|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() uspokoiłyście mnie
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
. ja swojemu nie kupuje bo ma czas, dostanie za rok (5 lat) 14 cali od razu i moze juz bez bocznych kółek. obecnie, od 2 lat ma rowerek biegowy i to mu wystarcza.2. daje ok 20, ale oja idzie spac z godzine pozniej. daje co mam, nie tylko ta na sen 3. w chowanego rzucamy sie piłką. dmuchamy swieczke - rpzygotowanie do urodzin
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Zadomowienie
|
Witam z deszczowej Kudowy
Tż użyczył laptopa nawet siły nie musiałam użyć ![]() Wczoraj niestety kiepski zasięg mieliśmy więc musze ponadrabiać troche . Krystianek śpi bo wstał o 6.30 czy moje dziecko zna słowo urlop ?
|
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Lila te ma takie czerwone plamy z tyłu głowy i na karku. Lekarka po porodzie powiedziała nam że to od tego że próbowała się "przecisnąć" podczas porodu ale była za duża. miało zniknąć, ale nadal to mamy.
Mam doła.. czysto-egoistycznego wróce jak mi przejdzie, żeby nie smęcić..
|
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
czerwone i na karku to nawet ja nadal mam
wiec i u małej i syna sie nie martwiękaszke robie na wodzie (bezmleczna i bezsmakową), dodaje troche mleka krowiego i zwykle jakis owoc (czasem łyzkę dzemu).u nas coraz lepsze (tfu!) noce, budzi sie max 1 na karmienie. dzis obudzila sie raz na smoczka i dopiero o 4 na jedzenie. tak to moze byc kolejna faza to bedzie odsmoczkowanie, bo zaczyna wkladac smoczka jak tylko gdzies go widzi a nie ylko do snu.któras tu pisakla ze dziecko na nocnik sadza. wiec i ja nocnik odkurzylam. kinga zaliczyla 1sekundowe siedzenie. ale nocnik jest fajny bo mozna do niego piłki wkładac nie kuma ze tam sie sikaucze kinge zdmuchiwac swieczke, raz juz jej sie udała ja zapluć
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-07-17 o 10:31 |
|
|
|
#1086 |
|
Wtajemniczenie
|
lili zamiast ryczec, to się ciesz. Jakby mały non stop na Tobie wisiał, to byś miała dosyć... Nic nie można zrobić, tylko mama i mama. Ciesz się że dziecko jest za tatą i że tz sobie z nim świetnie radzi. Zuza ma takie etapy, że woli żeby tz ją usypiał. Mnie odpycha, do niego się przytula. Nie rusza mnie to
przynajmiej mogę spokojnie zjeść kolację albo się umyć.
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie noc jak z najgorszego koszmaru Tymuś budził się na krótko 3 razy przez północą. Ale to ok, nie przeszkadza mi. Gorzej że potem obudził się o 2.00 i nie spał do 4.45. Cały ten czas musiałam siedzieć z nim na rękach, bo każde odłożenie oznaczało rozpacz. Raz usnął juz niby porządnie i próbowałam odłożyć i nic z tego. Dopiero jak zasnął, odczekałam z pół godziny, aż tak głęboko zacznie oddychać, odłożyłam, to przespał do 7. A potem jeszcze do 9. I jestem pewna że tu chodzi o moją obecność, nic innego. Bo wystarczy że wezmę na ręce i jest cichutki i spokojny. A jak mąż bierze (bo I raz od jakiś 10 miesięcy dziś podniósł się do niego, jak ja już się prawie przewracałam ![]() W sumie spałam 3 godziny, Tymek niewiele dłużej, więc oboje nie wyglądamy na okazy rześkości
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1089 |
|
Wtajemniczenie
|
też lubię dni, kiedy Hania "woli" tatusia
![]() to spóbujemy na razie z kaszką kukurydzianą-dzięki dziewczyny (Cookie, Lili) za podpowiedź |
|
|
|
#1090 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Koniec kropka!Buziaki dla Zuzki Cytat:
I łączę się w nocny bólu ![]() Cytat:
![]() A u nas Tymek nawet nie chce jeść w nocy, tylko żebym go tuliła... Cytat:
![]() Cytat:
Boli mnie to.Cytat:
I ja to nawet lubię, choć jest wyczerpujące momentami. Teraz trzyma mnie za sukienkę i płacze, bo nie jest na rączkach. Co krok zrobię, to on leci za mną Gdyby tylko na te noce się nie przekładało, to bym nie narzekała Zresztą, kurcze, nie wiem, co to dziecko musiałby zrobić, żebym zaczęłam narzekać
|
|
#1091 |
|
Zadomowienie
|
Bry.
Ta kukurydzianka to jakaś specjalna dla dzieci czy zwykła? Może i ja jej spróbuję, a raczej Malwinka .Oliweczka Mateusz bardzo ładne imię, mam do niego sentyment .Lili ja też bym się cieszyła, gdyby moje małe chciało spędzać czas z tatusiem. Na razie widzi tylko mnie i nikogo więcej. Eve okropnie współczuję choroby taty .Pieleszko Malwiś też jeszcze na cycu, ale powoli chcę ją odstawić. Daję jej tylko rano, do drzemki o 13 i wieczorem. Uczę ją też zasypiać wieczorem bez cyca. Przed wczoraj walczyła ze mną z godzinę. Kładłam ją, ona siada, znowu kładłam, siadała...i tak z 50 razy...w końcu padła. Wczoraj liczyłam - siadła dokładnie 25 razy, więc jakiś postęp jest .
|
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1093 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku ja do Ciebie na "korepetycje" z macierzyństwa przyjadę i nauczysz mnie jak to robić, żeby nie narzekać na dziecko i jego niecne czyny
podziwiam Cię i Twoją mega-cierpliwość do synka... ja dzisiaj przez kilka porannych godzin wymyslałam jak się odgryźć na Hance za te nocne ataki ale wypiłam kawę, przyrządziłam drugą i chyba na razie ogłaszam zawieszenie broni ![]() no u nas jest identycznie-wszystko tylko mama, mama...ale ma tak dopiero od kilku dni..jak długo to może trwać nawet nie daje się mężowi położyć do snu-gdzie zawsze on ją usypiał..teraz muszę być przy tym i ja, bo inaczej to żałosne "mama" nie daje mi się w spokoju wykąpać
|
|
|
|
#1094 |
|
Zadomowienie
|
Kolinko Malwiś też miała to zaczerwienienie na karku. Pediatra nawet nie zwróciła na to uwagi. Na początku było wielkości kurzego jajka, teraz znacznie się zmniejszyło i zmieniło kolor na jasno-różowy. Nie przejmuj się
.
|
|
|
|
#1095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i wieczorem po kąpieli jest rytuał, że tatuś mi ja przynosi ca karmienie. i ona się tego wręcz domaga... a już do samego snu cyc nie jest potrzebny...za to w nocy jakoś tak wydaje mi się, że to wcale nie chodzi o jedzenie, a o przytyualnie się...ona tak mnie atakuje i jak złapie cyca to sobie go po prostu trzyma w ustach i tak z nim śpi, a nie ciągnie... masakra po prostu bo najchętniej to by spała z nim w ustach cała noc
|
|
|
|
|
#1096 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też jest tylko mama i mama.. ale inaczej nie będzie, bo tata w pracy. Wczoraj A. wrócił o 23.20, a wyszedł jak co dzień o 5 rano. Przyzwyczaiłam się już chyba chociaż nie powiem chciałabym chociaż kilka godzin odpocząć..
|
#1097 |
|
Zadomowienie
|
w tvn24 mówili właśnie że wchodzą zmiany dotyczące wydawania paszportów dla dzieci
od 11 sierpnia będą wydawane na 5lat - nie na rok, jak do tej pory opłata bez zmian - 30zł procedura taka sama - oboje rodziców przy składaniu z dowodami tożsamości, obecność dziecka do 5r.ż. nie obowiązkowa
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no żartowałam, nie obrażaj się a tak naprawdę jesteś ciekawą osóbkąCo jaka ciąża u Ani?coś nie wiem? ![]() Byłam u urologa. Nic mi nie powiedział, dał skierowanie na usg. Jutro znowu wyprawa. Jak usg nic nie wykaże to cystografia...I posiew moczu zrobić ( ale najpierw muszę wyleczyć to dziadostwo od strony ginekologicznej ) Oliweczka co się dzieje? gorszy dzień miałaś, jak ja wczoraj....dzisiaj już mi lepiej. I u mnie pada! ziąb się zrobił i wieje. Cookie, Da Karo helllołł Cookie gdzie mieszkasz i z kim? spowiadaj się ino raz
|
|
#1099 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pokażesz piękną w kolczykach? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kaszanka to krupnioki tak? Cytat:
z kapustą no w szoku jestem ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1100 |
|
Zadomowienie
|
zgubiłam zamkniecie do butelki tommee tippe
![]() chyba w samolocie, wszystko przeszukałam, nie ma kurcze, teraz szybciej się studzi, wylewa, o zanieczyszczaniu smoczka nie wspomnę ![]() kurcze, trzeba będzie kupić nową butelkę dla tego elementu patrzę na allegro czy są jakieś tanie butelki używane, żeby tylko dostać ten element ale ceny nie są niższe niż nowej butelki :/
|
#1101 |
|
Wtajemniczenie
|
kolinko to zwykłe plastikowe, nakładane wieczko na butelkę??ja mam dwie butelki a używam jednej-rzadko. wyślę ci tą nakrętkę jeśli o tą zwykła chodzi. dawaj adres na pw
zebyś mnie zrozumiała-mam dwie butelkiTT pojemność 150 ml chodzi o nakrętkę z takiej butelki, tak?? |
|
|
|
#1102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(butelkę mam inną, ale ten kapturek właśnie tak wygląda) super jak masz taki!!!!
|
|
#1103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że z tej 150 będzie ten kapturek pasował |
|
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki polecacie portal pogodowy? Taki, co się najczęściej sprawdza, bo te pogodynki itp. to nie bardzo.
|
|
|
|
#1105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() smoczki i reszta są takie same, tylko pojemności różne pw napisałam już
|
|
#1106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no i zaznaczam, że wieczko będzie do wygotowania czy tam wysterylizowania, bo to już była otwierana butelka
|
|
|
|
|
#1107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale się cieszę dzieki!
|
|
#1108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My po wizycie. Kolina, pytałam chirurga i powiedziała to co wcześniej, że to znamie, które ma dużo dzieci. Czasem znika, czasem nie. Nic się z tym nie robi ![]() a my za 6 tygodni zaczynamy schodzić z dawki propranololu
|
|
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie pogoda na onecie zwykle zgadza
|
|
|
|
#1110 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeździ takim na trzech kółkach. Generalnie to nie ma nic czy mógłby równowagę trenować ![]() Drobny chłopaczyna jest. Raczej zdecydujemy się na taki rowerek biegowy. Cytat:
![]() co zrobiłaś? Cytat:
Witaj w naszym świece Zwykła. Ja podaję taką http://www.google.pl/imgres?q=kaszka...UyPnfBg&zoom=1 Cytat:
http://meteo.icm.edu.pl/ Najczęściej wybieramy tą na 60h. |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

czy takie "śniadaniowe" też podajecie?
. ja swojemu nie kupuje bo ma czas, dostanie za rok (5 lat) 14 cali od razu i moze juz bez bocznych kółek. obecnie, od 2 lat ma rowerek biegowy i to mu wystarcza.
czy moje dziecko zna słowo urlop ?
wróce jak mi przejdzie, żeby nie smęcić..

Zakończone: 2
nie kuma ze tam sie sika

zębole
Jak byl zdrowy to mial w nosie kto i kiedy go odwiedza, a teraz wymaga od wszystkich. On cale zycie byl sam dla siebie - rozpuszczony jedynak. Bylismy wczoraj na konsultacjach o chemie, lekarz jak go zobaczyl, od razu powiedzial, ze sie nie kwalifikuje bo na 90% by jej nie przezyl. Powiedzial, ze widzi jak wyglada i ze go to zabije. Ojcu ulzylo - bal sie tej chemii. A lekarz swietny - zaproponowal swoja pomoc i w ramach Caritasu bedzie przyjezdzal na wizyty domowe i w ramach Caritasu, tata bedzie mial pielegniarke do domu. Powiedzialam ze mieszka sam i niestety... postawil oczy (oboje wiemy ze takie stadium jest na razie, a pozniej juz bedzie gorzej), powiedzial ze jesli zajdzie potrzeba to pozniej do szpitala paliatywnego go skieruje na "doleczenie". Wiec kochane nie musze mowic co dalej. Skoro na wypisie jest napisane ze w ciagu miesiaca rak na skorze twarzy podwoil swoja objetosc....
Boli mnie to.

nawet nie daje się mężowi położyć do snu-gdzie zawsze on ją usypiał..teraz muszę być przy tym i ja, bo inaczej to żałosne "mama" nie daje mi się w spokoju wykąpać
)
- mówię Ci super połączenie, wcześniej robiliśmy z cebulą.