Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-18, 10:58   #2761
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

Zatrzelcie mnie!!!wyzale się trochę w klubie
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 10:58   #2762
wariateczka88
Zadomowienie

ale teraz zauwazylam,ze ona ma takie jakby gatki doczepiane?czy to jest razem? duuuzy plus

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 11:01   #2763
princessskaa
Wtajemniczenie

Baszka no to git, że lot udany Może uda się Wam następnym razem córeczke stworzyć Życzę Wam Ja bym chciała dla odmiany synia

Ja jak patrzę na Twój płaski brzuszek to łapię doła, ja mam big bena, a przed okresem big ben xxl

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
ale teraz zauwazylam,ze ona ma takie jakby gatki doczepiane?czy to jest razem? duuuzy plus
Oddzielne gatki tylko tam na wieszaczku przyczepione i fajna właśnie sprawa, bo pampka nie widać. Tylko wiesz nie wiem, czy buciki na gołe stópki czy krótkie skarpeteczki rajstopkowe założyć? Bo rajstop to nie chcę całych.
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 11:02   #2764
olka1610
Rozeznanie

ja_dalia - myśle że nie będzie problemu z tym wózkiem, chyba że jakiś naprawdę upierdliwy konduktor się trafi i będzie chciał dziecko z wózka zganiać. Bez przesady

princ- moja też po panelach na początku się ślizgała i też nie mamy dywanu więc najpierw zaczeła pełzać na łóżku a później na podłodze zobaczyła pilota od tv i wyrwała jak strzała . Myślę że dziecko samo najlepiej "wie" kiedy jest pora na kolejny etap, przyjdzie czas że zacznie raczkować. Ja bym teraz wolała żeby moja posiedziała chociaż chwilę na dupce .
A wczoraj tak się wieczorem zdenerwowałam że aż się poryczałam, puściły mi nerwy. Mała mi cały dzień marudziła, wykapałam ją w końcu, zjadła, już praktycznie spała. No i przylazla bratowa tż z 3 letnim dzieckiem, ktore oczywiście od progu krzyczało. No więc mówię żeby troche ciszej były bo mała zasypia ale nie, ona musi małą zobaczyć bo się stęskniła . No i weszła,zaczeła do niej gadac, mala się rozbudziła to jeszcze ją na ręce wzięła i tekst :" co mama Cię na siłe usypia". Powiedziałam jej wkoncu co mysle, wyszła obrażona a mala mi później marudziła do 22 bo nie mogła zasnąc... Ja nie wiem niektórzy to za grosz wyczucia nie mają.
Idę obiad szykowac dopuki mała szantarzystka śpi
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 11:06   #2765
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Ja nie Baha ale sliczne)
Ja nie wiem ten mój dzieć to jakiś chyba kolos bo buciki mu kupiłam 20 i dobre a u Ciebie widzę 18.Chyba jednak dlatego,ze dziewczynki są drobniejsze.
Moja to akurat kawał baby 18stka to 6-9m-cy Ale te buciki takie typowe na chrzest to mają inne rozmiarówki i były 11 na nią dobre.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
princ boskie buciki sukienka ładna,ale raczej nie w moim stylu,malej tez bym takiej nie zalozyla

No mi przypadła do gustu, wygląda w niej jak księżniczka Ale każdy ma swoje zdanie

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
A wczoraj tak się wieczorem zdenerwowałam że aż się poryczałam, puściły mi nerwy. Mała mi cały dzień marudziła, wykapałam ją w końcu, zjadła, już praktycznie spała. No i przylazla bratowa tż z 3 letnim dzieckiem, ktore oczywiście od progu krzyczało. No więc mówię żeby troche ciszej były bo mała zasypia ale nie, ona musi małą zobaczyć bo się stęskniła . No i weszła,zaczeła do niej gadac, mala się rozbudziła to jeszcze ją na ręce wzięła i tekst :" co mama Cię na siłe usypia". Powiedziałam jej wkoncu co mysle, wyszła obrażona a mala mi później marudziła do 22 bo nie mogła zasnąc... Ja nie wiem niektórzy to za grosz wyczucia nie mają.
O boziu, co za babsko!
Stary 2012-07-18, 11:10   #2766
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Oddzielne gatki tylko tam na wieszaczku przyczepione i fajna właśnie sprawa, bo pampka nie widać. Tylko wiesz nie wiem, czy buciki na gołe stópki czy krótkie skarpeteczki rajstopkowe założyć? Bo rajstop to nie chcę całych.
takie gatki to super sprawa wlasnie,a sa tez cieniutkie rajstopy dla dzieci,ja ostatnio na slub mojej malej takie zakaldalam wieczorem,jak sie ochlodzilo,albo sa takie skarpetki z koronkami tez

Wymianka

Stary 2012-07-18, 11:12   #2767
olka1610
Rozeznanie

O ja Cię kręce, Princ...
Idę pochodzić na stepperze bo się tu tylko dołuje a niestety z samego dołowania d.upa mi nie schudnie
Stary 2012-07-18, 11:13   #2768
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
takie gatki to super sprawa wlasnie,a sa tez cieniutkie rajstopy dla dzieci,ja ostatnio na slub mojej malej takie zakaldalam wieczorem,jak sie ochlodzilo,albo sa takie skarpetki z koronkami tez
Ooooo takie właśnie muszę zakupić. A w tym sklepie akurat wykupili, co wczoraj buciki kupiliśmy...
Stary 2012-07-18, 11:15   #2769
wariateczka88
Zadomowienie

olka ja bym ja chyba to jest wkurzajace jak ktos nie potrafi zrozumiec co sie do niego mowi

princ mi sie jakos ksiezniczkowe nie podobaja,ale w sumie chrzciny to taka okazja ze dzidzia powinna jak anioleczek slodziutki wygladac

Wymianka

Stary 2012-07-18, 11:15   #2770
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
O ja Cię kręce, Princ...
Idę pochodzić na stepperze bo się tu tylko dołuje a niestety z samego dołowania d.upa mi nie schudnie
Ja na zdjęciu nie widzę u Ciebie za dużo kg...
Stary 2012-07-18, 11:17   #2771
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

U nas wszystko w standardzie, zębole dalej wychodzą mamy już 4 i dwa kolejne już tuż tuż ale śmiejemy się z TZ, że jakby na jakiś czas została z tymi 4 to by wyglądała jak żulek - 2 jedynki na dole a na górze 1 dwójka i jedna jedynka

Fajne bodziaki ma NEXT ja osobiście uwielbiam i to te zapinane na napki na ramionku a nie lubię tych z zakładkami bo dziecko ma dekolt taki rozwleczony - denerwuje mnie to W ogóle mam takie swoje ulubione rzeczy dla małej i przy JUlce też tak miałam, jak np. teraz poszukuję jakiejś fajnej kurtki na jesień i trafia mi się taka jak miała JUlka a bardzo ją lubiłam to myk do oglądanych
A moja starsza gwiazda to już całkowicie sama się ubiera i wybiera w co ma się ubrać i szaleje bo nawet majtki dobiera pod kolor całego stroju nie wspomnę już o tym, że przebiera się co najmniej z 5 razy w ciągu dnia

next tez jest swietny i wlasnie tez lubie te zapinane na ramionku
a jesli chodzi o ciuszki to tez mi sie zdarzylo chlopakom identyczne pajace kupic jak miala Sonia...z sentymentu. i kilka zabaek takich samych tez kupilam
Cytat:
w naszym przypadku wychodzi na to,że właśnie pikuś na rodziców
Taką kulę mozna spokojnie kupić używaną w necie bo tak jak widze po naszych one są bardzo trwałe.Mój to nimi tylko rzuca,próbuje pchać do paszczy bardziej ja sie nimi bawię
A wałki chyba tak jak kule,że sie toczy,dziecko próbuje złapać,"wsiąść" na nie a on się toczy dalej.
walek odradzam znaczy taki nadmuchiwany- moi probowali przy nim klekac/ wstawac. on sie odsuwal a chlopcy lecieli na dziob. zabralam

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Zatrzelcie mnie!!!wyzale się trochę w klubie
pif paf
Stary 2012-07-18, 11:21   #2772
princessskaa
Wtajemniczenie

Wczoraj kupiłam małej chrupaczki ryżowe z bobovity, ale przeczytałam w domu, że to dla maluszków z pierwszymi ząbkami... A moja ani jednego nie ma. To zblenderować je muszę? Bo w buzi się nie rozpuszczają jak te chrupki kukurydziane..?

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

walek odradzam znaczy taki nadmuchiwany- moi probowali przy nim klekac/ wstawac. on sie odsuwal a chlopcy lecieli na dziob. zabralam
Ciekawe czy taki pluszowy też będzie powodował lot na dzioba?
Stary 2012-07-18, 11:22   #2773
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj kupiłam małej chrupaczki ryżowe z bobovity, ale przeczytałam w domu, że to dla maluszków z pierwszymi ząbkami... A moja ani jednego nie ma. To zblenderować je muszę? Bo w buzi się nie rozpuszczają jak te chrupki kukurydziane..?
princ takie zwykle ryzowe? to spokojnie sobie rozciamka je,wiem ze kasia anioliny tez bez zabkow a jadla takie
ale mimo wszystko trzeba pilnowac,ja dalam malej takiego niedawno,jadla ladnie a jak jej zostalo pol to wsadzila cale do dziuba i hepi
tylko teraz patrze mamy z hippa ale to chyba to samo co bobovita?

Wymianka

Edytowane przez wariateczka88
Czas edycji: 2012-07-18 o 11:25
Stary 2012-07-18, 11:28   #2774
pokszyfka
Zadomowienie

princ może niunia jest jeszcze za słaba do raczkowania ale jak tam uważasz

3 dni temu to nie wiem co ja małej podawałam - ale marne szanse ze jakąś nowość...moja pamięć nie sięga tak daleko
idę stąd...muszę coś zdziałać, pomyśleć nad obiadem...izrobi ć
sija
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 11:34   #2775
saaraa_lub
Rozeznanie

Ja dawałam już wykłe ryżowe wafle, jakoś robie radził,bardziej dziąsła sobie masował ale któregoś dnia mi się zadławił bo odłamał większy kawałek i narazie się boję.
Pękły nam dziąsełka na górnych jedynkach.
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 11:39   #2776
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
princ takie zwykle ryzowe? to spokojnie sobie rozciamka je,wiem ze kasia anioliny tez bez zabkow a jadla takie
ale mimo wszystko trzeba pilnowac,ja dalam malej takiego niedawno,jadla ladnie a jak jej zostalo pol to wsadzila cale do dziuba i hepi
tylko teraz patrze mamy z hippa ale to chyba to samo co bobovita?
o takie http://www.bobovita.pl/nasze_produkt...CHRUPACZKI/424

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Ja dawałam już wykłe ryżowe wafle, jakoś robie radził,bardziej dziąsła sobie masował ale któregoś dnia mi się zadławił bo odłamał większy kawałek i narazie się boję.
Pękły nam dziąsełka na górnych jedynkach.
Trzeba bardzo pilnować malucha wtedy Ja na początku jak dawałam takiego ryżowego chrupka to jak został jej mały kawałek to jej zabierałam, bo się bałam. A teraz wcina jak szalona do końca

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
princ może niunia jest jeszcze za słaba do raczkowania ale jak tam uważasz
No słaba..
Stary 2012-07-18, 11:43   #2777
saaraa_lub
Rozeznanie

Princ piszesz,że dawałaś już ryżowego chrupka a te bobovity też ryzowe.
Stary 2012-07-18, 11:45   #2778
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Princ piszesz,że dawałaś już ryżowego chrupka a te bobovity też ryzowe.
Oj chodziło mi o kukurydzianowego... Sorki
Stary 2012-07-18, 11:47   #2779
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Oj chodziło mi o kukurydzianowego... Sorki
Daj jej jednego i zobacz jak sobie radzi one namiękają od śliny ale nie rozpuszczają sie jak kuku.Ja dawałam jak jeszcze był bez zębów.
Stary 2012-07-18, 12:13   #2780
nettka_
Zadomowienie

Hej

Paulinka ma dzisiaj 8 miesięcy

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Baha podziwiaj
śliczna sukienka i buciki będzie mała princesssska hehe

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 12:16   #2781
olka1610
Rozeznanie

princ- dlatego mam tylko jedno zdjęcia po ciąży, na ktorym akurat tak bardzo nie widac kg ważę 70kg. Nie wiem jakiego sweterka dla małej szukasz, ale jeśli zwykłego białego kardiganu to widziałam w hm, moja ma taki blady róż http://www.hm.com/pl/product/00829?a...rticle=00829-D

nettka
Stary 2012-07-18, 12:20   #2782
wariateczka88
Zadomowienie

nettka

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

olka na stronie maja fajne ubranka,a kurcze jak ide do sklepu to nic z tego nie ma przynajmniej nic z tego co sobie upatrze

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

uciekam bo mala zaczela strasznie marudzic,do wieczora

Wymianka

Stary 2012-07-18, 12:24   #2783
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
princ- dlatego mam tylko jedno zdjęcia po ciąży, na ktorym akurat tak bardzo nie widac kg ważę 70kg. Nie wiem jakiego sweterka dla małej szukasz, ale jeśli zwykłego białego kardiganu to widziałam w hm, moja ma taki blady róż http://www.hm.com/pl/product/00829?a...rticle=00829-D

nettka

Ja też tyle ważę

Gdzie mogę ciebie polukać?

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-07-18, 12:24   #2784
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Hej

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

śliczna sukienka i buciki będzie mała princesssska hehe

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 12:38   #2785
nettka_
Zadomowienie

Olka to następny lachon na wątku

Stary 2012-07-18, 12:59   #2786
rudominka
Raczkowanie

Hej
Cytat:
aaaa a w lidlu widziałam wczoraj pluszowe wałki do raczkowania.
Mój dzieć w ogóle nie jest raczej zabawkowy w zasadzie najbardziej mu sie podoba plastykowy durszlak i klocki garnuszka na klocuszka i wszelkiego rodzaju pokrywki.
Też widziałam ten wałek do raczkowania, ale pluszowy mnie nie przekonuje - jak zabawki nie da się uprać albo porządnie umyć szmatką - nie kupuję. Dla chłopaków miałam walec dmuchany - pewnie podobny do tego co glam pisała i fajnie się spisał. A Magda pełza i raczkuje za piłkami - w końcu dwóch braci ma

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
dziewczyny, kumpela poleciła mi kiedyś (w szpitalu) że gdybym miała problem z usypianiem malucha melodie Raimonda Lap'a .... 3 piosenki i młoda śpi a godzine sie zbierała no szooook... bede testować dalej

jak coś na necie i chomiku można sobie pobrac
Też polecam, włączam małej od urodzenia przy zasypianiu.

Cytat:
Baha podziwiaj
A ja też mogę? Śliczny strój

Cytat:

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Ciekawe czy taki pluszowy też będzie powodował lot na dzioba?
Magda zębów nie ma a chrupki ryżowe je - ja akurat z Hippa mam. One się rozpuszczają wolniej niż kukurydziane i łatwiej dzielą na małe kawałki, więc trzeba po prostu być przy małej cały czas podczas jedzenia - ale to chyba oczywiste.

Każdy wałek jak i inna wyższa zabawka powoduje lot na dzioba jeśli ucieknie dziecku podczas wspinania się na nią

Cytat:
Hej

Magda w sobotę skończyła 8 miesięcy - zębów dalej brak, w nocy budzi się 2-3 razy, dalej karmię cyckiem Poza tym pełza, zaczęła raczkować, staje przy wszystkim i chodzi przy meblach - ale tylko jak zobaczy pilota TV ewentualnie telefon I wreszcie w sobotę zaczęła sylabizować mamamama, babababa blablabla
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 13:19   #2787
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ale ja w nocy jade... i obmyślam jak to wykombinować zeby mała spała sobie i moze ja tez troszke :P
Filip spal normalnie, na kanapie, rozlozony wozek to ci sie raczej w przedziale nie zmiesci miedzy siedzeniami

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
chyba zwalniamy na prawobrzezu wiec ciebie to nie urzadza, a randka przyszly tydzien-poniedzialek-wtorek-sroda, gdzis gdzie nie ma blota
kochana tu to trzeba gdzies, gdzie nas po pierwsze deszcz nie zlapie, po drugie Filip bedzie mogl lazic sam na czterech, bo on w wozku urzadza histerie jakies pomysly?

