Ślubujące w 2012 - część II - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-17, 15:23   #1801
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Jestem zła
Na wczoraj miały być gotowe moje butki ale jak dzwoniłam to pan powiedział że zrobi ale dopiero na popołudnie więc stwierdziłam ze przyjadę na spokojnie dziś no i jechałam przez całą Warszawę w najgorszą ulewę żeby usłyszeć że pan o nich zapomniał
Stary 2012-07-17, 16:25   #1802
Viollet87
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
dzięki! z moim to nawet nie organizacja tego tylko ogólnie jak coś większego organizujemy to ja nad tym siedzę, a potem i tak się kończy że dopinanie jest ważniejsze... najbardziej mnie wkurza podejście pt: "kochanie, jak będziesz chciała tak będzie" albo "ja się do ciebie dostosuję" no przecież jakbym tak chciała to bym się go wogóle o zdanie nie pytała...
Boooooooziu, ile ja bym dała żeby mój mi tak mówił! Strasznie bym chciała, żeby dał mi wolną rękę i pozwolił zrobić wszystko wg mojego gustu Zamiast tego słyszę "zobaczymy", "podyskutujemy", "znajdę inaczej / taniej / gdzieś indziej / ..."

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 18:15   #1803
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
My będziemy malowali mieszkanko, do którego się przeprowadzali, na początku sierpnia. Kolorów też nie mam niestety... grrr....a mamy całe mieszkanie do malowania, bo na przykład w kuchni jest koszmarny szpitalny zielony bleeeh... są 2 pokoje z balkonami, ale jeden jest jasny a drugi ciemny. Ten ciemniejszy niestety jest ciemniejszy i będzie pokojem dziennym, a ten jaśniejszy naszą sypialnią (póki maluch jest malutki). katie - ile przewidujecie farby na swoje mieszkanko? mamy podobny metraż i nie wiem za bardzo ile jej planować.

jakie farby polecacie do jakich pomieszczeń? dobre, ale w przystępnej cenie
Wiesz co my narazie będziemy malować tylko sypialnię więc myślę, że kupię 2x po 2,5l + biały na sufit + białą farbę gruntującą pod kolory
Kupuję śnieżkę barwy natury- bo pracuję na składzie bud. i tam jest taka w sprzedaży a nie mam czasu jeździć gdzie indziej po farbę. Tak że codziennie patrzę na paletę i codziennie inne kolory nasuwaja mi się na myśl
śnieżka barwy natury (cena na składzie gdzie pracuję)- 2,5l-49zł, 5l-82zł

Co do duluxa to faktycznie jest zmywalna (mam ją teraz na ścianach) ale gdzieś w sklepie powiedziano mi że jak maluje się duluxa na starego duluxa to ściana lubi się łuszczyć (warstwy się kruszą). Nie potwierdzam i nie zaprzeczam tej tezie, bo nie miałam takiego przypadku, ale boję się teraz pomalowac następnym duluxem na teraźniejszego

Cytat:
Napisane przez haczyk7 Pokaż wiadomość
A jesteś już w klubie?
Mamy jeden fiolet jaśniejszy, drugi ciemniejszy. Dół ścian jest śliwkowy, góra ścian jasna, wrzosowa. Bardzo ładnie komponuje się z jasnymi meblami. Czekam też na kryształową lampę, myślę, że będzie pasowała Zdjęć nie mam... Ale mogę wrzucić insiprację z katalogu A relacja się pisze, na zdjęcia z ślubu musimy jeszcze trochę poczekać.

My malowaliśmy Duluxem Jeśli chodzi o pokój dzienny, to nie wiem, czy lubisz takie kolory, ale my postawiliśmy na stonowane: jasny beż z ciemniejszym beżem- wygląda to świetnie wnętrze jest przytulne, ciepłe, ale wyważone! Ile farby nam poszło- nie wiem, nie robiliśmy tego sami. Ale metraż mamy podobny! My jednak mieszkamy na piętrze domku
Tak jestem w klubie ale nie widzialam tam nic (może jestem ślepa)
A powiedz mi jakie odcienie beżu zastosowaliście?

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Cześć

Boooooooziu, ile ja bym dała żeby mój mi tak mówił! Strasznie bym chciała, żeby dał mi wolną rękę i pozwolił zrobić wszystko wg mojego gustu Zamiast tego słyszę "zobaczymy", "podyskutujemy", "znajdę inaczej / taniej / gdzieś indziej / ..."
Moj mówi: wybierz sobie kochanie, ja się na tym nie znam (np w kwestii kolorów ścian ) no i tyle mi poradzi
No ale każdy chłop inny...

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 18:33   #1804
Viollet87
Zakorzenienie

Ja jestem Zosia Samosia, mam mocno sprecyzowany gust, wiem czego chcę, dlatego Boga proszę, żeby TŻ jednak dał mi wolną rękę bo jak mi się zacznie wtrącać do wyboru filiżanek / osłonek na doniczki / koloru pościeli to mnie chyba trafi a z drugiej strony nie mogę mu powiedzieć, żeby nie brał udział w procesie decyzyjnym, bo to też jego rzeczy i jego mieszkanie muszę go jakoś psychologicznie podejść

310813

Edytowane przez Viollet87
Czas edycji: 2012-07-17 o 18:35
Stary 2012-07-17, 19:37   #1805
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
Wiesz co my narazie będziemy malować tylko sypialnię więc myślę, że kupię 2x po 2,5l + biały na sufit + białą farbę gruntującą pod kolory
Kupuję śnieżkę barwy natury- bo pracuję na składzie bud. i tam jest taka w sprzedaży a nie mam czasu jeździć gdzie indziej po farbę. Tak że codziennie patrzę na paletę i codziennie inne kolory nasuwaja mi się na myśl

Co do duluxa to faktycznie jest zmywalna (mam ją teraz na ścianach) ale gdzieś w sklepie powiedziano mi że jak maluje się duluxa na starego duluxa to ściana lubi się łuszczyć (warstwy się kruszą). Nie potwierdzam i nie zaprzeczam tej tezie, bo nie miałam takiego przypadku, ale boję się teraz pomalowac następnym duluxem na teraźniejszego

Tak jestem w klubie ale nie widzialam tam nic (może jestem ślepa)
A powiedz mi jakie odcienie beżu zastosowaliście?

Moj mówi: wybierz sobie kochanie, ja się na tym nie znam (np w kwestii kolorów ścian ) no i tyle mi poradzi
No ale każdy chłop inny...
daj koniecznie znać jak wam wyszło po malowaniu

eh, w kwestii kolorów ścian niestety mój tak zgodny już nie jest...
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 19:57   #1806
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

zaprzeczam malowałam duluxa na duluxa i nic mi się nie złuszczyło
Stary 2012-07-17, 20:58   #1807
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze że Cię przyjęła mam nadzieję że leki pomogą a o cenach to szkoda gadać. Ja zjeździłam większość dermatologów w Warszawie wykupywałam całe apteki i nic mi to nie dało
Super że ruszyliście z zaproszeniami jak wrażenia?

Urok to chyba oni na nas rzucają że tak ich rozpieszczamy

Ja jednak podjęłam tą walkę. Zrobiłam to duża za późno i wiele mnie ona kosztuje ale jak nie ulegam i na każdym kroku przypominam że naczynia wkłada się do zlewu i zalewa wodą czy brudne rzeczy wrzuca do brudów to pomału widzę efekty.

Taa mój mi właśnie dziś próbował nieba uchylić "wiesz mała na swój pokrętny sposób cieszę się że za półtora miesiąca będę budził się obok Ciebie-mojej żony" i wielka duma z siebie że mi taką miłą rzecz z samego rana powiedział tak kochanie miło że się na swój pokrętny sposób cieszysz...

Dla PM z Wawy które nie mają jeszcze fryzjerki albo makijażystki
http://www.sweetdeal.pl/deal/Warszaw...lashPopup=true

Co do wrażeń z zaproszeniami... hmmm żadnych wrażeń na razie nie mamy. W sumie to chyba dlatego, że zaczęliśmy od osób, które były pewne że ich zaprosimy i to czysta formalność.
Jeden kuzyn był miło zaskoczony. Także miło. Ale na razie tak normalnie.

Co do TŻ to faktycznie to my chyba mamy klapki na oczach. Ale ja muszę się wam do czegoś przyznać
z każdym dniem ( pomimo wad mojego TŻ ) pałam do niego coraz większym, mocniejszym uczuciem. I nie mam żadnych obaw, czy to ten jedyny. Jak widzę jak słodko śpi, to wiem że ten i żaden inny... Chociaż potrafi mnie doprowadzić do szewskiej pasji

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:04   #1808
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Co do TŻ to faktycznie to my chyba mamy klapki na oczach. Ale ja muszę się wam do czegoś przyznać
z każdym dniem ( pomimo wad mojego TŻ ) pałam do niego coraz większym, mocniejszym uczuciem. I nie mam żadnych obaw, czy to ten jedyny. Jak widzę jak słodko śpi, to wiem że ten i żaden inny... Chociaż potrafi mnie doprowadzić do szewskiej pasji

to tylko potwierdza, że to ten jedyny
Stary 2012-07-17, 21:04   #1809
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Ja zmykam, bo mam parę rzeczy do zrobienia. A jest już dość późno.

P.S gdzie są sobotnie PM-ki ? Gdzie relacje?

Mama Franka

Stary 2012-07-17, 21:31   #1810
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Ja przeciwnie Skoro się go pytam to znaczy że jego odpowiedz jest mi potrzebna a nie "rób co uważasz" a tym bardziej decyzje ślubne wolę podejmować razem
Cytat:

Skoro i tak będziesz mieć podkład to nie masz się co martwić że będzie się łuszczyć. Ja bym jednak polecała duluxa 5zł droższego ale lepszego jakosciowo i zmywalnego
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Dzieki za komentarz
Cytat:
Mi tam też dobrze z tymi klapkami Tż jest moim pierwszym poważnym mężczyzną, przeżyliśmy ze sobą wiele pięknych lat, dobrych i złych chwil i nie wyobrażam sobie żebym na jego miejscu był ktoś inny... Panicznie boję się wesela ale tych kilku chwil przed ołtarzem kiedy wpatrzeni w siebie bedziemy sobie przysiegać miłość nie mogę się doczekać...
Aż się rozmarzyłam
A tak całkiem odbiegając od tematu planujecie jakoś podziękować świadkom?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:39   #1811
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Panicznie boję się wesela ale tych kilku chwil przed ołtarzem kiedy wpatrzeni w siebie bedziemy sobie przysiegać miłość nie mogę się doczekać...
Aż się rozmarzyłam

nie ma się czego bać jest super.
My nie dawaliśmy świadkom podziękowań- podziękowaliśmy sami, tak poprostu normalnie z uściskami i buziakami . Moją świadkową znam od 27 lat, świadka znam od 16 lat, przyjażnimy się i jesteśmy jak rodzina
A co w końcu z tymi butami? Kiedy Ci ten szewc sklerotyk zrobi? (bardzo mnie "zbulwersowało"podejś cie szewca )
Stary 2012-07-17, 21:56   #1812
justiii87
Zakorzenienie

Hej kobiety
Dawno mnie tu nie było, ale jako żonka mrożonka nie mam na nic czasu Nie mam nawet kiedy Was nadrobić
Widzę że jedni się remontują drudzy szykują do ślubów - zazdroszczę że ten dzień jest przed Wami.
My nie mamy kiedy jechać na plener zmieniliśmy plany i chcemy mieć plener ślubny nad morzem w Trójmieście - tam się zaręczyliśmy i mamy sentyment do tego miejsca, ale w sierpniu mamy trzy wesela i to tydzień po tygodniu każde więc dopiero pod koniec sierpnia wybierzemy się na zdjęcia , cały czas przyjeżdżają do Nas ludzie z prezentami ślubnymi -cały czas jesteśmy w szoku.Wczoraj dostaliśmy wygrawerowaną skrzynkę na której są wypisane życzenia, a w środku butelka szampana i dwa kieliszki też wygrawerowane. Za☠☠☠i.... pamiątka . Tydzień temu zadzwoniła koleżanka która była u Nas na ślubie i mówi że nie dała Nam prezentu w dniu ślubu bo to inna forma prezentu - chce zrobić Nam dodatkową sesje zdjęciową - po prostu szok Wszyscy wiedzą że uwielbiam zdjęcia więc taka niespodzianka sprawi mi wiele radości.
Przez ostatnie dni szukam jakiś ciekawych ofert na wyjazd w Naszą podróż poślubną ale to co mnie interesuje to ma ceny kosmiczne więc chyba będziemy czekać do końca i upolujemy jakiegoś lasta żeby odpocząć przez dwa tygodnie tylko we dwoje
Dziewczyny czy Was też wszyscy się pytają czy planujecie bobasa? Nas co chwile ktoś pyta kiedy będzie maluszek, kurde ledwo wzięliśmy ślub, a tu każdy o dziecko pyta?? Dziwni ludzie

Pradip - My jako takiego oficjalnego podziękowania dla świadków nie mieliśmy, ale zamówiliśmy dedykacje dla Nich ( u Nas świadkami była para) i daliśmy im Nasze zdjęcie portretowe które zrobiliśmy w dniu ślubu. Świadkowie byli zachwyceni i u każdego w domu stoi Nasz portret

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2012-07-17 o 21:59
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 08:53   #1813
haczyk7
Raczkowanie

Cytat:
Ja przeciwnie Skoro się go pytam to znaczy że jego odpowiedz jest mi potrzebna a nie "rób co uważasz" a tym bardziej decyzje ślubne wolę podejmować razem

Mi tam też dobrze z tymi klapkami Tż jest moim pierwszym poważnym mężczyzną, przeżyliśmy ze sobą wiele pięknych lat, dobrych i złych chwil i nie wyobrażam sobie żebym na jego miejscu był ktoś inny... Panicznie boję się wesela ale tych kilku chwil przed ołtarzem kiedy wpatrzeni w siebie bedziemy sobie przysiegać miłość nie mogę się doczekać...
Aż się rozmarzyłam
Nic się nie bój, jest pięknie ale wiem, łatwo się mówi... My świadkom dziękowaliśmy oficjalnie, przed północą była dla nich piosenka, zatańczyliśmy z nimi i wręczyliśmy takie świadecta wzorowego świadka z czerwonym paskiem ale się cieszyli, że pierwszy raz w życiu dostali świadectwo z wyróżnieniem hehe

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Hej kobiety
Dawno mnie tu nie było, ale jako żonka mrożonka nie mam na nic czasu Nie mam nawet kiedy Was nadrobić
Widzę że jedni się remontują drudzy szykują do ślubów - zazdroszczę że ten dzień jest przed Wami.
My nie mamy kiedy jechać na plener zmieniliśmy plany i chcemy mieć plener ślubny nad morzem w Trójmieście - tam się zaręczyliśmy i mamy sentyment do tego miejsca, ale w sierpniu mamy trzy wesela i to tydzień po tygodniu każde więc dopiero pod koniec sierpnia wybierzemy się na zdjęcia , cały czas przyjeżdżają do Nas ludzie z prezentami ślubnymi -cały czas jesteśmy w szoku.Wczoraj dostaliśmy wygrawerowaną skrzynkę na której są wypisane życzenia, a w środku butelka szampana i dwa kieliszki też wygrawerowane. Za☠☠☠i.... pamiątka . Tydzień temu zadzwoniła koleżanka która była u Nas na ślubie i mówi że nie dała Nam prezentu w dniu ślubu bo to inna forma prezentu - chce zrobić Nam dodatkową sesje zdjęciową - po prostu szok Wszyscy wiedzą że uwielbiam zdjęcia więc taka niespodzianka sprawi mi wiele radości.
Przez ostatnie dni szukam jakiś ciekawych ofert na wyjazd w Naszą podróż poślubną ale to co mnie interesuje to ma ceny kosmiczne więc chyba będziemy czekać do końca i upolujemy jakiegoś lasta żeby odpocząć przez dwa tygodnie tylko we dwoje
Dziewczyny czy Was też wszyscy się pytają czy planujecie bobasa? Nas co chwile ktoś pyta kiedy będzie maluszek, kurde ledwo wzięliśmy ślub, a tu każdy o dziecko pyta?? Dziwni ludzie
to nic, tylko się cieszyć dostawanie prezentów jest bardzo miłe!
Nas o dzidziusia wprost jeszcze nikt nie zapytał, ale pojawiły się już sugestie, komentarze... Także to chyba normalka

Kate, muszę sprawdzić w domu w katalogu
Stary 2012-07-18, 08:57   #1814
Viollet87
Zakorzenienie

Cześć

Justiii, super sprawa z tą dodatkową sesją! A co do prezentu dla świadków - ja prawdę mówiąc nie chciałabym dostać portretu Młodej Pary, choćby nie wiem jak była mi bliska

my na pewno jakoś podziękujemy swoim świadkom podarujemy im drobiazgi o których marzą (np. bransoletka Lilou z grawerem dla świadkowej) i po prostu uściskamy

310813
Stary 2012-07-18, 09:59   #1815
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Co do podziękowań dla świadków my nie myśleliśmy jeszcze o tym bo mój TŻ jeszcze nie zdecydował kto będzie jego świadkiem normalnie masakra 2 mc do ślubu a on w proszku.

Ale w sumie chyba uściskamy świadków podziękujemy i to będzie wszystko.
Gorzej bo już sama nie wiem jak podziękować rodzicom. chciałam zrobić im niespodziankę zlepek zdjęć i wyświetlić na rzutniku, ale obawiam się, że nie zdążę sama tego zrobić. Zdjęć nie mamy wybranych... eh
Mój Tż wcale o tym nie myśli... Chyba muszę z nim poważnie porozmawiać

Mama Franka

Stary 2012-07-18, 10:14   #1816
wloszka8
Raczkowanie

Cytat:
A ja dziś złożyłąm wniosek o nowy paszport zapłaciłam tylko 28 zł bo stary jescze 8 lat ważny- do odbioru będzie 14 sierpnia
super, a gdzie się ywbieracie?

Cytat:
Oj dziewczyny z facetami chyba niestety tak jest... raz chcą nieba uchylić a raz nic im się nie chce
Co do stresu przedślubnego to ja już powoli zaczynam się stresować, po nocach mi sie ślub śni a tż nic... stwierdził że moze zacznie sie dopiero denerwować w dzień ślubu zobaczymy jak to będzie

Bardzo fajne mieszkanko nie za małe nie za duże a jak mówisz przy dobrym czynszu wszystko jest w porządku my po ślubie bierzemy sie za większy remont domu (będziemy mieszkać u mnie z tym). Mamy dwa pokoje swoje a resztę domu dzielimy z moimi dziadkami. Mój tż będzie malował w przyszłym tygodniu naszą sypianię a ja dalej nie mam pomysłu na kolor
my malujemy dwie ściany na ciemny fiolet, a dwie to limonka

Cytat:
My będziemy malowali mieszkanko, do którego się przeprowadzali, na początku sierpnia. Kolorów też nie mam niestety... grrr....a mamy całe mieszkanie do malowania, bo na przykład w kuchni jest koszmarny szpitalny zielony bleeeh... są 2 pokoje z balkonami, ale jeden jest jasny a drugi ciemny. Ten ciemniejszy niestety jest ciemniejszy i będzie pokojem dziennym, a ten jaśniejszy naszą sypialnią (póki maluch jest malutki). katie - ile przewidujecie farby na swoje mieszkanko? mamy podobny metraż i nie wiem za bardzo ile jej planować.

jakie farby polecacie do jakich pomieszczeń? dobre, ale w przystępnej cenie
a my mamulejym dekoralem, mamy sprawdzone, a do kuchni specjalne farby z tej serii odprone na pleśń, gdzyby i wilgoć

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 10:22   #1817
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość
super, a gdzie się ywbieracie?

opcje są różne ale raczej Cypr Jeszcze tam nie byliśmy.
Dziewczynki tak przy okazji była może któraś na Cyprze? Coś mi powiecie ciekawego na ten temat- warto czy nie?

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
:
my malujemy dwie ściany na ciemny fiolet, a dwie to limonka
ojej jakie fajne wesołe połaczenie ja chcę fotę!!!!
Stary 2012-07-18, 10:22   #1818
aisak42
Raczkowanie

witajcie, my co do podziękowań dla świadków chcemy im kupic albo oskary alboe medale "super świade, swiadkowa". a co do wspólnuch decyzji to u nas jest tak że ja go pytam jak ma byc on mówi że jak uważam a pozniej gada ze sama podejmuje decyzje :/ faceci czasem są beznadziejni..
pradip - mi czasem przeszkadzaja te klapki bo w końcu wszystko za niego bede robila.. a i mój Tz tez jest moim pierwszym "poważnym" partnerem
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 10:30   #1819
wloszka8
Raczkowanie

Cytat:
Hej kobiety

Pradip - My jako takiego oficjalnego podziękowania dla świadków nie mieliśmy, ale zamówiliśmy dedykacje dla Nich ( u Nas świadkami była para) i daliśmy im Nasze zdjęcie portretowe które zrobiliśmy w dniu ślubu. Świadkowie byli zachwyceni i u każdego w domu stoi Nasz portret
kurczę to fajnie, że jeszcze takie ładne prezenty dostajecie
a odnośnie dzidzi to się nie stresuj, my mamy miesiąc do ślubu i też już słyszałam pytania kiedy planujemy

powiem Wam, że jeszcze pół roku to chciałam od razu po ślubie, nie chciałam długo czekać, ale od kwietnia od kąd trwa remont i nie mamy czasu na nic, to jakoś mi przeszło powiedziałam, że teraz minimum 1,5 roku odpoczywam i chce świętego spokoju

Cytat:
Co do podziękowań dla świadków my nie myśleliśmy jeszcze o tym bo mój TŻ jeszcze nie zdecydował kto będzie jego świadkiem normalnie masakra 2 mc do ślubu a on w proszku.

Ale w sumie chyba uściskamy świadków podziękujemy i to będzie wszystko.
Gorzej bo już sama nie wiem jak podziękować rodzicom. chciałam zrobić im niespodziankę zlepek zdjęć i wyświetlić na rzutniku, ale obawiam się, że nie zdążę sama tego zrobić. Zdjęć nie mamy wybranych... eh
Mój Tż wcale o tym nie myśli... Chyba muszę z nim poważnie porozmawiać
nic się nie streuj też chcemy nakręcić coś kamerką i wlepić zdjęcia, a mamy miesiąc do ślubu ogarniecie to spokojnie, my jeszcze nie zaczęliśmy, ale z doświadczenia wiem, że to nie jest trudna sprawa robiłam coś takiego tylko ze zdjęciami, napisami i muzyczką na pierwszą rocznicę mojemu TŻtowi

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Dziewczynki tak przy okazji była może któraś na Cyprze? Coś mi powiecie ciekawego na ten temat- warto czy nie?

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

ojej jakie fajne wesołe połaczenie ja chcę fotę!!!!
hehe kochana to dopiero pod koniec sierpnia, bo póki co to w naszej sypialni przyszłej tylko gipsówki są położone

a Cypr.. fajna sprawa

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
witajcie, my co do podziękowań dla świadków chcemy im kupic albo oskary alboe medale "super świade, swiadkowa". a co do wspólnuch decyzji to u nas jest tak że ja go pytam jak ma byc on mówi że jak uważam a pozniej gada ze sama podejmuje decyzje :/ faceci czasem są beznadziejni..
pradip - mi czasem przeszkadzaja te klapki bo w końcu wszystko za niego bede robila.. a i mój Tz tez jest moim pierwszym "poważnym" partnerem
ja nie wiem jak to zrobimy, ale myślę, że po ślubie urządzimy jakąś małą kolacyjkę dla nich

w ogóle jak się wkurzyłam wczoraj... ehhh powiem Wam, że mam awersję do takich kobiet które tak omiatają swojego partnera, że aż go przytłaczają... i w ogóle do takich osób zamkniętych na innych i nowe doznania... pisałam Wam ostatnio o tym, że brakuje nam 4 osób i że zapraszamy naszego znajomego który uczy nas tańczyć... dziewczyny byłam taka zadowolona bo jak daliśmy mu wczoraj zaproszenie to tak szczerze się cieszył, rewelacja, aż nas uściskał serdecznie.. dzwonił od razu do swojej narzeczonej bo razem już mieszkają, a ślub mają w październiku i w ogóle rewelacja...

a potem podczas naszych prób TŻ widział jak dostał smsa i nagle strasznie zesmutniał ina koniec powiedział, że nie może nam nic obiecać bo np. my się znamy, a jego nareczona to jako osoba towarysząca i nas nie zna i musi to z nią przedyskutować masakra jakaś... co myślicie o tym, że to aż taki problem?

chchieliśmy go zaprosić i potem dalej utrzymywać z nimi kontakt, tym bardziej, że mój TŻ i on będą razem pracowali... i wiecie zastanawiam się czy tam do nich nie podskoczyć z butelką wina i domowym ciastem w celu zapoznania się... co myślicie o tym?

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 10:59   #1820
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Nie przejmuj sie ja wpuszczam jednym, a wypuszczam drugim uchem takie pytania My jesteśmy ze soba juz ponad 8 lat, wiec nawet przed slubem niektorzy nas o to pytali i nikt nie chce zrozumiec, ze my dzieci nie planujemy i nie chcemy...

Fajnie macie, ze jeszcze prezenty sie pojawiaja A dodatkowa sesja-bosko uwielbiam sesje

Cytat:
ja nie wiem jak to zrobimy, ale myślę, że po ślubie urządzimy jakąś małą kolacyjkę dla nich

w ogóle jak się wkurzyłam wczoraj... ehhh powiem Wam, że mam awersję do takich kobiet które tak omiatają swojego partnera, że aż go przytłaczają... i w ogóle do takich osób zamkniętych na innych i nowe doznania... pisałam Wam ostatnio o tym, że brakuje nam 4 osób i że zapraszamy naszego znajomego który uczy nas tańczyć... dziewczyny byłam taka zadowolona bo jak daliśmy mu wczoraj zaproszenie to tak szczerze się cieszył, rewelacja, aż nas uściskał serdecznie.. dzwonił od razu do swojej narzeczonej bo razem już mieszkają, a ślub mają w październiku i w ogóle rewelacja...

a potem podczas naszych prób TŻ widział jak dostał smsa i nagle strasznie zesmutniał ina koniec powiedział, że nie może nam nic obiecać bo np. my się znamy, a jego nareczona to jako osoba towarysząca i nas nie zna i musi to z nią przedyskutować masakra jakaś... co myślicie o tym, że to aż taki problem?

chchieliśmy go zaprosić i potem dalej utrzymywać z nimi kontakt, tym bardziej, że mój TŻ i on będą razem pracowali... i wiecie zastanawiam się czy tam do nich nie podskoczyć z butelką wina i domowym ciastem w celu zapoznania się... co myślicie o tym?
Fajna sprawa z tą kolacyjką dla świadkow-my tez tak zrobiliśmy a co do tej pary.... szkoda, ze ta jego dziewczyna nie chce przyjsc. My tez mielismy jedna pare na weselu gdzie znamy tego chlopaka od lat, a mial nowa dziewczyne i bez problemu sie zgodzila. Ale to zalezy od czlowieka pewnie. Mysle ze to dobry pomysl zebyscie wpadli do nich z winkiem i ciastem oczywiscie wczesniej poinformowac tego kolege o tym Sami rozpoznacie temat dlaczego nie chce przyjsc, a moze jak Was pozna to sie zdecyduje
Stary 2012-07-18, 11:03   #1821
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
kurczę to fajnie, że jeszcze takie ładne prezenty dostajecie
a odnośnie dzidzi to się nie stresuj, my mamy miesiąc do ślubu i też już słyszałam pytania kiedy planujemy

My do ślubu mamy dwa miesiące a już od jakiegoś czasu nas pytają, kiedy planujemy rodzinę powiększyć i będziemy się starać zaraz po ślubie ale nie wiadomo co z tego wyjdzie.
Świetny pomysł z tą kolacyjką dla świadków, też chyba pomyślimy o czymś takim

No tak narzeczona ma ogromny wpływ na Waszego znajomego i nie koniecznie zbyt dobry, ale myślę, że pomysł z ciastem i winkiem jest rewelacyjny !
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 11:35   #1822
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

oj gdyby tak każdy miał myśleć to nikt by na wesela nie chodził ja byłam na wielu gdzie nikogo nie znałam- poznałam i było super
Pomysł z winkiem dobry- zapoznacie się i może się dziewczyna przekona

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Co do dzieci-he he nas już się dawno pytali, jesteśmy razem 6 lat i 6 lat razem mieszkamy
Oczywiście po ślubie pytania się nasiliły szczególnie ze strony przyszłych dziadków ale ja na to odpowiadam, że bociany za wysoko latają w mieście
Stary 2012-07-18, 11:38   #1823
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Nie planujemy żadnych podziękowań z racji tego ze drużbami jest siostra tz ze swoim chlopakiem a świadkami brat tż i moja siostra. Więc sama najbliższa rodzina podziękujemy przy kawce po ślubie jakoś na spokojnie pewnie...

Cytat:

powiem Wam, że jeszcze pół roku to chciałam od razu po ślubie, nie chciałam długo czekać, ale od kwietnia od kąd trwa remont i nie mamy czasu na nic, to jakoś mi przeszło powiedziałam, że teraz minimum 1,5 roku odpoczywam i chce świętego spokoju

Nas w sumie tylko moja siostra pytała kiedy chcemy mieć dzidzi (bo ma ubranka po swoich i nie wie czy zostawiać czy dawać komuś), ale poza tym nikt się nie wtrąca. Jeszcze rok temu planowałam od razu po ślubie dziecko, ale teraz trochę zmieniłam zdanie- chcę najpierw na spokojnie zrobic remont i nacieszyć sie wspólnym mieszkaniem z tż (przed ślubem mieszkamy osobno). Myślę, ze rok po ślubie będzie będzie najodpowiedniejszym czasem na starania o bejbi chociaż tż już chce, mówi że już sie nie może doczekać naszego małego różowego człowieczka
Co do znajomych, to nie widzę problemu, w tym że jego narzeczona was nie zna..! Ja byłam na wielu weselach gdzie nie znałam pary młodej i nie widziałam związku P to idzie się na wesele żeby poznać nowych ludzi. Ale pomysł ze spotkaniem przy winku jest jak najbardziej OK

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 12:24   #1824
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Pradip - ja kupiłam medale na allegro z napisem "super świadek/świadkowa" i tyle

ps. jak tam mój welon?
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 13:35   #1825
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam na Cyprze piękna wyspa! Jednak uprzedzam, że nie jest zbyt wielka (wycieczka objazdowa po całej wyspie + trochę zwiedzania to kwestia jednego dnia), jeśli nastawiacie się na aktywny wypoczynek to zmieńcie kierunek Ale jeśli głównie na lenistwo na plaży / basenie to polecam

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
witajcie, my co do podziękowań dla świadków chcemy im kupic albo oskary alboe medale "super świade, swiadkowa".
Mam nadzieję, że Cię nie urażę, ale wg mnie to po pierwsze zupełnie bezużyteczne (typowe kurzołapy) a po drugie kiczowate... Sama nie chciałabym dostać czegoś takiego, tylko leżałoby w szufladzie i mnie denerwowało. Lepszym dowodem wdzięczności będą kwiaty / własnoręcznie upieczone muffiny / osobisty drobiazg + szczere podziękowanie w formie słownej. Myślę, że to o wiele prawdziwsze niż dawanie medalu który sugeruje "nie chciało mi się myśleć co naprawdę Cię ucieszy, więc idę na łatwiznę"...

Cytat:
Super pomysł tylko najpierw obgadaj to z nim.

310813
Stary 2012-07-18, 14:01   #1826
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam na Cyprze piękna wyspa! Jednak uprzedzam, że nie jest zbyt wielka (wycieczka objazdowa po całej wyspie + trochę zwiedzania to kwestia jednego dnia), jeśli nastawiacie się na aktywny wypoczynek to zmieńcie kierunek Ale jeśli głównie na lenistwo na plaży / basenie to polecam
.
mała też nie jest- Teneryfa mniejsza a jeździłam po niej cały tydzień samochodem i w każdą dziurę wlazłam
Stary 2012-07-18, 15:15   #1827
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

My na podziękowania dla świadków mieliśmy OSCARY właśnie i były super
I mam jedno pytanie do dziewczyn już po ślubie i najlepiej z Warszawy czy sprzedajecie lub będziecie sprzedawały suknie ? Gdzie najlepiej sprzedać w Warszawie sukienkę i czy od razu płacą czy po sprzedaży ? Bo jak chodzę po forach to do takich gdzie płacą po sprzedaży to strach oddać bo dziewczyny piszą że suknia leży w salonie pół roku i jej nie sprzedają a wypożyczają na weekendy i na nich zarabiają no porażka
Stary 2012-07-18, 15:21   #1828
Inusiaa88
Raczkowanie

Cześć kobitki

Tak dawno mnie tu nie było... Mam jakoś mniej czasu jako mrożonka
A może to przez remoncik, ale już koniec

Wczoraj byliśmy z mężem zakupić w końcu jakieś wakacje i ostatecznie lecimy do Turcji na riwiere egejską. Mam nadzieję, że będzie fajnie Była któraś z Was w Turcji? Jeśli tak to baaardzo proszę napiszcie jak było

Gratuluję wszystkim nowym żonką i czekam na jakieś relację bo coś zastój w tym temacie

09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA

"Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić,

to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II
Inusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 15:24   #1829
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
Cześć kobitki

Tak dawno mnie tu nie było... Mam jakoś mniej czasu jako mrożonka
A może to przez remoncik, ale już koniec

Wczoraj byliśmy z mężem zakupić w końcu jakieś wakacje i ostatecznie lecimy do Turcji na riwiere egejską. Mam nadzieję, że będzie fajnie Była któraś z Was w Turcji? Jeśli tak to baaardzo proszę napiszcie jak było

Gratuluję wszystkim nowym żonką i czekam na jakieś relację bo coś zastój w tym temacie
super że już po remoncie no i gratulację wyporu wycieczki zazdroszczę
Chyba każda jako mrożonka ma mniej czasu .
Stary 2012-07-18, 15:33   #1830
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
I mam jedno pytanie do dziewczyn już po ślubie i najlepiej z Warszawy czy sprzedajecie lub będziecie sprzedawały suknie ? Gdzie najlepiej sprzedać w Warszawie sukienkę i czy od razu płacą czy po sprzedaży ? Bo jak chodzę po forach to do takich gdzie płacą po sprzedaży to strach oddać bo dziewczyny piszą że suknia leży w salonie pół roku i jej nie sprzedają a wypożyczają na weekendy i na nich zarabiają no porażka
ja chciałam sprzedać ale..... jakoś nie mogę postanowiłam ją przerobić- skrócić i ufarbować i będę miała jako wieczorową

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości