|
|
#2401 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Adaś
Były ale tylko na zasadzie odgrywania dla całego stolika. I oczywiście bez zbierania do koszyka. Zwykłym odgrywkom dla każdego i z płaceniem mówię zdecydowane
|
#2402 |
|
Raczkowanie
|
Zdecydowanie nie !!
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkim mężatkom zycze wszystkiego dobrego na nowej drodze
chwilke mnie nie bylo bo bylismy na urlopie nad morzem zdalam dzisiaj prawko za 2 drugim razem wiec polecam pana Krupe![]() jesli chodzi o gosci to u nas 50 odmowilo z 200 bylo 150
|
#2404 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa!
Cytat:
My nie patrzylismy na opinie poniewaz lokal byl nowo otwarty i naprawde nie bylo tam wiele wesel,wiec nie wiem skad te opinie(moze z lokalu na krakowskiej ktorego juz nie ma) My ze swojej strony mozemy polecic ten lokal.Najlepiej spotkac sie z wlascicielka i ona rozwieje wszystkie watpliwosci.
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2406 |
|
Raczkowanie
|
Odgrywką mówie stanowcze NIEEEEE!!!
|
#2407 |
|
Raczkowanie
|
Ja również odgrywką mówię NIE
|
|
|
|
#2408 |
|
Raczkowanie
|
Absolutnie żadnych ogrywek
|
#2409 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co tak Cie na marzec wzięło? ![]()
|
|
|
|
|
#2411 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj po południu odebraliśmy Nasze obrączki!
W załączeniu jeszcze "zaległe" zdjęcia naszych zaproszeń i zawiadomień.
|
|
#2412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zastanawiam sie tylko czemu zaproszenia są w dwóch różnych kolorach? Bo w sumie pierwszy raz sie z takim czyms spotykam więc pytam z ciekawości
|
|
#2413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a robiliście ze swojego złota? i o co chodzi z tymi soczewkami?
|
|
|
|
|
#2414 |
|
Raczkowanie
|
Jeden i drugi kolor zaproszeń nam się spodobał i czerwone zrobiliśmy zaproszenia a zielone zawiadomienia o ślubie (nie wszystkich zapraszaliśmy na wesele).
Na obrączki nie dawaliśmy swojego złota. Soczewki to taka wypukłość wewnątrz obrączki, dzięki czemu obrączka podczas upałów nie odparza i łatwiej się zakłada i zdejmuje. Żeby zrobić soczewkę musi być większa gramatura obrączek.
|
|
#2415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na pewno przyda mi się ta informacja
|
|
|
|
|
#2416 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Obrączki są bardzo, bardzo ładne, proste, eleganckie, też chcielibyśmy mieć coś w ten deseń jak cenowo wygląda to w salonie Gerhardt na ul. Krakowskiej?? ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
Witaj Podpowiem, my będziemy szukać foto+kamera w.. Krakowie, ze względu na to, że się opłaci, nie mają tak wysokich cen, jak tu, w Tarnowie próbuj i Ty też
|
|
|
#2417 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie pamki serdecznie dziekuje wszystkim za zyczenia z okazji slubu nie udzielalam sie zbyt czesto ale po slubie moge co nieco opowiedziec o swoim weselu (moze komus pomoge). dzien byl piekny bo bylo 32 stopnie moze nawet troszke za goraco ale w lokalu klima dzialala bez zarzutu .Bukiety slubne robila mi Ania Chlon z Westerplatte a taakze to ona stroila mi kosciol oraz autko musze powiedziec ze zrobila to naprawde slicznie , kwiaty byly slicznie dobrze dobrane oraz dlugo sie trzymaly . Tak naprawde wszyscy goscie do tej pory zachwycaja sie ubiorem Kosciola oraz kwiatow jakie mialam. Po kosciele jak wiadome imprezka i musze przyznac ze Sezam w Machowej strzal w dziesiatke jedzenie, obsluga , sala i ogolnie wszystko na medal .Nie mam zadych zastrzezen, menadzer pan Piotr nadzorowal wszystko tak wiec wielkie brawa dla tego miejsca
sukienke mialam z salonu Obsesja i tu troszke lipa bo diamenciki jakie mialam odrywaly sie non stop gdyz nie byly doszyte tylko przyklejone tak wiec za takie pieniadze mogli bardziej sie postarac Kamera i foto super rowniez panstwo Chlon jesli ktos szuka kamerzysty i fotografa to polecam ta wlasnie pare sa swietni pracuja tak jakby ich nie bylo ale gdy trzeba umia tez swietnie doradzic ![]() Pierwsz e zdjecia jakie dostalam od Ani to prawdziwa bomba dla nas.Ok troszke sie opisalam tak wiec konczac swoj esej i sumujac cale wesele to bylo super tylko szkoda ze tak szybko minelo.
|
|
|
|
#2418 |
|
Raczkowanie
|
niu882, anioleczeq, shy angel
dzięki za miłe słowa, bardzo długo zastanawialiśmy się nad wyborem obrączek ![]() My za nasze zapłaciliśmy niecałe 2400 zł ale oboje mamy dość małe palce, a wagowo wyszło prawie 10,5 g za parę, więc są takie bardziej masywne
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie "masywne"
|
|
#2420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry wybór,mamy identyczne Też macie 7 mm? No i dobrze że z soczewką,nasze się super noszą i nigdy mnie jeszcze moja obrączka nie odparzyła,odcisnęła itp a trzeba przyznać dosyć ciężka jest. Cytat:
Co do soczewki to chodzi bardziej o komfort noszenia,ułożenie na palcu,łatwość wkładania i ściągania,brak odparzeń. Moja po 2 latkach wygląda prawie jak nowa z kilkoma rysami,ale to nieuniknione. Polecam taką szmatkę do biżuterii,przejedziesz parę razy i wszystko błyszczy jak nowe.Można też zanieść do jubilera to czyszczą w jakimś specjalnym preparacie. Co do ceny soczewki to nie powiem bo nie pamiętam,ale jakiś wielki wydatek to nie jest a komfort super. Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2012-07-18 o 23:35 |
||
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Póki co nie i mam nadzieję że tak zostanie Jest dalej widoczna różnica między białym a żółtym złotem.Pojawiły sie tylko ryski
|
|
|
|
|
#2424 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja natomiast mam całkiem odmnienne zdanie na temat tego lokalu. Byłam tam na weselu w czerwcu tego roku nie podaje dokładnej daty gdyż nie wiem kto czyta to forum a niechciałabym nikogo urazić - świat jest taki mały Był to bardzo upalny dzień w Sezamie odbywały sie 2 wesela na raz jedno na parterze i 2 to na którym ja byłam na bodajrze 2 pietrze + antresola poddasze. Goście siedzący na poddaszu gdzie było około 30C byli pozbawieni klimatyzacji... gdy po WIELU interwencjach menedzerż taki grubszy Pan nie wiem czy to ten sam o którym pisałaś zjawił się, krzyczał na całą sale i miał wogóle pretensje o to że musiał przyjść i sprawdzić co się dzieje z klimatyzacją... dodam iż na poczatku wogóle odmówił jakiego kolwiek wyjścia (czy rozmowy) do osób które do niego poszły... Obsługa fatalna nie wiem czy niektóre "dzieci" miały po 18 lat. Kelner podchodząc do stolika prosił gości by między sobią rozdawali dania gorące bo on nie ma jak i tylko stał z tacą. Obrusy były poplamione już w momencie gdy goście tylko zasiedli do stołów w miejscach bardzo widocznych. Niektóre pokrowce na krzesła były zamałe co skutkowało tym iż rozdarły sie na oparciach w momencie gdy goście zasiedli do obiadu. Generalnie jak na sezam o którym słyszałam bardzo dobre opinie byłam w szoku i zastanawiałam sie czy to napewno o tym lokalu ludzie mówią tak dobrze. Być może Twoje wesele było na tych salach na dole, a one są lepsze. Moje doświadczenia jednak są inne i każdemu kto planuje tam mieć wesele doradzam dokładne obejrzenie sali i dowiedzenie sie na której będzie przyjęcie.
|
|
#2425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
asia_28w u nas soczewka to koszt ok. 400 zł (to nie jest koszt zrobienia soczewki a koszt dodatkowej gramatury złota, żeby można było zrobić soczewkę). Zdecydowaliśmy się na wzór, w którym białe złoto jest po obu stronach sfazowane (na zewnątrz i do środka) bo dzięki temu jest wyraźniejsza różnica między białym a żółtym złotem. W innych wzorach trzeba się było dobrze wpatrzeć żeby zobaczyć różnicę kolorów złota. Koleżanka też ma obrączki, gdzie żółte złoto jest w środku, a białe po bokach i ma tylko ścięcie na zewnątrz i nie wiele widać, że ma dwukolorowe obrączki, a ślub brała we wrześniu 2011. Więc wydaje mi się, że z tym zacieraniem się kolorów to trochę zależy od wzoru obrączki jaki się wybierze.
|
|
|
#2426 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
|
|
|
|
#2429 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam dwukolorową, ja nie narzekam, ale obrączka mojego Mężula trochę szwankuje :P
Zakochani 1.01.2010r. Zaręczeni 1.06.2011r. MICHAŁEK 18.09.2013 Edytowane przez Nutkaaaa Czas edycji: 2012-07-19 o 23:21 |
|
|
|
#2430 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
to znowu ja obecnie poszukuję fotografa i kamerzysty. Chciałabym mieć ich razem w pakiecie na razie z fajniejszych znalazłam HYPERTEX I VIP2. Nie orientujecie się może jaką mają ofertę i warunki finansowe n rok 2013? Za każdą podpowiedź z góry dziękuję
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.

wiec polecam pana Krupe
mi by ta lokalizacja odpowiadała, tylko te opinie
Ślub 1.09.2012r. 

moze to być krępujące dla gości, którzy nie maja np. przy sobie gotówki lub odbiorą to jako dodatkowe wyciąganie kaski :P

zastanawiam sie tylko czemu zaproszenia są w dwóch różnych kolorach? Bo w sumie pierwszy raz sie z takim czyms spotykam więc pytam z ciekawości 
Kamera i foto super rowniez panstwo Chlon jesli ktos szuka kamerzysty i fotografa to polecam ta wlasnie pare sa swietni pracuja tak jakby ich nie bylo ale gdy trzeba umia tez swietnie doradzic
na razie z fajniejszych znalazłam HYPERTEX I VIP2. Nie orientujecie się może jaką mają ofertę i warunki finansowe n rok 2013? Za każdą podpowiedź z góry dziękuję