|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XIII
Cytat:
![]() caate udanego wyjazdu i słonecznej pogody i oczywiście czekamy na duuużo zdjęć
|
|
#4563 | ||||
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() leć leć, koniecznie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
bronzera p2 |
||||
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Samara udanego wyjazdu do znajomych
![]() Caate, życzę dużo słońca, pustych plaż i sprzyjających warunków do urlopowania Karolcia, niezłe zakupce Ja za 2 tygodnie będę w Czechach i już patrzę co kupić w DM, boję się o moje finanse
|
|
|
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karola zakupy naprawde pokazne
|
|
#4567 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
przepiękne zdjęcia!
|
|
|
|
#4568 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Party piękne zdjęcia cudownie wyglądacie |
|||
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
Party napatrzeć się nie mogę na te cudowne zdjęcia ! Są naprawdę genialne, ślicznie wyglądaliście
Mogę wiedzieć gdzie mieliście robiony plener? |
|
|
|
#4570 |
|
Zadomowienie
|
Czy w naturze są jakieś informacje o tym że lakiery są wyprzedawane? Czy po prostu widnieje cena 5,49zł a przy kasie okazuje się ze mniej?
|
|
#4571 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekuje buah chyba nic bym nie zmienila gdybym miala jeszcze raz wychodzic za maz![]() Cytat:
dobra fotografka nam robila![]() A plener mielismy 2razy, w parku w chorzowie i w okolicach oswiecimia w ruinie zameczku ![]() kurcze szkoda ze teraz nature mam tak daleko ![]() ...
|
|
#4573 |
|
CABIN CREW
|
hej Piekne
ja juz ogarnięta ( w miarę ) po festiwalowych szaleństwach- jednak człowiek się starzeje, 3 dni imprezowania to już za dużo dla mnie.... w każdym razie było fajnie a dziś wracam do śiwata żywych ![]() kobieto ja może nie paliłam nałogowo, raczej na imprezach i czasami na uczelni- zazwyczaj tak paczkę, 1,5 na tydzień.... zauważyłam że jak na MAzurach jestem to mnie tak nie ciągnie do fajek, gorzej jak do Wawy wracam... ![]() party ja już widziałam fotki na FB i .... piekne są karolcia jakie zakupy ![]() dziewczyny które planują wyjazdy- szerokiej drogi i dobrej zabawy i wypoczynku
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
Karolcia, świetne zakupy
co jest po prawej stronie kremu z mocznikiem Balea, z firmy Alverde 30% gratis?
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze wlasnie wywolac zdjecia, bo dostane fotoalbum ale wszystkie foty sie tam nie zmieszcza, wiec i tak musze sobie sporo wywolac... podcielam zniszczone koncowki, ale tak sama pojedyncze porozdwajane, duzo to nie dalo ale zawsze cos... gdyby nie wakacje to juz bym byla u fryzjera na podcieciu ale wybiore sie dopiero po powrocie.
|
|
#4576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki wszystko fajnie z kosmetykami Alterra i Alverde tylko dlaczego oni wpychają ten alkohol tak bardzo wysoko
|
|
#4578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4579 |
|
CABIN CREW
|
ale tu spokojnie ostatnio..
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
od rana robię pełną pielęgnację włosów i zbieram się do pracy ![]() Cytat:
dlatego ja z Alterry tylko kilku wybranych rzeczy używam ![]() karolcia198506 super zakupy, zazdroszczę możliwości
|
|
|
|
|
#4581 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Niestety ![]() Wtarłam w skalp wodę brzozową, zaraz nałożę na włosy maseczkę - żółtko jajka, oliwka BD fur mama, i sok z cytryny ![]() Jak dbać o stopy latem topki, filtry, antyperspirant Latem warto zaopatrzyć się w stopki terapeutyczne.Te miniskarpetki są wykonane z materiału z włóknami miedzi i cynku, których jony uwalniają się w wyższej temperaturze. W efekcie hamuje to rozwój grzybów i bakteri ioraz pobudza mikrokrążenie w skórze, co z kolei sprzyja usuwaniu nadmiernego nagromadzenia płynów oraz toksyn z jej warstw. Wchodzący w skład tkaniny krzem uśmierza ból, a także zmiękcza i chroni skórę.Stopki są idealne dla osób aktywnie uprawiających sport. Jeśli cierpisz na nadpotliwość stóp, koniecznie zaopatrz się wfiltry do obuwia.Saszetki włożone na noc do butów zmniejszają wilgoć, usuwają przykry zapach oraz działają bakteriobójczo.Zaprzyjaźn ij się z antyperspirantem.Po myciu dokładnie osuszaj stopy i spryskuj (lub smaruj) je antyperspirantem ze składnikami hamującymi wydzielanie potu i rozwój bakterii.Doceń talk.Latem jest niezastąpiony, bo chroni przed bakteriami, brudem i otarciem naskórka.Co kilka dni mocz nogi w naparze z szałwii, pokrzywy lub kory dębowej(3 łyżki na szklankę wody). Taki zabieg ma właściwości ściągające i bakteriobójcze. Możesz też zrobić krótką kąpiel z dodatkiem olejku sosnowego lub nadmanganianu potasu (1 gram na litr wody). Na zdrowej stopie - praktyczne porady Podczas chodzenia stopy dźwigają wielokilogramowy ciężar. Nic dziwnego, że skóra na stopach twardnieje. Potrzebuje codziennego nawilżania, pilingu i odżywiania. Nie można zapominać o masażu i starannym pedikiurze. 1. Stopy myj mydłem glicerynowym lub lekko natłuszczającym.W umyte i dokładnie osuszone wcieraj krem - wieczorem tłusty lub półtłusty, a rano nawilżający. Najlepiej z olejkiem z drzewa herbacianego o działaniu antybakteryjnym i łagodzącą podrażnienia alantoiną. Wyciągi ziołowe zmiękczają, nawilżają i obkurczają naczynia krwionośne. 2. Raz w tygodniu wymocz stopy przez 10 minut w misce z ciepłą wodą z dodatkiem soli do pielęgnacji stóp, olejku albo oliwy z oliwek. 3. Podstawą pielęgnacji jest usuwanie zgrubiałego naskórka. Najlepiej robić to specjalną gruboziarnistą tarką. Wyrzuć stary pumeks, w którym gromadzą się bakterie i grzyby. Raz na zawsze rozstań się niebezpiecznym ostrzem do ścinania zrogowaciałego naskórka, czyli popularną niegdyś omegą. Zacięcie się nią grozi poważną infekcją. Pozbywając się grubej skóry na piętach, pamiętaj, by nie zdjąć jej zbyt dużo. Jeśli dotrzesz do skóry właściwej, zadziała mechanizm obronny - skóra odbuduje się szybko w podwójnej ilości. Jest to istotne zwłaszcza u osób bardziej okrągłych, u których grubsza podściółka na stopach służy jako amortyzacja podczas chodzenia. Warto wiedzieć, że im większy nacisk kości śródstopia na skórę (a nie na pulchną poduszkę mięśniową), tym szybciej naskórek odrasta. Praktycznym narzędziem jest frezarka do użytku domowego- delikatnie wygładza naskórek i paznokcie. Jeśli nie dajesz sobie rady z pedikiurem, odwiedź raz na miesiąc dobrego specjalistę w gabinecie. 4. W trakcie kąpieli zrób delikatny piling stóp, który wygładzi i zmiękczy naskórek oraz ułatwi penetrację odżywczego kremu. 5. Paznokcie obcinaj w kwadrat, aby nie wrastały. Do piłowania paznokci używaj pilnika z celulozy lub mineralnego, który delikatnie obchodzi się z brzegiem paznokcia, nie strzępiąc go. Najlepiej sprawdzają się pilniki papierowe o dwóch rodzajach powierzchni - twardszej, którą skraca się paznokcie, oraz miękkiej, która służy do wygładzania brzegów. Dobre są trwałe pilniki szklane. 6. Raz na kilka tygodni delikatnie wygładź paznokcie specjalnym przyrządem do polerowania- pilnikiem lub poduszeczką irchową albo zamszową. Paznokcie będą błyszczeć, nawet jeśli nie pokryjesz ich lakierem. Ponadto pobudzisz krążenie krwi i płytka paznokciowa będzie szybciej rosła. 7. Na koniec pomaluj paznokcie lakierem. Odczekaj pół godziny, bo emalia gorzej się trzyma na rozmiękczonych paznokciach. Włóż między palce specjalny separator lub zwinięte płatki waty - lakier nie będzie się rozmazywał i ścierał. 8. Kremu nie wcieraj między palce- tam skóra powinna być zawsze sucha, w przeciwnym razie łatwo może dojść do infekcji. Poczekaj, aż balsam dobrze się wchłonie. Jeśli masz wyjątkowo suche pięty, posmaruj je na noc tłustym kremem z witaminą A i załóż bawełniane skarpetki. 9. W wolnych chwilach masuj stopy delikatnymi ruchami, zaczynając od palców, poprzez śródstopie i piętę, a kończąc w okolicy kostek. Masaż poprawia krążenie i oddziałując na określone punkty umiejscowione na stopie, polepsza samopoczucie. Jak dbać o stopy latem?
Latem najbardziej dokucza zmęczenie i opuchlizna. Stopy obrzmiewają, gdy zostaje zakłócony obieg krwi lub limfy, np. wskutek długotrwałego siedzenia lub stania. Pomaga krótki spacer, kilka prostych ćwiczeń lub położenie się z nogami uniesionymi do góry. Po powrocie do domu warto zanurzyć stopy w letniej wodzie z solą do stóp. Można też stosowaćspecjalne maści i żele z kojącym mentolemi składnikami obkurczającymi naczynia krwionośne (kasztanowiec, arnika). Odciski pojawiają się na skutek noszenia zbyt ciasnego obuwia z twardej skóry, ze zbyt wąskimi noskami.Odciski na podeszwach, a zwłaszcza na małym palcu znacznie utrudniają chodzenie i wywołują bolesne pieczenie. Ciemny punkt w środku odcisku (tzw. korzeń) wrasta w głąb palca i przy każdym kroku wbija się w ciało jak ostry gwóźdź. Odcisków nie wolno ścierać, najlepiej potraktować je specjalnymi plastrami lub płynami z kamforą i kwasem salicylowym, które ułatwiają po kilku dniach ich usunięcie. Można też osłaniać je poduszeczkami ochronnymi wkładanymi do obuwia. Innym problemem są modzele - płaskie, żółtawe zgrubienia z blaszek rogowych pojawiające się na śródstopiu, najczęściej u osób noszących buty na wysokim obcasie. Można je usuwać samodzielnie po wymoczeniu stóp, regularnie ścierając tarką ze sztucznego tworzywa zgrubiały naskórek i stosując nawilżające kremy do stóp. Można też naklejać na nie plastry zmiękczające.
|
#4583 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, które kupowały na allegro olejki z Indii , ile czekałyście na przesyłkę? Zamówiłam sobie Sesę w bardzo przystępnej cenie http://allegro.pl/show_item.php?item...018#tabsAnchor
|
#4584 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Cytat:
caate udanego wyjazdu i ładnej pogody. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mialam isc do fryzjera dzisiaj podciac grzywke ktora siega mi juz momentami do ust ale jutro ide do szkoly cos tam jeszcze zalatwic, a jako ze fryzjer jest obok, wiec nie bede dwa razy latac a dzisiaj jakos przetrzymam po obiedzie tylko skocze do krawcowej po kiecke
Edytowane przez ghana Czas edycji: 2012-07-17 o 11:56 |
|
|
|
|
#4586 |
|
CABIN CREW
|
a mnie coś kręgosłup boli .. nie wiem od czego nawet
ostatnio często mi się to zdarza, nie wiem czy do lekarza się nie wybrać..:/
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Idz do lekarza, on Ci powie co i jak i sie uspokoisz
mnie wczoraj bolalo prawe biodro, ale dzisiaj juz przeszło. A przeciez w niedziele pierwszy raz od jakiegos tygodnia robiłam kilera i pewnie miałam zakwas. Plus jeszcze dzwigalam chrzesniaka a to 4 lateg, majacy wiekszy obwod w nadgarstku niz ja, wiec troche kilogramow sobie podzwigałam
|
|
|
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Piekne
Cytat:
Cały dzień rwałam dziś wiśnie
|
|
|
|
|
#4589 |
|
CABIN CREW
|
planuje dziś większe SPa- za oknem deszcz więc trzeba się zrelaksować...
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
podirytowalam sie, bo krawcowa mi za duzo skrocila maxi ;/
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

i oczywiście czekamy na duuużo zdjęć