III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-17, 07:22   #181
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

witam w ten deszczowy poranek..
pogoda typowo jesienna dzis u mnie.
zaraz zmykam na sniadanko i dzis jade do kuzynki i jej polrocznego synka, nie moge sie napatrzec zawsze na niego takze nie bedzie mnie troszke
wiec zycze milego dnia wszystkim

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 07:33   #182
kraven
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cześć.
U mnie też jesienie za oknem. Pada i jest zimno.

Nocka spokojna, chociaż sciągali mnie do cięcia cesarskiego. Ale słodziaki się porodziły

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 07:45   #183
katiem
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

Pogoda deszczowa, ale myślę, że dla nas w sam raz.

ZAraz odprawiam starszego do złobka i trzeba coś na obiad wymyślić. A ostatnio z myśleniem u mnie kiepsko

A mam takie pytanko : czy któraś może używa kul piorących?

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 08:19   #184
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry
witam się z mamuśkami grzecznie u mnie deszczowo ale nie przeszkadza mi to bardziej mój mąż marudzi bo wczoraj umył dwa okna i deszcz mu zachlapał .. yhhh

mam pytanie do mamusiek po 32t jak jest z ruchami Waszych maleństw? ja czuję Niuńkę ale bardziej jako przesuwanie, kopniaki też są ale nie tak intensywne jak jeszcze tydzień temu .. liczę te ruchy i bywa tak że przez 5 min mam już ich 10 i tak że muszę z 40 minut poleżeć aby mała łaskawie pokopała .. nie wiem czy powinnam się już denerwować?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 08:23   #185
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
dzień dobry
witam się z mamuśkami grzecznie u mnie deszczowo ale nie przeszkadza mi to bardziej mój mąż marudzi bo wczoraj umył dwa okna i deszcz mu zachlapał .. yhhh

mam pytanie do mamusiek po 32t jak jest z ruchami Waszych maleństw? ja czuję Niuńkę ale bardziej jako przesuwanie, kopniaki też są ale nie tak intensywne jak jeszcze tydzień temu .. liczę te ruchy i bywa tak że przez 5 min mam już ich 10 i tak że muszę z 40 minut poleżeć aby mała łaskawie pokopała .. nie wiem czy powinnam się już denerwować?
Kubuś różnie. Raczej też częściej już czuję takie przeciąganie i wypychanie. Kopniaki juz tylko jak leżę na boku.
Jak pytałam gina to mówił, że też zależy od ilości wód płodowych. I im dziecko będzie większe tym ruchy będą delikatniejsze.
Także myślę, że nie masz się co martwić.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 08:28   #186
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
To rozumiem, że widziałaś to łóżeczko w realu???
Długo czekałaś na przesyłkę? W jakim kolorze wzięłaś?
cold widziałam to łóżeczko u mnie w Viki kosztowało coś 430 zł samo bez wyposażenia a kolorek ten teak - bo ja białe chciała mąż orzech i był zgrzycik więc kompromis taki wymyślił że weźmiemy pośredni kolor i tak zrobiliśmy i rzeczywiście jest bardzo ładne a pościel to brzoskwinkę bo jakby drugi był chłopiec to się wykorzysta
Stary 2012-07-17, 08:30   #187
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
dzień dobry

Leoś tez raczej wypycha i w sumie jest to bardzo podobne do kopniaków bo robi to czasem bardzo intensywnie.ale nie masz sie co martwić.teraz ruchy naszych dzidzi sa bardziej skoordynowane i o ustalonych porach.poza tym nasze maleństwa tak jak i my maja też gorsze dni gdzie nic im sie nie chce i nie maja humoru
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 08:33   #188
Malemalenstwo
Zadomowienie

Hej dziewczyny

Ja jestem od poniedziałku w domciu, ale dopiero teraz udało mi się zajrzeć do Was. Jutro mam wizytę i od razu po jedziemy z powrotem na działeczkę.

Nowy wątek jeszcze jakoś nadrobie, ale poprzedni nie ma szans.
U nas wszystko wporządku, czujemy się w miarę dobrze.

Lecę poczytać co u was.
Stary 2012-07-17, 08:35   #189
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
dzień dobry

nie ma sie co martwic
ja swoja czasami musze budzic,poprzez glaskanie brzuszka,to dopiero cos tam sie poruszy

a wogole dzien dobry
spalo mi sie tak sobie.cala zapocona sie obudzilam

iwoncia ja mam dzis zwiedzanie

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 08:46   #190
angel166
Zakorzenienie

Hey kochane witam w ten zimny poranek, masakra brrrrrr
nie ruszam się dziś z domu, w sumie i tak przecież nie mogę

aaaała zaraz zwrócę śniadanie mała robi mi borutę w brzuchu

ale żeście naskrobały, czytam i czytam od 8 no i nadrabiam:

dziękuję za wszelkie rady co do imienia. Przekonałyście mnie trochę do tej Jagody. Nie wiem czy kazac colds zmienic czy się jeszcze wstrzymać poczekam chyba do 30,07 do wizyty i jeśli niunia została niunią to wtedy podam już ostateczne imię. Daliśmy sobie czasu do 30 z ostatecznym wyborem

filusia moja koleżanka ma córeczkę Jaśminkę
tamlin śliczniusi synuś
m_moni to super, że kuchnia skończona. My wczoraj mieliśmy zamknąć temat łazienki ale mężul późno wrocił także dziś będzie ją kończył. Bardzo ładny wózeczek taki dziewczęcy
konczita moja też mała się teraz mniej rusza, zazwyczaj tak jak teraz po śniadaniu wariuje, a później spokój, aż do wieczora. Chociaż to też zależy od tego co jem na śniadanie, zauważyłam, że kawa zbożowa na mleku z rana działa na nią jak dopalacz a tak to kopniaków już takich mocnych nie czuję, tylko głównie takie wiercenie

kalpana co do prezentu to ja tez niestety nie pomogę, bo my zazwyczaj w rocznicę staramy się jakoś romantycznie spędzić wieczór

aga_ton nie przejmuj się na zapas, wszystko będzie dobrze
axxia ja kolejną wizytę mam w 33tc (co 3 tyg nadal, bo teraz miałam w 30tc)
laurose w kauflandzie w promocji były nie mogłam przejśc obojętnie
maggie dziekuję to męzula of course. Ja aktualnie mam hybrydę - Inez Kudela- Kunikowska właśnie przypomniało mi się jak mężul protestował w US, gdy załatwialiśmy papiery przed konkordatowym, bo myślał, że dzieci też będą nosiły dwa nazwiska dopiero babka mu wytłumaczyła, że nie, bo dla dzieci wybraliśmy jego
zaskoczyłaś mnie tym księdzem
no i gratuluję dobrych wieści po wizycie
kate ja mam cały brzuchol w niebieskich żyłkach, bo mam masakrycznie cienką skóręteraz gdy się rozciągła to już całkiem widac cały mój układ krwionośny
iwoncia no to wstydliwy ten Twój maluszek, ale najważniejsze, że wszystko w porządku

niegrzeczna, marta nie jeszcze nie pisałam, bo mężuś dopiero koło 18 wrócił z pracy i nie wchodziłam już na forum.

No więc na całe szczęście wszystko się wyjaśniło. Okazało się, że był zamienione listy przewozowe - firma kurierska pomyliła przesyłkę piątkową z poniedziałkową i źle okleiła paletę. Wczoraj przyjechała ta paleta,której szukano w piątek. Ta co ściągnął mężul stała tam cały czas, ale nikt nie zorientował się, że jest źle oklejona. Dopiero mój zadzwonił z pracy rano do firmy kurierskiej z zapytaniem czy nie mają na magazynie jakiejś jeszcze palety do casto.
Pomieszane to jak cholera ale najważniejsze, że paleta się odnalazła
mężulowi tylko trochę przykro, że nawet słowa przepraszam nie usłyszał od pracownika ochrony i innego kolesia, którzy potraktowali go w piątek jak złodzieja

od wczoraj ciągnie mnie tak lekko w lewej pachwinie to od rozciągania się brzuchola tak? bo nie pamiętam, a wiem, że było już coś o tym na wątku

w ogóle mam pytanie kochane czy wiecie może, czy między 30-33 tc trzeba zrobic jakieś badania? bo zapomniałam się gin zapytac na wizycie 9, bo zazwyczaj mi mówi co mam sobie zrobić prywatnie. Coś obiło mi się o uszy z tym paciorkowcem i nie wiem czy zrobic na tą 30 lipca(będzie skończonych 33 tc) ? Bo następną wizytę będę miała dopiero 20 sierpnia (36skończonych), bo ginek ma urlop od 1 do 18 jakoś

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

co do prania to nawet mi nie mówicie. Z ubranek nie mam nic poprane teściowa na wczasach, a ja jestem bez pralki przez ten remont :/ naszej już chyba nie będziemy podłączać, więc musimy z mężulem jak najszybciej wziąśc na raty nową. Tylko mu coś nie śpieszno do wzięcia zaświadczenia o zarobkach z pracy mówi, że mu głupio i czy nie da się bez tej kartki załatwić rat

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 08:59   #191
Konczita
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35341576]Leoś tez raczej wypycha i w sumie jest to bardzo podobne do kopniaków bo robi to czasem bardzo intensywnie.ale nie masz sie co martwić.teraz ruchy naszych dzidzi sa bardziej skoordynowane i o ustalonych porach.poza tym nasze maleństwa tak jak i my maja też gorsze dni gdzie nic im sie nie chce i nie maja humoru[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
nie ma sie co martwic
ja swoja czasami musze budzic,poprzez glaskanie brzuszka,to dopiero cos tam sie poruszy

ja to już chyba sama wyszykuję czego się czepić ehh no ale skoro u Was to już też nie takie kopniakowate to może Duśka faktycznie już miejsca na takie figle nie ma, zresztą obróciła się pupcią w drugą stronę była po prawej teraz jest po lewej

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
konczita moja też mała się teraz mniej rusza, zazwyczaj tak jak teraz po śniadaniu wariuje, a później spokój, aż do wieczora. Chociaż to też zależy od tego co jem na śniadanie, zauważyłam, że kawa zbożowa na mleku z rana działa na nią jak dopalacz a tak to kopniaków już takich mocnych nie czuję, tylko głównie takie wiercenie

No więc na całe szczęście wszystko się wyjaśniło. Okazało się, że był zamienione listy przewozowe - firma kurierska pomyliła przesyłkę piątkową z poniedziałkową i źle okleiła paletę. Wczoraj przyjechała ta paleta,której szukano w piątek. Ta co ściągnął mężul stała tam cały czas, ale nikt nie zorientował się, że jest źle oklejona. Dopiero mój zadzwonił z pracy rano do firmy kurierskiej z zapytaniem czy nie mają na magazynie jakiejś jeszcze palety do casto.
Pomieszane to jak cholera ale najważniejsze, że paleta się odnalazła
mężulowi tylko trochę przykro, że nawet słowa przepraszam nie usłyszał od pracownika ochrony i innego kolesia, którzy potraktowali go w piątek jak złodzieja

od wczoraj ciągnie mnie tak lekko w lewej pachwinie to od rozciągania się brzuchola tak? bo nie pamiętam, a wiem, że było już coś o tym na wątku

w ogóle mam pytanie kochane czy wiecie może, czy między 30-33 tc trzeba zrobic jakieś badania? bo zapomniałam się gin zapytac na wizycie 9, bo zazwyczaj mi mówi co mam sobie zrobić prywatnie. Coś obiło mi się o uszy z tym paciorkowcem i nie wiem czy zrobic na tą 30 lipca(będzie skończonych 33 tc) ? Bo następną wizytę będę miała dopiero 20 sierpnia (36skończonych), bo ginek ma urlop od 1 do 18 jakoś

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

co do prania to nawet mi nie mówicie. Z ubranek nie mam nic poprane teściowa na wczasach, a ja jestem bez pralki przez ten remont :/ naszej już chyba nie będziemy podłączać, więc musimy z mężulem jak najszybciej wziąśc na raty nową. Tylko mu coś nie śpieszno do wzięcia zaświadczenia o zarobkach z pracy mówi, że mu głupio i czy nie da się bez tej kartki załatwić rat

moja tak na cole reaguje ale staram się jej nie pić .. dzisiaj czekoladą ją potraktowałam to poszalała troszkę ...
Dobrze że z paletą się wyjaśniło ... a na przepraszam to często nie można liczyć ....

wczoraj byłam na komendzie w sprawie tej oszustki i wiecie że ona na allegro ma 25 kont założonych ? zwątpiłam
Stary 2012-07-17, 08:59   #192
Almariel
Zakorzenienie

Dzień dobry
U mnie też pogoda pod psem, ale w sumie i tak nie mam dzisiaj nic do załatwienia więc mi to nie przeszkadza. A teraz sobie siedzę i popijam kawę zbożową.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 09:04   #193
kraven
Zakorzenienie

Angel dobrze, że wszystko się wyjaśniło. A to już chyba tak jest że opieprzyć to zawsze jest komu a powiedzieć przepraszam to już problem.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 09:05   #194
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

witam sie i ja w nowym wątku z moją córą u nas nic ciekawego, na szczęście upały trochę odpuściły to i ja do żywych wróciłam z moim cukrem też nie za wesoło, chociaż nadal upieram sie, że test był źle przeprowadzony, zamiast po równo 2 godzinach to mnie kłuto po 1,5 h, wyszło 148, na czczo było 70, kazała mi powtórzyć lekarka po 2 dniach i wyszło 150, na czczo nadal 70, ale dzwoniłam do znajomej endokrynolog i powiedziała, ze nie powinnam była powtarzać tej glukozy, zwłaszcza w tak krótkim odstępie czasu - 2 dni...bo wynik sfałszowany na wszelki wypadek kazała ograniczyć słodkie...czego nie do końca sie trzymam miałam do mojej gin iść z tymi wynikami poza kolejką, ale nie poszłam cukru w moczu nie mam i nigdy nie miałam, a ta moja endo mówi, ze to jeden z pierwszych sygnałów cukrzycy ciążowej
Co do ubranek, mam już wsio na rok do przodu - obkupiłam ostatni małą w 5-10-15 i smyku na przyszłe lato - ja zawsze dla synka też sezon na przód na promocjach kupuję , wyprawka już uprana i uprasowana, w sumie brakuje mi tylko kombinezonu na zimę dla siebie też już wszystko mam i z kosmetyczno - higienicznych rzeczy da małej też teraz tylko czekać w czwartek zaczynam 30 tydzień, jeszcze 7 muszę wytrzymać
Dopadły mnie bóle nadgarstków i całych dłoni, promieniuje aż do łokci, cierpną mi dłonie, nic nie mogę ścisnąć, nawet jak ziemniaki obieram to mi dłonie sztywnieją - mówiłam gin, ale ona mi na to, że w 2 i kolejnej ciąży może wystąpić jakiś zespół cieśni nadgarstka i chyba to właśnie mam i nic z tym nie zrobi się, ponoć przejdzie samo....ból straszny, kości też bolą

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 09:37   #195
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobrynie żebym dopiero wstala,ale nadrabialm co naskrobalyscie,bo wieczorem juz nie dalam rady.

nie wyspalam sie cos dzisiaj,oczy mnie bolą,najchętniej bym sie polozyla znowu ale maz w pracy. Pogoda to już wogole do spania,bo zimno i deszcz ciapie. Ogolnie mi to nie przeszkadza,tylko nie mam jak do sklepu sie wybrac z malym. Ale pozniej mamcia przyjedzie to wyskocze sobie. Tylko doradzcie kochane co tu na obiad zrobic? Bo ja nie mam pomyslu wcale zrobie zupke pomidorowa ale jakies drugie danie mi potrzebne. Mysle nadd pierogami ruskimi

Konczi ja co prawda jestem w 28 tyg,ale juz nie czuje takich czestych kopniakow mocnych tylko czesciej takie skakania i przepychanie sie. Zazwyczaj na prawa strone sie maluch pcha i mam taka gule z boku. Wiec mysle,że nie musisz sie martwic

ciesze sie bardzo,że wizyty byly tak udanei dzieciaczki duze.

Tamlin piękne jaja i buzienka slodka taka.
Graacjanka rodzilam 3550 i nie bylo trudniwiiec spokojnie dasz rade.

Iwoncia Twoj maluszek taki wstydliwy jak ii moj
Tez na ostatniej wizycie nic nie pokazal i nie mamy pewnosci ale trzymamy sie synka.

chociaz snilo mi sie dzisiaj,że urodzilam corcie,byla sliczna taka i,że chodzilam i mowilam wszystkim,że przeciez mowilam,że corcia bedzie a oni ze synek mial bycale to sen taki tylko byl

brzuch mam pulchniutki to zylek nie widac,zle na piersiach mam ich bardzo duzo

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Przepraszam za błedy w postach ale z tel pisze i mi literki albo dodaje albo przestawia

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 09:46   #196
Konczita
Zakorzenienie

dziękuję Wam bardzo dziewczynki za wszystkie odpowiedzi .. teraz troszkę spokojniejsza jestem .. siedzę i niunia się wierci wiec chyba wsio ok .. wczoraj wypiłam uwaga 3,5l wody mineralnej i 0,5l soku ... więcej nie dałam rady
Stary 2012-07-17, 09:55   #197
asiejka86
Rozeznanie

[QUOTE=Iwoncia81;35325762]U mnie to chyba spowodowane jest ogórkami bo przez ostatnie 3 dni ciągle jak nie małosolne wcinam z bułą lub do obiadu to jeszcze jakaś mizeria.
Współczuje wszystkim co tą zakichaną zgage mają

Melduję się i ja w nowym wątku
Zgaga czasami dopada i mnie, ale chyba nie jest jakaś mocna, bo radzę się z nią szklanką mleka i pomaga. Ale na pocieszenie powiem, że kiedyś zwykło się mówić, że jak kobieta w ciąży ma zgagę to dziecku rosną włosy na główce i urodzi się z bujną czupryną

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Jestem i ja

asiejka86 ja też jak miałam 140/90 w tych granicach to sie dobrze czułam i nie myslałam nigdy że jak będe w ciąży to będzie ono za wysokie. No ale jednak tak dlatego już długo biore leki odkąd mam malutka w brzuchu

A mi przyszły dwie paki z all w sumie 4 pajace na rozmiar 62

A co do podgrzewacza to ja.chyba zainwestuje jednak bo na wycieczki sie przyda żeby w aucie podłączyć i zagrzać

Iwoncia81 jutro mam wizytę to zagadam lekarza o szczegóły - niech mi dokładnie wszystko powie - kiedy jest ok a kiedy nie
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 10:00   #198
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień doberek. U mnie też jesienna pogoda.
Pokazałam rodzicom zdjęcia i zachwyceni wnusiem. Ja z resztą też, ciągle zerkam na fotki.
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
Tamlin, ale masz wymagania
No co? A nuż sie uda

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
zaraz zmykam na sniadanko i dzis jade do kuzynki i jej polrocznego synka, nie moge sie napatrzec zawsze na niego takze nie bedzie mnie troszke
A ja mam tak dziwnie, że jak teraz patrzę na małe dzieci to jestem przerażona. Ostatnio u siostry Tż-ta była jej 5-cio miesięczna wnuczka i tak patrzałam na nią i cholera strach mnie coraz większy ogarniał. Że znów trzeba będzie przez to wszystko przechodzić, a juz przecież było wszystko poukładane. Życie spokojnie płynęło, można było wszystko zaplanować a teraz znów się wywróci do góry nogami. jestem szczęśliwa że będzie dzidzia ale boję się okropnie jak ja to wszystko pogodzę.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
No więc na całe szczęście wszystko się wyjaśniło. Okazało się, że był zamienione listy przewozowe - firma kurierska pomyliła przesyłkę piątkową z poniedziałkową i źle okleiła paletę.

Cytat:
wczoraj byłam na komendzie w sprawie tej oszustki i wiecie że ona na allegro ma 25 kont założonych ? zwątpiłam
Ja też
Stary 2012-07-17, 10:00   #199
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Ale na pocieszenie powiem, że kiedyś zwykło się mówić, że jak kobieta w ciąży ma zgagę to dziecku rosną włosy na główce i urodzi się z bujną czupryną
To mój syn będzie miał niezłe afro chyba
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 10:00   #200
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Wrzuciłam na meil zdjęcie brzuszka

Konczi brawo za wode. Ja to chyba litr dziennie z ledwością wypijam

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 10:02   #201
martusia26
Rozeznanie

To i ja się melduje w nowym wątku,
oczywiście wczoraj wieczorem się nacytowałam, naodpisywałam i mi internet padł. wkurzyłam się nieziemsko. Zaraz też mi laptop padnie bo bateria się wyczerpała a prąd mi wyłączyli.
Oczywiście znów się nie wyspałam, bo dziecko znowu dyktowało mi na którym boku mam spać. Jak mi się już udawało zasnąć to mnie skurcz łapał, a nad ranem jakaś mucha brzecząła nad uchem, więc i ja mam dziś depresję
Gratuluje wszystkich udanych wizyt i czekamy jeszcze na relację Sojki.

Edytowane przez martusia26
Czas edycji: 2012-07-17 o 10:03
martusia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 10:29   #202
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim Mamusiom!

Kochana wytrzymaj do jutra,ciekawe co powie gin.
Ja przeglądając moją karte leczenia szpitalnego zobaczyłam,że mam badanie glukozy na czczo,gdzie norma jest[60,0-105,0]a ja mam 167!!!
i nic mi nie mówili o cukrzycy ciążowej,w ogóle,że robili mi to badanie
i w moczu w pozycji Cukier jest napisane Obecny* A co znaczy ta gwiazdka?a wizyta dopiero w poniedziałek....

brawoW sumie to myślałam,że mój zamiennik nikomu się nie podoba,żadna nic nie pisała.I chyba ostatecznie Colds zadecydowałaMnie się b.podoba

Co to za badanie?
Jak leżałam w szpitalu to pani powiedziała,że tętno dziecka od 130 do 160 a bywa i wyższe jak dziecko się rusza i kopie.

Ale jaja..................... ......jestem w szoku,ale bym się wkurzyła

A i mam pytanie.Czy któraś z Was ma na swoim brzuchu widoczne żyły/żyłę?prócz tej lini?Bo u siebie zauważyłam taki zygzak,nie wiem,czy to z racji rozciągania się brzucha?dodaje fotkę,poradźcie...

Ja mam od jakiegoś czasu - widzę to zwłaszcza podczas wieczornego kremowania brzucholka - to jest pewnie tak, jak z tymi żyłami na piersiach, które w ciąży uaktywniają się bardziej. Mam nadzieję, że nie jest to zapowiedź rozstępów...

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

[QUOTE=Agnus21;35337137]No i już nowy wątek. Nie nadrobie jak zwykle, bo już padam wieczorową porą.
Chyba jednak dam się namówić na to L4. Chciałam pracować jak najdłużej, ale to się staje powoli wyczynem, siedzenie te 8 godzin w pracy.
Któraś z Was ma zamiar siedzeć w pracy w sierpniu? Myślałam, że dobrne tak do połowy sierpnia, ale z drugiej strony może warto troche odpocząć przed przyjściem szkraba na świat

Jeśli wszystko będzie będzie ok to ja zamierzam sierpień przepracować - termin mam na druga połowę września i jak będę miała siłę to jeszcze na początku września chcę śmigać do pracy. Większość się dziwi, ale ja lubię moją prace i jakoś udaje mi się ją łączyć z odpoczynkiem, kompletowaniem wyprawki, ogarnianiem męża i domu
Stary 2012-07-17, 10:41   #203
zielona1911
Zakorzenienie

a ja sobie pospalam do 10.20 maly tez sie teraz obudzil i poszedl wyciagnac serek z lodowki i swinka morska to uslyszala i juz piszczy a jedzonko no musze wstac
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 10:45   #204
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Iwcia ile już tych baranków naliczyłaś ?? [COLOR="Silver"]
Wiesz co, nie wiem bo przy 708 baranku sie pomyliłam

Cytat:
dzień dobry

Nietylko po 32 tygodniu sie takie rzeczy dzieją jak widać hihi
Też mam podobną sytuację, a niedawno znowu sie tak stresiłam bo prawie wcale przez cały dzień nie było go czuć, takie ledwo co.
Dzisiaj też mi brzuchem nie narywa zbytnio, może dlatego że zmęczony wczorajszym USG i odsypia
Pomerdał troche i na razie cisza bom sie nachodziła a jeszcze te racuchy trza zrobić, a tak mi sie nie chceeeeeeeeeeeeeee
I sie tam zaś nie "sztresuj" kobito bo za dużo masz tych nerwów

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość

iwoncia ja mam dzis zwiedzanie
O kurtka no to już całkiem masakra
nie dość że nie pamiętam któż to miał zwiedzać to popierniczyłam dni
To teraz już zapamiętam i proszę zdać relacje jak było
Ja mam za tydzień

Cytat:

ja to już chyba sama wyszykuję czego się czepić ehh no ale skoro u Was to już też nie takie kopniakowate to może Duśka faktycznie już miejsca na takie figle nie ma, zresztą obróciła się pupcią w drugą stronę była po prawej teraz jest po lewej

moja tak na cole reaguje ale staram się jej nie pić .. dzisiaj czekoladą ją potraktowałam to poszalała troszkę ...
Dobrze że z paletą się wyjaśniło ... a na przepraszam to często nie można liczyć ....

Ciemny gwint!! to ona se ładnie jedzie z tymi kontami na all.
Ciekawe ilu ludzi powkręcała - dobrze że Tobie sie udało z tą małpą sprawe załatwić

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Iwoncia Twoj maluszek taki wstydliwy jak ii moj
Tez na ostatniej wizycie nic nie pokazal i nie mamy pewnosci ale trzymamy sie synka.

chociaz snilo mi sie dzisiaj,że urodzilam corcie,byla sliczna taka i,że chodzilam i mowilam wszystkim,że przeciez mowilam,że corcia bedzie a oni ze synek mial bycale to sen taki tylko byl
No to mamy bobaski wstydnisiowate
My też trzymamy sie synka bo kilka razy było powiedziane że na 75% chłopak, ale na 100%
A sen cudaśny

[QUOTE=asiejka86;35342897]
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
U mnie to chyba spowodowane jest ogórkami bo przez ostatnie 3 dni ciągle jak nie małosolne wcinam z bułą lub do obiadu to jeszcze jakaś mizeria.
Współczuje wszystkim co tą zakichaną zgage mają

Melduję się i ja w nowym wątku
Zgaga czasami dopada i mnie, ale chyba nie jest jakaś mocna, bo radzę się z nią szklanką mleka i pomaga. Ale na pocieszenie powiem, że kiedyś zwykło się mówić, że jak kobieta w ciąży ma zgagę to dziecku rosną włosy na główce i urodzi się z bujną czupryną

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Iwoncia81 jutro mam wizytę to zagadam lekarza o szczegóły - niech mi dokładnie wszystko powie - kiedy jest ok a kiedy nie
Też słyszałam o tym że jak sie ma zgage to włoski ma, ale różnie to z tym jest więc nie przywiązuje wagi do tego
Zobaczymy jak sie urodzą te nasze skarby czy mają wielkie czupryny czy łyse główki

Co do wizyty to popytaj koniecznie żeby mieć pewność

Jezu, deszcz leje, zmarzłam w drodze do apteki i nic mi sie nie chce - masakra jakaś z tym nic nie chceniem
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 10:49   #205
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
cold widziałam to łóżeczko u mnie w Viki kosztowało coś 430 zł samo bez wyposażenia a kolorek ten teak - bo ja białe chciała mąż orzech i był zgrzycik więc kompromis taki wymyślił że weźmiemy pośredni kolor i tak zrobiliśmy i rzeczywiście jest bardzo ładne a pościel to brzoskwinkę bo jakby drugi był chłopiec to się wykorzysta
Zapomniała napisać że masz śliczne łóżeczko!!! Bardzo mi się podoba

Witajcie ja na razie mam przerwę w wyprawce bo brak funduszy
Stary 2012-07-17, 10:55   #206
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Dzień doberek,

Ja odprowadziłam moją małą do centrum Kultury, są tam organizowane zajęcia dla dzieci od 6 lat do 14 czy jakoś tak. Dzieciaków co nie miara. Dzisiaj mają grilla. Mieli iść do lasu z naszym burmistrzem ale pogoda do bani więc mają zajęcia w centrum. Dzisiaj mnie natknęło, że czas pokupować rzeczy do torby ale zapomniałam listy i w efekcie nie zakupiłam majciochów. Ale podstawy już są.

Cytat:
dzień dobry

Konczi, moja się rozpycha i przesuwa wczoraj tak mi coś po prawej stronie wysoko ucisneła, nie wiem jaki narząd, ale pobolewało mnie . Teraz wyprawia jakieś dzikie harce a to dlatego ze dopiero teraz usiadłam. A tak to od 8.30-10.30 w ruchu - ale to chyba dobrze.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 11:06   #207
zielona1911
Zakorzenienie

kurde jak pada i niewiem czy isc do sklepu kupic jakies miecho bo cos mi sie chce,moze kotlecika,moze zupke

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Oskar co robi swinka?
-Pacy na sciane
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 11:11   #208
asiejka86
Rozeznanie

Angel166 cieszę się, że z paletą wszystko się wyjaśniło Teraz może być już całkowicie spokojna
Stary 2012-07-17, 11:33   #209
Sojka1990
Zadomowienie

hej kochane przepraszam ze wczoraj sie nie odezwałam ale komp mi się strasznie wieszał i dopiero teraz jako tako się kręci.

a więc co do wczorajszej wizyty..
Juz mam całkiem pomieszane w głowie..
Mój ginek 5 sierpnia wyjeżdża (alez mi zrobi prezent na urodzny )
Wraca dopiero 23sierpnia i wtedy też mam zglosić na oddział.
Zabronił mi wygłupiać się wcześniej z jakimiś akcjami porodowymi bo chce "przy nas" być. Wczoraj wyjaśnił mi co i jak będzie z cesarką, 2 sierpnia widzimy się na wizycie wieczorem a rano na USG, po raz kolejny będzie sprawdzanie blizny po cc, ważenie małej, na wizycie ma mi pobrać wszelkie wymazy potrzebne do porodu i syuacja wygląda tak:

24 sierpnia zgłaszam się na oddział- zrobią pomiary miednicy (bo ja żem kurdupel) zważą małą, przeliczą to sobie, podadzą oksytocynę i jeśli zaczną się skurcze i pojawi rozwarcie pozwolą mi przez jakiś czas próbować rodzić naturalnie (jeśli mała nadal pozostanie mała oczywiście i jeśli akcja będzie szybko postępować) a jeśli nie będzie szło sprawnie to przeć dalej nie pozwolą tylko pod nóż - ta opcja jest dla mnie do przemyślenia, bo doktorek powiedział że z Paniami po cesarkach się zazwyczaj ciężko współpracuje przy sn i pozwoli mi spróbować tylko wtedy jeśli ja tego będę chciała, bo on dla świętego spokoju wolałby pociąć tymbardziej że blizna po poprzedniej c piękna od środka nie jest.

Szyjka krótka ale twarda i zamknieta, jak to lekarz powiedział- dobrze trzyma.
Stary 2012-07-17, 11:47   #210
Sara_m7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Katee - Zdecydowałam, bo już wątek leciał ku końcowi, czasu mało.. Więc coś zrobić trzeba było

Sara_m7 - Dopiszę do listy, jeżeli będziesz udzielać się w naszym wątku. Z tego, co pisałaś to wiem, że czytasz regularnie.. Ale mamy tutaj takie ustalenia, że aby być na głównej trzeba pisać, pisać i jeszcze raz pisać Bo jeden post czy nawet 5, na jeden wątek, to mało.

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Konczi - Z tego, co wiem to zamawiałaś łóżeczko na allegro. Podałabyś sprzedawcę
Ok

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Moja szwagierka ma co wizyte jakieś 2fotki 3/4D i też niewyraźne,tzn.widać,że dziecko ma rękę na buzi,ale te oczodoły nie wyglądają zachwycająco.Mi takie zdjęcia też się nie podobają a wód płodowych ma ona w normie.to chyba zależy jak lekarz umie uchwycić..

Kochana Ty byłaś u Makowskiego,bo wspominałaś.Ja teraz też do niego podjadę,bo jednak jest dobry
A piętkę widać i czuć,sama się przekonasz

Skupiłam się na jego sprzęcie a buziuńki nie pochwaliłam,przystojniak jak nic.

Dzięki za odp.W pierwszej ciąży ich nie widziałam a teraz zauważyłam...

Matko następna z cukrzycą.Nie straszcie,bo też mam obawy po tym szpitalnym badaniu a popijam właśnie kakao

To chyba normalne w takim razie...dzięki

...ale niewyspana jestem
Musisz uważać na to co jesz. Jak masz obawy, że może ciebie to czekać to ogranicz cukier, słodycze.

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Aguś, ginek, wypisał mi tak jak naszej Lukrecji listę potraw wskazanych i tego się trzymam, jak zrobie tę sprawdzającą krzywą - to będziemy decydować co dalej. Te kilka tygodni wytrzymam. Mam zakaz jedzenie białego pieczywa makaronów z mąki pszennej zwykłej, słodyczy, owoce w ograniczonej ilości, tłustych mięs.

Mogę jeść chude przetwory mleczne: twaróg, jogurt, kefir, maślanka (nie mogę sera zółtego) warzywa w ilości dużej (al dente mają dużo składników a dwa niski indeks glikemiczny) mięso: drób, cielęcina, ryby, chuda szynka i chude kiełbasy. Jajka 2 w tygodniu.
Ja dostałam dietę od diabetologa. Na pewno wykluczyć białe pieczywo i wszelkie bułki. Uważać na mleko, suszone owoce, soki owocowe, banany, winogrona i wszelkie miękkie owoce, no i oczywiście cukier, słodycze
Sara_m7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości