|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
rozjaśnianie brwi
Witam
![]() Mam zamiar przefarbować włosy na odcień jasnego blondu , teraz mam średni blond z prześwitami czerwonych pasemek , mój naturalny odcień włosów to ciemny blond-jasny brąz , w takim też odcieniu są moje brwi , jednak gdy przefarbuje się na jasny blond będą one się odznaczały i będą wyglądać nienaturalnie , jak mogłabym je rozjaśnić domowymi sposobami ? tylko nie chce ich farbować farbą bo boje się że efekt będzie jeszcze gorszy ... są domowe sposoby by rozjaśnić brwi o 1-2 tony ? z góry dziękuję za każdą odpowiedź
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: rozjaśnianie brwi
Ja jestem blondynką (kolor włosów w awatarze) a brwi mam brązowe/ ciemny blond i nawet nie mam zamiaru ich rozjaśniać
podoba mi się tak jak jest.
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Rozjaśniałam farbą palette C12. Nakładałam i po minucie zmywałam. Powtarzałam to aż uzyskałam zadowalający efekt- najczęściej jakieś 4-5 razy, ale ja mam brwi ciemnobrązowe. Nie wyszły ani żółte ani rude
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam ciemniejsze włosy trochę od Katrinnnn i brwi niemal niewidoczne. Od roku stosuję hennę i wcale nie wygląda to nienaturalnie
![]() Radziłabym najpierw zafarbować włoski, sprawdzić czy te brwi Ci nie przeszkadzają i później ewentualnie farbować brwi. |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Firma reflectocill ma specjalny preparat do rozjaśniania brwi, nawet na allegro widziałam, poszukaj
Na którymś z blogów widziałam też efekt jaki dawała - jest świetny. Sama się na nią skusze jak niebawem rozjaśnię włosy
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
nałożyłam na brwi farbę na 10 min... wyszły rude.... ale bóg jeden chciał że nie gryzą się tak bardzo z włosami (meega jasny beżowy blond -.-) i praktycznie nie widać tej "rudości " .
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.