Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-18, 18:11   #3721
mona_ja
Wtajemniczenie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Emilko

Mona hej...co tam u was? Znasz już płeć??
no niestety jeszcze nie znam, następna wizyta dopiero 06.08, ale ciągle gdybam czy nie umówić się do innego gina na usg 3d/4d

widzę że Strong urodziła, Kochana Gratuluję!!! Wracajcie szybko do domu! I całuski od nas dla was

Bika super te przyborniki, szkoda że w Pl takich nie ma, ja też mam mało miejsca w szafkach i sobie wymyśliłam że kupię taką otwarty regał i do niego włożę koszyki z rzeczami dzidziolka coś w tym stylu http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...%3Disch&itbs=1

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 18:12   #3722
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!

Bosze STRONG JUŻ URODZIŁAŚ ?
SZOK
GRATULACJE!!!!

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 18:22   #3723
ButterBear
Zakorzenienie

Strippi, jaki cudny torcik Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Musieliśmy oddać bo byśmy mieli 2 kocice... a została jedna a i tak jest dylemat... bo chyba w grę wchodzi sterylizacja- a ja się tak tego boję- nie chce jej robić krzywdy
Kochana, ja już się tu kiedyś wypowiadałam na ten temat.
Sterylizacja to nie krzywda - na prawdę! To byłoby z korzyścią dla kici. Przecież jeden kot też nie jest w stanie znieść nie wiadomo ile miotów, jeśli ona ma okazję, to będzie w ciąży często. Sterylizacja to rutynowy zabieg, który sprawi, że będziecie się cieszyć swoim kotkiem, a nie borykać z szukaniem domu dla kociąt, oddawaniem w nie do końca pewne ręce itp.
Jest tyle kociąt w schroniskach, nie ma sensu 'dokładać' nowych, które nie wiadomo, jaki dom znajdą!
Uwierz mi, sterylizacja to dobra decyzja!

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
mała Lenka prawie przysypia przy tatusiu, a ja mogę do Was sobie zajrzeć
Ale słodko, a jak Wy się w ogóle czujecie?
W ogóle nie wiem jak dziewczyny, ale ja odczuwam niedosyt zdjęć Lenki

Cytat:
SZOK
GRATULACJE!!!!
Urodziła, urodziła. Tak to gniazdo wiła i wiła, wysprzątała wszystko, że Kamilek już był ciekawy co ta matka tyle na tej szmacie lata i jak tam lśni, więc wyskoczył wcześniej

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 18:23   #3724
mona_ja
Wtajemniczenie

Emilia a co u was, jak Lena, grzeczna? A jak ty się czujesz? Ślicznego masz avka

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2012-07-18, 18:36   #3725
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
SZOK
GRATULACJE!!!!

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Urodziła, urodziła. Tak to gniazdo wiła i wiła, wysprzątała wszystko, że Kamilek już był ciekawy co ta matka tyle na tej szmacie lata i jak tam lśni, więc wyskoczył wcześniej

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Mona to daj nam znać, jak już się dowiesz!!
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 18:58   #3726
mona_ja
Wtajemniczenie

Maleństfo pewnie że dam znać na listę możesz wpisać że oczekujemy Oliwii lub Dawida

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2012-07-18, 19:08   #3727
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Bikus , Malenstffo wiedzialam ze mnie nie zawwiedziecie i pomyslicie o mnie

Zaaabcia super ze Dominis tak slicznie rosnie

Strong,
a Ty juz sily na wizaz masz, odpoczywaj kobieto

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 19:12   #3728
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Maleństfo pewnie że dam znać na listę możesz wpisać że oczekujemy Oliwii lub Dawida
hihi dobra Znowu mi Dawida zabrali

Today
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 19:36   #3729
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, ja już się tu kiedyś wypowiadałam na ten temat.
Sterylizacja to nie krzywda - na prawdę! To byłoby z korzyścią dla kici. Przecież jeden kot też nie jest w stanie znieść nie wiadomo ile miotów, jeśli ona ma okazję, to będzie w ciąży często. Sterylizacja to rutynowy zabieg, który sprawi, że będziecie się cieszyć swoim kotkiem, a nie borykać z szukaniem domu dla kociąt, oddawaniem w nie do końca pewne ręce itp.
Jest tyle kociąt w schroniskach, nie ma sensu 'dokładać' nowych, które nie wiadomo, jaki dom znajdą!
Uwierz mi, sterylizacja to dobra decyzja!
Dzięki Butterku
to się robi po pierwszej rui?

wiecie co ten co u nas został dzisiaj cały dzień chodzi i miąka (nie miauczy jeszcze) i chyba szuka tamtego... aż się serce kraja.
Jak go wezmę na ręce to wlepia we mnie te ślepia i też rozdziawia papkę próbując wydać dźwięki... tak mi przykro...

Do tego cały czas te wyrzuty- ciągle myślę, że to jednak tamten powinien z nami zostać
boże jaka ja jestem głupia ale cóż taki typ...
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 19:50   #3730
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
hihi dobra Znowu mi Dawida zabrali

Ana nie martw sie kotkiem, daj mu dużo ciepła to mu tęsknota minie, a jabys oddała tego to znów byś sie zastanawiała czy dobrze zrobiłaś

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2012-07-18, 20:23   #3731
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez martynka1916 Pokaż wiadomość
dałabys przepis na ten tort
podeślę jutro, bo już dziś padam na twarz

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Strippi[/B] dawaj kawałek, ale to biegusieeeem...
już daję <kawałek_tortu>

Cytat:
mała Lenka prawie przysypia przy tatusiu, a ja mogę do Was sobie zajrzeć
jak sobie radzicie kochana??

Cytat:
Strippi, jaki cudny torcik Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy
dziękuję
Stary 2012-07-18, 20:36   #3732
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczynkiwpadłam na chwile a tu widze że po burzy, dobrze że mnie nie było
Zróbcie jakieś streszczenie bo mam do nadrabiania 50 stron

Kochane szukam informacji dot łóżeczek i pościeli dla dziecka, podzielcie się proszę opiniami, nie wiem jakich firm, łóżeczko z szufladą czy bez, jaką pościel kupić(rozmiarowo i jaką markę by dziecku było miękko i przytulnie), jest sens kupować przewijak? Wczoraj cały dzień przeglądałam allegro i mam mętlik w głowie
Hej
Ja kupilam lozeczko 140x70 ktore potem mozna przerobic na tapczanik Razem z lozeczkiem byla juz posciel 135x100
(uwazam ze troche za duza ale tu to chyba standard)
i do tego byl baldachim i ochraniacze na lozeczko.Lozeczko jest bez szuflady.Przewijak mam na lozeczko
Stary 2012-07-18, 20:41   #3733
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Widzisz, a ja widzę to inaczej, baaardzo się tu zmieniło i to na gorzej i nie tylko ja to widzę. Głównie dziewczyny co tu są od początku.
I nie zniknęłam tylko przestałam się wypowiadać, po jednej "wymianie zdań" ale wpadałam co kilka stron i wypowiadałam się, czasami nie zauważalnie, co teraz uważasz za całkowite zniknięcie
I nie domagam się uwagi, tylko widzę, że po prostu zrobił się kącik wzajemnej adoracji, no i chciałam zauważyć, że nie tylko moje posty są tu pomijane, często widzę jak któraś z dziewczyn, która nie siedzi cały dzień na wizazu coś napisze, to nikt jej nie odpowie, bądź jedna osoba.
masz rację
Ja nie mam czasu przy małym siedzieć tyle co wcześniej, dlatego też wolę zajrzeć do k. , a tu często przelatuję....moje posty też często są pomijane, albo odpowiedzą ze 2-3 osoby....ale w sumie to co się dziwić, jak nie czują sie ze mną związane przez to właśnie, ze nie siedzę tyle ile bym chciała....

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 20:42   #3734
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Hej
Ja kupilam lozeczko 140x70 ktore potem mozna przerobic na tapczanik Razem z lozeczkiem byla juz posciel 135x100
i do tego byl baldachim i ochraniacze na lozeczko.Lozeczko jest bez szuflady.Przewijak mam na lozeczko

pokazesz
4.06.2013 Wiktoria

"Zabrać Cię na spacer długi, żeby iść i nic nie mówić, tylko czuć że jesteś obok."
martynka1916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 20:58   #3735
xxKasiax
Wtajemniczenie

jasne ze pokaze
jak tylko Tz udostepni mi kompa to wkleje zdj.
Stary 2012-07-18, 20:59   #3736
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Hej
większość łóżeczek na all ma 120x60 i się zastanawiam czy takie większe będzie lepsze, baldachimu nie chcę bo mamy skosy w sypialni i tylko by przeszkadzał, a jakiej firmy masz to łóżeczko? Bo ja się nad Klupsiem zastanawiam. Pokaż nam twój zestaw

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2012-07-18, 21:08   #3737
xxKasiax
Wtajemniczenie

jasne ze pokaze
jak tylko Tz udostepni mi kompa to wkleje zdj.
Stary 2012-07-18, 21:39   #3738
ButterBear
Zakorzenienie

Kurcze, wizaż coś nawala dziś.

Baobabku, ale to chyba normalne, że dziewczyny które siedzą tu dużo więcej ze sobą gadają i bardziej pamiętają co się dzieje

Powiem szczerze, że jestem zmęczona. Sypialnia wygląda w miarę, ale jeszcze nawet nie zaczęłam przenosić ciuchów...więc fotki dopiero jutro... szczególnie, że nie ma jeszcze lampy

Wkurza mnie, że po remoncie jednego pokoju trzeba sprzątać całe mieszkanie!! Wszystko w syfie. Ogarnia mnie złość na samą myśl o sprzątaniu

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2012-07-18 o 21:51
Stary 2012-07-18, 21:40   #3739
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bikuś za prasowanie.

Monia moja dziś dopiero 2 miesiące skończła, ale już widac jaka z niej żywa dziewczynka

Nikita

Tomalinko

Strippi śliczny tort

Mona ja mam łożeczko 60x120. Przewijak też mam i używam.
Jutro szczepienie małej.

Onyks i jak??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 21:52   #3740
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

onyks i jak kurcze jestem w szoku bo moj smerf juz od godziny spi.... zawsze czekal na meza az wroci z pracy
4.06.2013 Wiktoria

"Zabrać Cię na spacer długi, żeby iść i nic nie mówić, tylko czuć że jesteś obok."
Stary 2012-07-18, 21:52   #3741
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, wizaż coś nawala dziś.
no nawala
a teraz mam czas

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Jutro szczepienie małej.
Powodzenia

Onyks

Bylam pobiegac
Niedawno wrocilam, wykapalam sie, wybalsamowalam i leze
Stary 2012-07-18, 22:09   #3742
metkaa
Zakorzenienie

noz ludzie mi tez wizaz zamula,

dla mnie to raczej normalne ze dziewczyny ktore wiecej czasu spedzaja tu na forum sa bardziej z soba zzyte i czesciej sobie odpisuja,
ja tam mimo wszystko lubie tutaj zagladac

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

dobranoc
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 22:14   #3743
meduzka88
Wtajemniczenie

Witam was kochane
Jejku , ale mnie długo tu nie było.
Ale czasu troszkę brakowało. Podczas mojej nieobecności sporo się działo
Zrobiłam prawko i obroniłam magistra i jestem z siebie bardzo dumna

Malensstfo – gratuluję ci fasoleczki i magistra oczywiście
Strong – Kamilek spieszył się na świat widzę Najważniejsze , że wszystko dobrze

Mona_ja – słyszałam od wielu znajomych , że usg 3D i 4 D to coś fantastycznego, podobno warte zobaczenia bobaska
Mrowinka – 3mam kciuki za odchudzanie (sama ciągle zaczynam diety, ale ciężko mi w nich wytrwać )
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 22:18   #3744
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Metka

Blonde

Mi tez wizaż zamula

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 22:21   #3745
aaby
Zakorzenienie

Mrowinko, trzymam kciuki!
Madziu - za szczepienie
Bika, i ja mam dla Ciebie pół szafy frajdy A tak serio ogromne brawa za wyprasowanie! (choć obstawiam, że Ty jeszcze prawdziwej sterty nie widziałaś - jakbyś chciała nadrobić braki, zapraszam )
I wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! Sama podwiązka to dobry pomysł

Wymiękam...
Już naprawdę chciałam zakończyć temat, ale... emigra, płyniesz.
Czuję się wręcz wyróżniona - ciągle piszesz, że to było do mnie, że odnosiłaś się do mojej wypowiedzi, że to ja Cię uraziłam i to ja (wg Ciebie) zmieszałam matki karmiące z błotem. A jak któraś z dziewczyn pisze, jak odebrała Twoje wypowiedzi, to od razu zaczynasz się tłumaczyć, że nie o to chodziło, że piszesz w pośpiechu. Sorry, ja też piszę w pośpiechu ale jakoś niespecjalnie się tłumaczę - widocznie wiem, co chcę przekazać
Nie wiem, po co to tupanie nóżką i odchodzenie - zwracasz na siebie uwagę czy jak? Chcesz odejść - to odejdź na dobre, a nie grozisz po raz 10ty.
Chciałam tylko zauważyć, że tak grzmisz nad tym, co napisałam, i wszystkie dalsze przykrości (sprowadzające się do "Nie jesteś matką to się nie odzywaj") kierujesz w moją stronę - szkoda, że umknęło Ci, że mnóstwo dziewczyn zgodziło się w 100% z tym, co napisałam. Ale tak, to mój nick przy tych okrutnych wypowiedziach widniał
Mam wrażenie, że po prostu moja obecność jest Ci tutaj nie na rękę - ot. Nie wiem, czemu. Chyba niepotrzebnie wcześniej broniłam Twoich racji - bo jak widać po obecnej sytuacji piszesz w pośpiechu i teraz nie wiem, czego broniłam - skoro Ty sama nie wiesz, co piszesz...
Przestań po prostu czytać moje posty - przestanie razić Cię zdanie nic nieznaczącej dla Ciebie osoby - bo co może prezentować sobią dziunia, która nie ma dziecka...

Strippi, kółko wzajemnej adoracji... Myśl jak chcesz. Ja tego tak nie widzę.
Owszem, nie zawsze każdemu się odpisuje, bo zwyczajnie nie jest się w stanie. Za dużo nas jest, część też jest z doskoku. Ale nie pisz, że zapomniałyśmy, bo kiedy ostatnio chuchałyśmy i dmuchałyśmy na Twoją ciążę, martwiłyśmy się o pracę i radziłyśmy rezygnację, to się wkurzałaś i odebrałaś nasze troski jako "Jesteś wyrodną matką". Może też dlatego, że tak ostatnio odebrałaś nasze dobre intencje i powiedziałaś, że opuszczasz na jakiś czas wątek (wydaje mi się, że to padło), nie pytamy codziennie co u Strippi. Piszę to za siebie - żeby nie było, że w imieniu ogółu...
A jeśli chodzi o zauważanie czy też nie... Jak zniknęłam na 2 tygodnie, to tylko Strong zauważyła, że mnie nie ma. Ale ogarnęłam się czasowo i wróciłam, bo bardzo miło spędzam tu czas i od kiedy z Wami jestem bardzo wiele się nauczyłam. I nie oczekuję, że codziennie połowa dziewczyn będzie mnie wzywać i tęsknić. Nie zawsze jest czas, ale jeśli jest - wpadam. Bo lubię.
Wbrew pozorom pamiętamy

Skończyłam wywód, dziękuję za wysłuchanie

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 22:22   #3746
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916
Dot.: Dużo u nas planujšcych, starajšcych, mam i cišż - rurki z Biedry jemy wcišż!

Cytat:
Napisane przez meduzka88 Pokaż wiadomość
Witam was kochane
Ale czasu troszkę brakowało. Podczas mojej nieobecnoœci sporo się działo

Malensstfo – gratuluję ci fasoleczki i magistra oczywiœcie
Strong – Kamilek spieszył się na œwiat widzę Najważniejsze , że wszystko dobrze

Mona_ja – słyszałam od wielu znajomych , że usg 3D i 4 D to coœ fantastycznego, podobno warte zobaczenia bobaska
Mrowinka – 3mam kciuki za odchudzanie (sama cišgle zaczynam diety, ale ciężko mi w nich wytrwać )
meduzka
4.06.2013 Wiktoria

Stary 2012-07-18, 22:27   #3747
Amani
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!!!
Witam się z wanny () i lecę nadrabiać! Wróciłam właśnie z basenu, na którym zasnęłam na słońcu... Czuję, że wieczorem będzie ciekawie

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 22:40   #3748
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Ana nie martw sie kotkiem, daj mu dużo ciepła to mu tęsknota minie, a jabys oddała tego to znów byś sie zastanawiała czy dobrze zrobiłaś
mąż mi tak mówi właśnie identyko...

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
już daję <kawałek_tortu>
ale ja na serio poproszę, bo moje kubki smakowe nadal niezaspokojone

Chyba się pochlastam, jutro pobudka o 5 i w piątek też
miłego ranka w łóżku
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 22:43   #3749
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!!!
Witam się z wanny () i lecę nadrabiać! Wróciłam właśnie z basenu, na którym zasnęłam na słońcu... Czuję, że wieczorem będzie ciekawie

zmykam spac.... dobranoc
4.06.2013 Wiktoria

Stary 2012-07-18, 22:51   #3750
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzka88 Pokaż wiadomość
Witam was kochane
Ale czasu troszkę brakowało. Podczas mojej nieobecności sporo się działo

Malensstfo – gratuluję ci fasoleczki i magistra oczywiście
Strong – Kamilek spieszył się na świat widzę Najważniejsze , że wszystko dobrze

Mona_ja – słyszałam od wielu znajomych , że usg 3D i 4 D to coś fantastycznego, podobno warte zobaczenia bobaska
Mrowinka – 3mam kciuki za odchudzanie (sama ciągle zaczynam diety, ale ciężko mi w nich wytrwać )
Meduzka, gratulacje serdeczne Tyle sukcesów w tak krótkim czasie
Dla mnie prawo jazdy to marzenie ściętej głowy... chciałabym...ale bardzo się boję. W związku z tym jestem skazana na komunikację miejską - chyba do końca życia.

Co do diet, mam tak samo

Aaby, aleś się nagadała
Czy na pewno warto dalej ciągnąć ten temat?

Ana, zgadzam się, że jak byś zostawiła drugiego kotka, to byś się też zadręczała. Po prostu ciężko pozbyć takiej małej słodyczki.
Pamiętaj, sterylizacja to dobra rzecz Nie powiem Ci dokładnie kiedy ją wykonać, bo po prostu nie wiem. Spytaj weterynarza, na pewno dobrze Ci doradzi

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości