|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Oczywiście powiedziała, że każda mama zrobi jak uważa, ale ona poleca takie rozwiązanie. Co do emolientów, to powiedziała, żeby ich używać po to by zapobiec powstaniu jakiegokolwiek problemu ze skórą, póki ta skóra jest tak delikatna. W sumie zaobserwowałam, że i tak każda moja koleżanka która ma dziecko prędzej czy później zaczyna używać tych emolientów, bo coś się dzieje ze skórą dziecka... Mówiła też, żeby oliwki używać tylko do pielęgnacji okolic intymnych u dziewczynek i główki, a ciałko dokładnie osuszać po kąpieli i nic już nie nakładać. Każdy oczywiście ma swój rozum, przemyśli co jest dobre dla jego dziecka i tego będzie się trzymał ![]() Cytat:
Oczywiście, że puchnięcie nie ma nic wspólnego z płcią dziecka... Ja mam chłopca i puchnę okropnie Ale i tak wszyscy mówią, że wyglądam świetnie - ale tak samo bardzo dbam o siebie szczególnie teraz... Paznokcie, makijaż, fajne ubrania i buty i od razu człowiek się lepiej czuje, nawet z 14 kg na plusie ![]() Z tymi stanikami to faktycznie ciężko... Ja znalazłam na topshopie fajne: http://www.topshop.com/webapp/wcs/st...ents=category~[212547|208537]&noOfRefinements=1 http://www.topshop.com/webapp/wcs/st...ents=category~[212547|208537]&noOfRefinements=1 http://www.topshop.com/webapp/wcs/st...ents=category~[212547|208537]&noOfRefinements=1 http://www.topshop.com/webapp/wcs/st...ents=category~[212547|208537]&noOfRefinements=1 Cytat:
Zresztą ja nie mam od 3 lat żadnych problemów z zębami, tylko kamień zdejmujemy i żadnego borowania
|
|||
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
wieści od Enigmama
dojechali cali i zdrowi, podróż długa bo co chwilkę robili postoje, jest super - morze piękne i cieszy się jego urokami w sobotę do domku a w niedzielę w góry aaa i jeszcze wieści takie że wróci gruba bo opycha się pysznościami no goframi - to tak dla narobienia nam smaka ![]() pozdrawia wszystkie mamusie cieplutko ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
ja nie zgadzam się z tym ... i maglowaliśmy także ten temat na SR ale oczywiście każda mama zrobię jak uważa ![]() a co do niedrapków będę używać ![]() kupiłam mebelki
|
|
#393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko pozazdrościc.
|
||
|
|
|
#394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może dlatego że to pierwsza dzidzia o którą długo sie staraliśmy i wreszcie jest ![]() Co do staników to też bym sobie kupowała za 100zł jakbym spała na kasie ![]() Ale niestety... Cytat:
![]() I matko, ja chce gofraaaa !!!! Jadłam jakieś 3 tygodnie temu i myślałam że kupie kolejne dwa bo były pyszne
|
||
|
|
|
#395 |
|
Rozeznanie
|
Zbieram się do tego gina, trochę się sresuje.
Podczas zabiegów pielęgnacyjnych mojego bobra z lusterkiem przejrzałam dokładnie moje ciało i co... mam pełno rozstępów, co prawda są bardzo małe ale tworzą taką nieprzyjemną i paskudną siateczkę. A tyle się nasmarowałam - wyszły w ostatnim tygodniu, od 3 tygodni odstawiłam oliwkę HiPP bo mi ten zapach już zbrzydł. No i efekty są, źle nawilżałam skóre Ide...
|
#396 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Objadłam się pierogów z borówkami i mam w planach mały rajd po mieście, ale na razie się rozleniwiłam po takim obiedzie
|
||
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
anusia dobrze że mąż działa pełną parą szybciutko się wyrobi
właśnie aga_ton nie zjawiła się po wizycie gratki rozpoczętych tygodni
|
#398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może dlatego że to pierwsza dzidzia o którą długo sie staraliśmy i wreszcie jest ![]() Co do staników to też bym sobie kupowała za 100zł jakbym spała na kasie ![]() Ale niestety... Cytat:
![]() I matko, ja chce gofraaaa !!!! Jadłam jakieś 3 tygodnie temu i myślałam że kupie kolejne dwa bo były pyszne
|
||
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki zacisnięte za Was i buziaki przesylam |
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
to jeszcze pochwale się mebelkami - wzięliśmy dużą komodę i szafę - póki co więcej mebelków u niuni nie będzie bo tam jeszcze komp będzie stał
http://www.alvako.pl/10gracjakomoda156cm-p-675.html http://www.alvako.pl/5gracjaszafa96cm-p-670.html ten jasny front wybraliśmy, nie ten brązowy nie umiem zmienić trzeba troszkę zjechać niżej aby sobie kliknąć wybraliśmy połączenie z jesionem co by jaśniej było do tego kupię jesionowe pułki na ścianę i będzie gites !
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Gda ja nie uzywałam wogóle emolientów i nigdy córka nie miała problemów ze skóra.. do tego maz przez przypadek zamiast wyprac w proszku dla dzieci wypral w naszym i nic jej nie bylo
Anusia no to kciuki za wizytę Lila nie martw sie tez zliczam dni do porodu, bo mam dosyć na szczęscie to moja druga i ostatnia ciąża wiec tak sobie wmawiam ze to juz jeszcze kilka tygodni i na całe życie spokój. ja bym chciała się fajnie ubrać ale na wielorybów fajnych ciuchów nie produkują tym bardziej ze wkoncu otworze ta moja kawiarnie \Konczita bardzo ładne mebelki zazdroszczę kupowania i wybierania u nas niestety ciuchy poszly w stary regał, ponieważ zaczynamy sie budowac i stwierdzilismy ze tutaj nic juz nowego nie bedziemy kupowac .. piekne
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-07-18 o 12:56 |
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
ma może któraś może jakąś z tych lamp ??
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60145137/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30184168/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20028550/
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-07-18 o 12:58 |
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszcze tym co kupują mebelki dla dzieciaków - u mnie nie bedzie nowości, przynajmniej w najbliższych latach. A co do lampy to nie kupuje też i nie mam takiej
|
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
więc pierwsza i trzecia odpad? zostaje 2 ?
Iwcia ja kupuje meble standardowe - dziecinne strasznie drogie i jakieś takie hmmm niezbyt solidne więc wybraliśmy połączenie kolorów i myślę że będzie ok
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta Twoja komoda też bardzo ładna ![]() Maggie super,że miałaś takie przyjęcie A prezenty boskie |
|
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Ta trzecia jest fajna. ona tak nadaje swiatło ciepłe. Ta pierwsza miałam do układania puzzli i czytania bo ta mała lampa sie wyginała jak sie chciało. Mi ona odpowiadała.
|
|
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mają już troszkę lat i wygląda jak nowa fajny jest ten papier bo nie taki naciągniety tylko delikatnie pomarszczony
|
|
|
|
|
#411 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadlam tylko prosic o kciuki za dzisiejsza moja wizyte o 18.30 mozna prosic?
![]() strasznie sie dzis zle czuje , chyba ta pogoda na mnie tak dziala.. slabo mi , rece mi sie trzesa i serce napieprza jak szalone ![]() i ja rowniez 3mam kciuki za wizyty dzis - bo z tego co pamietam anusia ma dzisiaj ![]() a nadrobie Was kochane jak wroce , wieczorkiem |
|
|
|
#412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
będą super wieści na pewno |
||
|
|
|
#413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#414 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez w ciąży nie byłam u dentysty. Przed planowaną ciążą poleczyłam wszystko co miałam, a teraz zamierzam iść dopiero jak urodzę
|
|
|
|
|
#415 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My z reguły w tamtych okolicach jesteśmy późnym wieczorem, ale jak kiedyś będziemy mieli pojawić się o normalnej porze to z chęcią ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bo mój tylko takie recepty mi przepisuje ![]() maggie - Śliczne prezenty Cytat:
Super te meble. Ładnie prezentują się z jasnym My też strasznie długo czekaliśmy za meblami do salonu, ale jak już się pojawiły to cud malina! ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nienawidze chodzić do zębologów i póki nic mnie nie boli to nie ide ![]() Ludzie niech już będzie 14:40 bo mi sie jeść chce masakrycznie ![]() Czekam z obiadem na mężula
|
|
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Konczita - Teściowie tą pierwszą mają za telewizorem. I jak jest wieczór to włączają tą dolną i fajnie to nawet wygląda
. Natomiast w gabinecie teścia używają jej do czytania. My tą trzecią mamy do posiedzenia. Nie daje super jasnego światła, jest ono ciepłe, ale przytłumione. Jeżeli nic konkretnego się nie robi to jest okej .---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Ach, i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() A teraz lecę do TŻa do garażu, bo znowu majstruje przy aucie
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze 2 dni do pt... Z jednej strony bardzo się cieszę, że się wyjaśni co z moim maleństwem, a z drugiej strasznie denerwuje....
Właśnie wróciłyśmy z siostrą z miasta i już 14 , dobrze, że jest ta moja siostra ze mną .
|
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Niegrzeczna 3mamy kciuki
Iwoncia ja nie czekalam na meza zjadłam w samotnosci nie wytrzymałabym Anesh dobrze Ci z siostra.. widzisz jak czas szybko leci |
|
|
|
#420 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Wrrrrrrrrrrrr będę gryźć. Przychodzę z pracy a Kropka córka ( 14 lat ) królowa do jasnej cholery rozwalona z herbatą przed kompem a ze zlewu gary wychodzą. Pies nie był na dworze i jeszcze z tekstem że cukru nie ma. Kur.wa co za leser, powiedziałam jej że jeśli cały dzień siedzi na dupie to choć gary mogła zmyć
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

Oczywiście powiedziała, że każda mama zrobi jak uważa, ale ona poleca takie rozwiązanie. 

. Mój TŻ wyjeżdża jutro z rana na 4 dni i będę samotna, do tego wczoraj była rodzina w odwiedzinach u moich rodziców i się wywiązała kłótnia i było bardzo nieprzyjemnie
. Poza tym jak się ma trochę większy biust to stanik w dobrym rozmiarze jest jak zbawienie, nie jest mi szkoda wydać 100 zł, bo komfort zupełnie inny

takie lekko kwaskowe