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

princ ja mam vtech, Filip lubi za nia dreptac

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

co do miejsc, to moga sie zwolnic, jak jakies dziecko nie bedzie chcialo zostawac, ale to na ostatnia chwile w sumie, a ja do konca sierpnia musze niestety wiedziec na czym stoje. Dzwonilam do prywatnych, ale mnie nie stac niestety

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:

Princ
ja mam kule hule i jeszcze jakąś-chyba simba-u mamy i u nas stwierdzam,że był to zbędny gadżet bo raczkować nauczył sie sam.Mój bardzo duzo czasu spędzał/ spędza na podłodze na brzuszku nigdy nie poleżał 10 min w leżaczku (max 2 w porywach do 5 ).Wszyscy się śmieją,że nauczył się raczkować z tęsknoty za mną (w dalszym ciągu do wc cięzko mi wyjść,zby nie było płaczu).
aaaa a w lidlu widziałam wczoraj pluszowe wałki do raczkowania.
Mój dzieć w ogóle nie jest raczej zabawkowy w zasadzie najbardziej mu sie podoba plastykowy durszlak i klocki garnuszka na klocuszka i wszelkiego rodzaju pokrywki.
jakbym czytala o moim F. chyba jednak jestesmy rodzina

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

olka w Sz-nie jakies punkty przyznaja (czy rodzice pracuja, czy rodzenstwo jest w przedszkolu, zlobku itd) jakies tam kryteria sa i dzieci z najwieksza iloscia punktow sie dostaja.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Baha podziwiaj
jakie cudne!

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Ja nie Baha ale sliczne)
Ja nie wiem ten mój dzieć to jakiś chyba kolos bo buciki mu kupiłam 20 i dobre a u Ciebie widzę 18.Chyba jednak dlatego,ze dziewczynki są drobniejsze.
F ma 19, ale to na styk, do tego ma wysoka stope po tzcie i wiekszasc butow go cisnie

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Hej

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 13:36   #2788
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty Wredotko!

Spróbuję next time Tylko która linia, bo pewnie jest sporo rodzajów

Która to ta hula? 35zł z przesyłką? Też chcę!
Musisz patrzeć aby była farba, a nie szampony. Farba ma zielone ( ) opakowanie.
Niebieskie są szampony do 25 myć.

Link do kuli

http://allegro.pl/vtech-kula-hula-do...472744604.html

tylko patrz na tablicy, bo są tańsze. Przynajmniej takie były jak ja zamawiałam.
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 13:37   #2789
czarnuszka7
Przyczajenie

Ale się tu rozmowy toczą . Co do tego wałka to jak dla mnie to jest totalny bubel. Maluch i tak się nauczy i tak a ten walec mu tylko blokować będzie. W Lidlu 50 zł kosztuje, lub kosztował bo nie wiem czy jeszcze jest.

Najlepszego dla Paulinki

Edytowane przez czarnuszka7
Czas edycji: 2012-07-18 o 13:40
czarnuszka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 13:42   #2790
Bahamadia_25
Zakorzenienie

100 lat dla Paulinki

Zupa zrobiona (nie powiem aby była dobra) ciekawe jak ją Mimi wciśnie...

Aaaa i mamy zaognione dziąsło, więc ząb tuż tuż

Idę zobaczysz do sklepu czy mają podgrzewacze. Bo Michał taki maruda - może troche się rozerwie :P

aaaa i nie wiem czemu obraził się na mleko. Wczoraj w dzień niet, na kolacje jakoś zaskoczył dziś o 12 absolutnie, ciekawe jak to będzie później ....

Też Wasze dzieci tak mają ??
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości