|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
może za to po porodzie Ci odpuści... no właśnie Lucia, jak Twój cukier? ja od dziś łączę się z Tobą w bólu i diecie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#152 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#153 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje
|
|
|
|
#154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() do wczoraj opychałam się białym chlebem, koniecznie z żółtym serem, owocami, pierogami, wieprzowiną i wszelkimi cukieraskami... a teraz udaję zdziwienie skąd u mnie tak wysoki poziom cukru
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-07-16 o 20:55 |
|
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35335208]zazdroszcze.ja sie w uda już nie wciskam a co tam myslec o pupie
a dół finansowy to ja tez mam.ale staram sie o nim nie myslec i zostawiam ta kwestie mojemu przyszłemu małżonkowi [/QUOTE]Choco ja widzę, po przedramionach, że mi z nich zleciało - bo wcześniej bluzki mnie opinały a teraz zrobiły się luźne, z ud bo dziura między udami jak była tak jest i chyba mam płaskodupie (która to mówiła ostatnio o tej przypadłości, za to bober jakiś tłusty najgorsze, żeby go okiełznać to na czuja albo zastosować lusterko ![]() Lukrecja mnie też wkurza bałagan, ogarniam dom ale tylko w podstawie, okna nie umyte i doprowadzają mnie do szału, a ja uwielbiam je myć. Tyle co gary do zmywary wrzucę, pranie robię, prasuje na bieżąco, myje podłogi 2 x w tygodniu, zamiatam codziennie. Kurze raz w tygodniu albo rzadziej. Non top wypierniczam pająki z chałupy bo dziady sobie szukają tylko okazji by pomieszkać w kątach. Ech czekam na te kuchnie. W środę kuzyn ma powiedzieć hau macz, przelewam kasiorę i szczekam na niego, aż przybędzie i zacznie się jazda ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Nic spadam zapodac kapiel sobie i dziecku i smigamy do łóżka spac - dobranoc
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-07-16 o 21:04 |
|
|
|
|
#156 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to mam cały brzuch w takich żyłach i jeszcze cycuszki też, jak nic to od rozciągania, więc się nie zamartwiam tym nic a nic teraz na bank też pójdę do Makowskiego, moja przyjaciółka tez była u niego i jest mega zadowolona, mówi, że dawno jej żaden lekarz tak wszystkiego nie wytłumaczył i nie pokazał, więc słusznie mi go ginek polecił.Cytat:
oby dalej takie cudne nowiny do samego rozwiązaniaMoja Lili coś się zaczyna uwzinać na mój pęcherz, no tak mnie dzisiaj po nim wali, że co chwila biegam do toalety niech te tygodnie szybko mijają, bo coraz ciężej się robi.---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- ja też na dzisiaj mykam myć i spać Dobranocka kochane! |
||
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście jak ja chodzę do pracy to Wy piszecie jak szalone.
![]() Witam w oficjalnie w nowym wątku. ![]() A mi dzisiaj przyszły 2 przesyłki z wyprawkowymi przedmiotami z allegro Powiem Wam, że jestem troszkę zszokowana wielkością tej wanienki 100cm. Zamówiłam ją, bo pisałyście, że warto kupić większą, a ja nie spodziewałam się, że ona aż tak duża. Teraz mam dylemat gdzie ją trzymać. ![]() Colds mogłabyś zmienić na liście, że będziemy mieć synka? Narazie nie wybraliśmy imienia, ale można dodać, że będzie chłopak. Tamlin synuś przepiękny! Aga_ton nie zamartwiaj się na zapas
|
#158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jaki wybralas kolorek?
|
|
|
|
|
#159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buziaki dla Iguni Cytat:
![]() W dzień rzadziej, ale czasem zdarzy sie że nawet 1,5 godziny nie wytrzymam na filmie i musze zapauzować i sie wy-szczać ![]() Oj ale mnie na chipsy naszło i zjadłam ćwiartke paczki ![]() Znowu zęby myć - już dzisiaj 4 raz
|
||
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gorzej, że nie wiem, gdzie będziemy ją użytkowaną trzymać, bo nasza lazieneczka ma 2 metry na półtora więc jest tyciunia i już mega zagospodarowana, bo uparłam się przy remoncie na wannę nie na prysznic i tym sposobem mamy wannę 140 cm - niewiele dłuższą niż dzidkowa
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie ja mam jakieś wypatrzone pojęcie o tym wszystkim. Jak ją zobaczyliśmy, to z TŻ-tem śmialiśmy się, że w końcu mam upragnioną wannę oraz, że mogę się sama w niej kąpać ![]() Początkowo zamówiliśmy zieloną, ale otrzymałam telefon od sprzedającego, że niestety nie posiadają już wanienek w tym kolorze, więc na szybko zdecydowałam się na niebieską. a Ty jaką wybrałaś?
|
|
#162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musze sie konkretnie wziasc za porzadki, wkoncu kupic komode druga poukladac lumpki dla malej, jutro jade zamowic firanki i pokoj prawie gotowy Dearlie ja mam wlasnie zielona ja tez do tych wysokich nie naleze ale 163 cm mam
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-07-16 o 21:46 |
|
|
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
No i już nowy wątek. Nie nadrobie jak zwykle, bo już padam wieczorową porą.
Chyba jednak dam się namówić na to L4. Chciałam pracować jak najdłużej, ale to się staje powoli wyczynem, siedzenie te 8 godzin w pracy. Któraś z Was ma zamiar siedzeć w pracy w sierpniu? Myślałam, że dobrne tak do połowy sierpnia, ale z drugiej strony może warto troche odpocząć przed przyjściem szkraba na świat ![]() Lukrecjio nie dziwota, że masz depresje jak nie można nawet spokojnie wszamać czekolady. Dziewczyny które mają problem z cukrem, pilnujcie regularności swoich posiłków. To podobno najważniejsza zasada. Wtedy nawet drobne odstępstwo od diety nie jest takie straszne. Podejrzewam, że już o tym wiecie. Życzę Wam wytrwałości. |
|
|
|
#164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
|
|
#165 |
|
Wtajemniczenie
|
No nie wierze ile do nadrobienia
![]() A nie było mnie raptem od 14. Witam się wieczorową porą
|
|
|
|
#166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny tekst ![]() Cytat:
Cały wózek z dodatkami (fotelik,gondola,spacerów ka), wanienka za nim w pion ustawiona, obok wanienki poskładane jeszcze łóżeczko, na wózku ciuszki, rożek, pościel, poszewki, pieluchy.... No dosłownie wszystko co pokupowane jest w jednym kąciku ![]() A to dla tego że po pierwsze drugi pokój bedzie przemeblowany za jakieś dwa tygodnie, a po drugie też uwielbiam patrzeć na te wszystkie rzeczy
|
||
|
|
|
#167 |
|
Wtajemniczenie
|
moja szuflada juz sie ugina od tych rzeczy, moj tata to sie nadziwic nie moze ze taki maly czlowieczek a tyle rzeczy potrzebuje
![]() widze ze duzo z Was jeszcze pracuje, ja juz od stycznia sobie siedze na L4 ale nie ze chcialam , poprostu Tesco ma taka zasade ze wysylaja kobiety od razu na L4 i sobie odpoczywam
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-07-16 o 22:02 |
|
|
|
#168 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sama mam taki jak ponizej ja dzis zaszalałam i paznokcie u rąk pomalowałam po raz pierwszy na pomarańczowo
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zmykam na dziś, dobranoc laseczki
|
|
|
|
#170 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez juz uciekam w poduchy, maz przyjechal z pracy wiec sie zegnam, do juterka
|
|
|
|
#171 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tamlin brawa dla Mateuszka. Duży chłopak z niego ![]() Iwoncia super, że wizyta udana. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-07-16 o 22:36 |
||
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc Mamusie
|
#174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Długo czekałaś na przesyłkę? W jakim kolorze wzięłaś? ![]() maggie - Fiolet ładniej wygląda do tego wózka ![]() A dziękuje Póki, co minęły. Jutro będę dzwonić aby na wizytę się umówić ![]() Cytat:
Widzę, że wszystkie spać pouciekały. Ja właśnie ściągam film, a TŻ książkę czyta . Ach, miałam już jakiś czas temu tutaj pisać, dla tych, które uwielbiają czytać i mają na to czas: http://www. weltbild .pl Dałam dwie spacje, tak na wszelki wypadek . Dużo promocji mają, więc korzystać
|
||
|
|
|
#175 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a wizyty tez mam co 2 tyg dorodne![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() super wiesciale sie rozpedzilyscie,no.... dopieero nadrobilam..maz chory ,wiec musze go pielegnowac ![]() a jak tam sojka po wizycie????
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje
Dzień dobry ![]() Jak zwykle...mąż do pracy a ja usnąć nie moge ![]() Zaczęło burczeć w brzuchu to całkiem można o spaniu zapomnieć, więc wciągnełam kajzerke i do wyrka. Czekam aż zasne ![]() Dziśaj w planie na obiad mam racuchy z rabarbarem, ciekawe czy z rabarbarem dobre bedą ![]() O, a wczoraj zapomniałam wspomnieć że z ginkiem umówiona jestem 24 lipca na zwiedzanie porodówki ![]() Pytałam go też czy on bywa przy porodzie, powiedział że jeśli pacjentka chce to sie umawia i jest. Pewnie trza będzie zapłacic czy coś ![]() Za tydzień z nim pogadam dokładnie co i jak bo będzie miał duuuużo czasu ![]() A wczoraj, któraś z Was (przepraszam że nie pamiętam która) miała zwiedzanie porodówki. Jak było?????
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
No co za śpiochy no
![]() Wstawać!!!! Halo - nudze sie bo zasnąć nie mogie ![]() A se baranki policze to może zasne ![]() Ale to jak śmieciara wreszcie sobie stąd pojedzie
|
|
|
|
#178 | |
|
Raczkowanie
|
Siemaneczko z samego rana
![]() Gratulacje wszystkim wczorajszych udanych wizyt ![]() Ja wysłałam męża do pracy i mały głód nie pozwolił mi już zasnąć, musiałam wstać i wszamałam jogurcika ![]() Dziś mam zamiar wybrać się poszukać prezentu na urodziny. Nie będę cytować ale dziękuję za odpowiedzi na moje pytanie w sprawie tych kolczyków Chyba się na nie zdecydujemy bo chcemy żeby mała miała pamiątkę, a tak jak już pisałam do tego mamy w planach dokupić jakąś zabawkę Sama się jeszcze nad tym nie zastanawiałam czy przebiłabym uszy takiemu maluszkowi, ale moja siostra miała przebijane w wieku 1,5 roku i obyło się bez żadnych komplikacji ![]() Kolczyki możemy kupić, a rodzice małej sami zdecydują czy i kiedy przebić jej uszka ![]() ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale skrobiecie ![]() gratulacje wizyt ja tez wczoraj po wizycie wszystko ok a i kupiłam sobie dluga sukienke za cale 20zł ![]() Maggie ja planuje własnie fioletowy wozek kupic
|
|
#180 |
|
Konto usunięte
|
nie moge juz spać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

może za to po porodzie Ci odpuści... 

W sumie to myślałam,że mój zamiennik nikomu się nie podoba,żadna nic nie pisała.I chyba ostatecznie Colds zadecydowała
teraz na bank też pójdę do Makowskiego, moja przyjaciółka tez była u niego i jest mega zadowolona, mówi, że dawno jej żaden lekarz tak wszystkiego nie wytłumaczył i nie pokazał, więc słusznie mi go ginek polecił.

Póki, co minęły. Jutro będę dzwonić aby na wizytę się umówić