![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Sierpniowe Panny Młode cz.IVWitam serdecznie wszystkie
Sierpniowe Panny Młode w czwartej części naszego wątku ![]() ![]() ----- Formalności przedślubne i cała papierologia Kliknij => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=33281056&p ostcount=4214 Dziękujemy Anusia-girl za zebranie tego w jednym miejscu ![]() ![]() ----- Kalendarz Sierpniowych PM Szczęśliwe Mężatki >> 2012 << 1.08 JOY_601 2.08 czarny flamaster 4.08 anusia-girl godz. 15:00 Talaaa87 godz. 16:00 kobitkalong godz. 16:00 Kessi_86 godz. 17:00 mary_mor 11.08 Enula21 godz. 16:00 Gorska_Kozica godz. 16:00 Czarnooka_Paula godz. 16:30 malinka22 godz. 18:00 piekna_marianna mysia7a ona8686 Prisha kasia_kasiaa 15.08 kari_inka 18.08 przytulanka87 - godz. 15:00 Looloo godz. 16:00 ekstramocna - godz. 16:00 martusia15cc godz. 17.30 rosselini - godz. 18:00 szpilkam wloszka8 bluesky89 Kohnelia20 agusiownik ivx17 hardstylesoldiers2 antii tifeneb klaudusk_a caroline_m Grzesiowa tusia_m Suqub duvala piwniczanka Anka Mar 25.08 ameliar godz. 15:00 magdalennne godz. 15:00 kallisto89 godz. 16:00 tajlaa godz. 17:00 olusienka113 123spinka fablous malaMigotkAaa she27 martaK magalska 28.08 pedagozka86 godz. 11:00 31.08 agnieszkolina Oczekujące PM >> 2013 << 24.08 Shawna 31.08 kasia_kuku ----- Jeśli którejś z Was nie ma w kalendarzu lub gdzieś pojawił się błąd - przepraszam - i proszę o info ![]() Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-09-03 o 06:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.IV
O nowy watek
![]()
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Witam się jako druga
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]() Gdzie ja byłam, że mnie tu wcześniej nie było? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Koziczko, witaj
![]() Wiecie co, w czwartek mamy taki panieńsko - kawalerski. Najpierw spotykamy się u nas w mieszkaniu, a później idziemy na balety. I tu moje pytanie: Co zrobić do jedzonka?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jestem i ja
![]() malinka22 widzę, ze ślub macie o 18, powiedz mi ile dan ciepłych przewidujecie? Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2012-07-17 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Melduje się i ja
![]() bluesky89 myślę, że sałateczkę każdy zje. Ostatnio byłam na imprezce gdzie były różnego rodzaju koreczki i każdy mógł sobie przekąsić.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
zapomniałam że to już nowy wątek
![]() melduję się ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja też się melduję
![]() ![]()
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
5 dan mielismy w cenie talerzyka wiec nie opłacało się z czegoś rezygnować bo z ceny i tak by nie zeszli ![]()
11.08.2012 godz 18:00 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Czyli 4 gorące dania. Obiadu nie rozkłada się na dwa oddzielne dania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Obecna
![]() Jeśli chodzi o kawalersko-panieński szybko na ciepło robi się nugetsy lub skrzydełka z kurczaka, oczywiście sałatki, fajne zamiast kanapek czy koreczków są roladki z tortilli wypełnione warzywami, wędlinką , łosiosiem itp które po zrolowaniu kroi się jak sushi - w sam raz na 1 kęs ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
heeej! A czy PM2013 może do Was dołączyć?
![]()
![]() |
#17 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Własnie o to mi chodziło. W sumie 4 gorące dania. Powiedzcie mi, czy 5 dan skoro mamy slub o 19 to nie za duzo? Ja bym zrezygnowała z jednego, ale rodzice uważają, ze po co, niech jedza. A gdzie tort, deser? I jeszcze to co na stołach? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
kurczę to faktycznie sporo, my zaczynamy o 16 i mamy tylko obiad i 3 ciepłe kolacje, z czego osttania koło 1-1.30 , mam nadzieję, że wystraczy ![]() czytałam to co pisałaś w poprzednim wątku o teściowej i nie zazdroszczę Ci... powiem Ci, że to standard, ja też już miałam wiele chwil załamki, że ryczałam jak dziecko, bo każdemu coś tam nie pasuje... zastanawia mnie tylko... rozumiem, że z teściami mieszkacie i dlatego tam się ubieracie i od nich wychodzicie? a nie chciałaś ze swojego domu rodzinnego? nie będzie Twojej rodzinie przykro z tego powodu ![]() ja się popłakałam i tak okropnie poryczałam w zeszłą niedzielę,. bo byliśmy u teściów i rozmawialiśmy o której mają być u mnie w domu na błogosławieństwie, co ma robić brat mojego TŻ bo jest świadkiem itp... i najbardziej rozwaliło mnie jak powiedzieliśmy, że płacimy 200 zł za godzinę za samochód, a jest to BMW X6, bo mój TŻ jest w nim zakochany... i chciałam zdjęcia w plenerze, obok sali na polnej drodze po pierwszym tańcu... mamy go zamówionego na 4 godziny, ale jak rozpisałam sobie taki mini grafik, to wyszło, że o 13 samochód musi być u TŻ bo o 13.20 błogosławieństwo u mnie, o 16 przyjazd na salę i zanim obiad i wszytsko to wyszło o tym, że koło 17.15 będzie pierwszy taniec... czyli jakbyśmy chcieli zdjęcia z autem to musimy znowu 200 zł dopłacić i teściu już fochy, że takie drogie auto i jak najszybciej się powinniśmy go pozbyć... a dodam, że oni nie płacą za wesele... ehhh masakra... dlatego wiem co czujesz kochana i solidaryzuje się z Tobą... ![]()
![]() |
![]() |
#21 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Dziękuje bardzo za słowa wsparcia ![]() ![]() ![]() Co do ubierania to nie mieszkamy razem mieszkamy osobno każde ze swoimi rodzicami a zdecydowaliśy się wychodzić z domu TŻ ponieważ ślub i wesele jest w jego stronach to jest ok 50 km od mojego miejsca zamieszkania. Zdecydowaliśmy się tak zrobić głównie ze względu na gości ponieważ moja i jego Rodzina jest z tamtych stron, znaleźliśmy salę, która nam się podobała w odpowiednim terminie, Kościół wszystko nam po prostu podpasowało ![]() Moi Rodzice nie mają nic przeciwko, wogóle oni nic mi nie narzucają w przeciwieństwie do drugiej strony. ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
mogę dołączyć na troszkę? Do ślubu został mi równo miesiąc i coraz bardziej czuję, że potrzebuję wsparcia. Wszystko organizujemy sami z moim TŻ i chyba przez to cała moja rodzina ma pretensje. Ostatnio co telefon to czyjś "foch". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedy ślubujecie i o której ? Co już macie, albo czego brakuje ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno nie chcesz wychodzic ze swojego domu? Raz w zyciu on i jego rodzice moga przyjechać do Was na błogosławieństwo. Goscie do tego nie sa potrzebni. U nas miało byc podobnie, slub i sala w okolicy Tż a dzieli nas z 30 km. Ale mowy o tym, ze mam wychodzic z jego domu nawet by nie było. Co to, to nie. Cale szczescie wszystko przeniosło sie w moje rejony. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ślub mamy 18 sierpnia 2012 o 16.00 w Warszawie. Zamiast wesela robimy uroczystą kolację dla najbliższej rodziny i przyjaciół (w sumie ok 40 osób).
Większość rzeczy już mamy ![]() - wszystkie formalności kościelne za nami, musimy tylko odebrać kartkę, że zapowiedzi zostały wygłoszone i iść do spowiedzi przedślubnej - moja suknia i buty są (sukinia na razie u krawcowej na poprawkach) - garnitur i buty dla TŻ też są - restauracja na kolację jest zamówiona - obrączki odbieramy dziś po południu - zaproszenia wysłane prawie wszystkie (zostało ok 7 do doręczenia osobiście) - makijażystka i fryzjerka zamówione - samochód do ślubu zarezerwowany, nie wiem tylko jeszcze jak go dekorować Brakuje nam jeszcze: - koszuli i spinek do mankietów dla TŻ - biżuterii dla mnie - rozpiski z usadzeniem gości w restauracji - z tym może być logistycznie trudno... - winietek na stoły w restauracji - ustaleń z organistą - kwiatów - bo to na tydzień przed ślubem będę organizować - cierpliwości do tłumaczenia wszytkim niezadowolonym, dlaczego...(tu tysiąc pięćset powodów) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Ale jesteście szybkie, już IV część
![]() Byłam ostatnio na próbnej fryzurze i wyszła cudnie. Wróciłam do domku wskoczyłam w suknię (już czeka w szafie), włożyłam buty i założyłam kolczyki, które będę miała w dniu ślubu. Chciałam zobaczyć jak to wszystko razem będzie wyglądać i ![]() ![]() No i wreszcie już wiem jak będę wyglądać w tym dniu- mam już wszystko poukładane w tej kwestii (w końcu!!!).
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.