|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
oby nie !
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
ile mniej więcej zajmuje nam zapisanie jednego wątku? miesiąc czy dużo krócej?
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Bafi my tak w miesiąc obcykujemy wątek i zaczynamy nowy
![]() Jakoś boje sie myśleć że w tym wątku ktorąś już będziemy czytać że ma dzidzi przy sobie ![]() Obyśmy wszystkie trzymały dzieciaczki do przewidywanych terminów |
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
za dzisiejsze wizyty kolejnych rozpoczętych tygodni kochane i świętuję dzisiaj z Wami kolejny tc![]() alfabia dobrych wiadomości, to super, że malutka już taka duża![]() martusia kombinezonik ładny, na jesień tak? ![]() co do tego imienia to bardziej, które waszym zdaniem bardziej pasuje do nazwiska; Angelika czy Jagoda Kunikowska? bo mi się tylko Lena podoba od początku ale mężul na dzień dobry odrzucił te imię ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- bafi a mnie się wydaje, że może w tym wątku narodzi się jakiś bobasek od sierpniowych naszych mam
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-07-16 o 14:29 |
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
chyba lepiej by było żebyśmy się tak szybko nie rozpakowały...
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
ostatni nasz wątek w miesiąc zapisałyśmy
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam się nie obrażę jak bym urodziła w ostatnim tygodniu sierpnia a tu już połówka lipca za nami więc porodówka zbliża się wielkimi krokami.A ja dalej w proszku z pakowaniem torby.
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję że nie.
Cytat:
Zaszłam do lumpka i za 14zł mam spory kocyk polarowo-bawełniany i pościel, ale niestety tylko na kołdrę, bo na podusię nie wyszperałam, ale kupię zwykłą brzoskwiniową lub błękitną poszewkę i będzie cudnie
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczaczki czas zwlec się z fotela, mała śpi i się nie wierci. Ale Moje pośladki mówią jesteśmy płaskie jak deski. Oho - przeciąga się
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra kochane, ja zmykam na razie.
Odezwe sie po wizycie albo ciut późniejszym wieczorkiem ![]() To do potem |
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja się witam w nowym wątku. Mam nadzieję, że żadna z nas się w nim nie rozpakuje....
Tamlin pochwal się zakupami lumpkowymi Kurcze, nie wiem co z tym moim TŻtem zrobić... Jutro jadę na zakupy, to od razu bym mu coś kupiła, bo w przyszły poniedziałek mamy rocznicę, ale nie wiem co... Grę mogłabym mu kupić, bo ostatnio namiętnie grywa, ale u nas nie ma takich sklepów- kupuje w krakowie, a specjalnie nie pojadę A poza tym myślałam, żeby coś kupić takiego, co się wiąże z rocznicą, coś romantycznego.... Tylko co? |
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie w sierpniu pojawią się pierwsze bobaskki
.mąż wrócił z pracy i robi frytki
|
|
|
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
meldujemy sie z Igą
ale zescie nabazgraly ![]() ja dzis od rana z biegu..szukalysmy dzis z mamcia glupiego lustra na korytarz, ale wazne ze juz wisi ![]() dzis maz na 2 zmiane wiec nuuuuuuda na maxa ![]() w srode mam wizyte , ide sama bo niestety na popoludniu mam i maz nie skorzysta.. mala ostatnio mi nie daje spac, jak sie poloze na boku to kopie jak szalona ![]() gratuluje rozpoczetych tygodni kochane ![]() Angel bardziej podoba mi sie imie Jagoda, jak juz niz Angelika , choc nie mowie ze brzydkie jest a jak sprawa u meza w pracy wyglada , wyjasnilo sie cos z ta paleta? czy pisalas a przeoczylam to wybacz ![]() piszecie o praniu.. matko ja mam tyle rzeczy ze ogolnie moja pralka chyba tego nie ogarnie ![]() no i dzis widze pare dziewczyn ma wizyty , 3mam mocno kciuki |
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Sójka bedzie miała cesarkę w połowie sierpnia, więc może Zośka będzie już w tym wątku.
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Zjadłam sześć jogurtów.... moja siostra w tym czasie jeden... |
|
|
|
#47 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale myślę, że w tej części nie będzie jeszcze dzidziolka u nas na wąteczku![]() Ale za to w następnym... ho ho, posypiemy się jak trzeba Trzymam dziewczynki kciuki za dzisiejsze wizyty, będzie wszystko dobrze. Choć stres zawsze obecny... Ja śmigam w środę i z tej okazji weszłam na wagę. No i jestem w szoku, 3,5kilo w 3 i 5 tygodnia
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
ale mi mały szaleje w brzuchu... czuje jak gmera rączkami w dole brzucha
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że dopiero w następnym wątku pojawią się pierwsze dzieciaczki
Na ten jeszcze za wcześnie ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Ach, i może takie info dla axxxa, my wczoraj dostaliśmy koncentrat niemiecki do ciuszków dzieciaczka - softlan. Zapach ma niesamowity! Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-07-16 o 15:21 |
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam na piękne fotki z dzisiejszych wizyt
![]() objadłam sie frytkami i mysle co by tu zjesc znowu
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane znacie jakieś sprawdzone strony internetowe, gdzie można tanio zamówić obraz ze zdjęcia? Jest tego sporo, ale chciałabym coś sprawdzonego....
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Bafi, mi zostało w sumie czterdzieści parę dni do optymalnego terminu. A mała już dość duża, więc jakby tak za miesiąc się urodziła to nie ma obaw. Tak sądzę. Na wątku parentingowym już pierwsza sierpnióweczka urodziła dziewusię. W sumie 3 tyg przed czasem, ale kluseczka 3 kg. Zdrowa dziewczynka. U nas tu, mamy spory rozsrzał tygodniowy bo są z nami i sierpnióweczek kilka i nawet listopadóweczki.
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowej części!!
Trzymam kciuki za Wasze wizyty Mam już kuchnię Mam nadzieję, że do połowy sierpnia zdążymy wszystko wykończyć. Kobitka to jednak musi mieć wcześniej wszystko przygotowane
|
#54 | |
|
Raczkowanie
|
Hej mamcie
![]() Nie zdążyłam w poprzednim wątku bo coś nie miałam dziś weny do pisania, rano wstałam i do południa prawie nic nie zrobiłam bo było mi tak słabo że myślałam że zemdleje, oj ten 8 miesiąc już daje popalić Dobrze że przynajmniej te upały już minęły to trochę lżej jest ![]() Colds proszę dopisz mi na liście imię córeczki- Paulinka, to już postanowione na 100 %, tym bardziej że w szpitalu miałam 2 razy USG i dwóch różnych lekarzy stwierdziło że to dziewczynka, więc raczej nie ma opcji pomyłki już Cytat:
Ale w kwestii prezentu ci nie pomogę, bo my raczej nie będziemy sobie nic z tej okazji kupować, bardziej liczę na fajnie spędzony wspólny wieczór ![]() Widzę że u Was pranie ciuszków na tapecie ![]() Ja wyprałam wszystko zanim poszłam do szpitala, dobrze że zdążyłam bo mąż by umierał ze strachu że jestem w szpitalu a w domu nic nie gotowe, na w razie W
Edytowane przez karolluki Czas edycji: 2012-07-16 o 16:12 |
|
|
|
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
melduję się i ja w nowym wątku ale niestety mam kiepskie wieści... odebrałam wyniki i prawdopodobnie mam cukrzyce ciążową
nie powiem,że jestem bardzo zaskoczona, bo nie jestem. mój ojciec od kilku lat choruje na cukrzycę, ale miałam cichą nadzieję, że mnie ominie ta przyjemność. powiem szczerze, że myśl, że będę musiała być na diecie, spływa po mnie jak po kaczce. już nie raz trzeba było się ograniczać ze względu na różne dolegliwości, które mi się przytrafiały. dam radę i teraz ale bardzo boję się, jak wpłynie to na małą jutro wizyta, więc się dowiem czegoś więcej ale coś mi się wydaje, że będę musiała rozejrzeć się za glukometrem... jest mi smutno
|
|
|
|
#56 | |
|
Konto usunięte
|
melduje sie w nowym wątku
ale miałam przygode dziewczyny.zabije dzida tzta!!!miał zatankować auto,ja wsiadam,patrze,nie zatankował.no to jade na stacje i już byłam z 300 metrów do stacjii a auto mi zaczeło zwalniać samo aż sie zatrzymało i nie chciało ruszyc.musiałam zapylac po karnister i benzyne.niby niedaleko ale dla kobiety w ciązy to jest jednak przesada takie przygody.ale jestem zła.jak ja go z dzieckiem zostawie jak on o benzynie zapomina ![]() Cytat:
zamówiłam dziś bukiecik na ślub i butonierke dla dziada ide włączyć pralke bo Wy w najlepsze pierzecie a ja nic nie mam wypranego dla Leosia |
|
|
|
|
#57 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki potrzebuję porady, za dwa tygodnie idziemy na pierwsze urodziny chrześnicy męża, zastanawiamy się nad prezentem, chcemy kupić coś droższego bo nie kupowaliśmy jej żadnych prezentów na mikołajki czy dzień dziecka. Wymyśliłam że kupimy jej malutkie złote kolczyki i do tego jakąś fajną zabawkę edukacyjną, co myślicie ?? Podrzućcie jakieś pomysły
|
|
|
|
#59 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja znam sklep tu w krk co takie chemiczne rzeczy z niemiec sprzedaja, i na prawde np ich proszki to naszym nie rowne
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
napewno dietka odpowiednia i wszystko bedzie dobrze ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35328675]melduje sie w nowym wątku ale miałam przygode dziewczyny.zabije dzida tzta!!!miał zatankować auto,ja wsiadam,patrze,nie zatankował.no to jade na stacje i już byłam z 300 metrów do stacjii a auto mi zaczeło zwalniać samo aż sie zatrzymało i nie chciało ruszyc.musiałam zapylac po karnister i benzyne.niby niedaleko ale dla kobiety w ciązy to jest jednak przesada takie przygody.ale jestem zła.jak ja go z dzieckiem zostawie jak on o benzynie zapomina ![]() Jagoda zamówiłam dziś bukiecik na ślub i butonierke dla dziada ide włączyć pralke bo Wy w najlepsze pierzecie a ja nic nie mam wypranego dla Leosia[/QUOTE] a to ci dziad no dobrze za kawalek mialas do stacjimoj ostatnio przeszedl samego siebie , auto nam stanelo na srodku pasow i mowi dalej chodz popchniemy ja oczy na niego takie wielkie , mowie no chyba sobie zarty robisz zapomnial ze w ciazy jestem![]() tylko tu akurat wina benzyny nie byla, kiedys mi tak auto tez stanelo na srodku ulicy a jechalam sama i trabia na mnie pacany nie cierpie takich sytuacji.. musialam leciec do jakiegos kolesia z tira i mi pomogl przepchnac auto
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

?

za dzisiejsze wizyty
kolejnych rozpoczętych tygodni kochane i świętuję dzisiaj z Wami kolejny tc

A poza tym myślałam, żeby coś kupić takiego, co się wiąże z rocznicą, coś romantycznego.... Tylko co?