|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
aaa hahah
ja już odpowiadam automatycznie i przestały mnie dziwic takie pytania
|
#1232 |
|
Przyczajenie
|
Ciąża
Mam pytanie ponieważ ostatnio chłopak włożył penisa do mojej pochwy włożył ale odrazy wyciągnął nie było żadnych ruchów ani wytrysku i dodam że było to w wodzie jest szansa że jestem w ciąży
??? Pomóżcie |
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża
JP.
|
|
|
|
#1234 |
|
Raczkowanie
|
Ryzyko jest bardzo małe, ale jest. Dla pewności zrób test 14 dni od stosunku. Następnym razem niech chłopak założy prezerwatywe do takich zabaw.
|
|
|
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1236 |
|
Zadomowienie
|
dziś odbyłam stosunek z chłopakiem "do końca" jeszcze nigdy wcześniej tego nie robiliśmy mimo że tabletki biorę od 3 miesięcy, mam pytanie czy jeśli 30czerwca zapomniałam tabletki i 1lipca wzięłam dwie, brałam je do 6lipca potem była 7dniowa przerwa i rozpoczęłam nowe pudełko z którego zjadłam już 2tabletki , a nie jestem w stanie sobie przypomnieć czy z poprzedniego opakowania zdarzyło mi się zapomnieć o przyjęciu jeszcze jakiejś tabletki prócz tej z 30stego czerwca (jeśli tak ,to wzięłam dwie na drugi dzień ) to czy teraz mam obawy co do zajścia w ciążę ?
proszę o szybką odp i dziękuję ! |
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czy mam się BAĆ? POMÓŻCIE :(
nie, nie będziesz w ciaży. ludzie złoci, tabletki bierzesz
|
#1238 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję za odpowiedź !
obawiam się , wolę zapytać i być pewna, wiecie jak to jest... czy mogę liczyć na komentarz od jeszcze kogoś dla 100% pewności ? :P bo chciałam iść już jutro nawet do lekarza po poradę i ewentualne tabletki "po" |
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
może nie zabieraj się za seks, albo ewentualnie poczytaj o działaniu pigułek anty
|
#1240 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny
![]() wiem, ze takich wiadomosci jest wiele ale chyba potrzebuje odpowiedzi indywidualnej. Zrobilam glupote wielka, kochalam sie z chlopakiem, kilka razy wszedl we mnie bez zabezpieczenia, a potem zalozyl prezerwatywe i wszystko bylo ok, nie pekla i skonczyl w niej To byl dzien po zakonczeniu miesiaczki... Wiem, ze jest ryzyko... Nie wiem jednak co mnie podkusilo, bo zawsze bylam uczulona na takie rzeczy i uwazalam jak najlepiej umialam. Do zostania mama mi sie nie spieszy... Myslicie, ze prawdopodobienstwo jest bardzo duze? Czekam jeszcze troche, zazwyczaj tak tydzien przed mam objawy miesiaczki i to byloby dla mnie uspokojeniem. Boje sie, ze zaczne panikowac za bardzo jak spozni mi sie okres... wybieram sie w tym czasie na wakacje, do tego bede sie stresowac i wszystko moze sie stac. Test? Chyba umarlabym ze strachu... hehe |
|
|
|
#1242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i kiedy spada tyle gwiazd ja chcę ocalić choćby Nas.. Najbardziej na tym forum dziwi mnie tekst: "korzystamy z tego konta w kilka osób, wcześniej pisała koleżanka a teraz przedstawiam swój problem.." |
|
|
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1244 |
|
Raczkowanie
|
I ja mam pytanie, pod tytułem czy mogę być w ciąży.
Jestem dziewicą, jednak nieraz - z obecnie już moim byłym chłopakiem, uprawialiśmy petting. Mam 16 lat i ciężko powiedzieć jak to jest z moim okresem, czy jest regularny czy nie, czasem jest bardzo obfity, czasem bardzo słabo, miesiączkuje dwa lata i dwa miesiące, na początku był on regularny, potem jak wyjechałam na wakacje to wcale go nie było, nie tak dawno był co dwa tygodnie, czasem co trzy, czasem co cztery. Generalnie okres miałam od 21 maja do 25, a 28 Maja uprawiałam petting z chłopakiem, do penetracji nie doszło, ani do wytrysku na moje narządy płciowe, lecz poza tymi okolicami (brzuch), jak już wcześniej pisałam, jestem dziewicą. Okres miałam od 12 czerwca do 15, a wedlug kalendarzyka na myob powinnam mieć 18 czerwca. Czytałam gdzies, ze plemniki moga zyc w organizmie kobiety nawet 7 dni, wiec jesli nie doszloby do domniemanego zaplodnienia 28 maja, a tydzien pozniej czyli 4 czerwca, to moj okres moglby byc krawieniem implatacyjnym. Ale okres wygladal jak okres, byl normalnego koloru tak jak miesiaczka bylo go calkiem sporo, raczej "normal". Według kalendarzyka myob kolejny okres mialam miec 9 lipca, ale na pare dni przed okresem mialam lekkie plamienia, ktory wygladaly tak jak czasem krwawienia przed okresem, ktore zwiastuja miesiaczke. Teraz schizuje i boje sie, ze moge byc w ciazy ... piersi mnie nie bola, jesli chodzi o oddawanie moczu to trudno mi powiedziec czy teraz oddaje go częściej. Bardzo się boje ;( no i generalnie nie odczuwam zmeczenia, apetyt mam chyba taki sam jak zawsze. Naprawde ciezko powiedziec, poniewaz teraz panikuje i moge sobie wmawiac niektore rzeczy i widziec cos czego tak naprawde nie ma. ;(((( pomocy. |
|
|
|
#1245 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#1246 |
|
Raczkowanie
|
a co z prejakulatem ? no i podobno nawet podczas pettingu można zajść w ciąże, bo przecież nawet w trakcie stosunku wydobywają się z penisa plemniki.
|
|
|
|
#1247 |
|
ma zielone pojęcie
|
Wiesz jak dochodzi do zapłodnienia? Zapłodnienie to ogólnie rzecz ujmując, wniknięcie plemnika do komórki jajowej. Czy plemniki Twojego chłopaka miały kontakt z Twoją komórką jajową?
|
#1248 |
|
Raczkowanie
|
no rzecz biorąc nie, ale skąd mogę to wiedzieć, skoro są osoby, które twierdzą, że można zajść w ciąże poprzez petting, czy nawet jeśli jest się dziewicą. Dlaczego ludzie zachodzą w ciąże w stosunkach przerywanych ? bo plemniki wydostają się w trakcie stosunku, więc kiedy jego członek miał kontakt z moimi narządami płciowymi to podobno jakies szanse są, wiec się boje.
|
|
|
|
#1249 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Z różnych powodów. Zwykle dlatego, że albo penis zostanie wyjęty za późno i sperma znajdzie się w drogach rodnych kobiety, albo dlatego, że przed wytryskiem pojawi się preejakulat, w którym są żywe plemniki, czyli te zdolne do zapłodnienia.
Podczas stosunku przerywanego penis znajduje się w pochwie, a pochwa jest połączona z macicą. Jest więc szansa, że plemniki z preejakulatu dotrą z pochwy do macicy. Ale w przypadku pettingu tego zagrożenia nie ma, bo przecież penis jest daleko od macicy. Ty mówiłaś, że sperma chłopaka była na brzuchu. Na brzuchu komórki jajowej nie masz ![]() Cytat:
|
|
#1250 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
mam nadzieję iż masz rację, już raz miałam taką sytuację i strasznie się bałam ... ale co się stało z moim okresem, który miał być 9 lipca?No i proszę inne forumowiczki odpowiedź. Edytowane przez kropcia001 Czas edycji: 2012-07-16 o 23:33 |
|
|
|
#1251 |
|
ma zielone pojęcie
|
Cykl mógł Ci się przedłużyć z powodu np. stresu czy wyjazdu.
|
#1252 |
|
Raczkowanie
|
A co jeśli nie było ani stresu ani wyjazdu ?
Stresu raczej nie odczuwałam, może podświadomie. Byłam przeziębiona, ale nie brałam leków. I owszem wyjeżdżałam, około 25 km za miasto, na wieś - do Bukowca, ale te plamienia miałam jakoś na 2 - 4 dni przed wyjazdem, Do Bukowca pojechałam 10 Lipca, a mój okres miał się zacząć 9/ |
|
|
|
#1253 |
|
Raczkowanie
|
pominiecie na poczatku szkodzi, a z tego co wiem
na koncu nie po prostu wczesniej konczysz opakownie(to dyskusja na inny watek ) kolejne opakowanie czyli powinno byc oki tylko juz nie zapominaj i jeszcze raz przeczytaj dobrze ulotke, bo widze kilka informacji pominelas![]()
|
|
|
|
#1254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja sie pytam po co? włożyć, wyjąć bez żadnych ruchów? nie potrafie sobie tego wyobrazić...Cytat:
różne są przyczyny braku miesiączki, lekarz najlepiej stwierdzi, a ty jak sama stwierdziłaś masz nieregularne cykle więc pewnie coś się opóźniło przez twoje ciążowe urojenia i stres z tym związany
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
agaffa nie będziesz w ciąży.
z momentem rozpoczęcia nowego opakowania, rozpoczyna się nowy cykl. poza tym może nastaw sobie alam w komórce aby nie zapominać o tabletkach. no i może tez chłopak niech ci przypomina, niech Ci wysyła sms codziennie )
|
|
|
|
#1256 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1257 |
|
Raczkowanie
|
Ale w ciąży według Was nie jestem ?
|
|
|
|
#1258 |
|
Przyczajenie
|
polecam alarm w komórce ustawiony na stałe biore tabletki od 6 lat ale alarm ciagle mam nieraz zapewne mnie uratowal przed moim zapominalstwem
|
|
|
|
#1259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ulotce moich tabletek yasmin pisze, że jak się zapomni jedną i mija 24 godziny to należy wziąć pominiętą tabletkę nawet jeślioznacza to przyjęcie 2 tabletek na raz. dokładnie pisze tak, cytuję: "Należy przyjąć pominiętą tabletkę tak szybko, jak to możliwe (może oznaczać to jednoczesne przyjęcie dwóch tabletek), a kolejne zażywać o stałej porze." Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2012-07-17 o 20:40 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.

ja już odpowiadam automatycznie i przestały mnie dziwic takie pytania