Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2203 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-17, 20:53   #66061
imbryka
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Zioło Pokaż wiadomość
Tak poza tematem, to dlaczego moje włosy na długości nie mogą się falować tak, jak na grzywce, kiedy trochę podrośnie? Fale Dunaju, a akurat ta część moich włosów mogłaby być zupełnie prosta
U mnie grzywka w zadziwiający sposób zaczeła się również zalwijac, wygląda jak po lokówce (!) też pragnę takiego efektu na całej długości włosów i jestem więc dobrej mysli, żeby mieć chociaż połowę takiego zawinięcia

Cytat:
Napisane przez daria_z Pokaż wiadomość
Moje już doschły. Efekt - mięciusie Nie mogę się powstrzymać od macania
nie tykaj! będzie puuchhh

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Dzięki (za link też, choc nie dla mnei przeznaczony, a dla Malinki-borykam się z wysokim czołem po zapuszczeniu grzywki, ale sposób dosć radykalny, chociaż chodzi o podgolenie skóry z meszkiem,a nie wlosami, moze zaryzykuję)
Ja wiele lat miałam grzywkę i wysokie czoło, od kiedy zapuściłam grzywkę i nie leży już płasko, czoło i zakola zmniejszyły mi się. Nie wiem czy to od sposobu czesania czy co, ale mam gęsto baby hair
Z tą maszynką to szok wydaje mi się, że to nie wzmaga jako takiego zagęszczenia włosów, a po prostu krótsze jaśniejsze włoski które może nie sa tak widoczne i zakola wydaja się rzadsze zostają ścięte i ogdrastaja nieco ciemniejsze, może to dale taki efekt
Mnie przeraża taka metoda

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Wieści z frontu - pół roku pielęgnacji za mną. Włosy coraz dłuższe, skręt coraz niżej (ale chyba nic na to nie poradzę ), kombinuję z większą śmiałością i obserwuję dalej .
U mnie wraz z długością włosów robiły się coraz piękniejsze korkociągi, ale też coraz niżej. Ostatnio moje włosy przeszły jakąs odmiane i zaczynają falowanie na większej powierzchni...dumna mnie rozpiera
więc trzymam kciuki za Twoje lokaski

Cytat:
Marzą mi się takie długie do tyłka lokasy

Albo nawet za tyłek <rozmarzona>
ja zapuszczałam włosy i miałam niemalże do tyłka, ale ciągle były gdzieś przygniatane i ciągnięte, co dało później troche efekt w ich kondycji i wyglądzie.
Niemniej jednka dlugie zadbane i zdrowe włosy sa piekne

Ostatnio partiami podcinałam pukle i jakieś 10 cm poszło, poprawił sie ich kształt i nabrały witalności
Dzisiaj moje faliste mają urlop, związane w warkocz odpoczywają, nie robię z nimi nic...jutro proteiny

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:27   #66062
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
Wstawiam fotki włosów, na pierwszym po użyciu odżywek b/s i żelu Joanny czarnego bardzo mocnego bez rozczesywania (sprzed tyg), na drugim dzisiejsze, rozczesane po umyciu i w ciągu dnia. Pozdrawiam!
takie trochę jak włosy anwen
Piękne dłuuugie, ale ogonki bym podcięła troszkę

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:45   #66063
topsecri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
takie trochę jak włosy anwen
Piękne dłuuugie, ale ogonki bym podcięła troszkę
Anwen to moja guru! Takie włosy chciałabym mieć na zdjęciach z Jej bloga po prostu widać, że one są megaa miękkie i zadbane, ach cudo. Normalnie aż czuję ich miękkość Mnie do Anwen duużo brakuje, ale staram się, staram
Właśnie dzisiaj myślałam nad tym, żeby je podciąć i tak zrobię jutro!

Edytowane przez topsecri
Czas edycji: 2012-07-17 o 21:46 Powód: błąd stylistyczny :)
topsecri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:47   #66064
kasiaa87
Raczkowanie

dziewczyny możecie mi podrzucić zdjęcie tego męskiego żelu isana?? szukam foty i nie mogę znaleźć, czy to ten taki czarny z pomarańczowymi dodatkami??
kasiaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:52   #66065
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Ostatnio mam taką manię, ze jak jest w gazecie artykuł o pielęgnacji włosów to czytam sobie z ciekawości, co tym razem za bzdury powypisywali. I wiecie co, pisali o olejowaniu, nawilżających odżywkach, płukance octowej, środkach do stylizacji bez alkoholu... byłam w szoku...
pamietam jak jakies 10 lat temu gdy mialam na glowie straszne siano, pisali o tym, ze trzeba dbac o nawilzenie i odbudowe. No i polecali silikonowe bomby i "szampony do wlosow suchych" z slsem Oczywiscie pomagalo jak cholera I do tego tak gdzies do 20tego roku zycia mialam tak sucha skore glowy, ze moglam i myc 1 raz w tygodniu jakbym sie uparla. Wiec mialam strasznie suche, lamiace sie wlosy. Nie wiem czemu teraz jak juz stara jestem to mam takie problemy z przetluszczaniem

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Moj tez cos przestal tolerowac farby ostatnimi czasy A odzywka w sumie nawet jest przeznaczona do podraznionej skory glowy, wiec bardzo slusznie wykombinowalas Naprawde wielka szkoda ze jest taka fatalna w uzyciu, bo dzieki temu ze nie jest tak mocno wygladzajaca mocniej mi sie po niej kreca wlosy...

Tych pierwszych dwoch nie mam, morelowo-cytrynowa juz zuzylam, a hibiskusowa i winogronowa mam maski i jeszcze nie uzywalam Zawiodlam sie na morelce, bo dzialala owszem nablyszczajaco, wygladzajaco i ulatwiala rozczesywanie, ale jednoczesnie tez prostowala (co juz powtarzam do znudzenia hahah )... Jedynie gdy ja nakladalam po szamponie bylo spoko, po myciu odzywka nie Bardzo jestem ciekawa jak u Ciebie sie spisze, Eloe z tego co pamietam ona przypadla do gustu, tylko ja sie jakos nie zachwycilam Wole morelowa Alterre (). Niemniej jednak jeszcze na pewno potestuje rozne odzywki Alverde, tym bardziej ze bede skazana pewnie na korzystanie wylacznie z DM i Rossmanna od pazdziernika.

Tzn. jakie masz? Olejki jakies do ciala (tak jak te Alterry) czy specjalne do wlosow? Ja mam tylko jeden do wlosow - arganowo-migdalowy Leciutki bardzo ale z ciekawosci naolejuje nim wlosy kiedys.
A niemiecki ogarniam coraz bardziej, ucze sie teraz intensywnie przed Erasmusem (sama nie wiem w co ja sie madrego pakuje )
morelke wyprobuje niedlugo, zazdroszcze stalego dostepu do DM i rossmana i do tego oni maja duzo weledy, sante i innych firm eko, bio. Emigracja do Niemiec to musi byc raj wlosowy takze ciesz sie z erasmusa

olejki mam te do ciala, porzeczka&paczula, rozany iten rozmarynowo-cytrynowy ktory u mnie jest hitem na cere i skalp, (chociaz myslalam, ze olejowanie skalpu to nie dla mnie, a mam wrazenie, ze zmniejsza mi przetluszczanie... )

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Skąd masz to wszystko? i chyba nawet z Poznania jesteś
na wakacjach bylam w dojczlandzie pare dni, zal by bylo nic nie przywiezc sobie
Stary 2012-07-17, 22:18   #66066
anoska
Zakorzenienie

mam pytanie czysto techniczne: wiążecie w jakiś sposób swoje lokasonki na noc? bo tak czytam o tych błędach na czyimś blogu i dopiero uświadomiłam sobie, że ciągle śpię w rozpuszczonych. Ale w sumie z drugiej strony jak je splotę w warkocz, to zaburzę ich naturalny skręt i następnego dnia nadawać się będą jedynie do związania no i nie wiem co począć
jak Wy rozwiązujecie ten problem?
Stary 2012-07-17, 22:28   #66067
caat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość

mam pytanie czysto techniczne: wiążecie w jakiś sposób swoje lokasonki na noc? bo tak czytam o tych błędach na czyimś blogu i dopiero uświadomiłam sobie, że ciągle śpię w rozpuszczonych. Ale w sumie z drugiej strony jak je splotę w warkocz, to zaburzę ich naturalny skręt i następnego dnia nadawać się będą jedynie do związania no i nie wiem co począć
podpinam się pod pytanie
caat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 22:35   #66068
daria_z
Raczkowanie

Cytat:

o i ja się podepnę pod pytanie
The Lying Game
Lindsey Stirling
daria_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 22:36   #66069
TwojaKokaina
Zakorzenienie

odkąd pamiętam zawsze spałam w rozpuszczonych. teraz tym bardziej, za krótkie są na warkocz. w nocy się nie wiercę, więc nie trę jakoś specjalnie głową o poduchę
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 22:46   #66070
imbryka
Rozeznanie

Cytat:

Można wiązać w ananaska:
http://www.youtube.com/watch?v=JuUwHwWTV5g
Wśród curly girls modny jest również swego rodzaju czepek:
http://www.youtube.com/watch?v=XbiB4fH5lLc

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 22:53   #66071
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie dziewczyny, ależ ten wątek się rozwija! Tyle postów przybyło od mojego ostatniego wpisu, że głowa mała muszę nadrobić zaległości. Jak pisałam wcześniej, mam problem z kołtunami. A raczej miałam! Bo minął równo tydzień podczas którego bardzo intensywnie nawilżałam włosy. Zdarzają się jeszcze poplątane włosy, ale już nie tak bardzo. Nie służy mi czesanie na mokro z nałożoną odżywką. Wróciłam do Tangle Teezer, czeszę włosy przed myciem na sucho oraz po umyciu i włosy się odwdzięczyły Dzisiaj po umyciu i nałożeniu odżywki b/s i Lotonu rozczesałam włosy i nie użyłam żadnego żelu, a i tak pięknie się pofalowały. Wstawiam fotki włosów, na pierwszym po użyciu odżywek b/s i żelu Joanny czarnego bardzo mocnego bez rozczesywania (sprzed tyg), na drugim dzisiejsze, rozczesane po umyciu i w ciągu dnia. Pozdrawiam!
Gratulacje! Zdecydowany postęp!!! Chętniej falują i bardziej błyszczą.
Trochę przypominaja mi moje z początków CG i po miesiacu (z sierpnia zeszlego roku-niedlugo mi stuknie rocznica)
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 22:56   #66072
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Nigdy nie upinałam włosów na noc i nie zamierzam tego robić. Ale dziewczyny robią czasem ananasa.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 23:08   #66073
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Można wiązać w ananaska:
http://www.youtube.com/watch?v=JuUwHwWTV5g
Wśród curly girls modny jest również swego rodzaju czepek:
http://www.youtube.com/watch?v=XbiB4fH5lLc
a miałam dopisać do wcześniejszego postu, że czepki i ananaski, spanie z włosami za łóżkiem czy na jedwabnej poszewce mnie nie interesuje

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Nigdy nie upinałam włosów na noc i nie zamierzam tego robić. Ale dziewczyny robią czasem ananasa.
dlaczego nie?
Stary 2012-07-17, 23:09   #66074
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Marzą mi się takie długie do tyłka lokasy

Albo nawet za tyłek <rozmarzona>
O tak .
Ale weź tu utrzymaj takie lokasy w dobrym stanie i spraw żeby się dobrze układały.

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Dodam zdjęcie niedługo, w dobrej jakości o dziwo - mam sprzęt w końcu
Czekam bom ciekawam

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Mam to samo z moimi, a końcówki to masakra, odstają takie jakby były suche, a nie są. wygładzająco na moje włosy świetnie działa ostatnio mój domowy psikasz, wygładza, "zjada" puch nawet
Jaaaaki?

Cytat:
Witajcie dziewczyny, ależ ten wątek się rozwija!
Przepiękne . Tylko fakt, pozbyłabym się końców (i mówi to ta z wielkimi ogonami )

I zero puszenia po takim codziennym czesaniu?

Cytat:
Jeżeli związuje mokre, po myciu to robie coś podobnego do ananasa. Teraz będzie trochę tłumaczenia:
Po umyciu się i włosów wychodzę z pod prysznica, schylam głowę w dół i płukam włosy zimną wodą. Jak wgniatam b/s w ociekające, to te wszystkie włosy dziele na tylko 3 pasma. Potem te trzy pasma przenoszę na koszulkę i robię plunking. Chodzi o to, żeby te pasma na noc były jak najgrubsze - wtedy włosy mi się nie pasemkują i się zbijają w fajne fale. Jak zdejmuję koszulkę po plunkingu to staram się żeby te włosy były tak zwinięte jak w jego trakcie i spinam je dużą klamrą na czubku.
A jeśli idę spać kiedy akurat nie myję włosów, to robię luźnego ślimaka i spinam klamrą. Rano szybka reanimacja i jest ok.
Uf
Stary 2012-07-17, 23:45   #66075
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:

Nigdy więcej. Związałam dwa razy i to była jakaś masakra na głowie. Śpię w rozpuszczonych, jednak włosy powinny wyglądać. A przy takiej pielęgnacji spanie w rozpuszczonych im nie powinno zaszkodzić

Nie mogę dodać zdjęć, Wizaż ma moje potrzeby w nosie
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 23:53   #66076
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Nigdy więcej. Związałam dwa razy i to była jakaś masakra na głowie. Śpię w rozpuszczonych, jednak włosy powinny wyglądać. A przy takiej pielęgnacji spanie w rozpuszczonych im nie powinno zaszkodzić

Nie mogę dodać zdjęć, Wizaż ma moje potrzeby w nosie
skutecznie wybiłaś mi pomysł plecenia warkocza na noc
Stary 2012-07-17, 23:56   #66077
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caat Pokaż wiadomość
w sumie z Krakowa do Lublina niedaleko
jasne ! och, Twoim włosom bym pewnie ani chwili wytchnienia nie dała

a co do włosów podczas snu - moje włosy szybko się rozprostowują i robi się niezły bałagan, dlatego albo koczek na czubku głowy, albo warkocz dobierany, ewentualnie dwa

akcja - powrót do formy!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 06:42   #66078
topsecri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość

Przepiękne . Tylko fakt, pozbyłabym się końców (i mówi to ta z wielkimi ogonami )

I zero puszenia po takim codziennym czesaniu?
Dziękuję nawet nie wiecie ile dla mnie znaczy i jak podbudowuje, jeśli ktokolwiek zauważa zmianę Końców pozbędę się dziś, obiecuję Co do czesania, to zero puszenia. Moje włosy widać wolą być rozczesane, niż pozostawione same sobie. Ładniej wyglądają i bardziej się błyszczą. I tu się sprawdza, że co włos, to inne lubi działania.

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Gratulacje! Zdecydowany postęp!!! Chętniej falują i bardziej błyszczą.
Trochę przypominaja mi moje z początków CG i po miesiacu (z sierpnia zeszlego roku-niedlugo mi stuknie rocznica)
O jaaaa! Mam IDENTYCZNE włosy jak TY z początków! A to kolejne zdjęcie, po miesiącu bardzo mnie motywuje i zachęca do działania. Takie będą i moje Dziękuję!

Co do związywania włosów, zaczęłam praktykować spanie w luźnym warkoczu. Co na pewno zauważyłam, to to, że jest mi chłodniej i wygodniej No i TŻ się nie wścieka, że wiecznie ma moje włosy na twarzy Skręt mi się nie psuje, włosy się nie puszą. Zobaczymy wyniknie z tego dalej Dziewczyny ostatnio odkryłam Loton Lekką odżywkę do stylizacji b/s. U mnie sprawdza się rewelacyjnie. Przede wszystkim nie obciąża włosów i poprawia skręt. Czasem używam jej w ciągu dnia do poprawienia fryzury w ciągu dnia. Wy pewnie używacie jej od X czasu Ale musicie wybaczyć, bo dopiero odkrywam co dla mych kudełków dobre. Pozdrawiam!
topsecri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 07:16   #66079
caat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
jasne ! och, Twoim włosom bym pewnie ani chwili wytchnienia nie dała

a co do włosów podczas snu - moje włosy szybko się rozprostowują i robi się niezły bałagan, dlatego albo koczek na czubku głowy, albo warkocz dobierany, ewentualnie dwa
a ja tak lubię jak mi się ktoś nimi "bawi"

ja mam różnie z upinaniem włosów do spania - jak mi się zapomni to śpię w zawiniętych, a jak nie to staram się rozpuszczać
caat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 09:31   #66080
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Ja też nie fale mi się wtedy zniekształcają

Cytat:
a miałam dopisać do wcześniejszego postu, że czepki i ananaski, spanie z włosami za łóżkiem czy na jedwabnej poszewce mnie nie interesuje
To pozostaje chyba tylko spanie na siedząco

Stary 2012-07-18, 09:41   #66081
kascysko
Zakorzenienie

W końcu dziś udało mi się załadować zdjęcia (pierwszy raz miałam taki problem)

Przepraszam za ich niedorobienie, samoj**ki mam jeszcze nieopanowane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0011.jpg (107,8 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0018.jpg (117,4 KB, 61 załadowań)
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 09:47   #66082
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Dziewczyny ostatnio odkryłam Loton Lekką odżywkę do stylizacji b/s. U mnie sprawdza się rewelacyjnie. Przede wszystkim nie obciąża włosów i poprawia skręt. Czasem używam jej w ciągu dnia do poprawienia fryzury w ciągu dnia. Wy pewnie używacie jej od X czasu Ale musicie wybaczyć, bo dopiero odkrywam co dla mych kudełków dobre. Pozdrawiam!
A ja nie wiem co to jest

Stary 2012-07-18, 10:42   #66083
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Jaaaaki?
Ano taki:
15 ml oleju słonecznikowego
15 ml Joaśki z lnem b/s
20 kropli keratyny
woda
(ja dałam 30 ml, ale do reanimacji było za gęste, żeby włosy zwilżyć, więc dolałam na oko do polowy 200 mililitrowej butelki z atomizerem)

Przed użyciem porządnie wstrząsnąć

aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 13:25   #66084
About_Me
Raczkowanie

Dziewczyny, mam ważne pytanie.. Znacie jakieś dobre sposoby na wypadające włosy ? Będąc w Polsce zaczęłam stosować kuracje, len, mycie odżywką, nafta i było ok. Przyjechałam do Londynu, zapomniałam połowy specyfików i garściami włosy zaczęły mi wypadać. Wiecie jaka może być temu przyczyna i jak jej zapobiec ?
About_Me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 13:29   #66085
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez About_Me Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam ważne pytanie.. Znacie jakieś dobre sposoby na wypadające włosy ? Będąc w Polsce zaczęłam stosować kuracje, len, mycie odżywką, nafta i było ok. Przyjechałam do Londynu, zapomniałam połowy specyfików i garściami włosy zaczęły mi wypadać. Wiecie jaka może być temu przyczyna i jak jej zapobiec ?
Przyczyny:
hormony
szarpanie
podrażniona skóra (drapanie, czesanie, suszarka, kosmetyki, wysuszana skóra)
niedomyta skóra
jakieś nowe kosmetyki?
woda dobra jest?

Zapobieganie:
nie dotykać, nie czesać, nic nie robić
olej ale nie każdemu to służy
maska z drożdży i naparu z pokrzywy
kozieradka (kto pamięta szczegóły?)
- przepisy w Receptariuszu, link w 1szym poście

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 13:33   #66086
About_Me
Raczkowanie

Talking Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Super ! i Dzięki, ale to wszystko jest tak łatwo dostępne, w Polsce tu się muszę nieźle nabiegać żeby znaleźć Polski sklep, są może jeszcze jakieś sposoby, z takich domowych składników które prawdopodobnie mogę mieć ?
Stary 2012-07-18, 13:37   #66087
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Super ! i Dzięki, ale to wszystko jest tak łatwo dostępne, w Polsce tu się muszę nieźle nabiegać żeby znaleźć Polski sklep, są może jeszcze jakieś sposoby, z takich domowych składników które prawdopodobnie mogę mieć ?
Drożdży nie ma w sklepach?
Mi pomaga olejowanie skalpu olejem lnianym (kokosowym już nie, wypadają), ale ludzie bardzo różnie reagują

Stary 2012-07-18, 13:41   #66088
About_Me
Raczkowanie

No nie nie ma właśnie, w niewielu Polskich można znaleźć drożdże, chodź też nie trafiłam, hmm ostatnio właśnie użyłam tu oleju kokosowego, możliwe, że od tego zaczęły mi wypadać, no cóż sprawdzę osobiście, co mi pasuje dzięki za rady, biorę się za ratunek włosów )
Stary 2012-07-18, 13:44   #66089
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
No nie nie ma właśnie, w niewielu Polskich można znaleźć drożdże, chodź też nie trafiłam, hmm ostatnio właśnie użyłam tu oleju kokosowego, możliwe, że od tego zaczęły mi wypadać, no cóż sprawdzę osobiście, co mi pasuje dzięki za rady, biorę się za ratunek włosów )
Drożdże w proszku też by mogły być. Albo suplementy z drożdżami bierz?
Fakt, nie mam pojęcia co jest za granicą

Stary 2012-07-18, 13:45   #66090
About_Me
Raczkowanie

właśnie mam trochę wolnego czasu więc będę szukać, a co do suplementów, to nigdy ich nie brałam, jakoś nie byłam przekonana więc w ogóle się nie orientuję..!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości