|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Cytat:
|
|
#1922 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
dziś mój TZ zabiera nas i psa na jeden dzień nad jeziorko- ma tam sprawy do załatwienia ale to jest nasze miejsce na ziemi od kilkunastu lat- co prawda jeden dzień i pogody nie będzie ale wierzcie mi,że tam jest taka głusza i tak cudownie,że ja tam kocham o każdej porze roku jeździć w sierpniu jedziemy tam na dłużej Cytat:
mi też powiedział 3 tygodnie temu,że chłopak ale też,że na 100% nie jest pewien i powie ok 20 tygodnia Cytat:
mój mówi tak samo i że wogóle na forum siedzą baby, które nie mają co robić na co ja mu mówię,że JA mam co robić i siedzę nic się nie odezwał Cytat:
i inne bzdury,że koszulki do chrztu nie można dawać po innym dziecku bo temu pierwszemu się szczęście odbiera ja to już pisałam - mi ostatnio teściowa powiedziała,żebym po drabinie nie chodziła bo dziecko będzie miało wodogłowie no a musiałam jakoś wleźć na budowe drabinka stabilna ot kilka schodków
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2012-07-17 o 10:33 |
|||
|
|
|
#1923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie w tej chwili mam otworzone forum o przezierności karkowej i wyłączam już bo nie ma co sobie glowy rysować!! :[ U mnie wynosiło NT - 1.7 mm . CRL 74,9mm ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Hahaha ja to swojemu nawet nie mówię ze pisze na forum, bo jeszcze znajdzie i zacznie mnie czytać Jedyni e wspominam że czasem ze sobie podczytuje i że jest dużo fajnych kobitek, które będą rodzić wtedy co ja a co do tych zabobonów.. o rany i pod drabiną też się niby nie powinno przechodzić haha ale nie wiem czemu;p
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Ciężarówki- Wizażanki, można się przyłączyć??
Jesteśmy w 9 tygodniu ciąży pojedynczej, na razie wszystko w porządku. 13.08 mamy badania prenatalne, będzie to początek 13 tygodnia, więc z tego co piszecie wyżej chyba ok. Nie przeczytałam jeszcze całego atku ale postaram się powoli nadrabiać. Co do grupy krwii to oboje z mężem mamy 0RH+
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No pewnie że można!!! Witaj !!
|
|
|
#1926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kupujecie nowy czy używany? ja myślałam o kupnie nowego w programie takim 4x25%.. bez oprocentowania.. ale u mnie w grę wchodzi tylko automat, a w salonach to raczej 99% manuale :/ |
|
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Ifka
co Wy tak późno dziewczyny się tu zjawiacie? my tu już drugą częśc wątku mamy
|
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to samo - 1.7 przy 74,4mm
|
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35343302]Wózek z mojego miasta jest
[/QUOTE]to elegancko ja szukam wlasnie po Bedzinie, Sosnowcu, Mysłowicach, Dąbrowie bo moi rodzice jezdzą tam dwa razy w tygodniu wiec zawsze mogą podjechac obejrzec i kupic
|
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe fajnie
i na dodatek w tym samym jesteśmy tyg i dniu Chociaż u mnie teraz termin z usg wychodzi na 3.01 nie na 7
|
|
#1931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
My kupujemy Fiata Uno z 99r za 1000zł - samochód igła, bez cienia rdzy, świeżo po przeglądzie, elektryczne szyby w środku i zamek centralny, 5drzwiowy, stan po prostu idealny. Do tego radio Pioneera i koła na zimę - samochód już sprawdzony przez mojego wujka-mechanika, a taka niska cena, bo sprzedaje go miejscowa zakonnica.
Nas nie stać na żadne nowości, ja nie pracuję (tzn robię makijaże na własną rękę ), TŻ na razie też nie, także nie jest u nas za ciekawie z pieniędzmi... TŻ cały czas szuka czegoś sensownego, ale na razie bez skutku.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-07-17 o 11:04 |
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to są zupełnie normalne wyniki przecież lekarz wie co robi gdyby przezierność wyszła powyżej 2 wtedy skierowałby Cię do poradni genetycznej naprawdę zluzuj się |
|
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehehe zabójcza cena też bym chciała za tyle kupić autko..z używanych aut to jedynie co znalazłam to takie w miarę zaczynają się od minimum 11.000zł.. |
|
|
|
|
#1936 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny w ten ponury dzień, od rana deszcz i zimno.
Na wstępie witam wszystkie dziewczyny, które dołączyły do wątku ![]() Gratuluje udanych wizyt u lekarzy i pięknych dzidziusiów. Co do tego, że na forum siedzą siedzą dziewczyny, które nie mają co robić to nic bardziej mylnego. Ale nie zapominajmy, że faceci mają inne myślenie niż my Znajdowanie czas na pisanie tutaj to właśnie dowód na to, że kobitki potrafią sensownie dzielić swój czas na wiele obowiązków i jeszcze pisać na forum. Ja osobiście czuję się jak okropny żarłok. Sama nie wierzę, że jestem w stanie tak dużo zjeść, a waga wciąż tak samo. 25 lipca w środę będę mieć kolejną wizytę, ostatnią przed wyjazdem na wczasy. Mam nadzieję, że jak do tej pory wszystko będzie dobrze i maluszek pojedzie z nami na pierwsze wakacje
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z moim TŻ chcemy a raczej on chce kupić berlingo albo coś w tym stylu, nie dość że wózek się ładnie zmieści to i pieska można przewieźć z tyłu a nie z przodu co jest lekkim utrudnieniem bo zostawia mega sierści, no ale na razie chcemy sprzedać kombiaka bo do zycia nam nie potrzebny taki samochód dość drogi. A poza tym jak mamy się budować, zawsze łatwiej coś przewieźć takim samochodem niż zwykłym Ja to bym chciała audi TT najlepiej hahaha kiedyś kiedyś a tak serio to wole duże samochody, najlepiej ze wszystkich mi się jeździło BMW 5 aaachh locha straszna no ale
|
|
|
#1938 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też chodzę na NFZ do ginki która mnie prowadzi od 18 roku czyli juz 10 lat i ufam jej bardzo. Dwie moje kolezanki również prowadziły u niej ciążę. No i ja też nie miałam tych prenatalnych badań. Powiedziała że jeśli chcę to może mi polecić specjalistę który ma ukończone specjalistyczne szkolenia dot. badan prenatalnych i że będzie to płatne (żeby zrobić na NFZ trzeba spełnić kilka wymogów m.in. wiek) Szczerze mówiąc to ja jakoś jestem spokojna, nie zakładam nigdy czarnych scenariuszy że akurat u mojego dziecka będzie coś nie tak i uznałam że nie będę robiła tych badań. Cytat:
|
|
#1939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mi się ostatnio podoba chevrolet orlando i na niego mam ochotę
|
|
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie przy 60mm 1.3 to chyba też dobrze??
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się podobają chrysler 300m tylko prosze nie mylić z kwadratowymi achh w ogóle tyle tych samochodów fajnych że hohooh
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Nam się podoba Toyota Hilux i Nissan Navara, ale to dopiero za jakiś czas o tym pomyślimy.
![]() ![]() Na razie pojeździmy Uniaczem, przynajmniej ciepły i przytulny, dobry dla maluszka. To będzie nasz pierwszy samochód, zawsze pożyczaliśmy od rodziców moich, bo mają 3 samochody, a jeżdżą tylko 1 z nich. Głupota, no ale cóż.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-07-17 o 11:33 |
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No Navara jest super, mój sąsiad ma to jeszcze teraz sobie większego przywlókł ledwo gdzie ma parkować, Escalade ale jest wielki a ile musi paaaaaaaalić omg
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam już 3 usg i narazie nic nie mówiła o zmianie terminu ale któż to wie ![]() dobrze, dobrze. Jakby było coś nie tak to by lekarz zainterweniował . Spokojna twoja poczochrana |
|
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
to ja mam tak samo tylko inaczej
ja mam 0- a tz B+
|
|
|
|
#1946 | |||
|
Zakorzenienie
|
ilkas u nas ja mam Rh -, mąż Rh+ i córcia po nim też Rh + i tak jak dziewczyny pisała poki co oprócz zastrzyku po porodzie nic wiecej sie nie robi....
Cytat:
tesciowa siostry pytała jakiegos polskiego ksiedza czy kobieta w zaawansowanej ciąży może być chrzestną to się ksiądz az zdziwił pytaniem i powiedział "Nie może być nic piękniejszego" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
witamy
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
acha wczoraj pytałam gina jaki mogę sport uprawiać bo zwariuję jak będę na dupie siedzieć nordic walking i basen- na basen idę od września a kije kupię sobie lada dzień ![]() co do autka to ja też wolę duże ![]() mam dużego suv'a robię dużo km w ciągu roku i on mi daje poczucie bezpieczeństwa a tak wogóle to marzę o mustangu shelby muscle cars'y to moje marzenie- już mieliśmy kupować z TZ jak dolar był wtedy po 2 zł i coś nie do końca się sprężyliśmy w czasie i do dziś nie możemy sobie tego wybaczyć pewnie jeździlibyśmy nim tylko na lody do w niedziele bo on ma takie spalanie,że szok nie jestem blacharą ale jak widzę takie auto na mieście to mam ochotę majtkami rzucać
|
|
|
|
|
#1948 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
staram się właśnie nie panikować , czytałam że normy NT są do 2,5 tylko nie wiem czy przy takiej wielkości dziecka to nie za duzo. Zresztą tu chodzi jeszcze o to że miałam źle zrobione usg w tym sensie że facet który robił mi to usg źle przepisał dane ze zdjęcia na opis i tam było napisane że moje dziecko ma 6,2 cm i ta Nt 1,7 . Później pokazałam to swojej gince ( bo u nas jest tak ze usg robi inny lekarz niz prowadzacy) to powiedziała że wszystko jest ok. Po czym jak trafiłam na pogotowie po tym zasłabnieciu w pociągu to tam byłam na oddziale położniczym i ten ginekolog sprawdził moje usg i powiedział właśnie ze tam są błędy i nawet mi pokazał . Tak myślę żeby w tej sytuacji zmienic ginekologa prowadzącego tylko ze u mnie w przychodni to nie da rady bo sie strasznie czepiają a na prywatnego mnie nie stać |
|
|
|
#1949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale tu w PL...po co taka skrzynia z tyłu a o spalaniu nic nie mówię ![]() ja miałam autko wcześniej z silnikiem 3.0 i ubolewałam..już nigdy takiego błędu nie popełnię..teraz silnik max 1.7 Edytowane przez djerba Czas edycji: 2012-07-17 o 11:40 |
|
|
|
|
#1950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.

mąż mówi, że "ten Twój wizaż - srizaż to sekta jakaś
"
drabinka stabilna ot kilka schodków
eech ileż to jeszcze potrwa .
Jedyni e wspominam że czasem ze sobie podczytuje
22.05.2008
14.08.2011

TŻ cały czas szuka czegoś sensownego, ale na razie bez skutku.