybraliście???
|
#373 |
|
Przyczajenie
|
Wybraliśmy imiona Malena i Dominik
![]() U nas będzie dwójka dzieci - jedno już jest Natalyyya ja też kupiłam testy owulacyjne. Od jutra zaczynam testowanie (przez 5 dni) przypuszczam, że środa albo czwartek będzie TYM dniem
"Jeśli czujesz się czasem mały, smutny, bezużyteczy, pomyśl o tym, że kiedyś byłeś najszybszym i najbardziej farciarskim plemnikiem w swojej grupie" ************************* *** Jesteśmy razem od 1996 r Nasz syn jest z nami od 1998 r ************************* *** Iskierka 10tc [*] |
|
|
|
#374 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Czy mogłabym się do was przyłączyć? Powoli zaczynam wariować, a ile można Mężowi nadawać na ten sam temat... Starania zaczęliśmy ponad rok temu i nadal dupa. Póki co wspomagamy się witaminkami, a przed każdym okresem obgryzam paznokcie z nerwów. I niestety pojawia się myśl, że to już pora na przyznanie sie do tego, że mamy problem
|
|
#375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A robiliście jakieś badania?
|
|
#376 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz moja szwagierka tez starala sie poltora roku o dziecko.. Ale jak juz udalo im sie jedno to z drugim nie mieli zadnego problemu
i najsmieszniejsze bylo to ze pierwsze pooczeli w miesiacu w ktorym kompletnie nie liczyla zadnych dni plodnych, nic. Po prostu spontan :0 Wiec spokojnie czasem potrzeba czasu... Mam nadzieje ze przyszly cykl dla wszystkich nas bedzie owocny ![]() A co do kwasu ja biore tylko Folik na razie. A imie mamy wybrane dla dziewczynki Zosia, dla chlopca nie wiem
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
ula_betula- trzymaj kciuki trzymaj ! Ja za was tez trzymam.
kawiorka -ja uzywam od dwóch miesiecy testow owu, i uwazam to za super sprawe dzieki nim wiem ze w zeszlym tyg nie bylo u mnie owulacji a w tym jest )) Dzis mnie caly dzien boli podbrzusze i sluz mam juz prawie przezroczysty dzis robilam znowu test i wszystko ok, powiedzcie mi dziewczyny czy ja moge wziąźć gorąca kapiel teraz czy lepiej nie /? |
|
|
|
#378 |
|
Raczkowanie
|
Hejka ja też chciałabym do was dołączyc - z meze nie pogadam bo nie chce mu nic wkrecac
a staramy sie dopiero 3 miesiące ale dla mne to już trzy miesiące i nic. Wlasnie czekam na @ bo ma jutro przyjśc i mam wszystkie objawy jak przed niestety ;( do tej pory nie stosowalismy jakiś "super metod" ale od przyszłego cyklu mierzę tempkę może to coś da tzn. dzidie
|
|
|
|
#379 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
I u nas tak było bo przytulaliśmy się po owulacji i urodziła nam się dziewczynka.![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#380 |
|
Raczkowanie
|
Czy te testy owu są skuteczne???
|
|
|
|
#381 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#382 |
|
Wtajemniczenie
|
Pozytywny wynik pokrywa mi się z najbardziej płodnym dniem.
|
#383 |
|
Raczkowanie
|
znowu mnie trochę nie było ale po rpostu zakończenie zeszłego tygodnia było dla mnie straszne. Siostra ze szwagrem pozyczyli w czwartek ode mnie moje ukochane autko i przejechali dwa skrzyżowania po czym dzwonią, że mieli stłukę cały lewy bok wgnieciony, porysowany, lusterko urwane Wkurzyłam sie nieźle bo sie wybieramy na urlop a teraz jeszcze czeka mnie szarpanie z zakładem ubezpieczeniowym ![]() Poza tym w sobotę przyszła @ i już 3 dzień tak mnie meczy, że bez prochów nawet z łóżka sie nie mogę podnieść chyba nadrabia 6 miesięcy kiedy miałam z nią spokój Renessme1985, wpisz mi proszę 3 cykl starań i kolejny termin @ 9 sierpnia.Oby ten tydzień był lepszy. Dobra wyżaliłam sie i juz mi lepiej. ![]() kiedy i która kolejna do testowania? Przyznawać sie bez lania Tak czy siak za wszystkie kciukasy trzymam mocno a co, nawet pracować nie będę - musi się którejś udać w końcu
|
#384 |
|
Raczkowanie
|
Ja siedze w pracy ale ciiiii....... i czekam na @ ale na razie nie przychodzi tylko mam male plamienie bez krwi - i oczywiście znowu myśle że może jednak to ciąża - byłabym tak jak wy najszczęśliwsza na świecie
nie wiem co już mam myśleć ......---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Nie wiem czy stosować te testy - moje jajniki dają mi znak że są dni plodne tylko ja troche zielona jestem w tym temacie pomimo tego, że się staram o dzidzie nie wiem czy ból jajników oznacza pęknięcie pęcherzyka ???? tylko się nie śmiać proszę
|
|
|
|
#385 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#387 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, dziewczyny w głowie już mi się plącze od tego wszystkiego... testy owulacyjne, tempka, pozycje w trakcie, pozycje po... chyba zaczynam świrować. Już sama nie wiem co robić. Jak się zacznę tak kontrolować to boję się, że sie znowu psychicznie zablokuję. Jak zrobić, żeby sie nie zablokować w tym wszystkim i nie zwariować?
Macie jakieś sposoby? Bo ja zaczynam z lajtowego podejścia wkręcać sie znowu i lepiej witaminy dla kobiet w ciąży czy sam kwas foliowy bo mój gin mówił o witaminkach, że niby sygnał dla organizmu, że to już na dzidzie i organizm żeby się przestawił......
|
#388 |
|
Rozeznanie
|
witam
nie było mnie trochę, ale trzymałam za Was kciuki ![]() witam nowe staraczki ![]() zaganiana byłam, jeden dzień to wogóle z życiorysu bo mega migreny dostałam i wogóle taka skupiona na tym, czy każdy bzdet to objawy ciąży, że nawet nie wiedziałam co pisać ;p ale dzisiaj to mnie ewidentnie na @ brzuch pobolewa :[ także raczej nici, no ale jeszcze 2 dni więc zobaczymy (do końca nadzieja się tli ). W czwartek zrobię test jeżeli wczesniej @ nie przyjdzie ![]() i testu owulacyjne zastosuję na pewno... my imion jeszcze nie wybraliśmy tak na serio, rożne nam się podobają, przy wyliczankach to się okazuje, że ciężko znaleźć wspólny mianownik w tej kwestii.. będzie nasze pierwsze dziecko, nie jestem zdecydowana co do iliści czy jedno czy dwoje... ale bliźnięta bym mogła mieć tylko że tabletek anty nie brałam a w rodzinie bliźniąt nie było więc szanse marne ![]() ja się pasę folikiem od kilku miesięcy i zestawem witamin podstawowym centrum , bo na pewno miałam braki w mikro/makroelementach - lubię kawkę popić aczkolwiek się ostatnio ograniczam, do jednej słabej albo wcale.melutka współczuję stłuczki dobre podejście urlopowe trzymam kciuki żebyście się zapomnieli pozytywnie
|
|
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
Co do imion to my też nie mamy upatrzonych. Dziś zgłosiłam szkodę chociaż trochę tot rwało a w czwartek wizyta u faceta, który szkodę wyceni.
Im dłuzej podczytuję różne wątki ciążowe tym bardziej sie nakręcam więc mam nadzieję, że ten urlop pomoże odsapnąć od wszystkiego. To ja przy tym kwasie też zostanę i witaminkach (kawę odstawiłam). Dopóki nie ma @ jest nadzieja, że sieudało. Trzymam ![]() Współczuję migreny wiem co to znaczy
|
#390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zauważylam ze im dłuzej siedzę na tym wątku tym bardziej sie nakręcam, wiec przestałam non stop podczytywać i jest o wiele lepiej. Jak czytalam ze tu komus wyszlo, tam nie, tam temp skoczylo to sama sie za bardzo nakręcałam. Teraz luzik i juz ![]() nie wariuje z tysiącem badan przed, z tabletkami (biorę najzwyklejszy kwas foliowy). |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

dziś powtoreczka z rozrywki kurde może teraz sie uda. Ma innym wątku starających sie czytałam ze kolejna wizazanka zaciążyła także u nas tez ktoś musi zajść zeby nam fluidy przesłać i przerwać ta zła passę !!! Na biorę takie tabsy dla starających sie mam jest tam kwas foliowy i inne witaminy
Nie tosuje jeszcze żadnych "super metod" ale chyba od przyszłego cyklu zcznę mierzyc tempke może pomoże 

cały lewy bok wgnieciony, porysowany, lusterko urwane