|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
![]() ![]() jak poza tym życie z Maleństwem? ![]() mądra decyzja.Cytat:
![]() bardzo dobrze!!!!!! cudownie, że udało się zarejestrować!!!!
|
|
|
#2042 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Dziewczyny jestem załamana
przed chwilą poczułam, że coś nie tak jakoś mocno mnie zalewa i poszłam do łazienki, a po chwili wyleciał ze mnie ogromny skrzep, więc raczej byłam w ciąży |
|
|
|
#2043 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zeberka trzeba odbijać po każdym karmieniu, bo właśnie ulewa się jak się nie odbije, ja małego na ramię nauczyłam się zarzucać, a teraz po karmieniu kładę go na sobie i po jakimś czasie odbija mu się. Czasami jak mu się nie chce odbić to na chwilę kładę do łózeczka, albo na przewijak zeby przewinąć i jak podnoszę do pionu to z reguły się odbija z czasem wejdzie Ci to w krew ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
ewel może jednak nie? ja też czasami tak mam, ale na pewno nie byłam wtedy w ciąży. nie robiłas bety?
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
ewelcia
|
#2046 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja zawsze mam skrzepy, ale nie takie no i te testy... Edytowane przez ewel28 Czas edycji: 2012-07-18 o 18:47 |
|
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo mi przykro kochana
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę ewel przykro mi bardzo
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
ewel- tulę mocno....
|
#2052 |
|
Wtajemniczenie
|
ewel - przykro mi
Luna - nie znam się na tych badaniach. Mi przepływy sprawdzali na usg.
|
#2053 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ZEBERKO! dziekuje mamusiu za podpowiedz! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:nam mówili ze kobieta w wieku rozrodczym ma brac -czy planuje czy nie!MONIKA! to trzymam kciuki !! Cytat:
|
||||
|
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
pochłania mnie 24h na dobę...
czuję się zmęczona czasami tak bardzo, że na stojąco przysypiam ale życzę każdej naszej AM takiego zmęczenia widok Minki- Katarzynki wynagradza wszystko!
|
#2055 |
|
Rozeznanie
|
Ewel - tule
|
|
|
|
#2056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę mi ulżyło jak udało się zapisać, mam nadzieję, że endo nie powie mi że to norma i nic z tym nie robić.. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2057 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam maraton lekarzowy... Młody znowu ma wysoka goraczke (dopiero co mial tydzien temu). Tym razem zapalenie ucha... Laryngolog 100pln, leki 60pln, w tym znowu antybiotyk... A ja bylam w pon u gina na kontroli - wizyta 50pln (bo mi liczy 50%), leki 80pln. I tak leci...
Bylismy tez na cmentarzu. Musimy cos wymyslec z obudową grobem, bo tak biednie wyglada... I taki jest malutki...mniejszy nawet niz sasiednie... Czekam na wrzosy bo chce posadzic. A wokół tyle tych malych grobkow tam... to takie smutne Nie zdarzylam doczytac i wogule skupic sie nie moge bo mi mala wisi na ręce i jęczy. Ide ją skarmic Edytowane przez Ando Czas edycji: 2012-07-18 o 20:12 |
|
|
|
#2058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja po 1# mam takie okresy jak piszesz, tj. z OGROMNYMI skrzepami, plus to okropne uczucie że "coś" dużego z Ciebie wypada przez kilka pierwszych @ może to głupio zabrzmi, ale oglądałam je dokładnie bo nigdy tak wcześniej nie miałam, czasami były wielkości 5-6 cm Gin mówił, że czasami tak moze być jeśli nasze endometrium jest bardzo grube i nie dojdzie do zapłodnienia. Więc może to jednak nie było poronienie ? Oby nie Jeśli jednak chciałabyś mieć pewność to może zbadaj jutro betę? jeśli była ciąża to powinien być jeszcze ślad po niej. Sama nie wiem.. ale jeśli to była ciąża i ją straciłaś to naprawdę warto to wiedzieć i iść jak najszybciej do lekarza. Trzymaj się kochana. |
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak jestem na cmentarzu to idąc od grobu do grobu przechodzimy obok grobów dzieci. smutne to ile tych grobów jest. ale na sporej części już od bardzo dawna nikt nie zapalał znicza, część jest strasznie zaniedbanych. |
|
|
|
|
#2060 |
|
Konto usunięte
|
Ewel, tak strasznie mi przykro...
Ja po łyżeczkowaniu mam cykle w miarę regularne i raczej 28-dniowe, z tego, co obserwuję. Pierwszy był trochę dłuższy. Za to brązowe plamienie się u mnie zadomowiło już na dobre, więc będę musiała coś z tym zrobić. Moje cykle: I - 32 dni, ale tu nie jestem pewna czy pierwsza @ po porodzie nie była jeszcze krwawieniem poporodowym II - 28 dni III - teraz czekam na kolejną @, owu miałam koło 14-15 dc, więc @ spodziewam się w sobotę lub niedzielę. Póki co w piątek idę do lekarza z ręką, mam paskudnego krwiaka, który nic a nic nie chce się wchłonąć plus jeszcze problemy z poruszaniem. A o 16 fryzjer Co to będzie... Dziękuję za odpowiedzi odnośnie mierzenia temperatury, muszę chyba kupić nowocześniejszy termometr i może poobserwuję tę temperaturę. ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- A co do @ po porodzie - ja mam totalnie lejące się, żadnych skrzepów. Ciekawe, czy to ma jakiś związek czy nie.... Co do cmentarza, ja jestem codziennie na posterunku. Dziś po wielu dniach znowu płakałam... Tak jakoś mi było bardzo źle. I ta świadomość, że teraz już by był fajnym, miesięcznym dzidziolem... Już teraz wiem, czemu płakałam. Patrzyłam na jego imię wygrawerowane w kamieniu i wyobraziłam sobie te śliczne literki kolorowe, które miały zawisnąć nad łóżeczkiem.... To tak bardzo, tak strasznie bardzo nie miało tak być........ Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-07-18 o 20:25 |
|
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Ewel,
![]() ![]() ![]() focisz? focisz????
|
|
#2063 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak było z przytulaniem w następnej ciąży?
Bo mi szczerze mówiąc lekarz nic nie powiedział i jakoś nie wydaje mi się żeby to było szkodliwe, tym bardziej że nigdy nie miałam zadnego plamienia po przytulaniu a przyczyna tego wszystkiego była napewno inna. No i nie wiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2064 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35381511]
Co do cmentarza, ja jestem codziennie na posterunku. Dziś po wielu dniach znowu płakałam... Tak jakoś mi było bardzo źle. I ta świadomość, że teraz już by był fajnym, miesięcznym dzidziolem... [/QUOTE] Perse znam historię Twojej starty, bo jak już wspominałam forum czytam od bardzo dawna (chyba od X 2011) ale tak w ukryciu.. Twoja historia i przeżycia są niewyobrażalną tragedią i brak słów które mogły by to wyrazić Też ostatnimi nocy myślę często, nie mogąc zasnąć że gdyby było inaczej mój maluszek byłby przy mnie i pewnie smacznie spał, albo słodko marudził.. wszytko jedno byleby tylko mógł być.. miałam być majową mamą.. teraz miałam zostać lutową.. ale też nie zostaną...
|
|
|
|
#2065 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to tez smutne |
|
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam zakaz współżycia
|
|
#2068 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam w obu ciążach absolutny zakaz przytulanek, ale to pewnie indywidualna kwestia. Generalnie skurcze macicy, te podczas orgazmu z tego co lekarz mi mówił mogą być czasami niebezpieczne w początkowym etapie ciąży.. a i że jest coś w plemnikach co może wywołać skurcze. Ale jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań to na pewno można się kochać, przecież wiele kobiet jest aktywnych seksualnie caluśką ciążę i nic złego się nie dzieje. Jeśli lekarz Ci nie zakazał to widocznie jest wszystko ok
|
|
|
|
#2069 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi powiedzieli ze to byl powod jak pierwszy raz trafilam do szpitala z krwiakiem w 9tc. Wkurzyli mnie bo akurat śmy sie nie tulili...ale widac moze to byc powod... ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- A moja Didi znowu ma przemyslenia teologiczne że nie moze spac bo mysli o Marysi, bo czy Marysia będzie rosnąć czy nie...? Bo ona ma jutro urodziny i czy Marysia tez bedzie wtedy starsza czy nie...Wogule wszystkie aniolki to Marysie, i emotki na forum to tez Marysie, i sie codziennie modli do P.Jezusa i Marysi normalnie mnie rozkłada - takie to małe a takie bystreEdytowane przez Ando Czas edycji: 2012-07-18 o 21:02 |
|
|
|
|
#2070 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I mam ze wszystkim takie same odczucia - bolesny los, cisza w sercu i w mieszkaniu i wielka pustka. I to najgorsze uczucie, że dano mi wielką nadzieję, pozwolono mi się nią cieszyć, a potem mi to odebrano. Ta cała radość, wszystkie USG, zdjęcia, minki małego, "takie długie nogi", "ssie kciuk", ruchy dziecka, a potem ktoś sobie to bezczelnie zabrał i zostawił mnie samą... To nigdy nie przestanie boleć. Nie wierzyłam w to, że przestanie, ani przez moment. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

przed chwilą poczułam, że coś nie tak jakoś mocno mnie zalewa i poszłam do łazienki, a po chwili wyleciał ze mnie ogromny skrzep, więc raczej byłam w ciąży
przestraszyłam się i mam niezłą nauczkę
z czasem wejdzie Ci to w krew 

klask i:nam mówili ze kobieta w wieku rozrodczym ma brac -czy planuje czy nie!

bo tak szybciej byś się dostała