|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VII
apropo snów jak sie obudziłam musiałam do TŻ zadzwonić a wogóle to przez sen strasznie płakałam.. śniło mi sie, że TŻ mnie zostawił przed samym nałożeniem obrączek !! Bo do innej chciał mi s☠☠☠☠☠☠☠ić ... ;/ mowił, że on już nie chce sie ze mną kochać bo już mu sie nie podoba jak sie kochamy i wogołe już mnie nie kocha i takie tam. masakra... i pamietam, że myślałam Booooże co ja mam teraz zrobić, gdzie ja mam mieszkać, gdzie do lekarza na USG chodzić... tragedia.
![]() Zaczynam odliczanie .... 10... !!!!!!!!!! odliczanie?! odliczanie! odliczanie! Boooże z aszybko czas leci .. czy jest na sali lekarz??!! W załaczniku pogoda moja.
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Kochane
Ja już byłam z pieskiem na spacerku i zjadłam śniadanko. Jak co rano piję sobie wodę z miodzikiem i cytrynką Cytat:
![]() Dyltharra- Boziu, co za sen !!! Micia- a za chwilkę będzie 10 dni po Czas leci jak szalony
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-07-18 o 08:34 |
|
|
|
|
#3573 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane mamusie
Dziś będę Was tylko podczytywać bo mam "kupę" roboty ![]() Narazie wpadłam tylko na szybką kawkę. Miłego dnia.Oczywiście trzymam kciuki mocno za wszystkie wizyty oraz gratuluję kolejnych tygodni. |
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() dzięki za gratulacje nadrobiłam wczorajszy dzień i już jestem na bieżąco. Ja dzisiaj muszę jechać do pracy zwolnienie zawieźć i oczywiście nie chce mi się no takiego mam lenia dzisiaj że się nie daje wytrzymać.
|
#3575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witam wszystkich, wczoraj po pracy miałam tyle roboty że nawet komputera w domu nie odpalałam, teraz czuję się winna, że Was zaniedbałam ![]() sama się ukaram ![]() :pa la:![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o tesciowe i mamy, to ja będę miała teściową za ścianą, a mamę 5 km od siebie. Póki co mam tę klarowną sytuacje, że teściowa jest w porządku i choć czasem mam inne zdanie, to jak czuję że nie ma sensu go wypowiadać to po prostu nic nie mówię i robię swoje. Pozytyw tez jest taki, że mój TŻ zawsze stoi po mojej stronie (póki co ) murem. Jak widzi, że coś mi nie odpowiada a tego nie mówię bo mi głupio, albo jak mu podpowiem, że wolałabym żeby ..............., to On zawsze przy najbliższej okazji spokojnie mówi swojej mamie, że mamy swoje własne pomysły na to i sprawa załatwiona. Ale i tak się troszkę obawiam co to będzie jak dziecię przyjdzie na świat. Będziemy musieli walczyć w razie czego ![]() ![]()
|
|
#3576 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczęta,
Chyba wiecej niż tydzień mnie nie było:-( Nawet nie marzę, że uda mi sie Was nadrobić. Jesteśmy z rodzinka w Kołobrzegu i cieżko mi bo ciagle bez neta jestem a na telefonie mam problem żeby Was choć podczytać... W poniedziałek byłam na polowkowym, wszystko z niunią dobrze ![]() Imię już wybrane będzie Kaja. Brzuch mam wielki, ale z wagą się jakoś trzymam. Postaram sie wkleić fotkę jak wstanę z łóżka. Bardzo Was ciepło pozdrawiam ... Teskniłam za Wami. Niestety niedługo jedziemy do zakopca, więc znów nie wiem jak będzie z netem i z możliwością pisania... Marti, Przesyłka doszła?
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
co do teściów i rodziców, to ja mam bardzo blisko i jednych i drugich. Moi rodzice nie mają jeszcze wnuków, więc nie wiem jak się będą zachowywć, ale łatwiej mi będzie ich "ustawić" w razie czego. A teściowie, to widzę jak się wtrącają w wychowanie dzieci moich szwagrów. Nie chciałabym tego u siebie. Ale pewnie niektórych sytuacji nie da się uniknąć. Niestety
|
#3578 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Od 2 w nocy towarzyszy mi uczucie twardnienia brzucha i parcia :/ podobno teraz to normalne, ale czuję się dziwnie. (Kto wie czy to nie po tych jagodach od teściowej ). Dzis rano mój brzuch przypominał jajo: od lewej kości miednicy do prawych żeber komedia, uśmialiśmy się z małżem. Od kilku dni poczytuję str www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ bardzo fajne artykuły, polecam Wam. |
|
|
|
#3579 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W 100% się z Tobą zgadzam. Nie można całkowicie pozbawić dziecka pochwał. System wychowawczy powinnien się opierać na pochwałach, karach i konsekwentnych zasadach (co nie znaczy, ze jak raz coś ustalimy, to już nigdy tego nie zmienimy). Moja mama, aż tak zimno nas nie chowała, ale pamiętam że zawsze miała wobec nas duże wymagania, a wobec mnie to już w ogóle. To ja byłam tą zdolną, sprytną i zaradną. Jak dostałam ze sprawdzianu 4, to pytała a dlaczego nie dostałaś 5. Jak dostałam 5, to pytała, a o 6 nie mogłaś powalczyć. I przez całe życie czułam, że i tak nie będę wystarczająco dobra, choćbym nie wiem co robiła. Przez to zawsze czułam, że muszę być najlepsza. Może i dzięki temu zawsze dobrze mi szło w większości rzeczach. Jednak jak byłam w czymś słabsza (a to normalne przecież) to czułam się winna. Wyobraźcie sobie poczucie winy u dziecka, które ma sam 4 i 5 ze wszystkiego, tylko z historii łapie czasami 3 i się przy tym załamuje. Bez sensu kompletnie. Przez to jrest niesamowicie ambitna, nienawidzę się mylić, choć przez lata nauczyłam się przegrywać i przyznawać do błędu, to uczucie niezadowolenia zawsze gdzieś w takich sytuacjach się pojawia. Nie mam tego za złe mamie, pewnie chciała najlepiej jak mogła, bo sama przez całe życie musiała walczyć o t, żeby było co jeść przez cały miesiąc i pracowała wszędzie gdzie tylko mogła. Kocham ją nad życie, ale uważam, że w dziecku trzeba odkrywać pasję i talenty i to w tym kierunku je motywować. Uważam również, że system pochwał i kar uczy dziecko zasad i zdrowego patrzenia na świat, również zdrowej konkurencji. Wow...to się rozpisałam z rana ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
![]() fajnius i, słodziusi![]() klask i:
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Wam dobrze z tymi wyjazdami..Uwielbiam Zakopane
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kaja-bardzo ładne imie
|
|
|
#3582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() też mam takie skarpetki z H&M I l ♥ dad, I ♥ Mum
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to samo z Szymusiem i Błażejem. Tylko Ksawery póki co wchodzi w grę, bo obojgu nam się podoba. Ja od 10 lat (mniej więcej) mam to imię w rodzinie zarezerwowane, ale jak zaszłam w ciąże to doszły jeszcze te, które wymieniłam z Mikołajem na 1 miejscu (Ksawery spadł na 2 ). Jednak mój luby jest całkowicie za Ksawerym, a ponieważ i mnie się ono podoba, to chyba tak zostanie.
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam takie skarpetki
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3586 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez dużo słucham muzyki dla bobasa....na necie (chomik) można znaleźć całe płyty, sa bodajże 4. A oprócz tego mam płyty "Babies go U2", "Babies go Sting". Z tej serii mam jeszcze Beatles'ów, Boba Marleya, Elvisa, Elona Johna, Police świetne są. Wersje bez słów, zmiękczone dla niemowlaków. Fajne, jeśli rodzice słuchaj takiej muzyki, to i dzidzia się przyzwyczaja ale w bardziej rozwojowej wersji AAA....i uwielbiam płytę "Usypianki Jazzowanki"
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
idę strzelić make up'a i ząs na miasto
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kochane, nadrobiłam Was tak grubsza,,,,
Gratuluję udanych wizyt, synusiów i córeczek... No i nie mogę pominąć snu z urodzeniem chomika... Moja psiapsiółka urodziła córeczkę rodziła 11 godzin, aż w końcu musieli zrobić jej cc. Ale wszystko dobrze mała Paulinka ma sie dobrze ważyła 3450 i miała 52cm.
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ........................ Marti- w którymś z watków podawałaś muzyczkę dla maluszków ! Podasz mi raz jeszcze ???
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-07-18 o 09:35 |
|
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
no, ja dzwoniłam do przychodni, o 11 jadę i myślę że mnie lekarka przyjmie bo jakby nie było to jest jakieś tam zagrożenie i dla mnie i dziecka... jak nie to walę od razu do szpitala, nie będę szukać innych lekarzy.
jeszcze jedna opcja mi przeszła przez myśl, że to cholestaza... Te bóle brzucha, teraz wysypka... Wątroba może być za bardzo obciążona lekami no i z takich luźniejszych przypuszczeń to albo ten lekarz zbok mi dał karę że do niego nie chodziłam albo teściowa, bo ten duphaston miałam od niej (ona kupiła opakowanie więcej tuż przed poronieniem). Może jakieś nie życzone |
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry kochane.
wybaczcie ale jakoś nie mam weny na nadrabianie... wczoraj cały dzień czytałam posty z weekendu i poniedziałku, został mi cały wtorek, ale tego jest za dużo... wole już być z wami tu na bieżąco. ależ dziś brzydko na dworze. aż się nie chce wychodzić... ale po południu jedziemy do zielonej na zakupy i do kina więc się zrelaksuję : ) |
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też chcę takie skarpetki, tylko u mnie H&M nie ma
Cytat:
![]() ja chętnie też bym posłuchała. Ja na razie słucham sobie takiej spokojnej muzyczki z you tube dla maluszków, podoba mi się, dzidziusiowi chyba też, bo się często przy tym porusza.
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewuszki macie jakiś sprawdzony przepis na dobry sos kurkowy??
|
|
#3594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Brałam ostatnią parę!Ja też słucham takiej relaksacyjnej muzyczki i maluszek wiercił sie wczoraj jak szaleniec Justynko- niestety w kwestii sosów nie pomogę..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-07-18 o 09:50 |
||
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Na lekcji biologi pani pyta Jasia:
- Jasiu z czego składa się serce? Na to Jasiu: - z dwóch komor, dwóch przedsionków i nóżek Na to zdziwiona pani: - jak to z nóżek? Jasiu tłumaczy: - no w nocy słyszałem jak tata mówi: "serduszko rozłóż nóżki" Tak, na poprawę humorków, w tą paskudną pogodę
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
wogóle jak dzwoniłam do przychodni to babka w rejestracji ogólnej powiedziała "Pani doktor będzie koło 11-12, ale jeśli pani nie jest zapisana to na pewno pani dziś nie będzie miała wizyty!" no co za pi*zda
![]() Pani_Jasiowa -
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-07-18 o 09:54 |
|
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te baby w rejestracji są takie wredne..
|
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą nie tylko one... Ile razy w sklepie baby głupimi tekstami rzucały i były niemiłe jak idę do tego sklepu (2 minuty spacerkiem od domu) to nie ma mnie godzinę
|
|
|
|
|
#3600 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje coreczki i ciesze sie ze wszystko OK Cytat:
Cytat:
Cytat:
tylko dalej nie wiem jak bedzie z moim synkiem;p ale od malego uswiadomie Go ze mama musi sie wyspac;] wiec od 22 do 8 rano ma spac;p Cytat:
Cytat:
heheheh;]]] |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Czas leci jak szalony 

no takiego mam lenia dzisiaj że się nie daje wytrzymać.

) murem. Jak widzi, że coś mi nie odpowiada a tego nie mówię bo mi głupio, albo jak mu podpowiem, że wolałabym żeby ..............., to On zawsze przy najbliższej okazji spokojnie mówi swojej mamie, że mamy swoje własne pomysły na to i sprawa załatwiona. Ale i tak się troszkę obawiam co to będzie jak dziecię przyjdzie na świat. Będziemy musieli walczyć w razie czego 

klask i:

to samo z Szymusiem i Błażejem. Tylko Ksawery póki co wchodzi w grę, bo obojgu nam się podoba. Ja od 10 lat (mniej więcej) mam to imię w rodzinie zarezerwowane, ale jak zaszłam w ciąże to doszły jeszcze te, które wymieniłam z Mikołajem na 1 miejscu (Ksawery spadł na 2