|
|
#2731 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
Cytat:
![]() Fajnie, że Ty taka wyluzowana mama jesteś w tym żywieniu, w sensie odważna, że nie dygasz w tym podawaniu jedzonka Mimkowi - to zaleta DZIEŃ DOBRY ![]() Nocka super, mała tylko raz po 4 zapłakała, dałam monia i spała do 7:15 ![]() Byliśmy wczoraj na zakupach w galerii po buciki na chrzest dla małej. I kupiliśmy idealnie pasujące, ale nie takie typowo na chrzest tylko buciczki, co i na inne okazje założy. Aaaa, bo nie pisałam, że mam już sukienke dla małej - ecru, ma krótkie galotki pod spód do założenia, w komplecie jest taka czapeczka, ale nie założe jej, bo mi sie nie pododba. Musze opaseczkę dokupić. No i sweterek by się przydał, ale nic nie było w tych sklepach tutaj.No jeden w miare, ale 80zł...Troszkę przy dużo... ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2732 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuśki
![]() U nas wszystko w standardzie, zębole dalej wychodzą mamy już 4 i dwa kolejne już tuż tuż ale śmiejemy się z TZ, że jakby na jakiś czas została z tymi 4 to by wyglądała jak żulek - 2 jedynki na dole a na górze 1 dwójka i jedna jedynka ![]() Fajne bodziaki ma NEXT ja osobiście uwielbiam i to te zapinane na napki na ramionku a nie lubię tych z zakładkami bo dziecko ma dekolt taki rozwleczony - denerwuje mnie to W ogóle mam takie swoje ulubione rzeczy dla małej i przy JUlce też tak miałam, jak np. teraz poszukuję jakiejś fajnej kurtki na jesień i trafia mi się taka jak miała JUlka a bardzo ją lubiłam to myk do oglądanych ![]() A moja starsza gwiazda to już całkowicie sama się ubiera i wybiera w co ma się ubrać i szaleje bo nawet majtki dobiera pod kolor całego stroju nie wspomnę już o tym, że przebiera się co najmniej z 5 razy w ciągu dnia
|
#2733 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kurczaki współczuje, a do któego składałaś podanie, bo nie pamiętam?? musisz byc dobrej mysli, bo ja np. chyba zwolnie miejsce w pubicznym, od 30 lipca daje do prywatenego zobacze jak to bedzie... kiedy idziemy na "randke" dzieciową??
|
|
#2734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pociągiem nie jechałam, nie pomogę. |
|
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
zmysl do siodemki, zalezy nam, zeby bylo na lewobrzezu, bo nie chce dzieciaka pol dnia po miescie wloczyc. A gdzie zwalniasz miejsce?
![]() a kiedy bys chciala na randke? |
|
|
|
#2736 |
|
Zadomowienie
|
dominej moja tez coś z jedzeniem zaczeła cudować...te obiadki które wcześniej jadła az sie uszy trzęsły zaczeła już przy pierwszej łyżeczce wypluwać...i wogóle czort mały zaciska usta i mogiła
![]() dzień dobry mam problem z małą ![]() zauważyłam że na pleckach i w zgięciach stópek ma szorstkie czerwone plamy... piorę od dawna w persilu, mydełko wczoraj już z dzidziusia zmieniliśmy na oilan - miała go wczesniej, nie wiem co więcej...standardowo dostaje do jedzenia to co zawsze, raczej nie ma nowości...wczoraj dziobła troszkę[3 łyzeczki] ryżu na mleku krowim...jasna ciasna nie wiem co to moze być, ale nie wygląda to za ładnie do tej pory nie było z nią problemów a tu bach...jutro jade do mamy więc i podejde do szanownego pediatry...ale nie spodziewam się że usłysze coś konkretnego. pewnie standardowo --> to może być wszystko...
|
|
|
|
#2737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja też już miewa humory, swoje zdanie, bywa uparta...Już nie jest taka ugodowa, jak wcześniej... Dorośleje |
|
|
|
|
#2738 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ja w nocy jade... i obmyślam jak to wykombinować zeby mała spała sobie i moze ja tez troszke :P---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
ojjjj :/ niedobrze .... coś wymyślisz na bank
|
||
|
|
|
#2739 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
trzymam mocno, zeby miejsce było ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Wczoraj pomalowałam włosy, nareszcie nie mam odrostów Kiedyś uwielbiałam farbę Safira, ale już wycofali z rynku - nie wiem czemu. I od kilku m-cy poszukuję równie dobrej i w rozsądnej cenie, ale jakoś nie trafiłam jeszcze..Chyba, że te Londa się sprawdzi teraz - zobaczymy, jak szybko się wypłucze
|
||
|
|
|
#2740 |
|
Rozeznanie
|
chyba zwalniamy na prawobrzezu wiec ciebie to nie urzadza, a randka przyszly tydzien-poniedzialek-wtorek-sroda, gdzis gdzie nie ma blota
|
#2741 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2742 |
|
Zadomowienie
|
princ jak byłam u fryzjera to rozmawiałam z babeczką odnośnie firm - farb i ona stwierdziła że Londa na psy zeszła, że kolory są już słabe...
moja pani te plamki ma od 3-4 dni, ale dzisiaj dużo większe...nic, trzeba będzie jutro zajść do fachowca, bo cama nic nie wycuduję
|
|
|
|
#2743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze, lekarz pomoże małej Wiecie, tak patrzę na te kule do raczkowania. I orientujecie się, które są lepsze: te takie Fisher Pełzak czy Fisher z tą małpką czy może Vtech z wyskakującym czymś (nie wiem, co to, jakiś kotek czy cuś) Ma któraś to cudo? Sprawdza się czy szkoda kasy?
|
|
|
|
|
#2744 | |||
|
Rozeznanie
|
Ahoy
![]() Cytat:
) a na wieczór nawet kleik takze szał.Ja nie wiem skąd on taki wielki jak prawie na samym mleku jedzie a takie dni jak wczoraj zdarzają sie baardzo rzadko.Oczywiście mimo wczorajszej "wyżerki" w nocy kilka razy sie do mnie dobierał (chyba to nocne jedzenia tak wpływa na wage).Cytat:
Cytat:
Princ ja mam kule hule i jeszcze jakąś-chyba simba-u mamy i u nas stwierdzam,że był to zbędny gadżet bo raczkować nauczył sie sam.Mój bardzo duzo czasu spędzał/ spędza na podłodze na brzuszku nigdy nie poleżał 10 min w leżaczku (max 2 w porywach do 5 ).Wszyscy się śmieją,że nauczył się raczkować z tęsknoty za mną (w dalszym ciągu do wc cięzko mi wyjść,zby nie było płaczu).aaaa a w lidlu widziałam wczoraj pluszowe wałki do raczkowania. Mój dzieć w ogóle nie jest raczej zabawkowy w zasadzie najbardziej mu sie podoba plastykowy durszlak i klocki garnuszka na klocuszka i wszelkiego rodzaju pokrywki. Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-07-18 o 09:33 |
|||
|
|
|
#2745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A te wałki pamiętasz może po ile? To może się przejdę dzisiaj Mam niedaleko Lidelka
|
|
|
|
|
#2746 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2747 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę ululać Roxy
|
|
|
|
#2748 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, kumpela poleciła mi kiedyś (w szpitalu) że gdybym miała problem z usypianiem malucha melodie Raimonda Lap'a .... 3 piosenki i młoda śpi
a godzine sie zbierała no szooook... bede testować dalej ![]() jak coś na necie i chomiku można sobie pobrac
|
|
|
|
#2749 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny a jak to jest z tymi żłobkami państwowymi? Na jakiej zasadzie przyjmują? Kolejność zgłoszeń czy np. to że oboje rodzice pracują? Widzę że Wasze dzieciaczki nie bardzo chcą jeść, moja tego co ja ugotuję to też nie chce, na początku było mi przykro- teraz juz olewam . Za to słoiczki wpiernicza jak nie wiem, kiedyś jak zjadła pół małego to się cieszyłam a od kilku dni zjada cały i jeszcze otwiera buźkę . ja_dalia - z tym wózkiem to zależy jakim pociągiem jedziesz tzn. którego przewoźnika bo teraz nie jest tak jak kiedyś że jest jedno pkp, jest masa spółek. u masz link np. do intercity http://intercity.pl/pl/site/niezbedn...oz-rzeczy.html A te wałki do raczkowania to ja w ogóle nie kapuje na jakiej to zasadzie ma działać? Mi się wydaje że dziecko się o to tylko potyka Ciemna jestem
|
|
|
|
|
#2750 |
|
Zadomowienie
|
princ moja też dużo czasu spędza na podłodze, na początku pełzaczkowała, podsuwając jedno kolanko do przodu, teraz już coś ala raczkuje...nie wiem czy te kule się sprawdzają, czy to tylko taki pikuś zeby naciągac rodziców
|
|
|
|
#2751 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Taką kulę mozna spokojnie kupić używaną w necie bo tak jak widze po naszych one są bardzo trwałe.Mój to nimi tylko rzuca,próbuje pchać do paszczy bardziej ja sie nimi bawię ![]() A wałki chyba tak jak kule,że sie toczy,dziecko próbuje złapać,"wsiąść" na nie a on się toczy dalej. Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-07-18 o 10:22 |
|
|
|
|
#2752 |
|
Wtajemniczenie
|
Pokszyfko nasza niunia to nie umie raczkować, ale coś tam się czoła do przodu, troszkę kolankiem sobie pomaga, ale nie ma za dużo siły. Ze dwa rady podczołga się pod interesującą rzecz, a potem już ryk, że nie daje rady. I na podłodze jej ciężko chyba, bo tylko na łóżku tak idzie do przodu. Nie mamy dywanu, może dlatego?
Baha nie bij! Wstawiłam fote na fb Jak przelot?
|
|
|
|
#2753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jade TLK ... niby niezłożony wozek trzeba opłacić 9,10 i schowac- ale gdzie ma spac dziecko do mada faki ????? esh :/ |
|
|
|
|
#2754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak szybko wprowadzałam posiłki, bo bałam się żee jak później dzieć będzie kumaaty to będzie gardził. A pluje też jak już nie chce ale ja mam nawciskane przez mame :jeszcze łyżeczka" no i mam wszystko w koło brudne ![]() Pokaż foto sukienuni i buciczków a za sweterkiem popatrz na All, może będzie jakiś w dobrej cenie ? Tak kocham oglądać rzeczy dla dziewczynek, że głowa mała. Chyba przy staraniu się o następne bobo pójdę do gienka aby mi powiedział kiedy można Dobry ![]() U Nas nocka też fajna. Mimi ani razu się nie obudził, nawet na smoka, tzn wstał przed 5 zjadł 1/2 butli pokokosił się i padł do 8. Sądzę, że było mu do tej pory zimno dlatego się budził, bo przykryłam go kołdrą i spał ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
Wczoraj żaliłaś się że stara jesteś to masz A uzywałaś Joanne. Są tanie, a bardzo dobrej jakości. Używałam ponad rok, i nie miałam wysuszonych czy jakiś zniszczonych herów - polecam Idę gotować zupę .... ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
Ja mam kule-hule. Świetna sprawa. Ma fajne piosenki odłosy kotka, pieska. Przyjemny lektor. Kupiłam na Tablicy za 35zł z przesyłką
|
|||
|
|
|
#2755 |
|
Wtajemniczenie
|
Baha podziwiaj
|
|
|
|
#2756 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobry ![]() My juz po krotkim spaceru,jednej drzemce,i teraz obiad sie gotuje mala na szczescie noc przespala ladnie,raz sie obudzila kolo 3,dostala cyca i ja odlozylam do lozeczka spowrotem i zasnela Ja na szczescie-nieszczescie o zloba martwic sie nie musze bo i tak nie pracuje wiec siedze z mala,ale jakis kontakt z rowiesnikami mysle ze by byl dobry dla niej,moze znajde jakis klub malucha gdzie mozna na kilka godzin z mala pojsc
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
ojjaaa idę się podołować
![]() W sekundę i po krzyku - żadnych turbulencji ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa scenka opada Następna jak nie będzie córa skacze z mostu
|
|
|
|
#2758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spróbuję next time Tylko która linia, bo pewnie jest sporo rodzajów Która to ta hula? 35zł z przesyłką? Też chcę!
|
|
|
|
|
#2759 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2760 |
|
Zadomowienie
|
princ boskie buciki
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

na razie w pracy "lajcik" ale z dnia na dzień będzie coraz więcej roboty
a ona wydaje mi się, że daje radę i na razie specjalnie nie widze u niej zmiany 

trzymam mocno, zeby miejsce było