|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Witam.
Mały ma chyba biegunkę... Płacze od 8 i robi rzadkie...
|
|
|
|
#4622 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
Cytat:
Byłam u fryza obciąc włosy a raczej je wycieniowac bo zapuszczam
|
||
|
|
|
#4623 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Miss Gratulacje obrony ![]() ![]() My dziś na szczepieniu byłyśmy chyba ja bardziej się stresowałam niż mała Popłakała tylko przy ukłuciu i później już się śmiała![]() Na nalot na języku mamy stosować nystatyne dopóki nie zejdzie nie jest to pleśniawka na szczęście. Mała zdrowa mierzy 66 cm waży 5kg. Dziś kończymy 2 miesiące ![]() ![]() Mała zajmuje się teraz moja mama więc mam chwilkę dla siebie muszę ogarnąć dom i troszkę na kompie posiedzieć. Muszę dokończy zaproszenia na chrzest, bo już przydałoby się poroznosić. Miłego dnia dla Was ![]()
|
|
|
|
#4624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pierwszy raz w życiu na razie przetwory na słodko, niedługo zacznę robić jakieś ogóreczki, papryczki itp![]() właśnie kliknęłam matę Tiny Love klick and discover, bo z tż się nie dogadam. Dla niego to strata pieniędzy a to nie on nie ma kiedy zjeść czegokolwiek tylko jaKism pisałaś, że nosisz Kaja na tygryska. Też zaczęłam Kali ostatnio tak nosić, bo ona najchetniej w pionie byłaby noszona (jak kładę ją na ramieniu na plecach, to jest ryk ), a wiadomo to niezbyt zdrowo dla takiego małego dziecka. I tu rodzi mi się pytanie, podtrzymujesz jakoś specjalnie główkę w tej pozycji?Głowa mnie coś boli, dobrze, że teściowa przyszła, odpocznę sobie trochę
|
|
|
|
|
#4625 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej,hej
Cytat:
ładna wagaCytat:
Cytat:
Może od tego nuti.... bo on chyba rozlużnia stolce Moje dziecię chyba od wczoraj przechodzi skok bo marudny jest wczoraj tż będąc na zakupach spożywczych wrócił z plakatami dla małego dzisiaj przykleił obok łóżeczka z takim efektem mały gada i śmieje się do nich
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-07-17 o 13:06 |
|||
|
|
|
#4626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bym poszła do fryzjera... Tylko kiedy. Cytat:
My dziś kończymy miesiąc.
|
||
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję skończonych miesięcy
My już mamy prawie 2,5 miesiąca
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#4628 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój odkąd pije herbatke rumiankową wali kupy jak na piersi
![]() Gratulacje dla naszych dzieciaczków z okazji skończonych miesięcy niech rosną zdrowo nasze maluszki![]() Tacca moze to nie biegunka tylko za przeproszeniem wysrał się pożądnie Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-07-17 o 13:30 |
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Ania a dajesz delicol czy coś takiego?
|
|
|
|
#4630 |
|
Wtajemniczenie
|
Nic nie daję żadnych kropli.Kupiłam bobotic ale dostał moze z 5 razy
![]() Pod wieczór je tak jakby mu coś było,tzn niby chce to mleko a jje pręży się i płacze,odbijam go i gra gitara. |
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
To może i ja powoli odstawię... Już nie wiem co się z nim dzieje... Chyba trzeba do pediatry...
|
|
|
|
#4632 |
|
Zadomowienie
|
Daj smecte. Rozpusc ja w 100ml wody i niech wypije 30ml, wieczorem daj znowu.
Jeszcze jedna rzecz co do usypiania. Moja Mala bardzo lubi jak klade pieluszke przy jej twarzy. Skladam ja w trojkat i przykladam tak, ze jedna koncowke ma pod broda a druga na glowie. Ona sie wtedy przytula twarza do niej i jeszcze szybciej zasypia gdzies to kiedys uslyszalam i jak sie okazuje dobry pomysl![]() A ja teraz siedze na pazurkach. Mialam dzisiaj walczyc z Mala i wozkiem, ale pogoda do bani. Kolezanka sie odezwala, ze malaa wyniki ma dobre, ale ja potrzymaja je do jutra. Napisala tylko ze z mala dzialy sie takie dziwne rzeczy, ze nie jest w stanie mi napisac. Hmmm... Moze lepiej nie wiedziec. |
|
|
|
#4633 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę ze warto,może sie dowiesz co mu jest
|
|
|
|
#4634 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny myślicie ze ilosc sciagnietego pokarmu moze zalezec od laktatora? nie mam duzego doswiadczenia w sciaganiu ale recznym udalo mi sie wypompowac 80mln z obu piersi a elektrycznym 180 z jednej
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze... Lepiej chyba nie wiedzieć... Przerażające są takie sprawy... Najważniejsze, że już dobrze i dziecko jest pod opieką. Umówiłam Piotrka do ortopedy na piątek. Prywatnie, ale nie trzeba czekać i blisko domciu. ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Jest to całkiem możliwe. |
|
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
I ja dzis mam lepszy dzien
Maja jak obudzila sie o 5, to jeszcze zasneła na 45 min. po 6 krótkie karmienie i za godz. juz na dobre wstała. Ale jest róznica wstac o 5 a po 7. Zawsze to troszke wiecej snu.Dzis była ostatnia wizyta położnej, Maja wazy 4630. |
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
Ile ml wypija herbatki??
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#4638 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
4 jajka
2 szkl mąki niepełna szkl cukru szkl oleju 3 duże marchewki starte na drobnych oczkach 1 jabłko starte na drobnych 2 łyż proszku do pieczenia jajka+cukier+olej wymieszać razem, dodać mąkę z proszkiem, na koniec dodać marchew z jabłkiem piekłam w temp. 180 przez ok 50 min (z czego ok 10 na termoobiegu) (w przepisie miałam 30-40, ale ja miałam surowe ciasto w środku) do ciasta można dać kawałki czekolady, albo orzechy. Ja nie miałam nic ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- mi się ciasto przypiekło z góry, bo na koniec włączyłam przyrumienianie i za długo je przetrzymałam |
|
|
|
#4640 |
|
Rozeznanie
|
anulka4771 a jakie mleko podajesz, bo chyba podajesz mm czy cos pokreciłam? I co to za herbatka??
U mnie dopier 2 napady krzyku dzis Znalazłam sposób na wizaz. Połozylam komp na komodzie, caly czas wlaczony, chodze z malym po pokoju, przystaje przy komodzie i na stojaco moge cos przeczytac czy napisac. My jutro idziemy na szczepienie i usg stawów. Czy po szczepieniach wasze maluchy byly marudne, mialy goraczke, plakaly?
|
#4641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kolejna kupa-3 już dzisiaj.Robił jedną dziennie ale męczył się pomimo że kupa była luzna,parł i był cały czerwony i płakał a odkąd daje mu tą herbate idzie mu to o wiele lepiej. Zaopatrz się w razie W w czopki bo wiadomo może miec gorączke(oby nie oczywiście) Szymon nie marudził ani nie miał gorączki. Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-07-17 o 15:01 |
|
|
|
|
#4642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ten bebilon pepti jest dla dzieci ze skaza tak?
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też tak.
Póki co spokój... Zaraz biorę na karmienie i sprawdzę pieluchę. Jak karmiłam po 12 już się nie prężył i zasnął spokojnie... Więc może to rzeczywiście taka porządna kupa była... Chyba przewrażliwiona jestem... Ja się mam umówić z położną jakoś w tym tygodniu... Ile razy ona przychodzi? |
|
|
|
#4644 |
|
Wtajemniczenie
|
herbata rumiankowa ale możesz też dac taka zwykłą do parzenia,bo ja też dawałam ale mama mi przyniosła z Hippa.To mleko jest dla dzieci m.in ze skazą.
|
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam bebilon pepti. Zastanawiam się czy wprowadzać. Mały ma takie jakby białe strupki na powiekach. Ciekawa jestem co to. Miał też to na łuku brwiowym, ale zniknęło.
|
|
|
|
#4646 |
|
Rozeznanie
|
Moj tez ma takie jakby malutkie biale strupki na brwiach. A na policzkach i brodzie krostki, taki jakby tradzik.
A jakie byly wskazania ze zaczelas dawac to pepti anulka?? Moze u mnie by to pomoglo? To jest tylko na recepte?
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
A czerwienieje mu to? U mojego po nocy było zaczerwienione, zbladło po przemyciu wodą przegotowaną...
|
|
|
|
#4648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A filipek nie chce wracac do domu
|
|
|
|
|
#4649 |
|
Rozeznanie
|
Moze to glupie, ale jakie sa objawy skazy??
Maksowi czerwienieje jak placze czy krzyczy.
|
#4650 |
|
Wtajemniczenie
|
Post 4204 wysłałam zdjęcie jak Szymon ma.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.

na razie przetwory na słodko, niedługo zacznę robić jakieś ogóreczki, papryczki itp
a to nie on nie ma kiedy zjeść czegokolwiek tylko ja
ładna waga