|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
gkatarzynka u nas ten skok 14-19tyg to takie gorki i doliny, kilka dni tragicznych pozniej kilka ok i nazat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
A tak w ogóle, to Hania dziś skończyła 3miesiące
![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Wtajemniczenie
|
odkrecilam ten sloiczek i kliknal - takze chyba jest ok - tylko teraz czekam na odpowiedzi Wasze co myslicie czy podac pierwszy raz ''jablko, maliny z jagodami'' bobo frut, sprobowalam - mi smakuje
![]() Najlepszego dla Hani!! wcale nie musi byc tragicznie, kazde dziecko inaczej przechodzi, moze w tym skoku Ci sie dziecko wyskacze i pozniej bedzie latwiej ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-07-18 o 15:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak czytałam to ten 14-19 tydzień to najgorszy skok ze wszystkich. OBY ![]() ![]()
![]() |
#4565 | |||||||
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Dzięki za miłe słowa dla Ewy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas długość: 65cm i waga: 6560g. Także faktycznie Agatka wystrzeliła w góre ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czy są mamcie które wprowadzały inaczej jedzonko? Np. hurtowo? ![]() Czuje się niedoinformowana w tej kwestii. Czy jest jakieś kompendium wiedzy na temat wprowadzania jedzonka niemowlętom? Ktokolwiek wiedział? Ktokolwiek wie? ![]() Karolca -może Cię to pocieszy ale my w ogóle nie odczuliśmy tego skoku do 19 tyg. Tak na prawdę to od 2'go miesiąca nie odczuwamy skoków. każdy bejbik jest chyba inny i może w końcu nie odczuwa tak tych zmian. Kiedyś na pewno to się skończy ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37cbxmqsll1h4j.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/200503293538.html Edytowane przez ivonka7 Czas edycji: 2012-07-18 o 16:33 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Zakorzenienie
|
To my dziś kończymy 13 tygodni. Od 2 dni Andrea jest strasznie wymagająca. TYLKO na rączki, położenie jej spać graniczy z cudem, bo co się nachylam, żeby odłożyć ją do łóżeczka to budzi się i płacze. Przez sen ciągle macha rączkami, płacze z z góry nieokreślonych powodów...czyżby zaczynał się skok 14-19
![]() Tak więc ostatnio nie mam czasu na wizaż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Wtajemniczenie
|
Ivonka chyba zrobie tak jak mowi Twoj pediatra - ze najpierw warzywa, tylko musze kupic pojedyncze a nie w sloiczku kilka jednoczesnie, a ten deser ktory dzis kupilam, z racji ze juz otworzylam...to sama zjem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4568 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ewa ma na buzi wysypkę-ale pediatra stwierdził że "raczej nie od żywności" więc jemy nadal warzywka. Bądź tu mądry. Chciałabym żeby mi ktoś powiedział od A do Z jak mam rozszerzać dietę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Wtajemniczenie
|
hmmm dobry byl sloiczek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zawsze smakuję osobną łyżeczką ![]()
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas chyba dalsza część skoku, bo Szymon nie ma litosci ![]() Dziś dostał drugi dzień papke z gotowanej marchewki, ale dodalam pod koniec gotowania troszke kaszki manny ![]() Na razie probujemy bo jedzeniem tego nazwac nie mozna ![]() konia czyli jednak antybiotyk byl konieczny. Najwazniejsze ze sie upewnilas. Mam nadzieje ze Nina czujesie juz lepiej. Zdrowka dla Niej ![]() I prosze Cie nie badz gluptaskiem jak ja i nie wmawiaj sobie jakis chorob u Niny ![]() A ja tez mialam dlugo taki problem z podawaniem niedobrych syropow Filipowi, oj ciezko bylo, zazwyczaj na sile i nie raz wszyscy bylismy ozygani ![]() aalegna moj tez czasem jak zapomni przelknac slinke to tak zakaszle delikatnie. Mysle, ze nie ma sensu isc bo Seba Ci sie jeszcze zarazi czyms. Na pewno rozpoznalabys kaszel od choroby. tynka mi odpowiadaja najb pampersy active baby, uzywam tez sleep&play ale te gorzej sie zapinaja, sa mniej rozciagliwe. MoniaHan to juz mozesz byc spokojna o wage Hani ![]() Na pierwszy raz z owocow doradzalabym samo jabluszko. gkatarzynka gratulacje dla Hani z okazji 3 mcy ![]() Obejrzalam zdjęcia na mailu: wszystkie cudne ![]() karolca powtorze sie pewnie, ale Ewelinka niesamowicie fotogeniczna dziewczyna! I piekna ![]() ![]() Cytrynka Wiktorek rośnie jak na drozdzach, oj bedzie kokietowal kiedys dziewczyny swoim usmiechem ![]() 88nastka Swietnie wygladacie z Oliwia ![]() ![]() Fajnie stroisz Małą ![]() Lenka Kajunia jest tak urocza, ze nie moge sie napatrzec! Pieknosci ![]() desia sliczne zdjecia ![]() evvcia piekne zdjecia ze chrzcin. A Ty wygladasz kwitnąco! No i super z Was rodzinka! ![]() tikki Andrea ma sliczne usteczka no i piekne oczka! Jest czarujaca ![]()
#4572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za opinię o pieluszkach Sleep&Play, zastanawiałam się nad nimi, bo cena kusząca. Sama używam ActiveBaby i również jestem zadowolona ![]() Dziękuję za komplementy w imieniu Ewelinki. Chciałabym, aby włosy (loki) miała po mnie, a gęstość po mężu (ma baaardzo gęste włosy). Na razie ładnie rosną i jaśnieją. Ewelinka odsypia dzisiejsze pobudki. Co zasnęła, to ktoś mi ją budził - a to kosiarka za oknem, a to wiertarka u sąsiadów, a to pies zaczął szczekać. Wściec się można.
![]() |
#4573 |
Zadomowienie
|
A moja Hania już wykąpana i (odpukać) śpi... choć zasnęła przy piersi i nawet Jej narazie nie przenosiłam do łóżeczka, żeby się nie obudziła...
Tak sobie myślę, że nam się szykuje wyjazd podczas tego skoku 14-19 i się zastanawiam jak my to przeżyjemy i jak Hania to zniesie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Wtajemniczenie
|
zdjecia na mailu sliczne
![]() evcia laseczka z Ciebie, swietne zdjecia chrzcinowe...takie wesole - super ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jechałyśmy nad morze to spała do pierwszego postoju (3,5 godziny... przeciągnęło się, bo wyjazd z miasta był koszmarny, tak sie rozpadało jak wsiadłam do samochodu, że widoczność miałam na 100 metrów, studzienki nie zdążyły odbierać wody). Przejazd przez miasto zajął mi ponad godzinę (o 6 rano), w dodatku nie mogłam nigdzie zatankować gazu, bo "awaria". Na postoju było karmienie, przebieranie (bo zrobiło się ciepło) i po 10 minutach jazdy spała kolejne 3 godziny ![]() Kochane dziecko w trasę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 | |
Zakorzenienie
|
Kajulka po szczepieniu, Biedulka strasznie się upłakała, aż piszczała.. jeszcze takiego Jej płaczu nie było, myslałam, że mi serce pęknie..
Teraz troszkę marudna, zobaczymy jak będzie dalej.. No i w końcu wiem ile waży - 5940 a mierzy 63 cm. Evvcia, super, że chrzciny i imprezka udane! ![]() ![]() ![]() Chyba już większość z Was ochrzciła swoje maluszki? hehe ![]() ![]() Przystojniak z Twojego Wiktorka ![]() Cytat:
![]() ![]() Gosia wyglądasz czadersko! ![]() A gdzie się Monia podziewa? Też miała sie obciąć na boba i pokazać jakąś foteczkę ![]() Kurcze może niedługo i jak sie skuszę na zmianę fryzury! ![]() Tikki, ależ Andrea jest Słodziutka ![]() A Fabianek Claudi jaki super chłopak ![]() Ona - Adaś ewidentnie nie przepada za muchą, ciekawe czy kiedyś polubi krawaty? ![]() Desiu Viki jest przesłodka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Wtajemniczenie
|
Hania spi u mnie na rekach a Tz zasnal na podlodze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | |
Zakorzenienie
|
my jeszcze nie
Cytat:
Poza tym marudzi, że coś przeskoczyło mu w krzyżu... i teraz taaaaak cierpi... ale mój ból krzyża od połowy ciązy to nie to samo przecież ![]()
![]() |
#4580 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() padam na twarz ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
moj maz tez przysypia w ciagu dnia a ja jak robokop a on przeciez w pracy byl biedaczek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Rozeznanie
|
Upiekłam ucierane z borówkami
![]() Przeszukałam jeszcze allegro w kontekście dużych mat dla dzieci, znalazłam coś takiego: http://allegro.pl/kocyk-mata-dla-dzi...469989318.html http://allegro.pl/mata-do-zabawy-120...482726267.html http://allegro.pl/mata-do-zabawy-pod...445155309.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Wtajemniczenie
|
no wlasnie - ostatnia jestem i dlatego zawsze niewyspana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4584 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
O to dobrze,ze wyjasnila sie sprawa z waga Hani.Bardzo sie ciesze,ze jednak nie masz sie czym martwic!Super ![]() Ze sloiczkami tak jak dziewczyny mowily,lepiej po jednym skladniku. ![]() Cytat:
Tak bob.Tez jestem ciekawa co tam Monia wykombinuje z wloskami ![]() A ja mania kupowania ciag dalszy.Dzisiaj kupilam trzy pary butow.I na tym juz koncze na prawde.Zreszta wyjscia nie ma,bo wszystko juz wydalam ![]()
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
Konia, strasznie mi smutno jak piszesz o chorej Ninusi, dobrze, że sprawdziliście wszystko u dwoch lekarzy, lepiej byc pewnym, no i jak piszesz że tak kobitka super, to może rzeczywiscie do niej chodzić. Strasznie mi szkoda Twojej Córcii i Tobie współćzuję, tych zmartwień. Buziaki dla Was!
![]() Gosiu i u Was też nadal ta wysypka, kurcze no mam nadzieję, że to jednak rzeczywiście szybko przejdzie. Może jakaś alegria pokarmowa, Czy Wiki nie jadła niczego nowego? |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale przynajmniej mam wieczór dla siebie...Tż w pracy i wróci o 23 ![]()
![]() |
#4587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 |
Wtajemniczenie
|
Lena, Gosia przegapilam mozliwosc wizyty u fryzjera - bo jak Tz mial urlop wtedy moglam pojsc a teraz on juz wrocil do pracy i pewnie w soboty tez bedzie pracowal wiec nie wiem kiedy pojde (??)
Lena biedna Kaja po szczepieniu ![]() a wlasnie dla Niny i Wiki Gosiowej duzo zdrowka Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-07-18 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Emigra kiedy się wybierasz do Pl? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.