|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
witam popoludniowo
ale u mnie leje masakra, ciemno sie zrobilo jak w nie lubie upalow ale te deszcze tez by juz mogly przestac padac bo jest tak nie przyjemnie ze szkoda gadac, w domu mi sie az zimno zrobilo ![]() ja dzis bylam u kuzynki, potem poszlam sie kimnac , i jakos caly dzien sie obijam to tu to tam ![]() angel super ze sie wyjasnilo u meza w pracy ![]() ale wyprawka dla malenkiej, duzo tego !! mam podobnie, sporo rzeczy wogole pewnie moja nie zalozy ale ja za to nic nie kupilam, wszystko dostalismy ![]() Cytat:
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-07-17 o 19:48 |
|
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Jestem i czytam Was, ale jestem dzisiaj jakimś flakiem, mimo, że miałam wolny dzień. Tyle, że cały czas w biegu i tak, więc pachwina mnie rwie niemiłosiernie. Teraz siedzę z wyciągniętymi nogami i mam nadzieję, że w końcu to minie.
Podliczyłam dzisiaj nasze ciuszki dla synka i mam ich przerażająco mało. Już sama nie wiem na co pierwsze wydawać pieniądze. A tak w ogóle to ja już nie chcę pracować.
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
robilam przed chwila znowu nalesniki i powiem ze chyba wiem w czym byl problem,otoz za duzo mąki.
Ale jak to mowia praktyka czyni mistrza ![]() teraz byly cieniutkie i miekkie ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- wogole w poniedzialek mam wizyte i boje sie stanac na wage dzis wszamalam kotleta wielkiego jak moja glowa z piersi kurczaka,potem 2 nalesniki i narazie mam pauze.Wogole codziennie jem dzem niewazne czy to na kanapke czy ostatnio na te sztywne nalesniory.A mowia ze slodkie to na dziewczynke. Ja juz chyba ide sobie lozko scielic i wykapie malego i siebie i ide spac,mam nadzieje ze tak jak dzis obudze sie o 10.20 |
|
|
|
#305 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwilę....
Boli mnie ząb Aż boje się dentysty
|
#306 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry! Ale miałam dziś ciężką noc. Spać nie mogłam, niewygodnie mi było leżeć a mała mnie tak po bokach waliła, że szok. Teraz ledwie przytomna jestem, a jutro na zebranie muszę jechać buuu. Zadreptałam dziś do laba oddać siuśki i krew no i czekam do poniedziałku na wizytę, ale od wczoraj coś mnie tak między udami ciśnie w pipce i nie wiem, co to może być. Ma któraś z was tak? No i zaczynamy dziś 30 tydzień, więc w końcu i ja dołączam do trójeczek z przodu ![]() Marzy mi się tydzień wolnego od pracy w jakimś odległym spokojnym miejscu, ale najlepiej z dobrą opieką medyczną pod ręką w razie W no i dogódź tu kobiecie w ciąży W piątek muszę wybrać się z mężem w końcu do szpitala na oddział położniczy, żeby ustalić szczegóły porodu, bo chce zarezerwować położną i znieczulenie.Głowa coś mnie dziś z tego zmęczenia pobolewa |
||||
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Do Margonina
![]() Cytat:
. Ja za luteinę docipną płacę ponad 20zł, chyba. Już nie pamiętam.. Ale z pewnością ponad 20zł. Ile dokładnie to nie wiem ![]() Gratulację rozpoczętych tygodni I dobre wyszły? ![]() U mnie z reguły z jabuszkiem się robi
|
|
|
|
|
#308 |
|
Zadomowienie
|
dobranockam na dziś!
Idę sobie kąpiel strzelić a co rzadko się w wannie wyleguję ale dziś mam ochotę poleżakować w ciepłej wodzieI znowu mi mleko z lewego cycucha cieknie wkładki laktacyjne dobrze, że już mam
|
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pyszne takie lekko kwaskowe ![]() Najczęściej robie z jabłkami, latem z truskawkami, a dzisiaj pierwszy raz zrobiłam z rabarbarem. Ale zdecydowanie lepsze z jabłkami i truskawkami ![]() Kurrrrrr, ta zgaga mnie dziś wykończy ![]() I znowu grzmi za oknem
|
|
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
nie nadrabiam bo nie mam sił
mąż zaczął malowanko pokoju i mamy śliczny sufit ![]() idę w pianę i pod poduchy ... do jutra
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogłabym jeśc prosto ze słoika, bez niczego. ![]() Angel sporo Ci się tego uzbierało. A co tam, niech się malutka stroi.
|
|
|
|
|
#313 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bede moja sasiadka miala cesarke i tez nosila ![]() Cytat:
Cytat:
angel piekna wyprawka ![]() jedyne co mi sie rzuca w oczy to, że masz bardzo duzo bodow i koszulek na 62 a masz tylko 1 spiochy...żadnych połspiochów tez... wiec z czym bedziesz te bluzki ubierac ? Moim zdaniem przydaloby sie z kilka par spiochow lub polspiochów tak jak masz w rozmiarze 56
|
|||
|
|
|
#314 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do napletka to ja też mam taką wiedzę - a nawet do 3. Generalnie żeby w tych pierwszych latach za dużo nie gmerać i nie trafić na jakiegoś chirurga sadystę. Cytat:
Cytat:
Mój bratanek niestety miał zabieg jako roczniak, ale miał ciągle nieprawidłowe wyniki moczu i dlatego taka była decyzja. I rzeczywiście problem się skończył. Ale swoje przecierpiał. Ok 2 tygodni ból przy oddawaniu moczu u takiego malucha to naprawde nie jest nic przyjemnego. U synka znajomych jak miał jakieś 1,5 roku gromadziła się wydzielina i spowodowała stan zapalny dlatego musieli odciągać. Obyło się bez zabiegu. Cytat:
Gratuluję ![]() Cytat:
I gratulacje ![]() Cytat:
Jak go otworzy to poczujesz ulgę. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie wieczorkiem
![]() ale naskrobałyście dużo .Zielona widze,że naleśniki już sie udały ![]() ja dodaje skladniki na oko,wiec proporcji nie znam. Ale ja daje mąke,całe jajko,mleko i cukier. Nie daje wody. a ciasto ma być takie gęstsze troszke,nie plynne ale zbyt sztywne tez nie moze byc . Zawsze wychodza mi mieciutkie i pachnace .Konczi no to babka od tej karuzeli faktycznie nie zbyt ucczciwa. Masakra,ludzie to maja pomysly. Synek grzebal mi dzisiaj w pepku i szukal dzidzi ![]() A pozniej robil brzuszkowi cacy. Mowi,że bedzie sie kapal z dzidzia,bawil na placu zabaw i pozyczal mu zabawki hehe. on ma ich tyle,że caly pokoj zajmuja jego. chyba ma wszystko co mozna ![]() A teraz Aniiolek moj usnal sam przed bajka w tv. On taki malusi jestt jeszcze |
|
|
|
#318 |
|
Wtajemniczenie
|
Po roku zaczęłam delikatnie odciągać. Zasugerowali mi to jak młody miał operację przepukliny. Ale potem zaczęłam to konsultować i kazano zostawić do 3 roku życia.
|
|
|
|
#319 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze nie takie wielkie :PJa przed ciązą nosiłam 60H
więc teraz się wpycham w 65 H (mieseczka się nie zmieniła, tylko musze obwód luzniejszy mieć)Co do napletka to chłopca nie mam ale z tego co się napatrzyłam na znajome z synkami to żadna nie odciągała, już się tego ponoć nie praktykuje u niemowląt, a jaka prawda nie mam pojęcia zielonego. Weronika super że już w domku i do porodu nawet nie próbuj wracać do szpitala!!! Angel szalejesz trzeba przyznać z wyprawką ja dzisiaj uprałam wszystkie ciuszki Zośki i wyszło mi tego cała jedna suszarka stojąca, więc nie za wiele. Do tego coś cholera farbuje, ale nie wiem co, bo wszystkie body i śpiochy które były białe, ewentualnie kremowe są albo żółte albo zielonkawe.. dobrze ze chociaz równo ufarbowane i wygląda to tylko tak jakby matka miała fioła na punkcie żółci i zieleni
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Łącze sie w bólu zęba
mój jest po kanallowym leczeniu kilka lat temu a ostatnio wypadla mu plomba. Pozniej odpadly boki zeba i teraz nie wiele zostalo a zaczyna bolec ćmi tak nie przyjemnie.co do pasów to nie wiem bo nie stossowalam. a co do napletka,ja swojemu synkowi nie ruszam
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde i bądź tu mądry w tym temacie
![]() Zapytam położnej po porodzie i zobacze co ona mi na ten temat powie. Sojka to Ty już masz serio giganty ![]() Myślałam że mam oki, ale kurde to ja tu mam miniaturki jakieś w porównaniu z Wami ![]() Ciekawe czy coś sie mi w tym staniku zmieni
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
eee wcale nie giganty. Po prostu jakiś czas temu zaczełam nosić dobrze dobrane biustonosze ktore mogą się "po nazwie" rozmiarówki wydawać ogromne, ale takie nie są., Mam 94cm w biuście, więc prawie że ideał :P Wcześniej nosiłam staniki w rozmiarze D, ale cycki nie wyglądały w nich tak ładnie jak teraz wyglądaja w H ![]() Założe się że większość z was po pomiarach przekona się że ma dużo "większe" piersi niż do tej pory sądziła można sprawdzić tu: http://new.dopasowana.iai-shop.com/J...nks-pol-8.html a potem tu http://new.dopasowana.iai-shop.com/d...iarow_copy.jpg
Nasze Cudo Zośka 05.09.2012, 2910gram, 52cm miłości Edytowane przez Sojka1990 Czas edycji: 2012-07-17 o 21:38 |
|
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, że mnie boli cała góra po dzisiejszej wizycie u ortodonty. Mam taaaką ochotę na nektarynkę, a nie ma szans, żebym ją zjadła. Ja mówię dobranoc, bo ledwo żyję. U nas jutro studniówka do porodu! Kraven już dziś Ci gratuluję naszego święta, bo jutro cały dzień siedzę w pracy.
|
|
#325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam 65F. Ale teraz bardziej komfortowo się czuję w 70 G A jakich firm staniki nosisz? Jedyny ból to, że są niestety droższe i niedostępne w sieciówkach. |
|
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/komoda-forte-ombra...467290299.html My mamy taką w salonie tylko dąb wenge kolor, z tego co pamiętam to Ty z tej samej firmy chciałaś zamówić. To jest komoda ze sklejki i wszystko wygląda ok - użytkujemy na razie od grudnia, nic się nie stało. Szuflady stabilne, nie wypadają, te zamknięcia z boku troszeczkę krzywe, ale nie wiem czy to wynikało z tego, że tż tak skręcił czy dlaczego. Ja ogólnie jestem mega zadowolona. Bo wygląd super i cena adekwatna do jakości. Kalpana sprzedawca inny, ale producent ten sam, więc jak tam chcesz. Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2012-07-17 o 21:58 |
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na dzisiaj mówie dobranoc
![]() do jutra dziewczynki
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Weronika witaj. Nareszcie w domku.
![]() My kupimy chyba komodę z Ikei. Dobranoc na dzisiaj
|
#329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z innych to Curvy Kate, Panasche, Freya. Tutaj ceny już hm... pozostawiające wiele do życzenia.. ale widzę za co płacę i raz na jakiś czas pozwalam sobie na taki zakup, fkt z dostępnością dupa. Najczęściej korzystam z dopasowana.pl lub wożę tyłek do Lublina gdzie mam dwa sprawdzone sklepy
|
|
#330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

ale ja za to nic nie kupilam, wszystko dostalismy 

dzis wszamalam kotleta wielkiego jak moja glowa z piersi kurczaka,potem 2 nalesniki i narazie mam pauze.
Aż boje się dentysty
poczekam chyba do 30,07 do wizyty i jeśli niunia została niunią to wtedy podam już ostateczne imię. Daliśmy sobie czasu do 30 z ostatecznym wyborem