|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06
hej hej, ja dziś testowałam (30dc), ale jedna krecha.
@ co prawda nie ma, ale czuję, że już blisko... no nic, kolejny cykl będzie nasz!
|
|
|
|
#392 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06
witam, witam po weekendzie
![]() Podczytuje Was ale nie mam czasu nic naskrobać, bo grafik wypełniony po brzegi aktualnie mój dzieć się zajął chwilowo "fontanną piłek ", więc mogę pouczestniczyć w forum Ja się jakoś szczególnie nie nakręcam... nie podczytuje też innych forów Te testy owu robię i tyle, chociaż już mi się wczoraj skończyły , chyba muszę zakupić na all kolejną partię W każdym razie owu w tym cyklu pokazały, przytulanki były i pewnie dzisiaj poprawka i zobaczymy...Mamy zaplanowany urlop na ten tydzień co 15 sierpnia jest ale jeśli test pokaże dwie krechy, to raczej nigdzie nie pojedziemy, bo ten urlop wiążę się z podróżą na drugi koniec Polski, a ja nie chce tak długo siedzieć w aucie. Poza tym mój gin też nie jest za takimi długimi podróżami autem. Niektóre z Was pewnie pomyślą, że przesadzam ale ja już jedną ciążę straciłam, a w drugiej skracała mi się szyjka macicy w późniejszych tc prawdopodobnie właśnie przez to, że się zbytnio nie ograniczałam i codziennie jeździłam autem, siedząca praca przy biurku itp. Teraz po prostu nie będę niepotrzebnie ryzykować Oczywiście jak coś będę to konsultować z ginem, ale pewnie @ przyjdzie, więc się problem sam rozwiąże Co do imion, to My kompletnie o tym nie myślimy... w zasadzie takie, które najbardziej Nam się podobało, to już daliśmy i więcej takich imion nie znam ale jak już będzie w brzuszku, to pewnie przysiądziemy do tematu Powiem szczerze, że mam pozytywne przeczucia, co do tego cyklu ... zobaczymy muszę odczekać jeszcze jakieś 10-14 dni i zobaczę, co z tego wyniknie p.s. moje dziecko obudziło mnie dzisiaj o 3 w nocy i nie dało już spać, bo bolał go brzuszek Po czym o 5 zasnęło, a ja już musiałam wtedy wstawać do pracy ![]() Pomimo to mam bardzo pozytywny dzień i oby takich dni jak najwięcej (oczywiście bez tych mega poranno-nocnych pobudek )
|
|
|
|
#393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też liczę na to, że ten cykl okaże się szczęśliwy, bo już troszkę nie wyrabiam. Nawet próba skupienia się na prawie jazdy nie pomogła
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam jakies przeczucia ze tym razem posypia sie tu podwójne kreseczki
) mnie od 2/3 dni boli podbrzusze nawet na przytulanki nie mam ochoty... kiedy testujecie bo ja spodziewam sie @ 30go... |
|
|
|
#395 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- ... zresztą ja też myślę, że teraz się II posypią
|
|
|
|
|
#396 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja stosuje i rzeczywiście wskazują owulkę chociaż mój gin jest sceptycznie do tego nastawiony. Spróbuj na all nie kosztują dużo a nóż ułatwią zajście w ciąże. Dla mnie najlepsza to by była czarodziejska kula ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
Cytat:
No dziewczynki przełamcie te złą passe ![]() :brzyda l:
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
wiec 3mam kciuki!! ja kilka dni po Tobie zatestuję
|
|
|
|
#398 |
|
Zadomowienie
|
A ja w przyszłą środę
Staram się sobie nie wkręcać bóli, bo ciąża urojona bardzo mnie męczy
|
#399 |
|
Zadomowienie
|
Hejka ja też staram się nie nakręcać, ale po tygodniu od owulacji boli mnie bardzo podbrzusze, może to i za wcześnie na objawy ciąży ale jakoś nie przypominam sobie żeby tak mnie bolało przed okresem ( który mam mieć za 1,5 tygodnia)
|
|
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez sie nakrecam ale moj tz szybko sprowadza mnie na ziemie, on chce miec bejbi ale wie ze nic na sile i mi ciagle tlumaczy ze jak nie teraz to w nast sie uda a ja chcem juz!! |
|
|
|
|
#401 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
nie zdążyłam was jeszcze nadrobic przyznaję bez bicia ![]() może prosze o drobne streszczenie czy są jakieś newsy??nasz wyjazd wisiał na włosku bo w wieczór przed wyjazdem teśc wylądował w szpitalu a synek szwagierki się rozchorował no, ale jakoś wszystko się poukładało i pojechaliśmy w piątek nie wytrzymałam i zrobiłam teścik, tak jakoś chciałam tż zrobic niespodzianke na wczasach i wyszły II kreski ale ta druga taka słabiuteńka że pod światło dzienne było widac tylko, sama nie wiedziałam co myślec o tym dziś rano wstaje, siusiam na pobranie kolejnej próbki do testu a tu alę że próbke czystą pobrałam i teścik otwarty to robie i znowu II kreski ta druga już bardziej widoczna niż wcześniej więc oso chosi więc mój " okres " trwał 2,3 godziny i cisza od 10 rano dzwoniłam do gin i kazał czekac 2,3 dni i powiedział że czasem zdaża się tak, że jak jajeczko zagnieżdża się w macicy to może wystąpic małe krwawienie. w czwartek jadę na wizyte ale myśle żeby zrobic jutro bete zresztą sama już nie wiem co robic najgorsza ta niepewnosc
|
#402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dwa testy wyszły pozytywne to chyba to jest to - tak myślę Ja po cichu już gratuluję ![]() A który to Twój cykl starań?
|
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
Niestety dzisiaj przyszła @ więc umieram .......
Ale pocieszające jest to że niedugo znowu nowe staranka - ale najgorsze jest później to czekanie to mnie dobija, doszukuje się najmniejszych objawów, a jak już przychodzą bóle na @ to ryczec się chce ;( Niby wiem że jak się podchodzi na luzie t większe szanse i taki tam ale jednak to jest silniejsze ode mnie. Wyżaliłam się chociaż troszeczke heh sorki |
|
|
|
#404 |
|
Przyczajenie
|
Hejka!
![]() Od jakiegoś czasu przeglądam forum i chciałabym do Was dołączyć Tak w skrócie to: jestem Magda, lat 27, 3 lata po ślubie i zaczniemy od następnego cyklu starać się o dzidziusia... Testów "owu" nie używałam, ale dzięki Waszym poradom i pomocy zacznę używac (muszę kupic na allegro, są fajne ceny, choć mam nadzieję, ze dużo ich mi sie nie przyda ) Byłam u gin. zlecił mi kilka badań na cytomegalie, toksoplazmozę, a u ogólnego dostałam skierowanie na badania ogólne. 2 sierpnia ide na wizytę po wyniki, a ok. 4.08 . będzie ten ważny dzień
|
|
|
|
#405 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ula_betula
ciężko stwierdzic który bo nie zabezpieczaliśmy się za bardzo nigdy. monitoring i testy owu robiłam pierwszy raz, choc wcześniej też miałam nadzieje na ciąże ale mój tż chyba nie do końca był przekonany że to właściwy czas był, dopiero w tym cyklu powiedział że chciałby drugiego bobaska no to ja, jak usłyszałam to z jego ust to chciałam już teraz ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Ania długo się staracie ?? chyba przegapiłąm przepraszam ![]() głowa do góry nowy cykl = nowe szanse ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
|
|
#406 |
|
Raczkowanie
|
Staramy się niby dopiero od trzech cykli ale dla mnie to już trzy
myślałam że chociaż mnie długie staranie ominie bo w gronie znajomych to długo trwało no ale jakoś ostatnio się podłamałam .....---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Już nie wiem co jest nie tak - czy przytulamy sie w nie te dni czy może mamy większe problemy?? Cykle mam jak w zegarku co 29 dni, ale nie mierzyłam tempki ani nie stosowałam testów na owu więc pewności nie mam, zaczne od tego cyklu - jak teraz się nie uda to nie wiem, chyba pójde a jakieś badania heh
|
|
|
|
#407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja zawsze myślałam że mam ok 14 dc a okazało się że ok 17,18 i teraz próbowałam pierwszy raz nie w ciemno
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#409 |
|
Wtajemniczenie
|
3 cykle to jeszcze nie tragedia
mój gin mowił że dopiero po roku staranek można się niepokoic, łatwo powiedziec trudniej zrobic wiem, ale głowa do góry będzie dobrze zobaczysz. będziesz nam zdawac relacje z @ owu i przytulanek a pomożemy Ci zaciążyc hehe
|
#410 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#411 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie nie stosowałam niczego, w kwietniu jak byłam u gin w 11 dc to powiedział mi że jak starac się o dzidzie to w ciąg 24h - no ale wtedy nie był czas... ostatnio jajniki dały znac 17 dc tylko podobno to nie jest wiarygodne
|
|
|
|
|
#412 | |
|
Wtajemniczenie
|
no zobaczymy co z tą betą jutro jade do laboratorium do szpitala jakieś 30 km bo tylko tam najbliżej zrobią mi wyniki w ten sam dzień, u nas w przychodni musiałabym czekac na wyniki do środy a tyle nie wytrzymam
chyba całą noc nie zasne ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
ja kupiłam w aptece jakoś nie miałam zaufania do tych z allegro ale dziewczyny używały i tych z tego co wiem.
|
|
#413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
że pomożecie heh A co dotego roku to słyszałam, ale ROK to chyba zwariuje ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- A ile kosztują testy na owu??? |
|
|
|
|
#414 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania
więc jak cos to zwariujemy razem, ja też już dłuże nie pociągne ![]() za 1 op w którym było 5 testów płaciłąm jakos 26 zł w aptece
|
#415 |
|
Przyczajenie
|
A korzystacie może z internetowych kalendarzyków, gdzie wpisuje się temperaturę i śluz? Czy są one wiarygodne?
Troche dużo te testy w aptece kosztuja, powinny być po 1zł )
Edytowane przez mada_lenka Czas edycji: 2012-07-16 o 22:36 |
|
|
|
#416 | |
|
Raczkowanie
|
A ile się już starasz? Bo moje to dopiero pierwsze dzieciątko by było tak apropos. Jestem z Górnego Śląska a ty??? to jakoś się dogadamy z tym zakładem hihihi
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z kalendarzyków nie korzystałam ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Ania jak już pisałam kilka postów wcześniej tak na 100% staramy się 1 cykl poprzednie były na zasadzie jak będzie to będzie ale jakoś nie było ![]() a ja jestem lubuskie ok 50 km od ZG a na śląsku mam rodzinke w Sosnowcu dokładnie
|
|
#418 |
|
Raczkowanie
|
No to wpadaj do rodzinki bo ja jestem z Mysłowic więc bliziutko heh a tak na poważnie to u mie na początku też miao byc - będzie co będzie - ale jakos przerodziło się samoistnie w myślenie o dniach płodnych tylko bez wspomagaczy - takie tam odstawowe określanie " na oko"
|
|
|
|
#419 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#420 |
|
Przyczajenie
|
Ja dzisiaj doznałam lekkiego szoku! Myslałam, że owulacja przypada u mnie 14 dc, a tu dzisiaj 11 dc test owulacyjny pozytywny!! Sprawdziłam, że w czerwcu właśnie w te najważniejsze dni 10,11, 12 dc nie było przytulanek - i temu się nie udało!
....Teraz musi się udać
"Jeśli czujesz się czasem mały, smutny, bezużyteczy, pomyśl o tym, że kiedyś byłeś najszybszym i najbardziej farciarskim plemnikiem w swojej grupie" ************************* *** Jesteśmy razem od 1996 r Nasz syn jest z nami od 1998 r ************************* *** Iskierka 10tc [*] |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

aktualnie mój dzieć
się zajął chwilowo "fontanną piłek
i zobaczymy...
ale jak już będzie w brzuszku, to pewnie przysiądziemy do tematu 

dziś rano wstaje, siusiam na pobranie kolejnej próbki do testu a tu
alę że próbke czystą pobrałam i teścik otwarty to robie i znowu II kreski
- 09.06.2006