III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-18, 20:20   #511
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

A ja dzis bylam caly dzien prawie u kolezanki,troszke odzylam,maly zreszta tez,bo ma duzo zabawek od siostrzenca
ja chyba tez zapisze sie do dentysty bo mi plomba z jedynki z tylu wypadla i musze sie tym zajac bo juz zaczyna troszke bolec chce isc na nfz bo teraz mam wazniejsze wydatki,a z tego co wiem to nfz daje biale plomby do przednich zebow.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 20:27   #512
m_moni
Zadomowienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość

U mnie remont pełną parą. Mężul ostro remontuje,,, podziwiam go za siłe, bo do 17 w pracy, później do 22 w domu
Ja w tym pyle i kurzu i zapachu unigruntu bardzo dobrze się czuje. Zapach benzyny to dla mnie teraz najpiękniejszy zapach. Co mi się porobiło A i czasem mam ochotę pochrupać kredę
No to wszystko z Tobą w porządku ja też kocham zapach benzyny i markerów ale nie w ciąży. Mam taką znajomą, która jadła kredę i prosiła żeby nikt nie mówił o tym jej mężowi

mój mąż też wczoraj był w pracy do 18, a potem do 2 w nocy malował. żal mi go, no ale czego się nie robi dla rodzinki...

co do staników, to ja też na nich nie oszczędzam. trzymam się jednej firmy.

już za tydzień kładziemy podłogę w całym domku wykładziny i można sprzątać. naprawdę się cieszę, dzidziunia będzie miała czysto.

kasiam czy masz opłaconą położną?

dzisiaj kończymy 30 tydz. wg suwaczka

moja dzidziunisia najbardziej się cieszy jak piję wodę, więc w 3 trymestrze tylko żywiec zdrój i to niegazowany
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 20:27   #513
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Ale u Nas była ulewa,masakra. Lało tak,że wycieraczki nie nadążyły zbierać.
tteraz sie rozpogodzilo,ale znowu sie chmurzy.

mój synek ma teraz faze na pomidory. Mąż mu pokroil calego w kosteczke i taak wcina widelcem

Mamcia przyjechala wczesniej i placuszkow ziemniaczanych narobila,ale dobre byly.

Anusia i Aga trzymam kciuki aby maleństwa siedziały w brzuszkach i za wszystkie dziewczyny,których bobaski sie śpiesza. Zaciskam z calych sil

Gratuluje też udanych wizyt i ciesze sie,że maluszki zdrowiutko rosną.

Anesh kochana myśle o Was i wierze,że dzidzia zdrowiutka

Konczi mebelki śliczne,a pokoik cudny
malusia będzie miala pięknie.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 20:31   #514
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
No to wszystko z Tobą w porządku ja też kocham zapach benzyny i markerów ale nie w ciąży. Mam taką znajomą, która jadła kredę i prosiła żeby nikt nie mówił o tym jej mężowi

mój mąż też wczoraj był w pracy do 18, a potem do 2 w nocy malował. żal mi go, no ale czego się nie robi dla rodzinki...

co do staników, to ja też na nich nie oszczędzam. trzymam się jednej firmy.

już za tydzień kładziemy podłogę w całym domku wykładziny i można sprzątać. naprawdę się cieszę, dzidziunia będzie miała czysto.

kasiam czy masz opłaconą położną?

dzisiaj kończymy 30 tydz. wg suwaczka

moja dzidziunisia najbardziej się cieszy jak piję wodę, więc w 3 trymestrze tylko żywiec zdrój i to niegazowany
ja jutro

nie mam opłaconej w sumie nie zastanawialam sie nad tym, bo nawet nie znam nikogo tam gdzie planuje rodzic myślisz, że warto ?

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 20:36   #515
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35380416]anusia weź nie rozpakowuj się jeszcze bo ja przecież z nerwów wszystkie paznokcie poobgryzam.a czujesz jakieś skurcze czy co?
ciekawe ile mój wazy.mam wizyte w poniedziałek to zobaczymy[/QUOTE]

Skurczy u mnie brak, brzuch mięciuśki. Dzwoniłam do wuja, który jest ginem, jednak troszkę za daleko odemnie i mnie troche uspokoił, bo kłębek nerwów dziś. Cóż - odpoczywamy.

Też ciekawa jestem jaką Twój ma wagę

To siedzimy cichutko i leżymy, żeby maluszki siedziały sobie grzecznie jak najdłużej w brzuszku
Stary 2012-07-18, 20:40   #516
asiejka86
Rozeznanie

Dziewczyny ja tylko na chwilkę - wróciłam z wizyty i chcę się podzielić z Wami nowinami
Julcia została Julcią i jest bardzo duża Obecnie jesteśmy w 32 tygodniu, a malutka główkę i brzuszek ma na 35 tydzień, a nóżki na 37
I uwaga - już waży 2000 gr A do terminu jeszcze 2 miesiące!!! Jak tak dalej będzie rosła to poród do najłatwiejszych należeć nie będzie, a mała może mieć ponad 4 kg
Wszystko jest ok - wyniki dobre, moje samopoczucie też, a lekarz jak zawsze bardzo miły.

To na dziś uciekam - dziękuję za wszystkie kciuki

Dobranoc Dziewczynki
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 20:40   #517
Dearlie
Zakorzenienie

Anusia, Aga_ton trzymam z całych sił za Was kciuki! Odpoczywajcie ile wlezie i niech maluszki już się tak nie spieszą. Martwi mnie, że tak wiele osób na wątku ma podobną sytuację

Anesh ja również o Was myślę i wysyłam całe mnóstwo ciepła! Będzie dobrze. Zobaczysz

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Widze że ta babka ma u nas branie z zakupami
Swietne ma te ciuszki i osoba bardzo miła.
Wczoraj mi przyszedł kombinezon ale kurde mole wątpie jakoś że mój szkrabek sie w niego zmieści
Zgadam się, przesympatyczna osoba. Mi w we wtorek przyszła bluza od niej i jest w idealnym stanie, jak nowa. Próbuję wylicytować jakiś kombinezon teraz, ale ciągle mnie przebijają.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
ale mi w ogóle dzisiaj nawet w miarę szybko czas zleciał. Posprzątałam sobie łazienkę i jest super, tylko kilka drobiazgów brakuje no i zielona miska mi już nie pasuje na pranie, bo łazienka jest niebiesko-żółta

taką wenę do sprzątania miałam, że aż sobie lodówką umyłam i szyby w kuchni oczywiscie nie ryzykowałam wchodzenia na krzesło, tylko ściągaczką przeleciałam same szyby, ramy zatem pozostają brudne
Czy ja mam tam przyjechać do Ciebie z pałką wariatko?

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny W zasadzie to wszystkiego po trochu, taki dzień patrzeć na siebie nie mogę, opuchnięte blade zombie, kasy ciągle brak, wakacji wizja się oddala, mąż w pracy siedzi całymi dniami, przychodzi koło 23 zmęczony, jestem sama, w pracy jeden dupek mnie denerwuje i to chyba tyle
Czyli tak jak myślałam... gorszy dzień. Nic się nie martw, większość nas to dopada co jakiś czas. Zmiany, które zachodzą w naszym życiu aktualnie + burza hormownów, robią swoje. Mam nadzieję, że już lepiej.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Wróciłam od dentystki.Masakra!ale bolało,mimo znieczulenia.Otworzyła i poszerzyła mi 3kanały i nadrobiła kawałek zęba.Po kieszeni też bolało!!!330zł za 1ząb a to jeszcze nie wszystko!
za tydzień idę na głębsze poszerzenie kanałów i zmiane lekarstwa,które starczy na ok.3miesiące,potem już włoży coś na stałe a i trzeba nadbudować koronę czy coś tam.Chyba pójdziemy z torbami...Mąż wściekły...
Później nadrobie,teraz nie mam siły.Ząb boli i będzie bolał a na fotelu spędziłam ponad 2godziny!i już mnie nie chciała dłużej męczyć...
I chyba naprawdę wolę rodzić niż tak leczyć zęby...
Padłam

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Tamlin właśnie myślałam o tym słoneczku dobrze że uprzedziłaś ...
oj to mało fajnie że tak blisko ale z drugiej strony można ją do mamusi wysłać
to co pochwale się kolorem nie ???

Katee biedactwo ... i jeszcze tyle kasy za ból trzeba zostawić ehhh tule
Bardzo ładne kolorki

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Hej
Ja juz po wizycie
Dziekuje za wszystkie kciuki, jestescie KOCHANE
Wszystko w jak najlepszym porzadku
Igusia waży 1606 gram i jest glowka do dolu
Buziuchny nie chciala pokazac, zaslonila sie raczkami , wstydnisia

z tej radosci , zamowilam sobie pizze i sie bede opychac

a Was nadrobie pozniej
Gratuluję udanej wizyty. Duża już dziewczynka z Igi. Smacznego!

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
witam się po wizycie, pytałam się o luteinę tak jak wspominałyście już do 23 tc jest refundowana, mały Mateuszek waży 1600 g i ułożył się główkowo
wąchałam dziś płyn dzidziusia i faktycznie pięknie pachnie
Również gratuluję wizyty.
Stary 2012-07-18, 20:42   #518
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tylko na chwilkę - wróciłam z wizyty i chcę się podzielić z Wami nowinami
Julcia została Julcią i jest bardzo duża Obecnie jesteśmy w 32 tygodniu, a malutka główkę i brzuszek ma na 35 tydzień, a nóżki na 37
I uwaga - już waży 2000 gr A do terminu jeszcze 2 miesiące!!! Jak tak dalej będzie rosła to poród do najłatwiejszych należeć nie będzie, a mała może mieć ponad 4 kg
Wszystko jest ok - wyniki dobre, moje samopoczucie też, a lekarz jak zawsze bardzo miły.

Dobranoc Dziewczynki
Aaaaauuuuuu duuuuża dziewczynka!
Stary 2012-07-18, 20:48   #519
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

wkurza mnie to strasznie. wnet bedzie, że dentysta tylko dla bogatych bedzie nie kazdy ma żeby wydac 1000 i wiecej na naprawe zebow.
dlatego lepiej zapobiegać niż leczyć. matko jak ja się cieszę, że poszłam z tą jedynką od razu i mam z głowy

Cytat:
ja jutro

nie mam opłaconej w sumie nie zastanawialam sie nad tym, bo nawet nie znam nikogo tam gdzie planuje rodzic myślisz, że warto ?
no to zdrówko

to zależy od szpitala, ale położna dla mnie jest najważniejsza

właśnie mój gin polecił mi szpital, który wybrałaś, więc pojadę go obejrzeć
Stary 2012-07-18, 20:55   #520
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

nadrobilam
ale sie objadlam , a zjadlam tylko 2 kawalki pizzy takie duzzzzze
jejku dziewczyny anusia i aga_ton lezcie i odpoczywajcie jak najdluzej , zeby dzieciaczki nie pchaly sie na swiat, jeszcze nie teraz no 3mam kciuki za Was
Katee wspolczuje dentysty... ja ostatnio tez mialam kanalowe leczenie ( mi akurat sie fukslo i mialam za darmo) i myslalam ze zjade na tym fotelu ;/ ale na szczescie mam juz wszystkie zabki poleczone, pozostal aby jeden mleczak bo sie gdzies uchował
Konczi najbardziej podoba mi sie 3 lampa tez chcielismy cos takiego z Tz ale wkoncu byly inne wydatki i tak temat sie urwal
Angel a ty kochana odpoczywaj a nie za sprzatanie sie bierzesz, maz powinien dostac lanie za takie teksty
Tamlin zachowanie corki twojego Tz ponizej krytyki, 14 lat to juz panna jest duza, wiec mogla by cos pomoc w domu eh brak slow ogolnie ale ja daleko takich przypadkow nie musze tez szukac , i tez mnie to wnerwia niesamowicie

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 20:57   #521
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
dlatego lepiej zapobiegać niż leczyć. matko jak ja się cieszę, że poszłam z tą jedynką od razu i mam z głowy

no to zdrówko

to zależy od szpitala, ale położna dla mnie jest najważniejsza

właśnie mój gin polecił mi szpital, który wybrałaś, więc pojadę go obejrzeć
tylko skad mam widziec ze polozna ktora wybiore bedzie dobra i na prawde pomocna, starala sie ochronic krocze itd. musze popatrzec w necie, moze ktos poleca jakas polozna wlasnie z ujastka
moze sie spotkamy na porodówce, bo widze że tylko dzien róznicy mamy

Stary 2012-07-18, 21:03   #522
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Skurczy u mnie brak, brzuch mięciuśki. Dzwoniłam do wuja, który jest ginem, jednak troszkę za daleko odemnie i mnie troche uspokoił, bo kłębek nerwów dziś. Cóż - odpoczywamy.

Też ciekawa jestem jaką Twój ma wagę

To siedzimy cichutko i leżymy, żeby maluszki siedziały sobie grzecznie jak najdłużej w brzuszku
trzymam kciuki żeby Bartuś siedział jeszcze długo w brzuszkowie.w sumie czesto się słyszy o takich przypadkach a potem dzidziusie są przenoszone i nie chca wyjsc.życze Ci żeby urodził sie w terminie.wiem że rzadko sie to zdarza ale moja przyszywana kuzynka urodziła dokładnie w terminie więc wszystko możliwe
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 21:05   #523
m_moni
Zadomowienie

hehe ja myślałam, że Ty na siemiradzkiego się zdecydowałaś. ja tam jadę obejrzeć kąty. na ujastku w sumie za nic się nie płaci, więc można przyjechać z ulicy, ale personel za to podobno niezbyt "miły"
Stary 2012-07-18, 21:08   #524
Sojka1990
Zadomowienie

Maggie no to współczuje z tym niepakownym pokoikiem my uciekliśmy z łóżeczkiem od okna w szary kąt.
Co do sklepów z biustonoszami mymi to jeden jest w centrum, kurcze ja bardzo się na tych ulicach nie znam ale to jest Lubartowska 6 - czyli górny odcinek Lubartowskiej jak się na Krakowskie zmierza a drugi gdzie często dostaje staniki kostara właśnie jest w plazie

Anusia, Aga - dziewczyny zaciskać nogi i nie wypuszczać. Trzeba skończyć te 37 tygodni

Gratuluje dużych dziewczyn po wizytach!! Jak tak czytam te wasze wagi to aż mi się coś robi że Zośka taki kurdupelek... mam nadzieje że 2 sierpnia (to już będzie skończone 35 tygodni!!) na USG już wyjdzie jej ponad 2 kg.. bo potem będzie miała jeszcze tylko 2 tyg w brzuchu

Co do dentysty to uciekam jak najdalej się da i mimo tego że na chwile obecną mam jakieś 4 zęby z tego co widze do zrobienia to jednak jakoś nie mam motywacji żeby pójść do sadysty
Stary 2012-07-18, 21:29   #525
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe ja myślałam, że Ty na siemiradzkiego się zdecydowałaś. ja tam jadę obejrzeć kąty. na ujastku w sumie za nic się nie płaci, więc można przyjechać z ulicy, ale personel za to podobno niezbyt "miły"
no jednak ujastek, troche lepsze opinie czytalam o ujastku no i jednak w siemieradzkiego trzeba placic za wszystko. wole ta kase jakos inaczej sporzytkowac. na ujastku oplace na pewno 1 osobowa sale i to zeby tz mogl z nami zostac
presonel jakos przezyje, tz bedzie ze mna caly czas wiec jakos bedzie

Stary 2012-07-18, 21:44   #526
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Po wizycie mam mieszane uczucia. Niby źle nie jest, ale jednak. Szyjka znów się skróciła. Według gina ma 24,5 mm. Dzidziuś już gotowy, główką w dół, waży 1900g. Rozwarcia brak. Łożysko troszkę zaczęło się starzeć. Więc dostałam polecenie spakowania torby do szpitala i gdyby coś się zaczęło dzić to już nie będziemy wyciszac skurczy... Także jestem troszkę przestraszona i mam odpoczywać do następnej wizyty... 7 sierpnia
Jak narazie na plusie 11kg, waga odpowiednia podobno
Ojej to oszczędzaj się kochana ! A Bartuś niech tam jeszcze grzecznie posiedzi, ma jeszcze czas. za was trzymam

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Info od Aga_ton
"Od wczoraj leżę bo małej spieszy się do wyjścia. Mocno napiera i nie wiadomo jak długo szyjka wytrzyma Muszę trochę poleniuchować. Postaram się zajrzeć do Was wieczorkiem. Dziękuję za troskę. Buziaki i pozdrowienia"
Również trzymam

Cytat:
Hej
Ja juz po wizycie

a Was nadrobie pozniej
Super

Cytat:
witam się po wizycie, pytałam się o luteinę tak jak wspominałyście już do 23 tc jest refundowana, mały Mateuszek waży 1600 g i ułożył się główkowo

Cytat:

Dobranoc Dziewczynki
wow, duża dziewuszka

Konczi śliczne kolorki
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 21:46   #527
Iwoncia81
Zakorzenienie

Noż ja pierdykam noooooo!!!!!!
Tyle nacytowałam i odpowiedziałam i sie zesrało
Boże jak mnie to wnerwia !!!!
Aż z nerwów śmieje sie jak opętana :screwy:

Już nie pamiętam kto, co i jak i co miałam odpisać

Konczi kolorki świetne
Sama bym takie chciała

Gratuluje udanych wizyt dzisiejszych, a za te maleństwa które cisną sie na świat za szybko trzymam mocno kciuki i modle się żeby siedziały w brzuszkach jeszcze, bo troche czasu do wyjścia mają.

Kurcze dziewczyny nie przesilajcie sie tylko odpoczywajcie bo już niewiele nam zostało, a okna czy inne duperele mogą poczekać aż dzieciaczki przyjdą na świat.
Moje okna już mnie wnerwiają strasznie,tak samo firany. Jeżeli damy rade to mężul mi to zrobi, ale ja sie okien nie tykam odkąd w ciąże zaszłam.
No

A dzisiaj po dzieciowych rzeczach popatrzyłam w sklepach i kupiłam nożyczki do paznokietków zaokrąglone, szczoteczke i grzebyk do włosów, dwa smoczki uspokajające i łańcuszek z misiem do smoczka żeby jak malec wypluje to sie nie zawieruszył lub nie spadł na ziemie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 21:51   #528
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Anesh pomodle się za Twoje malenstwo, wierzę że wszystko dobrze się skończy

Dziękuję
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 22:01   #529
kraven
Zakorzenienie

Tyle napisałam i mi zjadło

Ja u dentysty byłam przed ciążą i wszystko wyleczyłam. A teraz pójde dopiero po porodzie. Pocieszam się że nigdy nie miałam znieczulenia u dentysty to i może pirod wytrzymam

Tamlin mam pytanie czy spotkałaś się kiedyś z takim sposobem znieczulenia http://rehababy.com.pl/index.php?opt...id=9&Itemid=16 ?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 22:03   #530
anesh_
Zakorzenienie

Agnes!84!! i kraven dziękujemy za modlitwę.
Anusia i aga_ton trzymajcie się.

Nie wiem czy mi wysłało poprzednie wiad., bo coś mi się strona tnie.

Cały czas myślę o moim maluszku czy wszystko będzie ok. Staram się nie denerwować, ale im bliżej wizyty tym szybciej mi serce chodzi (dosłownie).
Stary 2012-07-18, 22:09   #531
Iwoncia81
Zakorzenienie

Ide chyba spać bo orogram w fonie mi na wzaż opornie wchodzi a na kompa mi sie nie chce
Dobranoc kochane
Stary 2012-07-18, 22:09   #532
Iwoncia81
Zakorzenienie

Ide chyba spać bo program w fonie mi na wizaż opornie wchodzi a na kompa mi sie nie chce
Dobranoc kochane
Stary 2012-07-18, 22:10   #533
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia czemu te nasze maleństwa tak się na świat spieszą? w brzuszkach im już ciasno? trzymam mocno kciuki za wszystkie z Was: Agaton, Colds, Anusia, Anesh, Angel (jeśli o Kimś zapomniałam, to przepraszam)... i też proszę o trzymanie kciuki za nas, bo choć Maleńka chwilowo się uspokoiła to jednak nigdy nic nie wiadomo choć i tak w porównaniu z Wami jestem w tej komfortowej, można by rzec, sytuacji 34 tygodnia już.

Maggie dziękujemy i trzymamy kciuki.

niegrzeczna super, że wszystko dobrze z maleńką.

Jejku, ale dziwnie się czuję.... serce mi chodzi jak najęte, a organizm cały wyciszony.... siły nie mam...
Stary 2012-07-18, 22:11   #534
kraven
Zakorzenienie

Ja się na dzisiaj pożegnam bo mi strasznie wizaz muli. Do jutra

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 22:21   #535
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

Super

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Anesh kochana myśle o Was i wierze,że dzidzia zdrowiutka

m_moni gratuluję kolejnego tygodnia Tobie i wszystkim innym mamusiom.
Stary 2012-07-18, 22:22   #536
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A w dupie mam co ona myśli, siedzi księżniczka i nawet garów nie umyje.

Dziękuje. Matko może to szansa dla mnie abym w końcu poszła do dentysty. Boję się panicznie, dentysty i pająków. A wiem że muszę iść bo mam ułamanego mleczaka. Ale dopóki nie boli to udaję że problemu nie ma.
Też nie nawidze takiego nieróbstwaPająków też się boję a dentysta to wiem,że trzeba i lepiej chodzić na kontrole,niż potem z bólem lecieć.Wiem,zadługo zwlekałam...
Co moga Ci zrobić teraz z tym ułamanym mleczakiem?

Cytat:
Ano właśnie niewiem jak. U dentysty byłam na leczeniu ostatnio w liceum albo i wcześniej. Później tylko przeglądali mi przy okazji wizyt u ortodonty bo chciałam aparat, ale przez moje dwa mleczaki nie mam założonego, bo pod jednym stałego nie ma, a drugiego nie znaleźli mimo otwarcia zatoki szczękowej. I tylko ten ułamany mleczak mnie boli, żaden inny.
O matko!to musiało być straszne!!!brzmi strasznie...

Cytat:
O ile lekarz ma podpisaną umowę z nfz, a niestety większość to tylko prywatka.
Właśniea kolejki na pewno masakryczne jak wszędzie na nfz.A z bólem długo nie wytrzyma.Jeszcze tak jak u mnie zapalenie dziąsła w ciąży,to tymbardziej nie można zwlekać...

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Ale na NFZ nie zostałaby tak szybko przyjęta. Poza tym to co refunduje fundusz w kwestii leczenia kanałowego tutaj nie obejmuje bo Katee pisała, ze to ząb pod mikroskop.

Katee biedulko znieczulenie dostałaś pewnie to najbezpieczniejsze i One niestety nie działają tak silnie.
Narazie obyło się bez mikroskopu a leczenie+mikroskop to dodatkowo 200złDała mi kilka dawek tego dla kobiet w ciąży,ale że dziąsło wrażliwe i stan zapalny,nie pomogło.Dopiero dała kolejne w dziąsło koło ósemek(których nie mam)i gdzieś po 10min.poczułam ulgę.A tak to co chwilę jej podskakiwałam na fotelu.Zeszłam naprawdę wymęczona,z bólem pleców i zawrotami głowy.

Cytat:
Katee biedna Ty. ale chyba Cię tak cały tydzień nie będzie bolało, co? no i mam nadzieję że za tydzień znowu nie będzie chciala trzech stów, bo wtedy to już masakra
Też mam taką nadzieję,jakby co biorę apap.Za tydzień mówiła,że ma kosztować 80zł.Tylko,że muszę też zrobić 2 na górze,ale to już u innej stomatolog(tam ok.200za dwa zęby płaciłam)więc jakby nie patrzeć,dużo kasy pójdzie na te zęby....
A ten co dzisiaj mi robiła,wyliczyła mnie,że gdzieś 700zł wszystko.

Cytat:
Stomatolog i ginekolog to jednak zarobi
Ja zęby zaczęłam leczyć w 4 miesiącu, kosztowały mnie ponad 1000 zł, ale wszyściutko poleczone. A Tobie współczuje... Dobrze, że poszłam wtedy, zrobiłam wszystko i teraz kaskę na wyprawkę przeznaczam a nie na dentyste.

Po wizycie mam mieszane uczucia. Niby źle nie jest, ale jednak. Szyjka znów się skróciła. Według gina ma 24,5 mm. Dzidziuś już gotowy, główką w dół, waży 1900g. Rozwarcia brak. Łożysko troszkę zaczęło się starzeć. Więc dostałam polecenie spakowania torby do szpitala i gdyby coś się zaczęło dzić to już nie będziemy wyciszac skurczy... Także jestem troszkę przestraszona i mam odpoczywać do następnej wizyty... 7 sierpnia
Jak narazie na plusie 11kg, waga odpowiednia podobno
Święta prawda,mój mąż zawsze ubolewa,ze czemu on na ginekologa nie poszedł
Aniu trzymaj się dzielnie kochana,obyś wytrwała do 38t.
Matko,czemu łożysko się już starzeje?przecież jeszcze pare tygodni do końca...co gin powiedział?

Konczi bardzo ładne mebelki,kolorów w pokoiku nie zobaczyłam,bo net mi coś szwankuje
Maggie super miałaś imprezkę,też bym chciałai cudowne prezenty

Ja trochę się zdrzemnęłam po tych dzisiejszych przeżyciach,o 18wstałam i zadzwonił mój brat cioteczny,że wpadną za pół godzinki(prosić na wesele)25sierpnia tak jak wypada mój tp z OM,więc nie wiem,czy pójdziemy.I dziś się dowiedziałam,że jego siostra(moja rówieśniczka)też jest w ciąży i terminowo podobnie jak ja.I u nich na weselu już 4cięzarówki naliczone z terminem na wrzesień
Idę nadrobić,ciut mi zostało...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 22:28   #537
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Anesh ja również o Was myślę i wysyłam całe mnóstwo ciepła! Będzie dobrze. Zobaczysz
Dziękuję

asiejka86 gratuluję wizyty.
Stary 2012-07-18, 22:59   #538
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
no jednak ujastek, troche lepsze opinie czytalam o ujastku no i jednak w siemieradzkiego trzeba placic za wszystko. wole ta kase jakos inaczej sporzytkowac. na ujastku oplace na pewno 1 osobowa sale i to zeby tz mogl z nami zostac
presonel jakos przezyje, tz bedzie ze mna caly czas wiec jakos bedzie
będzie dobrze

kupiłam ten proszek lovela i to jest właśnie ten zapach, którego szukałam kiedyś kupiłam na all jakieś bebiczkowe ubranko i właśnie tak pięknie pachniało

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Święta prawda,mój mąż zawsze ubolewa,ze czemu on na ginekologa nie poszedł

mój też

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

m_moni gratuluję kolejnego tygodnia Tobie i wszystkim innym mamusiom.
dziękuję kochana myśl pozytywnie, z dzidziusiem będzie wszystko ok

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Tyle napisałam i mi zjadło
mi też, coś się wizaż zawiesił na godzinkę

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Tamlin mam pytanie czy spotkałaś się kiedyś z takim sposobem znieczulenia http://rehababy.com.pl/index.php?opt...id=9&Itemid=16 ?
też jestem ciekawa

http://www.koala.krakow.pl/strony,strona,tens
Stary 2012-07-18, 23:25   #539
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Przychodzi do mnie polozna ale jest beznadziejna, zalezy jej tylko na kasie z nfz. Za każdym razem mówi że ona tylko na chwilę, nie chce przeszkadzać u że na to czy tamto jeszcze za wcześnie. To po jaką cholerę przychodzi?? Żeby zgarnąć podpis za nic.
Może powiedz jej,ze nie przeszkadza,zadawaj pytania,może się rozrusza?a jak nie,nic nie podpisuj.

Cytat:
Info od Aga_ton
"Od wczoraj leżę bo małej spieszy się do wyjścia. Mocno napiera i nie wiadomo jak długo szyjka wytrzyma Muszę trochę poleniuchować. Postaram się zajrzeć do Was wieczorkiem. Dziękuję za troskę. Buziaki i pozdrowienia"
Leż kochanieńka i zaciskaj nogi,niech Lenka siedzi grzecznie i nabiera ciałka

Cytat:
Trochę mężowi już popłakałam. Wystarczy tego stresu, bo on w niczym nie pomoże. Mam nadzieję, że do 37 tygodnia dotrzymam.
Sterydy dostałam już miesiąc temu.
Skurczy jeszcze nie miałam, leże i odpoczywam.
Mam teraz zwracać szczególną uwagę na ruchy małego i je liczyć.

Idę lulu, bo głowa boli mnie strasznie...
Ja też muszę zwracać uwagę na ruchy małego.Boję się,że to moje zapalenie dziąsła może na niego źle wpłynąćStaram się być dobrej myśli...

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia czemu te nasze maleństwa tak się na świat spieszą? w brzuszkach im już ciasno? trzymam mocno kciuki za wszystkie z Was: Agaton, Colds, Anusia, Anesh, Angel (jeśli o Kimś zapomniałam, to przepraszam)... i też proszę o trzymanie kciuki za nas, bo choć Maleńka chwilowo się uspokoiła to jednak nigdy nic nie wiadomo choć i tak w porównaniu z Wami jestem w tej komfortowej, można by rzec, sytuacji 34 tygodnia już.
Jeszcze Ja,Konczita,Weronika,Mart usia....więcej nie pamiętam.Musimy szczególnie uważać...

Cytat:
Hej
Ja juz po wizycie

a Was nadrobie pozniej
Super,że wizyta udanaJa mojego z 8tyg.nie widziałam,a w szpitalu robił mi usg w 30tc i nic nie widziałam,bo tylko on miał monitor.
Pizza za mną chodzi,ale teraz to ciężko by mi było ją jeść,bo żuję tylko jedną stroną

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
masakryczne ceny są u dentystów niestety, mój mąż też teraz leczy zęby, ale ja się nie wściekam, bo przecież celowo sobie ich nie psuje nie? więc nie rozumiem wściekania się twojego męża, pomimo nieprzewidzianego wydatku
Wiesz,ostatnio zadużo nie zarabia,moja kasa z zusu o 2stówy niższa,teraz dostałam 170zł i to ma byc cała wypłata???we wterek pójdę z następnym L4 to zapytam,co jest grane?mam nadzieję,ze będzie wyrównanie,bo za co ja kupię resztę wyprawki???

Cytat:

Cytat:
wkurza mnie to strasznie. wnet bedzie, że dentysta tylko dla bogatych bedzie nie kazdy ma żeby wydac 1000 i wiecej na naprawe zebow.
Dokładnie,przeraża mnie to..

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
A ja dzis bylam caly dzien prawie u kolezanki,troszke odzylam,maly zreszta tez,bo ma duzo zabawek od siostrzenca
ja chyba tez zapisze sie do dentysty bo mi plomba z jedynki z tylu wypadla i musze sie tym zajac bo juz zaczyna troszke bolec chce isc na nfz bo teraz mam wazniejsze wydatki,a z tego co wiem to nfz daje biale plomby do przednich zebow.
Tego Ci było trzebaa do dentysty idź,bo na wizytę też pewnie poczekasz.A powiedz jak teściowa,bez problemu oddała Ci kase?

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:

Dobranoc Dziewczynki
To niezła z niej laskaponad 4kg to pewnie już cc zrobią?masz przed tym obawy?

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Gratuluje dużych dziewczyn po wizytach!! Jak tak czytam te wasze wagi to aż mi się coś robi że Zośka taki kurdupelek... mam nadzieje że 2 sierpnia (to już będzie skończone 35 tygodni!!) na USG już wyjdzie jej ponad 2 kg.. bo potem będzie miała jeszcze tylko 2 tyg w brzuchu

Co do dentysty to uciekam jak najdalej się da i mimo tego że na chwile obecną mam jakieś 4 zęby z tego co widze do zrobienia to jednak jakoś nie mam motywacji żeby pójść do sadysty
Ja też tak przeciągałam,aż samo przypyliło pulsującym zębem.Myślałam,że po ścianach będę chodzić.
A Zosieńka cały czas rośnie,będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Jejku, ale dziwnie się czuję.... serce mi chodzi jak najęte, a organizm cały wyciszony.... siły nie mam...
Kochana nie zadręczaj się tak,bo dzidzia tez się stresuje

Zasypiam,więc uciekam.Dobranoc!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 00:20   #540
Sojka1990
Zadomowienie

No to witammy 35 tc Sandra, to jak? nasze zdrowko chyba nie ?? a raczej naszych Brzdacow
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości