III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-16, 20:46   #151
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
a u mnie po za tym... nic... siedzed sma w domu i juz mi sie nie chce tak siedziec... mam dół finansowy straszny, mam depresje gangstera również, syf w domu mam tysz bo remont jezd ... zgagie mam i wysoki cukier dzis bo wczoraj z depresji zezarłam całą tabliczke czekolady...
widzę, że Ciebie jakaś depresja przedporodowa dopadła może za to po porodzie Ci odpuści...

no właśnie Lucia, jak Twój cukier? ja od dziś łączę się z Tobą w bólu i diecie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Najbardziej bym chciała tak do 8 września albo po 20-tym, bo wtedy u nas w pracy najwięcej roboty a nie chcę mamy z tym wszystkim zostawiać.
Tamlin, ale masz wymagania
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:46   #152
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Dobre wiedzieć bo ostatnio denerwowałam się spadkiem wagi, a widzę że brzuch rośnie, ale np potrafię wciągnąć na tyłek spodnie, które były opięte przed ciążą.
zazdroszcze.ja sie w uda już nie wciskam a co tam myslec o pupie
Cytat:
a u mnie po za tym... nic... siedzed sma w domu i juz mi sie nie chce tak siedziec... mam dół finansowy straszny, mam depresje gangstera również, syf w domu mam tysz bo remont jezd ... zgagie mam i wysoki cukier dzis bo wczoraj z depresji zezarłam całą tabliczke czekolady...
a dół finansowy to ja tez mam.ale staram sie o nim nie myslec i zostawiam ta kwestie mojemu przyszłemu małżonkowi
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:48   #153
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

niegrzeczna brzusio masz śliczny, na pewno szkrabkowi tam wygodnie
dziekuje przeczytalam na glos Iguni to co napisalas i zgadza sie ze wygodnie jej

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:54   #154
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Aguś, ginek, wypisał mi tak jak naszej Lukrecji listę potraw wskazanych i tego się trzymam, jak zrobie tę sprawdzającą krzywą - to będziemy decydować co dalej. Te kilka tygodni wytrzymam. Mam zakaz jedzenie białego pieczywa makaronów z mąki pszennej zwykłej, słodyczy, owoce w ograniczonej ilości, tłustych mięs.

Mogę jeść chude przetwory mleczne: twaróg, jogurt, kefir, maślanka (nie mogę sera zółtego) warzywa w ilości dużej (al dente mają dużo składników a dwa niski indeks glikemiczny) mięso: drób, cielęcina, ryby, chuda szynka i chude kiełbasy. Jajka 2 w tygodniu.
to wychodzi na to, że będę jeść to, czego do tej pory nie ruszałam
do wczoraj opychałam się białym chlebem, koniecznie z żółtym serem, owocami, pierogami, wieprzowiną i wszelkimi cukieraskami...
a teraz udaję zdziwienie skąd u mnie tak wysoki poziom cukru

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-07-16 o 20:55
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 21:01   #155
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35335208]zazdroszcze.ja sie w uda już nie wciskam a co tam myslec o pupie

a dół finansowy to ja tez mam.ale staram sie o nim nie myslec i zostawiam ta kwestie mojemu przyszłemu małżonkowi[/QUOTE]

Choco ja widzę, po przedramionach, że mi z nich zleciało - bo wcześniej bluzki mnie opinały a teraz zrobiły się luźne, z ud bo dziura między udami jak była tak jest i chyba mam płaskodupie (która to mówiła ostatnio o tej przypadłości, za to bober jakiś tłusty najgorsze, żeby go okiełznać to na czuja albo zastosować lusterko

Lukrecja mnie też wkurza bałagan, ogarniam dom ale tylko w podstawie, okna nie umyte i doprowadzają mnie do szału, a ja uwielbiam je myć. Tyle co gary do zmywary wrzucę, pranie robię, prasuje na bieżąco, myje podłogi 2 x w tygodniu, zamiatam codziennie. Kurze raz w tygodniu albo rzadziej. Non top wypierniczam pająki z chałupy bo dziady sobie szukają tylko okazji by pomieszkać w kątach. Ech czekam na te kuchnie. W środę kuzyn ma powiedzieć hau macz, przelewam kasiorę i szczekam na niego, aż przybędzie i zacznie się jazda

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
to wychodzi na to, że będę jeść to, czego do tej pory nie ruszałam
do wczoraj opychałam się białym chlebem, koniecznie z żółtym serem, owocami, pierogami, wieprzowiną i wszelkimi cukieraskami...
a teraz udaję zdziwienie skąd u mnie tak wysoki poziom cukru
Aguś a ja to niby lepiej smażone ziemniaczki na masełku z jajcem, cebulką, chleb właśnie pszenny z żółtym serem - chciałam koniecznie nadrobić wagowo - to nadrobiłam nietolerancją glukozy

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Nic spadam zapodac kapiel sobie i dziecku i smigamy do łóżka spac - dobranoc

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-07-16 o 21:04
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 21:07   #156
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim Mamusiom!

Kochana wytrzymaj do jutra,ciekawe co powie gin.
Ja przeglądając moją karte leczenia szpitalnego zobaczyłam,że mam badanie glukozy na czczo,gdzie norma jest[60,0-105,0]a ja mam 167!!!
i nic mi nie mówili o cukrzycy ciążowej,w ogóle,że robili mi to badanie
i w moczu w pozycji Cukier jest napisane Obecny* A co znaczy ta gwiazdka?a wizyta dopiero w poniedziałek....

brawoW sumie to myślałam,że mój zamiennik nikomu się nie podoba,żadna nic nie pisała.I chyba ostatecznie Colds zadecydowałaMnie się b.podoba

Co to za badanie?
Jak leżałam w szpitalu to pani powiedziała,że tętno dziecka od 130 do 160 a bywa i wyższe jak dziecko się rusza i kopie.

Ale jaja..................... ......jestem w szoku,ale bym się wkurzyła

A i mam pytanie.Czy któraś z Was ma na swoim brzuchu widoczne żyły/żyłę?prócz tej lini?Bo u siebie zauważyłam taki zygzak,nie wiem,czy to z racji rozciągania się brzucha?dodaje fotkę,poradźcie...

Ja to mam cały brzuch w takich żyłach i jeszcze cycuszki też, jak nic to od rozciągania, więc się nie zamartwiam tym nic a nic teraz na bank też pójdę do Makowskiego, moja przyjaciółka tez była u niego i jest mega zadowolona, mówi, że dawno jej żaden lekarz tak wszystkiego nie wytłumaczył i nie pokazał, więc słusznie mi go ginek polecił.

Cytat:
aga_ton
Kochana nie denerwuj sie, wszystko będzie dobrze - dietę potrafisz stosować więc bez obaw

aaaaaa, ja też dalej nie mam pewności co do płci

A wizyty mam co miesiąc zawsze bo nie ma problemów z ciążą to gin częściej nie zaleca.

maggie
no to bardzo ładne wieści kochana
A i sen cudny

tamlin
Kolejne super wieści
Zazdroszcze że znasz płeć na 100%

LadyBeatta
To że mniejszy to nic jeszcze nie znaczy, a co do wód to pij więcej wody i bedzie git
Ja serduszka słuchałam tylko 2x w ciąży, a teraz to tylko widze jak wali na monitorze

Dziękuje za gratulki kochana

Ja też ten podgrzewacz kupie bo rozmawiałam o tym z mężem i jak najbardziej mówił że wygodniej niż grzebanie sie z garem a jak on będzie sam to ustawi sobie tempke i też będzie sprawniej

Ja też po wizycie
Naczekaliśmy sie dwie godziny
No ale tak:
wszystko cudaśnie, szyjka zamknięta i mocna, bobasek ułożony główką w dół, waży 1772g, ma długą pępowine co mnie troszke niepokoi żeby sie nią nie poowijał. Na razie i niech tak zostanie jest super!!!
Widziałam paluszki tak fajnie dzisiaj u rączek, że sie do tego monitora cały czas usmiechałam
Nóżki miał złączone i kurka znowu nie pokazał czy jest chłopaczkiem na 100%
Normalnie do porodu nie bedzie chyba wiadomo jak znam życie.

A na koniec lekarz pyta: ile pani waży???
Ja mówie 77kg.
A on: większość mam by pani tylko pozazdrościła że nic przez tyle miesięcy pani nie przytyła.

Myslałam że coś z tym nie tak a on mówi że dzidzia super rośnie więc mi zabiera wszystko bo mu smakuje
Ha, ale fajnie

Aha, a z ciśnieniem wszystko w porządku, nic sie nie martwić

Dziękuje Wam wszystkim za kciukaski - kochane jesteście
oby dalej takie cudne nowiny do samego rozwiązania

Moja Lili coś się zaczyna uwzinać na mój pęcherz, no tak mnie dzisiaj po nim wali, że co chwila biegam do toalety niech te tygodnie szybko mijają, bo coraz ciężej się robi.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

ja też na dzisiaj mykam myć i spać

Dobranocka kochane!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 21:32   #157
Dearlie
Zakorzenienie

Oczywiście jak ja chodzę do pracy to Wy piszecie jak szalone.

Witam w oficjalnie w nowym wątku.

A mi dzisiaj przyszły 2 przesyłki z wyprawkowymi przedmiotami z allegro W dodatku dostaliśmy dzisiaj od mojej śliczny rożek, ręczniczki i ciuszki. Co raz bardziej uświadamiam sobie, że to już tuż, tuż, mimo, że jestem przedostatnia na liście wątkowej.

Powiem Wam, że jestem troszkę zszokowana wielkością tej wanienki 100cm. Zamówiłam ją, bo pisałyście, że warto kupić większą, a ja nie spodziewałam się, że ona aż tak duża. Teraz mam dylemat gdzie ją trzymać.

Colds mogłabyś zmienić na liście, że będziemy mieć synka? Narazie nie wybraliśmy imienia, ale można dodać, że będzie chłopak.

Tamlin synuś przepiękny!

Aga_ton nie zamartwiaj się na zapas Napewno odpowiednia dieta przyczyni się do poprawy poziomu cukru. Jutro wszystkiego się dowiesz, a teraz obiecaj, że nie będziesz się stresowała.
Stary 2012-07-16, 21:34   #158
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Oczywiście jak ja chodzę do pracy to Wy piszecie jak szalone.

Witam w oficjalnie w nowym wątku.

A mi dzisiaj przyszły 2 przesyłki z wyprawkowymi przedmiotami z allegro W dodatku dostaliśmy dzisiaj od mojej śliczny rożek, ręczniczki i ciuszki. Co raz bardziej uświadamiam sobie, że to już tuż, tuż, mimo, że jestem przedostatnia na liście wątkowej.

Powiem Wam, że jestem troszkę zszokowana wielkością tej wanienki 100cm. Zamówiłam ją, bo pisałyście, że warto kupić większą, a ja nie spodziewałam się, że ona aż tak duża. Teraz mam dylemat gdzie ją trzymać.

Colds mogłabyś zmienić na liście, że będziemy mieć synka? Narazie nie wybraliśmy imienia, ale można dodać, że będzie chłopak.

Tamlin synuś przepiękny!

Aga_ton nie zamartwiaj się na zapas Napewno odpowiednia dieta przyczyni się do poprawy poziomu cukru. Jutro wszystkiego się dowiesz, a teraz obiecaj, że nie będziesz się stresowała.
a ja tez mam 100 cm wanienke i mi znowu sie jakas mala wydaje
jaki wybralas kolorek?

IGA

Maja

Stary 2012-07-16, 21:39   #159
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dziekuje przeczytalam na glos Iguni to co napisalas i zgadza sie ze wygodnie jej
No i tak ma być buziaki dla Iguni

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
[/B]
Moja Lili coś się zaczyna uwzinać na mój pęcherz, no tak mnie dzisiaj po nim wali, że co chwila biegam do toalety niech te tygodnie szybko mijają, bo coraz ciężej się robi.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

ja też na dzisiaj mykam myć i spać

Dobranocka kochane!
Mi to główką na pęcherz naciska i sikam w nocy co 2 godziny
W dzień rzadziej, ale czasem zdarzy sie że nawet 1,5 godziny nie wytrzymam na filmie i musze zapauzować i sie wy-szczać

Oj ale mnie na chipsy naszło i zjadłam ćwiartke paczki
Znowu zęby myć - już dzisiaj 4 raz
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 21:40   #160
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
ja na razie włożyłam pod łóżeczko, bo już mamy rozstawione
gorzej, że nie wiem, gdzie będziemy ją użytkowaną trzymać, bo nasza lazieneczka ma 2 metry na półtora więc jest tyciunia i już mega zagospodarowana, bo uparłam się przy remoncie na wannę nie na prysznic i tym sposobem mamy wannę 140 cm - niewiele dłuższą niż dzidkowa

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 21:43   #161
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
a ja tez mam 100 cm wanienke i mi znowu sie jakas mala wydaje
jaki wybralas kolorek?
Hahaha, a to ciekawe Pewnie ja mam jakieś wypatrzone pojęcie o tym wszystkim. Jak ją zobaczyliśmy, to z TŻ-tem śmialiśmy się, że w końcu mam upragnioną wannę oraz, że mogę się sama w niej kąpać Mam 154cm wzrostu, więc jak usiadłam obok niej to niewiele mi brakowało, abym się w niej zmieściła z wyprostowanymi nogami.

Początkowo zamówiliśmy zieloną, ale otrzymałam telefon od sprzedającego, że niestety nie posiadają już wanienek w tym kolorze, więc na szybko zdecydowałam się na niebieską. a Ty jaką wybrałaś?
Stary 2012-07-16, 21:45   #162
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
No i tak ma być buziaki dla Iguni

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
gorzej, że nie wiem, gdzie będziemy ją użytkowaną trzymać, bo nasza lazieneczka ma 2 metry na półtora więc jest tyciunia i już mega zagospodarowana, bo uparłam się przy remoncie na wannę nie na prysznic i tym sposobem mamy wannę 140 cm - niewiele dłuższą niż dzidkowa
ja tez mam narazie pod lozeczkiem , a kapac mala to chyba bede w pokoju rodzicow bo moj juz caly zagrodzony haha
musze sie konkretnie wziasc za porzadki, wkoncu kupic komode druga poukladac lumpki dla malej, jutro jade zamowic firanki i pokoj prawie gotowy

Dearlie ja mam wlasnie zielona ja tez do tych wysokich nie naleze ale 163 cm mam

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-07-16 o 21:46
Stary 2012-07-16, 21:48   #163
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

No i już nowy wątek. Nie nadrobie jak zwykle, bo już padam wieczorową porą.
Chyba jednak dam się namówić na to L4. Chciałam pracować jak najdłużej, ale to się staje powoli wyczynem, siedzenie te 8 godzin w pracy.
Któraś z Was ma zamiar siedzeć w pracy w sierpniu? Myślałam, że dobrne tak do połowy sierpnia, ale z drugiej strony może warto troche odpocząć przed przyjściem szkraba na świat

Lukrecjio nie dziwota, że masz depresje jak nie można nawet spokojnie wszamać czekolady.
Dziewczyny które mają problem z cukrem, pilnujcie regularności swoich posiłków. To podobno najważniejsza zasada. Wtedy nawet drobne odstępstwo od diety nie jest takie straszne. Podejrzewam, że już o tym wiecie. Życzę Wam wytrwałości.
Stary 2012-07-16, 21:54   #164
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Nasza stoi aktualnie obok mnie, czyli niemalże na środku pokoju, bo uwielbiam na nią patrzeć oraz na wszystkie pierdołki, które są do niej włożone, które przyszły razem z zamówieniem, ale jutro będę musiała ją ulokować gdzieś i to będzie niemałe wyzwania. Ja też mam problem jak to będzie, gdy maluszek już będzie z niej korzystał, bo mimo, że zawsze myślałam, że mamy bardzo duży prysznic, to niestety ona ledwo co się do niego mieści. Na pralkę też nie położę, bo będzie wystawała tak, że jeszcze umywalkę zajmie. Kosmos!

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Chyba jednak dam się namówić na to L4. Chciałam pracować jak najdłużej, ale to się staje powoli wyczynem, siedzenie te 8 godzin w pracy.
Któraś z Was ma zamiar siedzeć w pracy w sierpniu? Myślałam, że dobrne tak do połowy sierpnia, ale z drugiej strony może warto troche odpocząć przed przyjściem szkraba na świat
Ja początkowo chciałam pracować jak najdłużej, ale też już mi co raz ciężej. Mam ten komfort, że ja sama mogę kontrolować swoje godziny pracy, dlatego już lada moment skrócę sobie czas pracy i częściej będę robiła wolne dni. W sierpniu planuję wybiórczo pracować, w połowie miesiąca mam jeszcze pannę młodą, więc napewno do tego momentu będę jeszcze udzielać się zawodowo, jednak już w rozsądnych ilościach.
Stary 2012-07-16, 21:55   #165
katiem
Wtajemniczenie

No nie wierze ile do nadrobienia

A nie było mnie raptem od 14.

Witam się wieczorową porą

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 21:58   #166
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha, a to ciekawe Pewnie ja mam jakieś wypatrzone pojęcie o tym wszystkim. Jak ją zobaczyliśmy, to z TŻ-tem śmialiśmy się, że w końcu mam upragnioną wannę oraz, że mogę się sama w niej kąpać Mam 154cm wzrostu, więc jak usiadłam obok niej to niewiele mi brakowało, abym się w niej zmieściła z wyprostowanymi nogami.

Piękny tekst

Cytat:
Nasza stoi aktualnie obok mnie, czyli niemalże na środku pokoju, bo uwielbiam na nią patrzeć oraz na wszystkie pierdołki, które są do niej włożone, które przyszły razem z zamówieniem, ale jutro będę musiała ją ulokować gdzieś i to będzie niemałe wyzwania. Ja też mam problem jak to będzie, gdy maluszek już będzie z niej korzystał, bo mimo, że zawsze myślałam, że mamy bardzo duży prysznic, to niestety ona ledwo co się do niego mieści. Na pralkę też nie położę, bo będzie wystawała tak, że jeszcze umywalkę zajmie. Kosmos!
U mnie w dużym pokoju jest wszystko co dla malca.
Cały wózek z dodatkami (fotelik,gondola,spacerów ka), wanienka za nim w pion ustawiona, obok wanienki poskładane jeszcze łóżeczko, na wózku ciuszki, rożek, pościel, poszewki, pieluchy.... No dosłownie wszystko co pokupowane jest w jednym kąciku
A to dla tego że po pierwsze drugi pokój bedzie przemeblowany za jakieś dwa tygodnie, a po drugie też uwielbiam patrzeć na te wszystkie rzeczy
Stary 2012-07-16, 22:01   #167
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

moja szuflada juz sie ugina od tych rzeczy, moj tata to sie nadziwic nie moze ze taki maly czlowieczek a tyle rzeczy potrzebuje
widze ze duzo z Was jeszcze pracuje, ja juz od stycznia sobie siedze na L4 ale nie ze chcialam , poprostu Tesco ma taka zasade ze wysylaja kobiety od razu na L4 i sobie odpoczywam

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-07-16 o 22:02
Stary 2012-07-16, 22:19   #168
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
to tak jak ja

Cytat:
choć dalej nie jestem zdecydowana na kolor, czy turkus http://www.dzieciecawyspa.pl/zdj_big...azone03_06.jpg czy fiolet (old mobile o2 - na żywo jest b. intensywny nie jak na zdjęciu) http://allegro.pl/tako-captiva4-w1fo...481475040.html
jak myślicie?

a ja właśnie maluję pazurki u rąk i stóp (rosną w zastraszającym tempie: 3 dni i potrzebne kolejne malowanie, bo odrosty paskudne).
wózek wybrałabym turkusowy

sama mam taki jak ponizej

ja dzis zaszalałam i paznokcie u rąk pomalowałam po raz pierwszy na pomarańczowo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wózek.jpg (32,6 KB, 28 załadowań)
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 22:23   #169
Iwoncia81
Zakorzenienie

A ja zmykam na dziś, dobranoc laseczki
Stary 2012-07-16, 22:25   #170
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

ja tez juz uciekam w poduchy, maz przyjechal z pracy wiec sie zegnam, do juterka

IGA

Maja

Stary 2012-07-16, 22:35   #171
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
ale fajnie nowa czesc

melduje sie i ja. po wizycie, niezle jaja bo lekarka dalej nie widzi plci bo ma nasze dzieci nozki zawsze zlaczone. nieby kiedys powiedziano mi ze bedzie dziewczynka.

pamietam ze w ktorejs czesci ktoras z was pisala ze da sie tez po tetnie okreslic. pamietacie jkie tetno na kogo bylo? lezalam dzisiaj pod ktg 20 min to wiem jakie jakie jest.

od 30 tc tez macie wizyty co 2 tyg juz?

i jak to jest z badaniem ciezarniej na streptokoki? ja mam miec przy nastepnej wizycie czyli w 32 tc.
JA mam cały czas co 3 tygodnie. Zobaczymy co powie za tydzień w poniedziałek.

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość

Lukrecjio nie dziwota, że masz depresje jak nie można nawet spokojnie wszamać czekolady.
Dziewczyny które mają problem z cukrem, pilnujcie regularności swoich posiłków. To podobno najważniejsza zasada. Wtedy nawet drobne odstępstwo od diety nie jest takie straszne. Podejrzewam, że już o tym wiecie. Życzę Wam wytrwałości.
Ja mam zamiar pracować. W drugiej połowie sierpnia będę w 38 tygodniu, więc chyba tylko poród mnie z pracy wygoni

Tamlin brawa dla Mateuszka. Duży chłopak z niego

Iwoncia super, że wizyta udana.

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-07-16 o 22:36
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 22:39   #172
Filusia88
Zadomowienie

do jutra Mamcie
Stary 2012-07-16, 22:51   #173
kraven
Zakorzenienie

Dobranoc Mamusie

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 23:02   #174
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

łóżeczko jest solidnie wykonane i szuflada zamknięta a nie tak że na dole łóżeczka jest dykta a szuflada jeździ pod nią i wsio się kurzy ... bardzo nam się ono spodobało ale powiem Ci że nie składaliśmy go tylko oglądaliśmy jak przyszło bo ono fajnie w kartonach zapakowane więc by się nie kurzyło zostało nadal w nich
To rozumiem, że widziałaś to łóżeczko w realu???
Długo czekałaś na przesyłkę? W jakim kolorze wzięłaś?

maggie - Fiolet ładniej wygląda do tego wózka

Cytat:
Dobra decyzjaKochana a jak się czujesz,te skurcze minęły?
A dziękuje Póki, co minęły. Jutro będę dzwonić aby na wizytę się umówić

Cytat:
Dobrze, dopiszę

Widzę, że wszystkie spać pouciekały.
Ja właśnie ściągam film, a TŻ książkę czyta .
Ach, miałam już jakiś czas temu tutaj pisać, dla tych, które uwielbiają czytać i mają na to czas:
http://www. weltbild .pl
Dałam dwie spacje, tak na wszelki wypadek .
Dużo promocji mają, więc korzystać
Stary 2012-07-16, 23:56   #175
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Ach, i może takie info dla axxxa, my wczoraj dostaliśmy koncentrat niemiecki do ciuszków dzieciaczka - softlan. Zapach ma niesamowity!
ja go uzywamwlasnie w tym bialym pluka rzeczy od malej a dla reszty familii kupuje niebieski

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
melduję się i ja w nowym wątku ale niestety mam kiepskie wieści... odebrałam wyniki i prawdopodobnie mam cukrzyce ciążową wynik po godzinie to ponad 150 poza tym wyszło mi sporo cukru w moczu, do tego białka i azotyny...

nie powiem,że jestem bardzo zaskoczona, bo nie jestem. mój ojciec od kilku lat choruje na cukrzycę, ale miałam cichą nadzieję, że mnie ominie ta przyjemność.

powiem szczerze, że myśl, że będę musiała być na diecie, spływa po mnie jak po kaczce. już nie raz trzeba było się ograniczać ze względu na różne dolegliwości, które mi się przytrafiały. dam radę i teraz
ale bardzo boję się, jak wpłynie to na małą
jutro wizyta, więc się dowiem czegoś więcej ale coś mi się wydaje, że będę musiała rozejrzeć się za glukometrem...

jest mi smutno

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
ale fajnie nowa czesc

melduje sie i ja. po wizycie, niezle jaja bo lekarka dalej nie widzi plci bo ma nasze dzieci nozki zawsze zlaczone. nieby kiedys powiedziano mi ze bedzie dziewczynka.

pamietam ze w ktorejs czesci ktoras z was pisala ze da sie tez po tetnie okreslic. pamietacie jkie tetno na kogo bylo? lezalam dzisiaj pod ktg 20 min to wiem jakie jakie jest.

od 30 tc tez macie wizyty co 2 tyg juz?

i jak to jest z badaniem ciezarniej na streptokoki? ja mam miec przy nastepnej wizycie czyli w 32 tc.
ja tego badania nie mialam a wizyty tez mam co 2 tyg

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Fajnie to brzmi

Mój synek i jego klejnoty:
dorodne

Cytat:
Cześć Wszystkim Mamusiom!

Kochana wytrzymaj do jutra,ciekawe co powie gin.
Ja przeglądając moją karte leczenia szpitalnego zobaczyłam,że mam badanie glukozy na czczo,gdzie norma jest[60,0-105,0]a ja mam 167!!!
i nic mi nie mówili o cukrzycy ciążowej,w ogóle,że robili mi to badanie
i w moczu w pozycji Cukier jest napisane Obecny* A co znaczy ta gwiazdka?a wizyta dopiero w poniedziałek....

Co to za badanie?
Jak leżałam w szpitalu to pani powiedziała,że tętno dziecka od 130 do 160 a bywa i wyższe jak dziecko się rusza i kopie.

Ale jaja..................... ......jestem w szoku,ale bym się wkurzyła

A i mam pytanie.Czy któraś z Was ma na swoim brzuchu widoczne żyły/żyłę?prócz tej lini?Bo u siebie zauważyłam taki zygzak,nie wiem,czy to z racji rozciągania się brzucha?dodaje fotkę,poradźcie...
ja tez mam taka zyle i niefajnie wyglada

Cytat:
A wizyty mam co miesiąc zawsze bo nie ma problemów z ciążą to gin częściej nie zaleca.

maggie
no to bardzo ładne wieści kochana
A i sen cudny

tamlin
Kolejne super wieści
Zazdroszcze że znasz płeć na 100%

LadyBeatta
To że mniejszy to nic jeszcze nie znaczy, a co do wód to pij więcej wody i bedzie git
Ja serduszka słuchałam tylko 2x w ciąży, a teraz to tylko widze jak wali na monitorze

Dziękuje za gratulki kochana

Ja też ten podgrzewacz kupie bo rozmawiałam o tym z mężem i jak najbardziej mówił że wygodniej niż grzebanie sie z garem a jak on będzie sam to ustawi sobie tempke i też będzie sprawniej

Ja też po wizycie
Naczekaliśmy sie dwie godziny
No ale tak:
wszystko cudaśnie, szyjka zamknięta i mocna, bobasek ułożony główką w dół, waży 1772g, ma długą pępowine co mnie troszke niepokoi żeby sie nią nie poowijał. Na razie i niech tak zostanie jest super!!!
Widziałam paluszki tak fajnie dzisiaj u rączek, że sie do tego monitora cały czas usmiechałam
Nóżki miał złączone i kurka znowu nie pokazał czy jest chłopaczkiem na 100%
Normalnie do porodu nie bedzie chyba wiadomo jak znam życie.

A na koniec lekarz pyta: ile pani waży???
Ja mówie 77kg.
A on: większość mam by pani tylko pozazdrościła że nic przez tyle miesięcy pani nie przytyła.

Myslałam że coś z tym nie tak a on mówi że dzidzia super rośnie więc mi zabiera wszystko bo mu smakuje
Ha, ale fajnie

Aha, a z ciśnieniem wszystko w porządku, nic sie nie martwić

Dziękuje Wam wszystkim za kciukaski - kochane jesteście

super wiesci

ale sie rozpedzilyscie,no....
dopieero nadrobilam..maz chory ,wiec musze go pielegnowac

a jak tam sojka po wizycie????

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 05:43   #176
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Iwoncia super, że wizyta udana.
Dziękuje

Dzień dobry
Jak zwykle...mąż do pracy a ja usnąć nie moge
Zaczęło burczeć w brzuchu to całkiem można o spaniu zapomnieć, więc wciągnełam kajzerke i do wyrka.
Czekam aż zasne

Dziśaj w planie na obiad mam racuchy z rabarbarem, ciekawe czy z rabarbarem dobre bedą

O, a wczoraj zapomniałam wspomnieć że z ginkiem umówiona jestem 24 lipca na zwiedzanie porodówki
Pytałam go też czy on bywa przy porodzie, powiedział że jeśli pacjentka chce to sie umawia i jest.
Pewnie trza będzie zapłacic czy coś
Za tydzień z nim pogadam dokładnie co i jak bo będzie miał duuuużo czasu

A wczoraj, któraś z Was (przepraszam że nie pamiętam która) miała zwiedzanie porodówki.
Jak było?????
Stary 2012-07-17, 06:27   #177
Iwoncia81
Zakorzenienie

No co za śpiochy no
Wstawać!!!!
Halo - nudze sie bo zasnąć nie mogie
A se baranki policze to może zasne
Ale to jak śmieciara wreszcie sobie stąd pojedzie
Stary 2012-07-17, 06:56   #178
karolluki
Raczkowanie

Siemaneczko z samego rana
Gratulacje wszystkim wczorajszych udanych wizyt

Ja wysłałam męża do pracy i mały głód nie pozwolił mi już zasnąć, musiałam wstać i wszamałam jogurcika

Dziś mam zamiar wybrać się poszukać prezentu na urodziny. Nie będę cytować ale dziękuję za odpowiedzi na moje pytanie w sprawie tych kolczyków Chyba się na nie zdecydujemy bo chcemy żeby mała miała pamiątkę, a tak jak już pisałam do tego mamy w planach dokupić jakąś zabawkę Sama się jeszcze nad tym nie zastanawiałam czy przebiłabym uszy takiemu maluszkowi, ale moja siostra miała przebijane w wieku 1,5 roku i obyło się bez żadnych komplikacji
Kolczyki możemy kupić, a rodzice małej sami zdecydują czy i kiedy przebić jej uszka

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Cytat:
No co za śpiochy no
Wstawać!!!!
Iwcia ile już tych baranków naliczyłaś ?? [COLOR="Silver"]
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 07:02   #179
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
No co za śpiochy no
Wstawać!!!!
hejka nie spie ale nadrabiałam te 10 stron
ale skrobiecie

gratulacje wizyt
ja tez wczoraj po wizycie wszystko ok w poniedzialek mam miec usg wczoraj słuchałam serduszka

a i kupiłam sobie dluga sukienke za cale 20zł

Maggie ja planuje własnie fioletowy wozek kupic
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 07:07   #180
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

nie moge juz spać a tak bym chciała
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości