![]() |
#5041 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sprawdzone produkty z Lidla cz. 2
Cytat:
![]() Też mnie już to wkurza jak nie wiem co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5042 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi Ci o ten serek
pl_07375_01_b.jpg To jest to dokładnie ten sam co ten Capri-serek-typu-wloskiego-59789-big.jpg Ten sam producent, smak i skład. Ja go uwielbiam. Porównać go można do o wiele droższego Capresi z Warmi, choć ten z Sierpca mi bardziej smakuje. Jest on bez dodatków smakowych, czysty tak jak mozarella. I dzisiaj idę narobić zapasu bo jest pyszny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5043 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam i mi nie smakuje.... to nie dla mnie
![]()
#5044 | |
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5045 |
Zakorzenienie
|
ogłaszam wszem i wobec, że teraz w Lidlu kawa Cafe Crema GranArom jest w promocji, chyba jakieś 12-13zł, normalnie kosztuje 15zł, więc to i tak taniej niż Jacobs Velvet
![]() apropos maseł orzechowych, u mnie w mieście zostały jeszcze tego 2 zgrzewki i nadal stoi twardo po 9,99zł ![]() nikt ani myśli zrobić na nie promocję ![]() widziałam nawet proszek do pancakes'ów, ale syropu klonowego nie było buuu... ![]() kto wie, gdzie mogę kupić niewielką ilość tego złotego syropu i w rozsądnej cenie?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5046 |
biegam dla Zabawy
|
Jakby ktoś tą kawę przetestował proszę o opinie. Zwykle nie lubię kawowych tańszych zamienników, ale może akurat ta jest dobra.
U mnie masła orzechowe pojechały na zaplecze, więc pewnie w następnym tygodniu amerykańskim będą. Chyba nici z promocji. |
![]() ![]() |
![]() |
#5047 |
Zakorzenienie
|
A jak się mają w smaku miody lipowe z lidla? Dobre są? Bo chcę jakoś przezimować okres 2 tygodni, do zamówionego z pasieki, tegorocznego, a miód muszę jeść/pić więc muszę coś zakupić na ten czas. Ja masła orzechowego nie kupiłam, ale widziałam jest ich około 20 słoików.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5048 |
Raczkowanie
|
Aktualnie mam lidla po przeciwnej stronie ulicy więc zaopatruję się w nim stale
![]() Produkty godne polecenia: 1. Kiełbaski śniadaniowe (białe, niestety niezbyt często są dostępne) - przeszło 90 % mięsa w składzie i to nie parszywego MOMu tylko normalnego zjadliwego mięsa ![]() 2. Sery (Ricotta, Mascarpone, Mozzarella) bardzo dobrej jakości produkty. 3. Mleko 0,5% tłuszczu (zielony karton)- kosztuje ok. 1,80 zł a jakością nie ustępuje droższym wylansowanym firmówkom typu Łaciate. 4. Twarogi Pilos tłusty, półtłusty, chudy. Przyzwoitej jakości twaróg. Do past serowych, sernika itp. 5. Kawa rozpuszczalna 100% robusta (zielona etykieta za ok. 14 zł) - Moim zdaniem większość kaw z półki cenowej do 25 zł się chowają przy niej. Mocna w smaku, liofilizowana, robusta więc nieco inny smak niż większość popularnych kaw (inne to zazwyczaj arabica). 6. Kawa GranArom Cafe Crema - 1 rozpuszczalna kawa, która ma aromat podobny do mielonej. Większość rozpuszczalnych (a szczególnie tak drobno mielonych jak ta) nie ma zapachu kawy tylko bliżej nieokreślonego czegoś. Ta kawa ma mocny smak, nie do końca mi podeszła pod tym względem ale aromat jest świetny jak na tę cenę i fakt, że jest rozpuszczalna. Ja jej używam do ciast, tiramisu i do lodów kawowych ![]() 7. Płatki owsiane - drobne, fajne, smaczne i tanie ![]() 8. Pomidory w puszce bez skórki krojone - niedrogie i smaczne. 9. Makarony te w zielonych opakowaniach z Semoliny/ pszenicy durum. Jest jeszcze chyba spaghetti ze zwykłej mąki, ono jest gorsze a niewiele tańsze. I wiele innych, ale ciężko mi sobie wszystko przypomnieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5049 |
Przyczajenie
|
Fajne krzaczki z papryczkami są w lidlu widzieliście??
|
![]() ![]() |
![]() |
#5050 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie. czy te dwa twarogi różnia sie od siebie smakiem?
http://img535.imageshack.us/img535/6996/serekk.jpg http://www.lidl.pl/static_content/li.../PL/twarog.jpg
#5051 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5052 |
Przyczajenie
|
U mnie nie ma niestety Lidla ale mama kupiła mi 3 słoiki mała orzechowego .
Jak przyjedzie na moje urodzinki to mi przywiezie . Już się nie mogę doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5053 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kupowałam wymiennie i nie zauważyłam jakiejś widocznej różnicy w smaku ![]() Okrągłe są tańsze odrobinę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5054 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5055 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5056 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś widziałam żółte i zielone papryczki szkoda że nie było czerwonych bo bym wzięła. Ale roślinki trochę marne były - poczekam na lepsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5058 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5059 |
Rozeznanie
|
Z pewnością o to samo.
![]() Może to kwestia tego, że mi w maśle orzechowym w ogóle cukier do niczego nie jest potrzebny, najlepiej tylko orzeszki i sól. Tutaj cukier w składzie jest zaraz po orzechach, więc więcej go trochę niż w standardowym kupnym maśle orzechowym. I ja mam obniżoną tolerancję na cukier. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5060 |
Raczkowanie
|
A ja jednak wyczuwam różnicę i to sporą. Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś sprawdzałam i producent był inny. Według mnie okrągłe są suche i bez smaku, niezależnie od zawartości tłuszczu, do tego bardziej kruszą się przy krojeniu. Trójkątne są bardziej zbite (ale nie tworzą zwartej masy), soczyste i mają dobry smak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5062 |
Rozeznanie
|
Ja ostatnio uwielbiam ser kozi, chociaż nigdy nie byłam miłośniczką tego typu sera. Teraz mogłabym go jeść na śniadanie, obiad i kolację
![]() Jest genialny w smaku ![]()
![]() |
#5063 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no ale zdecydowanie nie za słodkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() faktycznie nie odbiega niczym od Łaciatego, dobra dla odchudzających. Ale mi takie mleka nie podchodzą, smakują jak woda ![]() Wolę kupić 2% w woreczku pasteryzowane, nie UHT, przynajmniej nie są dotłuszczane ![]() Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2012-07-18 o 10:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5065 |
Zakorzenienie
|
Ja kupuję zawsze 1,5%, bardzo dobre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5066 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#5067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#5068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- jak to mniej? wydawało mi się, że okrągłe mają 275 g, a podłużne 250
![]() ![]() |
![]() |
#5069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-07-18 o 13:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.