Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-16, 22:02   #1891
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ja też mam rh-, a małż rh+; ale z tego co wiem, to już treaz nie jest taki problem jak dawniej
U nas to samo. Ja mam ABrh-, a mąż Arh+ .
Z tego co mi wiadomo, to przy pierwszym dziecku nawet jeśli odziedziczy krew po ojcu, to nie ma większego problemu, tylko po porodzie kobieta dostaje zastrzyk z immunoglobuliną. No chyba że są jakieś krwawienia, plamienia i inne takie rzeczy, to wtedy to trzeba zgłosić i mogą być problemy.
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 22:04   #1892
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
hm, to widzę, że jest nas więcej ja się tym strasznie stresuję

i za olejek i za mleczko po 11,99

a jeśli dziecko odziedziczy po ojcu to już przy pierwszym dziecku to może być problem czy dopiero przy kolejnym?
przy pierwszym nie, ale może być przy drugim..ale po porodzie dostaje się immunoglobulinę w zastrzyku, po to właśnie żeby problemów nie było..
ja jej nie dostałam, nie było potrzeby , bo córa urodziła się z rh- podaje się tylko, gdy dziecko urodzi się z rh+
Stary 2012-07-16, 22:23   #1893
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Nie lubię takiego gadania, bo niby Ci powiedziała, ale i tak dalej nie wiesz

Poszłam z nastawieniem że mi nic nie powie nt. płci, na razie mogę poczekać. Najważniejsze by było zdrowe. A manii zakupowej jeszcze nie mam :P więc na wszystko przyjdzie odpowiednia pora

ja mam Arh- a mąż Brh + , jakoś mnie to nie zdziwiło :P
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 22:29   #1894
bokeh
Zakorzenienie

W ogole jeszcze jedno bo dzis na tym usg lekarz mi powiedzial ze mam tylozgiecie macicy szczerze to podejrzewalam to juz od dawna bo czasem mnie boli w niektorych pozycjach. Tylko pytanie czy to jakos wplywa na porod ?? W ogole smiesznie bo przeczytalam ze t o moze powodowac trudnosci z zajsciem w ciaze a nam sie udalo za pierwszym cyklem hehe. A moze ktoras z Was tez to ma??
Stary 2012-07-16, 22:40   #1895
czarna1001
Raczkowanie

Witajcie mamusie

czytam i czytam i nawet jakbym chciała pisać na bieżąco to nie dam rady tyle skrobiecie
strasznie się cieszę, że wszystkie maluszki zdrowe i rosną jak na drożdżach tyle z Was ostatnio miało usg, że już nie mogę się połapać

przykro mi z powodu Iskierki

LadyWhisper bardzo się cieszę, że wszystko dobrze, ja również trzymałam kciuki

nomenklaturabinominalna witamy na forum, napisz coś więcej o sobie

oraz cieszę się, że wszystkim się super układa, niestety nie dam chyba rady już wypisać po kolei

ja również byłam dziś na usg, wszystko wyszło dobrze, dzidziol machał i zasłaniał się rączką, ma niecałe 9 cm i termin porodu przesunął się na 11.01.2013 aaaa i widziliśmy, że coś dyndało między nóżkami, ale gin powiedział, że może być chłopiec, ale jeszcze żeby się nie nastawiać. Także dalej nie wiemy

Pozdrawiamy wszystkie mamusie i bardzo się cieszymy, że jest u każdej z Was wszystko dobrze
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed>
czarna1001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 22:53   #1896
badziabadzia
Zakorzenienie

Bokeh, teraz masz termin dzien po mnie
Stary 2012-07-16, 23:11   #1897
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
dobrze pamiętam, że Ty masz grupę rh- a Twój mąż rh+ ? bo u nas też tak jest i trochę się tym martwię.
Twoja córeczka po kim odziedziczyła rh?

Kupiłam dzisiaj w rossmanie babydream oliwkę i balsam. hm, i teraz się zastanawiam jak tego używać używacie tego i tego czy tylko oliwki? mogę na zmianę czy to bez sensu?
Ja chcę balsam dokupić, by rano smarować a oliwkę na noc (i założyć coś starego na siebie, bo oliwka tłuści - ale wg mnie rewelacja, ani jednego rozstępu po małej nie mam). Spokojnie możesz raz tego raz tego

Cytat:
To tak jak my, tyle, że robiliśmy na 15 osób, a nie na 100 Masz już jakiś lokal/restaurację na oku? Na tyle osób to chyba niełatwa sprawa coś wolnego teraz znaleźć...
A u nas z kolei łatwiej było coś do 30 osób i powyżej 100, niż na nasze niecałe 70...

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
W ogole jeszcze jedno bo dzis na tym usg lekarz mi powiedzial ze mam tylozgiecie macicy szczerze to podejrzewalam to juz od dawna bo czasem mnie boli w niektorych pozycjach. Tylko pytanie czy to jakos wplywa na porod ?? W ogole smiesznie bo przeczytalam ze t o moze powodowac trudnosci z zajsciem w ciaze a nam sie udalo za pierwszym cyklem hehe. A moze ktoras z Was tez to ma??
Ja mam, ani w zajściu, ani w porodzie nie przeszkadzało. Tzn. to że cc była to z całkiem innych względów.

----------------------------
Dziewczyny, co z cytrynowo-piaskową i całąwdeszczu?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 07:30   #1898
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

hej dziewczyny
Cytat:

Nie lubię takiego gadania, bo niby Ci powiedziała, ale i tak dalej nie wiesz
No właśnie, mnie też na prenatalnych lekarka niby powiedziała, ale mówi 50/50 heh
a mój gin wczoraj zdecydowanie, jak facet "nie mam pewności to nie mówię, po co ma robić nadzieję..." maybe next time

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Hello ciężarówkeczki ;D Pragnę się przyłączyć do towarzystwa, jeśli pozwolicie. Z wami będę mogła pogadać, bo stałam się dosyć monotematyczna ostatnimi czasy Mieszkam w okolicach Trójmiasta, to moja pierwsza ciąża.Termin mam na 28.01.2013. Trzymajcie się, odpoczywajcie i pozdrawiam
Witamy

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

no wreszcie ktoś kto ma taki staż jak ja bo się tu czułam jak dinozaur

super dzidziol

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 07:45   #1899
LadyWhisper
Zakorzenienie

zaskoczę was - chwilowo nie śpię
obudziłam się taka GŁODNAAAAAAAAAA wracam do żywych po tych 24 godzinach strachu kompletnego

nam ginekolog na prenatalnych powiedział, że widzi płeć tak na 70-80%, ale on ma zasadę, że nigdy nie mówi, jak nie jest na 100% pewny więc nie dało się go namówić a nie wiem, czy na sprzęcie mojego gina coś się uda zauważyć; powiedział, że zaprasza za 2 miesiące na połówkowe i wtedy nam powie na 100%. Więc może jednak Tamara?

wracam do łóżka bo zimno jak pieron!!! buziaki kochane

i dziękuję za podtrzymanie na duchu..... Naprawdę mąż mówi, że "ten Twój wizaż - srizaż to sekta jakaś "

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 08:03   #1900
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Hello ciężarówkeczki ;D Pragnę się przyłączyć do towarzystwa, jeśli pozwolicie. Z wami będę mogła pogadać, bo stałam się dosyć monotematyczna ostatnimi czasy Mieszkam w okolicach Trójmiasta, to moja pierwsza ciąża.Termin mam na 28.01.2013. Trzymajcie się, odpoczywajcie i pozdrawiam
Witaj

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
zaskoczę was - chwilowo nie śpię
obudziłam się taka GŁODNAAAAAAAAAA wracam do żywych po tych 24 godzinach strachu kompletnego

nam ginekolog na prenatalnych powiedział, że widzi płeć tak na 70-80%, ale on ma zasadę, że nigdy nie mówi, jak nie jest na 100% pewny więc nie dało się go namówić a nie wiem, czy na sprzęcie mojego gina coś się uda zauważyć; powiedział, że zaprasza za 2 miesiące na połówkowe i wtedy nam powie na 100%. Więc może jednak Tamara?

wracam do łóżka bo zimno jak pieron!!! buziaki kochane

i dziękuję za podtrzymanie na duchu..... Naprawdę mąż mówi, że "ten Twój wizaż - srizaż to sekta jakaś "
No Cześć Kochana! Bardzo dobrze, że wracasz do żywych

Ja czuję się coraz lepiej, mdłości przepadły, tylko zasypiam prawie że od razu ok 20
Stary 2012-07-17, 08:06   #1901
laurka23
Zakorzenienie

Iskierko - tak mi przykro.

Ja wreszcie nadrobiłam, czasu pisać nie mam, kończymy remont w domu, wczoraj zamawialiśmy płyty na drzwi do szafy. Sami robimy Ciekawe jak nam wyjdzie Mąż jeszcze w łóżku się wyleguje z naszą kotką, a ja dostałam eksmisję do mamy, bo będzie malował listwy przypodłogowe i mam nie wdychać. Musimy jeszcze pomalować kuchnie, przedpokój i łazienkę, kupić lustro do łazienki, zrobić światło w szafie na przedpokoju, założyć płytki na balkonie. Mamy na to 2 tygodnie mężowskiego urlopu
Gratuluję udanych wizyt, pięknych maluszków
Co do zaręczyn, to my jesteśmy razem 6 lat, we wrześniu minie rok od ślubu, oświadczył mi się w lutym w zeszłym roku
Witam też nowe mamusie
Dziś kończymy 14 tydzień ciąży

Lady, bardzo się cieszę że z dzieckiem wszystko dobrze
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 08:14   #1902
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
mąż mówi, że "ten Twój wizaż - srizaż to sekta jakaś "

Witam
Ale dzisiaj rześko...ale to dobrze, dosyć miałam tych upałów.
Cieszę się że dzieciaczki Wasze mają się dobrze i ślicznie rosną Ja mam wizytę dopiero 9 sierpnia ale jestem dobrej myśli.

Nie pisałam od piątku a byłam u brata maluszka zobaczyć (urodzony 8 lipca). Dziewczyny jaki on słodki!!! Zakochałam się w tym aniołku. Taki malutki a minki robił rozbrajające np. uśmiechał się przez sen albo krzywił jak ktoś coś głośniej powiedział. Mój mąż bał się go wziaść na ręce, pierwszy raz widział takie maleństwo zaraz po urodzeniu (2900 g i 53 cm) i wyobrażał sobie że tak jak na filmach po urodzeniu to takie wyrośnięte jak po 3 miesiącach życia śmiałam się z niego jak powiedział że jak nasze się urodzi to przez pierwsze 3 miesiące poleży w łóżeczku aż podrośnie bo on takiego maleństwa nosić się boi
I poprosili mnie na chrzestną. I moja mama zaczęła swoje zabobony że w ciąży ponoć nie można byc chrzestną ale nie wie dlaczego tylko słyszała i nie potrafiła żadnych racjnalnych argumentów podać. To już kolejne rewelacje jakie słyszę bo niedawno mi powiedziała (tak jak zresztą u którejś z Was też) że nie można ubranek kupować a jak już kupię to nie mogę ich do domu przynosić i żebym do niej przywoziła ze sklepu i nie wnosiła ich do domu...no myślałam że padnę
Stary 2012-07-17, 08:17   #1903
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
To już kolejne rewelacje jakie słyszę bo niedawno mi powiedziała (tak jak zresztą u którejś z Was też) że nie można ubranek kupować a jak już kupię to nie mogę ich do domu przynosić i żebym do niej przywoziła ze sklepu i nie wnosiła ich do domu...no myślałam że padnę

Wyobraziłam sobie takie worki po śmieciach na klatce pod mieszkaniem pełne nowych ubranek dla dzidzi
Stary 2012-07-17, 08:21   #1904
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Wyobraziłam sobie takie worki po śmieciach na klatce pod mieszkaniem pełne nowych ubranek dla dzidzi
Obawiam się że to by nie przeszło...bo chyba nie można w ogóle w okolicy bloku się pojawiać z ubrankami tylko prosto ze sklepu na drugi koniec miasta do mamy żeby to zostawić
Stary 2012-07-17, 08:47   #1905
ilkas
BAN stały

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35339303]Ja chcę balsam dokupić, by rano smarować a oliwkę na noc (i założyć coś starego na siebie, bo oliwka tłuści - ale wg mnie rewelacja, ani jednego rozstępu po małej nie mam). Spokojnie możesz raz tego raz tego

[/QUOTE]

wysmarowałam się na noc oliwką. super ! tylko niepotrzebnie smarowałam piersi...bo zapach mnie dusił całą noc hehe. do teraz do czuję no to zaraz idzie w ruch balsam

od dwóch dni mąż mnie wkurza tzn jakieś pierdoły mnie wkurzają, czyli znak że to hormony. wczoraj chciałam zjeść razem kolację, zapalić świeczki, zrobiłam pyszną sałatkę...a tak mnie jakoś naszło a ta paskuda grała na konsoli. nawet nie widział co przygotowuję i tylko krzyknął "zjedz sama, ja zjem później, bo mam super misję" no to zjadłam sama i zła jak osa poszłam spać
dzisiaj od rana leje i jest zimno. ale dobrze, trochę odpocznę od tych upałów
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 08:59   #1906
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej, dziewczyny!
Witam nową ciężarówkę!

Mam do Was taką sprawę - jeszcze nie miałam USG prenatalnego, lekarz kazał mi przyjść w czwartek za 1,5 tygodnia, no i zastanawiam się, czy to nie będzie już troszeczkę za późno, bo to będzie sam początek 14. tygodnia... Co o tym myślicie?

W środę kupujemy z TŻem samochód - nareszcie. Ileż to można od rodziców pożyczać?

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-07-17 o 09:02
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 09:06   #1907
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
wysmarowałam się na noc oliwką. super ! tylko niepotrzebnie smarowałam piersi...bo zapach mnie dusił całą noc hehe. do teraz do czuję no to zaraz idzie w ruch balsam

od dwóch dni mąż mnie wkurza tzn jakieś pierdoły mnie wkurzają, czyli znak że to hormony. wczoraj chciałam zjeść razem kolację, zapalić świeczki, zrobiłam pyszną sałatkę...a tak mnie jakoś naszło a ta paskuda grała na konsoli. nawet nie widział co przygotowuję i tylko krzyknął "zjedz sama, ja zjem później, bo mam super misję" no to zjadłam sama i zła jak osa poszłam spać
dzisiaj od rana leje i jest zimno. ale dobrze, trochę odpocznę od tych upałów

Zabiłabym

Cześć Wam ! My własnie wstaliśmy, Sniły mi sie jakieś pierdoły a w tm że mam syna a obrączke na palcu miałam jakąs taka dziwna z jakąś perłą i w ogóle tak w tym snie było że wszystko mnie jakoś ominęło bo ten mój syn miał już jakieś 2 lata....
Stary 2012-07-17, 09:23   #1908
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość

Witam kolejną ciężarówkę z pomorskiego Skąd dokładnie jesteś? Jeżeli można wiedzieć. No i mamy podobny termin
Dziękuję za powitania. Ahh, w Wejherowie siedzę
Faktycznie, mam termin dzień po Tobie

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny!
Witam nową ciężarówkę!

Mam do Was taką sprawę - jeszcze nie miałam USG prenatalnego, lekarz kazał mi przyjść w czwartek za 1,5 tygodnia, no i zastanawiam się, czy to nie będzie już troszeczkę za późno, bo to będzie sam początek 14. tygodnia... Co o tym myślicie?
Hmm ja też będę miała prenatalne z przyszłym tygodniu i to u mnie też będzie początek 14 tc. I czytałam, że najlepsze wyniki są między 12, a 16, więc chyba się łapiemy w terminie

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Heja
ale masz długgiiiiiiiiiiiii nick
Haha, ano nie mam pojęcia co mi odbiło, gdy parę lat temu zakładałam wizaża, żeby wybrać sobie tak bezsensownie dłuuuugi nick...
Chyba do matury z biologi się wtedy przygotowywałam Chciałam go zmienić, ale nie wiem, czy w ogóle się da...

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
U nas to samo. Ja mam ABrh-, a mąż Arh+ .
Z tego co mi wiadomo, to przy pierwszym dziecku nawet jeśli odziedziczy krew po ojcu, to nie ma większego problemu, tylko po porodzie kobieta dostaje zastrzyk z immunoglobuliną. No chyba że są jakieś krwawienia, plamienia i inne takie rzeczy, to wtedy to trzeba zgłosić i mogą być problemy.
Ja też mam 0RH-, a tż ma +. Przy pierwszym dziecku do kontaktu z tych dwóch grup krwi dochodzi zazwyczaj dopiero przy porodzie. Więc nie ma problemu. A jeśli dojdzie do konfliktu przy drugim lub czasem przy pierwszej to po prostu kobieta jest pod bardziej troskliwą opieką lekarza, dostanie wspomniany wyżej zastrzyk z immunoglobiną anty-D, która zapobiega tworzeniu tych przeciwciał przez organizm kobiety to już w tych czasach na szczęście nie jeste taki problem, jak jeszcze kilka, kilkanaście lat temu
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 09:26   #1909
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja mam ORh+ a TŻ BRh-

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 09:35   #1910
Swarovska
Zadomowienie

Witajcie byłam wczoraj u gina tylko na wizycie bez usg, wyniki badań mam dobre

po za tym by dowiedzieć się jaką płeć ma moje maleństwo mam przyjść za 2 tygodnie 30 lipca będę wtedy w 19 tygodniu, nie wiem jak ja wytrzymam do tego czasu... oby szybko zleciało!

Gin jeszcze przepisał mi jakieś czopki na wymioty ale nie zrealizowałam tej recepty, wymioty raz na 3, 2 dni to uważam, jeszcze nie tak często.

A i przestawiłam się na kawę inkę bardzo mi posmakowała

ruchów dziecka jeszcze nie czuje a jestem w 17 tygodniu, cierpliwie czekam
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 09:44   #1911
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja mam ORh+ a TŻ BRh-
ale to chyba nic nie szkodzi? konflikt jest jak kobieta nie ma rh a Ty masz
Stary 2012-07-17, 09:58   #1912
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
ale to chyba nic nie szkodzi? konflikt jest jak kobieta nie ma rh a Ty masz
Wiem

I po raz kolejny napiszę, że konflikt może być między matką a dzieckiem (nie ojcem), jeśli odziedziczy po ojcu Rh+. Między matką o ojcem to jest niezgodność.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-07-17 o 09:59
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 10:05   #1913
sylwietta1988
Zakorzenienie

dzien dobry mamuski dopiero wstalismy zjechalo cisnienie, pada drobny deszczyk- warunki do spania wprost idealne

ja jutro ide na morfologie, mocz, glukoze- a w czwartek do gina. z wynikami ale tez z tą paskudą co sie znowu przyplątała bo juz do szlu mnie doprowadza. ciekawa jestem niesamowicie kiedy wreszcie poznam płec, na razie to 16 tydz

wczoraj wieczorem jak juz prawie zasypialam to zimorodek dal sie poczuc takie muśnięcie, ale ile radosci

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

http://tablica.pl/oferta/tako-jumper...1-ID1aTCB.html

znalazłam go wczoraj kuzynka taki ma i rewelacyjnie sie prowadzi a cena doprowadziła mnie niemal do orgazmu bo oni cos pod 2 tys dali......
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 10:06   #1914
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
Witajcie byłam wczoraj u gina tylko na wizycie bez usg, wyniki badań mam dobre

po za tym by dowiedzieć się jaką płeć ma moje maleństwo mam przyjść za 2 tygodnie 30 lipca będę wtedy w 19 tygodniu, nie wiem jak ja wytrzymam do tego czasu... oby szybko zleciało!

Gin jeszcze przepisał mi jakieś czopki na wymioty ale nie zrealizowałam tej recepty, wymioty raz na 3, 2 dni to uważam, jeszcze nie tak często.

A i przestawiłam się na kawę inkę bardzo mi posmakowała

ruchów dziecka jeszcze nie czuje a jestem w 17 tygodniu, cierpliwie czekam
dobrze, że wyniki ok ja dostawałam te czopki w szpitalu i pomogły choć ich nie znosiłam
masz wizytę dzień przede mną więc razem odliczmy :P

jadę dziś poplątać się po mieście - może coś znajdę w lumpkach.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 10:07   #1915
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam, wiedziałam o tym od dawien dawna. Z zajściem tez nie miałam problemów, również udało się za pierwszym razem w czasie ciąży macica powróci na swoje miejsce i jedyna niedogodność to taka że możemy silniej to odczuwać. Chociaż szczerze mówiąc ja jakiś wielkich boleści brzucha nie mam, można rzecz że prawie w ogóle

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny!
Witam nową ciężarówkę!

W środę kupujemy z TŻem samochód - nareszcie. Ileż to można od rodziców pożyczać?
Ja miałam w połowie 14 tyg i było o.k. Najważniejsze to żeby Dzidziulek odpowiednio się ułożył. A jakie autko kupujecie, jeśli można wiedziec? Pewnie coś kombiastego he he

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 10:10   #1916
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
dzien dobry mamuski dopiero wstalismy zjechalo cisnienie, pada drobny deszczyk- warunki do spania wprost idealne

ja jutro ide na morfologie, mocz, glukoze- a w czwartek do gina. z wynikami ale tez z tą paskudą co sie znowu przyplątała bo juz do szlu mnie doprowadza. ciekawa jestem niesamowicie kiedy wreszcie poznam płec, na razie to 16 tydz

wczoraj wieczorem jak juz prawie zasypialam to zimorodek dal sie poczuc takie muśnięcie, ale ile radosci

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

znalazłam go wczoraj kuzynka taki ma i rewelacyjnie sie prowadzi a cena doprowadziła mnie niemal do orgazmu bo oni cos pod 2 tys dali......
śliczny ten wózek

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

boli mnie coś w okolicy lewego jajnika, dzidziusia nie czułam już 2 dni i się martwię
Stary 2012-07-17, 10:10   #1917
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

Wózek z mojego miasta jest
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 10:12   #1918
e_vel
Wtajemniczenie

ja też mam tyłozgięcie i też za 1 razem się udało
Stary 2012-07-17, 10:16   #1919
Lenova
Wtajemniczenie

witam z rana
Było już tak dobrze a dziś w nocy znowu budziłam się z mdłościami , a rano wymiotowałam eech ileż to jeszcze potrwa .

Tak czytam o Waszych badaniach prenatalnych i widzę że prawie wszystkie juz miałyście lub bedziecie miały , a ja tych badań nie miałam . Moja ginekolożka powiedziała że jeśli jestem młoda i zdrowa i nikt w rodzinie nie miał żadnych chorób genetycznych to ja nie muszę robić tego badania bo to strata pieniędzy no i posłuchałam.
Jako że chodzę na NFZ to rzadko mam usg robione ale w 11 tyg dostałam skierowanie ale na usg wyszło że nie jest 11 tydz tylko 10 i 4 dzień i NT -1,7 przy długosci dziecka 3,9 cm . I tak sie teraz zastanawiam czy te wyniki są prawidłowe i czy usg nie było zrobione za wcześnie? Bo tak patrze u Was że Wasze Nt było mniejsze niz u mnie a dzieciaki były większe, czy to znaczy ze u mnie jest cos nie tak?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 10:20   #1920
Konto usunięte

To znaczy, że nie bez powodu NT mierzy się między 10t6d a 13t6d po prostu. Za wcześnie było.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości