Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-17, 07:11   #2641
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

dziewczyny sliczne maluchy
Stary 2012-07-17, 07:15   #2642
princessskaa
Wtajemniczenie

Ahoj Czarnuszko!
Napisz coś więcej o sobie, bo pewnie o nas wiesz już duuuuuuuużo, my też chcemy Cię poznać
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 07:36   #2643
kasia_aa
Zadomowienie

helooo, wcinam wlasnie sniadanie smrodka polozylam juz na drzemke bo wstal skubany o 6;/ nie wiem po co odebralismy wczoraj karte z nfz'u dla mlodego wiec dzis jade SAMA do centrum z mlodym zapisac sie na rehab. bo nie wiem czy wspominalam ze mial skierowanie. musze sie teraz szybko ogarnac puki dziec spi pogoda kiepska;/ mam nadzije ze nie trafi nas gdzies deszcz!
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 07:48   #2644
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
helooo, wcinam wlasnie sniadanie smrodka polozylam juz na drzemke bo wstal skubany o 6;/ nie wiem po co odebralismy wczoraj karte z nfz'u dla mlodego wiec dzis jade SAMA do centrum z mlodym zapisac sie na rehab. bo nie wiem czy wspominalam ze mial skierowanie. musze sie teraz szybko ogarnac puki dziec spi pogoda kiepska;/ mam nadzije ze nie trafi nas gdzies deszcz!

Smacznego, ja też wcinam póki mój bawi się grzecznie na podłodze.

Już o 4.30 dzisiaj go karmiłam, myślałam, że nie zaśnie ale padł wstał o 8

3mam kciuki, aby wyprawa się udała

Ja też muszę się doprowadzić do ładu, bo dziś jazda samolotem

Później wstawię foty na fb

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Baha normalnie się stęskniłam : cmok:

za zdróweczko Michasia, niech strupki szybko odpadają, a kysz!

za ginkowy przegląd

Sama się doczekać nie mogę tego czwartku, jak po deko będziesz wyglądać, jak się czuć i jak hery to zniosą Ja na razie z braku funduszy na fryzjera oddaliłam myśl o metamofozie...Tradycyjnie , dygam przed zmianą

Zakaz? Aż tak ludzi odstraszam? hehe żartuję

Ja Kubicą - chyba tuż po narodzinach Ja jechać jadę, ino tyko mnie te inne samochody czasami przerażają......J adą, wyprzedzają, a ja już z duszą na ramieniu.. Ale będę jeszcze Kubicą, jeszcze tżowi pokaże!!!

DZIEŃ DOBRY

U nas nocka dużo lepsze od poprzedniej, mała dwa razy sie przebudziła z płaczem, o 4:40 do nas ją wzięłam i po chwili tulenia usnęła i pobudka o 7

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

O żesz w mordeczke Fajnie, że pędzicie ten czas poza domem, trzeba takie ważne daty świętować A z Mimkiem jedziecie? czy sami?

Kochana

Taaaaakkk razem jedziemy, jakoś tak nam dziwnie się rozstać nawet na głupi weekend, może jak bym go podsyłała do dziadków tak jak Ty od początku byłoby lżej, a teraz to jakoś mi tak by było dziwnie

Chcemy gdzieś jechać bo 2 lata w stecz była straszna lipa finansowa, nawet tż nakwiaty nie miał, więc trzeba zadbać o fajny wypad

A muszę się pochwalić że wyjazd nad morze bardzooo dobrze zrobił naszemu związkowi. Mieliśmy czas aby szczerze porozmawiać, wyjaśnić sobie wszystko, wygłupialiśy się jak nastolatkowie. Tż na maxa zbliżył się do Michaiła, nawet wózka mi nie dał prowadzić
Cały czas wygłupy i pomoc aby mi ulżyć jeeeeeeeeeeeeeee
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 07:58   #2645
wariateczka88
Zadomowienie

baha to swietne wiadomosci,fajnie ze wypoczeliscie,i ze milo spedziliscie razem ten czas

haha moj tz to od razu jak wroci z pracy mala zabiera,a na specerze tez mi wozka nie da,tatus kochany

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 08:15   #2646
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Kochana

Taaaaakkk razem jedziemy, jakoś tak nam dziwnie się rozstać nawet na głupi weekend, może jak bym go podsyłała do dziadków tak jak Ty od początku byłoby lżej, a teraz to jakoś mi tak by było dziwnie

Chcemy gdzieś jechać bo 2 lata w stecz była straszna lipa finansowa, nawet tż nakwiaty nie miał, więc trzeba zadbać o fajny wypad

A muszę się pochwalić że wyjazd nad morze bardzooo dobrze zrobił naszemu związkowi. Mieliśmy czas aby szczerze porozmawiać, wyjaśnić sobie wszystko, wygłupialiśy się jak nastolatkowie. Tż na maxa zbliżył się do Michaiła, nawet wózka mi nie dał prowadzić
Cały czas wygłupy i pomoc aby mi ulżyć jeeeeeeeeeeeeeee
Racja Ja przyzwycziłam siebie i małą do rozstań na dwa dzionki, raz na jakiś czas. Więc mi łatwiej. My może nad Soline w sierpniu pod koniec wyskoczymy na rodzinny wypad - my z małą i znajomi z synkiem - ale nie wiadomo czy pożyczymy jakieś większy samochód, bo w standard się nie pomieścimy..

Wypad na bank będzie udany. Strasznie się cieszę, że pogadaliście od serducha, że minął głupi, niepotrzebny kryzys, że tż z Michasiem zbliżyli się - no SUPER!!!!!!
Powiem Ci, że i mój tż jeszcze lepszy kontakt ma z małą - może to też przyczyna, że dzieciaki są większe, takie obrotniejsze, coraz fajniejsze i nie tylko mama i mama, ale i tata ma coraz większe zainteresowanie malucha?

Czekam na foty na fb z morza Laseczko

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Moje dziecko odkryło fantastyczną zabawę - chowanie za ochraniacz łóżeczka różnych przedmiotów, najlepiej jak z hukiem spadną na podłogę
Stary 2012-07-17, 08:43   #2647
muffinka90
Zakorzenienie

hej mamuski, widze, ze nie tylko u nas nocki niespokojne, chyba taki etap nasze dzieci przechodza

Fifi dzis wstal o polnocy i uprawial nocne polakow rozmowy, mruczanki i plucie smoczkiem na odleglosc, po godzinie zabawy w ''nabralem mame ze spie'' poddalam sie i wzielam go do nas, a on poczlapal do tzta, przytulil sie i zasnal it tak po prostu

wariateczko moj koszyk od wozka tez jest baaardzo pakowny na szczescie, spokojnie pakuje tak zgrzewke wody (chociaz w instrukcji jest 3kg max obciazenie kosza ) ale co robic jak sie nie ma auta a zakupy tygodniowe trzeba zrobic

glam u mnie to samo, kazdy paproch, mikrodziurka itp musza zostac obadane i najlepiej zjedzone wczoraj gotuje, maly po kuchni sie kreci, nagle jakas dziwna cisza, odwracam sie, a on wygrzebal blache z suszacym sie chlebem i wcina te suchary biedne zaglodzone dziecko

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Baha ciesze sie, ze wyjazd sie udal i sie z tzem znow dogadujecie

u mnie tez ponuro, chmurzyska jakies chodza, a musze po chleb i kasze manna skoczyc

wczoraj byla taka nawalnica, ze mi drewniane ciezkie krzesla na balkonie poprzewracalo i potluklo donice...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 08:59   #2648
glamourous
Zakorzenienie

Muff u nas glownym obiektem zainteresowania stal sie smietnik i tez sobie bidne dzieci obierki wyciagaly z niego. teraz nie mamy juz kosza tylko reklamowki na smieci wiszace na wieszaku od scierek
ostatnio w kupie znalazlam spore kawaly papieru (kartka w gratke ), milion razy z buzi wyciagalam przerzute gazety
juz sie martwie co bedzie jak sonia wroci bo ona wszedzie wszystko rozrzuca ostatnio jak byla to jej chlopcy zelki podbierali (bo robila na podlodze parade zelkowych zwierzatek)

Baha peklam- najpierw piszesz ze idziesz na samolocik a potem ze wstawisz foto na fb
Stary 2012-07-17, 09:09   #2649
muffinka90
Zakorzenienie

glam mialam to samo skojarzenie z tym samolotem

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 09:20   #2650
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Ja też muszę się doprowadzić do ładu, bo dziś jazda samolotem

Później wstawię foty na fb

ja miałam takie samo skojarzenie ja dziewczyny

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
hej mamuski, widze, ze nie tylko u nas nocki niespokojne, chyba taki etap nasze dzieci przechodza

glam u mnie to samo, kazdy paproch, mikrodziurka itp musza zostac obadane i najlepiej zjedzone wczoraj gotuje, maly po kuchni sie kreci, nagle jakas dziwna cisza, odwracam sie, a on wygrzebal blache z suszacym sie chlebem i wcina te suchary biedne zaglodzone dziecko

...

Ja dziś w zasypiam, maskara jakaś z ta pogoda.

Wczoraj odwiedziałam koleżnke, ma termian na 2 wrzesnia, zawiozłam jej troche ubranek, ona bedzie miała chłopca, więc przebrałam te roże po Ani i cos tam dla niej jeszcze wygrzebałam.

Dzis zaczęłam brac moje normalne pigułki, te co brałam przed ciążą. Pamietam, że jak je zaczynalam brac 5 lat temu to przezyłam katorge, okres trwał 3 tygodnie a ja sie czułam jak w I trymestrze ciąży, mam nadzieję, że teraz bedzie inaczej.

Wracam do pracy, miłego dnia!

PS. dzis mam edo, znów mam wyniki do dooopy, odchylone od normy na maxa, juz nie wiem co mi sie z ta tarczyca dzieje
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 09:27   #2651
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Racja Ja przyzwycziłam siebie i małą do rozstań na dwa dzionki, raz na jakiś czas. Więc mi łatwiej. My może nad Soline w sierpniu pod koniec wyskoczymy na rodzinny wypad - my z małą i znajomi z synkiem - ale nie wiadomo czy pożyczymy jakieś większy samochód, bo w standard się nie pomieścimy..

Wypad na bank będzie udany. Strasznie się cieszę, że pogadaliście od serducha, że minął głupi, niepotrzebny kryzys, że tż z Michasiem zbliżyli się - no SUPER!!!!!!
Powiem Ci, że i mój tż jeszcze lepszy kontakt ma z małą - może to też przyczyna, że dzieciaki są większe, takie obrotniejsze, coraz fajniejsze i nie tylko mama i mama, ale i tata ma coraz większe zainteresowanie malucha?

Czekam na foty na fb z morza Laseczko

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Moje dziecko odkryło fantastyczną zabawę - chowanie za ochraniacz łóżeczka różnych przedmiotów, najlepiej jak z hukiem spadną na podłogę

Tak, racja. Sam mój tż przyznał, że Michał już jest bardziej kumaty więc może z nim zrobić już więcej. Np powydurniać się z nim, posiedzieć w aucie i pokierrować kierownicą itp

Roxy ma świetną zabawę hihihi

Teraz niuniek śpi, więc mam czas na zrobienie oka, wypicia z Wami kawcię i ddać foteczki

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

Baha peklam- najpierw piszesz ze idziesz na samolocik a potem ze wstawisz foto na fb

Bo ja kobieta pracująca jestem

Michał najlepiej lubi siedzieć na przedpokoju i lizać buty ale w Niedziele dostaliśmy od mojego Ojca chodzić, więc mam nadzieję, że wyrosnie z tego.

A śmiać nam się chciało. Jak byliśmy w sklepie z butami Michał był na takim głodzie, że przyczłapał idąc za rękę z tżem do regału z butami i jak się dorwał to nie mogliśmy mu go wyrwać
Stary 2012-07-17, 09:31   #2652
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

A śmiać nam się chciało. Jak byliśmy w sklepie z butami Michał był na takim głodzie, że przyczłapał idąc za rękę z tżem do regału z butami i jak się dorwał to nie mogliśmy mu go wyrwać
potwór bucikowy czy co?!:haha ha:

Ja pierdziele.... Mała właśnie usnęła, a sąsiad cymbał wymyślił sobie akurat teraz wiercenie dziur... Hałas niesamowity... Położyłam pieluszke jej na uszko... Może pośpi...
Stary 2012-07-17, 09:33   #2653
glamourous
Zakorzenienie

moi tez buty lubia...najbardziej gumowe klapki
Stary 2012-07-17, 09:49   #2654
czarnuszka7
Przyczajenie

Cytat:
Ahoj Czarnuszko!
Napisz coś więcej o sobie, bo pewnie o nas wiesz już duuuuuuuużo, my też chcemy Cię poznać
Ajjj, jak ja nie lubię tak pisać o sobie, nigdy nie wiem co ja mam w sumie opowiedzieć .
Ktoś pytał skąd jestem. Mieszkam niedaleko Krakowa.
Jestem młodą, mamą wręcz bardzo młodą, mam 18 lat i jestem przeszczęśliwa że mam półrocznego bobasa .
Nie wiem co byście jeszcze wiedzieć chciały, pytać

princessskaa Mój też właśnie teraz zasnoł
czarnuszka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 09:51   #2655
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
potwór bucikowy czy co?!:haha ha:

Ja pierdziele.... Mała właśnie usnęła, a sąsiad cymbał wymyślił sobie akurat teraz wiercenie dziur... Hałas niesamowity... Położyłam pieluszke jej na uszko... Może pośpi...
Przejdź się do kochanego sąsiada. Broń jak lwica snu swojego maleństwa
Stary 2012-07-17, 09:51   #2656
princessskaa
Wtajemniczenie

Baha kto by pomyślał, że Ty dzidzie urodziłaś?! Ludzie LASENCJO TY A Michas przesłodki na tych fotach, do schrupania
Stary 2012-07-17, 09:52   #2657
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
moi tez buty lubia...najbardziej gumowe klapki

mój nie pogardzi nawet brudnym adidasem
Stary 2012-07-17, 09:54   #2658
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Przejdź się do kochanego sąsiada. Broń jak lwica snu swojego maleństwa
Niby jej ten hałas nie przeszkadza, bo śpi spokojnie mój Aniołeczek.. Chyba patent pielucha na ucho działa Ale jak mi ją obudzi to następnym razem nie będę mieć oporów żeby iść.
Stary 2012-07-17, 09:55   #2659
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnuszka7 Pokaż wiadomość
Ajjj, jak ja nie lubię tak pisać o sobie, nigdy nie wiem co ja mam w sumie opowiedzieć .
Ktoś pytał skąd jestem. Mieszkam niedaleko Krakowa.
Jestem młodą, mamą wręcz bardzo młodą, mam 18 lat i jestem przeszczęśliwa że mam półrocznego bobasa .
Nie wiem co byście jeszcze wiedzieć chciały, pytać

princessskaa Mój też właśnie teraz zasnoł

ooo to naprawdę jesteś młodziutka - SUPER
Jak będziesz w moim wieku Twój Michałek będzie szedł do komuni

My idziemy 06.10 na ślub do tża kuzyna. Dziewczyna po miesiącu zaszła w ciążę (też ma 18 lat) a tak jej z tżem nie lubimy że ło ho ho. Wozi się niemiłosiernie Zachowuje się jakby była w rodzinie od lat. A mało tego wypaliła do tża, że dobrze że będzie mała różnica wieku między ich a Michałkiem bo damy im ciuszki ..... o taki wał, nic im nie dam bo wszystko zniszczą i nic do mne nie wróci. Poza tym nic się nie pytała tylko oświadczyła że czekają na paczkę

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-07-17 o 09:57
Stary 2012-07-17, 09:58   #2660
wariateczka88
Zadomowienie

czarnuszka ja pochodze z okolic krakowa

a ja bahy nie zobacze bo ja nie fejsowa

moja mala oproc zulubionego kremu to jakos ma malo zabawek,tzn jakos jej nie interesuja,ale za to pampki,patyczki do uszu,waciki i glam dokladnie jak piszesz gazety,nigdy jej samej z nimi nie zostawiam bo ona czyta bardzo intensywnie,a konczy sie i tak tym ze cos u niej w dziubie wyladuje

bylismy wczoraj na zakupach,kupilam malej dwie pary fajnych getrow,jakies wypatrzylam ostatnie na przecenie,i szukalam dla niej jakiejs ksiazeczki ale zadnych fajnych nie znalazlam niestety ehh

Wymianka

Stary 2012-07-17, 09:59   #2661
princessskaa
Wtajemniczenie

Baha no to ma tupet smarkula (bez obrazy Czarnuszka )

Czarnuszka rzeczywiście młodziuteńka jesteś, mi 9go sierpnia skoczy 26 to normalnie zgred, emeryt przy Tobie

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
a ja bahy nie zobacze bo ja nie fejsowa
żałuj
Stary 2012-07-17, 10:00   #2662
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
My idziemy 06.10 na ślub do tża kuzyna. Dziewczyna po miesiącu zaszła w ciążę (też ma 18 lat) a tak jej z tżem nie lubimy że ło ho ho. Wozi się niemiłosiernie Zachowuje się jakby była w rodzinie od lat. A mało tego wypaliła do tża, że dobrze że będzie mała różnica wieku między ich a Michałkiem bo damy im ciuszki ..... o taki wał, nic im nie dam bo wszystko zniszczą i nic do mne nie wróci. Poza tym nic się nie pytała tylko oświadczyła że czekają na paczkę
jak ja nie lubie takich ludzi
zeby sie czasem nie doczekala

Wymianka

Stary 2012-07-17, 10:02   #2663
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Niby jej ten hałas nie przeszkadza, bo śpi spokojnie mój Aniołeczek.. Chyba patent pielucha na ucho działa Ale jak mi ją obudzi to następnym razem nie będę mieć oporów żeby iść.
Złote dziecko

Ale jak coś nie miej skrupułów - będę z Tobą

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
jak ja nie lubie takich ludzi
zeby sie czasem nie doczekala

ździwi się troszeczkę

to dawaj na nk
Stary 2012-07-17, 10:04   #2664
czarnuszka7
Przyczajenie

Baha Rzeczywiście z deka bezczelności to dziewczyna ma. Trudno paczki się nie doczeka
princessskaa pierdoły pociskasz Babka po 20 -stce w sile wieku i mówi że emeryt.
Panie xd
wariateczka88 Jaki ten świat mały
Stary 2012-07-17, 10:09   #2665
wariateczka88
Zadomowienie

princ wierze Ci na słowo,boś Ty sama laska tak ze druga laskę poznasz

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

baha wyslalam Ci zapro na nk,jesli to Ty,bo jak nie to

Wymianka

Stary 2012-07-17, 10:19   #2666
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Baha kto by pomyślał, że Ty dzidzie urodziłaś?! Ludzie LASENCJO TY A Michas przesłodki na tych fotach, do schrupania

Oj dziękuję bardzo Ale i tak mam chętkę przytyć jak paCZe na Ciebie seksowna Ty

W zasadzie to ja jestem po drugiej ciąży

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Baha Rzeczywiście z deka bezczelności to dziewczyna ma. Trudno paczki się nie doczeka

sesesese

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
princ wierze Ci na słowo,boś Ty sama laska tak ze druga laskę poznasz

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

baha wyslalam Ci zapro na nk,jesli to Ty,bo jak nie to
lece przyjąć
Stary 2012-07-17, 10:24   #2667
czarnuszka7
Przyczajenie

A ja lecę na szczepienie z Michałkiem
Stary 2012-07-17, 10:25   #2668
wariateczka88
Zadomowienie

jaki ten Twoj Michas jest juz duzy i slodki
a Ty chcesz deko zrobic?w ciemnych wloskach wygladasz super,a w jasnych nie moge sobie Ciebie wyobrazic

Wymianka

Stary 2012-07-17, 10:26   #2669
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
A ja lecę na szczepienie z Michałkiem

idę polatać

bd popołudniu bo jak wrócę robimy z teściówką pierogi z jagodami

Ciao laseczki
Stary 2012-07-17, 10:26   #2670
wariateczka88
Zadomowienie

czarnuszka za szczepienie
u nas jest tak brzydko,od samego rana pada,nie wiem czy uda nam sie wyjsc chociaz do sklepu

Wymianka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości