Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-18, 15:20   #1231
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Zaneta nie mam pojecia, czy smietan fix pomoze. Bo to nie chodzi o bita smietane, ze splynie, tylko ze bita smietana moze rozpuscic mase cukrowa. Ale jak pisalam nie wiem, czy tak sie dzieje na prawde, bo nie ryzykowalam. Gdzies na jakims forum znalazlam info, ze wcale sie tak nie dzieje.
A smietan fix tez zawsze daje do bitej smietany.
Moje masy to:
budyniowa
bita smietana
bita smietana z mascarpone
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 15:30   #1232
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Coś takiego jak auto Wadera ma już.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 15:30   #1233
Kolina
Zadomowienie

aha, pytam, bo Dawid wszystko zagryza, czy jakby zniszczył można wymienić
(edit: to apropos wypowiedzi brumka w sprawie rurki w bidonie )

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Mam problem - nie śmiać sie ze mnie!
Będę dziś zamawiać smart trika () i od 3 dni głowię się, który kolor wybrać: zielony czy krowę.
Bardziej podchodzi mi krowa, bo opórcz tego daszku jest prawie czarna, więc taka "męska" i ładniejsza dla mnie. Ale z drugiej strony myślę sobie czy dziecku bardziej nie przypadnie do gustu coś obłędnie i wściekle kolorowego, jak ta zieleń?
Mamuśki z 2-3 letnimi chłopcami - co ONI by wybrali?
my mamy krowę
jest kontrastowa, więc równieź ciekawa
zresztą dziecko nie bawi się w tym, tylko jedzie, tak sobie myślę.. a mnie bardziej się krowa podobała

wściekam się na klocki, mamy takie trzy, duże sześcianki, na każdym inny gadźet do kręcenia, przewijania, pstrykania etc no i mają nalepki papierowe, które w krótkim czasu zaczęły schodzić po namoczeniu śliną, teraz znowu z buzi wyciągałam wałeczki papieru, rany, kto to projektuje??????????????? ???

Edytowane przez Kolina
Czas edycji: 2012-07-18 o 15:32
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 15:34   #1234
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dzięki
jedna henna 11,30 ale jak się dwie kupi to ta druga złotówkę kosztuje.
Nie wiem jaki odcień wybrać..ale chyba wezmę brązowy.
Stary 2012-07-18, 15:46   #1235
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dzięki
jedna henna 11,30 ale jak się dwie kupi to ta druga złotówkę kosztuje.
Nie wiem jaki odcień wybrać..ale chyba wezmę brązowy.
Ja mam brązową. Jest bardzo ciemna, ale wygląda naturalnie.

Z prezentów jeszcze mi przyszło do głowy, że przecież zawsze i u każdego klocki duplo są hitem!

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
my mamy krowę
jest kontrastowa, więc równieź ciekawa
zresztą dziecko nie bawi się w tym, tylko jedzie, tak sobie myślę.. a mnie bardziej się krowa podobała
No niby tak, ale jednak to zabawka Próbuję sobie wyobrazić jak za rok wyjdzie z tym na podwórko, to co mu się będzie bardziej podobać

..........

Na prawej ręce śpi mi Tymcio, lewą usiłuję pisać artykuł i jakoś ciężko mi to idzie
Stary 2012-07-18, 16:05   #1236
iustyna1
Wtajemniczenie

lili nie kupuj perkusji! Chyba że chcesz być z bratem i jego sąsiadami na wojennej ścieżce . jeszcze ciastolina.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 16:51   #1237
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Co do spania w dzien... ja jestem mistrzynia... potrafie spac z Antkiem, a dziewczyny w drugim pokoju ogladaja bajki. Ale ja mam wprawe prawie 6 letnia w dbaniu o swoje potrzeby. Ale dla zmeczonych naprawde polecam: spijcie albo chociaz polezcie jak dzieci spia. Nie da sie funkcjonowac na najwyzszych obrotach caly czas. Ja mam jedna zasade: czas, kiedy dzieci spia, to czas dla mnie i rzadko lamie ta zasade.
i słusznie.popieram i robie to samo. i rzadko czas jego drzemek wykorzystuję na sprżatanie albo inne domowe roboty. przeważnie.kawka, laptopik i ewentualnie coś do zjedzenia. full relaks.
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
pewnie że można, zdecydowanie lepsze wyjdą jak wcześniej zamarynujesz
o. to ty mi powiedz jak się marnuje, bo ja zmarnuję
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Natko moja Olivka tez ma katar , ktory sie ciagnie chyba od kwietnia. Wczesniej tez miala ale jej zanikal. Wiec zrobilam badania krwi, wymaz z noska ( bylo ok ) i takie jeszcze jedno IGE ( mam nadzieje ze nie pokrecilam) , ktore miala podwyzszone 3-krotnie. Z tego wyszlo , ze jest alergikiem. Tylko jest za mala , zeby robic testy. Mamy syrop przeciwhistaminowy. I teraz dostala masc sterydowa bo ma tez lekka egzeme.31 lipca mamy wizyte u alergologa ( bylam w szoku jak dostalam list bo tutaj wogole nie robnia zadnych testow ani wizyt) .
no ja juz kilka minut próbuję moją szczękę do góry z powrotem unieść ze zdiwienia.
Cytat:

Zła jestem na siebie. Czasem się zastanawiam co ze mnie za matka
Nawet nie wyłapałam, że Radek chce iść spać, tylko obiad mu chciałam dać, nakrzyczałam trochę na niego
nie bądź. wszystkie mamy ciężkie dni. mnie tez się zdarza na niego krzyknąć. rzadko ale się zdarza. nie jesteś chodzącym ideałem, tylko matką
Cytat:
Będę dziś zamawiać smart trika () i od 3 dni głowię się, który kolor wybrać: zielony czy krowę.
Bardziej podchodzi mi krowa, bo opórcz tego daszku jest prawie czarna, więc taka "męska" i ładniejsza dla mnie. Ale z drugiej strony myślę sobie czy dziecku bardziej nie przypadnie do gustu coś obłędnie i wściekle kolorowego, jak ta zieleń?
mnie się ten soczysty zielony podoba - Emil pewnie by wybrał taki(buty wybrał sobie brązowo zółte)
Cytat:
cześć dziewczyny.

**** mać mam dość.
Dość.
Dość.
Dość.
Ileż można usypiać i bujać gnoja? Człowiek nie ma czasu nawet sobie zębów umyć. Wyciągnęłam gówniarza po 1,5 h bujania na dywan. A niech się drze. W dupie go mam. Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrr

***wa tak bym chciała, żeby go ktoś wziął chociaż na głupie pół godziny.
nie bujaj. posadź na ziemi i zabaw czymś. ja buduję wieże z klocków albo zaczynam czytać. i odetchnij troszkę. wiem że ci cięzko, ale dasz radę.
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Nie dość że wstaliscie o nieludzkiej porze, to jeszcze zmęczony i zasnąć nie może. Marina a kładziesz się też spać jak Igor śpi? Jakbym ja musiała wstawać o 4.00 to bym była jak chmura gradowa...
no to ja wstaję codziennie o 5, albo i wcześniej. ale grad mi się włącza wieczorem około 7. bo jestem padnięta. i wtedy dogorywam do 9 i spanie.
Cytat:
mam też problem z jego przebieraniem, gdy go kładę na plecy jest krzyk, normalnie płacze, wywija się na bok, brzuch, przebieranie go to szarpanina
jak to piszę zrobił qpę, więc idę go przebrać choć 15min temu pieluchę zmieniałam, znowu będzie ryk
u nas to samo i wtedy wąłśnie najczęściej nerwy mi puszczają. ostatnio nakrzyczałam na niego. bo miał koopę i jak go oczyszczałam to wymazał mnie i to dwie ręce.a traf chciał, że akurat mnie plecy zaswędziały i nie było się jak podrapać
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Swoją droga mam tak samo, jakoś w dzień nie umiem spać a jak śpię to w sumie tylko wtedy kiedy wiem, że ktoś jest jeszcze w domu np mąż.

-
ja też nie potrafię. a jeżeli już to jak się obudze to chodze jak potłuczona.
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że kupiłam mu już jedne buty umi i jedne kickersy - obie pary ściąga z nóg, a clarksów nie. Także zostajemy przy tej firmie Poza tym są śliczne I tylko za 7 funtów No i na półeczce stoi zdjęcie Szymka w bucikach podpisane For my very first shoes i dyplomik Jaki macie rozmiarek pierwszych butów? My 4F
7 funtów tylko????a my jakieś 28. no nic następne butki będe szukać na wyprzedaży. my mamy 5H kochana. wiec stópka duża.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 17:32   #1238
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
7 funtów tylko????a my jakieś 28. no nic następne butki będe szukać na wyprzedaży. my mamy 5H kochana. wiec stópka duża.
Tylko Przecenione 70 %. Większość modeli była przeceniona, teraz żałuję, że nie wzięłam dwóch par. O takie:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF3339.jpg (107,1 KB, 28 załadowań)

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 17:33   #1239
Kolina
Zadomowienie

a może sama potrafię zrobić tort?
potrenowałabym ten miesiąc....

czy mi ktoś jak krowie na rowie wyłoży instrukcję?

dziekuję!
Stary 2012-07-18, 17:39   #1240
aania_20
Zakorzenienie

Brumek, krowa ciekawsza
A powiedzcie mi w ogóle, co te rowerki mają że są takie drogie? Bo u mnie w marketach są - z wyglądu identyczne - za 120-150 zł...

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
o. to ty mi powiedz jak się marnuje, bo ja zmarnuję
w najprostszej wersji kupujesz w torebce, rozrabiasz, zalewasz mięso i gotowe Na grilla dobra jest Marynata Pikantna z Kamisa.
A na serio, przepisów na marynaty jest setki więc trudno podać, ale ja tak często robię jak napisałam powyżej

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 17:49   #1241
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek, krowa ciekawsza
A powiedzcie mi w ogóle, co te rowerki mają że są takie drogie? Bo u mnie w marketach są - z wyglądu identyczne - za 120-150 zł...
Na pewno porządniejsze wykonanie, bo te za 150 zł oglądałam na żywo na naszym podwórku i każda część żyje swoim życiem Tak są wykonane Poza tym takie duperelki jak ręczny i nożny hamulec i różne regulacje-śmacje
Stary 2012-07-18, 18:37   #1242
patik87
Zakorzenienie

Dziewczyny ja właśnie chciałam się wypowiedzieć na temat rowerków:
mierzyłam sarę do smarta w sklepie, nie pamiętam jaki model, ale...dla mnie za tą kasę to przegięcie. Po 1 i najważniejsze: siedzenie jest za wąskie. za małe, Sary dupka nie mogła na nim " ładnie" i wygodnie siedzieć. Wykonanie? nic specjalnego, i tak dziecko długo w tym nie pojeździ, znudzi się itp, wiec ja jak kupię to ten za 150 zł.

Też kupuję kupić duplo dla 2 latka, tylko nie wiem które? polecicie coś? dla chłopca..który zestaw? taki do 120 zł..

Kolina ja Ci nie wytłumacze jak krowie na rowie, bo taka sama ze mnie "piekarka" jak z Ciebie. Nawet biszkopt bym popsuła, a mój piekarnik pozostawia wiele do życzenia, chyba nie równo piecze, szarlotkę ledwo zrobię..

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-07-18 o 18:39
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 18:59   #1243
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Kolina jak poczekasz do po niedzieli, to Ci napisze jak krowie na rowie, bo teraz z telefonu i internetu z rynku troche by to trwalo. Wtedy moge Ci troche polinkowac.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 18:59   #1244
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Brumek, krowa ciekawsza

w najprostszej wersji kupujesz w torebce, rozrabiasz, zalewasz mięso i gotowe Na grilla dobra jest Marynata Pikantna z Kamisa.
A na serio, przepisów na marynaty jest setki więc trudno podać, ale ja tak często robię jak napisałam powyżej
dziękuję
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Tylko Przecenione 70 %. Większość modeli była przeceniona, teraz żałuję, że nie wzięłam dwóch par. O takie:
no nie żartuj my za takie same tylko zamiast czarnych dodatków są brązowe zapłaciliśmy 28. zła jestem.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 19:08   #1245
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Kolina jak poczekasz do po niedzieli, to Ci napisze jak krowie na rowie, bo teraz z telefonu i internetu z rynku troche by to trwalo. Wtedy moge Ci troche polinkowac.
zaczekam

juhhhuuuuuu, będę piekarką
Stary 2012-07-18, 19:56   #1246
Natka_
Zakorzenienie

Wróciliśmy dopiero z budowy, zasypują już fundament

Brumku, fajne te krówki

My mamy bidon z akuku, ale cieknie z niego, zamówiłam ten z aventu.

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

Natko moja Olivka tez ma katar , ktory sie ciagnie chyba od kwietnia. Wczesniej tez miala ale jej zanikal. Wiec zrobilam badania krwi, wymaz z noska ( bylo ok ) i takie jeszcze jedno IGE ( mam nadzieje ze nie pokrecilam) , ktore miala podwyzszone 3-krotnie. Z tego wyszlo , ze jest alergikiem. Tylko jest za mala , zeby robic testy. Mamy syrop przeciwhistaminowy. I teraz dostala masc sterydowa bo ma tez lekka egzeme.31 lipca mamy wizyte u alergologa ( bylam w szoku jak dostalam list bo tutaj wogole nie robnia zadnych testow ani wizyt) .

Mam nadzieje, ze Domkowi przejdzie szybko
Musimy też zrobić Dominikowi badania, dziękuję za informację

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Żadne z waszych dzieci nie ma ciapków? Ja musze kupić, bo mam takie pomieszczenie gosp. na korytarzu do którego często dosyć chodzę i muszę za każdym razem nakladać Julci buty, a tak byłoby szybciej
O takie sobie wypatrzyłam http://allegro.pl/show_item.php?item=2478659371
My mamy i bardzo polecamy

Cytat:
KROWA!!! Domcio w niej zakochany
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 20:04   #1247
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hej mamolinki Nie bijcie proszę
I nie wyrzucajcie mnie

Tęskni mi sie strasznie
Ale ostatnio jestempernamentnie zombietelik
Jasia tryb spania całkowicie sie popsuł

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Też kupuję kupić duplo dla 2 latka, tylko nie wiem które? polecicie coś? dla chłopca..który zestaw? taki do 120 zł..
http://merlin.pl/LEGO-Duplo-Transpor...06,840744.html
Wkleje wam Jasia zaległego z wyscigu
Stary 2012-07-18, 20:06   #1248
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Stary 2012-07-18, 20:23   #1249
Natka_
Zakorzenienie

Chyba sie udalo

1,3 .Stan budowy z dzisiaj.
2. Najważniejszy inspektor nadzoru
4. Mamo ściągnij mi to z głowy!
5. Domek zaprosił na "ogródek" koleżankę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rps20120718_195714.jpg (111,4 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rps20120718_195828.jpg (198,0 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rps20120718_195858.jpg (111,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rps20120718_195947.jpg (137,7 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rps20120718_195758.jpg (185,1 KB, 52 załadowań)

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-07-18 o 20:35
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 20:30   #1250
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
lili nie kupuj perkusji! Chyba że chcesz być z bratem i jego sąsiadami na wojennej ścieżce . jeszcze ciastolina.

Ciastolinę już przerabiał, nie będzie szału

Cytat:
Oooo to ja też może się czegoś nauczę

Też kupiłam Radkowi dzisiaj buty.
Jak zrobię fotkę to Wam pokażę.
Stary 2012-07-18, 20:49   #1251
isiaok
Rozeznanie

Witam i ja!!!!
Nie było mnie bo ledwo żyje czy wszystkie dzieci nie spia? My już 3dzień spimy po 2-3h...wierze,że dziś bedzie inaczej

Cytat:
oliweczko ja mam takie kapcie dla maluchów i polecam. Nóżka nawet bez skarpet się nie poci, jest ciepła. Jak mała wszystko ściągała ze stóp, tak tylko te jedne papucie zostają na stópce tylko dobrze dobierz rozmiar. Ja kubie za duże kupiłam (i tak w nich chodzi, bo jest dinozaur na obrazku )
A którego producenta polecasz? Ja też już mam dosyć zapinania, sznurowania...i jeszcze jedno pytanko-jaki rozm wybrac? Bo widze, ze sa dziwne przedziały-12/18m???

Cytat:
Krowe!!!!!!!!Na pewno bedziecie zadowoleniEwka dostała od dziadków grajace cudo z głowa psa i z niego nie schodzi
Ewka mały owsik a na rowerku siedzi jak zakleta

Cytat:
Na pewno porządniejsze wykonanie, bo te za 150 zł oglądałam na żywo na naszym podwórku i każda część żyje swoim życiem Tak są wykonane Poza tym takie duperelki jak ręczny i nożny hamulec i różne regulacje-śmacje
To prawda...Nasz jest włąsnie z takiego przedziału cenowego i juz wszystko telepie...
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Boski jak zawsze
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Chyba sie udalo

1,2 .Stan budowy z dzisiaj.
3. Najważniejszy inspektor nadzoru
Przypomniało mi sie ,że ja w takim piasku zgubiłam łancuszek z komunii...szalałyśmy z kuzynkami na kazdej budowie

A Domek sie wydaje już taki dorosły na tym rowerku-cudny!
Fundamenty i podłaczenia najgorsze-teraz juz z górkiżycze Wam duzo słonca-niech wszystko pieknie schnie

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Wymyśliłam sobie,że upieke pierwszy w życiu tort...stylizacja na roczek-LAS
Mam z Ikei bieżnik w las ze zwierzatkami a dzisiaj znalazłam tort idealny!

http://mniam-mniam.bloog.pl/id,38640...3&ticaid=6ed44

Bałam sie cos lepic z masy a świnki z pianki wygladaja kuszaco. Na najblizszych zakupach kupie pianki i wypróbuje

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Bałam sie cos lepic z masy a świnki z pianki wygladaja kuszaco. Na najblizszych zakupach kupie pianki i wypróbuje
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 21:08   #1252
Kolina
Zadomowienie

Jasiek na wyścigach
a po wyścigach ochłodzenie w kąpieli?

Natka, nie otwierają mi się załączniki, jakiś błąd, być może tylko u mnie, później spróbuję powiększyć
ale z ikonek w wiadomości widze że ładna okolica, lasek.. spokojnie się wydaje

isiaok, zabawne te świnki w błotku, fajna dekoracja
Stary 2012-07-18, 21:20   #1253
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

dziekuję!
Kolinko bardzo prosty tort jest na moim blogu:
spotkanieprzystole.blox.p l Taki chalwowy. Zawsze sie udaje a jest pyszny.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja właśnie chciałam się wypowiedzieć na temat rowerków:
mierzyłam sarę do smarta w sklepie, nie pamiętam jaki model, ale...dla mnie za tą kasę to przegięcie. Po 1 i najważniejsze: siedzenie jest za wąskie. za małe, Sary dupka nie mogła na nim " ładnie" i wygodnie siedzieć. Wykonanie? nic specjalnego, i tak dziecko długo w tym nie pojeździ, znudzi się itp, wiec ja jak kupię to ten za 150 zł.

Kolina ja Ci nie wytłumacze jak krowie na rowie, bo taka sama ze mnie "piekarka" jak z Ciebie. Nawet biszkopt bym popsuła, a mój piekarnik pozostawia wiele do życzenia, chyba nie równo piecze, szarlotkę ledwo zrobię..
Szymon dostal takie wiaderko i uwielbia sie nim bawic. Mozna zrobic rozne rzeczy.

Cytat:
I nie wyrzucajcie mnie

Tęskni mi sie strasznie

http://merlin.pl/LEGO-Duplo-Transpor...06,840744.html
Wkleje wam Jasia zaległego z wyscigu
my tez tesknimy

Cytat:

Ciastolinę już przerabiał, nie będzie szału

Oooo to ja też może się czegoś nauczę

Też kupiłam Radkowi dzisiaj buty.
Jak zrobię fotkę to Wam pokażę.
Lili a piankolina?? Moj siostrzeniec za nia szalal. A ksiazeczki lubi??

Moj szalony syn dzisiaj padl jak zabity. Hitem sa ostatnio u nas borowki, uwielbia je wcinac. Chyba kupie z dwa krzaczory i posadze na ogrodzie.
Chcialam si ejeszcze pochwalic moim tortem z roczku Szymka.
Tego nieoficjalnego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dsc00345th.jpg (55,2 KB, 46 załadowań)
Stary 2012-07-18, 21:44   #1254
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Jasiek na wyścigach

[B]
hihi nie to ostatnie z komórki z basenu( dzień pózniej )

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

my tez tesknimy

Moj szalony syn dzisiaj padl jak zabity. Hitem sa ostatnio u nas borowki, uwielbia je wcinac. Chyba kupie z dwa krzaczory i posadze na ogrodzie.
Tego nieoficjalnego.

Mój o dziwo tez padł szybciutko
A tort jaki miał smak?

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Witam i ja!!!!
Nie było mnie bo ledwo żyje czy wszystkie dzieci nie spia? My już 3dzień spimy po 2-3h...wierze,że dziś bedzie inaczej

Boski jak zawsze

[/COLOR]Wymyśliłam sobie,że upieke pierwszy w życiu tort...stylizacja na roczek-LAS

Właśnie już miałam pytać o Ciebie
Za miłe słowa dziękuje
tort wyglada zdumiewajaco

Domek niezły kolarz

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Jasiek na wyścigach

[B]

Cytat:

my tez tesknimy

Tego nieoficjalnego.

A tort jaki miał smak?

Cytat:
Witam i ja!!!!

Boski jak zawsze

Cytat:

Bałam sie cos lepic z masy a świnki z pianki wygladaja kuszaco. Na najblizszych zakupach kupie pianki i wypróbuje[COLOR="Silver"]
Właśnie już miałam pytać o Ciebie
Za miłe słowa dziękuje
tort wyglada zdumiewajaco

Domek niezły kolarz

Brumeczek będziesz jeszcze dziś?
Stary 2012-07-18, 22:11   #1255
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

A tort jaki miał smak?

był czekoladowy Krem robilam z tego przepisu
http://mojewypieki.blox.pl/2012/01/Paris-Brest.html

Pokaże wam mojego gagatka:
http://www.youtube.com/watch?v=EsHvA...&feature=share

Edytowane przez Kajool
Czas edycji: 2012-07-18 o 22:33
Kajool jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 22:13   #1256
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Brumeczek będziesz jeszcze dziś?
Jestem! Stój, nie uciekaj jeszcze, nadrabiam!
Stary 2012-07-18, 22:20   #1257
meszsares
Zadomowienie

Hej dziewczyny,
Panna Blanka dziekuje za gratki wszystkim ciociom
Crazy kolina stronczek brumek kajool Natka toska daKaro agawoo agni aania lili

Oliweczka
jeszcze a propos prognozy pogody – Czesi (co zapewne potwierdzi ciotka Shira) maja najnowoczesniejszy system przewidywania pogody wiec ja ufam im i zawsze patrze tu:
www.meteocentrum.cz
spanie rodzenstwa – u mnie jest 2 lata roznicy i poki co nie wyobrazam sobie dania dziewczyn do jednego pokoju. Dopóki mala się budzi będzie z nami, potem ja przeniesiemy.

Agawoo – ja tez zaczynam prace od wrzesnia i już się boje co to będzie…

Brumku - moje dziewczyny dogaduja sie swietnie! Zazdrosc Klary zbiega sie do tego, ze chce byc przytulana w tym samym czasie, wyrywa tez czasem Blanie zabawki... i to wsyzstko. Tak poza tym to bawia sie ze soba coraz lepiej i lepiej, nie moge sie na nie napatrzec piszcza do siebie, gadaja, skacza po lozku, Blana wpatrzona w Klare jak w obrazek, ostatnio wtula sie w nia tak uroczo a Klara coraz bardziej opiekuncza mowi :kocham Cie Blanusiu, wiesz..

A Blance wyszedl drugi zabek – żeby było smieszniej – gorna jedynka po skosie od tej dolnej
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 22:24   #1258
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
KROWA!!! Domcio w niej zakochany
No więc chyba będzie krowa

Cytat:
I nie wyrzucajcie mnie

Tęskni mi sie strasznie
teliczku, może to to co u nas Bo my tez ostatnio nie śpimy I Wiki Stronczkowa też, a w podobnym wieku.

Cytat:
1,3 .Stan budowy z dzisiaj.
2. Najważniejszy inspektor nadzoru
No nie mogę, Domek ma fach w ręku To ja teraz wyraźnie widzę, kto przy tej budowie ma najwięcej roboty

Cytat:

To z Jaśka jest już zupełny blondynek Jeszcze bardziej mu zjaśniały od ostatniego razu. Pewnie słońce też się do tego przyczynia Dorośleje to nasze cudo, oj dorośleje

Cytat:
1. Krowe!!!!!!!!Na pewno bedziecie zadowoleniEwka dostała od dziadków grajace cudo z głowa psa i z niego nie schodzi
Ewka mały owsik a na rowerku siedzi jak zakleta

2.Wymyśliłam sobie,że upieke pierwszy w życiu tort...stylizacja na roczek-LAS

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

1. N oi chyba będzie
2. Ten tort to moje marzenie Jestem oczarowana, już go kiedyś widziałam. Bo ja kocham świnie, mam na ich punkcie fioła, kolekcjonuję, wielbię, podziwiam
Jak go zrobisz będziesz moim guru

Cytat:
Tego nieoficjalnego.
U nas też Dziś mało ni epłakałam z dumy, jak podchodził do stolika, brał po jednej boróweczce, wkładał do buzi i sobie żuł. A potem sięgał po następną
Dwa lata temu posadziłam z mamą na działce 3 krzaczki, w poprzednie lato jeszcze 5 I te 3 już owocują, w weekend jedliśmy prosto z krzaczka
Stary 2012-07-18, 22:29   #1259
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Kolinko bardzo prosty tort jest na moim blogu:
spotkanieprzystole.blox.p l Taki chalwowy. Zawsze sie udaje a jest pyszny.

Szymon dostal takie wiaderko i uwielbia sie nim bawic. Mozna zrobic rozne rzeczy.

my tez tesknimy

Lili a piankolina?? Moj siostrzeniec za nia szalal. A ksiazeczki lubi??

Tego nieoficjalnego.
link zapisany
dzięki

czy też tak źle wam wizaż chodzi? :?
Stary 2012-07-18, 22:34   #1260
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Żadne z waszych dzieci nie ma ciapków? Ja musze kupić, bo mam takie pomieszczenie gosp. na korytarzu do którego często dosyć chodzę i muszę za każdym razem nakladać Julci buty, a tak byłoby szybciej
O takie sobie wypatrzyłam http://allegro.pl/show_item.php?item=2478659371
Moja ma te paputki.
Jestem bardzo z nich zadowolona.
Kupiłam ciut za duże, ale to nie przeszkadza - będzie miała na dłużej
Śmiga w nich wszędzie i przede wszystkim nie ściąga jak skarpetki.
Więc Ja mocno polecam, na pewno kupię je po raz kolejny jak z tych wyrośnie...

Cytat:
Będę dziś zamawiać smart trika i od 3 dni głowię się, który kolor wybrać: zielony czy krowę.
Do mnie krówka bardziej przemawia,
moja dama wg uwielbia krowy,ale prawdziwej się boi
tylko jak zapytam,jak robi krowa to ona "mmmuuu"

Cytat:
Lili nie wmawiaj sobie głupot. Ja mimo, iż dziś drę się na młodego cały dzień, nie mam wyrzutów sumienia. Jestem tylko człowiekiem, prawda?
Pewnie.

Choć Ja wolę wyjść z pokoju zrobić 3 głębokie oddechy i wrócić,
ale w chwili braku sił też zdarzy mi się krzyczeć

Cytat:
Zaneta nie mam pojecia, czy smietan fix pomoze. Bo to nie chodzi o bita smietane, ze splynie, tylko ze bita smietana moze rozpuscic mase cukrowa. Ale jak pisalam nie wiem, czy tak sie dzieje na prawde, bo nie ryzykowalam. Gdzies na jakims forum znalazlam info, ze wcale sie tak nie dzieje.
A smietan fix tez zawsze daje do bitej smietany.
Moje masy to:
budyniowa
bita smietana
bita smietana z mascarpone
Dziękuje
Muszę zrobić 2 tory i ten drugi chyba zrobię z masa budyniową.

Cytat:

dziekuję!
Ja robię zawsze biszkopt:
5 jajek
1 szkl mąki
1 szkl cukru
szczypta soli.

Ubijam najpierw na sztywną pianę białką dodając szczypty soli, następnie wsypuje partiami cukier i ubijam tak żeby nie czuć grudek cukru (możesz szklankę cukru zwykłego zmielić na cukier puder - mniej ubijania potem) następnie dodaję pojedynczo żółtka nadal ubijam, potem wsypuje powoli mąkę która mieszam bądź miksuję na wolnych bardoz wolnych obrotach.Generalnie ciasto biszkoptowe podczas wyrabiania powinno Ci urosnąć 3-krotnie.Piekę w temp 180 stopni ok 20 min ( zależne o piekarnika) sprawdzam wykałaczką czy jest dobre.Biszkopt studzi się w uchylonym piekarniku,żeby szybko i dużo nie opadł.

A masa kupuje śmietane 30% z biedronki ubijam na sztywno, dodaję 2 op serka mascarpone miksuję a potem wsypuję 2 opakowania śmietana-fix i też miksuje. Dodaję owoce. i finito. Na tort zamawiam dekorację z allegro i raczje obsmaruję torta tą masą też

Coś wizaż zamula

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości