III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-17, 19:46   #301
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

witam popoludniowo
ale u mnie leje masakra, ciemno sie zrobilo jak w
nie lubie upalow ale te deszcze tez by juz mogly przestac padac bo jest tak nie przyjemnie ze szkoda gadac, w domu mi sie az zimno zrobilo

ja dzis bylam u kuzynki, potem poszlam sie kimnac , i jakos caly dzien sie obijam to tu to tamjutro wizyta ,juz sie doczekac i z drugiej strony denerwuje sie czy wszystko ok

angel super ze sie wyjasnilo u meza w pracy ale wyprawka dla malenkiej, duzo tego !! mam podobnie, sporo rzeczy wogole pewnie moja nie zalozy ale ja za to nic nie kupilam, wszystko dostalismy

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hejka WRÓCIŁAM patrzę a tu iż nowy wątek

Nie ma to jak w domku
Myślę że już po raz 4 nie znajdę się w szpitalu :/
Kurde w szpitalu było już dobrze z tym brzuchem, w ogóle od niedzieli nie twardniał a dziś ledwo wyszłam i troszkę pochodziłam to skała
Receptę ze szpitala oczywiście dostałam , trza było wykupić ... powiedzcie mi ile za luteinę płacicie?
Jutro Tż skoczy po wypis - jestem ciekawa co tam ciekawego napiszą...

Aaaa i zapomniałam się pochwalić, że u nas 32 tydzień dobiegł końca a co za tym idzie wkraczamy w 33

I gratuluję Waszych rozpoczętych tygodni
witamy Ciebie i Jasia nie ma to jak w domku

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-07-17 o 19:48
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 19:58   #302
weronika_91
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

angel hohoh ale tego masz na pewno Ci niczego nie zabraknie
Stary 2012-07-17, 20:08   #303
Dearlie
Zakorzenienie

Jestem i czytam Was, ale jestem dzisiaj jakimś flakiem, mimo, że miałam wolny dzień. Tyle, że cały czas w biegu i tak, więc pachwina mnie rwie niemiłosiernie. Teraz siedzę z wyciągniętymi nogami i mam nadzieję, że w końcu to minie.

Podliczyłam dzisiaj nasze ciuszki dla synka i mam ich przerażająco mało. Już sama nie wiem na co pierwsze wydawać pieniądze.

A tak w ogóle to ja już nie chcę pracować. Niestety nie jest to takie proste, abym sobie ot tak przestała. Temat rzeka, którego raczej tutaj poruszać nie powinnam.
Stary 2012-07-17, 20:16   #304
zielona1911
Zakorzenienie

robilam przed chwila znowu nalesniki i powiem ze chyba wiem w czym byl problem,otoz za duzo mąki.
Ale jak to mowia praktyka czyni mistrza
teraz byly cieniutkie i miekkie

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

wogole w poniedzialek mam wizyte i boje sie stanac na wage dzis wszamalam kotleta wielkiego jak moja glowa z piersi kurczaka,potem 2 nalesniki i narazie mam pauze.
Wogole codziennie jem dzem niewazne czy to na kanapke czy ostatnio na te sztywne nalesniory.A mowia ze slodkie to na dziewczynke. Ja juz chyba ide sobie lozko scielic i wykapie malego i siebie i ide spac,mam nadzieje ze tak jak dzis obudze sie o 10.20
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 20:20   #305
Katee27
Zadomowienie

Ja tylko na chwilę....
Boli mnie ząbchyba go zaraz młotkiem wybijeon jest martwy,ale podobno do leczenia mikroskopowego a jeszcze szwagierka mnie "pocieszyła",że to może zapalenie okostnej,bo ona raz miała przy martwym zębieAż boje się dentysty

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 20:21   #306
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Hey kochane witam w ten zimny poranek, masakra brrrrrr
nie ruszam się dziś z domu, w sumie i tak przecież nie mogę

aaaała zaraz zwrócę śniadanie mała robi mi borutę w brzuchu

ale żeście naskrobały, czytam i czytam od 8 no i nadrabiam:

dziękuję za wszelkie rady co do imienia. Przekonałyście mnie trochę do tej Jagody. Nie wiem czy kazac colds zmienic czy się jeszcze wstrzymać poczekam chyba do 30,07 do wizyty i jeśli niunia została niunią to wtedy podam już ostateczne imię. Daliśmy sobie czasu do 30 z ostatecznym wyborem

filusia moja koleżanka ma córeczkę Jaśminkę
tamlin śliczniusi synuś
m_moni to super, że kuchnia skończona. My wczoraj mieliśmy zamknąć temat łazienki ale mężul późno wrocił także dziś będzie ją kończył. Bardzo ładny wózeczek taki dziewczęcy
konczita moja też mała się teraz mniej rusza, zazwyczaj tak jak teraz po śniadaniu wariuje, a później spokój, aż do wieczora. Chociaż to też zależy od tego co jem na śniadanie, zauważyłam, że kawa zbożowa na mleku z rana działa na nią jak dopalacz a tak to kopniaków już takich mocnych nie czuję, tylko głównie takie wiercenie

kalpana co do prezentu to ja tez niestety nie pomogę, bo my zazwyczaj w rocznicę staramy się jakoś romantycznie spędzić wieczór

aga_ton nie przejmuj się na zapas, wszystko będzie dobrze
axxia ja kolejną wizytę mam w 33tc (co 3 tyg nadal, bo teraz miałam w 30tc)
laurose w kauflandzie w promocji były nie mogłam przejśc obojętnie
maggie dziekuję to męzula of course. Ja aktualnie mam hybrydę - Inez Kudela- Kunikowska właśnie przypomniało mi się jak mężul protestował w US, gdy załatwialiśmy papiery przed konkordatowym, bo myślał, że dzieci też będą nosiły dwa nazwiska dopiero babka mu wytłumaczyła, że nie, bo dla dzieci wybraliśmy jego
zaskoczyłaś mnie tym księdzem
no i gratuluję dobrych wieści po wizycie
kate ja mam cały brzuchol w niebieskich żyłkach, bo mam masakrycznie cienką skóręteraz gdy się rozciągła to już całkiem widac cały mój układ krwionośny
iwoncia no to wstydliwy ten Twój maluszek, ale najważniejsze, że wszystko w porządku

niegrzeczna, marta nie jeszcze nie pisałam, bo mężuś dopiero koło 18 wrócił z pracy i nie wchodziłam już na forum.

No więc na całe szczęście wszystko się wyjaśniło. Okazało się, że był zamienione listy przewozowe - firma kurierska pomyliła przesyłkę piątkową z poniedziałkową i źle okleiła paletę. Wczoraj przyjechała ta paleta,której szukano w piątek. Ta co ściągnął mężul stała tam cały czas, ale nikt nie zorientował się, że jest źle oklejona. Dopiero mój zadzwonił z pracy rano do firmy kurierskiej z zapytaniem czy nie mają na magazynie jakiejś jeszcze palety do casto.
Pomieszane to jak cholera ale najważniejsze, że paleta się odnalazła
mężulowi tylko trochę przykro, że nawet słowa przepraszam nie usłyszał od pracownika ochrony i innego kolesia, którzy potraktowali go w piątek jak złodzieja

od wczoraj ciągnie mnie tak lekko w lewej pachwinie to od rozciągania się brzuchola tak? bo nie pamiętam, a wiem, że było już coś o tym na wątku

w ogóle mam pytanie kochane czy wiecie może, czy między 30-33 tc trzeba zrobic jakieś badania? bo zapomniałam się gin zapytac na wizycie 9, bo zazwyczaj mi mówi co mam sobie zrobić prywatnie. Coś obiło mi się o uszy z tym paciorkowcem i nie wiem czy zrobic na tą 30 lipca(będzie skończonych 33 tc) ? Bo następną wizytę będę miała dopiero 20 sierpnia (36skończonych), bo ginek ma urlop od 1 do 18 jakoś

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

co do prania to nawet mi nie mówicie. Z ubranek nie mam nic poprane teściowa na wczasach, a ja jestem bez pralki przez ten remont :/ naszej już chyba nie będziemy podłączać, więc musimy z mężulem jak najszybciej wziąśc na raty nową. Tylko mu coś nie śpieszno do wzięcia zaświadczenia o zarobkach z pracy mówi, że mu głupio i czy nie da się bez tej kartki załatwić rat
Najważniejsze, że wszystko się wyjaśniło u męża w pracy

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
ja to już chyba sama wyszykuję czego się czepić ehh no ale skoro u Was to już też nie takie kopniakowate to może Duśka faktycznie już miejsca na takie figle nie ma, zresztą obróciła się pupcią w drugą stronę była po prawej teraz jest po lewej

moja tak na cole reaguje ale staram się jej nie pić .. dzisiaj czekoladą ją potraktowałam to poszalała troszkę ...
Dobrze że z paletą się wyjaśniło ... a na przepraszam to często nie można liczyć ....

wczoraj byłam na komendzie w sprawie tej oszustki i wiecie że ona na allegro ma 25 kont założonych ? zwątpiłam
Ło matko, no to poszalała oszustka jedna

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
hej kochane przepraszam ze wczoraj sie nie odezwałam ale komp mi się strasznie wieszał i dopiero teraz jako tako się kręci.

a więc co do wczorajszej wizyty..
Juz mam całkiem pomieszane w głowie..
Mój ginek 5 sierpnia wyjeżdża (alez mi zrobi prezent na urodzny )
Wraca dopiero 23sierpnia i wtedy też mam zglosić na oddział.
Zabronił mi wygłupiać się wcześniej z jakimiś akcjami porodowymi bo chce "przy nas" być. Wczoraj wyjaśnił mi co i jak będzie z cesarką, 2 sierpnia widzimy się na wizycie wieczorem a rano na USG, po raz kolejny będzie sprawdzanie blizny po cc, ważenie małej, na wizycie ma mi pobrać wszelkie wymazy potrzebne do porodu i syuacja wygląda tak:

24 sierpnia zgłaszam się na oddział- zrobią pomiary miednicy (bo ja żem kurdupel) zważą małą, przeliczą to sobie, podadzą oksytocynę i jeśli zaczną się skurcze i pojawi rozwarcie pozwolą mi przez jakiś czas próbować rodzić naturalnie (jeśli mała nadal pozostanie mała oczywiście i jeśli akcja będzie szybko postępować) a jeśli nie będzie szło sprawnie to przeć dalej nie pozwolą tylko pod nóż - ta opcja jest dla mnie do przemyślenia, bo doktorek powiedział że z Paniami po cesarkach się zazwyczaj ciężko współpracuje przy sn i pozwoli mi spróbować tylko wtedy jeśli ja tego będę chciała, bo on dla świętego spokoju wolałby pociąć tymbardziej że blizna po poprzedniej c piękna od środka nie jest.

Szyjka krótka ale twarda i zamknieta, jak to lekarz powiedział- dobrze trzyma.
No to jeszcze miesiąc słodkiego oczekiwania i będziesz miała Zosieńkę w ramionach - eh jak cudnie.

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
W twoim przypadku, powrót do pracy jest nie wskazany, moja koleżanka wróciła na 3 dni do pracy z twardniejącym często brzuchem, efekt poszła w środę do lekarza, szyjka skróca, szpital, leki a też wcześniej była na L4 z powodu twardnień. Efekt, w 36 tygodniu urodziła, więc praca nie zając nie uciekniea ty się oszczędzaj, bo do 23 października mnóstwo czasu ci zostało i lepiej huhaj na zimne.

puchnięcie nie ma nic wspólnego z płcią dziecka, ja w tej ciąży wg osób widzących mnie od czasu do czasu wyglądam kwitnąco, i każdy mi mówi Pani na syna wygląda - tak będę mieć drugą córkę odpowiadam - mina ludzi bezcenna
Ja też ciągle słyszę, że ładnie wyglądam i syna pewnie urodzę a tu zonk - Lilianka będzie

Dzień dobry!

Ale miałam dziś ciężką noc. Spać nie mogłam, niewygodnie mi było leżeć a mała mnie tak po bokach waliła, że szok. Teraz ledwie przytomna jestem, a jutro na zebranie muszę jechać buuu.
Zadreptałam dziś do laba oddać siuśki i krew no i czekam do poniedziałku na wizytę, ale od wczoraj coś mnie tak między udami ciśnie w pipce i nie wiem, co to może być. Ma któraś z was tak?

No i zaczynamy dziś 30 tydzień, więc w końcu i ja dołączam do trójeczek z przodu

Marzy mi się tydzień wolnego od pracy w jakimś odległym spokojnym miejscu, ale najlepiej z dobrą opieką medyczną pod ręką w razie W no i dogódź tu kobiecie w ciąży W piątek muszę wybrać się z mężem w końcu do szpitala na oddział położniczy, żeby ustalić szczegóły porodu, bo chce zarezerwować położną i znieczulenie.

Głowa coś mnie dziś z tego zmęczenia pobolewa
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 20:47   #307
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
A gdzie dokładnie jeździsz pod te Piłę?
Do Margonina

Cytat:

Nie ma to jak w domku
Kurde w szpitalu było już dobrze z tym brzuchem, w ogóle od niedzieli nie twardniał a dziś ledwo wyszłam i troszkę pochodziłam to skała
Receptę ze szpitala oczywiście dostałam , trza było wykupić ... powiedzcie mi ile za luteinę płacicie?

Aaaa i zapomniałam się pochwalić, że u nas 32 tydzień dobiegł końca a co za tym idzie wkraczamy w 33

Z tym brzuszkiem to trzeba uważać . Jednak nie ma to jak w domku .
Ja za luteinę docipną płacę ponad 20zł, chyba. Już nie pamiętam.. Ale z pewnością ponad 20zł. Ile dokładnie to nie wiem
Gratulację rozpoczętych tygodni

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ja racuchy miałam dzisiaj z rabarbarem
I dobre wyszły?
U mnie z reguły z jabuszkiem się robi
Stary 2012-07-17, 20:47   #308
lidka0308
Zadomowienie

dobranockam na dziś!

Idę sobie kąpiel strzelić a co rzadko się w wannie wyleguję ale dziś mam ochotę poleżakować w ciepłej wodzie

I znowu mi mleko z lewego cycucha cieknie wkładki laktacyjne dobrze, że już mam
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 20:50   #309
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
wogole w poniedzialek mam wizyte i boje sie stanac na wage dzis wszamalam kotleta wielkiego jak moja glowa z piersi kurczaka,potem 2 nalesniki i narazie mam pauze.
Wogole codziennie jem dzem niewazne czy to na kanapke czy ostatnio na te sztywne nalesniory.A mowia ze slodkie to na dziewczynke. Ja juz chyba ide sobie lozko scielic i wykapie malego i siebie i ide spac,mam nadzieje ze tak jak dzis obudze sie o 10.20
Ojjj, też się bałam, bo wpieprzam niemiłosiernie dużo.. Ale jak się okazało, przez 6tygodni tylko 2kg mi przybyły
Stary 2012-07-17, 21:01   #310
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Kurde fajne i tanie, a ja noszę teraz 80 f a takiego nie ma.

Co lekarz to inna teoria i niewiem jak to jest w końcu.
O kurka, to masz chyba przerażająco wieeeelkie jak nosisz "f"

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

I dobre wyszły?
U mnie z reguły z jabuszkiem się robi
Pyszne takie lekko kwaskowe
Najczęściej robie z jabłkami, latem z truskawkami, a dzisiaj pierwszy raz zrobiłam z rabarbarem.
Ale zdecydowanie lepsze z jabłkami i truskawkami

Kurrrrrr, ta zgaga mnie dziś wykończy
I znowu grzmi za oknem
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:02   #311
Konczita
Zakorzenienie

nie nadrabiam bo nie mam sił
mąż zaczął malowanko pokoju i mamy śliczny sufit

idę w pianę i pod poduchy ...
do jutra
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:08   #312
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
A ja ostatnio mam fazę na powidła śliwkowe. Mogłabym jeśc prosto ze słoika, bez niczego.

Angel sporo Ci się tego uzbierało. A co tam, niech się malutka stroi.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:09   #313
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Hej!
Melduje sie i ja.
Dziewczynki drogie, bardzo Was prosze wypowiedzcie sie na temat pasow poporodowych, czy sa skuteczne i kiedy zaczac nosic?

A wogole, to wkraczamy w 34tc, Jupi! Jupi!

ja bede sama moja gina mi poleciala, ze ona nosila po kazdej ciazy
moja sasiadka miala cesarke i tez nosila ja od razu po porodzie zamierzam nosic, wspomoc to dieta a po pologu brzuszkami

Cytat:

Nie ma to jak w domku

dobrze ze juz jestes ;*

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
weronika jesteś witamy was z powrotem, zdrówwwkaaagratuluj ę 33 tygodnia kochana!

kochane przyszykowałam dziś rzeczy do prania dla niuni, wszystko spisałam i posegregowałam rozmiarami. Masakra trochę dużo tego wyszło ale wszystko nie kosztowało więcej niż 100zł, bo kupione w większości w lumpku po 2zł najdroższy był kombinezon z all. Oto lista tych rzeczy i foty. Na pierwszym moja śpiąca sunia gratis
Wyprawka:
6x czapeczki bawełniane
2x czapeczki polar
3x czapeczki wełniane
2x grube rękawiczki
2x niedrapek
13x skarpetek, różne rozmiary
7x śliniaczki
Śpiworek jesień 0-3 mc
Kombinezon zima 3-6 mc
Ubranka 56-58, 0-3mc:
4x śpiochy
4x pół śpiochy
2x spodenki
6x pajac
2 x kaftanik długi rękaw
1x sweterek, 1x bluza, 1xspódniczka jeans
5x body z krótkim rękawem
6x body z długim rękawem
Ubranka 62-68, 3-6mc
2x ramper długi rękaw
2x ramper krótki rękaw
1xśpiochy
4xpajac
1x dres
3xbody długi rękaw
4x bluzki długi rękaw
3x body krótki rekaw
1x bluzka krótki rekaw
3x spodnie
1x szlafrok
3x bluzy
4x swetry
Inne rozmiary 6-9 mc, od 74cm
3x pajace polar
2x body krótki
2bluzy długi
3xpajace bawełna
1x bluzka długi rękaw
1x bluzka krótki rękaw

czy coś waszym zdaniem trzeba dokupić??? bo mi na myśl tylko przychodzi jeszcze jeden kombinezon na zimę taki bardziej ortalionowy na polarku.

angel piekna wyprawka
jedyne co mi sie rzuca w oczy to, że masz bardzo duzo bodow i koszulek na 62 a masz tylko 1 spiochy...żadnych połspiochów tez... wiec z czym bedziesz te bluzki ubierac ? Moim zdaniem przydaloby sie z kilka par spiochow lub polspiochów tak jak masz w rozmiarze 56

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:09   #314
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Tylko uwaga na olejki eteryczne, bo są bardzo uczulające... Obserwuj czy nic ze skórą się nie dzieje.

Dziś w szkole rodzenia, pielęgniarka neonatologiczna mówiła, żeby nic nie robić z napletkiem do 2 roku życia...
O dzięki za info o olejkach

co do napletka to ja też mam taką wiedzę - a nawet do 3. Generalnie żeby w tych pierwszych latach za dużo nie gmerać i nie trafić na jakiegoś chirurga sadystę.

Cytat:
a to nie wode gazowana?
bo ja sie nie znam, nie umiem nalesnikow robic. tzn. jeszcze nie probowalam
A wiesz chyba gazowana. popierdzieliło mi się

Cytat:
To moja kolezanka jak poszła z malym do lekarza po póltora roku to opierdziel zebrała że nic z tym nie robiła
Kolejny żywy przykład że nic niewiadomo.
Mój starszy ma mocne zwężenie, ale póki co jestem spokojna. Konsultowałam i dopóki badania moczu są w porządku, nie ma problemów z oddawaniem moczu i nic się pod spodem nie gromadzi - nie mam się denerwować.

Mój bratanek niestety miał zabieg jako roczniak, ale miał ciągle nieprawidłowe wyniki moczu i dlatego taka była decyzja. I rzeczywiście problem się skończył. Ale swoje przecierpiał. Ok 2 tygodni ból przy oddawaniu moczu u takiego malucha to naprawde nie jest nic przyjemnego.

U synka znajomych jak miał jakieś 1,5 roku gromadziła się wydzielina i spowodowała stan zapalny dlatego musieli odciągać. Obyło się bez zabiegu.

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Hej!
Melduje sie i ja.
Dziewczynki drogie, bardzo Was prosze wypowiedzcie sie na temat pasow poporodowych, czy sa skuteczne i kiedy zaczac nosic?

A wogole, to wkraczamy w 34tc, Jupi! Jupi!
O pasach nie pomogę.
Gratuluję

Cytat:

Nie ma to jak w domku

No cześć kochana
I gratulacje

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę....
Boli mnie ząbchyba go zaraz młotkiem wybijeon jest martwy,ale podobno do leczenia mikroskopowego a jeszcze szwagierka mnie "pocieszyła",że to może zapalenie okostnej,bo ona raz miała przy martwym zębieAż boje się dentysty
Rybka idź do dentysty.
Jak go otworzy to poczujesz ulgę.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
No i zaczynamy dziś 30 tydzień, więc w końcu i ja dołączam do trójeczek z przodu
gratuluję

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:14   #315
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
O dzięki za info o olejkach

co do napletka to ja też mam taką wiedzę - a nawet do 3. Generalnie żeby w tych pierwszych latach za dużo nie gmerać i nie trafić na jakiegoś chirurga sadystę.

Mój starszy ma mocne zwężenie, ale póki co jestem spokojna. Konsultowałam i dopóki badania moczu są w porządku, nie ma problemów z oddawaniem moczu i nic się pod spodem nie gromadzi - nie mam się denerwować.

Mój bratanek niestety miał zabieg jako roczniak, ale miał ciągle nieprawidłowe wyniki moczu i dlatego taka była decyzja. I rzeczywiście problem się skończył. Ale swoje przecierpiał. Ok 2 tygodni ból przy oddawaniu moczu u takiego malucha to naprawde nie jest nic przyjemnego.

U synka znajomych jak miał jakieś 1,5 roku gromadziła się wydzielina i spowodowała stan zapalny dlatego musieli odciągać. Obyło się bez zabiegu.
A stosowałaś sie do nic nierobienia z tym czy jednak próbowałaś coś z tym robić??
Stary 2012-07-17, 21:16   #316
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Witam sie wieczorkiem

ale naskrobałyście dużo.

Zielona widze,że naleśniki już sie udały
ja dodaje skladniki na oko,wiec proporcji nie znam. Ale ja daje mąke,całe jajko,mleko i cukier. Nie daje wody.
a ciasto ma być takie gęstsze troszke,nie plynne ale zbyt sztywne tez nie moze byc. Zawsze wychodza mi mieciutkie i pachnace.

Konczi no to babka od tej karuzeli faktycznie nie zbyt ucczciwa. Masakra,ludzie to maja pomysly.

Synek grzebal mi dzisiaj w pepku i szukal dzidzi
A pozniej robil brzuszkowi cacy. Mowi,że bedzie sie kapal z dzidzia,bawil na placu zabaw i pozyczal mu zabawki hehe.
on ma ich tyle,że caly pokoj zajmuja jego.
chyba ma wszystko co mozna

A teraz Aniiolek moj usnal sam przed bajka w tv.
On taki malusi jestt jeszcze

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:17   #317
Kalpana
Zakorzenienie

Angel wow, ale kolekcja

A mi nikt nie doradzi w sprawie tej komody?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:22   #318
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
A stosowałaś sie do nic nierobienia z tym czy jednak próbowałaś coś z tym robić??
Po roku zaczęłam delikatnie odciągać. Zasugerowali mi to jak młody miał operację przepukliny. Ale potem zaczęłam to konsultować i kazano zostawić do 3 roku życia.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-17, 21:24   #319
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
O kurka, to masz chyba przerażająco wieeeelkie jak nosisz "f" :
Jeszcze nie takie wielkie :PJa przed ciązą nosiłam 60H więc teraz się wpycham w 65 H (mieseczka się nie zmieniła, tylko musze obwód luzniejszy mieć)

Co do napletka to chłopca nie mam ale z tego co się napatrzyłam na znajome z synkami to żadna nie odciągała, już się tego ponoć nie praktykuje u niemowląt, a jaka prawda nie mam pojęcia zielonego.

Weronika super że już w domku i do porodu nawet nie próbuj wracać do szpitala!!!

Angel szalejesz trzeba przyznać z wyprawką ja dzisiaj uprałam wszystkie ciuszki Zośki i wyszło mi tego cała jedna suszarka stojąca, więc nie za wiele. Do tego coś cholera farbuje, ale nie wiem co, bo wszystkie body i śpiochy które były białe, ewentualnie kremowe są albo żółte albo zielonkawe.. dobrze ze chociaz równo ufarbowane i wygląda to tylko tak jakby matka miała fioła na punkcie żółci i zieleni
Stary 2012-07-17, 21:31   #320
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Łącze sie w bólu zębamój jest po kanallowym leczeniu kilka lat temu a ostatnio wypadla mu plomba. Pozniej odpadly boki zeba i teraz nie wiele zostalo a zaczyna bolecćmi tak nie przyjemnie.

co do pasów to nie wiem bo nie stossowalam.

a co do napletka,ja swojemu synkowi nie ruszam

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-07-17, 21:32   #321
Iwoncia81
Zakorzenienie

Kurde i bądź tu mądry w tym temacie
Zapytam położnej po porodzie i zobacze co ona mi na ten temat powie.

Sojka to Ty już masz serio giganty
Myślałam że mam oki, ale kurde to ja tu mam miniaturki jakieś w porównaniu z Wami
Ciekawe czy coś sie mi w tym staniku zmieni
Stary 2012-07-17, 21:33   #322
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Do Margonina
Wpadnij na kawę. 10 km od Margonina mieszkam.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:37   #323
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Kurde i bądź tu mądry w tym temacie
Zapytam położnej po porodzie i zobacze co ona mi na ten temat powie.

Sojka to Ty już masz serio giganty
Myślałam że mam oki, ale kurde to ja tu mam miniaturki jakieś w porównaniu z Wami
Ciekawe czy coś sie mi w tym staniku zmieni

eee wcale nie giganty. Po prostu jakiś czas temu zaczełam nosić dobrze dobrane biustonosze ktore mogą się "po nazwie" rozmiarówki wydawać ogromne, ale takie nie są.,
Mam 94cm w biuście, więc prawie że ideał :P
Wcześniej nosiłam staniki w rozmiarze D, ale cycki nie wyglądały w nich tak ładnie jak teraz wyglądaja w H

Założe się że większość z was po pomiarach przekona się że ma dużo "większe" piersi niż do tej pory sądziła można sprawdzić tu: http://new.dopasowana.iai-shop.com/J...nks-pol-8.html a potem tu http://new.dopasowana.iai-shop.com/d...iarow_copy.jpg

Edytowane przez Sojka1990
Czas edycji: 2012-07-17 o 21:38
Sojka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:37   #324
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Łącze sie w bólu zębamój jest po kanallowym leczeniu kilka lat temu a ostatnio wypadla mu plomba. Pozniej odpadly boki zeba i teraz nie wiele zostalo a zaczyna bolecćmi tak nie przyjemnie.
To i ja się przyłączam do "zębobolących" Z tym, że mnie boli cała góra po dzisiejszej wizycie u ortodonty. Mam taaaką ochotę na nektarynkę, a nie ma szans, żebym ją zjadła.

Ja mówię dobranoc, bo ledwo żyję.

U nas jutro studniówka do porodu! Kraven już dziś Ci gratuluję naszego święta, bo jutro cały dzień siedzę w pracy.
Stary 2012-07-17, 21:46   #325
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
eee wcale nie giganty. Po prostu jakiś czas temu zaczełam nosić dobrze dobrane biustonosze ktore mogą się "po nazwie" rozmiarówki wydawać ogromne, ale takie nie są.,
Mam 94cm w biuście, więc prawie że ideał :P
Wcześniej nosiłam staniki w rozmiarze D, ale cycki nie wyglądały w nich tak ładnie jak teraz wyglądaja w H

Założe się że większość z was po pomiarach przekona się że ma dużo "większe" piersi niż do tej pory sądziła można sprawdzić tu: http://new.dopasowana.iai-shop.com/J...nks-pol-8.html a potem tu http://new.dopasowana.iai-shop.com/d...iarow_copy.jpg
Zgadzam się z Tobą
Ja miałam 65F. Ale teraz bardziej komfortowo się czuję w 70 G

A jakich firm staniki nosisz? Jedyny ból to, że są niestety droższe i niedostępne w sieciówkach.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-17, 21:49   #326
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Angel wow, ale kolekcja

A mi nikt nie doradzi w sprawie tej komody?

http://allegro.pl/komoda-forte-ombra...467290299.html
My mamy taką w salonie tylko dąb wenge kolor, z tego co pamiętam to Ty z tej samej firmy chciałaś zamówić. To jest komoda ze sklejki i wszystko wygląda ok - użytkujemy na razie od grudnia, nic się nie stało. Szuflady stabilne, nie wypadają, te zamknięcia z boku troszeczkę krzywe, ale nie wiem czy to wynikało z tego, że tż tak skręcił czy dlaczego. Ja ogólnie jestem mega zadowolona. Bo wygląd super i cena adekwatna do jakości.

Kalpana sprzedawca inny, ale producent ten sam, więc jak tam chcesz.

Edytowane przez anesh_
Czas edycji: 2012-07-17 o 21:58
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:50   #327
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Ja na dzisiaj mówie dobranoc
do jutra dziewczynki

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-07-17, 21:57   #328
kraven
Zakorzenienie

Weronika witaj. Nareszcie w domku.

My kupimy chyba komodę z Ikei.

Dobranoc na dzisiaj

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:58   #329
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Tobą
Ja miałam 65F. Ale teraz bardziej komfortowo się czuję w 70 G

A jakich firm staniki nosisz? Jedyny ból to, że są niestety droższe i niedostępne w sieciówkach.
Z Polskich bardzo lubię Kostara i nie są jakoś kosmicznie drogie, można znalezć już za ok 40-50 zł
z innych to Curvy Kate, Panasche, Freya. Tutaj ceny już hm... pozostawiające wiele do życzenia.. ale widzę za co płacę i raz na jakiś czas pozwalam sobie na taki zakup, fkt z dostępnością dupa. Najczęściej korzystam z dopasowana.pl lub wożę tyłek do Lublina gdzie mam dwa sprawdzone sklepy
Stary 2012-07-17, 22:00   #330
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Z Polskich bardzo lubię Kostara i nie są jakoś kosmicznie drogie, można znalezć już za ok 40-50 zł
z innych to Curvy Kate, Panasche, Freya. Tutaj ceny już hm... pozostawiające wiele do życzenia.. ale widzę za co płacę i raz na jakiś czas pozwalam sobie na taki zakup, fkt z dostępnością dupa. Najczęściej korzystam z dopasowana.pl lub wożę tyłek do Lublina gdzie mam dwa sprawdzone sklepy
A dziękuję bardzo. Kostara nie znałam. Obejrzę sobie.

Pawełek

Kubuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości