Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-17, 10:26   #1921
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Tak czytam o Waszych badaniach prenatalnych i widzę że prawie wszystkie juz miałyście lub bedziecie miały , a ja tych badań nie miałam .
Ja też nie miałam Wizytę mam 9.08 a wtedy będzie koniec 16 tygodnia

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 10:31   #1922
marsi11
Zakorzenienie

hej

dziś mój TZ zabiera nas i psa na jeden dzień nad jeziorko- ma tam sprawy do załatwienia ale to jest nasze miejsce na ziemi od kilkunastu lat- co prawda jeden dzień i pogody nie będzie ale wierzcie mi,że tam jest taka głusza i tak cudownie,że ja tam kocham o każdej porze roku jeździć

w sierpniu jedziemy tam na dłużej

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
ja byłam w piątek, 13 tydz to lekarka wstępnie mi powiedziała płeć, ale zarzekła że to nie jest 100%
powiedz co powiedziała?????? umieram z ciekawości
mi też powiedział 3 tygodnie temu,że chłopak ale też,że na 100% nie jest pewien i powie ok 20 tygodnia

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

i dziękuję za podtrzymanie na duchu..... Naprawdę mąż mówi, że "ten Twój wizaż - srizaż to sekta jakaś "
hej
mój mówi tak samo i że wogóle na forum siedzą baby, które nie mają co robić
na co ja mu mówię,że JA mam co robić i siedzę
nic się nie odezwał

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Witam
Ale dzisiaj rześko...ale to dobrze, dosyć miałam tych upałów.
Cieszę się że dzieciaczki Wasze mają się dobrze i ślicznie rosną Ja mam wizytę dopiero 9 sierpnia ale jestem dobrej myśli.

Nie pisałam od piątku a byłam u brata maluszka zobaczyć (urodzony 8 lipca). Dziewczyny jaki on słodki!!! Zakochałam się w tym aniołku. Taki malutki a minki robił rozbrajające np. uśmiechał się przez sen albo krzywił jak ktoś coś głośniej powiedział. Mój mąż bał się go wziaść na ręce, pierwszy raz widział takie maleństwo zaraz po urodzeniu (2900 g i 53 cm) i wyobrażał sobie że tak jak na filmach po urodzeniu to takie wyrośnięte jak po 3 miesiącach życia śmiałam się z niego jak powiedział że jak nasze się urodzi to przez pierwsze 3 miesiące poleży w łóżeczku aż podrośnie bo on takiego maleństwa nosić się boi
I poprosili mnie na chrzestną. I moja mama zaczęła swoje zabobony że w ciąży ponoć nie można byc chrzestną ale nie wie dlaczego tylko słyszała i nie potrafiła żadnych racjnalnych argumentów podać. To już kolejne rewelacje jakie słyszę bo niedawno mi powiedziała (tak jak zresztą u którejś z Was też) że nie można ubranek kupować a jak już kupię to nie mogę ich do domu przynosić i żebym do niej przywoziła ze sklepu i nie wnosiła ich do domu...no myślałam że padnę
też to kiedyś słyszałam
i inne bzdury,że koszulki do chrztu nie można dawać po innym dziecku bo temu pierwszemu się szczęście odbiera
ja to już pisałam - mi ostatnio teściowa powiedziała,żebym po drabinie nie chodziła bo dziecko będzie miało wodogłowie
no a musiałam jakoś wleźć na budowe drabinka stabilna ot kilka schodków

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2012-07-17 o 10:33
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 10:35   #1923
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
witam z rana
Było już tak dobrze a dziś w nocy znowu budziłam się z mdłościami , a rano wymiotowałam eech ileż to jeszcze potrwa .

Tak czytam o Waszych badaniach prenatalnych i widzę że prawie wszystkie juz miałyście lub bedziecie miały , a ja tych badań nie miałam . Moja ginekolożka powiedziała że jeśli jestem młoda i zdrowa i nikt w rodzinie nie miał żadnych chorób genetycznych to ja nie muszę robić tego badania bo to strata pieniędzy no i posłuchałam.
Jako że chodzę na NFZ to rzadko mam usg robione ale w 11 tyg dostałam skierowanie ale na usg wyszło że nie jest 11 tydz tylko 10 i 4 dzień i NT -1,7 przy długosci dziecka 3,9 cm . I tak sie teraz zastanawiam czy te wyniki są prawidłowe i czy usg nie było zrobione za wcześnie? Bo tak patrze u Was że Wasze Nt było mniejsze niz u mnie a dzieciaki były większe, czy to znaczy ze u mnie jest cos nie tak?
Nie martw się na zapas
Ja właśnie w tej chwili mam otworzone forum o przezierności karkowej i wyłączam już bo nie ma co sobie glowy rysować!! :[
U mnie wynosiło NT - 1.7 mm . CRL 74,9mm

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

hej
mój mówi tak samo i że wogóle na forum siedzą baby, które nie mają co robić
na co ja mu mówię,że JA mam co robić i siedzę
nic się nie odezwał

też to kiedyś słyszałam
i inne bzdury,że koszulki do chrztu nie można dawać po innym dziecku bo temu pierwszemu się szczęście odbiera
ja to już pisałam - mi ostatnio teściowa powiedziała,żebym po drabinie nie chodziła bo dziecko będzie miało wodogłowie
no a musiałam jakoś wleźć na budowe drabinka stabilna ot kilka schodków

Hahaha ja to swojemu nawet nie mówię ze pisze na forum, bo jeszcze znajdzie i zacznie mnie czytać Jedyni e wspominam że czasem ze sobie podczytuje i że jest dużo fajnych kobitek, które będą rodzić wtedy co ja

a co do tych zabobonów.. o rany
i pod drabiną też się niby nie powinno przechodzić haha ale nie wiem czemu;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 10:36   #1924
Ifwka
Zakorzenienie

Hej Ciężarówki- Wizażanki, można się przyłączyć??
Jesteśmy w 9 tygodniu ciąży pojedynczej, na razie wszystko w porządku. 13.08 mamy badania prenatalne, będzie to początek 13 tygodnia, więc z tego co piszecie wyżej chyba ok. Nie przeczytałam jeszcze całego atku ale postaram się powoli nadrabiać.
Co do grupy krwii to oboje z mężem mamy 0RH+
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 10:42   #1925
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Jesteśmy w 9 tygodniu ciąży pojedynczej, na razie wszystko w porządku. 13.08 mamy badania prenatalne, będzie to początek 13 tygodnia, więc z tego co piszecie wyżej chyba ok. Nie przeczytałam jeszcze całego atku ale postaram się powoli nadrabiać.

No pewnie że można!!! Witaj !!

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-07-17, 10:43   #1926
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny!
Witam nową ciężarówkę!

Mam do Was taką sprawę - jeszcze nie miałam USG prenatalnego, lekarz kazał mi przyjść w czwartek za 1,5 tygodnia, no i zastanawiam się, czy to nie będzie już troszeczkę za późno, bo to będzie sam początek 14. tygodnia... Co o tym myślicie?

W środę kupujemy z TŻem samochód - nareszcie. Ileż to można od rodziców pożyczać?
ja chcę kupić na początku sierpnia.. bo już nie daję rady bez autka tutaj
kupujecie nowy czy używany? ja myślałam o kupnie nowego w programie takim 4x25%.. bez oprocentowania.. ale u mnie w grę wchodzi tylko automat, a w salonach to raczej 99% manuale :/
Stary 2012-07-17, 10:44   #1927
marsi11
Zakorzenienie

Hej Ifka

co Wy tak późno dziewczyny się tu zjawiacie? my tu już drugą częśc wątku mamy
Stary 2012-07-17, 10:53   #1928
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
U mnie to samo - 1.7 przy 74,4mm

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 10:55   #1929
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35343302]Wózek z mojego miasta jest [/QUOTE]

to elegancko ja szukam wlasnie po Bedzinie, Sosnowcu, Mysłowicach, Dąbrowie bo moi rodzice jezdzą tam dwa razy w tygodniu wiec zawsze mogą podjechac obejrzec i kupic
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 10:55   #1930
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hehe fajnie i na dodatek w tym samym jesteśmy tyg i dniu

Chociaż u mnie teraz termin z usg wychodzi na 3.01 nie na 7

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-07-17, 10:58   #1931
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie martw się na zapas
Ja właśnie w tej chwili mam otworzone forum o przezierności karkowej i wyłączam już bo nie ma co sobie glowy rysować!! :[

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Hahaha ja to swojemu nawet nie mówię ze pisze na forum, bo jeszcze znajdzie i zacznie mnie czytać Jedyni e wspominam że czasem ze sobie podczytuje i że jest dużo fajnych kobitek, które będą rodzić wtedy co ja

a co do tych zabobonów.. o rany
i pod drabiną też się niby nie powinno przechodzić haha ale nie wiem
czemu;p
Ech no właśnie czyli NT takie samo jak u mnie a jednak miasz większą dzidzie niż moja była wtedy ;/ już nie wiem co mam teraz robić .
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 11:02   #1932
BlackSanctum
Zakorzenienie

My kupujemy Fiata Uno z 99r za 1000zł - samochód igła, bez cienia rdzy, świeżo po przeglądzie, elektryczne szyby w środku i zamek centralny, 5drzwiowy, stan po prostu idealny. Do tego radio Pioneera i koła na zimę - samochód już sprawdzony przez mojego wujka-mechanika, a taka niska cena, bo sprzedaje go miejscowa zakonnica.
Nas nie stać na żadne nowości, ja nie pracuję (tzn robię makijaże na własną rękę ), TŻ na razie też nie, także nie jest u nas za ciekawie z pieniędzmi... TŻ cały czas szuka czegoś sensownego, ale na razie bez skutku.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-07-17 o 11:04
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 11:05   #1933
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Ech no właśnie czyli NT takie samo jak u mnie a jednak miasz większą dzidzie niż moja była wtedy ;/ już nie wiem co mam teraz robić .
przede wszystkim przestań panikować
to są zupełnie normalne wyniki
przecież lekarz wie co robi
gdyby przezierność wyszła powyżej 2 wtedy skierowałby Cię do poradni genetycznej

naprawdę zluzuj się
Stary 2012-07-17, 11:06   #1934
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak będziesz na następnej wizycie to poproś o powtórzenie badania, dzidzia podrośnie a NT pozostanie pewnie takie samo

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-07-17, 11:08   #1935
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
My kupujemy Fiata Uno z 99r za 1000zł - samochód igła, bez cienia rdzy, świeżo po przeglądzie, elektryczne szyby w środku i zamek centralny, 5drzwiowy, stan po prostu idealny. Do tego radio Pioneera i koła na zimę - samochód już sprawdzony przez mojego wujka-mechanika, a taka niska cena, bo sprzedaje go miejscowa zakonnica.
Nas nie stać na żadne nowości, ja nie pracuję (tzn robię makijaże na własną rękę ), TŻ na razie też nie, także nie jest u nas za ciekawie z pieniędzmi... TŻ cały czas szuka czegoś sensownego, ale na razie bez skutku.
o wow! za 1000zł? hehehe zabójcza cena też bym chciała za tyle kupić autko..
z używanych aut to jedynie co znalazłam to takie w miarę zaczynają się od minimum 11.000zł..
Stary 2012-07-17, 11:08   #1936
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Witam dziewczyny w ten ponury dzień, od rana deszcz i zimno.
Na wstępie witam wszystkie dziewczyny, które dołączyły do wątku
Gratuluje udanych wizyt u lekarzy i pięknych dzidziusiów.

Co do tego, że na forum siedzą siedzą dziewczyny, które nie mają co robić to nic bardziej mylnego. Ale nie zapominajmy, że faceci mają inne myślenie niż my Znajdowanie czas na pisanie tutaj to właśnie dowód na to, że kobitki potrafią sensownie dzielić swój czas na wiele obowiązków i jeszcze pisać na forum.

Ja osobiście czuję się jak okropny żarłok. Sama nie wierzę, że jestem w stanie tak dużo zjeść, a waga wciąż tak samo.

25 lipca w środę będę mieć kolejną wizytę, ostatnią przed wyjazdem na wczasy. Mam nadzieję, że jak do tej pory wszystko będzie dobrze i maluszek pojedzie z nami na pierwsze wakacje
Stary 2012-07-17, 11:10   #1937
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne autko, do miasta co co tam
My z moim TŻ chcemy a raczej on chce kupić berlingo albo coś w tym stylu, nie dość że wózek się ładnie zmieści to i pieska można przewieźć z tyłu a nie z przodu co jest lekkim utrudnieniem bo zostawia mega sierści, no ale na razie chcemy sprzedać kombiaka bo do zycia nam nie potrzebny taki samochód dość drogi. A poza tym jak mamy się budować, zawsze łatwiej coś przewieźć takim samochodem niż zwykłym
Ja to bym chciała audi TT najlepiej hahaha kiedyś kiedyś a tak serio to wole duże samochody, najlepiej ze wszystkich mi się jeździło BMW 5 aaachh locha straszna no ale

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-07-17, 11:17   #1938
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
witam z rana
Było już tak dobrze a dziś w nocy znowu budziłam się z mdłościami , a rano wymiotowałam eech ileż to jeszcze potrwa .

Tak czytam o Waszych badaniach prenatalnych i widzę że prawie wszystkie juz miałyście lub bedziecie miały , a ja tych badań nie miałam . Moja ginekolożka powiedziała że jeśli jestem młoda i zdrowa i nikt w rodzinie nie miał żadnych chorób genetycznych to ja nie muszę robić tego badania bo to strata pieniędzy no i posłuchałam.
Współczuję mdłości i wymiotów, mnie to ominęło.
Ja też chodzę na NFZ do ginki która mnie prowadzi od 18 roku czyli juz 10 lat i ufam jej bardzo. Dwie moje kolezanki również prowadziły u niej ciążę. No i ja też nie miałam tych prenatalnych badań. Powiedziała że jeśli chcę to może mi polecić specjalistę który ma ukończone specjalistyczne szkolenia dot. badan prenatalnych i że będzie to płatne (żeby zrobić na NFZ trzeba spełnić kilka wymogów m.in. wiek) Szczerze mówiąc to ja jakoś jestem spokojna, nie zakładam nigdy czarnych scenariuszy że akurat u mojego dziecka będzie coś nie tak i uznałam że nie będę robiła tych badań.

Cytat:
Jako że chodzę na NFZ to rzadko mam usg robione ale w 11 tyg dostałam skierowanie ale na usg wyszło że nie jest 11 tydz tylko 10 i 4 dzień i NT -1,7 przy długosci dziecka 3,9 cm . I tak sie teraz zastanawiam czy te wyniki są prawidłowe i czy usg nie było zrobione za wcześnie? Bo tak patrze u Was że Wasze Nt było mniejsze niz u mnie a dzieciaki były większe, czy to znaczy ze u mnie jest cos nie tak?
U mnie w 10 t 6 d dzidzia miała równo 4 cm.
Stary 2012-07-17, 11:19   #1939
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajne autko, do miasta co co tam
My z moim TŻ chcemy a raczej on chce kupić berlingo albo coś w tym stylu, nie dość że wózek się ładnie zmieści to i pieska można przewieźć z tyłu a nie z przodu co jest lekkim utrudnieniem bo zostawia mega sierści, no ale na razie chcemy sprzedać kombiaka bo do zycia nam nie potrzebny taki samochód dość drogi. A poza tym jak mamy się budować, zawsze łatwiej coś przewieźć takim samochodem niż zwykłym
Ja to bym chciała audi TT najlepiej hahaha kiedyś kiedyś a tak serio to wole duże samochody, najlepiej ze wszystkich mi się jeździło BMW 5 aaachh locha straszna no ale
ja też lubię tylko duże autka
mi się ostatnio podoba chevrolet orlando i na niego mam ochotę
Stary 2012-07-17, 11:19   #1940
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Wiem

I po raz kolejny napiszę, że konflikt może być między matką a dzieckiem (nie ojcem), jeśli odziedziczy po ojcu Rh+. Między matką o ojcem to jest niezgodność.
No no wiem tylko już tak pisze z przyzwyczajenia.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
u mnie przy 60mm 1.3 to chyba też dobrze??
Stary 2012-07-17, 11:23   #1941
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
ja też lubię tylko duże autka
mi się ostatnio podoba chevrolet orlando i na niego mam ochotę
Ładny
mi się podobają chrysler 300m tylko prosze nie mylić z kwadratowymi
achh w ogóle tyle tych samochodów fajnych że hohooh

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-07-17, 11:28   #1942
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nam się podoba Toyota Hilux i Nissan Navara, ale to dopiero za jakiś czas o tym pomyślimy. Na razie pojeździmy Uniaczem, przynajmniej ciepły i przytulny, dobry dla maluszka. To będzie nasz pierwszy samochód, zawsze pożyczaliśmy od rodziców moich, bo mają 3 samochody, a jeżdżą tylko 1 z nich. Głupota, no ale cóż.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-07-17 o 11:33
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 11:33   #1943
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Nam się podoba Toyota Hilux i Nissan Navara, ale to dopiero za jakiś czas o tym pomyślimy. Na razie pojeździmy Uniaczem, przynajmniej ciepły i przytulny, dobry dla maluszka.

No Navara jest super, mój sąsiad ma to jeszcze teraz sobie większego przywlókł ledwo gdzie ma parkować, Escalade ale jest wielki a ile musi paaaaaaaalić omg

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-07-17, 11:33   #1944
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe fajnie i na dodatek w tym samym jesteśmy tyg i dniu

Chociaż u mnie teraz termin z usg wychodzi na 3.01 nie na 7
Jak byłam na pierwszej wizycie i podałam jej termin OM to mi wyliczyła z tego magicznego kóleczka termin porodu na 6 stycznia. Chociaz jak sama sobie wczesniej liczyłam z OM to tez mi właśnie wychodzi 3.01 i bądź tu człowieku "mundry" miałam już 3 usg i narazie nic nie mówiła o zmianie terminu ale któż to wie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
u mnie przy 60mm 1.3 to chyba też dobrze??
dobrze, dobrze. Jakby było coś nie tak to by lekarz zainterweniował . Spokojna twoja poczochrana

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 11:33   #1945
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja mam ORh+ a TŻ BRh-
to ja mam tak samo tylko inaczej ja mam 0- a tz B+
Stary 2012-07-17, 11:33   #1946
eff8
Zakorzenienie

ilkas u nas ja mam Rh -, mąż Rh+ i córcia po nim też Rh + i tak jak dziewczyny pisała poki co oprócz zastrzyku po porodzie nic wiecej sie nie robi....

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Nie pisałam od piątku a byłam u brata maluszka zobaczyć (urodzony 8 lipca). Dziewczyny jaki on słodki!!! Zakochałam się w tym aniołku. Taki malutki a minki robił rozbrajające np. uśmiechał się przez sen albo krzywił jak ktoś coś głośniej powiedział. Mój mąż bał się go wziaść na ręce, pierwszy raz widział takie maleństwo zaraz po urodzeniu (2900 g i 53 cm) i wyobrażał sobie że tak jak na filmach po urodzeniu to takie wyrośnięte jak po 3 miesiącach życia śmiałam się z niego jak powiedział że jak nasze się urodzi to przez pierwsze 3 miesiące poleży w łóżeczku aż podrośnie bo on takiego maleństwa nosić się boi
I poprosili mnie na chrzestną. I moja mama zaczęła swoje zabobony że w ciąży ponoć nie można byc chrzestną ale nie wie dlaczego tylko słyszała i nie potrafiła żadnych racjnalnych argumentów podać. To już kolejne rewelacje jakie słyszę bo niedawno mi powiedziała (tak jak zresztą u którejś z Was też) że nie można ubranek kupować a jak już kupię to nie mogę ich do domu przynosić i żebym do niej przywoziła ze sklepu i nie wnosiła ich do domu...no myślałam że padnę
ja właśnie nie dawno wam pisałam o tej chrzestnej ale wiecie co jednak nią będę tesciowa siostry pytała jakiegos polskiego ksiedza czy kobieta w zaawansowanej ciąży może być chrzestną to się ksiądz az zdziwił pytaniem i powiedział "Nie może być nic piękniejszego"

Cytat:
Hej, dziewczyny!
Witam nową ciężarówkę!

Mam do Was taką sprawę - jeszcze nie miałam USG prenatalnego, lekarz kazał mi przyjść w czwartek za 1,5 tygodnia, no i zastanawiam się, czy to nie będzie już troszeczkę za późno, bo to będzie sam początek 14. tygodnia... Co o tym myślicie?

W środę kupujemy z TŻem samochód - nareszcie. Ileż to można od rodziców pożyczać?
miałam pytać jakie chcecie kupic ale juz doczytalam

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

witamy

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 11:36   #1947
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość

Ja osobiście czuję się jak okropny żarłok. Sama nie wierzę, że jestem w stanie tak dużo zjeść, a waga wciąż tak samo.
mam dokładnie to samo
acha wczoraj pytałam gina jaki mogę sport uprawiać bo zwariuję jak będę na dupie siedzieć
nordic walking i basen- na basen idę od września a kije kupię sobie lada dzień

co do autka to ja też wolę duże
mam dużego suv'a robię dużo km w ciągu roku i on mi daje poczucie bezpieczeństwa

a tak wogóle to marzę o mustangu shelby
muscle cars'y to moje marzenie- już mieliśmy kupować z TZ jak dolar był wtedy po 2 zł i coś nie do końca się sprężyliśmy w czasie i do dziś nie możemy sobie tego wybaczyć
pewnie jeździlibyśmy nim tylko na lody do w niedziele bo on ma takie spalanie,że szok
nie jestem blacharą ale jak widzę takie auto na mieście to mam ochotę majtkami rzucać
Stary 2012-07-17, 11:38   #1948
Lenova
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za wsparcie staram się właśnie nie panikować , czytałam że normy NT są do 2,5 tylko nie wiem czy przy takiej wielkości dziecka to nie za duzo.
Zresztą tu chodzi jeszcze o to że miałam źle zrobione usg w tym sensie że facet który robił mi to usg źle przepisał dane ze zdjęcia na opis i tam było napisane że moje dziecko ma 6,2 cm i ta Nt 1,7 . Później pokazałam to swojej gince ( bo u nas jest tak ze usg robi inny lekarz niz prowadzacy) to powiedziała że wszystko jest ok.
Po czym jak trafiłam na pogotowie po tym zasłabnieciu w pociągu to tam byłam na oddziale położniczym i ten ginekolog sprawdził moje usg i powiedział właśnie ze tam są błędy i nawet mi pokazał .
Tak myślę żeby w tej sytuacji zmienic ginekologa prowadzącego tylko ze u mnie w przychodni to nie da rady bo sie strasznie czepiają a na prywatnego mnie nie stać
Stary 2012-07-17, 11:38   #1949
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Nam się podoba Toyota Hilux i Nissan Navara, ale to dopiero za jakiś czas o tym pomyślimy. Na razie pojeździmy Uniaczem, przynajmniej ciepły i przytulny, dobry dla maluszka. To będzie nasz pierwszy samochód, zawsze pożyczaliśmy od rodziców moich, bo mają 3 samochody, a jeżdżą tylko 1 z nich. Głupota, no ale cóż.
a mi się nie podobają takie pick upy...to dobre autka np o w Nigerii, jak jest prawie non stop ładna pogoda ale tu w PL...po co taka skrzynia z tyłu a o spalaniu nic nie mówię
ja miałam autko wcześniej z silnikiem 3.0 i ubolewałam..już nigdy takiego błędu nie popełnię..teraz silnik max 1.7

Edytowane przez djerba
Czas edycji: 2012-07-17 o 11:40
djerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 11:41   #1950
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
mam dokładnie to samo
acha wczoraj pytałam gina jaki mogę sport uprawiać bo zwariuję jak będę na dupie siedzieć
nordic walking i basen- na basen idę od września a kije kupię sobie lada dzień

co do autka to ja też wolę duże
mam dużego suv'a robię dużo km w ciągu roku i on mi daje poczucie bezpieczeństwa

a tak wogóle to marzę o mustangu shelby
muscle cars'y to moje marzenie- już mieliśmy kupować z TZ jak dolar był wtedy po 2 zł i coś nie do końca się sprężyliśmy w czasie i do dziś nie możemy sobie tego wybaczyć
pewnie jeździlibyśmy nim tylko na lody do w niedziele bo on ma takie spalanie,że szok
nie jestem blacharą ale jak widzę takie auto na mieście to mam ochotę majtkami rzucać:D

mam tak samo :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości