Rossmann - część XIV - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-17, 13:15   #2191
Malina666
Raczkowanie

Dot.: Rossmann - część XIV

ja kiedys dostalam gratis ale to bylo bardzooo dawno temu.
dla tych co to czytaja z rossmana i innych co do probek i testerow kosmetykow kolorowych i innych to doskonale wiem ze pracownicy sobie biora i nikomu nic nie daja!!!! ale tak jest wszedzie i w sklepach spozywczych i drogeriach, przeciez jest oczywiste ze przedstawiciele roznych firm daja rozne gratisy i dla kierownikow i dla klientow, szkoda ze nie ujrza one swiatla dziennego.
Szerokie pozdrowienia dla Rosmanna z Pabianic z Zamkowej co wszystko sobie personel bierze do kieszeni a ochroniarze jakby mogli to by mieli rendgen w oczach i bezczelnie sie patrza co sie bierze i wklada do koszyka........
ale to TYLKO W POLSCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!

aaaa a newsteer z rossnet to wogole zapomnij ze cos takiego istnieje i sa kupony rabatowe na poczcie

Edytowane przez Malina666
Czas edycji: 2012-07-17 o 13:16
Malina666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 13:24   #2192
1315
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sandra1985b Pokaż wiadomość
a propos próbek... a czy dostajecie jakieś gratisy za duże zakupy, np takie powyżej 100 zł?

czasem zdarza mi sie robić naprawdę duże zakupy po 100-200zł i tylko raz dostałam jakiś gratis... a szkoda bo może chociaz jakas próbka a tu nic
Ja dostaję zawsze, najczęsciej balsamy do ciała albo włosów, ale raz była jakaś posucha i dostałam malutkie opakowanie płatków kosmetycznych.
Stary 2012-07-17, 14:04   #2193
Adibi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Malina666 Pokaż wiadomość
dla tych co to czytaja z rossmana i innych co do probek i testerow kosmetykow kolorowych i innych to doskonale wiem ze pracownicy sobie biora i nikomu nic nie daja!!!! ale tak jest wszedzie i w sklepach spozywczych i drogeriach, przeciez jest oczywiste ze przedstawiciele roznych firm daja rozne gratisy i dla kierownikow i dla klientow, szkoda ze nie ujrza one swiatla dziennego.
Szerokie pozdrowienia dla Rosmanna z Pabianic z Zamkowej co wszystko sobie personel bierze do kieszeni a ochroniarze jakby mogli to by mieli rendgen w oczach i bezczelnie sie patrza co sie bierze i wklada do koszyka........
aaaa a newsteer z rossnet to wogole zapomnij ze cos takiego istnieje i sa kupony rabatowe na poczcie
A skąd masz takie informcję? Nie rozumie jak można pisać takie rzeczy nie wiedząc jak jest tylko sobie gdybać!!
W Rossmanie pracownicy nie mogą brać gratisów a co dopiero testerów jak napisałaś. Mogli by za takie coś odrazu wylecieć a chyba w dzisiejszych czasach każdemu zależy na pracy. Jeżeli jest w gazetce coś gratis do danego produktu i pracownik go kupuję to tak jak klient jeżeli jeszczę są dane gratisy to dostanie no ale to chyba normalne.
A i skąd u Was wogóle podejście że Wam się gratis należy w spożywczym wydajecie zapewne dużo więcej i dostajecie gratisy?
Adibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 14:30   #2194
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Ja to jestem taki chamowaty klient i jak widzę, że leżą obok kasjerki jakieś próbki (a widziałam do tej pory 3x ) to nawet jak kupuje coś za 2zł to mówię "O! i poproszę próbkę tego kremu/balsamu" A co
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 14:36   #2195
renatkq
Raczkowanie

Cytat:
a propos próbek... a czy dostajecie jakieś gratisy za duże zakupy, np takie powyżej 100 zł?

czasem zdarza mi sie robić naprawdę duże zakupy po 100-200zł i tylko raz dostałam jakiś gratis... a szkoda bo może chociaz jakas próbka a tu nic
Tydzień temu zrobiłam zakupy za 250zł i nic kompletnie nie dostałam, a byłam ze swoim TŻ i on do ekspedientki: "A czy za takie duże zakupy dostaniemy jakiś miły gratis?? " odpowiedź brzmiała: "W tej chwili nie mamy żadnych gratisów".

Wczoraj byłam kupiłam 2balsamy farmony, 4 żele Orginal Source, 2 żele Isany z oliwką, płyn E, Elite pęsetę i przyrząd do wycinania skórek (przy zakupie dwóch produktów Elite dostaje się przy kasie kosmetyczkę -> nie polecam, jest po prostu brzydka. Zapłaciłam 97zł i o dziwo dostałam gratis dwie próbki żeli Orginal Source.
Nie wiem od czego to zależy, ale sądzę, że większość gratisów dla kupujących biorą dla siebie, zresztą widać to na allegro.pl, jak masowo sprzedają próbki itp.
renatkq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 14:46   #2196
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
U mnie wczoraj Skarby leżały pod terminalem do kart płatniczych, przy kasie. Bez pytania go podniosłam i sobie wzięłam. Faktycznie, może powinnam spytać czy mogę, nie przyszło mi to do głowy.
A dlaczego miałabyś pytać? Dziewczyny bez przesady, dla mnie ten Skarb to jak ulotka. Jakby miałbyć płatny to kasjerki miałyby rozporządzenie by dodawać go tylko do zakupów powyzej X złotych i te 'gazetki' leżałyby tylko pod ich ladami.

Cytat:

Moja mama miała jakąś kartę płatniczą z Rossmanna (tzn to był jakiś master card czy coś, ale zawsze podczas zakupów w Ross miała jakąś zniżkę - cos miedzy 5-10% i to na każde zakupy i produkty, nawet te już w promocji czy CND). Niestety te karty już są wycofane, bo im się to nie opłacało. Ale wiem, że zawsze wtedy dostawała mase gratisów, nawet po 3-5 za jedne zakupy (nie ważne czy mniejsze czy większe). Pamiętam, że jakiś czas temu walało się u niej po domu masa próbek, mini dezodorantów, perfum, zeli, kremów. Teraz nie wiem czy ciągle dostaje, ale pewnie tak, bo ona na prawdę robi zakupy tylko tam, kasjerki już ją poznają.

Edytowane przez Ciemna163
Czas edycji: 2012-07-17 o 14:48
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 14:46   #2197
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez 1315 Pokaż wiadomość
Ja dostaję zawsze, najczęsciej balsamy do ciała albo włosów, ale raz była jakaś posucha i dostałam malutkie opakowanie płatków kosmetycznych.

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
Ja to jestem taki chamowaty klient i jak widzę, że leżą obok kasjerki jakieś próbki (a widziałam do tej pory 3x ) to nawet jak kupuje coś za 2zł to mówię "O! i poproszę próbkę tego kremu/balsamu" A co
Może powinnam też tak robić

Cytat:
Napisane przez renatkq Pokaż wiadomość
Zapłaciłam 97zł i o dziwo dostałam gratis dwie próbki żeli Orginal Source.
Nigdy nic nie dostałam!

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 14:55   #2198
ParoleParole
Zakorzenienie

Ja tez nigdy żadnej próbki nie dostałam

Z 3 lata temu pamiętam robiłam zakupy i były gazety Pani I zapytałam czy mogę sobie wziąć i tyle z moich gratisów rosmanowych
Stary 2012-07-17, 14:57   #2199
rybkaa90
Zakorzenienie

Ja również nigdy nic ie dostałam w Rossmannie. Zawsze muszę się prosić o gratis , który mi się należy przy promocjach typu "kup x gratis odbierz przy kasie" Jest to żenujące, tym bardziej że kasjerce wyświetla się komunikat, że ma wydać gratis. Ostatnio jak się upomniałam o chusteczki do higieny intymnej, które były gratis przy zakupie podpasek, kasjerka zrobiła wielkie oczy, udała zdziwioną, zapytała czy mam gazetkę, po mojej informacji, że komunikat o promocji jest przy tych podpaskach, wstała obrażona zza kasy- mimo ogromniastej kolejki, poszła na koniec sklepu szukać tej informacji Szok! Chciałam ją naciągnąć na 10 sztuk chusteczek! Większość klientów nie upomina się o gratisy z różnych powodów, a handel na allegro kwitnie

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 15:03   #2200
MJay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adzia2223 Pokaż wiadomość
Obok Turzynu i w Kaskadzie jest
Dzięki szkoda że będę tam dopiero kolo poniedziałku a pewnie już nic nie będzie...
MJay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 15:05   #2201
Hormiga86
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Malina666 Pokaż wiadomość

Ja też jestem klientka tego Rossmanna i wcale tak nie uwazam. Zespol jest bardzo zgrany, niektore osoby pracuja juz tam po kilka lat. A ochroniarze fakt przygladaja sie, ale co innego maja robic? Zdarzaja się kradzieze (bylam swiadkiem jednej) a moze sie przygladaja bo idzie ladna dziewczyna ?
Hormiga86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 15:08   #2202
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

a zapomniałam o kuponach z rossnetu dostałam 7szt! 1colgate i w środku był colgate, 4x always i były tam always i 2x velvet a w środku always rossnet mnie lubi żenujące są te ich pomyłki
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 15:14   #2203
tworazka
Zakorzenienie

ja kiedys przy zakupie do wody meskiej pumy dostalam deo a najlepsza akcja byla jak robilam zakupy, babeczka skanuje patrze a kolo jej nogi pudelko probek, zapytalam czy moge probke balsamu garniera tego zielonego, powiedziala ze przeprasza ale probki sa przeterminowane i zapomniala je wyniesc.... mhm... usmiechnelam sie z politowaniem i odeszlam
Stary 2012-07-17, 15:16   #2204
la_chica
Raczkowanie

Cytat:
a zapomniałam o kuponach z rossnetu dostałam 7szt! 1colgate i w środku był colgate, 4x always i były tam always i 2x velvet a w środku always rossnet mnie lubi żenujące są te ich pomyłki
tzn. za udział w konkursie tak?
bo zapisana też jestem a nic nie dostałam, ale w konkursie nie uczestniczyłam
* lśniące włosy
* A6W 6 /42
* 8min. ABS 6, * 8min. buns 6
Dbam o siebie z Wizażankami
la_chica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 15:17   #2205
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
powiedziala ze przeprasza ale probki sa przeterminowane i zapomniala je wyniesc.... mhm... usmiechnelam sie z politowaniem i odeszlam
zapytałabym kierownika czy coś

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 15:19   #2206
tworazka
Zakorzenienie

chyba pierwszy raz poczulam sie jak zebrak, ale jej tez sie glupio chytrusce zrobilo
Stary 2012-07-17, 15:33   #2207
monicca1989
Zakorzenienie

...

Edytowane przez monicca1989
Czas edycji: 2012-07-18 o 11:59
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 15:36   #2208
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Moja mama miała jakąś kartę płatniczą z Rossmanna (tzn to był jakiś master card czy coś, ale zawsze podczas zakupów w Ross miała jakąś zniżkę - cos miedzy 5-10% i to na każde zakupy i produkty, nawet te już w promocji czy CND). Niestety te karty już są wycofane, bo im się to nie opłacało. Ale wiem, że zawsze wtedy dostawała mase gratisów, nawet po 3-5 za jedne zakupy (nie ważne czy mniejsze czy większe). Pamiętam, że jakiś czas temu walało się u niej po domu masa próbek, mini dezodorantów, perfum, zeli, kremów. Teraz nie wiem czy ciągle dostaje, ale pewnie tak, bo ona na prawdę robi zakupy tylko tam, kasjerki już ją poznają.
Mam tą kartę, ważną jeszcze jakiś czas i faktycznie 5% rabatu naliczają od całości zakupów. Ale z gratisami było kiepsko. Funkcjonowało to jakiś czas, ale musiałam się upominać o byle drobiazg i oglądać miny sfochowanych pań, które patrzyły na mnie jakbym coś wymuszała. A przecież info o rabacie i gratisach do każdych zakupów przy używaniu karty rossmann umieszczali na każdej ulotce, więc nie wymagałam nic poza normalne zasady ustalone przez firmę.
Mnie też już z racji tej karty panie kojarzą, więc łatwiej o coś podypat, czy przyniosą coś z magazynu jak nie ma na półce, więc to jakiś plus płacenia nią
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 15:47   #2209
czuprynka
Zakorzenienie

Mnie raz przy zakupach zdarzyło sie dostać "gratisowy" zeszyt 16- kartkowy w kratkę za 1 gr Na pytanie dlaczego on taki gratisowy skoro i tak muszę zaplacić 1 gr kasjerka nie umiała odpowiedzieć W sumie to żadna kasa, ale oksymoron wyszedł jak ta lala

Za dugim razem usiłowano mi wcisnąć jakąś badziewną bożonarodzeniową ozodbę w środku lata, za darmo i pani była bardzo zdziwiona, że po prostu tego nie chcę
czuprynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 15:52   #2210
rybkaa90
Zakorzenienie

Pamiętam kiedyś babeczka przede mną w kolejce robiła zakupy na około 200zł (jakieś perfumy, pudry, maskary itp.) Kasjerka zaproponowała jej dwa gratisy, do wyboru gąbka do mycia naczyń, wartość 0,50zł lub serwetki papierowe z zającem wielkanocnym- była jesień! Mina klientki- bezcenna! Eh, mogliby sobie darować!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 15:56   #2211
Sandra1985b
Raczkowanie

W moim Rossmnannie kiedyś zawsze musiałam sie upominać o dodatki do zakupionych kosmetyków. Niektóre "panie" to musiały obejrzeć gazetkę żeby się upewnić czy napewno ich nie naciągam. Teraz jak im się wyświetla na monitorze że jest gratis to dają bez marudzenia.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Sa wyniki Rimmel, niestety mi sie nie udało i chyba przestane brac udział w tych konkursach bo nieważne co bym napisała to i tak klapa

A czy miały byc jakieś kupony Velvet dla biorących udział w konkursie?
Stary 2012-07-17, 16:13   #2212
karx
Raczkowanie

myślisz, że oni czytają te wszystkie wypowiedzi? w sumie to ciekawe w jaki sposób wybierają zwycięzców.
karx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 16:26   #2213
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princesa89 Pokaż wiadomość
A jak u Was dziewczyny właśnie wygląda sprawa ze Skarbem? U mnie kiedyś był on na takich stojaczkach koło wejścia i każdy mógł sobie brać. A ostatnio leży przy kasie cały czas wyłożony i ostatnio robiąc zakupy spytałam się Pani przy kasie czy mogę gazetkę i kasjerka tylko odmruknęła, że tak.Dziwnie zareagowała tak jakbym coś złego powiedziała. Oni sami powinni nam ja zaproponować, czy w ogóle bez pytania bierzecie?
U mnie dostępne są w dwóch miejscach, na stojaczku i przy kasjerce.
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 16:28   #2214
Sandra1985b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karx Pokaż wiadomość
myślisz, że oni czytają te wszystkie wypowiedzi? w sumie to ciekawe w jaki sposób wybierają zwycięzców.
no to jest właśnie bardzo ciekawe... zawsze jak się staram to klapa a jak napisze cokolwiek to czasem sie udaje...
Stary 2012-07-17, 16:30   #2215
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
chyba nie... dziś byłam w Ross i nie było pojedynczych opakowań więc wzięłam podwójne, ale kod nie działał może tylko u mnie tak sie zdarzyło...
Kurcze, szkoda. Swoją drogą jak mamy wykorzystać kupon jeżeli brak pojedynczych opakowań?

Dziewczyny, jest dziś coś ciekawego w CND?

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2012-07-17 o 16:47
Stary 2012-07-17, 16:34   #2216
Sandra1985b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Kurcze, szkoda. Swoją drogą jak mamy wykorzystać kupon jeżeli brak pojedynczych opakowań?
pytałam pani w kasie czy będą te pojedyncze a ona ze "Proszę spróbować pod koniec miesiąca"... ciekawe bo jakoś wątpliwe żeby były i to już bardzo brzydko z ich strony... daja znizke na cos czego nie ma...
Stary 2012-07-17, 16:34   #2217
jofka
Zadomowienie

Ja dzisiaj nic w CDN nie widziałam, albo ślepa albo już tak wybrane

25.08 Codzienny makijaż na lato.
28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem!
07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem.
08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej.

Loving & be loved by U
jofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 16:41   #2218
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Ją dostałam dwie wiadomości Colgate, a w środku był kupon na Velvet. Wkleisz kupon na Colgate? Nie lubię przepisywac na kartkę, bo kasjerka dziwnie wtedy na mnie patrzy. Wolę sobie go wydrukować. Z góry ślicznie dziękuję.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
A czy miały byc jakieś kupony Velvet dla biorących udział w konkursie?
Wczoraj wkleilam kupony na Always i Velvet.
Stary 2012-07-17, 16:47   #2219
papuzia
Raczkowanie

Wątpię, żeby ktoś to czytał jak np w konkursie rimmel było ponad 10 tys uczestników a 30 nagród do rozdania. pewnie jakieś losowanie czy coś:/
A co do kuponów always to w regulaminie tego konkursu pisze, że : "Dodatkowo 16.07 każdy z Uczestników konkursu otrzyma rabat 30% na zakup dowolnego 1 produktu Always Platinum w drogeriach Rossmann w postaci kuponu przesłanego mailem. Kupon będzie ważny w dniach 17-31.07.2012. Rabat nie łączy się z innymi promocjami na te produkty w czasie trwania rabatu" Czyli, że jak przestanie obowiązywać gazetka w której te podwójne opakowania są w promocji, to będzie je wtedy mozna kupić z kuponem tak? Dobrze rozumiem?
papuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 16:53   #2220
Madziulllka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuzia Pokaż wiadomość
Wątpię, żeby ktoś to czytał jak np w konkursie rimmel było ponad 10 tys uczestników a 30 nagród do rozdania. pewnie jakieś losowanie czy coś:/
A co do kuponów always to w regulaminie tego konkursu pisze, że : "Dodatkowo 16.07 każdy z Uczestników konkursu otrzyma rabat 30% na zakup dowolnego 1 produktu Always Platinum w drogeriach Rossmann w postaci kuponu przesłanego mailem. Kupon będzie ważny w dniach 17-31.07.2012. Rabat nie łączy się z innymi promocjami na te produkty w czasie trwania rabatu" Czyli, że jak przestanie obowiązywać gazetka w której te podwójne opakowania są w promocji, to będzie je wtedy mozna kupić z kuponem tak? Dobrze rozumiem?
Te większe (4paki) nie są w promocji, a mimo to nie wchodzi ten kod, więc nie wiem czy wejdzie, jak się skończy ta promocja na te 2paki.

Edytowane przez Madziulllka
Czas edycji: 2012-07-17 o 16:55
Madziulllka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości