III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-18, 12:34   #391
gda
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Niestety ale z niczym się z tego nie zgodzę.
Co do niedrapek, jak mały ma wyglądac jak frankenstein to wolę mu ubrac niedrapki a pazurki nawet w nich się zetrą. Tylko pierwsze powinny się same zetrzeć, później można obcinać.
A emolienty jak było napisane wcześniej rozleniwiają skórę, która nie umie później sama wytworzyć bariery ochronnej. Dla zdrowej skóry emolienty to zło !!!
Położna mówiła, że jeśli zauważymy, że dzidzi się drapie, to można mu lekko zsunąć rękawek, co nie ograniczy tak bardzo ruchów dłoni, a zapobiegnie drapaniu buzi. Oczywiście powiedziała, że każda mama zrobi jak uważa, ale ona poleca takie rozwiązanie.

Co do emolientów, to powiedziała, żeby ich używać po to by zapobiec powstaniu jakiegokolwiek problemu ze skórą, póki ta skóra jest tak delikatna. W sumie zaobserwowałam, że i tak każda moja koleżanka która ma dziecko prędzej czy później zaczyna używać tych emolientów, bo coś się dzieje ze skórą dziecka...

Mówiła też, żeby oliwki używać tylko do pielęgnacji okolic intymnych u dziewczynek i główki, a ciałko dokładnie osuszać po kąpieli i nic już nie nakładać.

Każdy oczywiście ma swój rozum, przemyśli co jest dobre dla jego dziecka i tego będzie się trzymał

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
też mi się tak wydaje, że puchnięcie nie ma nic wspólnego z płcią. ja teoretycznie spodziewam sie dziewczynki, a podobno wyglądam kwitnąco. wiadomo, że na puchnięcie wpływu się nie ma, ale na "resztę" wyglądu już tak. bo przecież ciąża nie zwalnia z dbania o siebie, tym bardziej, jeśli jest na to czas (Bo po narodzinach już nie będziemy go aż tyle miały nawet na domowe zabiegi kosmetyczne). dlatego regularnie maluję odrosty, paznokcie u rąk i stóp zadbane i pomalowane (jakoś daję radę z tymi stopami), nóżki gładziutkie, makijaż delikatny (kreski delikatne i tusz) - bo bez pomalowanych rzęs wyglądam na chorą, włosy umyte (teraz bardzo wolno mi się przetłuszczają, więc myję raz na 4 dni
), wygodny ale nie workowaty strój i jest się piękną i ponętną przyszłą mamą

co za piękny grubcio a tak poważnie Gda, Ty zawsze pięknie wyglądasz!

jakie staniki kupujecie do karmienia, tzn ile rozmiarowo większe. Ja na razie zaopatrzyłam się w 1. wzięłam rozmiar większy niż teraz noszę i na razie oczywiście za duży. tak się zastanawiam, czy mi piersi do niego "dojrzeją" czy kupować mniejszy?
w ogóle tak mi się nie podobają te staniki do karmienia... wszystkie takie babciowe i aseksualne zupełnie...
Dzięki za komplement!

Oczywiście, że puchnięcie nie ma nic wspólnego z płcią dziecka... Ja mam chłopca i puchnę okropnie

Ale i tak wszyscy mówią, że wyglądam świetnie - ale tak samo bardzo dbam o siebie szczególnie teraz... Paznokcie, makijaż, fajne ubrania i buty i od razu człowiek się lepiej czuje, nawet z 14 kg na plusie

Z tymi stanikami to faktycznie ciężko... Ja znalazłam na topshopie fajne:

http://www.topshop.com/webapp/wcs/st...ents=category~[212547|208537]&noOfRefinements=1

http://www.topshop.com/webapp/wcs/st...ents=category~[212547|208537]&noOfRefinements=1

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ja też chodzę do dentystki, co ma The Wand. Byłam w 5 miesiącu z jednym zębem do leczenia i miałam znieczulenie.
Ja byłam w 5 miesiącu na kontroli i wszystko miałam idealnie.

Zresztą ja nie mam od 3 lat żadnych problemów z zębami, tylko kamień zdejmujemy i żadnego borowania
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 12:39   #392
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

wieści od Enigmama
dojechali cali i zdrowi, podróż długa bo co chwilkę robili postoje, jest super - morze piękne i cieszy się jego urokami w sobotę do domku a w niedzielę w góry aaa i jeszcze wieści takie że wróci gruba bo opycha się pysznościami no goframi - to tak dla narobienia nam smaka
pozdrawia wszystkie mamusie cieplutko

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Położna mówiła, że jeśli zauważymy, że dzidzi się drapie, to można mu lekko zsunąć rękawek, co nie ograniczy tak bardzo ruchów dłoni, a zapobiegnie drapaniu buzi. Oczywiście powiedziała, że każda mama zrobi jak uważa, ale ona poleca takie rozwiązanie.

Co do emolientów, to powiedziała, żeby ich używać po to by zapobiec powstaniu jakiegokolwiek problemu ze skórą, póki ta skóra jest tak delikatna. W sumie zaobserwowałam, że i tak każda moja koleżanka która ma dziecko prędzej czy później zaczyna używać tych emolientów, bo coś się dzieje ze skórą dziecka...

Mówiła też, żeby oliwki używać tylko do pielęgnacji okolic intymnych u dziewczynek i główki, a ciałko dokładnie osuszać po kąpieli i nic już nie nakładać.

Każdy oczywiście ma swój rozum, przemyśli co jest dobre dla jego dziecka i tego będzie się trzymał

ja nie zgadzam się z tym ... i maglowaliśmy także ten temat na SR ale oczywiście każda mama zrobię jak uważa

a co do niedrapków będę używać

kupiłam mebelki znaczy zamówiłam musimy czekać do 4 tygodni - masakra jakaś ehhh
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 12:42   #393
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

naprawde?????????? kurcze to moze i ja sie powinnam przejsc i zapytac. bo cos do naprawy na pewno sie znajdzie. i nie bolalo ? dala ci normalnie taka dawke ze bylo ok ?
mnie przy tym znieczuleniu nic nie bolalo nigdy, uwielbiam je
Nie bolało nic.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
wieści od Enigmama
dojechali cali i zdrowi, podróż długa bo co chwilkę robili postoje, jest super - morze piękne i cieszy się jego urokami w sobotę do domku a w niedzielę w góry aaa i jeszcze wieści takie że wróci gruba bo opycha się pysznościami no goframi - to tak dla narobienia nam smaka

Super Tylko pozazdrościc.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 12:42   #394
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
A ja jakoś nie mam humoru ostatnio, nawet nie wiem co mam pisać . Mój TŻ wyjeżdża jutro z rana na 4 dni i będę samotna, do tego wczoraj była rodzina w odwiedzinach u moich rodziców i się wywiązała kłótnia i było bardzo nieprzyjemnie .

Zaczynam jutro 3 trymestr w końcu to mnie trochę pociesza, bo szczerze mówiąc nie lubię być w ciąży i mam nadzieję, że szybko zleci do porodu.

Widzę, że pisałyście o stanikach, ja przed ciążą nosiłam 65G, a teraz 70H i mam nadzieję, że już nie urosną więcej . Poza tym jak się ma trochę większy biust to stanik w dobrym rozmiarze jest jak zbawienie, nie jest mi szkoda wydać 100 zł, bo komfort zupełnie inny .
A ja lubie być w ciąży
Może dlatego że to pierwsza dzidzia o którą długo sie staraliśmy i wreszcie jest

Co do staników to też bym sobie kupowała za 100zł jakbym spała na kasie
Ale niestety...

Cytat:
wieści od Enigmama

Ale sie ma faaaaajnie
I matko, ja chce gofraaaa !!!!
Jadłam jakieś 3 tygodnie temu i myślałam że kupie kolejne dwa bo były pyszne
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 12:42   #395
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Zbieram się do tego gina, trochę się sresuje.

Podczas zabiegów pielęgnacyjnych mojego bobra z lusterkiem przejrzałam dokładnie moje ciało i co... mam pełno rozstępów, co prawda są bardzo małe ale tworzą taką nieprzyjemną i paskudną siateczkę.
A tyle się nasmarowałam - wyszły w ostatnim tygodniu, od 3 tygodni odstawiłam oliwkę HiPP bo mi ten zapach już zbrzydł. No i efekty są, źle nawilżałam skóre

Ide...
Stary 2012-07-18, 12:46   #396
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki,
ja dziś wreszcie wyspana. Taka byłam padnięta że pewnie nawet jak mała w nocy kopała to nie czułam.
Oczywiście pocytowałam i mnie z neta wyrzuciło więc tak z głowy będzie
Karolluki a po ile ten pajac w Pepco? bardzo ładny jest.
Angel a Ty to naprawde z tą wyprawką ubrankową poszalałaś ja mam może 1/15 tego co Ty, czyli prawie nic ale mam metlik w głowie, nie wiem jak szybko dzieci rosną, jak z wymiarami, no i tak mi schodzi przez to moje myślenie
Maggie super że impreza się udała. śliczne rzeczy dla maluszka dostałaś
Katee trzymam kciuki żebyś wróciła bez bolącego zęba i przy okazji nie poszła z torbami
No i gratuluje wszystkich rozpoczetych tygodni. U mnie jeszcze kilka dni i rozpoczynam III trymestr
Pajacyk 17,99 kosztował więc cena też super szkoda że nie było innych kolorów, przynajmniej w moim pepco, bo na pewno bym jeszcze dokupiła

Cytat:
Ja też chodzę do dentystki, co ma The Wand. Byłam w 5 miesiącu z jednym zębem do leczenia i miałam znieczulenie.
A powiedz mi ile płacisz za takie znieczulenie, bo ostatnio widziałam że jeden gabinet u mnie w mieście oferuje takie znieczulenie, ale nie było podanej ceny. I tak się zastanawiałam, czy jest dużo droższe od zwykłego znieczulenia.

Objadłam się pierogów z borówkami i mam w planach mały rajd po mieście, ale na razie się rozleniwiłam po takim obiedzie
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 12:46   #397
Konczita
Zakorzenienie

anusia dobrze że mąż działa pełną parą szybciutko się wyrobi

właśnie aga_ton nie zjawiła się po wizycie

gratki rozpoczętych tygodni
Stary 2012-07-18, 12:48   #398
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
A ja jakoś nie mam humoru ostatnio, nawet nie wiem co mam pisać . Mój TŻ wyjeżdża jutro z rana na 4 dni i będę samotna, do tego wczoraj była rodzina w odwiedzinach u moich rodziców i się wywiązała kłótnia i było bardzo nieprzyjemnie .

Zaczynam jutro 3 trymestr w końcu to mnie trochę pociesza, bo szczerze mówiąc nie lubię być w ciąży i mam nadzieję, że szybko zleci do porodu.

Widzę, że pisałyście o stanikach, ja przed ciążą nosiłam 65G, a teraz 70H i mam nadzieję, że już nie urosną więcej . Poza tym jak się ma trochę większy biust to stanik w dobrym rozmiarze jest jak zbawienie, nie jest mi szkoda wydać 100 zł, bo komfort zupełnie inny .
A ja lubie być w ciąży
Może dlatego że to pierwsza dzidzia o którą długo sie staraliśmy i wreszcie jest

Co do staników to też bym sobie kupowała za 100zł jakbym spała na kasie
Ale niestety...

Cytat:
wieści od Enigmama

Ale sie ma faaaaajnie
I matko, ja chce gofraaaa !!!!
Jadłam jakieś 3 tygodnie temu i myślałam że kupie kolejne dwa bo były pyszne
Stary 2012-07-18, 12:49   #399
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Zbieram się do tego gina, trochę się sresuje.

Podczas zabiegów pielęgnacyjnych mojego bobra z lusterkiem przejrzałam dokładnie moje ciało i co... mam pełno rozstępów, co prawda są bardzo małe ale tworzą taką nieprzyjemną i paskudną siateczkę.
A tyle się nasmarowałam - wyszły w ostatnim tygodniu, od 3 tygodni odstawiłam oliwkę HiPP bo mi ten zapach już zbrzydł. No i efekty są, źle nawilżałam skóre

Ide...
Nie martw sie na pewno wszystko w porządku będzie i zdać relacje kochana prosze.
Kciuki zacisnięte za Was i buziaki przesylam
Stary 2012-07-18, 12:52   #400
Konczita
Zakorzenienie

to jeszcze pochwale się mebelkami - wzięliśmy dużą komodę i szafę - póki co więcej mebelków u niuni nie będzie bo tam jeszcze komp będzie stał

http://www.alvako.pl/10gracjakomoda156cm-p-675.html
http://www.alvako.pl/5gracjaszafa96cm-p-670.html

ten jasny front wybraliśmy, nie ten brązowy nie umiem zmienić trzeba troszkę zjechać niżej aby sobie kliknąć

wybraliśmy połączenie z jesionem co by jaśniej było do tego kupię jesionowe pułki na ścianę i będzie gites !
Stary 2012-07-18, 12:54   #401
Asiuulka89
Zakorzenienie

Gda ja nie uzywałam wogóle emolientów i nigdy córka nie miała problemów ze skóra.. do tego maz przez przypadek zamiast wyprac w proszku dla dzieci wypral w naszym i nic jej nie bylo

Anusia no to kciuki za wizytę

Lila nie martw sie tez zliczam dni do porodu, bo mam dosyć na szczęscie to moja druga i ostatnia ciąża wiec tak sobie wmawiam ze to juz jeszcze kilka tygodni i na całe życie spokój.

ja bym chciała się fajnie ubrać ale na wielorybów fajnych ciuchów nie produkują poczekam az urodze i sie wezme za siebie to sie stroic bede tym bardziej ze wkoncu otworze ta moja kawiarnie \

Konczita bardzo ładne mebelki zazdroszczę kupowania i wybierania u nas niestety ciuchy poszly w stary regał, ponieważ zaczynamy sie budowac i stwierdzilismy ze tutaj nic juz nowego nie bedziemy kupowac .. piekne

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2012-07-18 o 12:56
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 12:56   #402
Konczita
Zakorzenienie

ma może któraś może jakąś z tych lamp ??
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60145137/

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30184168/

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20028550/

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-07-18 o 12:58
Stary 2012-07-18, 13:00   #403
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość

A powiedz mi ile płacisz za takie znieczulenie, bo ostatnio widziałam że jeden gabinet u mnie w mieście oferuje takie znieczulenie, ale nie było podanej ceny. I tak się zastanawiałam, czy jest dużo droższe od zwykłego znieczulenia.
Na tej ostatniej wizycie co mi robiła zęba płaciłam 130 zł (30 zł wypełnienie) Samo znieczulenie to nie wiem jaka cena, nigdy bez znieczulenia nie miałam nic robione u niej.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 13:01   #404
gda
Zakorzenienie

Pierwszej nie polecam, daje takie zimne, nieprzytulne światło. Bardzo jej nie lubiłam jak mieliśmy w poprzednim mieszkaniu...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 13:01   #405
Asiuulka89
Zakorzenienie

Mialam pierwsza i trzecia
Stary 2012-07-18, 13:03   #406
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
to jeszcze pochwale się mebelkami - wzięliśmy dużą komodę i szafę - póki co więcej mebelków u niuni nie będzie bo tam jeszcze komp będzie stał

ten jasny front wybraliśmy, nie ten brązowy nie umiem zmienić trzeba troszkę zjechać niżej aby sobie kliknąć

wybraliśmy połączenie z jesionem co by jaśniej było do tego kupię jesionowe pułki na ścianę i będzie gites !
Mebelki ładniusie
Zazdroszcze tym co kupują mebelki dla dzieciaków - u mnie nie bedzie nowości, przynajmniej w najbliższych latach.

A co do lampy to nie kupuje też i nie mam takiej
Stary 2012-07-18, 13:03   #407
Konczita
Zakorzenienie

więc pierwsza i trzecia odpad? zostaje 2 ?

Iwcia ja kupuje meble standardowe - dziecinne strasznie drogie i jakieś takie hmmm niezbyt solidne więc wybraliśmy połączenie kolorów i myślę że będzie ok
Stary 2012-07-18, 13:04   #408
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/komoda-forte-ombra...467290299.html
My mamy taką w salonie tylko dąb wenge kolor, z tego co pamiętam to Ty z tej samej firmy chciałaś zamówić. To jest komoda ze sklejki i wszystko wygląda ok - użytkujemy na razie od grudnia, nic się nie stało. Szuflady stabilne, nie wypadają, te zamknięcia z boku troszeczkę krzywe, ale nie wiem czy to wynikało z tego, że tż tak skręcił czy dlaczego. Ja ogólnie jestem mega zadowolona. Bo wygląd super i cena adekwatna do jakości.

Kalpana sprzedawca inny, ale producent ten sam, więc jak tam chcesz.
Dzięki za odpowiedź Ta Twoja komoda też bardzo ładna

Maggie super,że miałaś takie przyjęcie A prezenty boskie

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 13:06   #409
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

Iwcia ja kupuje meble standardowe - dziecinne strasznie drogie i jakieś takie hmmm niezbyt solidne więc wybraliśmy połączenie kolorów i myślę że będzie ok
Ta trzecia jest fajna. ona tak nadaje swiatło ciepłe. Ta pierwsza miałam do układania puzzli i czytania bo ta mała lampa sie wyginała jak sie chciało. Mi ona odpowiadała.
Stary 2012-07-18, 13:12   #410
I_K
Zakorzenienie

Cytat:

Konczi z tej kolekcji co trzecia mam żyrandol i taką lampkę na stolik i dla mnie jest bardzo ok mają już troszkę lat i wygląda jak nowa fajny jest ten papier bo nie taki naciągniety tylko delikatnie pomarszczony
Stary 2012-07-18, 13:14   #411
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

wpadlam tylko prosic o kciuki za dzisiejsza moja wizyte o 18.30 mozna prosic?
strasznie sie dzis zle czuje , chyba ta pogoda na mnie tak dziala.. slabo mi , rece mi sie trzesa i serce napieprza jak szalone
i ja rowniez 3mam kciuki za wizyty dzis - bo z tego co pamietam anusia ma dzisiaj
a nadrobie Was kochane jak wroce , wieczorkiem

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 13:16   #412
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Na pewno będzie super wyglądało

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
strasznie sie dzis zle czuje , chyba ta pogoda na mnie tak dziala.. slabo mi , rece mi sie trzesa i serce napieprza jak szalone
i ja rowniez 3mam kciuki za wizyty dzis - bo z tego co pamietam anusia ma dzisiaj
a nadrobie Was kochane jak wroce , wieczorkiem
będą super wieści na pewno
Stary 2012-07-18, 13:29   #413
spioszka
Raczkowanie

Ja mam w PL ta trzecia, daje fajne,cieple, lekko przytlumione swiatlo, sluzy nam juz kilka dobrych lat

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 13:50   #414
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Nie przejmuj sie, ja też zbyt dużo nie mam bo przesadzać nie ma sensu.
Dziecko szybko wyrasta z ciuchów.
Moja kolezanka urodziła niedawno córke i w przeciągu 4 dni do rozmiaru 56 sie już nie mieściła i teraz jej to leży.
Ja będe kupować na bieżąco potem jak bede widzieć że robi sie małe

A co do zębów... Jest tu jeszcze któraś co nie była u dentysty przez całą ciąże czy tylko ja tak sobie nie byłam???!

Ja tez w ciąży nie byłam u dentysty. Przed planowaną ciążą poleczyłam wszystko co miałam, a teraz zamierzam iść dopiero jak urodzę
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 13:53   #415
colds
Zakorzenienie

Cytat:
nie nadrabiam bo nie mam sił
mąż zaczął malowanko pokoju i mamy śliczny sufit

idę w pianę i pod poduchy ...
do jutra
Czyli jak już będzie skończone to fotencje obowiązkowo!

Cytat:
Pyszne takie lekko kwaskowe
Najczęściej robie z jabłkami, latem z truskawkami, a dzisiaj pierwszy raz zrobiłam z rabarbarem.
Ale zdecydowanie lepsze z jabłkami i truskawkami
Mmmmm, ja uwielbiam placek drożdżowy na rabarberze

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Wpadnij na kawę. 10 km od Margonina mieszkam.
My z reguły w tamtych okolicach jesteśmy późnym wieczorem, ale jak kiedyś będziemy mieli pojawić się o normalnej porze to z chęcią

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
W szpitalu też mówili, żeby nie obcinać. Potem do domu przychodziła położna środowiskowa i obcinała.
Potem na innym wątku dowiedziałam się, że w innych krajach (nie pamiętam czy Niemcy czy Anglia) się obgryza, albo odrywa - to wzbudziło obawy, ale dziewczyna wyjaśniła, ze odrywa się tylko ta górna część paznokcia
Z tym obgryzaniem to nawet w Polsce się spotkałam..

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Bo ja się troszkę zdziwiłam z tego względu że jak mój gin mi przepisał to płaciłam 29 zł za 30 tabletek a jak mi w szpitalu przepisano to 3 zł z groszami ... i bądź ty mądrym
Może gin przepisał ze 100% odpłatnością?
Bo mój tylko takie recepty mi przepisuje

maggie - Śliczne prezenty

Cytat:
wieści od Enigmama

kupiłam mebelki znaczy zamówiłam musimy czekać do 4 tygodni - masakra jakaś ehhh
Również pozdrawiamy i udanego wypoczynku

Super te meble. Ładnie prezentują się z jasnym , bo te pierwsze to nie-e-e..
My też strasznie długo czekaliśmy za meblami do salonu, ale jak już się pojawiły to cud malina!

Teściowie posiadają pierwszą, ale z Leroy'a, a my mamy tą ostatnią.
Stary 2012-07-18, 13:55   #416
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Ja tez w ciąży nie byłam u dentysty. Przed planowaną ciążą poleczyłam wszystko co miałam, a teraz zamierzam iść dopiero jak urodzę
Ufff, no to teraz już luzik bo jest nas więcej
Nienawidze chodzić do zębologów i póki nic mnie nie boli to nie ide

Ludzie niech już będzie 14:40 bo mi sie jeść chce masakrycznie
Czekam z obiadem na mężula
Stary 2012-07-18, 13:56   #417
colds
Zakorzenienie

Konczita - Teściowie tą pierwszą mają za telewizorem. I jak jest wieczór to włączają tą dolną i fajnie to nawet wygląda . Natomiast w gabinecie teścia używają jej do czytania.
My tą trzecią mamy do posiedzenia. Nie daje super jasnego światła, jest ono ciepłe, ale przytłumione. Jeżeli nic konkretnego się nie robi to jest okej .

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Ach, i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
A teraz lecę do TŻa do garażu, bo znowu majstruje przy aucie
Stary 2012-07-18, 13:56   #418
anesh_
Zakorzenienie

Jeszcze 2 dni do pt... Z jednej strony bardzo się cieszę, że się wyjaśni co z moim maleństwem, a z drugiej strasznie denerwuje....

Właśnie wróciłyśmy z siostrą z miasta i już 14, dobrze, że jest ta moja siostra ze mną.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 14:04   #419
Asiuulka89
Zakorzenienie

Niegrzeczna 3mamy kciuki

Iwoncia ja nie czekalam na meza zjadłam w samotnosci nie wytrzymałabym

Anesh dobrze Ci z siostra.. widzisz jak czas szybko leci
Stary 2012-07-18, 14:09   #420
tamlin111
Zakorzenienie

Wrrrrrrrrrrrr będę gryźć. Przychodzę z pracy a Kropka córka ( 14 lat ) królowa do jasnej cholery rozwalona z herbatą przed kompem a ze zlewu gary wychodzą. Pies nie był na dworze i jeszcze z tekstem że cukru nie ma. Kur.wa co za leser, powiedziałam jej że jeśli cały dzień siedzi na dupie to choć gary mogła zmyć Pogoniłam od laptoka to gdzieś wyszła, oczywiście nie mówiąc nic. Widzę, że to taki sam nie udolny leser jak mamusia. Nie wymagam aby mi sprzątała, bo porządek jest, no ale gary zmyć mogła a nie tylko kubki dostawiać i nawet tytki od herbaty nie wyrzuci.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
wczoraj miałam imprezę w domu. siostra zorganizowała baby shower i zaprosiła moje koleżanki. wszystko samiutka zorganizowała: sałatki, przekąski, słodkości - mniam... objadłam się jak bąk i jeszcze mam sporo pozostałości w lodówce, w tym przepyszna galaretka z owocami i szarlotka były zabawy i w ogóle śmiesznie było.Świetnie się bawiłam. i te prezenty wszyscy mnie zaskoczyli niesamowicie, bo myślałam o drobiazgach (przecież to nie chodziło o naciąganie nikogo na drogie prezenty) a to się dziewczyny pozrzucały na pościel http://allegro.pl/3el-haftowana-posc...442620482.html (brąz turkus krem), taki pałąk http://allegro.pl/tiny-love-palak-lu...446938376.html , 2 kocyki jeden duży i gruby (będzie na później) i drugi taki http://allegro.pl/kocyk-koc-bobas-dw...416978536.html , poduszkę do karmienia http://allegro.pl/motherhood-poduszk...480077139.html i śpiworek do spania dla maluszka
http://www.smyk.com/ecry-rabbit-spiw...t-niemowlaka-p

i jeszcze od mojej siostry komplecik pościeli z baldachimem i rożkiem taki beż brąz http://allegro.pl/3ele-posciel-z-haf...463488809.html
wszystko jest takie piękne, że aż zasnąć do 2 w nocy nie mogłam tylko to wszystko oglądałam po tysiąc razy, przekładałam, dotykałam, bo takie mięciutkie i milutkie... normalnie nie ma jak przyjaciele... bo nie spodziewałam się i obecności wszystkich w środku wakacji (wiadomo, każdy ma różne plany, pracę itd) i takiej fantastycznej atmosfery
ba... nawet siostry mojego męża przyszły (a kontakt to ja z nimi mam znikomy) i wyglądało na to, że dobrze się bawią i jeszcze o dekorację zadbały: baloniki z różnymi dziecięcymi tekstami i takie inne cuda - nie miałam pojęcia, że takie rzeczy w ogóle są i dziś od rana siędzę uhahana i tak mi fajnie bardzo

i jeszcze Wam tak przynudziłam i się paskudnie chwalę wszystkim, ale te rzeczy są takie słodkie, że buźka sama się śmieje, jak się na to maluszkowe wyposażenie patrzy...
Wspaniała niespodzianka i prezenty

Cytat:
A co do zębów... Jest tu jeszcze któraś co nie była u dentysty przez całą ciąże czy tylko ja tak sobie nie byłam???!
Ja nie byłam i nie pójdę bo się boję. Chyba że jak uzbieram pieniądze to do studia stomatologicznego w Pile, ponoć jak w spa się człowiek czuje.

Cytat:
A co to za znieczulenie? Jak się je daje? Drogie?

Cytat:
ja nie zgadzam się z tym ... i maglowaliśmy także ten temat na SR ale oczywiście każda mama zrobię jak uważa
No właśnie ja też się pierwszy raz spotkałam z takim podejściem. Pauli nie używałam i mimo że nawet skazę miała to skóra sama doszła do siebie. Teraz ma piękną.

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Pajacyk 17,99 kosztował więc cena też super szkoda że nie było innych kolorów, przynajmniej w moim pepco, bo na pewno bym jeszcze dokupiła
U mnie były po 14,99. Później jak nie zapomnę wrzucę fotę mojego z reniferem.

Cytat:

Te z jasnymi frontami bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
A można, można
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości