III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-16, 14:21   #31
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Meldujemy się

jak myślicie czy ten wątek przywita pierwsze bobasy ?

oby nie !
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:22   #32
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

ile mniej więcej zajmuje nam zapisanie jednego wątku? miesiąc czy dużo krócej?

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:22   #33
Iwoncia81
Zakorzenienie

Bafi my tak w miesiąc obcykujemy wątek i zaczynamy nowy
Jakoś boje sie myśleć że w tym wątku ktorąś już będziemy czytać że ma dzidzi przy sobie
Obyśmy wszystkie trzymały dzieciaczki do przewidywanych terminów
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:25   #34
angel166
Zakorzenienie

za dzisiejsze wizyty

kolejnych rozpoczętych tygodni kochane i świętuję dzisiaj z Wami kolejny tc
alfabia dobrych wiadomości, to super, że malutka już taka duża
martusia kombinezonik ładny, na jesień tak?

co do tego imienia to bardziej, które waszym zdaniem bardziej pasuje do nazwiska;
Angelika czy Jagoda Kunikowska?

bo mi się tylko Lena podoba od początku ale mężul na dzień dobry odrzucił te imię

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

bafi a mnie się wydaje, że może w tym wątku narodzi się jakiś bobasek od sierpniowych naszych mam

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2012-07-16 o 14:29
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:26   #35
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
za dzisiejsze wizyty

kolejnych rozpoczętych tygodni kochane i świętuję dzisiaj z Wami kolejny tc
alfabia dobrych wiadomości, to super, że malutka już taka duża
martusia kombinezonik ładny, na jesień tak?

co do tego imienia to bardziej to które waszym zdaniem bardziej pasuje do nazwiska;

bo mi się tylko Lena podoba od początku ale mężul na dzień dobry odrzucił te imię

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

bafi a mnie się wydaje, że może w tym wątku narodzi się jakiś bobasek od sierpniowych naszych mam
Mnie się bardziej widzi Jagoda.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:26   #36
aloy
Raczkowanie

chyba lepiej by było żebyśmy się tak szybko nie rozpakowały...

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:28   #37
angel166
Zakorzenienie

ostatni nasz wątek w miesiąc zapisałyśmy

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:29   #38
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Bafi my tak w miesiąc obcykujemy wątek i zaczynamy nowy
Jakoś boje sie myśleć że w tym wątku ktorąś już będziemy czytać że ma dzidzi przy sobie
Obyśmy wszystkie trzymały dzieciaczki do przewidywanych terminów
Ano, chociaż śmiałam się w sobotę mój sąsiad, z którego żoną razem chodziłyśmy w ciąży - pyta się mnie i jak tam odliczasz już dni. A ja raczej tygodnie a on do mnie nigdy nie mów, u nas poszło tak szybko. Pisałam Wam, jutro minie tydzień jak ich maleńka jest na świecie. Czekam kiedy dziewczyny wrócą do domku, ale skoro malutka jest wcześniaczkiem to pewnie potrzymają, bo się założę że mała walczy z żółtaczką.

Ja tam się nie obrażę jak bym urodziła w ostatnim tygodniu sierpnia a tu już połówka lipca za nami więc porodówka zbliża się wielkimi krokami.

A ja dalej w proszku z pakowaniem torby.

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-07-16, 14:31   #39
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
ja to nawet nie mam pojęcia po czym , ostatnio coś często mnie dopada

Nie stresuj się, wszystko na pewno jest oki

angel mi bardziej sie Jagoda z tych imion podoba i do nazwiska bardzo pasuje
Stary 2012-07-16, 14:31   #40
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
jak myślicie czy ten wątek przywita pierwsze bobasy ?
Mam nadzieję że nie.

Cytat:
co do tego imienia to bardziej, które waszym zdaniem bardziej pasuje do nazwiska;
Oby dwa pasują.

Zaszłam do lumpka i za 14zł mam spory kocyk polarowo-bawełniany i pościel, ale niestety tylko na kołdrę, bo na podusię nie wyszperałam, ale kupię zwykłą brzoskwiniową lub błękitną poszewkę i będzie cudnie
Stary 2012-07-16, 14:34   #41
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Kurczaczki czas zwlec się z fotela, mała śpi i się nie wierci. Ale Moje pośladki mówią jesteśmy płaskie jak deski. Oho - przeciąga się

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-07-16, 14:37   #42
Iwoncia81
Zakorzenienie

Dobra kochane, ja zmykam na razie.
Odezwe sie po wizycie albo ciut późniejszym wieczorkiem

To do potem
Stary 2012-07-16, 14:47   #43
Kalpana
Zakorzenienie

To i ja się witam w nowym wątku. Mam nadzieję, że żadna z nas się w nim nie rozpakuje....

Tamlin
pochwal się zakupami lumpkowymi

Kurcze, nie wiem co z tym moim TŻtem zrobić... Jutro jadę na zakupy, to od razu bym mu coś kupiła, bo w przyszły poniedziałek mamy rocznicę, ale nie wiem co... Grę mogłabym mu kupić, bo ostatnio namiętnie grywa, ale u nas nie ma takich sklepów- kupuje w krakowie, a specjalnie nie pojadę A poza tym myślałam, żeby coś kupić takiego, co się wiąże z rocznicą, coś romantycznego.... Tylko co?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:48   #44
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Pewnie w sierpniu pojawią się pierwsze bobaskki.

mąż wrócił z pracy i robi frytki

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:54   #45
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

meldujemy sie z Igą
ale zescie nabazgraly
ja dzis od rana z biegu..szukalysmy dzis z mamcia glupiego lustra na korytarz, ale wazne ze juz wisi
dzis maz na 2 zmiane wiec nuuuuuuda na maxa
w srode mam wizyte , ide sama bo niestety na popoludniu mam i maz nie skorzysta..
mala ostatnio mi nie daje spac, jak sie poloze na boku to kopie jak szalona
gratuluje rozpoczetych tygodni kochane az mi sie wierzyc nie chce ze niektorym zostaly niecale 2 miesiace i bobasy beda po tej stronie brzucha

Angel bardziej podoba mi sie imie Jagoda, jak juz niz Angelika , choc nie mowie ze brzydkie jest
a jak sprawa u meza w pracy wyglada , wyjasnilo sie cos z ta paleta? czy pisalas a przeoczylam to wybacz

piszecie o praniu.. matko ja mam tyle rzeczy ze ogolnie moja pralka chyba tego nie ogarnieostatnio kupilam plyny do prania dzidzius bede musiaala sie niedlugo do tego zabrac wkoncu

no i dzis widze pare dziewczyn ma wizyty , 3mam mocno kciuki

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:59   #46
anesh_
Zakorzenienie

Sójka bedzie miała cesarkę w połowie sierpnia, więc może Zośka będzie już w tym wątku.

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Zjadłam sześć jogurtów.... moja siostra w tym czasie jeden...
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 15:06   #47
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
ile mniej więcej zajmuje nam zapisanie jednego wątku? miesiąc czy dużo krócej?
Zdarza się, że i krócej. Teraz ciepło na dworze więc tępo trochę nam zwolniło Ale myślę, że w tej części nie będzie jeszcze dzidziolka u nas na wąteczku
Ale za to w następnym... ho ho, posypiemy się jak trzeba

Trzymam dziewczynki kciuki za dzisiejsze wizyty, będzie wszystko dobrze. Choć stres zawsze obecny...
Ja śmigam w środę i z tej okazji weszłam na wagę. No i jestem w szoku, 3,5kilo w 3 i 5 tygodnia oczywiście według mojej wagi
Stary 2012-07-16, 15:15   #48
aloy
Raczkowanie

ale mi mały szaleje w brzuchu... czuje jak gmera rączkami w dole brzucha

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 15:18   #49
colds
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że dopiero w następnym wątku pojawią się pierwsze dzieciaczki Na ten jeszcze za wcześnie

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Ach, i może takie info dla axxxa, my wczoraj dostaliśmy koncentrat niemiecki do ciuszków dzieciaczka - softlan. Zapach ma niesamowity!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg f4aaf286f1ac7aee_600x0_rk.jpg (71,0 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2012-07-16 o 15:21
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 15:27   #50
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Czekam na piękne fotki z dzisiejszych wizyt

objadłam sie frytkami i mysle co by tu zjesc znowu

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 16:05   #51
Kalpana
Zakorzenienie

Kochane znacie jakieś sprawdzone strony internetowe, gdzie można tanio zamówić obraz ze zdjęcia? Jest tego sporo, ale chciałabym coś sprawdzonego....

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 16:05   #52
alfabia
Raczkowanie

Bafi, mi zostało w sumie czterdzieści parę dni do optymalnego terminu. A mała już dość duża, więc jakby tak za miesiąc się urodziła to nie ma obaw. Tak sądzę. Na wątku parentingowym już pierwsza sierpnióweczka urodziła dziewusię. W sumie 3 tyg przed czasem, ale kluseczka 3 kg. Zdrowa dziewczynka. U nas tu, mamy spory rozsrzał tygodniowy bo są z nami i sierpnióweczek kilka i nawet listopadóweczki.
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 16:06   #53
m_moni
Zadomowienie

Witam się w nowej części!!

Trzymam kciuki za Wasze wizyty

Mam już kuchnię W piątek mi zmontowali meble.
Mam nadzieję, że do połowy sierpnia zdążymy wszystko wykończyć. Kobitka to jednak musi mieć wcześniej wszystko przygotowane
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 16:06   #54
karolluki
Raczkowanie

Hej mamcie
Nie zdążyłam w poprzednim wątku bo coś nie miałam dziś weny do pisania, rano wstałam i do południa prawie nic nie zrobiłam bo było mi tak słabo że myślałam że zemdleje, oj ten 8 miesiąc już daje popalić Dobrze że przynajmniej te upały już minęły to trochę lżej jest

Colds proszę dopisz mi na liście imię córeczki- Paulinka, to już postanowione na 100 %, tym bardziej że w szpitalu miałam 2 razy USG i dwóch różnych lekarzy stwierdziło że to dziewczynka, więc raczej nie ma opcji pomyłki już

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
To i ja się witam w nowym wątku. Mam nadzieję, że żadna z nas się w nim nie rozpakuje....

Tamlin
pochwal się zakupami lumpkowymi

Kurcze, nie wiem co z tym moim TŻtem zrobić... Jutro jadę na zakupy, to od razu bym mu coś kupiła, bo w przyszły poniedziałek mamy rocznicę, ale nie wiem co... Grę mogłabym mu kupić, bo ostatnio namiętnie grywa, ale u nas nie ma takich sklepów- kupuje w krakowie, a specjalnie nie pojadę A poza tym myślałam, żeby coś kupić takiego, co się wiąże z rocznicą, coś romantycznego.... Tylko co?
Kalpana my też mamy rocznicę ślubu, dokładnie tydzień później
Ale w kwestii prezentu ci nie pomogę, bo my raczej nie będziemy sobie nic z tej okazji kupować, bardziej liczę na fajnie spędzony wspólny wieczór

Widzę że u Was pranie ciuszków na tapecie
Ja wyprałam wszystko zanim poszłam do szpitala, dobrze że zdążyłam bo mąż by umierał ze strachu że jestem w szpitalu a w domu nic nie gotowe, na w razie W

Edytowane przez karolluki
Czas edycji: 2012-07-16 o 16:12
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 16:13   #55
aga_ton
Wtajemniczenie

melduję się i ja w nowym wątku ale niestety mam kiepskie wieści... odebrałam wyniki i prawdopodobnie mam cukrzyce ciążową wynik po godzinie to ponad 150 poza tym wyszło mi sporo cukru w moczu, do tego białka i azotyny...

nie powiem,że jestem bardzo zaskoczona, bo nie jestem. mój ojciec od kilku lat choruje na cukrzycę, ale miałam cichą nadzieję, że mnie ominie ta przyjemność.

powiem szczerze, że myśl, że będę musiała być na diecie, spływa po mnie jak po kaczce. już nie raz trzeba było się ograniczać ze względu na różne dolegliwości, które mi się przytrafiały. dam radę i teraz

ale bardzo boję się, jak wpłynie to na małą
jutro wizyta, więc się dowiem czegoś więcej ale coś mi się wydaje, że będę musiała rozejrzeć się za glukometrem...

jest mi smutno
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 16:13   #56
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

melduje sie w nowym wątku

ale miałam przygode dziewczyny.zabije dzida tzta!!!miał zatankować auto,ja wsiadam,patrze,nie zatankował.no to jade na stacje i już byłam z 300 metrów do stacjii a auto mi zaczeło zwalniać samo aż sie zatrzymało i nie chciało ruszyc.musiałam zapylac po karnister i benzyne.niby niedaleko ale dla kobiety w ciązy to jest jednak przesada takie przygody.ale jestem zła.jak ja go z dzieckiem zostawie jak on o benzynie zapomina

Cytat:
Jagoda

zamówiłam dziś bukiecik na ślub i butonierke dla dziada

ide włączyć pralke bo Wy w najlepsze pierzecie a ja nic nie mam wypranego dla Leosia
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 16:23   #57
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
melduję się i ja w nowym wątku ale niestety mam kiepskie wieści... odebrałam wyniki i prawdopodobnie mam cukrzyce ciążową wynik po godzinie to ponad 150 poza tym wyszło mi sporo cukru w moczu, do tego białka i azotyny...

nie powiem,że jestem bardzo zaskoczona, bo nie jestem. mój ojciec od kilku lat choruje na cukrzycę, ale miałam cichą nadzieję, że mnie ominie ta przyjemność.

powiem szczerze, że myśl, że będę musiała być na diecie, spływa po mnie jak po kaczce. już nie raz trzeba było się ograniczać ze względu na różne dolegliwości, które mi się przytrafiały. dam radę i teraz

jutro wizyta, więc się dowiem czegoś więcej ale coś mi się wydaje, że będę musiała rozejrzeć się za glukometrem...

jest mi smutno
kochana dasz rade juz nie duzo zostało bedziesz sie trzymac w razie czego diety i nic małej nie bedzie lekarz ci jutro tam wszystko wyjasni

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 16:25   #58
karolluki
Raczkowanie

Dziewczynki potrzebuję porady, za dwa tygodnie idziemy na pierwsze urodziny chrześnicy męża, zastanawiamy się nad prezentem, chcemy kupić coś droższego bo nie kupowaliśmy jej żadnych prezentów na mikołajki czy dzień dziecka. Wymyśliłam że kupimy jej malutkie złote kolczyki i do tego jakąś fajną zabawkę edukacyjną, co myślicie ?? Podrzućcie jakieś pomysły
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 16:26   #59
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że dopiero w następnym wątku pojawią się pierwsze dzieciaczki Na ten jeszcze za wcześnie

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Ach, i może takie info dla axxxa, my wczoraj dostaliśmy koncentrat niemiecki do ciuszków dzieciaczka - softlan. Zapach ma niesamowity!
i można do prania używać nawet u takich niemowlaczków? czy to dla starszych dzieci ?
ja znam sklep tu w krk co takie chemiczne rzeczy z niemiec sprzedaja, i na prawde np ich proszki to naszym nie rowne

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 16:26   #60
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

jest mi smutno
nie smutaj , kochana
napewno dietka odpowiednia i wszystko bedzie dobrze

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35328675]melduje sie w nowym wątku

ale miałam przygode dziewczyny.zabije dzida tzta!!!miał zatankować auto,ja wsiadam,patrze,nie zatankował.no to jade na stacje i już byłam z 300 metrów do stacjii a auto mi zaczeło zwalniać samo aż sie zatrzymało i nie chciało ruszyc.musiałam zapylac po karnister i benzyne.niby niedaleko ale dla kobiety w ciązy to jest jednak przesada takie przygody.ale jestem zła.jak ja go z dzieckiem zostawie jak on o benzynie zapomina

Jagoda

zamówiłam dziś bukiecik na ślub i butonierke dla dziada

ide włączyć pralke bo Wy w najlepsze pierzecie a ja nic nie mam wypranego dla Leosia[/QUOTE]

a to ci dziad no dobrze za kawalek mialas do stacji
moj ostatnio przeszedl samego siebie , auto nam stanelo na srodku pasow i mowi dalej chodz popchniemy ja oczy na niego takie wielkie , mowie no chyba sobie zarty robisz zapomnial ze w ciazy jestem
tylko tu akurat wina benzyny nie byla, kiedys mi tak auto tez stanelo na srodku ulicy a jechalam sama i trabia na mnie pacany nie cierpie takich sytuacji.. musialam leciec do jakiegos kolesia z tira i mi pomogl przepchnac auto

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości