|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Zaneta nie mam pojecia, czy smietan fix pomoze. Bo to nie chodzi o bita smietane, ze splynie, tylko ze bita smietana moze rozpuscic mase cukrowa. Ale jak pisalam nie wiem, czy tak sie dzieje na prawde, bo nie ryzykowalam. Gdzies na jakims forum znalazlam info, ze wcale sie tak nie dzieje.
A smietan fix tez zawsze daje do bitej smietany. Moje masy to: budyniowa bita smietana bita smietana z mascarpone |
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Coś takiego jak auto Wadera ma już.
|
|
|
|
#1233 | |
|
Zadomowienie
|
aha, pytam, bo Dawid wszystko zagryza, czy jakby zniszczył można wymienić
![]() (edit: to apropos wypowiedzi brumka w sprawie rurki w bidonie )Cytat:
jest kontrastowa, więc równieź ciekawa zresztą dziecko nie bawi się w tym, tylko jedzie, tak sobie myślę.. a mnie bardziej się krowa podobała ![]() wściekam się na klocki, mamy takie trzy, duże sześcianki, na każdym inny gadźet do kręcenia, przewijania, pstrykania etc no i mają nalepki papierowe, które w krótkim czasu zaczęły schodzić po namoczeniu śliną, teraz znowu z buzi wyciągałam wałeczki papieru, rany, kto to projektuje??????????????? ???
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2012-07-18 o 15:32 |
|
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedna henna 11,30 ale jak się dwie kupi to ta druga złotówkę kosztuje. Nie wiem jaki odcień wybrać..ale chyba wezmę brązowy. |
|
|
|
|
#1235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z prezentów jeszcze mi przyszło do głowy, że przecież zawsze i u każdego klocki duplo są hitem! ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
Próbuję sobie wyobrazić jak za rok wyjdzie z tym na podwórko, to co mu się będzie bardziej podobać ![]() .......... Na prawej ręce śpi mi Tymcio, lewą usiłuję pisać artykuł i jakoś ciężko mi to idzie
|
|
#1236 |
|
Wtajemniczenie
|
lili nie kupuj perkusji! Chyba że chcesz być z bratem i jego sąsiadami na wojennej ścieżce
. jeszcze ciastolina.
|
|
#1237 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#1238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1239 |
|
Zadomowienie
|
a może sama potrafię zrobić tort?
potrenowałabym ten miesiąc.... czy mi ktoś jak krowie na rowie wyłoży instrukcję? dziekuję!
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek, krowa ciekawsza
![]() A powiedzcie mi w ogóle, co te rowerki mają że są takie drogie? Bo u mnie w marketach są - z wyglądu identyczne - za 120-150 zł...w najprostszej wersji kupujesz w torebce, rozrabiasz, zalewasz mięso i gotowe Na grilla dobra jest Marynata Pikantna z Kamisa.A na serio, przepisów na marynaty jest setki więc trudno podać, ale ja tak często robię jak napisałam powyżej
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak są wykonane Poza tym takie duperelki jak ręczny i nożny hamulec i różne regulacje-śmacje
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja właśnie chciałam się wypowiedzieć na temat rowerków:
mierzyłam sarę do smarta w sklepie, nie pamiętam jaki model, ale...dla mnie za tą kasę to przegięcie. Po 1 i najważniejsze: siedzenie jest za wąskie. za małe, Sary dupka nie mogła na nim " ładnie" i wygodnie siedzieć. Wykonanie? nic specjalnego, i tak dziecko długo w tym nie pojeździ, znudzi się itp, wiec ja jak kupię to ten za 150 zł. Też kupuję kupić duplo dla 2 latka, tylko nie wiem które? polecicie coś? dla chłopca..który zestaw? taki do 120 zł.. Kolina ja Ci nie wytłumacze jak krowie na rowie, bo taka sama ze mnie "piekarka" jak z Ciebie. Nawet biszkopt bym popsuła, a mój piekarnik pozostawia wiele do życzenia, chyba nie równo piecze, szarlotkę ledwo zrobię..
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-07-18 o 18:39 |
|
|
|
#1243 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolina jak poczekasz do po niedzieli, to Ci napisze jak krowie na rowie
, bo teraz z telefonu i internetu z rynku troche by to trwalo. Wtedy moge Ci troche polinkowac.
|
|
|
|
#1244 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
juhhhuuuuuu, będę piekarką
|
|
#1246 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy dopiero z budowy, zasypują już fundament
Brumku, fajne te krówki My mamy bidon z akuku, ale cieknie z niego, zamówiłam ten z aventu. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Domcio w niej zakochany
|
|||
|
|
|
#1247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamolinki
![]() I nie wyrzucajcie mnie ![]() Tęskni mi sie strasznie Ale ostatnio jestempernamentnie zombietelik Jasia tryb spania całkowicie sie popsuł Cytat:
Wkleje wam Jasia zaległego z wyscigu
|
|
#1248 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Sent from my iPad using Tapatalk HD
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba sie udalo
![]() 1,3 .Stan budowy z dzisiaj. 2. Najważniejszy inspektor nadzoru ![]() 4. Mamo ściągnij mi to z głowy! 5. Domek zaprosił na "ogródek" koleżankę
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-07-18 o 20:35 |
|
|
|
#1250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciastolinę już przerabiał, nie będzie szału ![]() Cytat:
![]() Też kupiłam Radkowi dzisiaj buty. Jak zrobię fotkę to Wam pokażę. |
||
|
|
|
#1251 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam i ja!!!!
Nie było mnie bo ledwo żyje czy wszystkie dzieci nie spia? My już 3dzień spimy po 2-3h...wierze,że dziś bedzie inaczejCytat:
Cytat:
Ewka mały owsik a na rowerku siedzi jak zakleta ![]() Cytat:
Boski jak zawsze Cytat:
![]() A Domek sie wydaje już taki dorosły na tym rowerku-cudny! Fundamenty i podłaczenia najgorsze-teraz juz z górki życze Wam duzo słonca-niech wszystko pieknie schnie![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Wymyśliłam sobie,że upieke pierwszy w życiu tort...stylizacja na roczek-LAS Mam z Ikei bieżnik w las ze zwierzatkami a dzisiaj znalazłam tort idealny! http://mniam-mniam.bloog.pl/id,38640...3&ticaid=6ed44 Bałam sie cos lepic z masy a świnki z pianki wygladaja kuszaco. Na najblizszych zakupach kupie pianki i wypróbuje ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Wymyśliłam sobie,że upieke pierwszy w życiu tort...stylizacja na roczek-LAS Mam z Ikei bieżnik w las ze zwierzatkami a dzisiaj znalazłam tort idealny! http://mniam-mniam.bloog.pl/id,38640...3&ticaid=6ed44 Bałam sie cos lepic z masy a świnki z pianki wygladaja kuszaco. Na najblizszych zakupach kupie pianki i wypróbuje |
||||
|
|
|
#1252 |
|
Zadomowienie
|
Jasiek na wyścigach
a po wyścigach ochłodzenie w kąpieli? Natka, nie otwierają mi się załączniki, jakiś błąd, być może tylko u mnie, później spróbuję powiększyć ale z ikonek w wiadomości widze że ładna okolica, lasek.. spokojnie się wydaje isiaok, zabawne te świnki w błotku, fajna dekoracja
|
#1253 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spotkanieprzystole.blox.p l Taki chalwowy. Zawsze sie udaje a jest pyszny. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moj szalony syn dzisiaj padl jak zabity. Hitem sa ostatnio u nas borowki, uwielbia je wcinac. Chyba kupie z dwa krzaczory i posadze na ogrodzie. Chcialam si ejeszcze pochwalic moim tortem z roczku Szymka. Tego nieoficjalnego.
|
|
|
#1254 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hihi nie to ostatnie z komórki z basenu( dzień pózniej )
Cytat:
Mój o dziwo tez padł szybciutko A tort jaki miał smak? Cytat:
Właśnie już miałam pytać o Ciebie Za miłe słowa dziękuje tort wyglada zdumiewajaco Domek niezły kolarz ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- hihi nie to ostatnie z komórki z basenu( dzień pózniej ) Cytat:
Mój o dziwo tez padł szybciutko A tort jaki miał smak? Cytat:
Cytat:
Za miłe słowa dziękuje tort wyglada zdumiewajaco Domek niezły kolarz ![]() Brumeczek będziesz jeszcze dziś?
|
|
#1255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Krem robilam z tego przepisu http://mojewypieki.blox.pl/2012/01/Paris-Brest.html Pokaże wam mojego gagatka: http://www.youtube.com/watch?v=EsHvA...&feature=share
Ale jesteś prawdziwy jak ja..." Edytowane przez Kajool Czas edycji: 2012-07-18 o 22:33 |
|
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem! Stój, nie uciekaj jeszcze, nadrabiam!
|
#1257 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
Panna Blanka dziekuje za gratki wszystkim ciociom Crazy kolina stronczek brumek kajool Natka toska daKaro agawoo agni aania lili Oliweczka – jeszcze a propos prognozy pogody – Czesi (co zapewne potwierdzi ciotka Shira www.meteocentrum.cz spanie rodzenstwa – u mnie jest 2 lata roznicy i poki co nie wyobrazam sobie dania dziewczyn do jednego pokoju. Dopóki mala się budzi będzie z nami, potem ja przeniesiemy. Agawoo – ja tez zaczynam prace od wrzesnia i już się boje co to będzie… ![]() Brumku - moje dziewczyny dogaduja sie swietnie! Zazdrosc Klary zbiega sie do tego, ze chce byc przytulana w tym samym czasie, wyrywa tez czasem Blanie zabawki... i to wsyzstko. Tak poza tym to bawia sie ze soba coraz lepiej i lepiej, nie moge sie na nie napatrzec A Blance wyszedl drugi zabek – żeby było smieszniej – gorna jedynka po skosie od tej dolnej
|
|
|
|
#1258 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No więc chyba będzie krowa
![]() Cytat:
Bo my tez ostatnio nie śpimy I Wiki Stronczkowa też, a w podobnym wieku.Cytat:
![]() To z Jaśka jest już zupełny blondynek Dorośleje to nasze cudo, oj dorośleje Cytat:
![]() 2. Ten tort to moje marzenie ![]() Jak go zrobisz będziesz moim guru Cytat:
Dwa lata temu posadziłam z mamą na działce 3 krzaczki, w poprzednie lato jeszcze 5 I te 3 już owocują, w weekend jedliśmy prosto z krzaczka
|
|
#1259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzięki czy też tak źle wam wizaż chodzi? :?
|
|
#1260 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem bardzo z nich zadowolona. Kupiłam ciut za duże, ale to nie przeszkadza - będzie miała na dłużej ![]() Śmiga w nich wszędzie i przede wszystkim nie ściąga jak skarpetki. Więc Ja mocno polecam, na pewno kupię je po raz kolejny jak z tych wyrośnie... Cytat:
moja dama wg uwielbia krowy,ale prawdziwej się boi ![]() tylko jak zapytam,jak robi krowa to ona "mmmuuu" Cytat:
![]() Choć Ja wolę wyjść z pokoju zrobić 3 głębokie oddechy i wrócić, ale w chwili braku sił też zdarzy mi się krzyczeć ![]() Cytat:
![]() Muszę zrobić 2 tory i ten drugi chyba zrobię z masa budyniową.Cytat:
5 jajek 1 szkl mąki 1 szkl cukru szczypta soli. Ubijam najpierw na sztywną pianę białką dodając szczypty soli, następnie wsypuje partiami cukier i ubijam tak żeby nie czuć grudek cukru (możesz szklankę cukru zwykłego zmielić na cukier puder - mniej ubijania potem) następnie dodaję pojedynczo żółtka nadal ubijam, potem wsypuje powoli mąkę która mieszam bądź miksuję na wolnych bardoz wolnych obrotach.Generalnie ciasto biszkoptowe podczas wyrabiania powinno Ci urosnąć 3-krotnie.Piekę w temp 180 stopni ok 20 min ( zależne o piekarnika) sprawdzam wykałaczką czy jest dobre.Biszkopt studzi się w uchylonym piekarniku,żeby szybko i dużo nie opadł. A masa kupuje śmietane 30% z biedronki ubijam na sztywno, dodaję 2 op serka mascarpone miksuję a potem wsypuję 2 opakowania śmietana-fix i też miksuje. Dodaję owoce. i finito. Na tort zamawiam dekorację z allegro i raczje obsmaruję torta tą masą też![]() Coś wizaż zamula
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

)

Bo u mnie w marketach są - z wyglądu identyczne - za 120-150 zł...