|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my chcemy wziąć max 150tysi. ale to jeszcze trochę..
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie nicnierobienie dopadło..;...... łóżko nie pościelone, w kuchni kubki od kolacji stoją......... masakra............ a ja zamiast posprzątac to wyszujkuję na tablicy małe sliczne ciuszki
strasznie chciałabym już płec znac bo to zncaznie ułatwiłoby mi zakupy
|
|
|
|
#2134 |
|
Rozeznanie
|
Witam, u nas na razie pogodnie choć chłodno.
Hope zawsze dobrze jest sprawdzić u lekarza co i jak jak są jakieś obawy, po to aby je rozwiać, po co się stresować. Dziewczyny, już od jakiegoś czasu szukałam dla siebie stroju kąpielowego, nie mogłam się na nic zdecydować w sklepach, zawsze miałam dwuczęściowe stroje, no ale teraz chciałam coś innego ale też nie jednoczęściowe. W końcu znalazłam coś w necie w sklepie bon prix. Zaryzykowałam i zamówiłam, obawiałam się, że będę musiała oddać i znów zostanę z niczym, ale wczoraj go dostałam i jest jak na mnie szyty. Wklejam zdjęcie. Fajnie rozkloszowuje się na brzuszku, u mnie jeszcze jest mały, no ale w końcu się powiększy. ![]() Na zdjęciu jest oczywiście modelka w stroju, nie ja.
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Coś więcej o mnie...
14.08 będziemy obchodzić I rocznicę ślubu, termin porodu mamy na razie na 26.02. a 13.08 idziemy na pierwsze badania prenatalne. Co do tych autek jeszcze to do ibizki spokojnie wózek wejdzie, i nawet z fotelikiem 5 osób się zmieści. Przeraż amnie to że ja 8/9 tydzień a brzuch mam większy niż tu pokazywałuście, z tym że nic nie przytyłam, chociaz jem więcej. Kupiłam sobie na razie dwie pary spodni ciążowych bo jak tak dalej pójdzie to zaraz nie będę miała co zalożyć na tyłek. Piersi tez wyraźnie większe, zawsze standardowe 75B teraz dobre C, przy czym jestem szczupła (51kg).Dziewczyny które miałay już prenatalne powiedzcie mi jak to wygląda. Baisa_Bogusia świetny strój, ja obskoczyłam urlop jeszcze w "starym" więc nie miałam problemu.
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9hyjkcm7lm.png 22.05.2008 14.08.2011Edytowane przez Ifwka Czas edycji: 2012-07-18 o 10:20 |
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
ja na szczęście ni muszę wiązac sobie zycia kredytem... mieszkamy u tesciów, oddali nam góre piętrowego domu, mam dwa duze pokoje i jeden mały (bedzie dla bobasa bo na razie mam tam skladowisko wszystkich rzeczy chwilowo niepotrzebnych ), duża kuchnię i łazienke nawet sporą. od razu nadawaly sie do zamieszkania bo jakos to tesciowie zagospodarowali 15 lat temu ale wiadomo, ze wszystko chcemy zrobic po swojemu
Tż sie ze mną wykłóca zeby robic łazienkę, bo ta faktycznie jest nie za ciekawa, ale ja wolałabym drugi pokój zrobi- ten dzienny bo przeciez gosci do łazienki nie zapraszam tylko do "salonu" ![]() wiec trwa wojna podjazdowa i przypuszczam ze tak bedzie przez cale wakacje bo remont ma byc we wrzesniu....i jeszcze jeden baaaaaaaaaardzo wielki plus- jak nas sytuacja naprawde przycisnie to małż może wziąc w pracy bezprocentową pozyczkę rożłożoną na takei raty jakie nam pasują ![]() top jest rewelacja bo oddajemy tyele ile nam dadzą |
|
|
|
#2137 |
|
Wtajemniczenie
|
Super, my mamy też 3 pokoje (60 m2) a tarasu zazdraszczam
A nowe mieszkanie czy używane? Jeśli używane to będziece remont generalny robić?Sesesese
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
![]() Ja już po śniadaniu, a wcześniej były przytulanki , także nastrój mam szampański. ![]() Hope, nie martw się, ja też odczuwam dyskomfort za każdym "pierwszym wejściem", chociaż nie mieliśmy żadnej przerwy, a co dopiero u Ciebie, kiedy Twojego TŻa nie było przez dłuższy czas... Jednakowoż, jeśli Cię to uspokoi, to możesz się wybrać do ginekologa. Chociaż to na 99,9% tylko przetarcie. Ja się dalej mieszczę w moje stare spodnie, chociaż brzuszek już podrósł. Ale rozglądam się za brzuchatymi, tylko wszędzie widzę takie okropne, luźne wory, chciałabym jakieś fajne rurki... Ja jestem zdania, że ciąża to piękny czas i trzeba podkreślać walory swojej urody, zamiast kryć się w workach po ziemniakach.
|
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja to kocham najbardziej leginsy..
|
|
|
#2140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
A leginsy .... Mi się kojarzą z moim dzieciństwem, wtedy (lata 80) dzieciaki w takich latały. No i tak mi zostało - w leginsach niech dziecko chodzi, a nie "stara baba"
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-07-18 o 10:33 |
||
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałyście o takim przesądzie czy tam tradycji że na świadka bierze się tylko osobę stanu wolnego?
|
#2142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wszelkim workom na ziemniaki mówimy nie , Ja jeszcze nie zaopatrzyłam się w spodnie ciążowe, bo na razie jeszcze daję radę w tym co mam, a najczęściej i tak leginsy, no ale niebawem mogą się przydać jakieś fajne spodnie i wtedy będzie gorzej pewnie żeby wybrać coś fajnego:/
|
|
#2143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My z mężem byliśmy już 2 razy świadkami po ślubie a za miesiąc będziemy trzeci raz, teraz to dopiero babki będą gadać że po ślubie i jeszcze w ciąży
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2012-07-18 o 10:38 |
|
|
|
|
#2144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale byłam też na ślubach, gdzie świadkowie wcale nie byli stanu wolnego, więc to chyba od Was zależy jak zdecydujecie.
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejny przesądMoim świadkiem była siostra zamężna od 11 lat.
|
|
#2146 |
|
Rozeznanie
|
Ludzie zawsze gadają i gadać będą, a powód zawsze sobie znajdą, więc nie należy zwracać na to uwagi.
|
#2147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję
My też mamy 3 pokoje i chyba 64m2, ale tego tarasu to zazdroszczę O tak, fajnie było wybierać farby, meble Jeszcze nam łazienki zostały, ale to nie teraz.Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj nasz świadek nam powiedział że to raczej panny wolnego stanu bierze się na świadkowe :P
|
#2150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hopenie martw się też mi się wydaje że to zwykłe otarcie ewentualnie jakaś infekcja jeżeli Cię piekło potem. Ja tak też miałam kiedyś tyle że jeszcze przed ciążą i wyszło że mam początki nadżerki dostałam globulki i przeszło ale lepiej chyba żebyś skontrolowała to u lekrza bo nawet jeśli z dzidzią jest ok to właśnie warto zobaczyć czy jakaś infekcja się nie roziwja.Zazdroszczę Wam dziewczyny tych działek , mieszkań... my ciągle żyjemy na wynajmowanym i na razie się nie zanosi na kupno czegokolwiek
|
|
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Hosenka*;35367229]My też się tym ratowaliśmy przy remoncie i urządzaniu mieszkania
[COLOR="Silver"]Hosenka, to gdzie twój TŻ pracuje, jesli wolno spytac? |
|
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wytyczne są tylko co do wieku - 18 lat
|
|
#2153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jak mnie kiedyś ksiądz umoralniał że jeśli mieszkam z chłopakiem przed ślubem to NA PEWNO nie będziemy razem, on mnie rzuci, i w ogóle wszystko się rozpadnie. Jakaż była jego mina gdy zapisywał nasz akt ślubu
|
|
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
W szkole, uczy wf-u
![]() Moja mama też w budżetówce (ale zupełnie inna "branża") i też mają taką możliwość.
|
#2155 |
|
Wtajemniczenie
|
no także mówię, że to pewnie od parafii zależy. U mnie w ogóle jest dziwnie... ksiądz nie chce ochrzcić dziecka jeśli jego imię nie jest święte... Np. szwagierka chciała ochrzic córkę Jagoda to ksiądz nie zgodził się i kazał zapisac Jadwiga !
|
|
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ech Ci niektórzy księża i ich dobre rady Jak byłam młodsza, gdy powiedziałam u spowiedzi, że kocham się ze swoim chłopakiem to ksiądz kazał mi z nim zerwać |
|
|
|
|
#2157 | ||||
|
Zadomowienie
|
WOW super
Cytat:
Cytat:
) Cytat:
![]() Cytat:
A na poważnie to kolejna rzecz typu: nie ścinać włosów przed maturą, nie kupować ubranek dla nienarodzonego dziecka itp
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja kolezanka rozgrzeszenia nie dostała z powodu mieszkania z chlopkaiem i nie mogła byc świadkową na slubie swojej kuzynki a myślałby kto ze księza tacy bogobojni i przepisowi, partnerki mają, dzieci też, a ludziom zyc nie dadzą po swojemu ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam dziewczynki troche ogarnąc ten bajzel, pózniej sobie poczytam co ciekawego napiszecie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

strasznie chciałabym już płec znac bo to zncaznie ułatwiłoby mi zakupy 
22.05.2008
14.08.2011
A nowe mieszkanie czy używane? Jeśli używane to będziece remont generalny robić?

, także nastrój mam szampański.