![]() |
#241 |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Koty- część V
Pati, ale te wyniki dotyczą psich karm...
Jakich informacji nie znalazłaś na opakowaniu Orijena i Acany?
![]() |
#242 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Było tylko ogólnie napisane "sproszkowane pochodne zwierzęce", potem cos o olejach roślinnych, cos o wątróbce sproszkowanej, minerały... itp nie pamiętam już dokładnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Nie depcze krokusów
|
To chyba nie dotyczy Orijena i Acany...
Skopiowane z krakvetu (swoją drogą, posprzątali w magazynie ![]() ORIJEN Świeże regionalne skladniki: Mączka z kurczaka (o niskiej zawartości popiołu), świeże mięso kurczaka, mączka z indyka, parowane ziemniaki Russet, świeżo złowione ryby z północnych jezior, tłuszcz z kurczaka, świeże całe jaja, mączka z łososia, olej z łososia i anschua, mielone siemię lniane, tapioka, bulion z kurczaka, olej słonecznikowy, brunatnice, parowana marchew, szpinak, groch, pomidory, włókno z jabłek, ekstrakt z rozmarynu, ekstrakt z drożdży (MOS), glukozamina HCl, żurawina, czarna porzeczka, L-karnityna, siarczan chondroityny. Zioła i dodatki roślinne: korzeń cykorii, prawoślazu i łopianu, kwiat nagietka, pokrzywa, nasiona kopru, kwiat rumianku, oset, ptasie ziele, cząber ogrodowy. Minerały organiczne: *Bioplex™żelaza, *Bioplex™cynku, *Bioplex™manganu, Bioplex miedzi Mikroorganizmy probiotyczne: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Bifididobacterium (B. bifidus), Saccharomyces (S. boulardii). Witaminy: mieszanka tokoferoli (źródło witaminy E), chlorek choliny, witamina A, witamina D3, niacyna, ryboflawina, jednoazotan tiaminy, witamina B12, kwas foliowy, biotyna, pirydoksyna ( źródło witaminy B6) ACANA GRASSLANDS Dehydratyzowane mięso jagnięce, słodkie ziemniaki, surowe mięso z jagniąt, groszek, surowe mięso z kaczki, świeże całe jaja, lucerna, olej słonecznikowy, świeże mięso sandacza, dynia, świeże mięso sieji (UPSS ![]()
![]() |
#244 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Wtajemniczenie
|
Bo na forum jest Siejka
![]() Już z niej karmy robią! haha
#246 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Rozeznanie
|
Iwona sturlałam się ze śmiechu widząc wiszący brzuch z pierwszego zdjęcia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Konto usunięte
|
haha, przez chwile tak pomyslałam, ale stwierdziłam, ze niee, to przecież niemożliwe ![]() dziękuję za odpowiedzi dotyczące karmy, mam nadzieję, że w niedługim czasie trafie na jakąś większą karmę ![]() dziewczyny, prawda jest taka, że koty raczej nie bawią się na takich "wypaśnych" drapakach, prawda? Zachorowałam na 2 duże (po prawie 200zł ![]() ![]() jeden taki http://allegro.pl/k30-drapak-dla-kot...430118332.html a drugi taki http://allegro.pl/68v-drapak-dla-kot...tml#tabsAnchor pierwszy to zdecydowany faworyt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
Koty dziewczyn chętnie bawią się na drapakach. Sama chciałabym kupić jakieś cudeńko Ancijomakowi. Myślałam o takim z All, ale słyszałam że nie są one zbyt dobre i stabilne. 200 zł za drapak, to nie jest dużo. Szczególnie takich gabarytów. Ale niestety jaka cena, taka jakość.
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;35364786] dziewczyny, prawda jest taka, że koty raczej nie bawią się na takich "wypaśnych" drapakach, prawda? Zachorowałam na 2 duże (po prawie 200zł ![]() ![]() jeden taki http://allegro.pl/k30-drapak-dla-kot...430118332.html a drugi taki http://allegro.pl/68v-drapak-dla-kot...tml#tabsAnchor pierwszy to zdecydowany faworyt ![]() ![]() Pati991 wszystko zależy od kota - mój np. ma tylko rurę do sufitu z jedną półką i hamakiem bo on budek nie lubi za to kocha się wspinać. Drapak musi być stabilny przede wszystkim. Mam drapak RUFI i taki z zooplusa i powiem Ci że porównanie to niebo i ziemia. Ten z zooplusa stoi na balkonie więc zakupu nie żałuję ale jakościowo odbiega od Rufi i to widać.
![]() |
#251 |
Zadomowienie
|
Nensi ze mną całą noc spała i nawet rano przyszła na mizianki i mrusiała mi
![]() ![]() ale wczoraj jak jechaliśmy był mały wypadek Nensi nagle w transporterze zaczęła strasznie miauczeć masakra jak przeraźliwie sie wydzierała nie było gdzie stanąć na poboczu ... i nagle zapaszki... zrobiła qupala do transportera bidula ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#252 | |
Nie depcze krokusów
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;35364786]dziewczyny, prawda jest taka, że koty raczej nie bawią się na takich "wypaśnych" drapakach, prawda?[/QUOTE]
To nie jest reguła. Kota trzeba przyzwyczaić do drapaka, bo inaczej jak ma zrozumieć, że to coś dla niego, a nie kolejny mebel jego ludzi? Mój zaczął na serio korzystać z drapaka dopiero wtedy, gdy miałam podrzuconego innego kota, który pięknie drapał - nauczył się od niego. Teraz wyżywa się na nim kilka razy dziennie, zwłaszcza że skojarzył, że może za to dostać smakołyk, więc robi to czasem bardzo teatralnie, pękam ze śmiechu ![]() Mam zwykły drapak typu jaskinia plus 2 półki http://www.krakvet.pl/trixie-drapak-...1-p-13229.html i NIE polecam. Jaskinia nieco popękała w trakcie transportu, bo nie jest z desek, tylko z płyty ![]() [1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;35364786]pierwszy to zdecydowany faworyt ![]() ![]() Drugi nie wygląda zbyt stabilnie... Wyobraź sobie, że 5-kilowy mruczek wskoczy na niego z rozbiegu ![]() Zwykłe pale typu: http://www.krakvet.pl/trixie-drapak-...31-p-3163.html przesuwają się i przewracają w trakcie drapania, więc nie ma sensu ich kupować. Pień musi być długi i nieruchomy, a konstrukcja z półeczkami i hamakami stabilna. Koty lubią się wyciągać na pieńku i wspinać po nim, więc ważna jest wysokość. Pozycja "na gąsienicę" jak po lewej na dole: http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...71177108_n.jpg zniechęca do korzystania ze sprzętu i mój kot dał się tak sfotografować tylko dlatego, że dostał coś nowego i był tego ciekawy. Zdjęcia reklamowe drapaków zwykle robione są z małymi kotkami, więc sprzęt wydaje się większy. Niektóre po prostu są niebezpieczne, np. w tym głowa kota może się zaklinować: http://www.krakvet.pl/trixie-drapak-...51-p-3060.html Mój kot przed zamieszkaniem u mnie nie miał drapaka i drapał dywany, na szczęście kanapie odpuszcza. Mam więc matę do drapania: http://www.krakvet.pl/trixie-drapak-...25-p-1292.html częściej na niej śpi niż ją drapie albo wczołguje się pod nią i potem na mnie zagląda taki zakopany... Dobry drapak kosztuje, ale jest to dobra inwestycja, w dodatku może być ozdobą pokoju. Jak będę zmieniać, to na taki, który montuje się do sufitu, przynajmniej się nie przewróci w trakcie kocich szaleństw: http://www.krakvet.pl/trixie-drapak-...51-p-8936.html Istnieją też ludzie z fantazją, którzy potrafią zrobić takie oto dzieło: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post32969348 ![]() Cytat:
![]() Biedna... Biorę swojego w podróż w porze, gdy zwykle śpi, czyli w środku dnia. Łatwiej ją znosi, jak jest zmęczony, wybawiony i wykuwetkowany.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-07-18 o 08:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
rety, bidulek... ![]() co do drapaków - rozumiem, w takim razie wstrzymam się do następnej wypłaty. Poza tym może będą jeszcze za małe, żeby się wspinać. Dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Nie depcze krokusów
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;35366413]Poza tym może będą jeszcze za małe, żeby się wspinać. [/QUOTE]
Obawiam się, że nie istnieje takie pojęcie jak za mały kot do wspinania w stanie gotowym do adopcji. Jak koleżanka przygarnęła 1,5-miesięczną kicię, to wdrapywała się na wszystko - nogawki, firanki... Zastanów się nad tym, bo jeśli drapak nie będzie w użyciu, to nie ma sensu inwestowania tysiąca złotych. Najtańsze drapaki to jednak strata pieniędzy, więc pooglądaj różne modele, poczytaj opinie.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-07-18 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
A na tych drapakach to musi koniecznie być sizal?
![]() Nieraz chciałam moim coś zmajstrować ale zawsze się zastanawiałam, czym to "obić" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
Malla no własnie to była taka pora kiedy ona zazwyczaj śpi ale może przez ten stres że siostrzeniec tak ją męczył i jeszcze moja mało inteligentna siostra zaczęła ją drażnić jak była już w transporterze sprawiły że wyszło jak wyszło... no z jednej strony chciałabym przyjeżdżać tu częściej z kotem i uwolnić ją od wszystko dającej kotu mojej mamy ale boje sie że miałą długą przerwę w jeżdżeniu autem i po prostu boi się a nie chce celowo narażać ją na stres... zobaczymy za kilka dni jak nam zdoga powrotna minie
pati991 hmm no ciężko powiedzieć ale tu zachowuje sie normalnie była w kuwecie więc to niestety stres zrobił swoje bardzo mi jej było szkoda
#258 |
Konto usunięte
|
bałam się, że tak napiszecie
![]() dziewczyny, kurcze, osoba, od której miałam mieć rodzeństwo powiedziała mi, że to jednak nie rodzeństwo, tylko dziewuszka jest starsza o miesiąc i jeszcze niegdy się nie widziały... ![]() ![]() ![]() Lenka 91 jak wróci do siebie, to jej minie, tak jak mojemu psu. Z samochodu wychodzilismy podrapani i cali w siersci ![]() ![]() Edytowane przez 9bcd8d6a9691606220db279acbf81f81b2ccc931_62ddcef27e2e2 Czas edycji: 2012-07-18 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Nie depcze krokusów
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;35367265]dziewczyny, kurcze, osoba, od której miałam mieć rodzeństwo powiedziała mi, że to jednak nie rodzeństwo, tylko dziewuszka jest starsza o miesiąc i jeszcze niegdy się nie widziały...
![]() ![]() ![]() Ciekawe, co jeszcze wyjdzie ![]() Czyli mają więcej kociaków... Skąd je biorą? Mają 2 niesterylizowane kotki czy zbierają kociaki z ogłoszeń i później chcą za nie kasę? Małe kotki szybciej się ze sobą zaprzyjaźnią niż duże, zwłaszcza że trafią naraz do nowego terytorium.
![]() |
#260 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz też mam stracha, co jeszcze się dowiem ![]() Szczerze,mi powiedzieli, że kocica się okociła... Ale tego 2miesięcznego nie wiem skąd wytrzasnęli... TŻ się trochę wkurzył, jak to usłyszał, powiedział, że nie wie czy to dobry pomysł... Ale jak ja mam tego kota u nich zostawić? Ani przez chwile mi to do głowy nie przyszło. Kurde, co za ludzie... ![]() Boje się, że skoro od matki odebrane (po miesiącu i po 2), wystraszone, w nowym miejscu, że będą batalie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Nie depcze krokusów
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;35367872]TŻ się trochę wkurzył, jak to usłyszał, powiedział, że nie wie czy to dobry pomysł... Ale jak ja mam tego kota u nich zostawić?[/QUOTE]
Zabranie tych kotów od nich to będzie dobry uczynek... ![]() I trzeba ich opierniczyć za to, że nie chce im się kotki wysterylizować. Sto złotych i problem z głowy. [1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;35367872]Boje się, że skoro od matki odebrane (po miesiącu i po 2), wystraszone, w nowym miejscu, że będą batalie ![]() Trudno powiedzieć... Jak miałam na weekend dwumiesięczną kicię, to mój podchodził ją wąchać, a ona się do niego jeżyła, były gonitwy i packanie się, ale po 3 dniach przyłapałam mojego na pieczołowitym wylizywaniu jej futerka.
![]() |
#262 |
Elwirka-Elmirka :D
|
![]() ![]() ![]() KOCHAM, KOCHAM !!! Oj, nie zapominaj, że mam 2 psy i 8 papug ![]()
#263 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ja mam oprócz kotów 4 psy (miałam 5 ale tej z pierwszej psiej fotki już nie ma ![]() ![]() witamy w gronie świrów ![]() prawie kot ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 | ||
|
Cytat:
![]() ![]() Mój Cham dzisiaj to samo. Dałam mu kabanosa kociego, mało mu było, to sobie wyciągnął sam ![]() Pies koleżanki też tak zrobił. Przed pójściem ocierał się jeszcze o meble. Nawet o lodówkę, której się bał. No to nieźle ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
Gorące nie było. Mama mu wcześniej dawała po kawałku i woła, że wątróbkę je. Za jakiś czas przychodzi i mówi, że Cham wątróbkę wyciągnął ! Patrzymy, patrzymy i w śmiech! A próbowałam udawać groźną ![]()
![]() |
#266 |
Nie depcze krokusów
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;35368299]Wiem, nie ma opcji, żebym go tam zostawiła... Ale myślałam, że będą razem od małego, a tak to... No nic, co ma być, to będzie.[/QUOTE]
Zapytaj, skąd wzięli to drugie. Gdyby to było ich, przecież by się spotkały? Gdzie oni je trzymają?
![]() |
#267 | |
|
Cytat:
Też się zastanawiam nad ilością kotów koleżanki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |
Wtajemniczenie
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;35364786]
dziewczyny, prawda jest taka, że koty raczej nie bawią się na takich "wypaśnych" drapakach, prawda? Zachorowałam na 2 duże (po prawie 200zł ![]() ![]() jeden taki http://allegro.pl/k30-drapak-dla-kot...430118332.html a drugi taki http://allegro.pl/68v-drapak-dla-kot...tml#tabsAnchor pierwszy to zdecydowany faworyt ![]() ![]() Ja miałam taki zwykły TESCOwy drapak. Taki mały pal i tyle. Kitty się na nim tylko wyciągała ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak mieliśmy wcześniej samochód, to Kitty była spokojna, ale jak zmieniliśmy to całą drogę potrafiła miauczeć i miaaaaaauu i miaaaau Łojezu! Coś jej widocznie nie pasowało. Może dawała nam znać, że za głośny samochód kupiliśmy ![]()
![]() |
#269 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ![]() Twoja wątróbka juz wystudzona aaaa a mój potrafił z patelni w trakcie smażenia podwędzić ![]() BTW mam piękna zagryziona mysz na tarasie w ramach akcji podziel sie posiłkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.