|
|
#541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: farby "LONDA"
Ja też pewnie wcześniej czy później ją spróbuję
Lubię zmiany. Teraz od pół roku mam ten sam kolor i póki co jestem bardzo zadowolona zwłaszcza, że słyszę dużo komplementów odnośnie tego koloru od znajomych jak i od 2 fryzjerów. To mnie głównie skłania do dalszego trwania w tym kolorze. Ja nie wiem jak tyle lat mogłam katować je rozjaśniaczami i mieć takie kurczakowe włosy na które każdy mi zwracał uwagę, że są beznadziejne, ale dla mnie były najpiękniejsze No cóż, kobiety;P
|
|
#542 |
|
Raczkowanie
|
o tak ja zawsze klne na te blondy tak trudno jest znalezc odpowiedni kolor, najlatwiej to sie zafarbowac chyba na czarno, zawsze wyjdzie ci czarny
|
|
#543 |
|
Przyczajenie
|
a najlepsze w tym to, że żółć najbardziej widzimy u siebie samych. nawet jeśli jej nie ma;D
|
|
|
|
|
#544 |
|
Przyczajenie
|
a najlepsze w tym to, że rudości i żółtka widzimy zawsze najbardziej u siebie samych, chociaż nie zawsze tam jest....z okazj Wielkanocy żółtkom mówimy NIE!!!
|
|
|
|
|
#545 |
|
Przyczajenie
|
jaki okscyd. ma ta londa 12/9? może ktoś wie?
|
|
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#547 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny musze sie Wam wyzalic
Cos z ta 17-stka sie dzieje u mnie albo za krotko trzymalam. Pierwszym razem jak farbowalam bylo wielkie wooooow, ani grama rudosci wlosy ujednolicone, pieknie bylo! Za drugim razem dalam farbe na olej (odrost 20 min, malaks 5 min) wydawalo sie byc pieknie ale po dwoch myciach zobaczylam ze odrost jest inny taki ciemniejszy miedziany a reszta taka slomiana - stwierdzilam ze to wina oleju na wlosach i ze zle zlapalo no i moze to malaksowanie jakos kiepskawo wyszlo (jestem laikiem w tych sprawach) Dzis farbowalam sie po raz trzeci, nie dawalam zadnego oleju, odrost sie jeszcze nie pojawil to polozylam farbe na calosc na 10 min, zeby ujednolicilo. I co? Dlugosc bardzo fajnie, ale odrost ten wczesniejszy miedziany jak byl tak jest :/ I znowu mam niejednolite wlosy. Iwonsia jak dlugo trzymasz farbe na odroscie moze ja za krotko trzymalam A moze tak jak u Ciebie kolor musi dojrzec ![]() Ale jestem zla Za tydzien wyjezdzam podbijac swiat i mialo byc pieknie grr
|
|
#548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak nie to przy nastepnym farbowaniu potrzymam na tym rudym i na odroscie ok 30 min zobaczymy co bedzie Cale szczescie ze na kreconych wlosach nie ma tragedii, gorzej wyglądałoby na prostych, a wczoraj rozczesalam moje wlosy i sie zalamalam jutro ide do fryza podciac koncowki to pewnie wysmieje moj kolor
|
|
|
#550 |
|
Raczkowanie
|
zrobilam zdjecia zeby Wam pokazac, kurde ale kolor to nawet pod zgnilkowy podchodzi
Zdjecia pod oknem, rozczesalam loki stad to sianko Ahh a za pierwszym razem bylo tak pieknie
|
|
#551 |
|
Raczkowanie
|
:d
dobra jestem znowu
Uff cale szczescie w miare myc kolor jest coraz ladniejszy, bylam dzisiaj u fryza standardowo nasluchalam sie jak to mam strasznie zniszcone wlosy, no i ze sa zielone haha ale po myciu naprawde sie poprawilo. Mysle ze jeszcze ze dwa mycia i bedzie jak trza Ps jak mi sie marza naturalnie proste wlosy
|
|
#552 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: :d
Agatka ślicznie;D Kolor bardzo ładny
|
|
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jak widać niekoniecznie u każdego po 12% oks kolor musi wyjść jaśniejszy to samo miałam przy kolestoni na 12% oks -ciepło i żółto
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|
|
|
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: :d
Cytat:
Ja też marzyłam o prostych, zrobiłam Encanto i mi brakowało mojego siana Chociaż przyzwyczaiłam sie do minimalnej pielęgnacji i efektu supergładkich włosów, ale jednak lubię moje puszaki- a ja nie mam takich zdefiniowanych loków, jak Ty Co do fryzjerki/fryzjera (?), ja uwielbiam słuchać, jakie to mam suche włosy. Jak mówię, że takie mam, bo się z takimi urodziłam i wcale mi takie nie przeszkadzają, tym bardziej, że są sprężyste i błyszczące No i słyszę od Pani Fryzjerki, że ona też ma fale, ale jej się puszą i prostuje. No tak, to zdecydowanie lepszy sposób dbania o włosy Żeby nie było- jestem doskonale świadoma tego, iż moje włosy były już kiedyś w lepszej kondycji i sama nie jestem fanką posiadanego przeze mnie typu włosów Ale nawet jak są spuszone i matowe to jak dla mnie mają swój urok i pasują do mnie
|
|
|
|
|
|
#555 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
hej a odrost na 9% rozjaśnia Ci się bez problemu? |
|
|
|
|
|
#556 |
|
Zadomowienie
|
a ja tam dalej ubóstwiam tą 17
Dziś znów było kolorowanko po wcześniejszej 38 i kolor zdecydowanie bardziej mi się podoba. Jest naturalny, ciepło-zimny i super naturalny. Cały czas patrzę na niego w lustro Nie ma różnicy w odrostach a reszcie mimo, że kładłam tylko na odrosty i na resztę tylko malax Jest megaa! Nosiłam się z zamiarem tej 12/9 ale czytałam, że szybko rudzieje a to moja zmora:/ Poza tym weekend majowy, dużo spotkań, wyjazdów więc stawiałam na pewniaka i nie żałuję
|
|
|
|
|
#557 |
|
Zadomowienie
|
Hej to znowu ja
Mam pytanie, czy ktoś używał odcienia super rozjaśniającego Londa Color Blend 01 Słoneczny blond? Chętnie przygarnę jakąś opinię, bo mam zamiar za miesiąc nim sobie zrobić na wesele i wolałabym poznać wcześniej jego właściwości.
|
|
|
|
|
#558 |
|
Raczkowanie
|
Wstawiam fotkę w tydzień po farbowaniu profesjonalną londą 12/1.Na razie dla mnie najlepsza i chyba nie będę już eksperymentować z innymi farbami
Edytowane przez piiz Czas edycji: 2012-05-02 o 19:37 |
|
|
|
|
#559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja może bym się skusiła na coś z poziomu 10
|
|
|
|
|
|
#560 |
|
Raczkowanie
|
Naturalne włosy to poziom 6/5,raczej ciężko rozjaśniające się.Odrost zawsze jest trochę cieplejszy,ale przy kolejnym farbowaniu ładnie się wyrównuje.Stosuję oksydant 12% yellow.
|
|
#561 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#562 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uwaga...jestem po farbowaniu Londą, ciemny popielaty blond...doznania:/
Hej kochane
po prawie roku robienia drogeryjną Londa Color Blend 17 postanowiłam zmienić odcień. Znudził mi się kolor po takim długim czasie. Tym razem zdecydowałam się na profesjonalną Londę. Już kiedyś miałam z nią styczność (8.0 kolor) ale kolor mi nie odpowiadał. Pewnie dlatego, że wtedy miałam małe pojęcie i wzięłam farbę podstawową. Tym razem rzutem na taśmę zdecydowałam się na 10.1 z wodą 9%. Przyznam, że bałam się co mi powstanie, bo jest to kolor z palety zimnych blondów a kładłam na spraną 17 i odrost mysi ok 2 cm. Wszystko jednak wyszło pięknie. Od 2 dni cieszę się tym kolorem, ale z doświadczenie wiem, że mój zachwyt może być chwilowy i farba szybko zrudzieje. Jednak jeśli zostanie do miesiąca w miarę dobrym odcieniu to na pewno zostanę na niej na dłużej. Stan włosów zdecydowanie lepszy niż po drogeryjnej no i ten blask moje zniszczone włosy znów nabrały charakteru. Nie wiem czy następnym razem nie wezmę tych z nr 12... ale je podobno najlepiej mieszać z wodą 12% a tego nie planuję. Jeśli farba się szybko zrobi ruda dam jeszcze szanse numerom na poziomie 9, powinny wychodzić zbliżone do tej 17 drogeryjnej. Koszt 19zł+4,50 utleniacz
|
|
|
|
|
#563 |
|
Przyczajenie
|
Farba Londa
Witam !
Czytałam na KWC, że farby z Londy (grey specials) są nie dobre pod względem nadmiernego wypadania włosów to prawda ? Dzisiaj kupiłam tą farbę, ale po przeczytaniu tego bardzo się wystraszyłam, gdyż moje włosy do mocnych nie należą. Byłabym wdzięczna gdybyście poradziły mi jaką tanią, a dobrą farbę wybrać. Z góry bardzo dziękuję |
|
|
|
|
#564 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Farba Londa
Jak nalozyc Londe na 4 cm mysi odrost i reszte na blond balejaz-tzn ile trzymac?
Nalozyc wszystko pedzlem na raz? Tylko jak dlugo trzymac na wlosach? Pierwszy raz farbuje sie sama-moze ktos mi doradzic?? |
|
|
|
|
#565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Nawiasem mówiąc tym razem jestem pod wrażeniem nr 18 na początku trochę szarawy, bo jest dość popielaty ale po 2 myciach jest śliczny jasny mój chłopak się zakochał w tym kolorze.
|
|
|
|
|
|
#566 |
|
Raczkowanie
|
Londa color blend nr 17 jasny blond.
Myslalam o swietlanym blondzie -urzekla mnie Pani na opakowaniu ale jednak zostalam przy 17-choc 18tka w planach. A co do farbowania to martwi mnie jeszcze cos-czy ja od odrostu mam pasma machnac pedzlem czy moze jeszcze ta farbe lapkami rozciagnac w zdluz wlosa??? Kiedys mialam Loreala z takim aplikatorem i tak robilam-a z ta nie wiem. Zrobie sobie ten melax na koniec. Iwonsia01 napisz-badz co badz jutro zabieram sie do dziela! A moze wstawisz fotke tej 18tki?Jak masz mozliwosc oczywiscie. Ja tez wstawie-choc jak wyjdzie kiepsko to nie bede miala sie czym chwalic. Oj...optymizm przed farbowanie ze mnie tryska....heh |
|
|
|
|
#567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisalam odpowiedz ale gdzies znikla-wiec pisze jeszcze raz. Farbe,ktora chce polozyc to Londa Color Blend nr 17 jasny blond. I jeszcze jedno pytanie-czy mam farbe pedzlem rozciagac do odrostu az po konce czy moze na tych dluzszych lapkami??? Farbowalam kiedys Lorealem,ktory mial taki aplikator i nawet na ulotce bylo zeby rekami potem wzdluz rozciagnac.... Na koniec zblenduje-bo widze ,ze tu kazdy tak robi i chyba warto. Wahalam sie miedzy 17 a 18-czy mozesz wkleic fotke jak wygladaja Twoje wlosy w 18???? Ja jutro wieczorem fabuje (((( i sie jakos boje.Napisze potem co i jak. |
|
|
|
|
|
#568 |
|
Raczkowanie
|
myslicie, że jest szansa, że londa 18 przyciemniłaby troche włosy. Mam obecnie bardzo, bardzo jasny blond, chciałabym przyciemnić, tak ze 2 tony, jest szansa, ze jeśli położe tą londę to kolor troszke się przyciemni? ewentualnie moglabym zmienić oxydant na 6%, bo w londzie jest chyba 9%, ale znowu nie chciałabym, żeby wyszedł mi jakiś ciemny blond
|
|
|
|
|
#569 |
|
Raczkowanie
|
18 na pewno zrobi je bardziej szare-co pozniej sie wyplucze.
Poczytaj wszystko dot. farb londa w tym watku-naprawde mozna sie dowiedziec wiecej. iwonsia01 - ma teraz 18-przylacz sie do mojej prosby zeby wstawila fotke to poogladamy.Dzis jest 17 a ja robie wlosy 17tka-czyli to znak! Pozytywny znak
|
|
|
|
|
#570 |
|
Raczkowanie
|
Chwile grozy z Londa nr 17 ... ale efekt zadawalajacy-ufff
Dziewczyny-po zmyciu farby moje wlosy (mokre wlosy) byly rude-ogniscie rude na calej dlugosci! Czy ktos tak mial???? Nigdzie nie wyczytalam,ze ktorakolwiek przechodzila cos podobnego-ja juz mialam w oczach lzy-a moja siostra-ukradkiem dlawila sie ze smiechu. Malo tego-mialam na sobie zielona bluzke(zielen brazylijska) co poglebialo ta rudosc. Stalam,patrzylam i w duchu klelam na Londe i to forum. A w trakcie suszenia-padla suszarka-doslownie zaraz po stracie ale ostatecznie gdy przyjechala suszarka ( ) efekt uwazam za zadawalajacy.Podsumowujac-kolor trzymalam 50minut-jest jednolity na odroscie i w partiach gdzie byly pasemka ale ma mnostwo rudego-tak ta Pani na opakowaniu ma podobne zdecydowanie ale to co jest,ze niby ma wyjsc z tylu kartonika to hmm. Chwile grozy owszem-ale uprzedzam kolor zdecydowanie cieply-jakie mialam wcesniej wloski pisalam wyzej. Jutro wstawie fotki. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

Lubię zmiany. Teraz od pół roku mam ten sam kolor i póki co jestem bardzo zadowolona zwłaszcza, że słyszę dużo komplementów odnośnie tego koloru od znajomych jak i od 2 fryzjerów. To mnie głównie skłania do dalszego trwania w tym kolorze. Ja nie wiem jak tyle lat mogłam katować je rozjaśniaczami i mieć takie kurczakowe włosy na które każdy mi zwracał uwagę, że są beznadziejne, ale dla mnie były najpiękniejsze
No cóż, kobiety;P

Cos z ta 17-stka sie dzieje u mnie albo za krotko trzymalam.
A moze tak jak u Ciebie kolor musi dojrzec 

Cale szczescie ze na kreconych wlosach nie ma tragedii, gorzej wyglądałoby na prostych, a wczoraj rozczesalam moje wlosy i sie zalamalam

to samo miałam przy kolestoni na 12% oks -ciepło i żółto