|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Cytat:
Z tego co mi wiadomo, to przy pierwszym dziecku nawet jeśli odziedziczy krew po ojcu, to nie ma większego problemu, tylko po porodzie kobieta dostaje zastrzyk z immunoglobuliną. No chyba że są jakieś krwawienia, plamienia i inne takie rzeczy, to wtedy to trzeba zgłosić i mogą być problemy. |
|
|
|
|
#1892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jej nie dostałam, nie było potrzeby , bo córa urodziła się z rh- podaje się tylko, gdy dziecko urodzi się z rh+
|
|
|
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszłam z nastawieniem że mi nic nie powie nt. płci, na razie mogę poczekać. Najważniejsze by było zdrowe. A manii zakupowej jeszcze nie mam :P więc na wszystko przyjdzie odpowiednia pora ![]() ja mam Arh- a mąż Brh + , jakoś mnie to nie zdziwiło :P |
|
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole jeszcze jedno bo dzis na tym usg lekarz mi powiedzial ze mam tylozgiecie macicy szczerze to podejrzewalam to juz od dawna bo czasem mnie boli w niektorych pozycjach. Tylko pytanie czy to jakos wplywa na porod ?? W ogole smiesznie bo przeczytalam ze t o moze powodowac trudnosci z zajsciem w ciaze a nam sie udalo za pierwszym cyklem hehe. A moze ktoras z Was tez to ma??
|
#1895 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie mamusie
![]() czytam i czytam i nawet jakbym chciała pisać na bieżąco to nie dam rady tyle skrobiecie ![]() strasznie się cieszę, że wszystkie maluszki zdrowe i rosną jak na drożdżach tyle z Was ostatnio miało usg, że już nie mogę się połapać ![]() przykro mi z powodu Iskierki ![]() LadyWhisper bardzo się cieszę, że wszystko dobrze, ja również trzymałam kciuki ![]() nomenklaturabinominalna witamy na forum, napisz coś więcej o sobie ![]() oraz cieszę się, że wszystkim się super układa, niestety nie dam chyba rady już wypisać po kolei ![]() ja również byłam dziś na usg, wszystko wyszło dobrze, dzidziol machał i zasłaniał się rączką, ma niecałe 9 cm i termin porodu przesunął się na 11.01.2013 ![]() Pozdrawiamy wszystkie mamusie i bardzo się cieszymy, że jest u każdej z Was wszystko dobrze
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, teraz masz termin dzien po mnie
|
|
|
|
#1897 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------------------------- Dziewczyny, co z cytrynowo-piaskową i całąwdeszczu? |
|||
|
|
|
#1898 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() Cytat:
a mój gin wczoraj zdecydowanie, jak facet "nie mam pewności to nie mówię, po co ma robić nadzieję..." maybe next time ![]() ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
![]() super dzidziol
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
zaskoczę was - chwilowo nie śpię
![]() obudziłam się taka GŁODNAAAAAAAAAA wracam do żywych po tych 24 godzinach strachu kompletnego![]() nam ginekolog na prenatalnych powiedział, że widzi płeć tak na 70-80%, ale on ma zasadę, że nigdy nie mówi, jak nie jest na 100% pewny więc nie dało się go namówić a nie wiem, czy na sprzęcie mojego gina coś się uda zauważyć; powiedział, że zaprasza za 2 miesiące na połówkowe i wtedy nam powie na 100%. Więc może jednak Tamara? wracam do łóżka bo zimno jak pieron!!! buziaki kochane ![]() i dziękuję za podtrzymanie na duchu..... Naprawdę mąż mówi, że "ten Twój wizaż - srizaż to sekta jakaś "
|
#1900 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo dobrze, że wracasz do żywych ![]() Ja czuję się coraz lepiej, mdłości przepadły, tylko zasypiam prawie że od razu ok 20
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
Iskierko - tak mi przykro.
Ja wreszcie nadrobiłam, czasu pisać nie mam, kończymy remont w domu, wczoraj zamawialiśmy płyty na drzwi do szafy. Sami robimy Ciekawe jak nam wyjdzie Mąż jeszcze w łóżku się wyleguje z naszą kotką, a ja dostałam eksmisję do mamy, bo będzie malował listwy przypodłogowe i mam nie wdychać. Musimy jeszcze pomalować kuchnie, przedpokój i łazienkę, kupić lustro do łazienki, zrobić światło w szafie na przedpokoju, założyć płytki na balkonie. Mamy na to 2 tygodnie mężowskiego urlopu ![]() Gratuluję udanych wizyt, pięknych maluszków ![]() Co do zaręczyn, to my jesteśmy razem 6 lat, we wrześniu minie rok od ślubu, oświadczył mi się w lutym w zeszłym roku ![]() Witam też nowe mamusie ![]() Dziś kończymy 14 tydzień ciąży ![]() Lady, bardzo się cieszę że z dzieckiem wszystko dobrze
|
|
|
|
#1902 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam ![]() Ale dzisiaj rześko...ale to dobrze, dosyć miałam tych upałów. Cieszę się że dzieciaczki Wasze mają się dobrze i ślicznie rosną Nie pisałam od piątku a byłam u brata maluszka zobaczyć (urodzony 8 lipca). Dziewczyny jaki on słodki!!! Zakochałam się w tym aniołku. Taki malutki a minki robił rozbrajające np. uśmiechał się przez sen albo krzywił jak ktoś coś głośniej powiedział. Mój mąż bał się go wziaść na ręce, pierwszy raz widział takie maleństwo zaraz po urodzeniu (2900 g i 53 cm) i wyobrażał sobie że tak jak na filmach po urodzeniu to takie wyrośnięte jak po 3 miesiącach życia śmiałam się z niego jak powiedział że jak nasze się urodzi to przez pierwsze 3 miesiące poleży w łóżeczku aż podrośnie bo on takiego maleństwa nosić się boi I poprosili mnie na chrzestną. I moja mama zaczęła swoje zabobony że w ciąży ponoć nie można byc chrzestną ale nie wie dlaczego tylko słyszała i nie potrafiła żadnych racjnalnych argumentów podać. To już kolejne rewelacje jakie słyszę bo niedawno mi powiedziała (tak jak zresztą u którejś z Was też) że nie można ubranek kupować a jak już kupię to nie mogę ich do domu przynosić i żebym do niej przywoziła ze sklepu i nie wnosiła ich do domu...no myślałam że padnę
|
#1903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyobraziłam sobie takie worki po śmieciach na klatce pod mieszkaniem pełne nowych ubranek dla dzidzi
|
|
#1904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1905 |
|
BAN stały
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35339303]Ja chcę balsam dokupić, by rano smarować a oliwkę na noc (i założyć coś starego na siebie, bo oliwka tłuści - ale wg mnie rewelacja, ani jednego rozstępu po małej nie mam). Spokojnie możesz raz tego raz tego
![]() [/QUOTE] wysmarowałam się na noc oliwką. super ! tylko niepotrzebnie smarowałam piersi...bo zapach mnie dusił całą noc hehe. do teraz do czuję no to zaraz idzie w ruch balsam ![]() od dwóch dni mąż mnie wkurza tzn jakieś pierdoły mnie wkurzają, czyli znak że to hormony. wczoraj chciałam zjeść razem kolację, zapalić świeczki, zrobiłam pyszną sałatkę...a tak mnie jakoś naszło a ta paskuda grała na konsoli. nawet nie widział co przygotowuję i tylko krzyknął "zjedz sama, ja zjem później, bo mam super misję" no to zjadłam sama i zła jak osa poszłam spać dzisiaj od rana leje i jest zimno. ale dobrze, trochę odpocznę od tych upałów
|
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczyny!
![]() Witam nową ciężarówkę! Mam do Was taką sprawę - jeszcze nie miałam USG prenatalnego, lekarz kazał mi przyjść w czwartek za 1,5 tygodnia, no i zastanawiam się, czy to nie będzie już troszeczkę za późno, bo to będzie sam początek 14. tygodnia... Co o tym myślicie? W środę kupujemy z TŻem samochód - nareszcie. Ileż to można od rodziców pożyczać?
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-07-17 o 09:02 |
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabiłabym ![]() Cześć Wam ! My własnie wstaliśmy, Sniły mi sie jakieś pierdoły a w tm że mam syna a obrączke na palcu miałam jakąs taka dziwna z jakąś perłą ![]() i w ogóle tak w tym snie było że wszystko mnie jakoś ominęło bo ten mój syn miał już jakieś 2 lata....
|
|
#1908 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Faktycznie, mam termin dzień po Tobie ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Haha, ano nie mam pojęcia co mi odbiło, gdy parę lat temu zakładałam wizaża, żeby wybrać sobie tak bezsensownie dłuuuugi nick... Chyba do matury z biologi się wtedy przygotowywałam Chciałam go zmienić, ale nie wiem, czy w ogóle się da...---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
to już w tych czasach na szczęście nie jeste taki problem, jak jeszcze kilka, kilkanaście lat temu![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#1910 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie byłam wczoraj u gina tylko na wizycie bez usg, wyniki badań mam dobre
po za tym by dowiedzieć się jaką płeć ma moje maleństwo mam przyjść za 2 tygodnie 30 lipca będę wtedy w 19 tygodniu, nie wiem jak ja wytrzymam do tego czasu... oby szybko zleciało! Gin jeszcze przepisał mi jakieś czopki na wymioty ale nie zrealizowałam tej recepty, wymioty raz na 3, 2 dni to uważam, jeszcze nie tak często. A i przestawiłam się na kawę inkę bardzo mi posmakowała![]() ruchów dziecka jeszcze nie czuje a jestem w 17 tygodniu, cierpliwie czekam
|
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
ale to chyba nic nie szkodzi? konflikt jest jak kobieta nie ma rh a Ty masz
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I po raz kolejny napiszę, że konflikt może być między matką a dzieckiem (nie ojcem), jeśli odziedziczy po ojcu Rh+. Między matką o ojcem to jest niezgodność.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-07-17 o 09:59 |
|
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry mamuski
dopiero wstalismy zjechalo cisnienie, pada drobny deszczyk- warunki do spania wprost idealne ja jutro ide na morfologie, mocz, glukoze- a w czwartek do gina. z wynikami ale tez z tą paskudą co sie znowu przyplątała bo juz do szlu mnie doprowadza. ciekawa jestem niesamowicie kiedy wreszcie poznam płec, na razie to 16 tydz wczoraj wieczorem jak juz prawie zasypialam to zimorodek dal sie poczuc takie muśnięcie, ale ile radosci ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- http://tablica.pl/oferta/tako-jumper...1-ID1aTCB.html znalazłam go wczoraj kuzynka taki ma i rewelacyjnie sie prowadzi a cena doprowadziła mnie niemal do orgazmu![]() bo oni cos pod 2 tys dali......
|
|
|
|
#1914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dostawałam te czopki w szpitalu i pomogły choć ich nie znosiłam masz wizytę dzień przede mną więc razem odliczmy :P jadę dziś poplątać się po mieście - może coś znajdę w lumpkach. |
|
|
|
|
#1915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- boli mnie coś w okolicy lewego jajnika, dzidziusia nie czułam już 2 dni i się martwię
|
|
|
|
|
#1917 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1918 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też mam tyłozgięcie i też za 1 razem się udało
|
|
|
|
#1919 |
|
Wtajemniczenie
|
witam z rana
![]() Było już tak dobrze a dziś w nocy znowu budziłam się z mdłościami , a rano wymiotowałam eech ileż to jeszcze potrwa .Tak czytam o Waszych badaniach prenatalnych i widzę że prawie wszystkie juz miałyście lub bedziecie miały , a ja tych badań nie miałam . Moja ginekolożka powiedziała że jeśli jestem młoda i zdrowa i nikt w rodzinie nie miał żadnych chorób genetycznych to ja nie muszę robić tego badania bo to strata pieniędzy no i posłuchałam. Jako że chodzę na NFZ to rzadko mam usg robione ale w 11 tyg dostałam skierowanie ale na usg wyszło że nie jest 11 tydz tylko 10 i 4 dzień i NT -1,7 przy długosci dziecka 3,9 cm . I tak sie teraz zastanawiam czy te wyniki są prawidłowe i czy usg nie było zrobione za wcześnie? Bo tak patrze u Was że Wasze Nt było mniejsze niz u mnie a dzieciaki były większe, czy to znaczy ze u mnie jest cos nie tak?
|
|
|
|
#1920 |
|
Konto usunięte
|
To znaczy, że nie bez powodu NT mierzy się między 10t6d a 13t6d po prostu. Za wcześnie było.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

ja się tym strasznie stresuję 
podaje się tylko, gdy dziecko urodzi się z rh+

wracam do żywych po tych 24 godzinach strachu kompletnego
buziaki kochane 

tzn jakieś pierdoły mnie wkurzają, czyli znak że to hormony. wczoraj chciałam zjeść razem kolację, zapalić świeczki, zrobiłam pyszną sałatkę...a tak mnie jakoś naszło
no to zjadłam sama i zła jak osa poszłam spać