|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cześć!
Cytat:
![]() Cytat:
Na genetycznym na pewno wszystko będzie ok, nie stresuj się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wg mnie najgorzej rodzić w środku lata, w upały. A tak to wszystko jedno. Byłam dziś na konsultacji u chirurga. Za tydzień wytnie mi dwa znamiona, z trzecim się umówimy na inny termin. Terminy całkiem fajne, jak na NFZ ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No to trzymam kciuki za wycinanie. Jak na NFZ faktycznie całkiem fajne terminy. A jak TŻ i jego znamiona? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymaj, przydadzą się - ponoć będę mieć problem z gojeniem pomiędzy palcami stóp. I trochę zrośnie mi tam skóra, ale co tam. Nie zapytałam, czy po zabiegu będę mogła iść do pracy tego samego dnia. TŻ jeszcze nie jest umówiony. Muszę to załatwić, bo sam tego nie zrobi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Debrah, super, że maluszek rozwija się prawidłowo. Butter, ale narobiłam sobie ochoty na Twoje tartaletki. Wyglądają przepysznie! W kwestii posiadania dziecka, to ja miałam mnóstwo obaw i wątpliwości, które minęło gdy tylko zobaczyłam II kreski ![]()
#1055 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ miał wycinane znamię na głowie i miał chyba 3 dni L4 w związku z tym. Ale to pewnie też od lekarza zależy. ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Serio minęły wszystkie obawy przy II?? Ja znając siebie, wpadnę w panikę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Zakorzenienie
|
A ja akurat uradowana jestem, że najcięższy okres wypadnie na zimę, nie spuchnę na śmierć, i będę mogła oddychać. Widziałam kilka kobiet w zaawansowanej ciązy teraz w upały - o matko!
Z sesją jakoś dam radę, najwyżej złożę podanie do Dziekanatu o przywrócenie pierwszego terminu, gdyby mi przyszło sie rozpakowywać wtedy/lub coś takiego, ale wypada, że to będzie spokojnie przed sesją ( bo cesarka jeszcze i przez to wcześniej). A myślę, że na czas egzaminów opiekę znajdę. Lub - wersja B. Zacząć sesję wcześniej - bo tak też się da. ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Ja jak zobaczyłam 2 kreski to mi serce waliło jak oszalałe i nie mogłam uwierzyć. A Tż? Spokóóójjj, luzik, i wielki banan na twarzy. Ale teraz - wszystko mija, jak się zobaczy malutką rączkę, głowkę z zarysem noska i ruchy. Tego się chyba faktycznie z niczym porównać nie da. |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do biustu - szkoda że zmalał, ale przynajmniej masz pretekst do zakupów. Ja połowę swoich za dużych staników sprzedałam, a drugą połowę trzymam z nadzieją, że jeszcze kiedyś je założę. Za to dzięki zmianie rozmiaru polubiłam się z miękkimi modelami. Toskania ![]() Cytat:
wiecznie trwał nie będzie, ale za to wiecznie będziesz się o nie martwić |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio, aż sama byłam zdziwiona, bo wcześniej mimo, że wiedziałam, że się staramy to miałam obawy, a po teście sama radość. U mnie dodatkowo chyba uspokoił moje obawy TŻ, który był wniebowzięty, bo dziecko było jego największym marzeniem. A po narodzinach Synka, zastanawiałam się czemu ja wcześniej nie chciałam dziecka ![]() Sanetko, przez jakiś czas będzie ciężko ale potem będziesz jeszcze młoda a dzieci już spore i będziesz mogła Ty się realizować.
![]() |
#1059 |
Zakorzenienie
|
Obawy obawami ale ten widok z usg to jest euforia po prostu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hm, a na tym genetycznym usg jeszcze dokładniej maluszka widać? Bo lekarka mówiła, że na innym sprzęcie będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja wiem, zawsze mam na tym samym, dzidzia większa po prostu. Najlepsze wrażenia t otak po połowie na tym 3d/4d ![]()
![]() |
#1063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dziwię się ze jesteś taka podjarana ![]() ![]() CO prawda pomiędzy tym płacze, jęczenia, kolki i ząbkowanie- ale ciul z tym Chyba więcej jest plusów..dla mnie jedynym minusem było to że trzeba było kupic kurtkę zimową, spodnie ciążowe i takie tam..latem zakładasz tunikę gerty i po sprawie. No i chwalić brzuszkiem się tak nie da, bo pod tymi ciuchami ukryty ![]() Poza tym same plusy- pierwszy i drugi trymestr, kiedy bardzo bardzo ważna jest bogata w witaminy dieta, akurat masz wiosnę i lato więc wszystko jest- owoce, warzywa- tanio i prosto z polskiej ziemi - a nie jakieś pryskane chemią cuda. Jak nadchodzi okres dużego brzuchola i ociężałości- jest mróz i śnieg- więc na spacery i tak nie ma się ochoty. Można bezkarnie leżeć i jeść całymi wieczorami ![]() No i poród na wiosnę super...te pierwsze spcery z Manią przy budzącej sie do życia zieleni - bezcenne. A najfajniej że za rok latem to już będzie śmigać po trawce ![]()
![]() |
#1065 | |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Debrah, super, że po usg wszystko dobrze no i wrażenia niezwykłe ![]() Asiuk, muszę się zarazić od Ciebie konsekwencją ogarniania spraw zdrowotnych -postanawiam co jakiś czas coś przebadać, ale rzadko finalizuję ten proces. Za to dzielnie mobilizuje TŻta, w przyszłym tyg. idzie do lekarza ze swoimi wynikami badań, ma zwiększony jakiś enzym wątrobowy... Cytat:
Właśnie planując wyjazd z niepokojem patrzyłam na prognozę pogody, bałam się unieruchamiających w jednym miejscu burz... i w sumie pocieszyła mnie Twoja relacja... Co do wakacji, to jeszcze to do mnie nie dociera ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Zakorzenienie
|
w temacie lekarskim: byłam dziś na sprawdzeniu uzębienia po ciąży- zero ubytków
![]() To lubię. Oczywiście mąż na fotelu nie usiadł - mimo że ma 3 lekarstwa - chyba od jakiś 6 miesięcy ![]() Załamka normalnie.
#1067 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej,
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak długo czelkasz na wycięcie znamion? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Też się boję dentysty, ale na fotelu siadam ![]() ![]()
![]() |
#1068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cukier na czczo mi skacze, dzwonię w przyszłym tyg do poradni, pewnie insulina (ciekawe czy dadzą tylko na rano czy już do każdego posiłku), a tak chciałam tego uniknąć ![]() Bosz ,dopiero co młodemu 4 wyszły i już ząbkuje, hurtem idą 5...
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-07-13 o 08:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1070 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
![]() Cytat:
Moja bratowa przy drugiej tez miała insulinę, ale jakoś dała radę ![]() Jutro o świcie wyjeżdzamy na weekend do brata ![]() ![]()
![]() |
#1071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, wtedy udało się dietą. Ale jak ja przy tym chudnę, już blisko 5 kg na minusie ![]() Dziś za same paski dałam 43 zł bo nierefundowane akurat, starczą na 10 dni...
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-07-14 o 14:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1072 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Najlepiej zaplanować sobie konkretnie: w tym miesiącu sprawdzę to i to, od razu porozglądać się, gdzie można by się przebadać, i umówić wizytę. Jak się coś odwleka, to potem się o tym zapomina. Ja np. w piątek byłam na RTG płuc, co zajęło mi razem z dojazdem w dwie strony 20 minut ![]() ![]() ![]() Na konsultacji byłam teraz w zeszły czwartek, termin wycięcia dwóch pierwszych mam w ten czwartek, czyli tydzień czekania. Jednak T. namawia mnie, żebym przesunęła ten termin, bo 27.07. mamy naszą rocznicę związku i chce, żebym była w formie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj spontanicznie pojechałam z T. i Ewą do centrum handlowego i kupiłam sobie szpilki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1073 | |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Miałam bardzo relaksujący weekend i teraz nie chce mi się pracować ![]() Nadrobiliśmy towarzysko a niedzielę spędziliśmy rodzinnie w plenerze. Cytat:
Chyba w pierwszej kolejności powinnam się umówić do dentysty i do gina... Pokaż buty ![]() Ja w ramach nadrabiania zaległości pielęgnacyjnych kupiłam kupon (zakupy grupowe) do fryzjera na farbowanie, strzyżenie, modelowanie i kurację pielęgnacyjną. Kwota o wiele niższa niż zwykle płacę u swojej fryzjerki, ciekawe jak będzie z jakością usługi, ale salon w centrum Wwy z dobrymi opiniami, więc chyba będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Asiuk, pokaż butki ![]() U mnie weekend leniwie, w piątek wróciłam z pracy, padłam i spałam z 2 godziny, w sobotę zacżeliśmy remont sypialni, powynosiłam wszystko...i padłam...spałam godzinę (potem urodziny teściowej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Hania widziałam dziś w przychodni mojego dziecka, kobietę bardzo podobną do Ciebie z córeczką podobną do Twojej Mani. Co najlepsze dziewczynka miała na imię Marysia ![]() ![]()
#1076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie sennośc była główną oznaką ciąży ![]() Nawet teraz znajomi się śmieją, gdy wspominamy mój pierwszy trymestr. Co się pytali co ja robię, to maż odpowiadał -"śpi" ![]() Twin upewnię cię- nie byłam w Warszawie ![]() ------------- Wysłałam męża do teściowej- razem z Manią. Miałam odsypiać ciężką noc a siedzę na necie ![]()
![]() |
#1077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tą sennościa to tak mi się skojarzyło, bo wszyscy właśnie mówią, że w ciąży, to tylko spać i spać na początku ![]() Haniu, no są pewnie priorytety do nadrabiania i u Ciebie ewidentnie nie jest to spanie. ![]() A właśnie, jak Twoja teściowa? Dalej takie' wspaniałe' prezenty ma dla Mani, jak stary szmatowaty kocyk? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1079 | |
Zakorzenienie
|
No to bez sensu ze synka ze sobą nie zabrał.
Mój mąz daje nogę tylko na wieczór- jak Marysia już śpi ![]() Cytat:
Ja w dzień nie umiem spać za bardzo ![]() ![]() Teściowa trochę się ogarnęła i nawet sukieneczkę z Zary kupiła. Ale Z Manią rady sobie nie daje za bardzo- dziś po raz pierwszy oddałam jej dziecko ![]()
![]() |
#1080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie zabiera jak może ![]() Tylko w tych swoich urlopowych planach nie za bardzo nas uwzględnił, z drugiej strony jest dużo do zrobienia w domu. No i z dwojga złego wolę zostawać sama z B, chłopaki mają na siebie alergię, ciągle wojna, robienie sobie na złość, jedno wrzeszczy, drugie wrzeszczy a ja pier.. dostaję ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.