III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-16, 18:19   #91
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Bafi, mi zostało w sumie czterdzieści parę dni do optymalnego terminu. A mała już dość duża, więc jakby tak za miesiąc się urodziła to nie ma obaw. Tak sądzę. Na wątku parentingowym już pierwsza sierpnióweczka urodziła dziewusię. W sumie 3 tyg przed czasem, ale kluseczka 3 kg. Zdrowa dziewczynka. U nas tu, mamy spory rozsrzał tygodniowy bo są z nami i sierpnióweczek kilka i nawet listopadóweczki.
No własnie czytałam o wymiarach twojej panienki rośnie w siłę i wcale ci się nie dziwię. Ja tam po 20 sierpnia chętnie się rozpakuje

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 18:23   #92
Filusia88
Zadomowienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Witam się i ja w nowym wątku!

Angel Co do propozycji Twojego TŻta to imię Jagoda mi się bardzo podoba
swego czasu też braliśmy je pod uwagę, razem z resztą z innymi "florystycznymi" imionami - jak to stwierdzili nasi znajomi a mianowicie zastanawialiśmy się między Jagodą, Kaliną, Różą, Jaśminą... a nawet Dalią
w końcu padło na swojską Baśkę

Iwoncia Angel Tamlin Asiejka Colds Lourose :brawo: za skończone tygodnie !

martusia26 mi Bebiczek też nie dał dziś się wyspać tak mi szalała w brzuchu do 3 ta mała terrorystka, że aż się trochę na nią wściekłam z bezsilności normalnie

Anesh zgadzam się z Asiulką lepiej przestań opierać swoją wiedzę na internetowych "diagnozach". Albo czekaj cierpliwie do piątku, albo zgłoś się do tego specjalisty od Tamlin... i głowa do góry!

Iwoncia81 my podgrzewacz na 100% kupujemy tak jak laktator, a że mleko w lodówce będzie to Tatinek będzie potem podgrzewać miał łatwiej

gda gratulacje na nowej drodze życia!
Stary 2012-07-16, 18:23   #93
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
melduję się i ja w nowym wątku ale niestety mam kiepskie wieści... odebrałam wyniki i prawdopodobnie mam cukrzyce ciążową wynik po godzinie to ponad 150 poza tym wyszło mi sporo cukru w moczu, do tego białka i azotyny...

nie powiem,że jestem bardzo zaskoczona, bo nie jestem. mój ojciec od kilku lat choruje na cukrzycę, ale miałam cichą nadzieję, że mnie ominie ta przyjemność.

powiem szczerze, że myśl, że będę musiała być na diecie, spływa po mnie jak po kaczce. już nie raz trzeba było się ograniczać ze względu na różne dolegliwości, które mi się przytrafiały. dam radę i teraz

ale bardzo boję się, jak wpłynie to na małą
jutro wizyta, więc się dowiem czegoś więcej ale coś mi się wydaje, że będę musiała rozejrzeć się za glukometrem...

jest mi smutno
Aguś, mnie też glukoza po godzinie wyszła 155, na szczęście mocz miałam w normie, jestem na diecie od zeszłego tygodnia chociaż dzisiaj skusiłam się na drożdżówkę. Mama mi pożycza glukometr będę mierzyć cukier. Kochana damy radę. Jak będziemy się pilnować naszym maleństwom nic nie będzie dolegać. Ja w czwartek idę robić kolejną krzywą z obciążenie 100 g glukozy, będę kwitnąć 3 godziny w laboratorium.

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-07-16, 18:30   #94
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Dzieki Bogu polozylam sie i czuje kopniaki,oh jak milo tak po calym dniu byc skopanym
Fajnie to brzmi

Mój synek i jego klejnoty:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Mateusz 30t.c..jpg (56,3 KB, 102 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Mateuszek 30t.c.jpg (52,5 KB, 114 załadowań)
Stary 2012-07-16, 18:35   #95
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
ale fajnie nowa czesc

melduje sie i ja. po wizycie, niezle jaja bo lekarka dalej nie widzi plci bo ma nasze dzieci nozki zawsze zlaczone. nieby kiedys powiedziano mi ze bedzie dziewczynka.

pamietam ze w ktorejs czesci ktoras z was pisala ze da sie tez po tetnie okreslic. pamietacie jkie tetno na kogo bylo? lezalam dzisiaj pod ktg 20 min to wiem jakie jakie jest.

od 30 tc tez macie wizyty co 2 tyg juz?

i jak to jest z badaniem ciezarniej na streptokoki? ja mam miec przy nastepnej wizycie czyli w 32 tc.
ja nie robiłam, ale zamierzam zrobić posiew na to i na gronkowca, lepiej dmuchać na zimne

a tu arytykul

http://parenting.pl/portal/paciorkowce-w-ciazy

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Fajnie to brzmi

Faktycznie nie oszuka, że nie chłop - zdjęcia udane

ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-07-16 o 18:40
Stary 2012-07-16, 18:36   #96
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie to brzmi

śliczny Mateuszek!
Stary 2012-07-16, 18:38   #97
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a w którym tygodniu odwróciły się Wam dzidziole główką do dołu? Podczas ostatniej wizyty jeszcze Zosia była nieodwrócona, i czuję że dalej tak jest - kopie w dolnej części brzucha. Wiem że ma czas do porodu ale nie chcę mieć cc
mój Leoś w 30 tygodniu był już główką w dół.nie wiem czy juz tak zostanie czy nie
mam za tydzień wizyte to zobaczymy

axxxa nie wiem co to są te streptokoki
ale gin mi powiedział że na następnej wizycie zrobi mi posiew z pochwy żeby zobaczyć co tam jest i ewentualnie podjąć jakieś decyzje

tamlin gratki za wizyte udaną.mój leos tez do tatusia podobny.może chociaż charakterek bedzie miał po mamusi

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-07-16 o 18:40
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 18:41   #98
marta1986222
Zakorzenienie

Meldujemy się z Zuzką w nowym wątku

Gratuluję rozpoczętych tygodni i udanych wizyt

Tamlin Mateuszek śliczny

Angel i jak sprawa z mężem w pracy?

Maggie to za miesiąc możesz się już rozpakowywać?
Jakie leki bierzesz?

Ja byłam dzisiaj w lumpku,kupiłam parę rzeczy małej,teraz ładnie schną na suszarce.

Kolejny dzień jestem cały dzień sama aż do niedzieli

Jest mi cholernie smutno

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 18:42   #99
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
N Ja tam po 20 sierpnia chętnie się rozpakuje
ja też
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 18:43   #100
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie to brzmi

Czemu macie wszystkie takie ladne zdjecia,gdzieladnie twarzyczke widac? ja mam niby 3d i widac mi same kosci tzn.czaszke cala z oczodolami itd i powiem ze te usg sa straszne... no taki maly kosciotrupek
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 18:51   #101
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
melduję się i ja w nowym wątku ale niestety mam kiepskie wieści... odebrałam wyniki i prawdopodobnie mam cukrzyce ciążową wynik po godzinie to ponad 150 poza tym wyszło mi sporo cukru w moczu, do tego białka i azotyny...

nie powiem,że jestem bardzo zaskoczona, bo nie jestem. mój ojciec od kilku lat choruje na cukrzycę, ale miałam cichą nadzieję, że mnie ominie ta przyjemność.

powiem szczerze, że myśl, że będę musiała być na diecie, spływa po mnie jak po kaczce. już nie raz trzeba było się ograniczać ze względu na różne dolegliwości, które mi się przytrafiały. dam radę i teraz

jutro wizyta, więc się dowiem czegoś więcej ale coś mi się wydaje, że będę musiała rozejrzeć się za glukometrem...

jest mi smutno
Kochana nie smutaj, dziecku nic nie będzie, moja mama też miała cukrzycę w ciąży a siostrzyczka zdrowa jak rydz i może przez 4 lata swego życia miała ze trzy razy katar

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35328675]melduje sie w nowym wątku

ale miałam przygode dziewczyny.zabije dzida tzta!!!miał zatankować auto,ja wsiadam,patrze,nie zatankował.no to jade na stacje i już byłam z 300 metrów do stacjii a auto mi zaczeło zwalniać samo aż sie zatrzymało i nie chciało ruszyc.musiałam zapylac po karnister i benzyne.niby niedaleko ale dla kobiety w ciązy to jest jednak przesada takie przygody.ale jestem zła.jak ja go z dzieckiem zostawie jak on o benzynie zapomina

Jagoda

zamówiłam dziś bukiecik na ślub i butonierke dla dziada

ide włączyć pralke bo Wy w najlepsze pierzecie a ja nic nie mam wypranego dla Leosia[/QUOTE]

Niefajna przygoda. Za same nerwy, których ci przysporzył powinno być lańsko w dupę!

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Witajcie w kolejnej części
mam nadzieję, że żadne maluchy na tym etapie nas nie zaskoczą i do terminu ładnie w brzuszku będą siedzieć

mam jeszcze kilka stron do nadrobienia z wcześniejszej części. jakoś nie miałam ochoty na pisanie, bo okropny czas z mężem przechodziliśmy. Wczoraj wreszcie sporo kwestii udało nam się wyjaśnić i zobaczymy jak będzie dalej.

bardzo masz ładne nazwisko
mi się podoba Jagódka (Lenka też ślicznie, choć to teraz b. popularne imię). Angelika raczej do mnie nie przemawia.
tak mi się przypomniało, że moja znajoma chciała córcię ochrzcić Angelika i podczas chrztu ksiądz im zrobił niespodziankę i zamiast "Angeliko ja ciebie chrzczę..." to powiedział "Anielo..." koleżanka od razu protestowała, co on robi a on na to, że polskim odpowiednikiem Angeliki jest Aniela i Angeliką małej nie ochrzci (a wcześniej nic nawet nie wspomniał). i teraz mała ma w kościelnych dokumentach Aniela, a w urzędowych Angelika

od wczoraj wcinam jagódki ze śmietaną jeszcze mi tylko gofra brakuje do pełni szczęścia

Agaton a nie powtarzasz badania? może to był jednorazowy skok cukru a nie cukrzyca? Chyba warto się upewnić? Ściskam mocno
Karolluki ja bym nie kupowała rocznej dziewczynce kolczyków (chyba, że ma przekute uszka - BTW jakie jest Wasze zdanie w takim temacie ? bo ja bym takiemu maluszkowi za nic uszu nie przekuwała. za wcześnie i chyba niekoniecznie bezpiecznie. Bałabym się, że kolczyka połknie, albo w inny sposób sobie krzywdę zrobi). Moim zdaniem lepsza jakaś fajna zabawka edukacyjna, może jakiś rowerek dla malucha?

Po wizycie u gina: szyjka długa, zamknięta, ładnie trzyma. brzuszek zmienił nieco położenie i już z przodu bardzo wystaje, tętno maleńkiej w porządku. Mam się dalej oszczędzać, ale jest dobrze. Teraz mój gin idzie na urlop, więc kolejna wizyta po jego powrocie 6.08 i do tego czasu mam się nie rozpakowywać. A po 6 sierpnia odstawiamy leki i "niech się dzieje wola nieba" to już będzie początek 37t.
Pytałam o twardnienie brzuszka z racji upałów. Nie powinno mieć zależności, choć gin przyznał, że zauważył, że sporo kobiet skarży się na skurcze i twardnienie gdy jest tak gorąco, jak ostatnio. Zauważył, że często zmienia się położenie dziecka i może to w jakiś sposób wzmożone skurcze powoduje ale tak czy inaczej kontrolować trzeba i jak coś niepokojącego to na ip
14.08 mam mieć usg - zobaczymy, czy dotrwamy w dwupaku, a jeśli tak, to czy Zuźka pozostanie Zuźką oby oby dziś śniła mi się moja mała córeczka, która mówiła do mnie "mamo"

I dziś miałam robiony posiew w kierunku paciorkowców...

Waga, jak 2 tygodnie temu stanęła na 58,5 kg, tak stoi. czyli 10 kg w ciązy na + jest i na dużo więcej raczej się nie zanosi.

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Axa, ale poza nieznaną płcią, wszystko w porządku?
ja zazwyczaj chodzę co 10-18 dni na kontrole. teraz z racji urlopu gina dopiero za 2,5 tygodnia
Ja pisałam kiedyś o tętnie. Podobno jeśli powyżej 150 uderzeń - raczej dziewczynka, jeśli zbliżone do 140 - chłopiec.
za powizytowe nowiny! matko u ciebie to już naprawdę bliski termin

Cytat:
Jestem po wizycie. syn został synem, a jaja ma jak berety. Po tatusiu niby Jest piękny, ale zasłaniał się pępowiną bo ją ssał W ogóle noga na czole, pępowina w buzi Odsłonił się trochę i lekarz stwierdził że wykapany tata. Cholera żadne dziecko do mnie nie podobne. Waży już 1800g i jest o ponad tydzień większy niż z om. Termin z usg to 15 września a nie 24. Niby ma mieć ponad 3500. Jak ja urodzę takiego kolosa Poza tym wsio ok, szyjka długa, zamknięta, położenie główkowe. Przytyłam 1,8 i mam 10 kilo na plusie od początku.

Będzie dobrze A glukometry można wypożyczyć, nie trzeba kupować. Ciekawe czy lekarz od razu będzie dietę wprowadzał czy powtórzy badanie.

Zabiłabym dziada

Kolczyki to dla mnie nie fajny pomysł, tak jak i przebijanie uszu takim małym dzieciom. Nie podoba mi się to zupełnie. Paula dostała na roczek rowerek, taki do pchania między innymi i to był strzał w 10.

O taki właśnie rower
Cytat:
Fajnie to brzmi

No klejnoty są na 1000000%, więc nie można mieć wątpliwości, że synpiękne zdjęcia, ja już się nie mogę doczekać swojej wizyty, choć pewnie bez usg, bo mój doktorek ma kichawy sprzęt i dopiero mnie na 3d wyśle do drugiego specjalisty jak poprzednio w 20 tygodniu
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 18:53   #102
colds
Zakorzenienie

Zaraz mnie szlag trafi

Te które zamawiały przez allegro łóżeczko, podajcie namiary na sprzedawcę, PROSZĘĘĘĘĘ
Inaczej dostane bzika Już głowa mi pęka od przeszukiwania stron
Stary 2012-07-16, 18:54   #103
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Jest mi cholernie smutno
Wiem co czujesz...
mój TŻ wyjechał 1 lipca, miał wrócić wczoraj, ale zostaje jeszcze tydzień
3 tygodnie rozłąki to zdecydowanie za duuużo
szczególnie że posiedzi 2 tygodnie i znowu zniknie na 2...
potem tydzień w Warszawie i jeszcze 2 - wraca 9 września ostatecznie... jak urodzę wcześniej to...
mi jest smutno na okrągło wręcz
Stary 2012-07-16, 18:55   #104
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie to brzmi

Hehe fajne zdjęcia. A jaka buziulka słodka
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 18:58   #105
marta1986222
Zakorzenienie

W ramach rozrywki idę umyć głowę

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 19:00   #106
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajnie to brzmi

No pięknie . Gratuluję, ja się zastanawiam, czy też nie pójść na 3d/4d, bo jeszcze nie byłam .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 19:02   #107
zielona1911
Zakorzenienie

barszcz z uszkami
orientuje sie ktos czy w biedronce dostane uszka?
Stary 2012-07-16, 19:03   #108
Katee27
Zadomowienie

Cześć Wszystkim Mamusiom!

Cytat:

jest mi smutno
Kochana wytrzymaj do jutra,ciekawe co powie gin.
Ja przeglądając moją karte leczenia szpitalnego zobaczyłam,że mam badanie glukozy na czczo,gdzie norma jest[60,0-105,0]a ja mam 167!!!
i nic mi nie mówili o cukrzycy ciążowej,w ogóle,że robili mi to badanie
i w moczu w pozycji Cukier jest napisane Obecny* A co znaczy ta gwiazdka?a wizyta dopiero w poniedziałek....

Cytat:
za ładny tytuł wątku
brawoW sumie to myślałam,że mój zamiennik nikomu się nie podoba,żadna nic nie pisała.I chyba ostatecznie Colds zadecydowałaMnie się b.podoba
Cytat:
pamietam ze w ktorejs czesci ktoras z was pisala ze da sie tez po tetnie okreslic. pamietacie jkie tetno na kogo bylo? lezalam dzisiaj pod ktg 20 min to wiem jakie jakie jest.

i jak to jest z badaniem ciezarniej na streptokoki? ja mam miec przy nastepnej wizycie czyli w 32 tc.
Co to za badanie?
Jak leżałam w szpitalu to pani powiedziała,że tętno dziecka od 130 do 160 a bywa i wyższe jak dziecko się rusza i kopie.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
tak mi się przypomniało, że moja znajoma chciała córcię ochrzcić Angelika i podczas chrztu ksiądz im zrobił niespodziankę i zamiast "Angeliko ja ciebie chrzczę..." to powiedział "Anielo..." koleżanka od razu protestowała, co on robi a on na to, że polskim odpowiednikiem Angeliki jest Aniela i Angeliką małej nie ochrzci (a wcześniej nic nawet nie wspomniał). i teraz mała ma w kościelnych dokumentach Aniela, a w urzędowych Angelika
Ale jaja..................... ......jestem w szoku,ale bym się wkurzyła

A i mam pytanie.Czy któraś z Was ma na swoim brzuchu widoczne żyły/żyłę?prócz tej lini?Bo u siebie zauważyłam taki zygzak,nie wiem,czy to z racji rozciągania się brzucha?dodaje fotkę,poradźcie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15072012976.jpg (19,5 KB, 59 załadowań)

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 19:04   #109
tamlin111
Zakorzenienie

W imieniu Mateuszka dziękuję
Cytat:
Czemu macie wszystkie takie ladne zdjecia,gdzieladnie twarzyczke widac? ja mam niby 3d i widac mi same kosci tzn.czaszke cala z oczodolami itd i powiem ze te usg sa straszne... no taki maly kosciotrupek
A w którym tygodniu ciąży miałaś robione? Najlepszy obraz jest między 26 a 32 tygodniem. No i ważną rolę odgrywają wody płodowe, mój akurat przed buźką miał dużo więc obraz był czysty, a jak jest mało, bądź twarz przylega do ściany macicy to tylko kości właśnie wtedy widać.
Stary 2012-07-16, 19:04   #110
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Jest mi cholernie smutno
ja to w ogóle mam od 3 dni jakiś dziwny płaczliwy nastrój. na filmie sie popłakałam, posłuchałam piosenki od Ciebie i się popłakałam, maż mi wysłał zdjęcie naszych mebli i tez się popłakałam... nie lubie siebie takiej

Cytat:
Fajnie to brzmi

śliczny synuś ! jaka fajna buziuńka
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 19:05   #111
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
brawoW sumie to myślałam,że mój zamiennik nikomu się nie podoba,żadna nic nie pisała.I chyba ostatecznie Colds zadecydowałaMnie się b.podoba
Mi też współautorko tytułu
Stary 2012-07-16, 19:09   #112
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Wiem co czujesz...
mój TŻ wyjechał 1 lipca, miał wrócić wczoraj, ale zostaje jeszcze tydzień
3 tygodnie rozłąki to zdecydowanie za duuużo
szczególnie że posiedzi 2 tygodnie i znowu zniknie na 2...
potem tydzień w Warszawie i jeszcze 2 - wraca 9 września ostatecznie... jak urodzę wcześniej to...
mi jest smutno na okrągło wręcz
musi zdążyć!! nie ma wyjścia
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 19:13   #113
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
W imieniu Mateuszka dziękuję

A w którym tygodniu ciąży miałaś robione? Najlepszy obraz jest między 26 a 32 tygodniem. No i ważną rolę odgrywają wody płodowe, mój akurat przed buźką miał dużo więc obraz był czysty, a jak jest mało, bądź twarz przylega do ściany macicy to tylko kości właśnie wtedy widać.
ja takie brzydkie usg mam z 18 i 23tygodnia,teraz jak bylam ostatnio w 26 to mi nie dal zdjecia bo buzi wogole nie bylo widac.A co do wod to nie mam zielonego pojecia ile ich posiadam
Stary 2012-07-16, 19:14   #114
Konto usunięte

Cytat:
mi sie wydaje że to tez zalezy od sprzętu
Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Niefajna przygoda. Za same nerwy, których ci przysporzył powinno być lańsko w dupę!
jak wróci z pracy to bedzie lańsko
Cytat:
A i mam pytanie.Czy któraś z Was ma na swoim brzuchu widoczne żyły/żyłę?prócz tej lini?Bo u siebie zauważyłam taki zygzak,nie wiem,czy to z racji rozciągania się brzucha?dodaje fotkę,poradźcie...
ja mam taką żyłe.co prawda nie zygzatowatą ale posiadam.czasem jest bardziej a czasem mniej widoczna
Stary 2012-07-16, 19:15   #115
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Bafi, mi zostało w sumie czterdzieści parę dni do optymalnego terminu. A mała już dość duża, więc jakby tak za miesiąc się urodziła to nie ma obaw. Tak sądzę. Na wątku parentingowym już pierwsza sierpnióweczka urodziła dziewusię. W sumie 3 tyg przed czasem, ale kluseczka 3 kg. Zdrowa dziewczynka. U nas tu, mamy spory rozsrzał tygodniowy bo są z nami i sierpnióweczek kilka i nawet listopadóweczki.
ja na bank bede w pazdzierniku,moze juz na poczatku lekarz mi przepowiada

dzis mialam badanie na cukrzyce,i znow ja mam,pewnie po ciazy tak jak po poprzednich wsio bedzie ok ale znow klucie i badania.....ale coz dla dzieciaczkow zrobie wszystko,pewnie zostalo mi jakoes 10 tyg wiec nie jest źle.3.08 mam powtorke badania juz u diabetologa ale nie łudze sie za bardzo bo małe sa bardzo wielkie a pozatym to w obu poprzendich ciazach tez mialam.Jutro ide na usg do szpitala a za 2 tyg pierwsze ktg....juz nie umiem sie go doczekac
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 19:36   #116
Sara_m7
Rozeznanie

Jestem i ja w nowym wątku. Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni. !!!! My zaczęliśmy 29tc Mała szaleje w brzuszku, że aż miło. dorobiliśmy sie cukrzycy ciążowej ale jakoś to będzie. Na razie reguluje cukier dietą, zobaczymy czy to pomoże.
Sara_m7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 19:36   #117
Konczita
Zakorzenienie

aga_ton kochana będziesz na diecie i wszystko będzie ok zobaczysz nie smutaj zbytnio bo dzidzia wsio odczuwa

tamlin no piękny synuś i nie ma wątpliwości że to chłopak ...

iwci jeszcze nie ma .. ciekawe jak u niej ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 19:40   #118
lourose
Wtajemniczenie

Tamlin super zdjęcia muszę się umówić ino prędko na usg bo mam już 28 tydzień a nie wiem kiedy będzie termin...

Katee też mam żyłę, a nawet 2, z każdego boku. Brzuch się naciąga więc wszystko widać

Ale mam leniwcowy wieczór!
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 19:40   #119
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Jestem po wizycie. syn został synem, a jaja ma jak berety. Po tatusiu niby Jest piękny, ale zasłaniał się pępowiną bo ją ssał W ogóle noga na czole, pępowina w buzi Odsłonił się trochę i lekarz stwierdził że wykapany tata. Cholera żadne dziecko do mnie nie podobne. Waży już 1800g i jest o ponad tydzień większy niż z om. Termin z usg to 15 września a nie 24. Niby ma mieć ponad 3500. Jak ja urodzę takiego kolosa Poza tym wsio ok, szyjka długa, zamknięta, położenie główkowe. Przytyłam 1,8 i mam 10 kilo na plusie od początku.
Super,że wizyta udana.Mój ważył 3700 i dałam rade i Ty też dasz.
A ile ważyła Paulinka?

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
witam sie w nowym watku... i moja grzybica mam tez skierowanie na badania w kierunku owej cholestazy, jutro pojde...no i drugie na morfo, mocz, blabla. kurde maluch jest o tydzien mniejszy niz nalezy- czyli 29 t. i pare dni, a nie 30/31 wod jest nieco mniej niz nalezy, ale bez panikowania...
po raz pierwszy sluchalam serduszka walilo 130, 140
Współczuję grzybicyJa wczoraj wzięłam ost.globułkę dowcipną i mam nadzieję,że to zakażenie poszło w niepamięć.
Oby to nie była ta cholestaza...A ile dzidziuś ważył na badaniu?

Cytat:
chodze po necie i szukam o tym tetnie plodu i plci. i wiecie jaki test znalazlam, pierwszy raz slysze taka metode. zeby zawiesic obroczke na nitce i jak sie kreci w kolko to dziewczynka a jak wahadlowo to chlopiec. i robilam juz kilka razy i sie kreci. tak wiec moze jednak ta dziewczynka.

ogolnie to nie wierze w takie rzeczy ale plis zrobcie u siebie taki test i dajcie znac.
Ja kiedyś robiłam to z obrączką i niby na dziewczynkę wyszło a mam chłopca,ale niektórzy mimo to mi wróżą dziewczynkę.W sumie potwierdzenia na zdjęciu nie mam a czy to był siusiak?

Cytat:
Ale piękne zdjęcia klejnotów!!!SUPER!jak ładnie widać.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 19:44   #120
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

ja tez mam takie zyly, widoczne ale nie zygzakowate

wlasnie ciekawe co tam u Iwonci na wizycie

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości